Arhīva kalendārs

« September 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Grantu konkursa mērķis ir mudināt sabiedrībā interesi par laikmetīgo mākslu kā ierosmes avotu domātpriekam un jaunām zināšanām, pašrefleksijai un pieredzes apmaiņai, tādejādi sekmējot ABLV Charitable Foundation līdzdibināto iniciatīvu 2021. gadā atklāt Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeju. 

Konkursa ietvaros tiek piešķirti granti nacionāla mēroga un profesionāla līmeņa izstādēm, kas veicina laikmetīgās mākslas aktuālos procesus Latvijā vai arī nodrošina laikmetīgās mākslas norišu pētniecības darba atspoguļojumu. Kopējais grantu konkursam atvelētais finansējums 2016.gadā ir 37 500 EUR, tajā skaitā 7 500 EUR izglītības projektiem.

Kā atzīmē ABLV Charitable Foundation mākslas programmu vadītājs Kaspars Vanags: “Domājot par Latvijas Laikmetīgās mākslas muzeja kolekcijas tālāko attīstību, šogad priekšroka tiks dota tādu izstāžu atbalstam, kurām tiks radīti jauni mākslas darbi vai kuru ietvaros tiks atspoguļoti pētījumi par laikmetīgās mākslas norisēm Baltijas valstīs laika periodā no 1960.gada. Īpaši jāuzsver arī finansiālais atbalsts, kādu konkursa kārtībā paredzēts piešķirt pieteikumiem, kuros mākslas izstāžu ietvaros plānota izvērsta izglītības programma.”

Pieteikumu iesniegšanas termiņš ir 2015.gada 19.oktobris (līdz plkst. 23.59), nosūtot elektroniski uz e-pastu maksla PIE ablv PUNKTS org.Grantu konkursa nolikums, pieteikuma un budžeta formas ir pieejamas Fonda mājas lapā www.ablv.org sadaļā “Kā saņemt finansējumu”

ABLV Charitable Foundation 2006.gadā dibināja ABLV Bank akcionāri Ernests Bernis un Oļegs Fiļs, lai īstenotu dzīvē savas pamatvērtības un sekmētu uzņēmēju atbildību par sabiedrību un vidi. Fonds darbojas kā galvenais ABLV Bank partneris labdarības jomā, atbalstot radošus cilvēkus un izcilas organizācijas, kas iegulda pūliņus un zināšanas, lai sasniegtu visiem svarīgus mērķus – veidotu saliedētu, pārtikušu un drošu sabiedrību. Fonda uzmanības lokā ir laikmetīgā māksla, bērni un jaunieši, izglītības un pilsoniskās sabiedrības attīstība, kā arī Rīgas pilsētas labiekārtošanas projekti. Aizvadītajos gados Fonds ir atbalstījis vairāk kā 270 projektus, piešķirot tiem finansējumu 2 000 000 EUR apmērā.

 

Informāciju sagatavoja:

Ksenija Pegaševa

Projektu vadītāja

ABLV Charitable Foundation

Tālr. (+371) 67281383

E-pasts: maksla PIE ablv PUNKTS org

www.ablv.org

Biedrība „Tradicionālās kultūras iniciatīvu centrs „KasTe” Drabešu muižas Amatu mājā sākusi īstenot projektu „Podniecība Vidzemē un keramikas darbnīcas izveidošana”.

Reizi nedēļā Keramikas darbnīcā varēs iepazīt podniecības vēsturi Latvijā un apgūt iemaņas darbā ar mālu.  

Darbnīcu vadīs keramiķi Einārs un Baiba Dumpji.

Nodarbības notiks reizi nedēļā – ceturtdienās no plkst.18.00. Pirmā nodarbība 1.oktobrī plkst. 18.00

Nodarbībām aicināts pieteikties ikviens interesents.

Projekts tiek realizēts „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2015” ietvaros.

 

Informāciju sagatavoja:

Inese Roze

Projekta „Podniecība Vidzemē un keramikas darbnīcas izveidošana”

vadītāja

Mob. tel.: +371 29199870

E-pasts: tkic_kaste PIE inbox PUNKTS lv

25.septembrī Limbažu Bērnu un jauniešu centra vokālā grupa „Pogas” kopā ar savu vadītāju Daci Robuli mēroja ceļu uz Rīgas ierakstu studiju „Lauska”, kur gaidīja svarīgs darbs – kopā ar Salaspils Mūzikas un mākslas skolas vijolnieku ansambli ieskaņot bērnu veidoto animācijas filmu „Lustīgi, kustīgi Ungrmuižā”. „Pogas” iedziedāja vadītājas Daces Robules speciāli filmai sacerētu dziesmu „Tējas namiņš”, kurai aranžējumu veidoja Uģis Vītiņš. Vijolnieku ansamblis Kristīnes Matules vadībā ir apguvis un ieskaņoja divus J.S. Baha menuetus, kuri ļoti labi piestāv barokālajai Ungurmuižai un Tējas namiņa piedzīvojumiem animācijas filmā.

„Viss izdevās lieliski!” – priecājās Kaspars Bārbals un projekta vadītāja Dace Liepa – „Ungurmuižas Tējas namiņs tagad filmā ne tikai dancos, bet arī dziedās un runās”.

„Pogu” meitenes ne tikai iedziedāja, bet arī ierunāja daļu no filmas tekstiem. Tā bija jauna interesanta pieredze, atkārtot vienu un to pašu tekstu vairākas reizes un dažādās intonācijās, lai varētu atlasīt labāko.

„Svarīgi ne vien atbalstīt jaunos talantus, dodot viņiem iespēju sevi parādīt, bet arī radīt interesi par dažādajām iespējām un mūzikas radīšanas brīnumu. Tas ļauj izbaudīt, kāda ir mūziķa ikdiena, darbs ierakstu studijā. Mums bija svarīgi, lai bērniem ir iespēja gūt arī šādu pieredzi, ierakstot skaņu bērnu veidotajai animācijas filmai” – piebilst Limbažu BJC vadītāja Sigita Upmane.

Projekts norsinājās ar Vidzemes plānošanas reģiona, Valsts Kultūrkapitāla fonda, A/S LVM, Salaspils novada domes, Ungurmuižas un Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas atbalstu.

Informāciju sagatavoja:

Dace Liepa
26440488