Arhīva kalendārs

« March 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Piektdien, 8. martā, plkst.19.00 Ērģemes pagasta Turnas tautas namā būs Starptautiskajai sieviešu dienai veltīts pasākums ar teātri, dziesmām, dejām un jokiem.

Pasākuma programmā: Valkas pagasta Saieta nama „Lugažu muiža” amatierteātris ar Ingeborgas Krustkalnes lugu „Mājoklītis” (režisore Evija Smane); Valkas ģimnāzijas jauniešu teātris ar Dainas Ozoliņas lugu „Mūmijas un meitenes” (režisore Vita Kalvāne, izrādē piedalās arī meitenes no Valkas pagasta Eksotisko deju grupas, vadītāja Mairita Jansone); Ērģemes pagasta pašdarbnieki ar jautrām dziesmām un jokiem. Ieejas maksa – Ls 1,- (sievietēm – ieeja bez maksas).

Pēc koncerta, ap plkst. 21.00 būs ballīte kopā ar Aivaru Lūsi. Ieejas maksa – Ls 1,- (sievietēm – ieeja bez maksas).

Papildu informācija: Turnas tautas nama vadītāja Līga Krama, 26419724.

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 9. martā, plkst. 18.00  Alūksnes pilsētas Tautas namā deju soļus Alūksnes un Apes novadu deju skatē izdejos abu novadu kolektīvi.

Sagaidot XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus, deju kolektīvi visā Latvijā skatēs rāda, ka apguvuši deju lieluzveduma „Tēvu laipas” koprepertuāru. Arī Alūksnē noskaidrosies šī gada Dziesmu un deju svētku dalībnieki.

Apgūtās dejas skatē dejos 15 deju kolektīvi - Pededzes jauniešu deju kolektīvs, Alūksnes novada jauniešu deju kolektīvs, Mālupes jauniešu deju kolektīvs, Alūksnes Bērnu un jauniešu centra jauniešu deju kolektīvs „Enku drenku” (B un C grupas), Liepnas pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs, Malienas pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs „Maliena”, Alsviķu kultūras nama senioru deju kolektīvs „Vēlreiz”, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs „Pastalnieki”, Kolberģa tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Kolberģis”, Alsviķu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Jandāls”, Jaunannas tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Jaunanna” un Alūksnes pilsētas Tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Jukums”, kā arī Virešu Saieta nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Virši” un Apes tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Metenis” no Apes novada.

Jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvu sniegumā žūrija vērtēs trīs svētku repertuāra dejas – divas pēc izlozes un vienu izvēles, savukārt senioru kolektīvam jādejo divas dejas, no kurām viena būs izlozes un viena – izvēles.

Skates žūrijas komisijas priekšsēdētājs būs svētku deju lieluzveduma „Tēvu laipas” mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Jānis Ērglis, žūrijā strādās arī svētku virsvadītājs Rolands Juraševskis, svētku virsvadītāja, horeogrāfe Zanda Mūrniece, svētku deju lieluzveduma „Tēvu laipas” mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Jānis Purviņš, svētku virsvadītāja Gunta Raipala, svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Ingrīda Edīte Saulīte, svētku virsvadītāja, horeogrāfe Gunta Skuja, kā arī etnogrāfe, vēstures doktore Aija Jansone, kura skatē vērtēs tautas tērpus un atlasīs labākos tautas tērpu skatei – uzvedumam.

 
Informāciju sagatavoja: 
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Ceturtdien, 7. martā, plkst. 15.30 Kocēnu novada Vaidavas kultūras un amatniecības centrā notiks ikgadējais konkurss "Mazā Zeltene", kuru organizē Rubenes pamatskola un finansiāli atbalsta Kocēnu novada dome. Konkursā piedalīsies meitenes no Kocēnu novada skolām – Rubenes pamatskolas, Kocēnu pamatskolas, Jura Neikena Dikļu pamatskolas un Jaunburtnieku pamatskolas. Konkursu vērot ieradīsies arī skolēni no Vaidavas speciālās internātpamatskolas. Plānots, ka pasākumu apmeklēs aptuveni 100 interesentu.

Kā pastāstīja Rubenes pamatskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Iveta Klāva, titulu “Mazā Zeltene 2013” saņems tā meitene, kura visveiksmīgāk būs sagatavojusi vizītkarti par sevi, kā arī prasmīgi nodemonstrēs savu talantu. Ar Rubenes pamatskolas skolotāju palīdzību tapuši arī divi konkursi – viens par latviešu rakstu zīmēm, otrs par ievērojamām sievietēm Latvijā. Viens no konkursa uzdevumiem bija sagatavot deju ar pašas izvēlētu partneri.

Pirmais Rubenes pamatskolas rīkotais konkurss "Mazā Zeltene" notika pirms 17 gadiem - 1996. gadā, pulcējot dalībnieces no Rubenes, Vaidavas, Kocēnu, Rencēnu, Jura Neikena Dikļu, Jaunburtnieku, Matīšu un Jeru pamatskolām.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Sestdien, 9. martā, plkst. 19.00 Kārķu tautas namā būs koncerts „Sestdienas mikslis sievietēm”, uz ko gaidītas visas daiļā dzimuma pārstāves ar un bez pavadoņiem.

Apsveikuma dziesmas svētkos dāvās Valkas vīru vokālais ansamblis Jāņa Ludberga vadībā, marimbas un klavieru kopskaņā  aicinās ieklausīties Miks un Mārtiņš Mazuri (pedagogs Guntis Freibergs, koncertmeistars Andris Niklavičs), dejas burvību izjust piedāvās Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās – Artūrs Caune un Megija Grundberga. Programmu kuplinās arī jaunizveidotais Kārķu tautas nama jauniešu vokāli instrumentālais ansamblis Guntara Krastiņa vadībā. Ieeja: 0.50 Ls (izmaksā vīrieši).

Plkst. 22.00  ikviens aicināts uz balli, kurā spēlēs „Brenča muzikanti”. „Pasteidzieties, jo līdz plkst.23.00 biļete maksās 1.50 Ls, pēc plkst.23.00 – 2.50 Ls. Vīrieši, vai Jūs zināt, ka visas sievietes grib dejot?,” jautā Kārķu tautas nama vadītāja Dace Pieče.

Papildu informācija: Kārķu tautas nama vadītāja Dace Pieče, 26365892

Sestdien, 9. martā, plkst. 21.00 Radošajā telpā „309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) uzstāsies divas lieliskas pašmāju grupas – Jūdas Graši un Suņa Stunda.

Ar pirmo bļāvienu tālajā 1998.gadā saules gaismu ieraudzīja grupa „Jūdas Graši”. Kopš tā brīža, ar pirmajiem soļiem streipuļojot uzsākās viņu ceļš augšup kalnā pa kluso panku rokenrola nogāzi. Savā klejojumā pretī saulainajai nākotnei viņi sniedza muzikālu baudījumu saviem piekritējiem un veltīja spļāvienus viņu daiļrades kritiķiem. Tagad „Jūdas Graši” ir nonākuši posmā, kad viņus atpazīst visi, sākot no konduktora tramvajā līdz gaļas izcirtējam zivju paviljonā.

http://www.judasgrasi.lv/

http://www.draugiem.lv/judasgrasi/

Grupa „Suņa Stunda” izveidojusies 2004.gadā kā pagaidām vienīgā medijroka/komēdijroka grupa Latvijas Republikā un, domājams, arī kaimiņvalstīs. Tas radās kā Latvijas Kultūras akadēmijas dramaturģijas kursa studentu kopdarbs un nu jau labu laiku dzīvo savu dzīvi ārpus augstskolu sienām. Mūzika skatītājiem zālē, aktieriem aizkulisēs, kā arī tiem, kuriem par grupas daiļradi nav nekādas nojēgas.

http://www.draugiem.lv/sunastunda/

Ieeja pasākumā 2,00 LVL

Vairāk info – www.309.lv

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249