Arhīva kalendārs

« March 2015 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 

Piektdien, 27. martā, Kocēnu pagasta 1. bibliotēkā notiks Kocēnu novada domes organizēts pasākums Frankofonijas dienu ietvaros. Plkst. 14.00 ģimenes aicinātas uz radošo pēcpusdienu bērniem franču valodas un mūzikas noskaņās, savukārt plkst. 18.00 notiks franču komēdijas „Šefs” demonstrēšana (ar subtitriem latviešu valodā). Filmas garšu palīdzēs baudīt nelielas uzkodas franču gaumē. Vietu skaits ierobežots, tāpēc lūgums iepriekš pieteikties, zvanot pa tālr. 26537660. Visi pasākumi ir bez maksas. 

Frankofonija, kas šogad atzīmē 45. jubileju, ir valstu grupa, kas apvieno valstis vai federālo teritoriju valdības, kurās ikdienā lieto franču valodu vai kuras vēlas stiprināt tās klātbūtni sabiedrībā, un kuras ir apņēmušās savstarpēji sadarboties demokrātijas un universālo vērtību nostiprināšanai pasaulē. Frankofonijas dienu mērķis ir franču valodas, kultūru un valodu dialoga veicināšana.

Pasākumu norisi atbalsta Francijas institūts Latvijā un “Top Film Baltic”.

 

Informāciju sagatavoja:

Eva Eglīte

Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome

Tālr.: 642 07683

E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv

Ir noslēgušies Vidzemes plānošanas reģiona rīkotie informatīvie semināri par projektu pieteikumu sagatavošanu „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2015” projektu konkursa ietvaros.

Informatīvo semināru prezentācija pieejama šeit.

Jau ziņots, ka no 9. marta līdz 9. aprīlim plkst. 17.00 izsludināts „Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas 2015” projektu konkurss.

2015. gadā Vidzemes kultūras programmas mērķis ir nodrošināt līdzsvarotu, daudzveidīgu un kvalitatīvu kultūras procesu attīstību un pieejamību Vidzemē, saglabājot un attīstot mūsu novadam raksturīgās vērtības, tradīcijas un kultūrvidi.

Šī mērķa sasniegšanai tiks atbalstīti tādi reģionālas nozīmes projekti, kas paredz sekojošu uzdevumu izpildi:

  • Sagaidot Latvijas simtgadi - Vidzemes unikālā kultūrvēsturiskā (materiālā un nemateriālā) mantojuma saglabāšana, tostarp apzināšana, izpēte, tālāknodošana, popularizēšana;
  • Jaunrades veicināšana un radošo industriju attīstība, tostarp jaunu Vidzemes kultūras produktu radīšana, esošo kultūras pakalpojumu pilnveidošana;
  • Zināšanu pārnese, tostarp zināšanu radīšana, iegūšana, uzkrāšana, analīze un izmantošana, kā arī kultūras darbinieku zināšanu pilnveide un profesionālā izaugsme;
  • Sadarbība dažādu kultūras nozaru starpā, tostarp projekta auditorijas iesaistīšana un līdzdalība kultūras pasākumos un projekta aktivitātēs.

Konkursa ietvaros šogad tiks sadalīts 72 700 EUR liels finansējums, uz kuru var pretendēt juridiskas personas ar neierobežotu projektu skaitu. Kultūras programmas projektu konkursā atbalstu saņems kultūras projekti, kuri būs sagatavoti atbilstoši programmas nolikumam, mērķim un uzdevumiem. 

Konkursa nolikums ar pielikumiem pieejams šeit.

Papildu informācija: Ieva Vītola, Vidzemes kultūras programmas koordinatore, E-pasts: ieva.vitola PIE vidzeme PUNKTS lvwww.vidzeme.lv

 

Lai sokas darbi projektu pieteikumu sagatavošanā!