Arhīva kalendārs

« April 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

Pēc aukstās ziemas lēnām, bet ar katru dienu arvien tuvāk, nāk Pavasaris! Un Pavasaris nāk ar Putnu dziesmām! Kā katru gadu, arī šajā pavasarī, 27. aprīlī plkst. 13.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) norisināsies divi mazo vokālistu konkursi: „Cālis 2013” un „Visi putni skaisti dzied 2013”.

Abos konkursos aicinām pieteikties mazos dziedātājus no Valkas novada (dalībnieku skaits nav ierobežots). Konkursā „Cālis 2013” var pieteikt dalībniekus līdz piecu gadu vecumam (ieskaitot), bet mazo vokālistu konkursā „Visi putni skaisti dzied 2013” – dalībniekus līdz astoņu gadu vecumam (ieskaitot). Dalības maksa konkursos: Ls 1,-.

Konkursu mērķis ir: veicināt pirmsskolas vecuma bērnu un jaunāko klašu skolēnu muzikālo spēju attīstību. Katram konkursantam pēc brīvas izvēles jāsagatavo viena dziesma, kas atbilst dziedātāja vecumam un balss spējām. Dziesmu var dziedāt gan a capella, gan mūzikas instrumentu vai fonogrammu pavadījumā. Mazo vokālistu dziedāšanu, muzikalitāti un vokālās dotības vērtēs žūrija, kurā būs mūzikas skolotāji. Visi mazie dziedātāji saņems pateicības rakstus un titulus!

Aicinām vecākus un mūzikas skolotājus pieteikt mazos konkursantus līdz š.g. 5. aprīlim Valkas pilsētas kultūras namā pie Līvas Kalniņas (tālruņi: 64723705; 29230511; e-pasts: liva.kalnina PIE valka PUNKTS lv) vai ierasties personīgi Valkas pilsētas kultūras nama 2. stāvā.

Konkursu organizē Valkas pilsētas kultūras nams, sadarbojoties ar Valkas novada domi un Latvijas Bērnu fondu.

Konkursa dienā no plkst. 10.00 mazajiem dziedātājiem būs nodrošināti mēģinājumi un konkursa apskaņošana.

Uz tikšanos Valkas pilsētas kultūras namā!

Papildu informācija: Valkas kultūras nama pasākumu organizatore Līva Kalniņa, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Kocēnu novads ir iesaistījies Latvijas Nacionālā kultūras centra projektā “Satiec savu meistaru” un aicina ikvienu iesaistīties aktivitātēs un tikties ar Kocēnu novada meistariem. Šogad Kocēnu novadā ar savām prasmēm, zināšanām un pieredzi dalīsies meistari Jānis Ēvele un Īrisa Vainovska Vaidavas pagasta “Lejas Bregžos” - sestdien, 6. aprīlī, no plkst. 10.00 – 17.00 interesentiem būs iespēja iepazīties ar Vidzemes krēslinieku sētu, krēslu sēdvietas pinuma veidošanu un darbu pie keramikas virpas (informācija: Īrisa Vainovska, tālr.: 29481519, e-pasts: kresliniekuseta PIE inbox PUNKTS lv). Savukārt piektdien, 5. aprīlī, un sestdien, 6. aprīlī, no plkst. 10.00 – 18.00 Vaidavas pagasta “Madarās” ikvienu ciemos gaidīs meistars Jānis Grantiņš, kas interesentiem piedāvās mucenieka amata prasmju apgūšanu (informācija: Jānis Grantiņš, tālr.: 29268692, e-pasts: janis PIE granda PUNKTS lv).

No 4. līdz 7. aprīlim vairāk nekā 100 vietās visā Latvijā nemateriālā kultūras mantojuma meistari - tautas lietišķās mākslas studiju dalībnieki, stāstnieki, teicēji, muzikanti un citu tradicionālo prasmju zinātāji, aicinās pie sevis mācekļus un interesentus, lai pasākumā „Satiec savu meistaru!” dalītos ar savām prasmēm un zināšanām.

Satikt savus meistarus Kocēnu novadā aicina Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Kocēnu novada domi. Projekts "Satiec savu meistaru!" ir 2009. gadā aizsāktās Tradicionālo prasmju skolas turpinājums, kas iekļauts kopīgā Eiropas projektā "Eiropas amatu prasmju dienas". Šajā laikā arī Eiropā – Francijā, Spānijā, Itālijā un citās valstīs – meistari aicina apgūt senās prasmes un zinības.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Kamēr Kurzemē un Latvijas vidienē ledus sega uz ūdenstilpnēm kļūst bīstama, Alūksnes ezerā ledus biezums dažviet sasniedz pat metru, tādēļ sestdien, 6. aprīlī Alūksnes ezera iekš ezerā uz zemledus makšķerēšanas sacensībām „Alūksne 2013” aicināti visi zemledus zvejas cienītāji.

Sacensības rīko Alūksnes novada pašvaldības aģentūra „ALJA”, lai noskaidrotu labākos zemledus makšķerniekus un popularizētu makšķerēšanas sportu kā labu brīvā laika pavadīšanas veidu.

Makšķerniekus sacensībām aicinām reģistrēties no plkst. 8.00 līdz 8.45 sacensību dienā, pašas sacīkstes notiks no plkst. 9.00 līdz 13.00.

Sacensībās varēs piedalīties individuālajā un komandu konkurencē, komandā piedaloties trim cilvēkiem. Ja pieteikušos komandu skaits būs mazāks par piecām, tad dalībniekiem būs jāstartē individuālajā vērtējumā. Svarīgi, ka dalībnieki netiks dalīti vecuma vai dzimuma grupās.

Zemledus makšķerniekiem jāņem vērā, ka būs jāuzrāda derīga jebkura veida makšķerēšanas licence Alūksnes ezerā, kā arī makšķerēšanas karte, izņemot personām, kas jaunākas par 16 gadiem un vecākas par 65 gadiem un invalīdiem. Licences un makšķerēšanas kartes varēs iegādāties arī reģistrācijas vietā. Dalības maksa sacensībās ir pieci lati, bet jauniešiem līdz 16 gadu vecumam - divi lati.

Par galvenās balvas ieguvēju kļūs tas sacensību dalībnieks, kurš lomā iegūs lielāko vai mazāko zivi, mērot pēc svara, bet, ja vairākiem zivju svars būs vienāds, tad uzvarētāju noteiks zivju garums. Zivju suga, kuru ieskaitīs lomā par galveno balvu, tiks izlozēta sacensību norises vietā. Gan individuālajā, gan komandu konkurencē apbalvos trīs labākos, kuru loma kopējais svars būs vislielākais.

Ar sacensību nolikumu iepazīties aicinām Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā  http://www.aluksne.lv.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

 

Trešdien, 3. aprīlī,  Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas basketbola komanda, kas pārstāv Latviju Starptautiskās Skolu sporta federācijas (ISF) un Kipras Skolu sporta federācijas organizētajā Pasaules skolēnu čempionātā basketbolā Kiprā, noslēdza savu dalību šajās pasaules līmeņa sacensībās, izcīnot 18. vietu.

Alūksniešu iegūtā vieta noskaidrojās pēc spēles ar Kosovas komandu, kurā sīvi cīnoties pēdējiem spēkiem, jo trešdien mūsu komandai tā bija jau otrā spēle, alūksnieši tomēr pretiniekiem piekāpās ar rezultātu 65:75. Līdz ar to spēcīgu komandu konkurencē alūksniešiem 18. vieta starp 24 valstu pārstāvjiem.

Sacensības Pasaules čempionātā Latvijas pārstāvji sāka vienā apakšgrupā ar Ungāriju, Grieķiju un Austriju. Spēlējot ar Austrijas vienību, alūksnieši spēja tikt galā ar pretinieku agresīvo segšanas taktiku, ātro pāreju uzbrukumos un plūca uzvaras laurus ar rezultātu  97:88. Otrajā spēlē ar fiziski spēcīgāko Grieķijas komandu vēl sešas minūtes pirms spēles beigām alūksnieši bija vadībā ar 8 punktu pārsvaru, taču tiesneša vairāku neveiksmīgu lēmumu dēļ tomēr spēles galotnē ar 72:80 nācās piekāpties. Apakšgrupas līderi, spēcīgā un labi nokomplektētā Ungārijas komanda, kur vairāku spēlētāju auguma parametri pārsniedz 2 metrus, arī cīņā ar Latvijas komandu nekavējās demonstrēt savu pārsvaru un uzvarēja ar rezultātu 76:40.

Pēc pirmā apļa spēlēm, kas aizritēja marta pēdējās dienās, savā apakšgrupā alūksnieši ierindojās 3. vietā, tādēļ šonedēļ cīnījās par 13. – 18. vietu. Otrdien spēle ar Beļģijas komandu noslēdzās ar pavisam nelielu pretinieku pārsvaru - 76:63, savukārt trešdienas spēlē ar Izraēlas jaunajiem basketbolistiem alūksnieši piekāpās ar rezultātu 63:93. Līdz ar to jau trešdienas vakarā alūksniešiem nācās cīnīties pret Kosovas komandu, savā starpā sadalot 17. un 18. vietu.

Latvijas komandas sastāvā trenera Jāņa Nīkrenča vadībā spēlēja Oskars Svars, Lauris Bērziņš, Rūdolfs Avots, Ritvars Bukovskis, Alberts Žagars, Arturs Fursenko, Jānis Žagars, Rolands Tišanovs, Kristers Belovs, Reinis Mednis, Reinis Stahovskis un Jānis Kivriņš.

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas komanda iespēju pārstāvēt Latviju šajās pasaules līmeņa sacensībās ieguva tādēļ, ka Rīgas 49. vidusskola, kas uzvarēja 2012. gada Latvijas Skolēnu 65. spartakiādes finālsacensībās, no brauciena atteicās un šis gods uzticēts alūksniešiem kā 2. vietas ieguvējiem.

Alūksnes novada pašvaldība jauno sportistu dalību Pasaules čempionātā atbalstīja, piešķirot Ls 8070 lielu finansējumu, kas sedza dalības maksu, aviobiļešu iegādi, viesnīcas un ēdināšanas pakalpojumu izdevumus. Valsts komandai piešķīrusi apmēram 400 latu finansējumu.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Piektdien, 5. aprīlī, plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) ar Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” (mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais) koncertu noslēgsies tradicionālās Cimzes dienas. Ikviens aicināts izmantot šo vienreizējo iespēju – baudīt pasaules slavu guvušā, vairākkārtējā Lielās Mūzikas balvas ieguvēja sniegumu.

Šobrīd koris ir viens no pieprasītākajiem kora kolektīviem Eiropā, kurš sniedzis daudz koncertu arī ārpus Latvijas, t.sk. visprestižākajās koncertzālēs (Amsterdamas Concergebouw; Hamburgas Laeiszhalle; Lucernas koncertzālē; Montrē Igora Stravinska zālē u.c.). 2012.gadā  kolektīvs  nosvinēja savu 70. jubileju. Koris ir vairākkārtējs Lielās mūzikas balvas laureāts, LR Ministru kabineta balvas laureāts un Latvijas Kultūras ministrijas gada balvas laureāts. Kopš 1997.gada kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Māris Sirmais. Pēdējos gados koris Latvija radoši sadarbojas ar vadošajiem Eiropas orķestriem – Karalisko Concertgebouw  simfonisko orķestri, Bavārijas radio simfonisko orķestri un Londonas filharmonisko orķestri, kā arī ar citiem orķestriem no Vācijas, Somijas, Singapūras, Izraēlas, ASV,  Igaunijas, Maskavas, Sanktpēterburgas simfoniskajiem orķestriem,  Gustava Mālera kamerorķestri un arī ar izcilajiem diriģentiem Marisu Jansonu, Andri Nelsonu, Nēmi Jervi, Pāvo Jervi, Kristianu Jervi, Davidu Zinamnu ,Vladimiru Jurovski, Valeriju Gergijevu, Zubinu Mehtu, Vladimiru Fedosejevu, Simonu Jangu, Tenu Kaljusti un daudziem citiem. Koris ir universāls kolektīvs, kurš savu repertuāru nemitīgi papildina ar novatoriskiem skaņdarbiem dažādos žanros sākot ar kino mūzikas ierakstiem un beidzot ar vokāli – instrumentāliem pasaules pirmatskaņojumiem.

Klāt pavasaris un, kā katru gadu šajā laikā, jau trīsdesmit ceturto reizi mūsu pilsētā izskan Cimzes dienu koncerti. Cimzes dienas ir veltītas latviešu pedagoga, pirmā latviešu tautas dziesmu melodiju apdarinātāja un latviešu koru kultūras pamatlicēja Jāņa Cimzes dzīvei un darbībai. To, ka tieši Valka ir saistīta ar J.Cimzi, apliecina fakts, ka te 19.gadsimta otrajā pusē atradās J.Cimzes vadītais Vidzemes draudzes skolu skolotāju seminārs.

Cimzes dienas atbalsta VSIA „Latvijas koncerti” un VKKF.

Papildu informācija: J.Cimzes Valkas mūzikas skolas direktors Jānis Ludbergs, 64707001

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Svētku brīvdienās, 31. martā un 1. aprīlī, sieviešu virslīgas florbola komanda „Rubene” ar mainīgiem panākumiem aizvadīja pirmās divas finālsērijas spēles. Pirmajā spēlē tika atzīts pretinieču, „RSU”, pārākums (6:4), savukārt otrajā spēlē sīvā cīņā papildlaikā izcīnīja uzvaru (5:4), un finālspēļu sērijā līdz vienas komandas četrām uzvarām rezultāts ir neizšķirts - 1:1. Nākamās spēles abas komandas aizvadīs šajā nedēļas nogalē Vidzemes Olimpiskajā centrā (VOC) – sestdien, 6. aprīlī, plkst. 17:00 un svētdien, 7. aprīlī, plkst. 17:00.

Sestdien, 6. aprīlī, ceļu uz Madonu mēros KSK 1. līgas vīriešu komanda „Rubene-1”, kas plkst. 13.00 Madonas sporta hallē ar mājiniekiem - komandu „Madona” – uzsāks cīņu par Latvijas čempionu titulu.

Pēc pāris nedēļu pārtraukuma laukumā atgriezīsies arī 1. līgas sieviešu komanda „Rubene-1”, kas sestdien, 6. aprīlī, plkst. 11:00 VOC mērosies spēkiem ar komandu „Rīgas lauvas” par Latvijas čempionāta bronzas godalgām.

Savukārt Latvijas Bērnu un jaunatnes florbola čempionāta regulāro sezonu noslēgušas „Rubenes” U-12, U-14 un U-16 zēnu komandas. Veiksmīgu sniegumu demonstrēja U-12 un U-16 komandas, kas savā grupā izcīnījuši 2. vietu. U-18 juniori šonedēļ Kocēnu sporta namā aizvadīs pēdējās divas regulārā čempionāta spēles, ceturtdien, 4. aprīlī, plkst. 18:00 cīnoties ar „Rīgas lauvām” un svētdien, 7. aprīlī, plkst. 11:00 – ar FK „Kalsnava”.

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv

 

Sestdien, 6. aprīlī,  plkst.19.00 Rīgā, Dailes teātra kamerzālē uz izrādi – Andreja Zinčuka „Mērkaķīte”, aicina Valkas pilsētas teātris. Izrāde notiek republikas amatierteātru „Gada izrāde 2012” skates noslēguma ietvaros. Tajā piedalās desmit A grupas valsts amatierteātri.

Izrāde vēsta par izcilas aktrises likteni, kas ir kā himna visas pasaules aktieriem. Mēs iepazīstam Primadonnu viņas dzīves pēdējā, agra rīta stundā Mākslas darbinieku pansionāta istabiņā, visu aizmirstu un nevienam nevajadzīgu. Dzīvē, teātra svētā vārda pielūgsmē un karjeras mērķu sasniegšanai, ir iets „pār līķiem”, tādējādi izpostot ģimeni un pazaudējot draugus. Ir palikušas tikai skaudras atmiņas un uzmācīgas domas. Vientulība, vientulība, vientulība…

Iestudējuma režisors un scenogrāfs – Aivars Ikšelis, kustību režisore – Jevgēnija Kozlova. Lomās: Daiga Sondare un Gunita Gendrjuka. Darbs tapis sadarbībā ar Gatčinas eksperimentālo teātri „Za uglom” no Sanktpēterburgas. Pirmizrāde bija 2012.gada 29.jūnijā.

Ieeja uz izrādi – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas pilsētas teātra režisors Aivars Ikšelis, 64722360 

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

No 9. līdz 18. aprīlim Vaidavas kultūras un amatniecības centra izstāžu zālē varēs aplūkot  Vidzemes novadu pašvaldību izglītības iestāžu vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursa „Kur saulīte rotājās” 2. kārtas darbu izstādi. Konkursā piedalās audzēkņi no 22 novadiem, un kopumā izstādē varēs aplūkot vairāk nekā 350 darbu. Konkursa dalībnieki, pētot saules zīmi, simbolu un jēdzienu latviešu tautas etnogrāfijā, iegūtās atziņas realizējuši oriģinālos vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbos.

Lai izvērtētu konkursā pieteiktos darbus, trešdien, 10. aprīlī, plkst. 10.30 konkursa izstādi Vaidavā apmeklēs Valsts izglītības satura centra žūrija. Savukārt 18. aprīlī plkst. 11.00 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā notiks konkursa „Kur saulīte rotājās” 2. kārtas noslēguma pasākums.

Konkursā piedalīsies audzēkņi no Kocēnu, Beverīnas, Naukšēnu un Rūjienas novada, Valmieras pilsētas, Amatas, Cēsu, Jaunpieblgas, Līgatnes, Pārgaujas un Vecpiebalgas novada, kā arī Limbažu, Alūksnes, Apes, Cesvaines, Gulbenes, Alojas, Salacgrīvas un Madonas novada. Izstādē būs bērnu darbi arī no Valkas, Smiltenes un Lubānas novada.

No Kocēnu novada 2. kārtā tiks pārstāvēta Kocēnu pamatskola ar 4 darbiem, kurus zīmējuši: Rinalds Vanters (5.kl.) "Saule danci ritināja", Anna Krauja (9.kl.) "Saules pulkstenis", Krista Līva Miķelsone (1.kl.) "Saule sēja sudrabiņu", Betija Tekla Spāre (5.kl.) "Stāvēju dziedāju" - skolotāja konsultante Dace Brizauska.

Konkursa dalībnieki vizuāli plastiskajā mākslā veidojuši gan individuālos, gan kolektīvos 3 dimensiju darbus dažādās tehnikās, savukārt vizuālajā mākslā - zīmējumus un gleznojumus dažādās tehnikās, kā arī citus 2 dimensijās veidotus darbus.

Vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas darbus četrās vecuma grupās vērtēs Valsts izglītības satura centra izveidota žūrija un izvirzīs oriģinālākos un mākslinieciski interesantākos darbus, piešķirot darbu autoriem I, II un III pakāpes diplomus. Izstādes darbus, kuri konkursā saņems I un II pakāpes novērtējumu, tiks izvirzīti Latvijas Republikas proklamēšanas 95. gadadienai veltītajā izstādē Rīgā.

Konkursa mērķi ir sekmēt skolēnu nacionālās identitātes, valstiskās un eiropeiskās apziņas veidošanos, veicināt tautas vēsturiskās un kultūras mantojuma apgūšanu un saglabāšanu, sniegt iespēju skolēniem eksponēt savus darbus Latvijas 95. gadadienai veltītā izstādē, tādējādi veicinot katra skolēna personīgo ieguldījumu svētku norisē, kā arī uzsākt gatavošanos vizuālās un vizuāli plastiskās mākslas konkursam - izstādei „Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsēta” pasākumos 2014. gadā un atzīmētu Latvijas prezidentūru Eiropas Savienības padomē 2015. gadā.

Pasākumu organizē Valsts izglītības satura centrs sadarbībā ar Kocēnu novada domi, Kocēnu novada Izglītības pārvaldi un Kocēnu novada Vaidavas kultūras un amatniecības centru.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Cimzes dienu koncerti un pasākumi Valkā izskanējuši, taču cikla MUZIKĀLĀS TREŠDIENAS koncerti Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolā (Valkā, Semināra ielā 25) turpinās.  10.aprīlī plkst. 17.30 savas prasmes demonstrēs mūzikas skolas pirmo klašu audzēkņi. Koncertā muzicēs gan jaunie dziedātāji, gan dažādu mūzikas instrumentu spēles pratēji. Visi laipni aicināti!

Muzikālo trešdienu koncerti tiek organizēti brīvi, bez jebkādām prasībām gan repertuāra, gan izpildītāju ziņā. Visi koncerti ir bez maksas.

Jau ziņots, ka jaunu tradīciju – rīkot koncertu ciklu „Muzikālās trešdienas” mūzikas skola uzsāka 2008.gadā. Tā kā koncerti ļoti patīk gan klausītājiem, gan lieti noder arī pašiem jaunajiem mūziķiem, tradīcija tiek turpināta. Koncertu cikls ir kā mūzikas skolas pedagogu klašu vakari. Tāpēc koncerti ir atšķirīgi, jo katrā koncertā ir iespēja baudīt citas klases audzēkņu sniegumu.

Papildu informācija: Mūzikas skolas direktora vietnieks mācību darbā Raimonds Reinholds, 64707003

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 13. aprīlī,  simtgadu jubileju atzīmēs Malienas pagasta amatierteātris, uz svētku pasākumu pulcējot gan esošos un bijušos aktierus un režisorus, gan amatierteātra mākslas mīļotājus.

Esam centušies apzināt un uz jubilejas pasākumu uzaicināt visus bijušos teātra dalībniekus. Ja nu tomēr kādu esam piemirsuši – ikviens būsiet mīļi gaidīts, - uz simtgades pasākumu aicina Malienas tautas nama vadītāja Evita Bogdanova.

Malienas pagastā ir vienas no senākajām amatierteātra mākslas tradīcijām Alūksnes novadā. Atzīmējot teātra simtgadi, pasākumā iecerēts atskatīties uz šo laiku pa desmitgadēm, gan aplūkojot fotoattēlus, kas fiksējuši pagasta teātriniekus gadu ritumā, un ieklausoties vēsturiskos faktos, gan vērojot jaunākas un senākas teātru izrādes un to fragmentus.

Simtgadei veltīto pasākumu vadīs pašreizējais Malienas amatierteātra režisors Arnis Ezeriņš un Dace Jansone no Alsviķu teātra studijas. Pasākuma dalībniekiem būs iespēja vērot jaunāko teātra iestudējumu „Mācītāja Strautmaļa kārdināšana”. Atceroties agrākos gadus, bijušie teātra dalībnieki izrādīs 1994. gadā iestudētās lugas „Blusa” fragmentus, kas uzvesta tā laika režisores un tautas nama vadītājas Vizmas Dravnieces vadībā.

Pārsteigumu pasākuma dalībniekiem gatavojot biedrības „Mēs Malienai” biedri, kas iestudēja lugas nu jau mūžībā aizgājušā teātra režisora Alekseja Āboltiņa vadībā. Tāpat savu svētku priekšnesumu iecerējis rādīt Malienas pamatskolas teātra kolektīvs skolotājas Guntas Vancānes vadībā un pasākuma gaitā solās būt arī citi pārsteigumi. Lai simtgadi nosvinētu īsti teātra garā, ciemos ierodamies tiek gaidīti arī tādi viesi kā Ķencis, Skaidrīte un Mildiņa.

Jāpiebilst, ka simtgades pasākumā arī Alūksnes novada pašvaldība pateiksies Malienas amatierteātra tradīciju glabātājiem, pasniedzot pašvaldības Atzinības rakstus.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Sestdien, 13. aprīlī,  no plkst.12.00 Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolā (Valkā, Semināra ielā 25) notiks klasiskās ģitārspēles konkursa „Latvijas gada ģitārists 2013” Vidzemes reģionālā kārta bērniem un jauniešiem, kas spēlē klasisko ģitāru. Pirmo trīs vietu ieguvēji iegūs tiesības no Vidzemes reģiona startēt konkursa finālā, kas notiks 4.un 5.maijā Jelgavā.

Konkurss notiek četrās vecuma grupās – sākot ar 2003.gadā dzimušajiem un jaunākiem ģitāristiem, beidzot ar 1994.gadā dzimušiem ģitāristiem. Konkursanti pēc brīvas izvēles atskaņos vismaz divu dažādu autoru un rakstura skaņdarbus.  

Konkurss ir lieliska iespēja skolotājiem un viņu audzēkņiem uzzināt kompetentas žūrijas viedokli par katra dalībnieka sniegumu. Žūrijas priekšsēdētājs visos reģionos un finālā būs Juļus Kurausks, kas ir docētājs Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā un Lietuvas Mūzikas un teātra akadēmijā. Vēl žūrijas komisijā darbosies maģistra grādu ģitārspēles skolotāju specialitātē ieguvušie Modris Baumanis un „Privātās mūzikas skolas „BJMK Rokskola”” dibinātājs Endijs Rožkalns. Konkursa dalībniekiem un klausītājiem būs lieliska iespēja – baudīt lielisko ģitāristu: J.Kurauska un M.Baumaņa sniegumu.

Konkurss pirmo reizi notika 2012.gada pavasarī Alsungā un ilga divas dienas, tādējādi aizsākot tradīciju, kas šogad vēršas plašumā, iesaistot visus Latvijas novadus! Žūrija novērtēja katra dalībnieka sniegumu gan objektīvi norādot uz lietām, kas jāattīsta un jāuzlabo, gan neskopojoties ar labiem, iedvesmojošiem vārdiem! Katrs dalībnieks ieguva diplomu par dalību konkursā, bet laureāti tika arī pie jaukām veicināšanas balvām.

Konkursu rīko Privātā mūzikas skola „BJMK Rokskola”, sadarbībā ar Latvijas klasiskās ģitārspēles skolotāju un ģitāristu asociāciju.

Konkursu atbalsta: J.Cimzes Valkas Mūzikas skola, Valkas novada dome.

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249, ernests.libietis PIE valka PUNKTS lvwww.klasiskagitara.lv

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Šogad motokross Apē būs īpašs, jo 18. un 19. maijā Arvīda Levana vārdā nosauktajā  mototrasē atzīmēs „Vaidavas kausa” 40. jubileju.

Tradicionāli prestižie „Vaidavas kausi” tiks izcīnīti MX1,   MX2  klasē, kā  arī blakusvāģu ekipāžu un  Mini-MX klasē. Protams, notiks arī dalībnieku un skatītāju iecienītās „Zelta mopēda” sacensības, savukārt  jaunums Apes trasē  būs spēkošanās „Retro”   motociklu klasē.

Paralēli  notiks Latvijas Čempionāta motokrosā  otrais posms visām dalībnieku klasēm.

Jubilejas reizē gaidāms dalībnieku rekordskaits un spēcīgs dalībnieku sastāvs. Zīmīgi, ka „Vaidavas kauss” ir vecākās, populārākās un tradīcijām bagātākās sacensības, kas iekļautas Latvijas Motosporta federācijas 2013. gada pasākumu kalendārā un ik gadus pulcē  ļoti daudz sporta cienītāju.

Organizatori iecerējuši sarīkot šajā sacensībās īpašu atskatu Latvijas motokrosa un „Vaidavas kausa” 40 gadu vēsturē. Tādēļ  iecerēts, ka 19. maijā  visiem  motokrosa līdzjutējiem būs ekskluzīva  iespēja tikties ar daudziem „Vaidavas kausa” uzvarētājiem un  Latvijas motokrosa veterāniem. Būs iespēja iegūt  viņu autogrāfus uz īpašajiem „Vaidavas kausa” jubilejas plakātiem.

No 15. aprīļa interesentiem būs pieejama atjaunotā un papildinātā mājaslapa www.vaidavaskauss.lv.

 

Informāciju sagatavoja:
Astra Binde, Motokluba „Ape” preses sekretāre
T. 22037518, 643 22273
www.apesnovads.lv

Sestdien, 6. aprīlī, Kocēnu kultūras namā jau sesto reizi notika mazo vokālistu konkurss "Kocēnu novada Cālis - 2013". Konkursā piedalījās 24 dalībnieki no Kocēniem, Rubenes un Bērzaines vecumā no 3 - 6 gadiem.

Augstāko žūrijas novērtējumu un konkursa galveno nomināciju “Supercālis 2013” saņēma Kitija Vantere no PII “Auseklītis” Kocēnos. Otru augstāko vērtējumu un titulu “Cālis – lakstīgala” saņēma Ieva Margrieta Grīviņa no PII “Auseklītis” Kocēnos, kura uzstājās ar ģimenisku priekšnesumu – Ievai palīdzēja mamma, spēlējot kokli, un vecākā māsa, spēlējot vijoli. Arī pati Ieva rādīja savas iemaņas vijoles spēlē. Trešo augstāko rezultātu ieguva skanīgas un dzidras balss īpašnieks Markuss Eglītis no PII “Auseklītis” Kocēnos, saņemot titulu “Cālis – rokenrols”. Konkursa jaunākais dalībnieks bija Ričards Brauns no PII “Auseklītis” Kocēnos, kuram ir 3,5 gadi.

Žūrijas piešķirtu titulu saņēma katrs konkursa dalībnieks, un nominācijas tika īpaši piemeklētas katram mazajam dziedātājam. Piemēram, “Zinošākais Cālis” Laimiņš Mastiņš no PII “Auseklītis” Kocēnos izpildīja dziesmu ar 11 pantiņiem.

Kopā ar mazajiem konkursa dalībniekiem bija Brēmenes muzikanti – ēzelis, suns, kaķis un gailis, kas netika padzīti no mājām, bet gan bija devušies prom no vecmāmiņas sētas, jo vēlējās uzstāties uz lielās skatuves. Devušies pasaulē, viņi ieraudzīja meiteni Ilzīti (Sandra Grīnliņa), kas dejoja uz skatuves kopā ar mazajiem dejotājiem no PII “Auseklītis” (skolotāja - Sanita Bērziņa). Arī Brēmenes muzikanti viņiem pievienojās, bet vēlāk nolēma, ka jāklausās dziesmās – un konkurss varēja sākties.

Bet pirms mazie dziedātāji rādīja savu talantu un prasmes, visi vienojās kopīgā dziesmā - “Kur tu teci, gailīti mans?”. Dziesmas muzikālo pavadījumu nodrošināja žūrija, trīs muzikāli cilvēki – Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis spēlēja klavieres, Leonards Zavackis – mazās bungas un muzikanta mamma Larisa Merca – tamburīnu. Arī zālē esošajiem tika izdalīti dažādi skanoši priekšmeti.

Konkursa noslēgumā katrs mazais dziedātājs saņēma Kocēnu novada domes sarūpētas dāvanas – lelles, mašīnas un klučus, kā arī kopīgi mielojās ar limonādi un svētku kliņģeri, kas bija izcepts “K” burta formā, simbolizējot Kocēnu novadu. Pēc konkursa bērniem bija iespēja dejot diskotēkā un piedalīties rotaļās kopā ar Cāli.

PII “Auseklītis” vadītāja un pasākuma “mamma” Inese Sudraba izsaka pateicību vecākiem, kas bija sagatavojuši bērnus konkursam un piestrādājuši arī pie tērpiem, palīdzot dziedātājiem iejusties tēlā. Paldies arī muzikālajām skolotājām Inesei Bogdanovai un Līgai Aumeistarei.


Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Alūksnes pilsētas Tautas namā 12. maijā notiks Alūksnes novada mazo vokālistu konkurss „Cālis - 2013”, kurā piedalīties aicināti mazie dziedātāji 2 – 6 gadu vecumā.

Konkursa noteikumi paredz, ka tajā piedalīties var bērni, kurus izvirzījušas pagastu pārvalžu un pilsētas konkursu „Cālis - 2013” žūrijas, savukārt gadījumā, ja konkrētajā pagastā vai pilsētā konkurss nav rīkots, bērnu var pieteikt viņa vecāki vai muzikālais pedagogs.

Mazajiem solistiem, kas piedalīsies konkursā, savā repertuārā jāiekļauj divas dziesmas pēc brīvas izvēles, kas atbilstu izpildītāja vecumam un balss spējām, izpildot tās a capella, mūzikas instrumentu vai fonogrammas pavadījumā.

Novada mazo vokālistu sniegumu vērtēs žūrijas komisija, kas izvērtēs mazo solistu priekšnesumus, lemjot, kam piešķirama galvenā balva - nominācija „Alūksnes novada CĀLIS 2013”, pirmās trīs godalgotās vietas divās vecuma grupās - no 2 līdz 4 un no 5 līdz 6 gadiem, kā arī balvas vairākās citās nominācijās.

Aicinām pieteikumus konkursam iesniegt Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļā, 204. kabinetā, Dārza ielā 11, Alūksnē, LV-4301 vai elektroniski uz e-pastu valda.zeltina PIE aluksne PUNKTS lv līdz 3. maijam.

Konkursa nolikums un arī pieteikšanās anketa ir pieejama Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā www.aluksne.lv sadaļā „Kultūras ziņas”.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv
 

„Kocēnu sporta kluba” (KSK) komandas turpina dalību Latvijas čempionātā florbolā, cīnoties par čempionu tituliem.

Turpinot cīņu Latvijas čempionāta florbolā finālsērijā, KSK sieviešu virslīgas komanda „Rubene” sestdien, 13. aprīlī, plkst. 15:00 Vidzemes Olimpiskajā centrā aizvadīs piekto finālspēli ar komandu „RSU”. Ja „Rubenes” spēlētājām izdosies izcīnīt uzvaru un tādējādi pagarināt finālspēļu sēriju, nākamā abu komandu tikšanās reize būs svētdien, 14. aprīlī, plkst. 15:00. Ieeja – Ls 1 (līdz 16.g.v. – bezmaksas).

13. aprīlī Kocēnu sporta namā norisināsies Latvijas 9. čempionāta florbolā veterāniem finālspēles, kurās par medaļām cīnīsies astoņas labākās komandas. Ceturtdaļfinālā, kas sāksies plkst. 10:00, laukumā tiksies divas ar Kocēnu novadu saistītas komandas – „Kocēnu sporta kluba” veterānu komanda „Rubene” un vietējā uzņēmuma SIA “LINO & Co” izveidotā un atbalstītā komanda „LINO.lv/STARTER”. Spēles uzvarētājs iekļūs pusfinālā, savukārt zaudētājam būs jācīnās par 5. – 8. vietu. Ieeja – bezmaksas.

Nākamās nedēļas sākumā – pirmdien, 15. aprīlī, plkst. 18.30 dalību Latvijas Bērnu un jaunatnes čempionāta florbolā ceturtdaļfinālā uzsāks U-18 junioru komanda „Rubene”, cīnoties ar mājiniekiem – „FS Masters/Ulbroka”. „Rubenes” juniori regulāro čempionātu savā grupā noslēdza augstajā 2. vietā.

Savukārt KSK meiteņu komandas „Rubene” turpina Latvijas Bērnu un jaunatnes čempionāta florbolā regulārās sezonas spēles. Svētdien, 14. aprīlī, Inčukalnā norisināsies sabraukuma posms MU-16 vecuma grupas meitenēm, otrdien, 16. aprīlī, Ķekavā - MU-12 vecuma grupas komandām un 21. aprīlī Inčukalnā – MU-14 meitenēm.

Nedēļas nogalē, 12. – 14. aprīlī, Kocēnu sporta namā norisināsies kārtējā Latvijas junioru U-19 (vīriešu) florbola izlases treniņnometne, gatavojoties dalībai Pasaules čempionātā, kas no 8. līdz 12. maijam norisināsies Vācijas pilsētā Hamburgā. Spēlēšanai izlasē izvirzīti 30 kandidāti, to vidū pieci KSK sportisti – Deniss Berķis, Juris Zilberts, Matīss Mālnieks, Ingars Matisons un Ringolds Kalniņš. Izvērtējot jauno sportistu sniegumu treniņnometnes laikā, dalībai čempionātā tiks izvēlēti 20 labākie spēlētāji, kas pārstāvēs Latviju pasaules mērogā.

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Atklājot aktīvā tūrisma sezonu Kocēnu novadā, 11.maijā notiks pārgājiens “No Kokmuižas uz Mujāniem”, kurā piedalīties aicināts ikviens interesents.

Vēsturnieka Valtera Grīviņa vadībā dosimies no Kocēniem uz Mujāniem, pa ceļam iegriežoties Cimpēnu pilskalnā. Iziešana no Kokmuižas (pulcēšanās pie Saules pulksteņa) plkst.10.00, ierašanās Mujānos ap plkst.12.00. Mujānu viduslaiku pilsdrupās, pie Baltā torņa, kopā ar vēstures izziņas grupu “Kāvi” (Rīga) gūsim ieskatu agro viduslaiku karavīru cīņas mākslā un ieročos – būs iespēja pašrocīgi izmēģināt loka šaušanu, cirvja un šķēpa mešanu. Noslēgumā paredzētas brīvdabas pusdienas viduslaiku gaumē – čurkstināsim uz oglēm cūkas stilbu vai teļa plecu, strēbsim zupu no novada zemnieku un mājražotāju labumiem, klāt piedzersim, ko Dievs būs devis.

Dalība un zupa no lielā katla – brīva. Lietus gadījumā pasākums notiks Mujānu tautas namā.

Pieteikšanās: līdz 8. maijam, zvanot pa tālr. 26429217.

Informāciju sagatavoja:
Inese Bērziņa
Kocēnu novada lauku konsultante
T.: 64207683; 26328943
E-pasts: inese.berzina PIE kocenunovads PUNKTS lv

Līdz ar 5. maiju viesu namā „Ausmas” tiek atklāta vasaras tūrisma sezona 2013. Arī šogad viesu namā ir paredzēta bagātīgu pasākumu un notikumu programmu, gan atklāšanas dienā, gan visu turpmāko vasaru. 

Viesu nams „Ausmas” ir Valkas novada tūrisma uzņēmums, kas piedāvā gan viesu nama pakalpojumus- izmitināšanu, pirts iespējas, telpu īri, gan arī plašu pasākumu organizēšanas klāstu. Uz vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā š.g. 5.maijā tiek aicināti visi interesenti. Pasākuma laikā tiks atklāta dzīvnieku sēta , kur varēs sastapt trusi Frici ar savu lielo ģimeni, pavizināties ar poniju Pegasu, sastapt aitiņas un pabarot vistiņas, papaijāt sivēntiņus un uzzināt kas ir nutrijas. Bērni varēs iemēģināt šaut uz cūkām lielākajā „Angry birds” spēlē. Paredzētās sportiskā orientēšanās komandās. Pasākuma apmeklētāji tiks aicināti apmeklēt lauku labumu tirdziņu, varēs iesaistīties radošajās darbnīcās. Lielie apmeklētāji varēs izmēģināt izjāt ar zirgu Atlanta no Kalnbundu saimniecības. 

Vasaras saulgriežos plānotas īstenas latvju Jāņu svinības ar to tradīcijām un lustēm- dziesmām, dejām, rotaļām un pat pliko skrējienu. Visas vasaras garumā paredzētas bērnu nometnes „Emociju virpulis laukos”, bērniem vecumā no 7.-12. gadiem. Tajās piedāvā izbaudīt piedzīvojumu laukos- radošā, jautrā un interesantā veidā uzzināt par dzīvi laukos. Tāpat augusta sākumā paredzēti fiziski un emocionāli piepildīti atpūtas brīži 3 dienu pasākumā „Iepazīsti sevi”.

Gaidīsim visus interesentus Valkas novada tūrisma uzņēmumā- viesu namā „Ausmas”, vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā jau š.g. 5.maijā. 

Papildu informācija šeit 

Informāciju sagatavoja: Rita Bringa

Ceturtdien, 18. aprīlī, sāksies ikgadējais Valkas novada skriešanas seriāls „Optimists” – „Pavasaris 2013”, kurā var piedalīties ikviens aktīvās atpūtas cienītājs, neatkarīgi no vecuma, dzīves un darba vietas. Tā kā mežā vēl ir sniegs, pirmā un otrā skrējiena kārta (18.un 25.aprīlī) notiks Valkas pilsētas stadionā (Valkā, Rīgas ielā 41), bet pārējās (2., 9., 16. un 23. maijā), kā jau ierasts – Valkā, mežā pie brīvdabas estrādes, viena kilometra garā marķētā aplī. Starts skrējienam – no plkst. 15.00 – plkst. 18.30.

Šis skriešanas seriāls notiek jau no 1986.gada. Skrējienu seriāls tradicionāli notiek 6 pavasara un 6 rudens kārtās. „Optimistā” piedalās skrējēji 9 vecuma grupās – gan sievietes, gan vīrieši. Nūjotāji startē tautas grupā.

Nosakot uzvarētājus, summē piecus labākos rezultātus. Atsevišķi tiek vērtētas arī ģimeņu komandas. 1.– 3.vietu ieguvēji pa vecuma grupām tiks apbalvoti ar balvām. Dalībnieki, kuri nostartēs vismaz 5 kārtās pavasarī un vismaz 5 kārtās rudenī, piedalīsies galvenās balvas – dāvanu kartes (sporta inventāra iegādei) izlozē.

Sacensības rīko ar mērķi – radīt iespēju ikvienam Valkas novada iedzīvotājam iesaistīties skriešanas nodarbībās, lai stiprinātu veselību un dotu iespēju ģimenēm aktīvi pavadīt brīvo laiku.

Laipni aicināti visi aktīvās atpūtas cienītāji!

Nolikums ir atrodams www.valka.lv sadaļā „sports” – „rezultāti un nolikumi”

Papildu informācija: Valkas pilsētas domes sporta speciāliste Nadežda Blūma, 29164340

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 13. aprīlī, Alūksnes pilsētas Tautas nama 85. gadskārtas svinību dalībnieki – esošie un bijušie tautas nama darbinieki, amatiermākslas kolektīvu vadītāji un dalībnieki, kultūras ļaudis no novada un citi viesi izveidoja XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku zīmi Alūksnei – īpašu skaņu vijumu vainagā.

Šogad, sagaidot XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus, ikvienam ir iespēja iedziedāt savu svētku zīmi interneta vietnē dziesmusvetki.lv. Šī novitāte iespējama, pateicoties mūsdienu datortehnoloģijām, kas katra lietotāja iedziedāto dziesmu pārvērš unikālā skaņu un latvju rakstu zīmju vijumā. Alūksnes zīme veidojās, dziedot vārdus „Lai sasaucamies, lai dziedam un Alūksne vieno lai mūs!”.

Ikviens, kam ir pieejams internets, dators un mikrofons, var iedziedāt savu dziesmu. Tas izdarāms vienkārši - jāizvēlas kāda no piedāvātajām dziesmām vai arī kāda sev tīkama melodija. Zīmes tapšanai nepieciešams aptuveni 20–30 sekunžu garš dziesmas fragments, lai datorprogramma spētu izanalizēt nošu augstumu, dinamikas intensitāti un tempu konkrētajā brīdī. Īpaši izstrādāts datora algoritms „uzvij” lietotājam unikālu vainagu, kura lokos izkārtotas septiņas latviešu tradicionālās zīmes. Katra zīme atbilst kādai no septiņām notīm, piemēram, Dieva zīme – DO, Māras zīme – RE, Laimas zīme – MI utt. Iegūto zīmi var saglabāt, sūtīt pa e-pastu, izdrukāt, ievietot sociālajos tīklos, likt uz apģērba, automašīnas un citādi, tā apliecinot savu piederību Dziesmu un deju svētkiem.

Ikvienā vietā, no kuras šogad uz Rīgu dosies svētku dalībnieki, tiks iedziedāts šāds skaņu vijums un svētku noslēguma dienā laikā, kad saule būs visaugstāk debesu kalnā, karogs ar šo iedziedāto logotipu, uzvīsies mastā katrā konkrētajā Latvijas vietā.

 

Informāciju sagatavoja: 
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Sestdien un svētdien, 20. aprīlī un 21.aprīlī no pulksten 10.00 Valkas ģimnāzijas sporta hallē (Valkā, Raiņa ielā 28A)  norisināsies Valkas novada 2013.gada atklātais čempionāts volejbolā vīriešiem. 20. aprīlī būs čempionāta priekšsacīkstes, bet 21. aprīlī – fināli.

Sacensības organizē un vada Valkas novada dome, sadarbībā ar Volejbola Klubu „Valka” un uzaicinātiem tiesnešiem. Čempionāta galvenais tiesnesis – Kārlis Raudiņš, tiesneša vietnieks – Gints Švecs, galvenā sekretāre – Vēsma Selga.

Volejbola čempionāts notiek saskaņā ar oficiālajiem volejbola noteikumiem. Priekšspēles notiek divās apakšgrupās, sacensības notiek 5 setos līdz uzvarētiem 3 setiem (līdz 25 punktiem). Par katru uzvarētu setu komanda saņem 1 punktu (cik uzvarēti sēti, tik punkti). Uzvarētāju komandu noteiks pēc iegūto punktu summas. Finālā tiks divas labākās komandas no katras apakšgrupas. Vienādu punktu skaitu gadījumā augstāko vietu noteiks pēc savstarpējo spēļu labāko setu (punktu) starpības. Pirmo trīs vietu ieguvējas komandas apbalvos ar kausiem, diplomiem un medaļām.

Čempionāta nolikums atrodams www.valka.lv sadaļā „sports” – „rezultāti un nolikumi”.

Laipni aicināti līdzjutēji un volejbola spēles fani!

Papildu informācija: Valkas novada sporta speciāliste Nadežda Blūma, 29164340, K.Raudiņš – 28631547, G.Švecs – 29844083

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Gatavojoties XXV Vispārējiem latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem šī gada aprīlī novados notiek tautas mūzikas ansambļu un kapelu skates. Latvijas Nacionālā kultūras centra speciālisti par vienu no skates norises vietām izvēlējušies Strenču kultūras namu, jo Strenču novadā tautas mūzikas tradīcijas kļuvušas par stabilu kultūras dzīves sastāvdaļu. Tautas muzikantu saietu organizēšana, savulaik,  uzsākta Jērcēnmuižā,  tagad ik gadus notiek Strenčos un pulcē kopā spēlmaņus no apkārtējiem novadiem, un arī ciemiņus no tālienes. Arī šogad jūlijā iecerēts sarīkot VII muzikantu svētkus Strenčos. Svētdien, 21. aprīlī plkst. 15:00 Strenču kultūras namā tautas mūzikas ansambļi un kapelas saspēlēsies skatē - koncertā "Lai tā būda rūc!"

Skatē – koncertā pieteikuši dalību 12 tautas mūzikas ansambļi un kapelas, galvenokārt, no Vidzemes novada, taču Strenčos ieradīsies arī tālāki ciemiņi no Kurzemes. Skatītājiem būs iespēja redzēt un dzirdēt Rūjienas pilsētas kultūras nama kapelu "Rūvenas Aure", Salacgrīvas kapelu "Cielavas spēlmaņi", folkloras deju kopas "Sudmaliņas" Tautas mūzikas kapelu, Rencēnu folkloras kopas "Rota" kapelu, Limbažu kultūras nama Tautas mūzikas ansambli "Kokle", Rucavas lauku kapelu "Paurupīte", Lizuma lauku kapelu, Limbažu bērnu un jauniešu centra kapelu "Eži", kapelu "Jērcēnmuižas muzikanti", Lubānas kultūras nama lauku kapelu "Meldiņš", Iļģuciema kultūras centra kapelu "Hāgenskalna muzikanti", Limbažu kultūras nama kapelu "Labi, ka tā". Kolektīvu sniegumu noklausīsies arī žūrijas komisija, lai izvērtētu, kuri no kolektīviem saspēlēsies "Tautas mūzikas ansambļu maratonā" Vērmanes dārzā 4. jūlijā, kur Dziesmu un deju svētku gadatirgus atmosfēru papildinās tautas mūzikas ansambļi un lauku kapelas no visas Latvijas, kas iepriecinās gadatirgus apmeklētājus gan ar mūsdienīgu skanējumu, gan arī ar seno tautas instrumentu spēles prasmēm. Uz tikšanos svētdien, 21. aprīlī Strenču kultūras namā!

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte,
Strenču novada sabiedrisko attiecību speciāliste
T.:64715660, mob. 26312250,
e-pasts: ginta.gailite PIE strencunovads PUNKTS lv

12. maijā, Apē gaidāms pavasara pierobežas gadatirgus.

Piektdien, 19. aprīlī, plkst. 16.00 Kocēnu novada Bērzaines tautas namā jau ceturto reizi norisināsies skolēnu tautas deju kolektīvu koncerts “Skan podziņas, šķind zīlītes”, kurā piedalīsies aptuveni 200 dalībnieku.

Koncertā uzstāsies 9 kolektīvi no Kocēnu novada - divi Jaunburtnieku pamatskolas deju kolektīvi “Kukulītis”, viens Jura Neikena Dikļu pamatskolas kolektīvs, trīs deju kolektīvi “Saulīte” no Kocēnu pamatskolas un trīs deju kolektīvi no Rubenes pamatskolas. Pasākumu papildinās arī divi Burtnieku novada Matīšu pamatskolas deju kolektīvi.

Pasākuma ietvaros katrs kolektīvs pēc brīvas izvēles dejos tās dejas, kas iekļautas skates un šī mācību gada repertuārā. Tautas deju kolektīvi 23. aprīlī ar šīm dejām uzstāsies Valmieras Kultūras centrā Valmieras pilsētas un starpnovadu skolēnu tautas deju kolektīvu skatē, kurā piedalīsies Valmieras pilsētas, Beverīnas novada un Kocēnu novada kolektīvi, kā arī 25. maijā Valmieras estrādē Gaujas svētku laikā.

Pēc koncerta “Skan podziņas, šķind zīlītes” dalībniekiem būs iespēja atpūsties draudzības diskotēkā un mieloties ar kliņģeri.

Koncertu organizē Jaunburtnieku pamatskola sadarbībā ar Bērzaines tautas namu un Kocēnu novada domi.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

Pavasara sezonā, domājot par skolēniem un skolotājiem, PA „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” ir apkopojis 32 apskates objektu vietas un ekskursiju iespējas un izveidojis septiņus interesantus maršrutus, no kuriem katrs var izvēlēties sev piemērotāko. Dažādie maršruti ved pa visu Gulbenes novadu un piedāvā skolēnu grupām apskatīt ekspozīcijas un muzejus, iepazīt kultūrvēsturisko mantojumu, doties ekskursijās ar zinošiem gidiem, izbaudīt aktīvo atpūtu, laivojot pa Gulbenes novada upēm un ejot pārgājienos, kā arī piedalīties dažādās aktivitātēs lauku saimniecībās: maizītes cepšanā, siera siešanā, lauku labumu degustācijā, zināmu un ne tik zināmu dzīvnieku apskatē, ārstniecības augu iepazīšanā u.c.

Krāsaino piedāvājumu iespējams apskatīt Gulbenes novada tūrisma portālā, uzklikšķinot šeit, kā arī sazinoties ar PA „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” (Ābeļu ielā 2, Gulbenē), tel. 64497729, 26557582, 26399451, e-pasts: turists PIE gulbene PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja:
Laura Lulle
Tūrisma speciāliste
PA “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”
Tel.64497729, 26399451,
E-pasts: turists PIE gulbene PUNKTS lv

 

20. aprīlī viena gada jubileju nosvinēja Pārgaujas novada jauniešu biedrība „Vari un dari”, kura Auciemmuižā bija pulcējusi visus savus biedrus, lai pakavētos atmiņās, apskatītu kopīgās bildes un pateiktos viens otram par labi padarīto darbu.

Biedrībā reģistrēti 15 biedri vecumā no 17 līdz 35 gadiem un spēku gada laikā novada attīstībai nav žēlojis neviens no viņiem.  Realizēti divi projekti -bijušās Auciema atpūtas vietas pie Auciema ezera atjaunošana – labiekārtošana un ielu zīmju norāžu uzstādīšana Auciemā un Raiskumā. Piedalījās arī Sporta spēļu organizēšanā un izklaidēja bērnus, iededzot egli Raiskumā.  Arī novada rīkotajā projektu konkursā tika iesniegti vairāki projekti, kā arī tiek gatavots projekts iesniegšanai Cēsu rajona Lauku partnerībai par hokeja laukuma izveidi Auciemā.

Ikvienam biedrības dalībniekam kā spilgtākā atmiņā ir palikusi kopīgā talkošana pie Auciema ezera Lielās talkas ietvaros un pēdējais pasākums Auciemā- Lieldienas, kurās jaunieši izrādīja savu iniciatīvu un visu noorganizēja paši. Atceroties paveikto, jaunieši uzsvēra, ka par padarīto ir liels gandarījums. Lieldienās bija tik daudz smaidīgu bērnu, kuri pozitīvi uzlādēja arī pašus jauniešus. Biedrības vadītāja Zane Pokkere brīnās par puišiem, kuri nāk, bez iebildumiem aktīvi darbojās un patiesi priecājās par paveikto. „Mēs izdomājam, bet puiši dara,” tā meitenes raksturo to veiksmīgo sadarbības formulu, kas ieviesta biedrībā.

Kā atzīst biedrības dalībnieks Lauris: „Pa dienu mēs strādājam, bet vakarā pēc darba ejam un darām. Daudz tādus cilvēkus neatradīsi. Lielajā talkā strādājām līdz tumsai un vēl ar telefona lukturīšiem spīdinājām, lai saliktu pēdējos dēļus un pabeigtu darbu. Mēs esam viens par visiem, un, ja darām, tad darām līdz galam.”

Biedrības dalībnieki izteica pateicību Zanei Pokkerei, kura brīnumainā kārtā vienmēr atrod laiku un nāk ar savu iniciatīvu, kura visus aizrauj līdz un raisa vēlmi darboties. Kā neredzamo biedrības cilvēku, jaunieši nosauca Sandi Pokkeru, kurš nežēlo jauniešiem laiku un savu padomu. Puiši atzīst, ka tieši Sandis ir tas, kurš rada vēlmi darīt.

Arī Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents, sveicot biedrību  „Vari un dari” viena gada jubilejā, novēlēja, lai biedrības gribēšana darīt nezustu un lai nākamajos gados izdotos paveikt vismaz tik daudz cik pirmajā gadā. Priekšsēdētājs izteica pateicību par biedrības atbalstu dažādu pasākumu rīkošanā un vadīšanā. „Liels gandarījums par to, ka jauniešu acīs redzams dāvināšanas prieks,” atzina H.Vents.

Kā vienojošu zīmi un dāvanu gada jubilejā jauniešu biedrība „Vari un dari” saviem dalībniekiem un pašvaldībai dāvināja piespraudi ar biedrības logo.

 

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834; 
Mob. 29299002

Aprīlis ir mēnesis, kad, ziemai aizejot, sakopjam savu apkārtni. Arī šogad turpināsim labo tradīciju – piedalīsimies Vislatvijas Lielajā Talkā, kas notiks sestdien, 27. aprīlī no plkst. 9.00. Šī talka ir kļuvusi par lielisku pasākumu – ne tikai padarot sakoptāku vidi, bet arī vienojot cilvēkus kopīgai idejai, labākai un tīrākai nākotnei. Talkas ideju atbalsta arī Valkas novada dome un aicina ikvienu, kuram rūp sakopta vide, atbalstīt talkošanu un piedalīties Lielajā Talkā.

Ir apzinātas vietas, kas Lielās Talkas ietvaros tiks sakoptas Valkas pilsētā: Valkas brīvdabas estrāde, vecā Valkas stacija, gaisa tilts un Lugažu laukums. Kā jau katru gadu, darbi notiks arī upju un ūdens tilpņu tuvumā – pie Varžupītes (no Raiņa ielas līdz Rīgas ielai) un Pedeles upes (no Ausekļa ielas līdz Putras kalnam) krastiem. Vēl talkas laikā tiks stādīti koki gar Friča Roziņa ielu.

Talcinieki aicināti pulcēties: Ērģemes pagastā – pie katlu mājas un Turnas tautas nama, Valkas pagastā – pie Lugažu muižas un daudzdzīvokļu mājas Sēļos, Valkas pilsētā – pie kultūras nama, bet Vijciema pagastā – pagasta centrā. Zvārtavas pagastā sakopšanas darbi tiks veikti jau iepriekš, bet Kārķu pagastā Lielā Talka tradicionāli tiek apvienota ar Meža dienām, kas notiks 10.maijā. 

Līdzīgi kā citus gadus, pašvaldības galvenais uzdevums ir organizēt talku un gādāt par talkas laikā savākto atkritumu nogādāšanu atkritumu poligonos. Lielās talkas organizatori ir sarūpējuši maisus (šogad tie būs sarkanā krāsā) atkritumu savākšanai, ko varēs saņemt pašvaldībā vai talkas dienā talkošanas vietās. Pašvaldība talciniekus iespēju robežās nodrošinās ar darba cimdiem, būs arī silta tēja un pīrādziņi. Talkas dienā atbildīgie un koordinators būs sasniedzami uz mobilajiem telefoniem, lai iedzīvotājus informētu par talkas norisi, maisu sadali un savākšanu.

Lai darbi talkas vietās ritētu raiti un kopīgiem spēkiem padarītu vairāk, pagastos kā atbildīgie par talkas norisi ir noteikti pagastu pārvaldnieki: Jānis Krams – Ērģemes pagastā, Aivars Cekuls – Kārķu pagastā, Jānis Lapsa – Valkas pagastā, Mārīte Kalniņa – Vijciema pagastā un Raitis Priede – Zvārtavas pagastā.

Lai talkošana norisinātos bez problēmām, izvēlēsimies talkai piemērotu apģērbu. Kājās vilksim gumijas zābakus vai citus slēgtus apavus, jo vācot atkritumus, var būt stikli vai kādi citi asi priekšmeti. Būsim uzmanīgi, ieraugot un savācot dažādus bīstamus atkritumus. Ja talkā piedalās bērni, īpašu izmanību pievērsīsim tam, lai viņi strādātu piemērotā apģērbā un ar cimdiem rokās. Padarīsim tīrāku, skaistāku un zaļāku kādu vietu savā pašvaldībā! Tā kā darba roku nekad nav par daudz, nāksim paši un aicināsim līdzi savus kolēģus, draugus un bērnus!

Papildu informācija: Valkas novada Lielās Talkas koordinators  Guntis Bašķis, 64707620, 29431717

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Pieejams Alūksnes novada maija kultūras, atpūtas un sporta pasākumu kalendārs.

Ar gaidāmajiem notikumiem aicinām iepazīties šeit

Svētdien, 28. aprīlī plkst. 12.00 Madonas muzeja izstāžu zālēs atklās Mākslas dienu izstādi VIDZEMES MĀKSLINIEKI.

Šī izstāde varētu kļūt par sākumu kādas tradīcijas atjaunošanai – Vidzemes mākslinieku kopā sanākšanai, savstarpējai iepazīšanai, ik gadu tiekoties citā pilsētā.

Katra vieta rada savu ritma, krāsu un kontrastu izjūtu. Rūjienas ikdienas ritms atšķiras no Gulbenes, bet Madonas no Valkas un Valmieras no Alūksnes.

Vidzemnieks nav ne kurzemnieks, ne rīdzinieks, tādēļ vēl jo bagātāka ir Latvijas mākslas kopaina.

Šoreiz vienkopus skatīsim Alūksnes, Cēsu, Gulbenes, Limbažu, Madonas,  Siguldas, Skaņkalnes, Rūjienas, Valkas, Valmieras novadu mākslinieku darbus. Lielākā daļa strādā mākslas skolās, veido vidi ap sevi.

Izstādi atbalsta Vidzemes novadu un pilsētu pašvaldības, Vidzemes plānošanas reģions, aģentūra „Cēsu Kultūras un tūrisma centrs”, A/S „Cēsu alus” un Alūksnes SIA „ALS DIVI”

Izstāde VIDZEMES MĀKSLINIEKI skatāma no 28. aprīļa līdz 2. jūnijam.

Kolekcija no šīs skates jūnijā viesosies Talsu muzejā, kā atbildes vizīte kurzemnieku izstādei Vidzemē 2012. gadā.

Informāciju sagatavoja:
Inese Jakobi
Mākslas izstāžu organizatore

20. aprīlī Ziemeļvidzemes atlētu savienības atlēts, raiskumietis Jēkabs Šmits, pārstāvēja Latviju Baltijas čempionātā kultūrismā junioru kategorijā. Sacensības notika Igaunijā Tallinas pilsētā un tās bija lielākās un nozīmīgākās sacensības, kurās sporta kluba atlēts ir piedalījies un guvis pieredzi.

Jēkabs trenējas Ziemeļvidzemes atlētu savienības sporta klubā Pārgaujas novada trenažieru zālē, kas atklāta kopīgi sadarbojoties iepriekšminētajam sporta klubam ar Pārgaujas novada pašvaldību. Jēkabam ir ne tikai lieliska sportiskā forma, bet arī apgūtas horeogrāfijas iemaņas, kas nepieciešamas, piedaloties sacensībās šajā sporta veidā. Jau šā gada februārī Pārgaujas novadā rīkotajās atklātajās sacensībās jauniešiem fitnesā, jaunais atlēts izcīnīja pirmo vietu svaru kategorijā līdz 70 kg un obligāto pozu muskulatūras demonstrēšanā.

Šovasar 13. jūlijā Pārgaujas novadā sporta klubs „Ziemeļvidzemes atlētu savienība” sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju un Pārgaujas novada domi atjaunos agrāk rīkoto sacensību tradīciju ciklu un organizēs sacensības vispārējā fiziskajā sagatavotībā, kur bez spēka vingrinājumiem būs iekļautas arī citas disciplīnas.

Jauniešu vispusīga sagatavotība un iedzīvotāju iesaistīšana regulārās sporta nodarbībās, sacensībās ir sporta kluba galvenie mērķi un uzdevumi. Biedrība ir vairākkārtīgi aicinājusi nelietot, kā arī norobežojusies no steroīdu lietošanas, kas diemžēl spēka sporta veidos ir izplatīti. Mūsu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību veselīgam dzīvesveidam un visā dzīves garumā izmantot fiziskās aktivitātes.

 

Informāciju sagatavoja:
ZAS valdes priekšsēdētājs, fitnesa treneris
Haralds Bruņinieks

Turpinot pagājušā gadā uzsākto tradīciju, otrdien, 30. aprīlī,  plkst.13.20 notiks skolēnu, darbinieku un skolas atbalstītāju apbalvojuma pasākums „Valkas ģimnāzijas Gada balva 2013”.

„Arī šogad „Gada balva” var tikt pasniegta 5 nominācijās: „Gada skolēns 2013”, „Gada skolotājs 2013”, „Gada sportists 2013”, „Gada aktīvists 2013”, „Savējais 2013”, bet to skaits ik gadu var tikt mainīts. Nominācijas tiek piešķirtas nominantiem, kuri par tādiem kļuvuši izvirzīšanas, balsošanas un faktoloģiskā (sasniegumi Valkas ģimnāzijas vārdā) ceļā,” informē Valkas ģimnāzijas skolotāja Una Grāve.

2013.gada balvas komisijā ir Valkas ģimnāzijas direktore Lilita Kreicberga, skolotāja Ira Silāja, medmāsa Irina Hauga, skolēni – Laura Amanda Ģērmane un Zigfrīds Niklavičs. Viņi jau ir veikuši balsu skaitīšanu un iegūto datu apkopošanu. „Gada balvas 2013” nominanti ir:

  • „Gada skolotājs 2913” (Gints Švecs, Guntra Gaidlazda, Ingrīda Hedemarka)
  • „Gada skolēns 2013” (Vilmārs Vesingi, Artūrs Kriviņš, Elīza Skutāne)
  • „Gada sportists 2013” (Elvis Sandis Freimanis, Simona Mamatkulova, Karīna Viskuba)
  • „Gada aktīvists 2013” (Dolfs Gregors Pavārs, Zigfrīds Niklavičs, Vilmārs Vesingi)
  • „Savējais 2013” (Dana Videmane, Ritvars Leitens, Valērijs Zalužinskis)

 

Informāciju sagatavoja:
„Gada balvas 2013” komisija

 

Trešdien, 1. maijā,  plkst.12.00 Ērģemes pagastā notiks nedaudz aizkavējies Zaķu skrējiens. Sākotnēji tas bija ieplānots Lieldienās, bet skrējienam nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ tas tika pārcelts.

Skrējiena maršruts: Ērģemes autobusa pietura – Turnas tautas nams. Pulcēšanās un reģistrācija plkst.11.45 pie Ērģemes pieturas. Skrējiena starpposmos būs dažādi joki un atrakcijas. Savukārt pēc skrējiena spēkus atgūt palīdzēs Līvijas un Mārtiņa garšīgā zupa, bet Valkas novada Bērnu un jauniešu centra „Mice” teātra pulciņš visus aicinās uz izrādi „Princese un cūkgans”.

Transports no Turnas tautas nama uz Ērģemi kursēs plkst.11.40 un arī pēc pasākuma.

Papildu informācija: Turnas tautas nama vadītāja Līga Krama, 28340605

15. maijā Valmierā savu otro sezonu sāks vienīgais Gaujas tramvajs Latvijā, aicinot interesentus arī šogad iepazīt Valmieru no neierasta skatu punkta. Siltajā sezonā interesentiem tiks piedāvāta iespēja izvizināties vēl garākā braucienā. Gaujas Tramvajs ir pagarinājis savu līniju un maršrutā no Kazu krācēm līdz pat Dzelzs tiltam tas vizinās savus pasažierus 40 minūtes.

Gaujas tramvajs kursēs Valmieras pilsētas centrā noteiktos publisko braucienu laikos, aicinot pilsētniekus un viesus profesionāla gida – Gaujas tramvaja vadītāja vadībā iepazīt ievērojamākos Valmieras apskates objektus no Gaujas. Organizētās grupas ir aicinātas izbaudīt neparastu pasākumu uz peldlīdzekļa, izvēloties arī īpašas tematiskās programmas sadarbībā ar citiem Valmieras un apkārtējo novadu tūrisma uzņēmējiem. Interesentu grupām piedāvājumā Gardēžu vakariņas ar restorānu „Rātes Vārti”, Itālijas vakars ar „Vīnkalniešiem”, vīna degustācijas, kāzu izbrauciens, bērnu ballītes, tējas dzeršanas rituāli sadarbībā ar Valmieras muzeju un citas iespējas. Tramvajs vienlaicīgi var uzņemt 22 pieaugušus pasažierus, savukārt kopā ar bērniem pasažieru skaits var būt pat līdz 30 personām.

Kā ziņots jau iepriekš, pirmā ūdens tramvaja līnija tika atklāta pērnā gada vasaras tūrisma sezonas atklāšanas pasākumā 12. maijā līdztekus tradicionālajam pasākumam „Laivu maršs” un gardēžu pikniks „Ar gardu muti Valmiermuižā”. Gaujas tramvajs ir videi draudzīgs „Ežu rūpnīcā” būvēts peldlīdzeklis, kuru uz priekšu virza motors un kas paredzēts izklaides un ekskursiju braucieniem pa Gauju. Tramvaja mājvieta, kā arī vienīgā sākuma un gala pietura ir laivu piestātne Valmieras vecpilsētā.

Rezervācija un papildu informācija pa tel.27828221 vai www.ezi.lv

Līgatnes novada svētku laikā no 18. maija līdz 25. maijam  visi amatnieki un mājražotāji tiek aicināti piedalīties svētku tirdziņos. 18. maijā Augšlīgatnē, Līgatnes novada sporta hallē notiks  XV Vispārējo Deju svētku uzvedums ,,Tēvu laipa”, kurā piedalīsies visi Cēsu apriņķa deju kolektīvi, kā arī ciemiņi no Rīgas, kopskaitā apmēram 800 dejotāju.

Tirdziņš notiks  pie bērnudārza "Zvaniņu” ēkas, Sporta un Skolas ielas stūrī no 14.00-18.00. Vienlaikus  notiks aktivitātes, meistardarbnīcas. Pieteikšanās līdz 15.maijam.

25.maijā Līgatnes pilsētā visu dienu notiks  koncerti, kuros piedalīsies visu vecumu novada ļaudis , vieskolektīvi, radošās darbnīcas, muzicēs pūtēju orķestri. Darbība visos laukumos un estrādē. Ciemiņi un tūristi. Vakarā teātra izrāde, noslēguma koncerts, salūts, zaļumballe. Ciemiņi un tūristi.

Tirdziņš notiks pilsētas estrādē no 11.00-18.00.  Pieteikšanās līdz 22. maijam.

Pieteikšanās un informācija par tirdziņiem pa tel. 29819707, 64153169 (katru dienu no 10.00-17.00) un info PIE visitligatne PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja:
Ramona Vasiļjeva
Līgatnes tūrisma informācijas centra konsultante

Sestdien, 4. maijā, kinopilsētā „Cinevilla” jau piekto reizi norisināsies „Stipro skrējiens” – Baltijā vienīgais masu izturības skrējiens, pulcējot vairāk nekā 3000 dalībnieku.

Lai veicinātu iedzīvotāju interesi par aktīvu brīvā laika pavadīšanu un nodarbošanos ar sporta aktivitātēm, Kocēnu novada dome sniegusi finansiālu atbalstu aptuveni 40 aktīvu Kocēnu novada iedzīvotāju – gan jauniešu, gan pieaugušo – dalībai šajās sacensībās.

Jāatzīmē, ka Kocēnu novada iedzīvotāji „Stipro skrējienā” piedalās jau vairākus gadus, uzrādot augstus sasniegumus. Aizvadītajā gadā vairāk nekā 1000 vīriešu konkurencē 2. vietu izcīnīja Uģis Karasevs no Kocēnu pagasta Rubenes.

„Stipro skrējiena” ietvaros tā dalībniekiem būs jāveic 8 km gara trase, kurā izvietoti 33 dažādas grūtības pakāpes šķēršļi. Katram šķērslim klāt piebūvēts papildus apgrūtinājums, kas sarežģīs katra šķēršļa pārvarēšanu un padarīs pasākumu vēl aizraujošāku.

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Aizvadītajā svētdienā, 28. aprīlī, Lielvārdē Latvijas Bērnu un jaunatnes čempionāta florbolā ietvaros norisinājās finālturnīra pēdējais posms U-10 vecuma zēnu komandām.

Kopumā aizvadītajā sezonā U-10 grupā cīnījās 19 komandas, no kurām finālturnīrā iekļuva deviņas labākās – „Rubene”, „Lielvārde”, „Talsi/Krauzers 2002/2003”, FK „Kalsnava”, „Rīgas Lauvas”, „Kurši U10”, FS „Masters/Ulbroka”, „Ķekavas Bulldogi” un „CPSS/Lekrings”. Regulārajā čempionātā pēc aizvadītām 18 spēlēm „Rubene” ar izcīnītām 14 uzvarām un piedzīvotiem 4 zaudējumiem ieņēma 5. vietu, tādējādi kvalificējoties finālposmam.

Finālposmā iekļuvušās komandas izspēlēja viena apļa turnīru, kurā „Rubenes” komanda parādīja raksturu, 8 spēlēs izcīnot 6 uzvaras – „Rubene” 8:3 FK „Kalsnava”, „Rubene” 7:4 „Kurši U10”, „Rubene” 4:3 (pēcspēles soda metienos) FS „Masters/Ulbroka”, „Rubene” 4:3 (PS) „Ķekavas Bulldogi”, „Rubene” 6:4 „Rīgas Lauvas”, „Rubene” 8:7 „CPSS/Lekrings”, „Rubene” 1:12 „Lielvārde” un „Rubene” 4:7 „Talsi/Krauzers 2002/2003”.

Kā pastāstīja komandas treneris Ivars Jēkabsons, pēdējā spēlē ar „CPSS/Lekrings” „Rubenes” komandai derēja tikai uzvara, tāpēc pie neizšķirta rezultāta 7:7 vārtsargs tika nomainīts pret sesto laukuma spēlētāju, un 38 sekundes pirms pamatlaika beigām sudraba vārtus guva Artūrs Ūdris.

Čempionāta simboliskajā izlasē iekļuva divi „Rubenes” spēlētāji – par labāko uzbrucēju tika atzīts Markuss Dumpis, savukārt labākā aizsarga tituls – Artūram Ūdrim.

Aizvadītajā sezonā visvairāk rezultativitātes punktu komandā „Rubene” guva Markuss Dumpis – 80 punkti (52 vārti + 28 piespēles), aiz kura seko Artūrs Ūdris – 69 punkti (47+22), Mikus Ķikuts – 54 punkti (34+20), Jēkabs Keišs – 41 punkts (10+31) un labāko piecinieku noslēdz Kristaps Kārlis Cīrulis ar izcīnītiem 35 punktiem (14+21).

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv