Arhīva kalendārs

« September 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

12. septembrī Kocēnos norisināsies unikāls un iedvesmojošs pasākums - pirmie Kokmuižas svētki, kas iedzīvinās kultūrvēsturisko mantojumu un ļaus dzimt jaunām tradīcijām, kā arī spēcinās iedzīvotāju piederības izjūtu un pašlepnumu par savu novadu un bagātinās priekšstatus par novada vērtībām. 
Šobrīd notiek aktīva gatavošanās grandiozajam Kokmuižas svētku pasākumam, kura norisēs varēs līdzdarboties un iesaistīties gan novada iedzīvotāji, gan viesi no tuvākām un tālākām vietām. Svētkos būs aplūkojamas gan dažādas tematiskas izstādes, notiks atraktīvas sacensības seno muižas laiku stilā, interesantas radošās darbnīcas gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem, koncerti un muzikāli priekšnesumi, dažādas aktivitātes gan muižas telpās, gan pils pagalmā, Kokmuižas parterā uzplauks krāšņi gaismas un uguns ziedi, kā arī notiks muižas balle. 

Būs iespēja skatīties kino īpašajā muižas gaisotnē, klausīties vēsturnieku stāstījumos un tikties ar interesantiem cilvēkiem, doties ekskursijās gidu pavadībā, uzzināt aizraujošus faktus par senatnīgo un noslēpumaino Kokmuižu, izjust tā laika burvīgo valdzinājumu un iespējams – satikt pašu muižas baronu. Neizpaliks arī svētku mielasts un gardu našķu baudīšana. 

Svētkos būs vienreizēja iespēja iesaistīties Kokmuižas alus garšas meklējumos, kā arī aplūkot ekspozīciju, kas veltīta senajai Kokmuižas alus darītavai. Aicinām ikvienu, kam saglabājušās jebkāda veida liecības par alus darītavas darbību, iesaistīties ekspozīcijas veidošanā, uz svētku brīdi papildinot kolekciju ar dažāda veida priekšmetiem, kurus lūgums nogādāt Kocēnu pagasta 1. bibliotēkā, iepriekš sazinoties ar bibliotēkas vadītāju Aivu Zirni (tel. nr.: 26537660). Pēc ekspozīcijas noslēguma visi priekšmeti tiks atdoti īpašniekiem.      

Vērienīgā pasākuma ietvaros notiks arī muižas tirgus, kurā piedalīties aicināti amatnieki, mājražotāji un zemnieki. Dalībai tirdziņā interesenti laipni aicināti pieteikties līdz 7. septembrim, zvanot pa tālruni 26328943 (Inese Bērziņa). 

Jau vēstīts, ka 12. septembrī pirmo reizi norisināsies Kokmuižas svētki, caurvijot senlaicīgo neobaroka laika atmosfēru savienojumā ar mūsdienu kultūru. Centrālā svētku norises vieta būs Kokmuižas parterā. Kocēnu novada dome aicina sekot līdzi aktuālākajai informācijai par Kokmuižas svētku pasākumiem. Drīzumā tiks publicēta svētku norises programma.

 

Pasākuma programma

No 12:00                      Svētku atklāšana ar orķestra un deju priekšnesumiem, rotaļīgām un sportiskām izpriecām un īpašās muižas zaptes vārīšanu. Pie Kokmuižas alus pagraba.

No 13:00                      Vēstures diskurss par un ap Kokmuižas vēsturi. Kokmuižas pilī.

13:00-21:00                  Māris Grunskis „Rēgi”. Fotostāsts par pamestu vietu savdabīgo pievilcību un auru. Kocēnu pagasta I bibliotēkas velvju zālē.

14:00                           Kokmuižas ekskursija gida pavadībā. Kokmuižas pils parterī.

No 14:00                     Viss darbīgais, skanīgais, krāsainais, radošais un garšīgais no muižas dzīves ģimenēm ar bērniem. Kokmuižas pilī.

15:00-00:00                 Laikmetīgās dejas, mūzikas un mākslas programma. Pie Kokmuižas alus pagraba.

16:00                           Kokmuižas ekskursija gida pavadībā. Kokmuižas pils parterī.

17:00                           Kamermūzikas koncerts. Piedalās Rīgas saksofonu kvartets un operdziedātāja Kristīne Gailīte. Kokmuižas pils parterī.

21:00                           Kokmuižas stāstu mūzikas, gaismas un kustību performance. Kokmuižas pils parterī.

22:00                           Nakts svētbrīdis. Uzstāsies Haralds Sīmanis. Pie Kokmuižas ezeriņa.

No 22:00                     Balle ar balles orķestri „Bellacord”. Kocēnu Kultūras namā.

Plašāk http://www.koceni.lv

 

Informācijas avots: visit.valmiera.lv

Valmieras Kultūras centra jauno koncertsezonu 11. septembrī plkst.19.00 ar solokoncertu atklās talantīgā latviešu pianiste Aurēlija Šimkus. Koncertprogrammā skanēs Johana Sebastiāna Baha, Franča Lista un Aleksandra Skrjabina klavierdarbi.

Ievērojamais Vācijas žurnāls „Piano News”, ar visaugstāko novērtējumu recenzējot Aurēlijas Šimkus debijas albumu „Scherzo” (2013) atzīmējis, ka „Aurēlija Šimkus ir izcila pianiste un īsts atklājums”, savukārt laikraksts „Westfalische Rundschau” viņas klavierspēlē apbrīno dvēseliskumu, kas piepildīts ar izsmalcinātāko muzikalitāti un jutekliskumu.

Jaunā un talantīgā pianiste dzimusi 1997. gada 2. novembrī Rīgā, un klavierspēli apgūt sākusi četru gadu vecumā, savukārt šobrīd jau uzsākusi starptautisku karjeru, kļūstot par Dortmundes Mocarta biedrības balvas laureāti un izcīnot 3. vietu 11. starptautiskajā „KlavierOlymp” pianistu konkursā Vācijas pilsētā Bādkisingenē. Šiem panākumiem sekoja solo koncerts prestižajā festivālā „Kisingenes vasara” („Kissinger Sommer”) 2014. gadā, vairāki solo koncerti Šveicē, kā arī uzstāšanās kopā ar izcilo Anglijas kamerorķestri Dortmundes „Konzerthaus” tā paša gada novembrī.

Pirmo solo koncertu pianiste sniegusi 11 gadu vecumā Kauņas Starptautiskajā kamermūzikas festivālā Lietuvā, kur uzstājusies arī kopā ar Kauņas filharmonijas kamerorķestri. 2010. gada vasarā ar Šopēna mūzikas programmu Aurēlija uzstājās Ineses Galantes festivālā „Summertime” Jūrmalā. Pirmais solo koncerts Rīgā, Lielajā ģildē Aurēlijai Šimkus notika 2013.gada aprīlī, savukārt neilgi pirms tam viņa ar debijas solo koncertu uzstājās Herdekē (Dortmundē). Šo koncertu rīkoja ievērojamā Vācijas koncertaģentūra „Beckerkonzert”. Aurēlija Šimkus ir kļuvusi par šīs koncertaģentūras pārstāvēto mākslinieci. Aurēlija sāka apgūt klavierspēli Tukuma mūzikas skolā pie skolotājas Jeļenas Bērziņas un turpināja mācības Emīla Dārziņa mūzikas skolā pie pedagoģes Ligitas Muižarājas, piedalījusies meistarklasēs pie ievērojamā franču klavierspēles profesora Dominika Merlē.

Aurēlijas Šimkus solokoncerta ieejas maksa: EUR 6,00. Skolēniem, studentiem, pensionāriem, kā arī Valmieras Kultūras kartes īpašniekiem: EUR 5,00. Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas „Biļešu paradīze” kasēs un elektroniski www.bilesuparadize.lv .

Koncertu organizē Valmieras Kultūras centrs sadarbībā ar VSIA „Latvijas Koncerti”.

 

Informācijas avots: visit.valmiera.lv

Piektdien, 11. septembrī  plkst.22.30 Jāņa Cimzes Valkas mūzikas skolā notiks itāļu elektroniskās mūzikas projekta GiaGGio vienīgais koncerts Baltijas valstīs.

GiaGGio ir mūziķa un producenta Klaudio Macarago muzikāls projekts. Pēc uzvaras pasaulslavenajā elektroniskās mūzikas biennālē MArte 2014 Itālijā, mūziķis ir izdevis albumu “SiriusA” un devies pasaules koncertturnejā.

Pēc koncerta Vigo Spānijā, mūziķis koncertu sniegs arī Latvijā un tikai VALKĀ.

Pēc tam turneja turpināsies ar koncertiem Berlīnē, Vācijā, Liverpūlē Apvienotajā Karalistē, Briselē Beļģijā un Parīzē Francijā. Ieeja no 22:00 – 1 EUR.

Pasākumu rīko 309. kabinets.

 

Informāciju sagatavoja Valkas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere

Jau rīt, 11. septembrī, Cēsīs sāksies čella svētki – zem festivāla Čello Cēsis zīmes trīs dienās izskanēs četri lieliski koncerti ar spožāko pašmāju un Eiropas čellmākslas meistaru piedalīšanos. Svētkus vēl īpašākus padara jūnijā koncertzālē “Cēsis” interesentu acu priekšā tapušā jaunā čella atgriešanās.

Čello Cēsis rudens sesijas atklāšanas koncertā 11. septembrī koncertzālē “Cēsis” – spoža čellistu parāde, Sinfonietta Rīga un koši muzikāli piedzīvojumi ar publikas iemīļoto Antonio Vivaldi, daudziem nezināmo Aulisu Sallinenu un Pētera Vaska skaisto Otro čellkoncertu. Līdzās Latvijas spožākajiem čellistiem – Lielās mūzikas balvas laureātam Ērikam Kiršfeldam, Šveicē dzīvojošajai Latvijas jaunajai cerībai Guntai Ābelei un talantīgajam Sinfonietta Rīga čellistam Kārlim Klotiņam - uzstāsies arī Eiropā atzītais somu čellists Marko Ilonens. 

Sestdien, 12. septembrī, klausītājus priecēs divi koncerti. Jaunajā Cēsu pilī būs īpašs un personisks Guntas Ābeles solokoncerts. Savukārt to, ka čells labi saskan ar ērģelēm, sestdienas vakara koncertā Cēsu Sv. Jāņa baznīcā rādīs Ērika Kiršfelda un Kristīnes Adamaites duets.

Festivāla vainagojumā svētdienas vakarā – stilīgā apvienība DaGamba, kas raugās uz čella spēli ar mūsdienīgu populāru skatienu. Grupas saka – tas ir roks, pops, klasika un pasaules mūzika no Bēthovena līdz Led Zeppelin. Septembrī nāks klajā viņu albums Recycled un Cēsu koncerts būs viens no tā prezentācijas turnejas lielajiem notikumiem.

Festivāla laikā koncertzāles “Cēsis” izstāžu zālē ikvienam būs iespēja apskatīt čellu, kas unikāla projekata ietvaros šovasar tika izgatavots Cēsīs.  Vācu meistari no kompānijas König&Betcher Geigenbau jauno čellu uzbūvēja vienas nedēļas laikā un vēl nenolakots tas tika ieskandināts Čello Cēsis atklāšanas koncertā 14. jūnijā. Cēsīs tapušais čells veidots kā slavenā 17. un 18. gadsimta itāļu meistara Domeniko Montaņana (Domenico Montagnana) čella kopija. Tagad čells ir nolakots un tā skanējumu atzinīgi novērtējuši vairāki Eiropas vadošie čellisti.

 

Čello Cēsis septembra programma

 

Piektdien, 11. septembrī, plkst. 19.00 koncertzālē “Cēsis”

ČELLA ZVAIGZNES UN SINFONIETTA RĪGA

Čellisti Gunta Ābele, Marko Ilonens, Ēriks Kiršfelds, Kārlis Klotiņš

Sinfonietta Rīga

Diriģents Normunds Šnē

Programmā: Auliss Sallinens, Pēteris Vasks, Antonio Vivaldi

 

Sestdien, 12. septembrī, plkst. 14.00 Cēsu Jaunajā pilī

ČELLS PILS SALONĀ

Guntas Ābeles solokoncerts

Programmā: Johans Sebastiāns Bahs, Zoltāns Kodājs, Pēteris Vasks

 

Sestdien, 12. septembrī, plkst. 19.00 Cēsu Sv. Jāņa baznīcā

VAKARA MŪZIKA ČELLAM UN ĒRĢELĒM

Ēriks Kiršfelds, čells

Kristīne Adamaite, ērģeles

Programmā: Rihards Dubra, Gaļina Grigorjeva, Alfrēds Kalniņš, Artūrs Kaps, Eino Tambergs, Pēteris Vasks

 

Svētdien, 13. septembrī, plkst. 18.00 koncertzālē “Cēsis”

Čellu grupas DA GAMBA koncertprogrammā “Bach goes to Iran

 

Biļetes uz festivāla koncertiem var iegādāties koncertzāles „Cēsis” kasē, kā arī “Biļešu Paradīze” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Biļešu cena no 7 līdz 12 EUR.

 

Informāciju sagatavoja:

Egija Saļņikova

Vidzemes koncertzāle “Cēsis”

Mārketinga un komunikācijas vadītāja

E-pasts: egija.salnikova PIE cesukoncertzale PUNKTS lv

Tālr.: +371 26171151