Arhīva kalendārs

« September 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

Valmieras drāmas teātris novembrī ar divām izrādēm viesosies  dažādās Latvijas pilsētās. Ar Aleksandra Vampilova komēdiju “Provinces anekdotes” Valmieras teātris dosies uz Salaspili, Gulbeni, Slampi un Ogri. Savukārt, Laura Gundara nacionālais detektīvs “Lattia” tiks rādīts jaunajās Alūksnes kultūras centra telpās. Biļetes var iegādāties kultūras centru kasēs, “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Izrādē “Provinces anekdotes” ir apvienoti divi krievu dramaturga Aleksandra Vampilova sarakstīti viencēlieni “Gadījums ar metranpāžu” un “Divdesmit minūtes ar eņģeli”. Tos abus vieno vide – padomju laika provinces viesnīca. Te var notikt neticamas lietas, jo šeit valda savi likumi un tikumi. Kāds nejauši pārpratuma dēļ gandrīz dabū sirdstrieku, cits, izliecies pa logu un izkliedzis savu vajadzību pēc simt rubļiem, tos negaidīti arī saņem. Tas ir komiski, un arī nostalģiski, jo ir patīkami atpazīstami, bet baisi neaizmirstami.

VDT viesizrāde “Provinces anekdotes” viesosies:

1.novembrī plkst. 17.00 Salaspils kultūras namā “Rīgava”.

4. novembrī plkst. 18.30 Gulbenes kultūras centrā.

5. novembrī plkst. 19.00 Slampes pagasta kultūras pilī.

20. novembrī plkst. 19.00 Ogres kultūras centrā.

Jaunajā Alūksnes kultūras centrā  22. novembrī plkst.16.00 būs skatāma Vara Braslas pagājušās sezonas laikā tapusī izrāde “Lattia”. Lugas darbība sākas 19. gadsimtā, dienā, kad krogus saimnieks – latvietis Kārlis, ir nolēmis iemācīt apmulsušajiem vīriem dziedāt korī. Ir nolīgts vietējais īpatnis, jauniņais tautas dziesmu entuziasts Cimzas Jānis, kuram nu jāspēj ieskandināt pat greizākais rūcējs. Varim Braslam ar Mārtiņu Meieru Cimzas Jāņa lomā izdodas radīt savdabīgus traģikomiskus mērnieku laikus ar pārpratumiem mīlestības lietās un izpratnēs par latvietību, un izpelnīties slavenā diriģenta Jāņa Ērenštreita uzslavas par kordiriģēšanu un izrādes kopkori.

Biļetes var iegādāties kultūras centru kasēs, Biļešu paradīzes kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv

 

Informāciju sagatavoja:

 Agita Mačuka,

VDT Mārketinga nodaļa,

Tālr.26437073

E.pasts: agita.macuka PIE vdt PUNKTS lv

 

Cēsu Izstāžu nams 30. jubilejas gada programmā apmeklētājiem piedāvā iepazīt cēsnieka Rituma Ivanova glezniecību personālizstādē KADRI. Izstādes atklāšana 25. septembrī plkst.18.00 Cēsu Izstāžu namā.

Izstādes KADRI saturiskajā uzbūvē saspēlējas dažādi iespaidi, kur caur fragmentu kadrējumu tiek atklāts cilvēka portrets glezniecībā. Gaismas enerģija, iekšējās emocijas un simboli atklāsies darbu sērijās Zvaigznes. Gaismas staros, Erotiskā Filma, Ilūzijas Simbols un Saulē. Tajās fiksēts laikmets un ļauts paskatīties no malas uz mūsdienu sabiedrību, popkultūru un tās tēliem. Izstādes kadri apvienojušies vienotā stāstā par mums pašiem – iekšējo enerģiju un emocijām, plaši pazīstamiem popkultūras simboliem, kopā veidojot kaleidoskopisku pasaules kadru kopumu.

"Protams, sociālais aspekts kutina vai rausta mūs, jo varam teikt – šis attēls redzēts avīzē, cits – koncertā, filmā. Tās ir lietas, ko ieelpojam visi līdzīgi. Globālais arhīvs ir internets – tajā visvieglāk nosakāms, kas ir visvairāk skatītie attēli. Mans tēlu atlases princips ir vērošana, iedziļināšanās, mēģināšana saprast, kas mūs aizrauj. No daudziem attēliem parasti izkristalizējas viens, lai arī ikonas radīšana ir kolektīva lieta," komentē Ritums Ivanovs.

Izstādē apskatāma arī jaunākā 2015. gadā veidotā gleznu sērija Saulē, kuras inspirācijas avots bijusi darbība mākslas rezidencē un ceļojumā uz Abu Dabī, kurā aizsākusies silto, saules gaismas pielieto jaunāko portretu sērija, kā arī apskatāma glezna enkaustikas tehnikā no šī gada plenēra Cēsīs.

“Saules enerģiju esmu vienmēr jutis kā pašu vitālāko un nepieciešamāko. Tās spēks un klātbūtne rada mūsu vizuālo pasauli.”

Ritums Ivanovs (1968) ir viens no Cēsu novadniekiem, kura glezniecībai ir nozīmīga loma mūsdienu Latvijas laikmetīgajā mākslā. Absolvējis Latvijas Mākslas akadēmiju (1994) un studējis Humbolta Universitātē ASV. Savos darbos apvieno hiperreālismam raksturīgo realitātes attēlojumu un individuālo triepienu svītru tehnikā. Darbu centrālā tēma ir cilvēka emocijas, kā uz skatuves, tā intīmos brīžos un vienatnē, tāpēc apmeklētājiem būs iespēja iepazīt mākslinieka daiļradi tās dažādajos līmeņos un saskatīt vispārīgi cilvēcīgo.

Izstāde būs apskatāma līdz 18. oktobrim Cēsu Izstāžu namā, Pils laukumā 3.

 

Informāciju sagatavoja:

Aleksandrs Abramovs

Komunikācijas speciālists

Cēsu novada pašvaldība

aleksandrs.abramovs PIE dome.cesis PUNKTS lv

64121677; 27882118.

Bērzaines iela 5, Cēsis, LV-4101

Ceturtdien, 5. novembrī, plkst. 18.30 Valkas pilsētas kultūras namā jau divpadsmito reizi notiks Latvijas Nacionālās operas mākslinieku koncerts.

 

Šogad Valkā uzstāsies Latvijas Nacionālās operas solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Evija Martinsone, Kristīne Zadovska, Laura Grecka, Krišjānis Norvelis, Raimonds Bramanis, Rihards Mačanovskis, Armands Siliņš, Rihards Millers, Mihails Čuļpajevs un, protams, Latvijas Nacionālās operas un baleta orķestris Mārtiņa Ozoliņa vadībā.

Raiņa un Aspazijas gadā patīkams pārsteigums klausītājiem būs opermūzika ar abu dzejnieku vārsmām. Gatavojoties Rīgas operas festivālam 2016.gadā, kas būs veltīts Džuzepem Verdi, programmā dzirdēsim arī vairākas ārijas no komponista operām.

Latvijas Nacionālās operas un baleta galvenais diriģents M.Ozoliņš atklāj, ka īpaši Valkas koncertam veidotā programma aptvers plašu spektru gan muzikālā, gan skatuves mākslinieku ziņā. Skanēs populāras ārijas no Dž.Verdi, Jāņa Mediņa, Jēkaba Mediņa, A.Žilinska, Dž.Pučīni, V.A.Mocarta, G.Doniceti, K.Sensānsa, R.Leonkavallo, Ž.Ofenbaha un Dž.Rosīni operām.

M.Ozoliņš sola krāšņu koncertu, kurā satiksies dažādu paaudžu dziedātāji – jaunie operas solisti koncertā uzstāsies līdzās solistiem, kuri Valkā viesojušies jau vairākkārt.

Biļetes uz koncertu maksās 20, 15, 12 un 8 eiro. Tās varēs iegādāties no 21.septembra katru darba dienu no plkst.8.00 līdz 20.00 Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta vai zvanot pa tālruni 64723055 vai 20235967, (norādot savu vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi, uz kuru nosūtīt Valkas novada domes rekvizītus biļetes apmaksai.) Biļete apmaksājama 3 darba dienu laikā un saņemama pirms koncerta pie dežuranta.

Pasākuma laikā darbosies kafejnīca.

Informāciju sagatavoja:

Zane Brūvere,

Valkas novada domes

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālr. 64707489

mob. tālr. 26444002