Arhīva kalendārs

« October 2018 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Konkurences padome (KP), Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) un Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) ceturtdien, 18. oktobrī, plkst. 10.00 Valmieras Kultūras centrā aicina iepirkumu organizatorus (valsts un pašvaldību, to kapitālsabiedrību pārstāvjus) un pretendentus piedalīties izglītojošā semināru ciklā “Par godīgu uzņēmējdarbību”. Šis būs vienīgais cikla ietvaros rīkotais seminārs Vidzemē.

KP ikdienas praksē ir novērojusi, ka publisko iepirkumu jomā ir paaugstināts konkurences kropļojumu risks. Lai preventīvi uzlabotu iepirkumu vidi, KP, KNAB un IUB ir vienojušās par kopīgu semināru ciklu, kurā paplašina iepirkumu organizatoru un pretendentu zināšanas. Semināros īpaša uzmanība pievērsta biežākajām problemātikām, gatavojot konkursu nolikumus, piedaloties iepirkumu procedūrās un pēcāk vērtējot pretendentu pieteikumus.

IUB iepazīstinās ar godīgas konkurences aspektiem publisko iepirkumu procedūrās – kā konkursā neiekļaut konkurenci ierobežojošas prasības, lai saņemtu pēc iespējas plašāku piedāvājumu skaitu un tādējādi nodrošinātu efektīvāku līdzekļu izlietošanu, un kā godprātīgi izvērtēt iesniegtos piedāvājumus.

Savukārt KP informēs, kā nepieļaut neatļautas uzņēmēju vienošanās jeb karteļu vienošanās publiskajos iepirkumos, kas ir biežāk atklātais un vienlīdz arī smagākais konkurences tiesību pārkāpums, kādi soda mēri var tikt piemēroti par konkurences kropļojumiem. Tāpat KP izglītos par to, kā iepirkumu rīkotājiem atpazīt iespējamās karteļu pazīmes, jo tieši šīs personas var pirmās saskatīt iespējamas sakritības pretendentu piedāvājumos.

KNAB stāstīs, kā rodas korupcijas riski publisko iepirkumu procedūrās, kā tos novērst un kāda ir krimināltiesiskā atbildība par koruptīviem noziedzīgiem nodarījumiem. Uzņēmējiem tiks sniegti praktiski ieteikumi, kā rīkoties situācijā, ja amatpersona pieprasa vai izspiež kukuli.

Pasākuma programma: šeit.

Semināra norises laiks un vieta: ceturtdien, 18. oktobrī, no plkst. 10.00 līdz 14.40 Valmieras Kultūras centrā (Rīgas ielā 10, Valmierā).

 

Seminārs ir bezmaksas, iepriekš piesakoties elektroniski – https://goo.gl/eZgbD5.

Papildu informācijai:
Zane Gorškova
Konkurences padomes
Komunikācijas speciāliste
Tālr.: 67365216
E-pasts: zane.gorskova PIE kp.gov PUNKTS lv

Latvijas iedzīvotājiem ir apskatāma interaktīva ceļojošā izstāde par Eiropas Savienības struktūrfondu un Kohēzijas fonda (ES fondi) atbalstu. 8. – 15. oktobrī izstāde viesojas Valmieras tirdzniecības centrā Valleta, Balvu novada muzejā un Ludzas Novadpētniecības muzejā.

Finanšu ministrija aicina izmantot iespēju ES fondu jeb Kohēzijas politikas 30 gadu jubilejai veltītajā izstādē uzzināt par ieguvumiem, ko sniedz ES fondi uzņēmējdarbībā, pilsētu infrastruktūras attīstībā, kultūrā, vides aizsardzībā un daudz citu jomu.

Šogad tiek atzīmēta Kohēzijas politikas 30 gadu jubileja. Kohēzijas politika ir sevi pierādījusi kā kvalitatīvu pārmaiņu instrumentu, kas tuvina Eiropu tās iedzīvotājiem. Tieši vai pastarpināti no ES fondu finansējuma ir ieguvis ikviens Latvijas iedzīvotājs, un izstādes mērķis ir nodot ikvienam veiksmīgo pieredzi personiski, lai iedvesmotu jauniem panākumiem,” norāda Finanšu ministrijas valsts sekretāra vietnieks ES fondu jautājumos Armands Eberhards.

Izstāde būs apskatāma interaktīvajos monitoros, sniedzot ikvienam iespēju aizpildīt anketu un uzzināt, kādus nozīmīgus, ikdienā jūtamus ieguvumus tieši viņam ir snieguši ES fondi. Izstādē varēs iepazīties ar veiksmes stāstiem, kas ne vien cēluši valsts labklājību kopumā, bet pozitīvi ietekmējuši ikviena Latvijas iedzīvotāja dzīvi un iedvesmo izmantot ES fondu radītos rezultātus, kā arī, iespējams, pašam īstenot savu ideju. Izstāde ir apskatāma bez maksas.

Kopumā izstāde apceļo 25 Latvijas pilsētas un līdz 3. decembrim būs apskatāma:

  • 15. – 22. oktobrī Rēzeknes tirdzniecības centrā Sjuzanna, Daugavpils tirdzniecības centrā Solo un Preiļu Centrālajā bibliotēkā;
  • 22. – 29. oktobrī Jēkabpils tirdzniecības centrā Sēlija, Ogres Kultūras centrā un Bauskas Centrālajā bibliotēkā;
  • 29. oktobrī – 5. novembrī Jelgavas Pilsētas Pasāžā, Dobeles Centrālajā bibliotēkā un Saldus Centrālajā bibliotēkā;
  • 5. – 12. novembrī Liepājā, Lielajā Dzintarā, Ventspils Centrālajā bibliotēkā un Kuldīgā, 1905. gada ielā 6;
  • 12. – 19. novembrī Talsu Tautas namā, Kandavas tūrisma un informācijas centrā un Tukuma Kultūras namā;
  • 19. – 26. novembrī Jūrmalā, Galerijā Korso, Olaines Vēstures un mākslas muzejā un Ķekavas tirdzniecības centrā Liiba;
  • 26. novembrī – 3. decembrī Rīgā, LU Dabas Mājā, tirdzniecības centros Origo un Rīga Plaza.
  • Savukārt pagājušonedēļ izstāde jau viesojusies Salaspilī, Siguldā un Cēsīs.

Izstāde ir kampaņas #ESparTevi turpinājums — aizpērn Latvijas iedzīvotāji iemēģināja roku ES fondu atbalsta modelēšanā, izmantojot Finanšu ministrijas nākotnes vizualizācijas platformu. Pērn tika atzīmēta Eiropas Sociālā fonda 60 gadu jubileja, taču šogad Finanšu ministrijas interaktīvā izstāde par ES fondu ieguldījumu tiek organizēta Kohēzijas politikas 30. gadadienai veltītās kampaņas ietvaros. 

Informācijas sagatavotājs:
Lauma Silakaktiņa
Komunikācijas departamenta vecākā eksperte
Tālr.: 67095656

lauma.silakaktina PIE fm.gov PUNKTS lv

J.Cimzes Valkas Mūzikas skolā 17. oktobrī notiks Valsts Kultūrkapitāla fonda un Vidzemes Plānošanas reģiona atbalstītā projekta “Rosinoša kultūrvide un profesionālās mūzikas pieejamība kā vienota platforma kvalitatīvas kultūrvides nodrošināšanai Vidzemes reģiona sabiedrībā” pasākums, kas veltīts kokļu mūzikai un kokles spēles attīstībai.

Gaidām ciemiņus – jaunos koklētājus un pedagogus no Cēsīm, Valmieras un Strenčiem. Pasākumā piedalīsies arī tuvākie kaimiņi no Valgas mūzikas skolas. Pieredzējušu pedagogu vadībā notiks kokles spēles meistarklases. Jāpiezīmē, ka Igaunijā populāra ir etnogrāfiskās kanneles spēles apgūšana mūzikas skolās. Latvijā vairāk izplatīta ir muzicēšana uz tradicionālās koncertkokles. Šajā reizē latviešu koklētājām būs iespēja iepazīties ar igauņu kanneles spēles pamatelementiem.

Savukārt vakara pusē, pl. 17.30 visi kokļu mūzikas cienītāji aicināti Mūzikas skolā uz kokļu mūzikas koncertu, kurā muzicēs Cēsu, Valmieras, Strenču, Valgas un J.Cimzes Valkas Mūzikas skolas audzēkņi gan solo, gan ansambļos, gan vienā lielā kopīgā kokļu saspēlē.

 

Informāciju sagatavojusi Līga Veinberga, J.Cimzes Valkas Mūzikas skolas direktore