Arhīva kalendārs

« March 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Pārgaujas novadā Lieldienas solās būt raibas un sirsnīgas. Gatavosimies Lieldienām ar pavasarīgu ēdienu gatavošanu. Gan pirmajās, gan otrajās Lieldienās, 5. un 6. aprīlī Ungurmuižā, Rozulā un Auciemmuižā paredzētas dažādas aktivitātes, konkursi kā lieliem, tā maziem.

Lielajā piektdienā, 3. aprīlī plkst. 12:00, Ungurmuiža aicina uz restorāna kulinārijas meistarklasi “Pavasara veselības ēdieni”.  Ēdienkartē paredzēta: lakšu – gāršu zupa, pumpuru salāti, mājas vista ar zaļumu grūbām un zaļais kokteilis. Cena 25.00 EUR. Vietu skaits ierobežots, sīkāka informācija un pieteikšanās pa tālr. 22007332 vai info PIE ungurmuiza PUNKTS lv.

Pirmajās Lieldienās, 5. aprīlī no plkst. 12.00, Ungurmuiža aicina uz olu krāsošanu un ripināšanu Ungurmuižā. Īpašā Lieldienu ēdienkarte restorānā, zaķi un šūpoles parkā! 

5. aprīlī arī Rozulā notiks ikgadējās Lieldienu svinības, kuras ik gadu pulcē ap divsimt tuvāku un tālāku viesu. No plkst. 13.00 sāksies koncerts un jaukas everģēlības, notiks olu jautrības un stafetes, bērni varēs priecāties piepūšamajās atrakcijās un visi kopā baudīt pavasara zupu. Līdzi ņemiet radus, draugus, kaimiņus un krāsotas olas!

Plkst. 22.00 Rozulā Lieldienu balle ar grupu “Kantoris 04”. Ieeja 2 EUR.

Otrajās Lieldienās, 6. aprīlī, piestāj Auciemmuižā, jo tur notiks Lieldienu svinības, kuras organizē jauniešu biedrība “VARI UN DARI!”. Programmā plkst. 11.00 leļļu izrāde “Gliemezīša piedzīvojumi”, dažādas aktivitātes, krāšņāko olu un stilīgāko zaķa ausu konkursi. Un, protams, būs arī Zaķis Garausis!

Jauku atpūtu Pārgaujas novadā!

 

Informāciju sagatavoja:

LĪGA HOFMANE

Pārgaujas novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Attīstības plānošanas nodaļa

Mob: 26368154

 

Mājas lapa: www.pargaujasnovads.lv

Twitter: @Pargaujasnovads

Svētdien, 5. aprīlī, Kocēnu centrā norisināsies tradicionālais pasākums “Kocēnu pavasaris – 2015”, kura laikā notiks dažādas Lieldienām veltītas aktivitātes.

No plkst. 10.00 ikvienam būs iespēja apmeklēt tirdziņu, kurā piedalīsies gan Kocēnu novada, gan tuvāku un tālāku novadu amatnieki, mājražotāji un zemnieki (vēl var pieteikties dalībai tirdziņā, zvanot pa tālruni 26328943).

No plkst. 11.00 varēs gūt daudz prieka dažādās interesantās izklaidēs – šūpošanās lielajās šūpolēs, olu kaujas un olu ripināšana, dažādi priekšnesumi, sportiskas aktivitātēs ģimenēm un bērniem, radošās darbnīcas, sejiņu apgleznošana (bez maksas) un loterija. Arī pieaugušajiem būs iespēja piedalīties radošajā darbnīcā – klūdziņu pīšanā. Bērnu priekam darbosies piepūšamās atrakcijas (bez maksas), būs arī dzīvnieku stūrītis, graciozo zirgu paraugdemonstrējumi un iespēja vizināties ar poniju (0,50 EUR).

No plkst. 11.00 līdz plkst. 13.30 Kocēnu centrā notiks koncerts, kurā uzstāsies Kocēnu pamatskolas tautas deju kolektīvi “Saulīte”, Kocēnu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Savieši”, Dikļu pūtēju orķestris, PII ”Auseklītis” dejotāji un dziedātāji, folkloras kopa “Endzelīte”, vokālā studija “Smaily”.

Paralēli koncertam, līdz plkst. 14.00, norisināsies dažāda veida radošās aktivitātes, aicinājums līdzi ņemt krāsotas Lieldienu olas! Bērni varēs iejusties mākslinieku lomā – zīmēt un krāsot. Būs iespēja piedalīties foto orientēšanās sacensībās un arī pieveikt alpīnisma sienu. Aktīvākie dalībnieki varēs piedalīties tradicionālajā Kocēnu pavasara loterijā un saņemt jaukas balvas.

Dienas izskaņā plkst. 22.00 Kocēnu kultūras namā notiks Pavasara balle kopā ar grupu “Ballīšu orķestris”, ieeja 3,00 EUR.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv">eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Šodien, 31. martā, Valmieras Kultūras centrā (Rīgas ielā 10) Valmieras pilsētas un novadu skolēni un pedagogi pulcējās uz vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa „Rakstu darbi” noslēgumu.

Konkursā piedalījās gandrīz 80 jaunie mākslinieki ar 77 darbiem. Skolēnu darbus jau 25.martā izvērtēja Valmieras Mākslas vidusskolas direktors Edgars Bogdāns, Rūjienas mākslas skolas direktors Jānis Galzons un Mazsalacas Mūzikas un Mākslas skolas mākslas programmas vadītāja Laila Strada.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa tēma – „Viss atstāj nospiedumus un pēdas”, kuras ietvaros skolēni varēja pētīt sava novada zīmes, rakstus, ornamentus un atveidot tos radošos, oriģinālos vides objektos. Savukārt radošo spēļu darbnīcu konkursa tēma bija „Burts. Raksts. Ornaments” – kā simbols, elements, informācijas nesējs un enerģijas izteiksmes veids. Dalībnieki, demonstrējot savas radošās darbnīcas, kurās tika ietverti arī spēļu un rotaļu elementi, iesaistīja arī publiku.

Arī tērpu kolekciju skates – konkursa dalībnieki – Valmieras Jaunatnes centra “Vinda” šūšanas un modelēšanas studija “Fantāzija” – pētīja zīmes, rakstus, ornamentus, to ritmus un sakārtojumus tradicionālajā un mūsdienu kultūrā, mākslā, apkārtējā vidē, cenšoties atrast savam novadam raksturīgo un meklējot jaunas, oriģinālas idejas, realizējot tās tērpos un to aksesuāros. Tērpu kolekciju vērtēja Valmieras Mākslas vidusskolas apģērbu dizaina nodaļas vadītāja Māra Marita Nadziņa, Kocēnu pamatskolas vizuālās mākslas skolotāja Dace Brizauska un Rūjienas vidusskolas un Naukšēnu novada vidusskolas vizuālās mākslas skolotāja Diāna Kaužēna. Tērpu kolekcijas tika izvirzītas uz 2.kārtu.

Konkursa Vidzemes 2.kārta norisināsies Cēsīs, 29.aprīlī, kurā tiks noskaidroti izvirzītie vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbi XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku izstādei Rīgā, kas notiks no 2015.gada 6.jūlija līdz 12.jūlijam. Tāpat šajā pasākumā tiks noskaidroti radošo darbnīcu pārstāvji, kuri iegūs tiesības piedalīties XI Latvijas skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku pasākumā Vērmanes dārzā, kā arī tērpu kolekcijas, kuras tiks demonstrētas noslēguma skatē, Rīgas Latviešu biedrības namā, 10.jūlijā.

Maira Andžejevska
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību nodaļas 
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 642 07136
Mob. tālr.: 291 37907