Arhīva kalendārs

« April 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 

20. aprīlī Ziemeļvidzemes atlētu savienības atlēts, raiskumietis Jēkabs Šmits, pārstāvēja Latviju Baltijas čempionātā kultūrismā junioru kategorijā. Sacensības notika Igaunijā Tallinas pilsētā un tās bija lielākās un nozīmīgākās sacensības, kurās sporta kluba atlēts ir piedalījies un guvis pieredzi.

Jēkabs trenējas Ziemeļvidzemes atlētu savienības sporta klubā Pārgaujas novada trenažieru zālē, kas atklāta kopīgi sadarbojoties iepriekšminētajam sporta klubam ar Pārgaujas novada pašvaldību. Jēkabam ir ne tikai lieliska sportiskā forma, bet arī apgūtas horeogrāfijas iemaņas, kas nepieciešamas, piedaloties sacensībās šajā sporta veidā. Jau šā gada februārī Pārgaujas novadā rīkotajās atklātajās sacensībās jauniešiem fitnesā, jaunais atlēts izcīnīja pirmo vietu svaru kategorijā līdz 70 kg un obligāto pozu muskulatūras demonstrēšanā.

Šovasar 13. jūlijā Pārgaujas novadā sporta klubs „Ziemeļvidzemes atlētu savienība” sadarbībā ar Latvijas Tautas sporta asociāciju un Pārgaujas novada domi atjaunos agrāk rīkoto sacensību tradīciju ciklu un organizēs sacensības vispārējā fiziskajā sagatavotībā, kur bez spēka vingrinājumiem būs iekļautas arī citas disciplīnas.

Jauniešu vispusīga sagatavotība un iedzīvotāju iesaistīšana regulārās sporta nodarbībās, sacensībās ir sporta kluba galvenie mērķi un uzdevumi. Biedrība ir vairākkārtīgi aicinājusi nelietot, kā arī norobežojusies no steroīdu lietošanas, kas diemžēl spēka sporta veidos ir izplatīti. Mūsu mērķis ir pievērst sabiedrības uzmanību veselīgam dzīvesveidam un visā dzīves garumā izmantot fiziskās aktivitātes.

 

Informāciju sagatavoja:
ZAS valdes priekšsēdētājs, fitnesa treneris
Haralds Bruņinieks

Turpinot pagājušā gadā uzsākto tradīciju, otrdien, 30. aprīlī,  plkst.13.20 notiks skolēnu, darbinieku un skolas atbalstītāju apbalvojuma pasākums „Valkas ģimnāzijas Gada balva 2013”.

„Arī šogad „Gada balva” var tikt pasniegta 5 nominācijās: „Gada skolēns 2013”, „Gada skolotājs 2013”, „Gada sportists 2013”, „Gada aktīvists 2013”, „Savējais 2013”, bet to skaits ik gadu var tikt mainīts. Nominācijas tiek piešķirtas nominantiem, kuri par tādiem kļuvuši izvirzīšanas, balsošanas un faktoloģiskā (sasniegumi Valkas ģimnāzijas vārdā) ceļā,” informē Valkas ģimnāzijas skolotāja Una Grāve.

2013.gada balvas komisijā ir Valkas ģimnāzijas direktore Lilita Kreicberga, skolotāja Ira Silāja, medmāsa Irina Hauga, skolēni – Laura Amanda Ģērmane un Zigfrīds Niklavičs. Viņi jau ir veikuši balsu skaitīšanu un iegūto datu apkopošanu. „Gada balvas 2013” nominanti ir:

  • „Gada skolotājs 2913” (Gints Švecs, Guntra Gaidlazda, Ingrīda Hedemarka)
  • „Gada skolēns 2013” (Vilmārs Vesingi, Artūrs Kriviņš, Elīza Skutāne)
  • „Gada sportists 2013” (Elvis Sandis Freimanis, Simona Mamatkulova, Karīna Viskuba)
  • „Gada aktīvists 2013” (Dolfs Gregors Pavārs, Zigfrīds Niklavičs, Vilmārs Vesingi)
  • „Savējais 2013” (Dana Videmane, Ritvars Leitens, Valērijs Zalužinskis)

 

Informāciju sagatavoja:
„Gada balvas 2013” komisija

 

Trešdien, 1. maijā,  plkst.12.00 Ērģemes pagastā notiks nedaudz aizkavējies Zaķu skrējiens. Sākotnēji tas bija ieplānots Lieldienās, bet skrējienam nelabvēlīgo laika apstākļu dēļ tas tika pārcelts.

Skrējiena maršruts: Ērģemes autobusa pietura – Turnas tautas nams. Pulcēšanās un reģistrācija plkst.11.45 pie Ērģemes pieturas. Skrējiena starpposmos būs dažādi joki un atrakcijas. Savukārt pēc skrējiena spēkus atgūt palīdzēs Līvijas un Mārtiņa garšīgā zupa, bet Valkas novada Bērnu un jauniešu centra „Mice” teātra pulciņš visus aicinās uz izrādi „Princese un cūkgans”.

Transports no Turnas tautas nama uz Ērģemi kursēs plkst.11.40 un arī pēc pasākuma.

Papildu informācija: Turnas tautas nama vadītāja Līga Krama, 28340605