Arhīva kalendārs

« March 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Sestdien, 23. martā, Alūksnes pilsētas Tautas namā notika Alūksnes novada amatierteātru skate, kurā savu sniegumu rādīja deviņi kolektīvi.

Iestudējumus vērtēja žūrija – Vladimirs Kaijaks un Līga Ulberte. A grupas kolektīvu konkurencē skatē I pakāpi ieguva Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris „Slieksnis” (režisore Daiga Bētere), bet II pakāpi - Zeltiņu drāmas kolektīvs „Kontakts” (rež. Gunita Paleja).

B grupas kolektīvs – Jaunannas amatierteātris „Šūpoles” (rež. Sarmīte Locāne) ieguva III pakāpi. Vissīvākā konkurence bija starp C grupas kolektīviem – te I pakāpe diviem kolektīviem - Alsviķu teātra studijai (rež. Monika Upeniece) un Jaunlaicenes tautas nama senioru dramatiskajam kolektīvam (rež. Māra Svārupe). Arī II pakāpe šajā grupā diviem teātra kolektīviem  - Veclaicenes amatierteātrim (rež. Maija Bleiferte) un Liepnas dramatiskajam kolektīvam „Troksnis” (rež. Inese Toka). Savukārt Malienas tautas nama dramatiskajam kolektīvam „Pakāpiens” (rež. Arnis Ezeriņš) un Ziemera pagasta amatierteātrim „Kronis visam” (rež. Ilga Voropajeva) C grupā III pakāpe.

Kā allaž, pēc skates pie saviem īpašniekiem nonāca balvas par labāko sniegumu. Par veiksmīgāko scenogrāfu atzīts Ints Sedlenieks U. Sedlenieka Alūksnes Tautas teātra „Slieksnis” izrādei „Kropļi”. Arī balva par labāko muzikālo noformējumu nonāca ”Sliekšņa” īpašumā – to nopelnījis Zintis Cepurnieks.

Zeltiņu drāmas kolektīvs ”Kontakts” saņēma balvu par veiksmīgākajiem kostīmiem Eduarda Alaiņa lugas ”Laimīgā ģimene” iestudējumam. Spilgtākās aktrises balva šogad vairākām dāmām – Daigai Bēterei un Ivitai Gustai no ”Sliekšņa” par lomām izrādē ”Kropļi”, Dacei Jansonei par lomu Alsviķu teātra studijas iestudētajā Edvarda Vulfa lugā ”Ko lai saka...”, kā arī visam Jaunlaicenes tautas nama senioru dramatiskā kolektīva aktrišu sastāvam par lomām Anitas Grīnieces lugā „Ziņu dienests strādā”.

Arī balvu kā spilgtākais aktieris saņēma vairāki kungi – Aivars Millers un Valdis Vimba („Slieksnis”), Armands Augstkalns (Alsviķu teātra studija) un Vilnis Vanags (Zeltiņu drāmas kolektīvs „Kontakts”).

 Savukārt par veiksmīgāko izrādi A grupā atzīta „Sliekšņa” iestudētā M. Zīverta luga „Kropļi”, bet C grupā - Edvards Vulfa luga „Ko lai saka...” Alsviķu teātra studijas sniegumā. Veiksmīgākā režisora gods šogad Alūksnes Tautas teātra „Slieksnis” režisorei Daigai Bēterei.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Alūksnes pilsētas Tautas nama Ulda Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris „Slieksnis” ar Mārtiņa Zīverta lugas „Kropļi” iestudējumu izvirzīts Latvijas amatierteātru iestudējumu skates „Gada izrāde” finālam, kas notiks 6. un 7. aprīlī Dailes teātrī.

„Slieksnis” Valkā notikušajā Vidzemes reģiona amatierteātru skatē piedalījās ar divām izrādēm – Andreja Upīša lugas iestudējumu „Trīs stāsti ne par mācītājiem” un Mārtiņa Zīverta darbu „Kropļi” un tieši šī izrāde kolektīvam deva augstākās pakāpes vērtējumu un iespēju piedalīties „Gada izrādes” finālā. Šāds ievērojams sasniegums Alūksnes novada amatierteātriem ir pēc neliela pārtraukuma, jo pēdējo reizi „Slieksnis” šādā notikumā piedalījies 2004. gadā.

Līdz ar alūksniešiem uz Dailes teātra skatuves savus iestudējumus rādīs vēl deviņi labākie Latvijas amatierteātri no Sabiles, Liepājas, Ventspils, Rēzeknes, Smiltenes, Valkas, Jelgavas, Limbažiem un Jūrmalas.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv 

Pieejams Alūksnes novada aprīļa kultūras, atpūtas un sporta pasākumu kalendārs.

Ar gaidāmajiem notikumiem aicinām iepazīties šeit

Ceturtdien, 28. martā,  plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) ar populārākā igauņu dramaturga Jāna Tettes komēdiju „Daudz laimes ikdienā!” viesosies neatkarīgais teātris TT.

Kas gan var noliegt, ka sapņu īstenošanās var darīt mūs laimīgus? Un tad taču mēs darītu laimīgus arī visus apkārtējos!... Tā domā arī pavisam mūsdienīga sieviete Anita, kura atved mājās pārsteigumu vīram: ideālu mīļāko, kurš turklāt ir gatavs kļūt par patiesu šīs ģimenes locekli. Vēl pārsteidzošāk ir tas, ka sievas izredzētais vīram nekādā veidā nebūt nešķiet pārāks... Tā sākas gandrīz neticams stāsts, kurā ikviens spēs ieraudzīt savu dzīvi no malas un pasmieties par šķietami pierastām lietām. Izrādes veidotāji brīdina – šīs izrādes smiekli var mūs mainīt. Bet tikai uz labu! Lai daudz laimes mums būtu ik dienas.

Izrādes „Daudz laimes ikdienā!” režisors ir Juris Strenga, lomās – Anna Putniņa (Anita), Krišjānis Salmiņš (vīrs), Edgars Lipors (mīļākais) un Terēze Lasmane (kaimiņiene Anniņa).

„Izrāde noteikti būs līdz kaulam saprotama tiem, kam jau pazīstama laulības dzīve, bet arī pārējie noteikti negarlaikosies,” teic A.Putniņa, piebilstot: „No sirds centīsimies sagādāt prieku. Mūsu pieredze ar savulaik daudz spēlēto „Tiritombu jeb Zelta zivtiņu” ir pietiekami plaša, jaunā izrāde savā ziņā ir Tiritombas mantojums.”

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta/kasiera katru darba dienu no plkst.9.00 – 15.00 un no plkst.16.00 – 20.00. Biļešu cenas: Ls 4, 3, 2.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Lieldienu brīvdienās, 30. un 31. martā, kā arī 1. aprīlī Līgatnes tūrisma informācijas centrs rīkos individuālās ekskursijas uz Līgatnes papīrfabriku un pa Līgatnes papīrfabrikas ciematu.

Ekskursijas laikā būs iespēja ielūkoties Līgatnes papīrfabrikas darbā, savām acīm skatot, kā no makulatūras jeb Latvijā savāktajiem biroja papīriem, veciem žurnāliem un pat kastēm tiek pagatavots jauns papīrs. Tādā veidā ir iespēja ne tikai izglābt mežā augošus kokus, bet arī iegūt interesantus papīra veidus, tādus kā melnais papīrs, zīmēšanas papīrs, akvareļu papīrs un citus. Tāpat gida pavadībā uzzināsiet daudz interesanta par Līgatnes papīrfabrikas un pilsētas rašanos.

Apmeklējot Līgatnes papīrfabrikas vēsturisko ciematu, ir iespēja uzkāpt klintīs, izstaigāt alu pagrabus. Daudzos no tiem līgatnieši joprojām glabā kartupeļus un ievārījumus. Gida pavadībā būs iespēja ielūkoties Līgatnes pirmsākumos, tapšanā un mūsdienās, aplūkot industriālās celtniecības un koka arhitektūras piemērus, kas saglabājušies no 19. gs., un gūt ieskatu par papīrfabrikas strādnieku dzīvi kā sendienās, tā mūsdienās.

1.aprīļa ekskursijas dalībniekiem būs iespēja piedalīties arī Lieldienu svinībās Līgatnē pie kultūras nama.

Ekskursiju sākums: plkst. 12.00 ekskursija uz  papīrfabriku „Līgatne” un plkst. 13.00 ekskursija pa papīrfabrikas ciematu

Tikšanās vieta abām ekskursijām pie tūrisma informācijas centra Spriņģu ielā 2.      

Ekskursijas ieteicams pieteikt iepriekš, zvanot uz tālruņa Nr. 64153169 vai 29189707.

 

Informāciju sagatavoja:
Indra Ramāne
Līgatnes tūrisma informācijas centra konsultante 

Sestdien, 30. martā,  plkst.21.00 Radošajā telpā „309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) koncertēs viena no pazīstamākajām indīroka grupām Latvijā – Bērnības milicija.

Grupa savu darbību sāka 2002.gadā. Tās sākuma sastāvā bija Juris Simanovičs (ģitāra/bass, balss) un Aiga Upiniece (bass/bungas). Drīz vien pievienojas Liene Hapaniõneka (bungas, dažādi sitamie instrumenti), Roberts Gailītis (saksofons) un Indra Lazdiņa (akordeons, klavieres, balss). Šādā sastāvā izdoti pirmie divi albumi – Mūzika Dejām un Naktī Guļot uz Muguras. Ap 2009./2010.gadu grupas sastāvs mainās, tajā ir Juris Simanovičs (balss, ģitāra), Aiga Upiniece (basģitāra) un Aigars Valdmanis (bungas). 2011.gadā grupa prezentē EP „Nevieta”. Pāris mēnešus vēlāk sastāvam pievienojas Filips Derums (taustiņi). Šobrīd grupa gatavojas sava trešā studijas albuma izdošanai un tam par godu dodas mini tūrē pa Latviju.

Bērnības milicija desmit gadu pastāvēšanas laikā ieguvusi savu, īpašu skanējumu, kas gan saglabā šim žanram tik raksturīgo vienkāršību un poētismu, gan tiek papildināts ar enerģisku noteiktību. Viena no grupas raksturīgākajām iezīmēm ir tās dibinātāja Jura Simanoviča drūmais vokāls un izteiksmīgie dziesmu teksti, ko sevišķi var izbaudīt pagājušajā gadā izdotajā minialbumā „Nevieta”.

Ieeja: 1,5 Ls

Vairāk info – www.309.lv

Tiekamies 30. martā, 309. kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

Trešdien, 27. martā, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas basketbola komanda dosies uz Kipru, kur Famagustas reģionā notiekošajā Pasaules čempionātā skolām pārstāvēs Latviju.

Alūksnes novada pašvaldība jauno sportistu dalību Pasaules čempionātā atbalstīja, piešķirot Ls 8070 lielu finansējumu, kas sedz dalības maksu, aviobiļešu iegādi, viesnīcas un ēdināšanas pakalpojumu izdevumus. Valsts komandai piešķīrusi 400 latu finansējumu.

Sacensības notiks 29., 30. un 31. martā, kā arī 2., 3. un 4. aprīlī. 1. aprīlī notiks kultūras diena, kad katra komanda prezentēs savu valsti. Alūksnieši savā prezentācijā plānojuši stāstīt par Latviju un Alūksni, kā arī piedāvāt degustēt tradicionālās vērtības - rupjmaizi, kaņepju sviestu, šokolādi, balzamu un dzērvenes pūdercukurā.

Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas komanda iespēju pārstāvēt Latviju šajās pasaules līmeņa sacensībās ieguva tādēļ, ka Rīgas 49. vidusskola, kas bija uzvarējusi nacionālajā atlasē, no brauciena atteicās un šis gods uzticēts alūksniešiem kā 2. vietas ieguvējiem.

- Finālā piedalīsies 24 basketbola komandas no dažādām pasaules valstīm. Tās būs sadalītas sešās apakšgrupās. Vienā apakšgrupā ar Latviju būs arī Grieķija, Ungārija un Austrija. Par medaļām cīnīsies tikai katras apakšgrupas uzvarētāji, bet pārējās komandas izspēlēs spēles par atlikušajām vietām, tātad katrai komandai būs sešas spēles. Mūsu komandas izredzes šobrīd grūti novērtēt, jo maz zinām par pretinieku līmeni. Citas valstis pārstāv specializētu sporta skolu komandas, tādēļ prognozējam, ka cīņas vieglas nebūs, taču skaidrs, ka pretiniekiem uzvaras viegli neatdosim, - saka komandas treneris Jānis Nīkrencis.

Piešķirot finansējumu, pašvaldības dome nolēma, ka uz sacensībām dosies delegācija ne vairāk kā 15 dalībnieku sastāvā. Delegācijas centrā, protams, ir jaunie sportisti – Oskars Svars, Lauris Bērziņš, Rūdolfs Avots, Ritvars Bukovskis, Alberts Žagars, Arturs Fursenko, Jānis Žagars, Rolands Tišanovs, Kristers Belovs, Reinis Mednis, Reinis Stahovskis un Jānis Kivriņš.

Kopā ar sportistiem būs arī viņu treneris Jānis Nīkrencis, delegācijas vadītāja Uva Grencione, kura, izmantojot angļu valodas zināšanas, vadīs valsts prezentāciju, kā arī kārto visu saziņu pirms brauciena un brauciena laikā. Tāpat delegācijas sastāvā bija jāiekļauj savs tiesnesis un tas būs alūksnietis Edžus Mollers, savukārt medicīnas pakalpojums pilnībā nodrošinās uzņēmējvalsts. Mājās jaunie basketbolisti atgriezīsies 7. aprīlī.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv