Arhīva kalendārs

« March 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Pavasara Saulgrieži jeb Lielā diena ir laiks, kad diena un nakts kļūst vienādi garas. Lielā diena iezīmē laiku, kad diena un nakts kļuvusi viena garuma, gaisma uzveic tumsu un iestājas pavasaris. Saskaņā ar tautas tradīcijām šo notikumu var svinēt trīs dienas. Tādēļ aicinām uz pavasara Saulgriežu tirdziņu atpūtas kompleksā "Mazais Ansis" (Kocēnu pagasta Rubenē) 23. martā no plkst. 11.00 līdz 15.00.

Rotaļājoties, dziedot un dancojot kopā ar folkloras kopu „Endzelīte” modināsim zemi un priecāsimies par pavasara atnākšanu. Ticējumi vēsta, ka Lielās dienas rītā saule dejo un šūpojas, pacēlusies virs zemes saullēktā. Tāpēc arī ļaudis šajā laikā kar šūpoles un šūpojas, tā cenšoties ietekmēt gaidāmo ražu, auglību, veiksmi un veselību. Izšūposimies kārtīgi!

Bērniem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, meklēt zaķu paslēptos kārumus, kā arī tuvāk iepazīties un sadraudzēties ar lauku sētas iemītniekiem - trušiem un teliņiem.

Tirgotāji aicināti pieteikties pa tālruni 26543580, e-pasts: info PIE mazais-ansis PUNKTS lv

 

Informāciju sagatavoja:
Inese Bērziņa
Lauku konsultante
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: inese.berzina PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Sieviešu dienā, 8. martā, Pārgaujas novada sieviešu vokālais ansamblis „Pārgaujas lakstīgalas” aicina uz savu nu jau divdesmitgades jubilejas koncertu „Dziesmu neglabā lādē” Stalbes tautas namā. Koncertā piedalīsies ansambļa dalībnieces  Elita Tomsone, Anda Tomsone, Anita Bendika, Daiga Hofmane, Vineta Millere, Ingrīda Balode, Evija Puriņa, Sigita Puriņa, sadraudzības kolektīvi no Valmieras, Rīgas, Jāņmuižas, Līgatnes, Straupes, Stalbes.

Vokālais ansamblis savu darbību Elitas Tomsones vadībā uzsāka pirms divdesmit gadiem un no pirmsākumiem tajā dzied trīs dalībnieces - vadītāja Elita, Anda un Anita. Jau astoņpadsmito gadu dzied Daiga, vairāk par desmit gadiem - Vineta. Nosaukums radies kādā pasākumā ansambli, piesakot kā „Pārgaujas lakstīgalas”. 

Elita Tomsone, atceroties pirmo ansambļa koncertu Stalbes pagastmājas zālē, stāsta, ka atmiņā  palikuši tērpi, kas bija ne pārāk skaistas un ērtas blūzes. Protams, arī uztraukums ir bijis. No ansambļa pirmsākumiem iemīļota dziesma „Kas var mani aizdziedāt”, kas kļuvusi par „Pārgaujas lakstīgalu” himnu. Jubilejas reizē dziesma izskanēs kopā ar bijušajām dziedātājām un autoru Vilni Salaku pie klavierēm.

Ansambļa repertuāru izvēlas vadītāja, šad tad arī Anda, kura, kā smej dāmas, varot to atļauties, jo ir radiniece. Sākotnēji dažas dziesmas liekoties neizdziedamas un ne tik ļoti piesaistošas, bet ar laiku tās skan pat ļoti labi. „Ir skates dziesmas, kas ir sarežģītas, ir dziesmas, kas patīk mums pašām, un ir dziesmas, kas patīk klausītājiem,” stāsta ansambļa vadītāja Elita Tomsone.  Cik dziesmu izdziedāts, nav zināms, jo dziesmas jau neskaita, tās izdzīvo, izdzied.....

Iepriekšējo gadu jubilejas koncerti par godu piecgadei, desmitgadei un piecpadsmit gadu jubilejai atšķīrušies no šogad plānotā. Tie vairāk bija kā atskaites koncerti.  Divdesmit gadu jubileja ir plānota brīvā gaisotnē, sekojot kultūras darbinieka Daiņa Siliņa ieteikumam, ka nevajag izdomāt koncertus, kuri pašus apgrūtina un nerada prieku.

Kā tuvākos ansambļa mērķus dāmas min vēlmi dziedāt jaunos tērpos, kā arī piedalīties dziesmu svētku brīvdabas un sadziedāšanās koncertos.

Uz jautājumu, kas ir tā lieta, kas ansambli ir turējis kopā šos divdesmit gadus, atbilde vienbalsīgi bija – dziesma un sadzīve. „Nav tikai tā, ka mums ir tikai kopīgi mēģinājumi un koncerti. Mūs vieno prieki un bēdas. Kopā apmeklējam pasākumus, svinam jubilejas,” stāsta Daiga. „Pie mums ir kā ģimenē, visu darām kopā- domājam repertuāru, kustības, sadalām pienākumus. Nav tā, ka viens visu dara, bet pārējie tik sēž pie galda un gaida,” uzsver vadītāja Elita. „Es neuzstāju un nesaku jābūt tā vai šitā. Visam ir jābūt ar radošu pieeju.”

Kā aizraujošākos pasākumus lakstīgalas minēja kopīgo slidošanu Kārļos, kad pašas notīrīja ledu, slidoja, dejoja, dziedāja un pat uzņēma videoklipu. Kopīgi tiek svinēti Ziemassvētku pasākumi, kuri vienmēr ir bijuši tematiski. Aizraujoša bija dalība Straupes un Cēsu-800 gadu jubilejas pasākumos, kā arī uzstāšanās Straupes baznīcā, kur ir ļoti laba akustika. Arī šā gada pirts pasākums Straupē pie profesionālas pirtnieku ģimenes, kuru bija sarūpējusi Elita, visām palicis atmiņā.

Kā izrādās „Pārgaujas lakstīgalas” ir otrais vecākais novada kolektīvs, un šo gadu laikā piedzīvots arī ne mazums kuriozu atgadījumu. Visspilgtāk atmiņā palicis gadījums, kad ansamblis gaidījis autobusu pie tautas nama, lai dotos uz skati, bet, kā izrādījās, autobuss  bija pasūtīts uz citu dienu. Kā arī Daibes kapusvētkos, kad „Pārgaujas lakstīgalas” bija paaicinātas dziedāt, ieradās tikai trīs dziedātājas, pārējās bija par pasākumu piemirsušas un devušās uz jūru vai uz citiem pasākumiem. Bet pat šis fakts neatturēja no dziedāšanas, un repertuārs tika izpildīts. Šad tad ir gadījies, ka savus niķus parāda arī aparatūra. Piemēram, pagājušā gadā „Saimniekballē” Rozulā nācies dziedāt bez pavadījuma, jo aparatūras vads nedarbojās. Mājās, vēlreiz pārbaudot vadus, viss atkal darbojies.

Uz galveno jautājumu, kā kļūt par „Pārgaujas lakstīgalu”, ansambļa vadītāja atbildēja: „Jāmīl dziesma, jānāk uz mēģinājumiem un jārespektē kolektīva intereses.”

Kultūras pasākumu organizators novadā Dainis Siliņš atzīst, ka „Pārgaujas lakstīgalas” ir ļoti atsaucīgs kolektīvs, kas vienmēr prot pielāgoties pasākumu specifikai. Nekad nežēlo savu laiku un līdzekļus, lai nospraustie mērķi izdotos. „Lai jums vienmēr saglabātos dabiskums un atsaucība, kā arī tiktu sasniegts viens no šīs vasaras mērķiem - dalība Vislatvijas dziesmu un deju svētkos!” jubilārēm vēl D.Siliņš.

 

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte 
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834;
Mob. 29299002

Trešdien, 6. martā,  plkst. 19.00 Valgas kultūras un interešu centrā (Valgā, Kesk ielā 1) koncertēs slavens baritons, vairāku starptautisku konkursu laureāts Alberts Žalilovs no Sanktpēterburgas.

Pirmā A.Žalilova lielākā solo uzstāšanās notika Arhangeļskas konservatorijas lielajā zālē, kur viņš dziedāja kopā ar bērnu kori un orķestri. „Ave Maria” dievišķais skanējums pilnībā apbūra zāli.

Ar Franciju Žalilovu saista gluži vai karma. Jau pirms desmit gadiem dziesma „Bon Chanson” atnesa dziedātājam uzvaru Viskrievijas pirmajā Grand Prix konkursā un kopā ar to – arī ielūgumu uz Franciju. Arī tagad saite ar Franciju nav zudusi: nesen Alberts Žalilovs saņēma ielūgumu uzstāties Parīzes slavenajā „Olympia” zālē, kur kādreiz savu spozmi rādījusi Edīte Piafa un Frenks Sinatra.

26 gadus vecais A.Žalilovs ir jauna parādība mūsdienu mūzikā. Viņa repertuārā ir iekļautas slavenās F.Sinatras „My Way” un „New York”, Muslima Magomajeva „Melodija”, Žaka Brela šedevri, kā arī personīgie sacerējumi ar Jurija Semjonova mūziku. Žalilova koncerts ir franču un retro motīviem caurvīts, mīmu un teātra efektiem pildīts uzvedums.

Patiecoties dziedātāja spēcīgajam, skaistajam un reti sastopamajam vokālam, kritiķi viņu dēvē par „otro Magomajevu”. Alberts pats ir apgalvojis, ka būtu patiesi laimīgs, ja spētu sasniegt šī izcilā dziedātāja meistarību. Alberts Žalilovs joko, ka pie dažādiem salīdzinājumiem esot jau pieradis – jaunībā, piemēram, viņu esot dēvējuši par Elvisu Presliju. Tomēr tas nav traucējis Albertam veidot savu stilu un turpināt pilnveidot savu vokālu un iegūt balvas dažādos konkursos.

Biļešu cena: 10€, 12€ un 17€

7. martā slavenais baritons ar programmu „Mīlestības melodijas” viesosies Tallinā koncertzālē „Estonia”, bet 16.martā – Rīgas kongresu namā.

Informāciju sagatavoja: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

2013. gada 1. martā Cēsīs tika organizēta starptautiskā konference par radošo industriju attīstības iespējām reģionos. Konference tika organizēta kā Cēsu – Tartu savstarpējā projekta „Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai” noslēdzošais pasākums.

Konferences dalībnieki tika iepazīstināti ar pusotra gada laikā sasniegtajiem Igaunijas – Latvijas projekta rezultātiem. Atbilstoši projekta mērķim - stiprināt dažādu jomu mākslinieku lomu vietējo sabiedrību attīstībā, tika īstenoti vairāki būtiski pasākumi: ar mākslas izglītības centra „Trīs Krāsas” palīdzību tika piedāvātas īpaši izstrādātas apmācību programmas mākslinieku karjeras izaugsmei, ar kultūras nevalstisko organizāciju atbalstu organizēta virkne kultūras apmaiņas pasākumu – dažādi koncerti un izstādes, veicinot ilgtermiņa sadarbību starp kultūras jomas organizācijām Cēsīs un Tartu. Projekta noslēgumā tika izstrādāti mākslinieku priekšlikumi vietējās kultūrpolitikas veidotājiem, paužot mākslinieku veidokli, kas abās pilsētās būtu darāms, lai kultūras un mākslas aktivtātes varētu uzplaukt pilnā mērā, veidojot radošu pilsētvidi.

Saistošu informāciju sniedza Loov Eesti (Radošā Igaunija) vadītāja Eva Lēmeta, iepazīstinot ar Igaunijas ilggadīgo pieredzi radošo industriju atbalsta pasākumu sekmīgā īstenošanā. Ar Lielbritānijas pieredzi iepazīstināja UK Arts platform (Apvienotās Karalistes Mākslas platforma) pārstāve Diāna Paseka-Atkinsone, kas konferencē viesojās ar Britu padomes Latvijā atbalstu. Savukārt par to, kāds atbalsts tiek sniegts māksliniekiem karjeras veidošanā Dānijā, pastāstīja Kopenhāgenas organizācijas ArtLAB pārstāve Lizbete Risgārda, kuras dalību konferencē nodrošināja Dānijas Kultūras institūts.

Starp visu valstu dalībniekiem izvērtās interesanta diskusija par to, kā mūsdienu sabiedrība vērtē mākslinieku darbu un kādi primārie pasākumi būtu jāveic reģionālajām pašvaldībām, lai stimulētu radošās ekonomikas attīstību ārpus urbānajām metropolēm, kas nav vienkāršs uzdevums, ņemot vērā limitētos resursus un ierobežoto vietējā tirgus pieprasījumu.

Konferences noslēgumā Cēsu un Tartu pārstāvji savstarpēji dāvināja kopējā mākslas plenērā tapušos mākslas darbus - Tartu Radošo Industriju centrs saņēma latviešu autora Mārtiņa Zuša gleznu „112”, bet Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs – Tartu mākslinieka Alberta Gulka zīmējumu „Cēsis”.

Projekts „Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai” tika īstenots ar Igaunijas-Latvijas programmas atbalstu. Projekta budžets 137 075 EUR, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 116 514 EUR.

  

Informāciju sagatavoja:
Ilona Asare
Projekta vadītāja
Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs
Tel.64127755, 27878275
Ilona.Asare PIE cesis PUNKTS lv

9. martā plkst. 19.00 Rozulas tautas namā, notiks Talantu vakars, kurā piedalīsies novada iedzīvotāji, kuri saskatījuši sevī dažādus talantus - dziedāšanu, dejošanu, kāda mūzikas instrumenta spēli un citus, kā arī ir gatavi tos parādīt citiem.

Spilgtā atmiņā palicis pirmais radošais vakars “Pilna dziesmu vācelīte” pagājušajā pavasarī Rozulā, kas noritēja emocionālā gaisotnē un bija skatītāju atbalstīts. Tāpēc arī šajā gadā turpinām aizsākto, nu jau ar daudzveidīgāku programmu.

Talantu vakaru rīko biedrība „Rozbeķu saime” sadarbībā ar Pārgaujas novada pašvaldību.

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834; 
Mob. 29299002



Iedzīvotāji ik pa laikam bažīgi vaicā – vai nebūs tā, ka jaunais, lielais Mūzikas un kultūras centrs būs pustukšs?

Bažām par to, ka Vidzemes koncertzāles ēka būs pustukša, nav pamata. Cēsīs, atšķirībā no Rēzeknes un Liepājas, kur tiek īstenoti reģionālo koncertzāļu būvniecības projekti, tiek veikta bijušā kultūras nama vai vēsturiski Viesīgās biedrības nama rekonstrukcija. Tas nozīmē, ka Cēsīs lielākā daļa no kultūras aktivitātēm būs koncentrētas vienviet. Tāpēc jau tagad tiek diskutēts un rūpīgi plānots, kā izglītības iestādes, amatiermākslas kolektīvi, profesionālās mākslas norises un izklaides pasākumi sadzīvos zem viena jumta.

Tātad, kas darbosies Vidzemes koncertzāles ēkā? Uz šo namu pārcelsies Cēsu Mūzikas vidusskola un Bērnu mūzikas skola. Tā būs mācību vieta vairāk nekā divsimt muzikāliem bērniem un jauniešiem. Novadā ir trīspadsmit amatiermākslas kolektīvi, kuros darbojas vairāk nekā 400 cilvēku. Kori, deju kolektīvi, bērnu ansambļi mēģina divas reizes nedēļā. Turklāt arī Cēsu novada NVO organizāciju kolektīvi varēs izmantot telpas saviem mēģinājumiem un pasākumiem. Mūzikas un kultūras centrs būs mēģinājumu un koncertu vieta Vidzemes kamerorķestrim. Pēdējos trīs gadus šī kolektīva darbību finansiāli atbalsta tikai novada pašvaldība. Kultūras ministrijai šādiem mērķiem pašreiz finansējuma nav.

Vidzemes koncertzālē regulāri notiks akadēmiskās un arī izklaides nozares mūzikas koncerti, teātra izrādes, mūzikli un cita veida pasākumi. Par profesionālās mākslas norišu finansiālo nodrošinājumu šobrīd norit sarunas ar Kultūras ministrijas amatpersonām, kur saņemts solījumus, ka valsts finansējums reģionālas koncertzāles darbības nodrošinājumam būs.

Cēsniekiem jau vairākus gadus nav iespēju skatīties kvalitatīvu kino uz lielā ekrāna. Sadarbībā ar projektētājiem un būvniekiem ir sagatavots priekšlikums par kinozāles izveidi jaunajā Mūzikas un kultūras centrā. Jādomā, ka valsts kontrolējošās institūcijas akceptēs nepieciešamās izmaiņas projektā, un Cēsīs atkal būs kinoteātris.

Vēl šajā ēkā darbosies kafejnīca – restorāns, te norisināsies konferences, semināri, būs nomas telpas. Te būs arī darbavieta gan Cēsu kultūras un tūrisma centra, gan Vidzemes koncertzāles administrācijai. Iespējamas arī biroja telpas kādai valsts pārvaldes institūcijai.

Lai uzbūvētu Vidzemes mūzikas un kultūras centru, rekonstruējot ēku Raunas ielā 12, Cēsu novada pašvaldība īsteno projektu, saņemot Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansējumu no divām aktivitātēm – 3.4.3.1. „Nacionālas un reģionālas nozīmes daudzfunkcionālo centru izveide” un 3.6.1.1. „Nacionālas un reģionālas nozīmes attīstības centru izaugsmes veicināšana līdzsvarotai valsts attīstībai.

Informāciju sagatavoja:
Ance Saulīte
Cēsu novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību jaunākā speciāliste
Tel. 64121677; 28377450
ance.saulite PIE dome.cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

Ceturtdien, 7. martā, plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs jau ceturtais tikšanās, sarunu un sadziedāšanās pasākums „Tējas vakari svecīšu gaismā”.

Šīs reizes pasākuma tēma – Sievietes. Kāds reiz ir teicis, ka „kā rožu krūmi mēs – sievietes, esam, ko līdz pat salnām ziedu košums sedz, un vilinām, un priecājamies sevī, ka stiprais dzimums ērkšķus nesaredz”. Kā jau ierasts, pasākuma laikā būs gan kopīga sadziedāšanās, gan atskats uz dienas notikumiem, gan sarunas. Tēja un sveces būs. Ja ir vēlēšanās, katrs var paņemt līdzi kādu saldumu.

Jau ziņots, ka novembrī, pēc vairāku valcēniešu ierosinājuma, Valkas pilsētas kultūras namā tika uzsākts jauns pasākumu cikls, lai kādu brīdi kopīgi atpūstos, padziedātu un parunātos par mūs interesējošām tēmām!

Aicināts ikviens interesents! Ieeja uz vakaru – bez maksas.

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

 

Piektdien, 8. martā, plkst. 14.00 Kārķu skolā viesosies Gaujienas Jāzepa Vītola fonds ar vizuālu, teatrālu un izglītojošu prezentāciju par komponistu un profesoru Jāzepu Vītolu „Gaujiena – mana paradīze”. J.Vītola atmiņās, fotogrāfijās un mūzikā iejutīsies Gaujienas mūzikas un mākslas skolas direktore Ilze Dāve, memoriālā muzeja „Anniņas” vadītāja Ineta Riepniece un Jāzepa prototips – Jānis Krišjānis.

Lai uzzinātu ko jaunu par mūsu kultūrmantojumu un izcilo komponistu, uz pasākumu aicināts ikviens interesents. Jāzepa Vītola dzimšanas diena kā īpašs notikums ir ierakstīta arī UNESCO šā gada kalendārā, blakus viņa vienaudžu – rakstnieka, dramaturga Rūdolfa Blaumaņa un ķīmiķa Paula Valdena jubilejai.

Kāpēc šāds pasākums notiek tieši Kārķos? Tāpēc, ka vairāk kā puse Kārķu pamatskolas skolēnu mācās Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolas filiālē. Interesanti ir arī tas, ka J.Vītola dzimtas saknes ir pavisam netālu no Kārķiem – Jāzepa Vītola vecvecāki ir dzimuši Ēveles pagastā un apglabāti Ēveles kapos. 

Papildu informācija: Kārķu pagasta sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Pilskalne, 26391447

Piektdien, 8. martā, plkst.19.00 Ērģemes pagasta Turnas tautas namā būs Starptautiskajai sieviešu dienai veltīts pasākums ar teātri, dziesmām, dejām un jokiem.

Pasākuma programmā: Valkas pagasta Saieta nama „Lugažu muiža” amatierteātris ar Ingeborgas Krustkalnes lugu „Mājoklītis” (režisore Evija Smane); Valkas ģimnāzijas jauniešu teātris ar Dainas Ozoliņas lugu „Mūmijas un meitenes” (režisore Vita Kalvāne, izrādē piedalās arī meitenes no Valkas pagasta Eksotisko deju grupas, vadītāja Mairita Jansone); Ērģemes pagasta pašdarbnieki ar jautrām dziesmām un jokiem. Ieejas maksa – Ls 1,- (sievietēm – ieeja bez maksas).

Pēc koncerta, ap plkst. 21.00 būs ballīte kopā ar Aivaru Lūsi. Ieejas maksa – Ls 1,- (sievietēm – ieeja bez maksas).

Papildu informācija: Turnas tautas nama vadītāja Līga Krama, 26419724.

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 9. martā, plkst. 18.00  Alūksnes pilsētas Tautas namā deju soļus Alūksnes un Apes novadu deju skatē izdejos abu novadu kolektīvi.

Sagaidot XXV Vispārējos latviešu Dziesmu un XV Deju svētkus, deju kolektīvi visā Latvijā skatēs rāda, ka apguvuši deju lieluzveduma „Tēvu laipas” koprepertuāru. Arī Alūksnē noskaidrosies šī gada Dziesmu un deju svētku dalībnieki.

Apgūtās dejas skatē dejos 15 deju kolektīvi - Pededzes jauniešu deju kolektīvs, Alūksnes novada jauniešu deju kolektīvs, Mālupes jauniešu deju kolektīvs, Alūksnes Bērnu un jauniešu centra jauniešu deju kolektīvs „Enku drenku” (B un C grupas), Liepnas pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs, Malienas pagasta vidējās paaudzes deju kolektīvs „Maliena”, Alsviķu kultūras nama senioru deju kolektīvs „Vēlreiz”, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs „Pastalnieki”, Kolberģa tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Kolberģis”, Alsviķu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Jandāls”, Jaunannas tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Jaunanna” un Alūksnes pilsētas Tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Jukums”, kā arī Virešu Saieta nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Virši” un Apes tautas nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Metenis” no Apes novada.

Jauniešu un vidējās paaudzes deju kolektīvu sniegumā žūrija vērtēs trīs svētku repertuāra dejas – divas pēc izlozes un vienu izvēles, savukārt senioru kolektīvam jādejo divas dejas, no kurām viena būs izlozes un viena – izvēles.

Skates žūrijas komisijas priekšsēdētājs būs svētku deju lieluzveduma „Tēvu laipas” mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Jānis Ērglis, žūrijā strādās arī svētku virsvadītājs Rolands Juraševskis, svētku virsvadītāja, horeogrāfe Zanda Mūrniece, svētku deju lieluzveduma „Tēvu laipas” mākslinieciskais vadītājs, horeogrāfs Jānis Purviņš, svētku virsvadītāja Gunta Raipala, svētku Goda virsvadītāja, horeogrāfe Ingrīda Edīte Saulīte, svētku virsvadītāja, horeogrāfe Gunta Skuja, kā arī etnogrāfe, vēstures doktore Aija Jansone, kura skatē vērtēs tautas tērpus un atlasīs labākos tautas tērpu skatei – uzvedumam.

 
Informāciju sagatavoja: 
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Ceturtdien, 7. martā, plkst. 15.30 Kocēnu novada Vaidavas kultūras un amatniecības centrā notiks ikgadējais konkurss "Mazā Zeltene", kuru organizē Rubenes pamatskola un finansiāli atbalsta Kocēnu novada dome. Konkursā piedalīsies meitenes no Kocēnu novada skolām – Rubenes pamatskolas, Kocēnu pamatskolas, Jura Neikena Dikļu pamatskolas un Jaunburtnieku pamatskolas. Konkursu vērot ieradīsies arī skolēni no Vaidavas speciālās internātpamatskolas. Plānots, ka pasākumu apmeklēs aptuveni 100 interesentu.

Kā pastāstīja Rubenes pamatskolas direktora vietniece audzināšanas darbā Iveta Klāva, titulu “Mazā Zeltene 2013” saņems tā meitene, kura visveiksmīgāk būs sagatavojusi vizītkarti par sevi, kā arī prasmīgi nodemonstrēs savu talantu. Ar Rubenes pamatskolas skolotāju palīdzību tapuši arī divi konkursi – viens par latviešu rakstu zīmēm, otrs par ievērojamām sievietēm Latvijā. Viens no konkursa uzdevumiem bija sagatavot deju ar pašas izvēlētu partneri.

Pirmais Rubenes pamatskolas rīkotais konkurss "Mazā Zeltene" notika pirms 17 gadiem - 1996. gadā, pulcējot dalībnieces no Rubenes, Vaidavas, Kocēnu, Rencēnu, Jura Neikena Dikļu, Jaunburtnieku, Matīšu un Jeru pamatskolām.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Sestdien, 9. martā, plkst. 19.00 Kārķu tautas namā būs koncerts „Sestdienas mikslis sievietēm”, uz ko gaidītas visas daiļā dzimuma pārstāves ar un bez pavadoņiem.

Apsveikuma dziesmas svētkos dāvās Valkas vīru vokālais ansamblis Jāņa Ludberga vadībā, marimbas un klavieru kopskaņā  aicinās ieklausīties Miks un Mārtiņš Mazuri (pedagogs Guntis Freibergs, koncertmeistars Andris Niklavičs), dejas burvību izjust piedāvās Latvijas čempioni Latīņamerikas dejās – Artūrs Caune un Megija Grundberga. Programmu kuplinās arī jaunizveidotais Kārķu tautas nama jauniešu vokāli instrumentālais ansamblis Guntara Krastiņa vadībā. Ieeja: 0.50 Ls (izmaksā vīrieši).

Plkst. 22.00  ikviens aicināts uz balli, kurā spēlēs „Brenča muzikanti”. „Pasteidzieties, jo līdz plkst.23.00 biļete maksās 1.50 Ls, pēc plkst.23.00 – 2.50 Ls. Vīrieši, vai Jūs zināt, ka visas sievietes grib dejot?,” jautā Kārķu tautas nama vadītāja Dace Pieče.

Papildu informācija: Kārķu tautas nama vadītāja Dace Pieče, 26365892

Sestdien, 9. martā, plkst. 21.00 Radošajā telpā „309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) uzstāsies divas lieliskas pašmāju grupas – Jūdas Graši un Suņa Stunda.

Ar pirmo bļāvienu tālajā 1998.gadā saules gaismu ieraudzīja grupa „Jūdas Graši”. Kopš tā brīža, ar pirmajiem soļiem streipuļojot uzsākās viņu ceļš augšup kalnā pa kluso panku rokenrola nogāzi. Savā klejojumā pretī saulainajai nākotnei viņi sniedza muzikālu baudījumu saviem piekritējiem un veltīja spļāvienus viņu daiļrades kritiķiem. Tagad „Jūdas Graši” ir nonākuši posmā, kad viņus atpazīst visi, sākot no konduktora tramvajā līdz gaļas izcirtējam zivju paviljonā.

http://www.judasgrasi.lv/

http://www.draugiem.lv/judasgrasi/

Grupa „Suņa Stunda” izveidojusies 2004.gadā kā pagaidām vienīgā medijroka/komēdijroka grupa Latvijas Republikā un, domājams, arī kaimiņvalstīs. Tas radās kā Latvijas Kultūras akadēmijas dramaturģijas kursa studentu kopdarbs un nu jau labu laiku dzīvo savu dzīvi ārpus augstskolu sienām. Mūzika skatītājiem zālē, aktieriem aizkulisēs, kā arī tiem, kuriem par grupas daiļradi nav nekādas nojēgas.

http://www.draugiem.lv/sunastunda/

Ieeja pasākumā 2,00 LVL

Vairāk info – www.309.lv

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

Trešdien, 13. martā, plkst. 17.30 Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolā (Valkā, Semināra ielā 25) notiks cikla „Muzikālās trešdienas” kārtējais koncerts. Tajā piedalīsies  konkursa „Talants Latvijai” dalībnieki.

Konkursu organizē Rīgas Latviešu biedrība, Latvijas bērnu fonds un Brāļu Jurjānu fonds. Konkursā „Talants Latvijai” piedalās valsts mūzikas skolu audzēkņi. Šogad konkurss notiks 17.martā, Rīgas Latviešu biedrības namā. Trešdienas koncerts mūzikas skolā būs kā jauno mūziķu iesildīšanās pirms svarīgās uzstāšanās Rīgas auditorijai. Muzicēs solisti – instrumentālisti.   

 Muzikālo trešdienu koncerti tiek organizēti brīvi, bez jebkādām prasībām gan repertuāra, gan izpildītāju ziņā. Visi koncerti ir bez maksas.

Jau ziņots, ka jaunu tradīciju – rīkot koncertu ciklu „Muzikālās trešdienas” mūzikas skola uzsāka 2008.gadā. Tā kā koncerti ļoti patīk gan klausītājiem, gan lieti noder arī pašiem jaunajiem mūziķiem, tradīcija tiek turpināta. Koncertu cikls ir kā mūzikas skolas pedagogu klašu vakari. Tāpēc koncerti ir atšķirīgi, jo katrā koncertā ir iespēja baudīt citas klases audzēkņu sniegumu.

Laipni aicināti visi interesenti!

Papildu informācija: Mūzikas skolas direktora vietnieks mācību darbā Raimonds Reinholds, 64707003

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 16. martā, plkst.10.00 Valkas ģimnāzijas sporta hallē (Valkā, Raiņa ielā 28A) sāksies Valkas atklātais volejbola turnīrs 2 VS 2. Komandu reģistrācija sacensībām – no plkst.9.00 – 9.40, komandu izloze – plkst.9.50. Dalības maksa – 5 Ls no komandas, skolēniem – bez maksas.

Sacensības norisināsies uz 4 volejbola laukumiem. Apakšgrupu skaitu, spēles setu daudzumu un to garumu galvenais tiesnesis noteiks uz vietas, ņemot vērā komandu skaitu. Pirmajām spēlēm tiesnešus noteiks galvenais tiesnesis, bet nākamās spēles tiesās tie, kas iepriekšējo spēli būs zaudējuši. Trīs turnīra labākās komandas tiks apbalvotas ar organizatoru sagādātajām balvām. 

Sacensības organizē un vada volejbola kluba „Valka”, sadarbībā ar Ziemeļvidzemes volejbola skolu. Sacensību galvenais tiesnesis – Gints Švecs, sekretāre – Vēsma Selga.

Ar nolikumu var iepazīties www.valka.lv – „Sports” – „Rezultāti un nolikumi”.

Laipni aicināti līdzjutēji un volejbola spēles fani!

Papildu informācija: Sacensību galvenais tiesnesis Gints Švecs, 29844083, Kārlis Raudiņš, 28631547: 

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 16. martā, plkst.20.00 Radošajā telpā 309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) notiks Bērnu un Jauniešu Mūzikas Kluba (BJMK)  Rokskolas Valkas filiāles ikgadējais audzēkņu koncerts.

Jelgavas privātā mūzikas skola „BJMK Rokskola” ir vienīgā mācību iestāde Baltijā, kas piedāvā apgūt rokmūziku, un Valkā ir šīs rokskolas vienīgā filiāle. Tā ir unikāla iespēja Ziemeļvidzemes un Dienvidigaunijas jauniešiem ikdienā spēlēt to mūziku, kas viņiem patīk, satikties ar saviem vienaudžiem – domubiedriem un radīt savas vīzijas mūzikas jomā, vai arī vienkārši individuāli apmeklēt ģitāras, basģitāras, bungu vai vokāla nodarības. Tāpat rokskola sniedz iespēju jauniešiem apgūt teorētiskās zināšanas.

Pēc koncerta diskotēka ar Dj-iem Gregfull (Deep Beat Therapy), Kink Spank (Dub Syndicate) no Igaunijas un PA (Oger).

Uz koncertu ieeja – bez maksas, uz diskotēku – 1,5 Ls.

Tiekamies 16.martā, 309.kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

No 24. līdz 29. martam Madonā jau 16. reizi notiks ģitāristu sesija. Pieteikšanās turpinās! 

Anketu var meklēt un pieteikšanās kārtību skatīt: www.gitaristusesija.lv

"Ģitāristu sesija" ir starptautisks pasākums, kurā var piedalīties ikviens, kurš vēlas pilnveidot un attīstīt savas muzikālās prasmes un dotības kādā no piecām piedāvātajām grupām – ģitāristi (vad. Jānis Kalniņš), basģitāristi (vad. Aleksandrs Sircovs), bundzinieki (vad. Andris Buiķis), taustiņinstrumentālisti (vad. Rūdolfs Kreicbergs), vokālisti (vad. Inese Bērziņa) un apmeklētākie – akustiskie ģitāristi (vad. Andris Jeziks). Sesijas dalībnieku vecums ir 18 gadi, trešdaļa ir meitenes, sesiju apmeklē dalībnieki no visiem novadiem, it sevišķi no Vidzemes un Rīgas. Visvairāk jauniešus interesē rokmūzika, taču sesijas mācībspēki piedāvā iepazīties ar dažādiem mūzikas stiliem. Programmu veido interesantas personības un sava aroda pratēji, mūzikas zinātāji, mākslinieki, no kuriem daži ir arī populāri.

Sesijas dalībniekiem piecās dienās būs iespēja piedalīties 30 meistarklasēs un apmācībās, dzirdēt 12 dažādu stilu mūzikas grupas. "Ievārījums" - tā mīļi organizatori nosaukuši un latviskojuši mūziķiem pierasto jamsession. Daudzi jaunie talanti gaida tieši šīs vakara improvizācijas, kur ikvienam būs iespēja improvizēt kopā ar meistariem. Lielāks akcents tiks veltīts elektroniskajai mūzikai, kuru pārstāv Kaspars Ansons, Toms Auniņš, Anna Ķirse, grupa Karmafree un citi. Tiek veidots buklets. Pirmo reizi uz atvērto durvju stundu tiks aicināti vecāki, tas būs 29. martā pirms noslēguma koncerta. Tradīcija ir relax tūre, tā noritēs Smeceres sila atpūtas un sporta bāzē. Bāzē tiek gatavota aktīvas atpūtas un svaiga gaisa elpošanas programma, kā arī sauna un latviskie danči. Sesijas viena no interesantākajām tradīcijām ir konkurss „neredzamā ģitāra”, kurā aktiera talantu var rādīt ikviens sesijas dalībnieks. Taču ar lielāku nopietnību sesijas vakaros notiks konkursi ģitāristiem, bundziniekiem, vokālistiem un basģitāristiem. Šajā konkursā ir paredzētas noderīgas balvas, uzvarētāji saņems arī sesijas suvenīrus.

Kā katru gadu, „Ģitāristu sesijā” meistarklases vadīs un savā pieredzē dalīsies pašmāju un ārzemju vieslektori un atzīti mūziķi. Arī šogad ar savu klātbūtni pasākumu godinās tādas personības kā Deniss Paškevičs, dāņu ģitārists Kristians Franks (Christian Frank), City Jazz Youth Band Kārļa Vanaga vadībā. Nodarbības basģitāristiem vadīs leģendārais mūziķis Aleksandrs Sircovs – Murovejs un Valters Sprūdžs. Ar prieku organizatori un dalībnieki gaida atgriežamies no studijām Amsterdamā augstākās raudzes bundzinieku - Andri Buiķi, kurš kopā ar Jāni Jaunalksni un Dzintaru Vīksnu vadīs ritma nodarbības. Andris Buiķis neslēpj, ka ir noilgojies uzmuzicēt kopā ar Oskaru Sproģi, Raimondu Macatu, kā arī ar Aivaru Hermani un Mārci Auziņu, Aini Zavadski u.c., kuri jau ir apstiprinājuši savu dalību grupas „18 stīgas” sastāvā. Sesijas dalībnieki dzirdēs arī Raimonda Macata kvintetu RM5, ar interesi tiek gaidīta igauņu rok grupa DRAMAMAMA, kurā spēlē viens no Igaunijas labākajiem roka un blūza ģitāristiem Laur Joamets. Sesijā spēlēs arī RDKS combo, Medieval Child, Seismographs, SunQuay, The Room17, Klient, Kiss Of The Dools un Rebel Riot. Sesija noslēgsies ar diviem koncertiem, no kuriem viens būs dalībnieku veidots un otrs viesu koncerts. Māris Olte ir sesijas „konfekšu papīriņš”... taču, ja nopietni, tad uzticams draugs.

Ne nieka nežēlo:

KKF, Vidzemes plānošanas reģions, Fazer, Li&Ko, A/S Madona, JUNGE, HETA

Līdzīgi domājam kopā ar:   

MC Studio; VIDEO JUMS, 3S, MŪZIKAS CENTRS, A&Ttrade, MD music

Par mums runā:                               

Stars, HC.LV, www.draugiem.lv, Radio NABA, EHR, Radio Valmiera FM 98, Radio 1, VTV, jazzmusic.lv

Mājaslapa: www.gitaristusesija.lv
E-pasts: imantspulkstenis PIE madona PUNKTS lv
Kabatas tālrunis: 29411619; 29809774

Otrdien, 12. martā, Alūksnes muzejā notika Alūksnes un Apes novadu skolēnu zinātniskā konference „Latviešu pēdas Sibīrijā un Tālajos Austrumos”, kurā abu novadu skolēni prezentēja savus darbus par izsūtījumu piedzīvojušiem latviešiem.

Konferencē savus radošos un zinātniskos darbus prezentēja trīs jaunieši no Alūksnes novada izglītības iestādēm - Viktorija Bērziņa no Mārkalnes pamatskolas 7. klases, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 8. klases audzēknis Artis Alksnis un ģimnāzijas 12. klases audzēkne Jūlija Irtiševa, kā arī Apes novada pārstāve Eilīna Antapsone no Ojāra Vācieša vidusskolas 7. klases.

Skolēni savos darbos bija veikuši apjomīgus pētījumus gan par savu ģimenes locekļu, gan apkārtnē zināmu, izsūtījumu piedzīvojušu cilvēku dzīvesstāstiem pirms šiem skarbajiem notikumiem, viņu likteņus izsūtījuma laikā un arī pēc tā.

Piemēram, Mārkalnes pamatskolas skolniece Viktorija Bērziņa izstrādājusi radošo darbu – vēstuli tiem Mārkalnes pagasta bērniem, kuru dzīves uz visiem laikiem mainīja izsūtīšana.

„Šodien es rakstu vēstuli Sibīrijas bērniem. Es rakstu vēstuli tiem Mārkalnes bērniem, kurus izrāva no mājām un skolas sola aukstajā 1949. gada 25. martā. Es rakstu vēstuli tiem, kuri pasauli ieraudzīja tālu projām no vecāku mājām un arī tiem, kuriem liktenis un pastāvošā vara bija lēmusi pavisam īsu mūžu. Šodien es rakstu vēstuli pagātnei ... Kāpēc es to daru? Es ļoti vēlos, lai mani vienaudži un skolasbiedri vienmēr atcerētos tos Mārkalnes bērnus, kuru saulainā bērnība un bezbēdīgie jaunības gadi pagāja svešumā, aukstumā, badā. (…) Es rakstu vēstuli, labi zinot, ka daudzi no Jums šodien to vairs neizlasīs. Es to lasīšu saviem skolas biedriem. Lai klausās, lai neaizmirst, lai veido savu nākotni tādu, par kādu sapņojāt Jūs, Sibīrijas bērni!” – raksta Viktorija Bērziņa. Viktorijas vēstuli pilnībā varat izlasīt Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā  www.aluksne.lv.

Visi četri jaunieši 22. martā pārstāvēs savus novadus ikgadējā starpnovadu konferencē „Latviešu pēdas Sibīrijā un Tālajos Austrumos”, kas notiks Madonā. Konferencē ar saviem pētnieciskajiem un radošajiem darbiem piedalīsies skolēni arī no bijušajiem Balvu, Gulbenes un Madonas rajoniem.

Jāpiebilst, ka šī būs jau piektā starpnovadu konference. Pērn tā notika Alūksnē, bet nākamgad konferences norises vieta būs Balvi. 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Fotomāksla atkal ienākusi Valkas pilsētas kultūras nama izstāžu zālēs. No 14.marta līdz 28.martam Valkas pilsētas kultūras nama 1.stāva izstāžu telpā, 2.stāva foajē un mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma foto izstāde „Mēs esam līdzās”.

Izstādes veidošanā piedalījušies fotogrāfi – Vita Oša, Dainis Jansons, Valdis Lancmanis, Marika Eglīte, Gunta Iļģēna, Silvija Danelsone, Edīte Radziņa, Ēriks Zilbalodis, Aina Karavaičuka, Česlavs Mazulis, Kristaps Kitners, Vladislavs Kundziņš, Aigars Pogas un Pēteris Veģis.

Savvaļas dzīvniekus novērot ir grūti. Ne vienmēr ir iespēja nokļūt vietā, kur tie dzīvo. Daudzi savvaļas dzīvnieki cilvēkam ir bīstami, bet, iemūžināti fotogrāfijās, tie ir apbrīnas vērti.

Izstādes mērķis ir iepazīstināt visus interesentus ar dažādu mākslinieku pieeju dzīvnieku fotografēšanā, kā arī iepazīstināt ar fotogrāfu daiļradi.

Izstādes kurators: Aivars Ikšelis, 64722360

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 16. martā, Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) ieplānotais Sonoras Vaices koncerts tiek pārcelts uz 27. aprīli plkst. 18.00. Iemesls koncerta pārcelšanai – dziedātājas pēkšņā saslimšana. Iegādātās biļetes derīgas. Taču, ja kāds šajā datumā uz koncertu netiek, biļetes var atgriezt atpakaļ Valkas pilsētas kultūras namā.

Sestdien, 27. aprīlī plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā ar burvīgu opermūzikas programmu uzstāsies vairāku starptautisku konkursu laureāte, operdziedātāja Sonora Vaice, pie klavierēm –Normunds Vaicis.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste – soprāns Sonora Vaice savulaik absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesores Ludmilas Braunas vokālo klasi. Studējusi Itālijā un Lielbritānijā, guvusi panākumus vietēja, kā arī starptautiska mēroga konkursos. Soliste ir divkārtēja Lielās Mūzikas Balvas laureāte. Dziedājusi Austrijā, Vācijā, Itālijā, Zviedrijā u.c. Viņas kontā ir lomas tādās operās kā „Cosi fan Tutte”, „Burvju flauta”, „Traviatta”, „Seviljas bārddzinis”, „Orfejs un Eiridīke” un daudzās citās.

Savukārt diriģents Normunds Vaicis absolvējis JVLMA kordiriģēšanas nodaļu un operas un simfoniskā orķestra diriģēšanas nodaļu. Mācījies pie Vasilija Sinaiska un Riharda Glāzupa, profesionāli pilnveidojies Iļjas Musina un Jurija Simonova vadībā. Kopš studiju gadiem pastāvīgi sadarbojies ar Latvijas orķestriem – ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri u.c. LNO debitējis, vēl būdams JVLMA students. Arī pašlaik regulāri diriģē LNO izrādes. Ar koncertiem Normunds Vaicis ir viesojies Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Ungārijā, Anglijā un citviet.

Koncertā skanēs Rietumeiropas komponistu darbi, pirms katra darba būs neliels stāstiņš vai saruna ar publiku.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta/kasiera katru darba dienu no plkst.8.00 – 15.00 un no plkst.16.00 – 20.00. Biļešu cenas: Ls 5, 4, 3, 2.

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildus informācija: Valkas kultūras nama direktore Mārīte Meļķe, 64724266

Piektdien, 22.martā, plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras nama kamerzālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) uz izrādi – Ksenijas Dragunskas „Edīte Piafa. Mans leģionārs”, aicina Valkas pilsētas teātris.

Iestudējums veltīts E.Piafas piemiņai – 50.gadadienai, kopš viņas aiziešanas mūžībā. Edīte Piafa un Marsels Serdāns… Šie vārdi jau sen kļuvuši par leģendu. Domājam Piafa – un blakus nostājas Serdāna tēls. Viņi kļuvuši par simbolu patiesai, spilgtai kā zibens, neatkārtojamai mīlestībai. Mīlestībai, kura katram rodas tikai vienreiz dzīvē. Viņu attiecības bija neparastas, brīnišķīgi atklātas, uzticības pilnas. Šiem izcilajiem cilvēkiem nebija lemts nodzīvot kopā ilgu un laimīgu dzīvi, viņu mīlestība jau pašā sākumā bija nolemta… tā aprāvās pašā augstākajā punktā kā lidojums… brīdī, kad viņi bija vislaimīgākie. Tikai šāda mūžīgā mīlestība neizgaist, neaizmirstas, bet kļūst par mūžīgo mīlestību, par kuru runās, atcerēsies, rakstīs lugas un uzņems filmas.

Iestudējuma režisors un scenogrāfs – Aivars Ikšelis. Lomās: Jevgēnija Kozlova, Aleksandrs Primaks un Vilis Daņilovs. Izrāde notiek latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde lugai bija 2013. gada 8. februārī.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties pie kultūras nama dežuranta/kasiera katru darba dienu no pulksten 8.00 līdz 18.00. Biļete maksā 2 latus.

Papildu informācija: Valkas teātra režisors Aivars Ikšelis, 29423675

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Otrdien, 19.martā, plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs Lielās dienas danču vakars, uz ko visus aicina kultūras nama folkloras deju kopa „Sudmaliņas”.

Uz danču vakaru aicināti gan lieli, gan mazi dancot gribētāji. Pasākums tiek organizēts, lai ikvienu interesentu iepazīstinātu ar latviešu tautas tradicionālās kultūras vērtību – tautas dančiem. Lai kopīgā sadancošana būtu patīkama, aicinām dalībniekus ierasties labā omā, līdzi ņemot piemērotus deju apavus. „Pulkā nāc, dancot sāc! Kopsim mūsu senču tradīcijas un turēsim tās godā un cieņā!”, aicina pasākuma idejas autore, deju kopas „Sudmaliņas” vadītāja Skaidra Smeltere.

Laiks, kad saule debesu kalnā uzkāpusi tik augstu, ka diena ir vienādā garumā ar nakti, tiek saukts par pavasara saulstāvjiem jeb Lielo dienu. Šajā dienā daba un cilvēki svin gaismas uzvaru pār tumsu – saules svētkus.

Ieeja uz danču vakaru – bez maksas.

Papildu informācija: Folkloras kopas „Sudmaliņas” vadītāja Skaidra Smeltere, 28804645

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ceturtdien, 21.martā, plkst.18.00 Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža” notiks Valkas novada bērnu un jauniešu interešu izglītības pulciņu pavasara koncerts „Iekrāso pavasari”. Pasākuma organizatori – Valkas novada Bērnu un jauniešu centrs (BJC) „Mice”.

Koncertā varēs redzēt un dzirdēt dažādu žanru mākslinieciskās jaunrades pulciņu sniegumu. Koncerta apmeklētājus ar saviem priekšnesumiem priecēs Valkas pamatskolas 3.– 4.klašu tautas deju kolektīvs „Vainadziņš”, Valkas ģimnāzijas tautas deju kolektīvs „Vendīgs”, Valkas ģimnāzijas jauktais koris, Valkas novada izglītības iestāžu 5.– 9.klašu koris, sporta deju kluba „Ziemeļvalsis dejotāji, BJC „Mice” mūsdienu deju grupa „Dzirksts”, BJC „Mice” teātra pulciņš un Valkas rokskolas audzēkņi.

Mīļi gaidīti visi interesenti! Ieejas maksa – Ls 0,50.

Papildu informācija: Valkas novada BJC „Mice” direktore Vita Kalvāne, 64724909

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 22. martā, plkst.19.00 Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža” būs „Dzejas vakars sveču gaismā” uz ko ikvienu interesentu aicina Valkas pagasta amatierteātra kolektīvs (režisore Evija Smane). Skanēs Baibas Lucas dzeja, Skaidrītes Bondares ģitāras skaņas un video projekcijas. Ieejas maksa – Ls 1,- (bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem – Ls 0,50).  

Aicināti visi interesenti!

Papildu informācija: Valkas pagasta Saieta nama „Lugažu muiža” vadītāja Kristīne Ganiņa, 64781373, 29694141

Piektdien, 22. martā, no plkst. 9.30 Valkā norisināsies jau par tradīciju kļuvušie Smiltenes, Strenču un Valkas novadu XII Grāmatu svētki. Katru gadu šie svētki ir ļoti gaidīti, jo ir saistoši ar plašu informācijas klāstu, diskusijām ar sabiedrībā populāriem cilvēkiem, iespēju iegādāties grāmatas tieši no izdevniecībām, ar dažādiem konkursiem un balvām. Interesanti ir visiem – bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem. Ikviens laipni gaidīts un aicināts!

Savus lasītājus gaidīs apmēram 10 izdevniecību, tai skaitā „Avots”, „Divpadsmit”, „Jumava”, „Lauku Avīze”, „Nordik”, „Tapals”,  „Zvaigzne ABC” un citi. Kā jau ierasts, pasākums sāksies ar publisko diskusiju, kuras tēma šogad ir „Kurus dzīves pabērnus atbalstīt vairāk?”. Diskusijā uzaicināta piedalīties LR Labklājības ministre Ilze Viņķele.

Pēc kopēju pusdienu baudīšanas sekos kultūras programma pieaugušajiem. Izdevniecību ”Jumava”  pārstāvēs aktrise Mudīte Šneidere, grāmatas par Lilitu Bērziņu autore. Savukārt „Lauku Avīze” iepazīstinās klātesošos ar detektīvromānu autoriem – Maiju Pohodņevu un Modri Pelsi. Mazos lasītājus gaida sevišķi plaša un interesanta programma – tikšanās ar  bērnu grāmatas „Koko un Riko” autori Eviju Gulbi, tulkotāju Ievu Kolmani un Pasaules dabas fonda Latvijas organizācijas pārstāvi Ingu Purgali. Savukārt pusaudžiem būs iespēja tikties un vērot NBS Zemessardzes 22.kājnieku bataljona tehnikas un ieroču demonstrējumus, kā arī LR Jaunsardzes 213.vienības paraugdemonstrējumus.

Lai kopā atzīmētu  prozaiķa  un dramaturga Rūdolfa Blaumaņa 150.jubileju, svētku dalībniekiem savu skanošo programmu piedāvās Valmieras teātra aktieri – Inese Ramute, Māris Bezmers un Mārtiņš Liepa. Tradicionāli svētku noslēgumā būs jaunāko grāmatu izloze „Veiksmīgais pircējs”.

Pasākuma iniciatore ir Lauku bibliotēku atbalsta biedrība, kas ir sabiedriskā labuma organizācija. Tās darbības mērķis ietver sevī grāmatu lasīšanas prestiža vairošanu un materiālo atbalstu lauku kultūras un informācijas centriem – bibliotēkām.

Pielikumā: XII Grāmatu svētku programma.

Papildu informācija: Valkas novada centrālās bibliotēkas direktore Ginta Dubrovska, 64724371

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

6. aprīlī plkst. 11.00 Kocēnu kultūras namā notiks mazo vokālistu konkurss "Kocēnu novada Cālis - 2013". Konkursā aicināti pieteikties Kocēnu novada pirmsskolas vecuma bērni vecumā līdz 5 gadiem (ieskaitot).

Konkursa repertuārā jāiekļauj viena dziesma pēc brīvas izvēles, un tai jāatbilst izpildītāja vecumam un balss spējām. Dziesma jāizpilda a cappella vai akustisko mūzikas instrumentu pavadījumā. Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, un priekšnesumi tiks izvērtēti pēc to sarežģītības pakāpes un mākslinieciskās kvalitātes.

Dalībniekus konkursam var pieteikt līdz 28. martam pie Kocēnu kultūras nama vadītājas Ināras Blūmas (tālr. 26321158) vai pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” vadītājas Ineses Sudrabas (tālr. 22012688), norādot dalībnieka vārdu un uzvārdu, dalībnieka vecumu, kontakttālruni, kā arī  dziesmas nosaukumu, komponistu un teksta autoru.

Pasākumu organizē Kocēnu novada dome.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Lieldienu laikā no 29. marta līdz 1. aprīlim Valmierā un apkārtējos novados notiks krāšņas un aizraujošas aktivitātes pieaugušajiem un bērniem.

Svētku lielākie notikumi gaidāmi 31. martā un 1. aprīlī, kad pilsēta un novadi ieskandinās muzikālus un aktivitātēm bagātus pasākumus. Kocēni atplauks pavasarī, izdejojot pasākumu „Kocēnu pavasaris”, Burtniekos notiks olu kaujas un citas atrakcijas, savukārt Beverīnā danči nerims līdz pat rītam. Svētku noslēgumā 1. aprīlī, lielus un mazus ciemos aicinās Valmiera. Bērnu dziesmas un Lieldienu zaķis ikkatru sveiks kopīgā pasākumā Valmieras Kultūras centrā.

Lieldienu laikā ģimenes ar bērniem un zinātkāros ļaudis viesos uzņems lauku saimniecības Kocēnu novadā. Būs iespēja sastapt un apmīļot Dienvidamerikas iemītnieces šinšillas, kā arī iemēģināt roku māla trauku gatavošanā un ozolkoka mucu darināšanā. Labam dienas noslēgumam, gardus ēdienus un aktivitātes bērniem piedāvās omulīga vietiņa Valmieras pilsdrupu ielenkumā traktieris-picērija „Liepziedi un Rozmarīns”.

Ar plašāku iespēju un aktivitāšu piedāvājumu Valmieras pusē iespējams iepazīties vortālā visit.valmiera.lv sadaļā „Īpašie piedāvājumi”.

 

Informāciju sagatavoja:
Aiga Akmentiņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Tūrisma informācijas centra konsultante
Mob.tel..: 25663345

Vidzemes plānošanas reģions 2013. gada 3. aprīlī plkst. 10:30, Alūksnes pilsētas Tautas namā, Brūža ielā 7,  rīko informatīvu semināru par valsts akciju sabiedrības „Latvijas Valsts meži” finansētās Valsts Kultūrkapitāla fonda (VKKF) mērķprogrammas „Vidzemes kultūras programmas 2013” projektu pieteikumu sagatavošanu.

Semināru vadīs Vidzemes plānošanas reģiona ES SF informācijas centra vadītāja Ina Miķelsone.

Reģistrēties semināram lūdzam, izmantojot VPR mājaslapas sadaļā „Semināri VPR” pieejamo reģistrācijas veidlapu līdz šā gada 27. martam plkst. 15:00.

 

Semināra darba kārtība:

10:30                     ierašanās, reģistrēšanās – rīta kafija

11:00 – 12:30      mācību seminārs

12:30 – 13:30      kafijas pauze

13:30 - 15:00       individuālas konsultācijas

Aicinām pavadīt ziemu un sagaidīt pavasari atpūtas kompleksā „Gaiziņš”, piedaloties tradicionālajā karnevālā „GOLGĀT – TRAKS”. Programmā paredzēta masku parāde un sumināšana, sniega figūru veidošana, stafetes un spēka vingrinājumi, bērnu rotaļu uzdevumi, nobraucieni no kalna ar netradicionāliem braucamrīkiem, nogāzes „Lielā Golgāta” iekarošana ar kvadracikliem, uguņošana un daudz kas cits.

Dienas rītā sākam pulcēties jau no 10.00. Visas dienas pasākumu kustināt palīdzēs atraktīvā jautrības guru Jogita ar saviem draugiem no izklaides pasākumu grupas ' ' Pārsteigumu karuselis' ' . Mazākajiem pasākuma apmeklētājiem rotaļās iet un dauzīties palīdzēs zaķis, vilks un citi pasaku tēli. 

Dienas PROGRAMMĀ:

  • masku reģistrācija, parāde un sumināšana
  • sniega figūru veidošana
  • vieglas un ne tik vieglas stafetes
  • spēka vingrinājumi un cīņas gars
  • bērnu rotaļu uzvedumi
  • netradicionālie braucamie
  • / braucam no kalna 16.00/
  • pikniks, cienasts un danči
  • sejas apgleznošana un bērnu prieki.

Plkst. 19.00 "LIELĀ GOLGĀTA" motorizētā iekarošana. Šogad kalnā braukšanai reģistrējam tikai kvadraciklu klasi. Dalībnieku skaits līdz 25. Sacensību dienai tiek veidota 650 m gara apļveida trase ar braucienu kalnā un lejup caur kalna gravām un sniega kalniem. Četri ātrākie piedalās paralēlajā slalomā uz centrālās trases "Lielais Golgāts" par vietu uz goda pjedestāla. 

Plkst. 22.00  UGUŅOŠANA un apbalvošana.

Informācija slēpotājiem: "MAZAIS GOLGĀTS" pasākuma dienā darbosies ierastā kārtībā. Skatītājiem: Ieejas maksa uz pasākumu 1,-Ls. Maskām ieeja brīva. Tikai sejas maska šoreiz neskaitas!

Zvaniet, rakstiet un reģistrējaties:
GSM: 29216473
Tālr. Gaiziņā:64828176

www.gaizins.lv ; juris PIE gaizins PUNKTS lv

Lai kopīgi svinētu pavasara atnākšanu, Kocēnu novada dome aicina ikvienu interesentu šo sestdien, 23. martā, no plkst. 11.00 līdz plkst. 15.00 apmeklēt pavasara Saulgriežu tirdziņu atpūtas kompleksā „Mazais Ansis” Kocēnu pagasta Rubenē.

Tirdziņā būs iespēja iegādāties vairāk nekā 70 tirgotāju – mājražotāju, amatnieku un zemnieku – produkciju – mājas vīnus, sīrupus, želejas, riekstu un sēkliņu maisījumus, žāvētu garšaugu maisījumus, dārzeņus, zivis no Lubāna ezera, gaļas izstrādājumus, putraimdesas, maizi, piparkūkas, koka rotaļlietas, krēslus, mucas, māla un metāla darinājumus, rokdarbus, rotas, filcējumus, lina galdautus un priekšautus, kā arī citus pašmāju meistaru darinājumus.

Ticējumi vēsta, ka Lielās dienas rītā saule dejo un šūpojas, pacēlusies virs zemes saullēktā. Tāpēc arī ļaudis šajā laikā kar šūpoles un šūpojas, tā cenšoties ietekmēt gaidāmo ražu, auglību, veiksmi un veselību. Ikvienam tirdziņa apmeklētājam būs iespēja kārtīgi izšūpoties, savukārt pasākuma mazākajiem dalībniekiem būs iepazīties ar lauku sētas iemītniekiem – teliņiem, trušiem un aitiņām, piedalīties radošajās darbnīcās un meklēt Lieldienu zaķa paslēptos kārumus. Kopā ar folkloras kopu „Endzelīte”, rotaļājoties, dziedot un dancojot, tiks simboliski modināta zeme un līksmi sagaidīta pavasara atnākšana, turpinājumā - stiprināšanās ar uz ugunskura vārītu zupu.

Tirdziņu organizē atpūtas komplekss „Mazais Ansis” un Kocēnu novada dome.

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Šajā nedēļas nogalē vairākām "Kocēnu sporta kluba" florbola komandām gaidāmas izšķirošas cīņas par iekļūšanu Latvijas čempionāta finālā, kā arī Kocēnu sporta namā tiks uzņemti viesi no Igaunijas un aizvadītas vīriešu augstākās līgas pusfināla spēles.

Šodien, 21. martā, Kocēnu sporta namā viesosies Igaunijas junioru (U-19) florbola izlase, lai aizvadītu draudzības spēles ar „Kocēnu sporta kluba" (KSK) florbola komandām. Plkst. 16.00 viesi no Igaunijas spēlēs ar 1. līgas vīriešu komandu „Rubene-1", savukārt plkst. 18:30 - ar vīriešu virslīgas komandu „Rubene".

Sestdien, 23. martā, plkst. 21:00 cīņā par iekļūšanu finālā otro spēli ar komandu „Irlava/Tukums" aizvadīs KSK 1. līgas sieviešu florbola komanda „Rubene-1". Pagājušajā sestdienā izbraukumā „Rubene-1" piekāpās komandai „Irlava/Tukums" ar rezultātu 5:3, kā rezultātā spēļu sērijā līdz vienas komandas divām uzvarām „Irlava/Tukums" izvirzījusies vadībā ar rezultātu 1:0. „Rubene-1" uzvaras gadījumā trešā spēle paredzēta svētdien, 24. martā, plkst. 11:00.

Šajā nedēļas nogalē izbraukuma spēles aizvadīs arī citas KSK komandas - sieviešu virslīgas komanda „Rubene", 1. līgas vīriešu komanda „Rubene-1" un U-8 zēnu komandas. Aizvadītajā nedēļas nogalē cīņu par iekļūšanu Latvijas čempionāta finālā uzsāka sieviešu komandas „Rubene" un FK „Ķekava", pašlaik sērijā līdz vienas komandas trīs uzvarām rezultāts ir neizšķirts 1:1. Spēles norisināsies Lielvārdē piektdien, 22. martā, plkst. 20:30 un sestdien, 23. martā, plkst. 12:00. Savukārt 1. līgas vīriešu komanda „Rubene-1" pēc aizvadītajā sestdienā mājās, Kocēnos, sīvā cīņā iegūtās uzvaras, ar rezultātu 3:2 pārspējot FK „Rīga", šajā nedēļas nogalē mēros ceļu pie pretiniekiem, lai turpinātu cīņu par iekļūšanu finālā. Spēļu norises laiki - sestdien plkst. 19:45 un, ja nepieciešams, svētdien plkst. 16:00. Latvijas bērnu un jaunatnes čempionāta ietvaros sestdien, 23. martā, Inčukalnā norisināsies sabraukuma spēles, kurās divas U-8 vecuma grupas zēnu komandas „Rubene X" un „Rubene Y" cīnīsies ar FS „Masters/Ulbroka", „Inčukalns/COYOTE" un „Baložu Bulldogs".

Kā arī šajās brīvdienās florbola cienītājiem būs iespēja vērot vīriešu augstākās līgas florbola komandu „Ķekava" un „Lielvārde" savstarpējo cīņu par iekļūšanu Latvijas čempionāta finālā. Trešā spēle notiks sestdien, 23. martā, plkst. 18:00. Ja Ķekavas komandai izdosies izcīnīt uzvaru, nākamā spēle norisināsies svētdien, 24. martā, plkst. 16:00. Ieeja - Ls 1.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Rūjienas tūrisma informācijas un uzņēmējdarbības centrs aicina iepazīties ar gaidāmajiem Lieldienu pasākumiem.

28. martā, Zaļajā ceturtdienā, lieli un mazi tiek aicināti iešūpot Lieldienas Ternejas parkā.

31. martā plkst.13.00 Rūjienas kultūras namā Upes ielā 9, Rūjienā lielus un mazus aicinām svinēt Lieldienas!

no 13.00 k/n zālē Lieldienu tirdziņš. Bērnu radošā darbnīca.

13.30 Lieldienu koncerts "Nu atnāca Lieldieniņa". Lieldienu vedīs vid. paaudzes deju kolektīvs "Luste" un jauniešu deju kolektīvs «Denči». Pēc koncerta uz olu un Lieldienu gudrību kauju aicināti visi stipro olu īpašnieki. Uzvarētājam - Lieldienu labumu grozs.

14.00 pie k/nama Zaķis un Vista vedīs spēlēs un rotaļās (lūgums savās kabatās salikt krāsotas olas, noderēs!)

15.00 Lieldienu loterijas izloze (visi, kas vēlas, var piedalīties Lieldienu loterijā, par Ls 1 iegādājoties loterijas biļeti). Loteriju atbalsta visi tirgotāji un Rūjienas kultūras nams.

15.30 k/n otrā stāva zālē multiplikācijas filma "Lote un mēnessakmens noslēpums". Ieeja brīva!

No plkst. 13.00 darbosies kafejnīca "Oliņ, boliņ!".

Savukārt visi amatnieki un tirgoties gribētāji tiek aicināti piedalīties Lieldienu tirdziņā (no plkst.13.00). Dalības maksa - dāvaniņa Lieldienu loterijai. Pieteikties pa tālr. 64263556 vai 26529268.


Informāciju sagatavoja:
Guna Ķibere
Rūjienas tūrisma informācijas un
uzņēmējdarbības centra vadītāja

Sestdien, 23. martā, Alūksnes pilsētas Tautas namā notika Alūksnes novada amatierteātru skate, kurā savu sniegumu rādīja deviņi kolektīvi.

Iestudējumus vērtēja žūrija – Vladimirs Kaijaks un Līga Ulberte. A grupas kolektīvu konkurencē skatē I pakāpi ieguva Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris „Slieksnis” (režisore Daiga Bētere), bet II pakāpi - Zeltiņu drāmas kolektīvs „Kontakts” (rež. Gunita Paleja).

B grupas kolektīvs – Jaunannas amatierteātris „Šūpoles” (rež. Sarmīte Locāne) ieguva III pakāpi. Vissīvākā konkurence bija starp C grupas kolektīviem – te I pakāpe diviem kolektīviem - Alsviķu teātra studijai (rež. Monika Upeniece) un Jaunlaicenes tautas nama senioru dramatiskajam kolektīvam (rež. Māra Svārupe). Arī II pakāpe šajā grupā diviem teātra kolektīviem  - Veclaicenes amatierteātrim (rež. Maija Bleiferte) un Liepnas dramatiskajam kolektīvam „Troksnis” (rež. Inese Toka). Savukārt Malienas tautas nama dramatiskajam kolektīvam „Pakāpiens” (rež. Arnis Ezeriņš) un Ziemera pagasta amatierteātrim „Kronis visam” (rež. Ilga Voropajeva) C grupā III pakāpe.

Kā allaž, pēc skates pie saviem īpašniekiem nonāca balvas par labāko sniegumu. Par veiksmīgāko scenogrāfu atzīts Ints Sedlenieks U. Sedlenieka Alūksnes Tautas teātra „Slieksnis” izrādei „Kropļi”. Arī balva par labāko muzikālo noformējumu nonāca ”Sliekšņa” īpašumā – to nopelnījis Zintis Cepurnieks.

Zeltiņu drāmas kolektīvs ”Kontakts” saņēma balvu par veiksmīgākajiem kostīmiem Eduarda Alaiņa lugas ”Laimīgā ģimene” iestudējumam. Spilgtākās aktrises balva šogad vairākām dāmām – Daigai Bēterei un Ivitai Gustai no ”Sliekšņa” par lomām izrādē ”Kropļi”, Dacei Jansonei par lomu Alsviķu teātra studijas iestudētajā Edvarda Vulfa lugā ”Ko lai saka...”, kā arī visam Jaunlaicenes tautas nama senioru dramatiskā kolektīva aktrišu sastāvam par lomām Anitas Grīnieces lugā „Ziņu dienests strādā”.

Arī balvu kā spilgtākais aktieris saņēma vairāki kungi – Aivars Millers un Valdis Vimba („Slieksnis”), Armands Augstkalns (Alsviķu teātra studija) un Vilnis Vanags (Zeltiņu drāmas kolektīvs „Kontakts”).

 Savukārt par veiksmīgāko izrādi A grupā atzīta „Sliekšņa” iestudētā M. Zīverta luga „Kropļi”, bet C grupā - Edvards Vulfa luga „Ko lai saka...” Alsviķu teātra studijas sniegumā. Veiksmīgākā režisora gods šogad Alūksnes Tautas teātra „Slieksnis” režisorei Daigai Bēterei.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Alūksnes pilsētas Tautas nama Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris „Slieksnis” ar Mārtiņa Zīverta lugas „Kropļi” iestudējumu izvirzīts Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde” finālam, kas notiks 6. un 7. aprīlī Dailes teātrī.

„Slieksnis” Valkā notikušajā Vidzemes reģiona amatierteātru skatē piedalījās ar divām izrādēm – Andreja Upīša lugas iestudējumu „Trīs stāsti ne par mācītājiem” un Mārtiņa Zīverta darbu „Kropļi” un tieši šī izrāde kolektīvam deva augstākās pakāpes vērtējumu un iespēju piedalīties „Gada izrādes” finālā. Šāds ievērojams sasniegums Alūksnes novada amatierteātriem ir pēc neliela pārtraukuma, jo pēdējo reizi „Slieksnis” šādā notikumā piedalījies 2004. gadā.

Līdz ar alūksniešiem uz Dailes teātra skatuves savus iestudējumus rādīs vēl deviņi labākie Latvijas amatierteātri no Sabiles, Liepājas, Ventspils, Rēzeknes, Smiltenes, Valkas, Jelgavas, Limbažiem un Jūrmalas.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv 

Pieejams Alūksnes novada aprīļa kultūras, atpūtas un sporta pasākumu kalendārs.

Ar gaidāmajiem notikumiem aicinām iepazīties šeit

Ceturtdien, 28. martā,  plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) ar populārākā igauņu dramaturga Jāna Tettes komēdiju „Daudz laimes ikdienā!” viesosies neatkarīgais teātris TT.

Kas gan var noliegt, ka sapņu īstenošanās var darīt mūs laimīgus? Un tad taču mēs darītu laimīgus arī visus apkārtējos!... Tā domā arī pavisam mūsdienīga sieviete Anita, kura atved mājās pārsteigumu vīram: ideālu mīļāko, kurš turklāt ir gatavs kļūt par patiesu šīs ģimenes locekli. Vēl pārsteidzošāk ir tas, ka sievas izredzētais vīram nekādā veidā nebūt nešķiet pārāks... Tā sākas gandrīz neticams stāsts, kurā ikviens spēs ieraudzīt savu dzīvi no malas un pasmieties par šķietami pierastām lietām. Izrādes veidotāji brīdina – šīs izrādes smiekli var mūs mainīt. Bet tikai uz labu! Lai daudz laimes mums būtu ik dienas.

Izrādes „Daudz laimes ikdienā!” režisors ir Juris Strenga, lomās – Anna Putniņa (Anita), Krišjānis Salmiņš (vīrs), Edgars Lipors (mīļākais) un Terēze Lasmane (kaimiņiene Anniņa).

„Izrāde noteikti būs līdz kaulam saprotama tiem, kam jau pazīstama laulības dzīve, bet arī pārējie noteikti negarlaikosies,” teic A.Putniņa, piebilstot: „No sirds centīsimies sagādāt prieku. Mūsu pieredze ar savulaik daudz spēlēto „Tiritombu jeb Zelta zivtiņu” ir pietiekami plaša, jaunā izrāde savā ziņā ir Tiritombas mantojums.”

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta/kasiera katru darba dienu no plkst.9.00 – 15.00 un no plkst.16.00 – 20.00. Biļešu cenas: Ls 4, 3, 2.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Lieldienu brīvdienās, 30. un 31. martā, kā arī 1. aprīlī Līgatnes tūrisma informācijas centrs rīkos individuālās ekskursijas uz Līgatnes papīrfabriku un pa Līgatnes papīrfabrikas ciematu.

Ekskursijas laikā būs iespēja ielūkoties Līgatnes papīrfabrikas darbā, savām acīm skatot, kā no makulatūras jeb Latvijā savāktajiem biroja papīriem, veciem žurnāliem un pat kastēm tiek pagatavots jauns papīrs. Tādā veidā ir iespēja ne tikai izglābt mežā augošus kokus, bet arī iegūt interesantus papīra veidus, tādus kā melnais papīrs, zīmēšanas papīrs, akvareļu papīrs un citus. Tāpat gida pavadībā uzzināsiet daudz interesanta par Līgatnes papīrfabrikas un pilsētas rašanos.

Apmeklējot Līgatnes papīrfabrikas vēsturisko ciematu, ir iespēja uzkāpt klintīs, izstaigāt alu pagrabus. Daudzos no tiem līgatnieši joprojām glabā kartupeļus un ievārījumus. Gida pavadībā būs iespēja ielūkoties Līgatnes pirmsākumos, tapšanā un mūsdienās, aplūkot industriālās celtniecības un koka arhitektūras piemērus, kas saglabājušies no 19. gs., un gūt ieskatu par papīrfabrikas strādnieku dzīvi kā sendienās, tā mūsdienās.

1.aprīļa ekskursijas dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī Lieldienu svinībās Līgatnē pie kultūras nama.

Ekskursiju sākums: plkst. 12.00 ekskursija uz  papīrfabriku „Līgatne” un plkst. 13.00 ekskursija pa papīrfabrikas ciematu

Tikšanās vieta abām ekskursijām pie tūrisma informācijas centra Spriņģu ielā 2.      

Ekskursijas ieteicams pieteikt iepriekš, zvanot uz tālruņa Nr. 64153169 vai 29189707.

 

Informāciju sagatavoja:
Indra Ramāne
Līgatnes tūrisma informācijas centra konsultante 

Sestdien, 30. martā,  plkst.21.00 Radošajā telpā „309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) koncertēs viena no pazīstamākajām indīroka grupām Latvijā – Bērnības milicija.

Grupa savu darbību sāka 2002.gadā. Tās sākuma sastāvā bija Juris Simanovičs (ģitāra/bass, balss) un Aiga Upiniece (bass/bungas). Drīz vien pievienojas Liene Hapaniõneka (bungas, dažādi sitamie instrumenti), Roberts Gailītis (saksofons) un Indra Lazdiņa (akordeons, klavieres, balss). Šādā sastāvā izdoti pirmie divi albumi – Mūzika Dejām un Naktī Guļot uz Muguras. Ap 2009./2010.gadu grupas sastāvs mainās, tajā ir Juris Simanovičs (balss, ģitāra), Aiga Upiniece (basģitāra) un Aigars Valdmanis (bungas). 2011.gadā grupa prezentē EP „Nevieta”. Pāris mēnešus vēlāk sastāvam pievienojas Filips Derums (taustiņi). Šobrīd grupa gatavojas sava trešā studijas albuma izdošanai un tam par godu dodas mini tūrē pa Latviju.

Bērnības milicija desmit gadu pastāvēšanas laikā ieguvusi savu, īpašu skanējumu, kas gan saglabā šim žanram tik raksturīgo vienkāršību un poētismu, gan tiek papildināts ar enerģisku noteiktību. Viena no grupas raksturīgākajām iezīmēm ir tās dibinātāja Jura Simanoviča drūmais vokāls un izteiksmīgie dziesmu teksti, ko sevišķi var izbaudīt pagājušajā gadā izdotajā minialbumā „Nevieta”.

Ieeja: 1,5 Ls

Vairāk info – www.309.lv

Tiekamies 30. martā, 309. kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

Trešdien, 27. martā, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas basketbola komanda dosies uz Kipru, kur Famagustas reģionā notiekošajā Pasaules čempionātā skolām pārstāvēs Latviju.

Alūksnes novada pašvaldība jauno sportistu dalību Pasaules čempionātā atbalstīja, piešķirot Ls 8070 lielu finansējumu, kas sedz dalības maksu, aviobiļešu iegādi, viesnīcas un ēdināšanas pakalpojumu izdevumus. Valsts komandai piešķīrusi 400 latu finansējumu.

Sacensības notiks 29., 30. un 31. martā, kā arī 2., 3. un 4. aprīlī. 1. aprīlī notiks kultūras diena, kad katra komanda prezentēs savu valsti. Alūksnieši savā prezentācijā plānojuši stāstīt par Latviju un Alūksni, kā arī piedāvāt degustēt tradicionālās vērtības - rupjmaizi, kaņepju sviestu, šokolādi, balzamu un dzērvenes pūdercukurā.

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas komanda iespēju pārstāvēt Latviju šajās pasaules līmeņa sacensībās ieguva tādēļ, ka Rīgas 49. vidusskola, kas bija uzvarējusi nacionālajā atlasē, no brauciena atteicās un šis gods uzticēts alūksniešiem kā 2. vietas ieguvējiem.

- Finālā piedalīsies 24 basketbola komandas no dažādām pasaules valstīm. Tās būs sadalītas sešās apakšgrupās. Vienā apakšgrupā ar Latviju būs arī Grieķija, Ungārija un Austrija. Par medaļām cīnīsies tikai katras apakšgrupas uzvarētāji, bet pārējās komandas izspēlēs spēles par atlikušajām vietām, tātad katrai komandai būs sešas spēles. Mūsu komandas izredzes šobrīd grūti novērtēt, jo maz zinām par pretinieku līmeni. Citas valstis pārstāv specializētu sporta skolu komandas, tādēļ prognozējam, ka cīņas vieglas nebūs, taču skaidrs, ka pretiniekiem uzvaras viegli neatdosim, - saka komandas treneris Jānis Nīkrencis.

Piešķirot finansējumu, pašvaldības dome nolēma, ka uz sacensībām dosies delegācija ne vairāk kā 15 dalībnieku sastāvā. Delegācijas centrā, protams, ir jaunie sportisti – Oskars Svars, Lauris Bērziņš, Rūdolfs Avots, Ritvars Bukovskis, Alberts Žagars, Arturs Fursenko, Jānis Žagars, Rolands Tišanovs, Kristers Belovs, Reinis Mednis, Reinis Stahovskis un Jānis Kivriņš.

Kopā ar sportistiem būs arī viņu treneris Jānis Nīkrencis, delegācijas vadītāja Uva Grencione, kura, izmantojot angļu valodas zināšanas, vadīs valsts prezentāciju, kā arī kārto visu saziņu pirms brauciena un brauciena laikā. Tāpat delegācijas sastāvā bija jāiekļauj savs tiesnesis un tas būs alūksnietis Edžus Mollers, savukārt medicīnas pakalpojums pilnībā nodrošinās uzņēmējvalsts. Mājās jaunie basketbolisti atgriezīsies 7. aprīlī.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Klāt pavasaris un, kā katru gadu šajā laikā, jau trīsdesmit ceturto reizi mūsu pilsētā izskanēs Cimzes dienu koncerti. Cimzes dienas ir veltītas latviešu pedagoga, pirmā latviešu tautas dziesmu melodiju apdarinātāja un latviešu koru kultūras pamatlicēja Jāņa Cimzes dzīvei un darbībai. To, ka tieši Valka ir saistīta ar J.Cimzi, apliecina fakts, ka te 19.gadsimta otrajā pusē atradās J.Cimzes vadītais Vidzemes draudzes skolu skolotāju seminārs.

Cimzes dienas aizsāksies ar koncertprogrammu „Ceļā” Pirmo Lieldienu rītā, 31. martā plkst.11.00 Valkas – Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Ieskaņu koncerts būs atkalredzēšanās mūzikā ar LNO solisti Ingu Šļubovsku un Ziemeļlatvijas kameransambli „Livonija” (vadītājs Valdis Drulle).

Otrdien, 2. aprīlī plkst.13.00 Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolā notiks Starptautiskais Ziemeļlatvijas  un Dienvidigaunijas atklātais instrumentālo duetu festivāls, kurā piedalīsies jaunie mūziķi no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Dalībai festivālā jau ir saņemti pieteikumi no deviņām skolām (arī Valga un Radviliškis) un klausītāji varēs vērtēt vairāk nekā 40 jauno izpildītāju sniegumu.

Pēdējos gados Cimzes dienās viens koncerts tiek veltīts kādas konkrētas Eiropas Savienības valsts mūzikai. Jau esam baudījuši franču mūziku, ir apgūti itāļu komponistu skaņdarbi un tautas mūzika, bet šogad tā būs austriešu mūzikas  pēcpusdiena. Koncerts, kurā iepazīsim austriešu komponistu mūziku Valkas mūzikas skolu audzēkņu izpildījumā, būs ceturtdien, 4. aprīlī plkst.17.30 mūzikas skolā.

Cimzes dienu noslēgumā, piektdien, 5. aprīlī plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā būs vienreizēja iespēja baudīt pasaules slavu guvušā, vairākkārtējā Lielās Mūzikas balvas ieguvēja, Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” (mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais) koncertu.

Ieeja uz koncertiem – bez maksas. Ikviens koncerta apmeklētājs tiek aicināts ziedot Cimzes dienu pasākumiem.

Cimzes dienas atbalsta VSIA „Latvijas koncerti” un VKKF.

 

Papildu informācija: J.Cimzes Valkas mūzikas skolas direktors Jānis Ludbergs, 64707001

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

No 22. marta AS „Valmieras stikla šķiedra” centrālajā ēkā ir apskatāma nodibinājuma „Fonds „Iespēju Tilts”” un Valmieras bērnu un jauniešu invalīdu biedrības „Saulīte” bērnu un jauniešu darbu izstāde. Izstādē eksponētas dažādas bērnu darinātas lietas – apgleznotas kartiņas, Lieldienu zaķi, papīra ziedi un dažādi citi telpu dekori.

Izstādes veidota divās daļās. Vienā ir skatāma bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām veidoto darbu izstāde, savukārt otrajā daļā aplūkojama AS „Valmieras stikla šķiedra” 2012.gadā atbalstīto, sponsorēto organizāciju fotogrāfijas.

2012.gadā AS „Valmieras stikla šķiedra” ir atbalstījusi dažādas organizācijas: jaunos, talantīgos  skolotājus izglītības programmas „Iespējamā misija” ietvaros, nodibinājumu „Fonds „Iespēju Tilts””, Valmieras Futbola kluba mazos futbolistus, basketbola kluba „BK Valmiera” jauniešu komandu „BK Valmiera BSS”, Valsts prezidenta balvas izcīņu vieglatlētikā, TDA „Gauja”  un Valmieras sieviešu kori „Jumara”. AS "Valmieras stikla šķiedra" ir atbalstījusi arī Romas katoļu draudzes nama celtniecību un Valmieras novada fonda Labdarības noliktavas un Jauniešu „cepļa” remontu, piešķirot šiem mērķiem uzņēmuma ražoto augstas kvalitātes stikla šķiedras sietu, kas ir neaizstājams materiāls ārsienu siltināšanas sistēmām.

„Ar šo simbolisko izstādi vēlamies iepriecināt savus atbalstītājus, vienlaikus ļaujot tuvāk iepazīties ar bērnu darinātajiem darbiem. Ļoti ceru, ka tie sagādās tikpat daudz prieka skatītājiem kā pašiem darbu autoriem. Esam ļoti pateicīgi AS „Valmieras stikla škiedra” vadībai par ziedojumu Darba rehabilitācijas centra izveidei un darba procesu organizācijai,” stāsta nodibinājuma „Fonds „Iespēju Tilts”” valdes priekšsēdētāja Zita Gustavsone.

„Uzņēmums katru gadu saņem daudzus pieteikumus ar lūgumu piešķirt finansējumu. Mēs priecājamies, ka Latvijā ir tik daudz radošu un darbīgu cilvēku, kas „deg par savām idejām”. Diemžēl ne visiem vienmēr izdodas palīdzēt, jo arī mūsu rocība ir ierobežota un vienmēr jādomā par turpmāku attīstību. Lai saglabātu vietu tirgū, kurā konkurence ir sīva, mums nepārtraukti jāiegulda līdzekļi arī uzņēmuma izaugsmē. Tomēr, tā kā tieši Vidzemē dzīvo un strādā uzņēmuma darbinieki, audzinot savus bērnus, mūsu atbalsta prioritātes ir saistītas ar Valmieras pilsētu un Valmieras apkārtnes projektiem. Mēs ticam, ka atbalsts kādam šodien pavērs ceļu lielākiem un nozīmīgākiem darbiem un sapņiem rīt,” uzsver AS „Valmieras stikla šķiedra” prezidents A.O.Brutāns.

Informāciju sagatavoja:
Marika Nīmante
AS „Valmieras stikla šķiedra”
mārketinga projektu vadītāja
Tālrunis: 64202276; 26635509
E-pasts: marika PIE vss PUNKTS lv

Piektdien, 29. martā, plkst. 13.00 Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža” sāksies Lieldienu pasākums „Cāļus skaita Lugažos”. Uzstāsies pagasta deju kolektīvi, būs šūpošanās, olu ripināšana, dažādas rotaļas un radošās darbnīcas. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi un nebūs ļoti slidens, tad bērni varēs vizināties zirga pajūgā. Ikvienam būs iespēja meklēt Lugažu muižas parkā paslēptos brīnumus.

Uz pasākumu kursēs pagasta autobuss. Plkst.12.30 tas būs Sēļos, bet plkst.12.40 – pie Valkas pilsētas kultūras nama. Pēc pasākuma, ap plkst.15.30 autobuss kursēs atpakaļ pa tādu pat maršrutu.

Papildu informācija: Valkas pagasta Saieta nama „Lugažu muiža” vadītāja Kristīne Ganiņa, 29694141

Otrajās Lieldienās, 1. aprīlī, no plkst.10.30 valcēnieši un pilsētas viesi aicināti uz Otro Lieldienu lustēm Lugažu laukumā. Darbosimies radošajās darbnīcās, spēlēsim spēles un rotaļas, notiks arī „Dullā desmitnieka” jautrās sacensības, un protams – arī olu ripināšana. Aicinām ņemt līdzi možu noskaņojumu un Lieldienās vēl neapēstās olas!

„Ziemai lēnām atkāpjoties, garās un tumšās naktis kļūst īsākas, līdz beidzot diena ir jau tikpat gara kā nakts. Tad klāt ir Lieldienu laiks. Pēc šiem svētkiem dienas jau būs garākas par naktīm un tā tas turpināsies līdz pat Jāņiem. Agrāk Lieldienas svinēja trīs vai pat četras dienas. Tā ļaudis izteica un apliecināja savu prieku par atnākošo pavasari, gaismas un dzīvības uzvaru pār tumsu. Latvieši ticēja, ka veicot ar olām dažādas Lieldienu izdarības, dzīvības spēks, kas tām piemīt, pāriet uz cilvēkiem un dzīvniekiem. Olas krāsoja ar dabiskām krāsvielām – lapām, mizām, putraimiem. Krāsas pārsvarā bija dzeltenīgas, brūnganas, zaļganas,” seno latviešu ticējumus un paražas skaidro kultūras nama pasākumu organizatore Līva Kalniņa.

Svinēsim skaistos pavasara svētkus kopā!

Plkst.12.00 pie kultūras nama sāksies ikgadējais Lieldienu Zaķa skrējiens.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līva Kalniņa, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Kā jau ierasts, Otrajās Lieldienās (pirmdien, 1. aprīlī) plkst.12.00 pie Valkas pilsētas kultūras nama sāksies tradicionālais „Lieldienu zaķa” skrējiens – pārgājiens. Tajā var piedalīties ikviens aktīvā dzīvesveida cienītājs, neatkarīgi no dzīves vietas un vecuma. Dalībnieku reģistrācija – no plkst. 11.00 starta vietā. Dalības maksa – kā katru gadu – viena krāsota Lieldienu ola.

Starts un finišs skrējienam – pie kultūras nama. Skrējiena maršruts: kultūras nams – Ausekļa iela – Rūjienas iela – Varoņu iela – Tālavas iela – Ausekļa iela – kultūras nams. Distances garums ~3,3 km.

Skrējienu organizē un vada Valkas novada dome, sadarbībā ar uzaicinātiem tiesnešiem. Sacensības rīko ar mērķi noteikt labākos garo distanču skrējējus. Būs arī balvas! T – kreklus ar Lieldienu simboliku saņems 1.– 10.vietu ieguvējas sievietes (jaunietes, meitenes) un 1.– 10.vietu ieguvēji vīrieši (jaunieši, zēni). Vēl desmit T – krekli tiks izlozēti loterijā, kurā piedalās visi finišējušie dalībnieki.

Skrējiena nolikums atrodams Valkas novada mājas lapā www.valka.lv sadaļā „sports” – „rezultāti un nolikumi”

Laipni aicināti visi aktīvās atpūtas cienītāji!

Papildu informācija: Valkas novada domes sporta darba speciāliste N.Blūma, 29164340

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Svētdien, 31. martā, no plkst. 8.00 līdz plkst. 14.00 Kocēnu novada Kocēnu pagasta centrā norisināsies pasākums "Kocēnu pavasaris 2013". Arī šogad notiks tradicionālā uzņēmēju, zemnieku un amatnieku produkcijas izstāde - tirdziņš "Tavai mājai, dārzam un ģimenei...". (Lai pieteiktos dalībai tirdziņā, tirgoties gribētāji aicināti sazināties ar Kocēnu kultūras nama vadītāju Ināru Blūmu - tālr. 26321158, e-pasts: inara.bluma PIE kocenunovads PUNKTS lv)

Pasākuma laikā notiks tradicionālā loterija apmeklētājiem, bērni varēs atpūsties piepūšamajās atrakcijās. Plkst. 10.30 uz lielās skatuves rīta sveicienu dziesmā dāvinās radošā studija “Pekšņi”. Plkst. 11.00 ikviens varēs iepazīties ar trusīšu saimi no Dikļu pagasta „Mežiņu" šķirnes trušu audzētavas „Trusīšu mājas". Plkst. 11.30 interesentiem būs iespēja vērot velotriāla skolas “Karters” paraugdemonstrējumus, bet plkst. 12.00 - SIA „Zirgaudzētavas Kocēni" jauno jātnieku paraugdemonstrējumus.

Plkst. 12.30 Kocēnos sāksies Lielās dienas sveikšana, kas norisināsies ar šūpoļu iešūpošanu, olu kaujām un olu ripināšanu, dančiem, dziesmām un rotaļām kopā ar Dikļu kultūras nama folkloras kopu “Endzelīte”, pūtēju orķestri un Kocēnu kultūras nama vidējās deju paaudzes deju kolektīvu “Savieši”. Plkst. 13.00 vēlreiz būs iespēja vērot velotriāla skolas “Karters” paraugdemonstrējumus.

Savukārt vakara noslēgumā plkst. 22.00 Kocēnu kultūras namā notiks Lieldienu balle kopā ar grupu “Pusnakts”. Apmeklētāju ērtībai zālē būs izvietoti galdiņi un darbosies bārs. Ieeja uz balli – Ls 2. 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Lai apzinātu un vienotu novada māksliniekus, kā arī rosinātu viņus radošam darbam, Valkas novadpētniecības muzejs regulāri rīko izstādes. Visi mākslinieki vienkopus tiek aicināti uz izstādi pavasarī – Mākslas dienu ietvaros. Šogad – jau 14.reizi. Izstādes nosaukums un devīze ir „Stils. Starp īstenību un mākslu…”.

Izstādē var piedalīties jebkurā žanrā strādājoši mākslinieki ar vienu darbu, kas līdz šim nav eksponēts. Muzejs aicina piedalīties visus māksliniekus, kuri dzīvo vai ir kā citādi saistīti ar Valkas novadu. Līdz darbu iesniegšanai atlikušas vēl tikai dažas dienas. Darbus izstādei var iesniegt līdz 2.aprīlim Valkas novadpētniecības muzejā – Valkā, Rīgas ielā 64, darba dienās no plkst.8.00 – 17.00 

Pirmā Valkas rajona mākslinieku darbu izstāde notika 1993.gadā Valkas Mākslas skolā pēc tam, kad ar Cimzes fonda atbalstu Valkas rajona mākslinieku grupa kādu laiku strādāja Latvijas Mākslinieku savienības jaunrades namā Dubultos Jūrmalā. Turpmākās izstādes rīkotas Mākslas dienu ietvaros Valkas novadpētniecības muzejā.

Izstāde Stils. Starp īstenību un mākslu…” būs atvērta muzeja Izstāžu zālē no 6.aprīļa līdz 5.maijam. Izstādes atklāšana paredzēta 6.aprīlī plkst.15.00.

Laipni lūdzam piedalīties!

Papildu informācija: Valkas novadpētniecības muzeja speciāliste Ligita Drubiņa, 64722198, muzejs PIE valka PUNKTS lv

Rūjienas tūrisma informācijas un uzņēmējdarbības centrs piedāvā iepazīties ar jaununiem un notikumiem Rūjienā un apkārtnē.

Detalizētāka informācija šeit

 

 

Sestdien, 30. martā, plkst. 17.00 Bērzaines tautas namā notiks svētku koncerts “Mīlestības dziesma”. Koncertā piedalīsies Kocēnu kultūras nama jauktais koris “Imera”, Valmieras Kultūras centra jauniešu koris “Konsonanse”, soliste – Karlīne Cīrule, vijole – Fiona Vilnīte, akordeons – Natālija Meļņikoviča, klavieres – Līga Ivāne, bass – Gunārs Geduševs.

Kora mākslinieciskais vadītājs Imants Točs, kormeistars Jānis Jansons. Savukārt plkst. 18.00 ielūdz dejotāji – Bērzaines tautas nama jauniešu deju kolektīvs “Akcents” un Burtnieku novada Matīšu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs “Līksme”. Plkst. 19.00 – karaoke.

 

Svētdien, 31. martā, plkst. 11.00 Bērzaines centrā tiks iešūpotas Lieldienas kopā ar folkloras kopu “Endzelīte”.

DIKĻOS

Sestdien, 30. martā, plkst. 15.00 Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centrā notiks jauno talantu koncerts "Ciemos pie zaķa". Koncertā piedalīsies Dikļu bērnudārza "Cielaviņa" dejotāji un dziedātāji, Jura Neikena Dikļu pamatskolas dziedātāji, mazie dejotāji no Dauguļiem, kā arī Bērzaines tautas nama bērnu ansamblis "Končiņas".

Svētdien, 31. martā, plkst. 9.30 Dikļos Vika pasaku parkā notiks Lieldienu sumināšana ar olu  krāsošanu, ripināšanu un rotaļām kopā ar folkloras kopu "Endzelīte".

KOCĒNOS

Svētdien, 31. martā, no plkst. 8.00 līdz plkst. 14.00 Kocēnu pagasta centrā norisināsies pasākums "Kocēnu pavasaris 2013". Arī šogad notiks tradicionālā uzņēmēju, zemnieku un amatnieku produkcijas izstāde - tirdziņš "Tavai mājai, dārzam un ģimenei...". Pasākuma laikā notiks tradicionālā loterija apmeklētājiem, bērni varēs atpūsties piepūšamajās atrakcijās. Plkst. 10.30 uz lielās skatuves rīta sveicienu dziesmā dāvinās radošā studija "Pekšņi". Plkst. 11.00 ikviens varēs iepazīties ar trusīšu saimi no Dikļu pagasta „Mežiņu" šķirnes trušu audzētavas „Trusīšu mājas". Plkst. 11.30 interesentiem būs iespēja vērot velotriāla skolas "Karters" paraugdemonstrējumus, bet plkst. 12.00 - SIA „Zirgaudzētavas Kocēni" jauno jātnieku paraugdemonstrējumus. Plkst. 12.30 Kocēnos sāksies Lielās dienas sveikšana, kas norisināsies ar šūpoļu iešūpošanu, olu kaujām un olu ripināšanu, dančiem, dziesmām un rotaļām kopā ar Dikļu kultūras nama folkloras kopu "Endzelīte", pūtēju orķestri un Kocēnu kultūras nama vidējās deju paaudzes deju kolektīvu "Savieši". Plkst. 13.00 vēlreiz būs iespēja vērot velotriāla skolas "Karters" paraugdemonstrējumus. Pasākuma apmeklētāji tiks cienāti ar Vaidavas pagasta “Silkalnu” zāļu sievas Zeltītes Kavieres ievākto vitamīnu tēju, kurai varēs pievienot medu no Dauguļu piemājas saimniecības “Mežvijas”. Savukārt vakara noslēgumā plkst. 22.00 Kocēnu kultūras namā notiks Lieldienu balle kopā ar grupu "Pusnakts". Apmeklētāju ērtībai zālē būs izvietoti galdiņi un darbosies bārs. Ieeja uz balli - Ls 2.

VAIDAVĀ

Sestdien, 30. martā, plkst. 15.00 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā notiks svētku koncerts “Mīlestības dziesma”. Koncertā piedalīsies Kocēnu kultūras nama jauktais koris “Imera”, Valmieras Kultūras centra jauniešu koris “Konsonanse”, soliste – Karlīne Cīrule, vijole – Fiona Vilnīte, akordeons – Natālija Meļņikoviča, klavieres – Līga Ivāne, bass – Gunārs Geduševs. Kora mākslinieciskais vadītājs Imants Točs, kormeistars Jānis Jansons.

Pirmdien, 1. aprīlī, plkst. 17.00 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā viesosies Mazsalacas novada Ramatas amatierteātris ar B.Juknēvičas joku lugu "Ak, šī jaukā lauku dzīve”. Ieeja bez maksas.

ZILĀKALNĀ

Svētdien, 31. martā, plkst. 11.00 Zilākalna kultūras namā notiks Lieldienu koncerts. Pasākumā piedalīsies Zilākalna kultūras nama bērnu deju kolektīvs, sieviešu deju kolektīvs „Jūle" un meiteņu deju grupa „Ilūzija".

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv