Arhīva kalendārs

« March 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Klāt pavasaris un, kā katru gadu šajā laikā, jau trīsdesmit ceturto reizi mūsu pilsētā izskanēs Cimzes dienu koncerti. Cimzes dienas ir veltītas latviešu pedagoga, pirmā latviešu tautas dziesmu melodiju apdarinātāja un latviešu koru kultūras pamatlicēja Jāņa Cimzes dzīvei un darbībai. To, ka tieši Valka ir saistīta ar J.Cimzi, apliecina fakts, ka te 19.gadsimta otrajā pusē atradās J.Cimzes vadītais Vidzemes draudzes skolu skolotāju seminārs.

Cimzes dienas aizsāksies ar koncertprogrammu „Ceļā” Pirmo Lieldienu rītā, 31. martā plkst.11.00 Valkas – Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā. Ieskaņu koncerts būs atkalredzēšanās mūzikā ar LNO solisti Ingu Šļubovsku un Ziemeļlatvijas kameransambli „Livonija” (vadītājs Valdis Drulle).

Otrdien, 2. aprīlī plkst.13.00 Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolā notiks Starptautiskais Ziemeļlatvijas  un Dienvidigaunijas atklātais instrumentālo duetu festivāls, kurā piedalīsies jaunie mūziķi no Latvijas, Igaunijas un Lietuvas. Dalībai festivālā jau ir saņemti pieteikumi no deviņām skolām (arī Valga un Radviliškis) un klausītāji varēs vērtēt vairāk nekā 40 jauno izpildītāju sniegumu.

Pēdējos gados Cimzes dienās viens koncerts tiek veltīts kādas konkrētas Eiropas Savienības valsts mūzikai. Jau esam baudījuši franču mūziku, ir apgūti itāļu komponistu skaņdarbi un tautas mūzika, bet šogad tā būs austriešu mūzikas  pēcpusdiena. Koncerts, kurā iepazīsim austriešu komponistu mūziku Valkas mūzikas skolu audzēkņu izpildījumā, būs ceturtdien, 4. aprīlī plkst.17.30 mūzikas skolā.

Cimzes dienu noslēgumā, piektdien, 5. aprīlī plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā būs vienreizēja iespēja baudīt pasaules slavu guvušā, vairākkārtējā Lielās Mūzikas balvas ieguvēja, Valsts Akadēmiskā kora „Latvija” (mākslinieciskais vadītājs Māris Sirmais) koncertu.

Ieeja uz koncertiem – bez maksas. Ikviens koncerta apmeklētājs tiek aicināts ziedot Cimzes dienu pasākumiem.

Cimzes dienas atbalsta VSIA „Latvijas koncerti” un VKKF.

 

Papildu informācija: J.Cimzes Valkas mūzikas skolas direktors Jānis Ludbergs, 64707001

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

No 22. marta AS „Valmieras stikla šķiedra” centrālajā ēkā ir apskatāma nodibinājuma „Fonds „Iespēju Tilts”” un Valmieras bērnu un jauniešu invalīdu biedrības „Saulīte” bērnu un jauniešu darbu izstāde. Izstādē eksponētas dažādas bērnu darinātas lietas – apgleznotas kartiņas, Lieldienu zaķi, papīra ziedi un dažādi citi telpu dekori.

Izstādes veidota divās daļās. Vienā ir skatāma bērnu un jauniešu ar īpašām vajadzībām veidoto darbu izstāde, savukārt otrajā daļā aplūkojama AS „Valmieras stikla šķiedra” 2012.gadā atbalstīto, sponsorēto organizāciju fotogrāfijas.

2012.gadā AS „Valmieras stikla šķiedra” ir atbalstījusi dažādas organizācijas: jaunos, talantīgos  skolotājus izglītības programmas „Iespējamā misija” ietvaros, nodibinājumu „Fonds „Iespēju Tilts””, Valmieras Futbola kluba mazos futbolistus, basketbola kluba „BK Valmiera” jauniešu komandu „BK Valmiera BSS”, Valsts prezidenta balvas izcīņu vieglatlētikā, TDA „Gauja”  un Valmieras sieviešu kori „Jumara”. AS "Valmieras stikla šķiedra" ir atbalstījusi arī Romas katoļu draudzes nama celtniecību un Valmieras novada fonda Labdarības noliktavas un Jauniešu „cepļa” remontu, piešķirot šiem mērķiem uzņēmuma ražoto augstas kvalitātes stikla šķiedras sietu, kas ir neaizstājams materiāls ārsienu siltināšanas sistēmām.

„Ar šo simbolisko izstādi vēlamies iepriecināt savus atbalstītājus, vienlaikus ļaujot tuvāk iepazīties ar bērnu darinātajiem darbiem. Ļoti ceru, ka tie sagādās tikpat daudz prieka skatītājiem kā pašiem darbu autoriem. Esam ļoti pateicīgi AS „Valmieras stikla škiedra” vadībai par ziedojumu Darba rehabilitācijas centra izveidei un darba procesu organizācijai,” stāsta nodibinājuma „Fonds „Iespēju Tilts”” valdes priekšsēdētāja Zita Gustavsone.

„Uzņēmums katru gadu saņem daudzus pieteikumus ar lūgumu piešķirt finansējumu. Mēs priecājamies, ka Latvijā ir tik daudz radošu un darbīgu cilvēku, kas „deg par savām idejām”. Diemžēl ne visiem vienmēr izdodas palīdzēt, jo arī mūsu rocība ir ierobežota un vienmēr jādomā par turpmāku attīstību. Lai saglabātu vietu tirgū, kurā konkurence ir sīva, mums nepārtraukti jāiegulda līdzekļi arī uzņēmuma izaugsmē. Tomēr, tā kā tieši Vidzemē dzīvo un strādā uzņēmuma darbinieki, audzinot savus bērnus, mūsu atbalsta prioritātes ir saistītas ar Valmieras pilsētu un Valmieras apkārtnes projektiem. Mēs ticam, ka atbalsts kādam šodien pavērs ceļu lielākiem un nozīmīgākiem darbiem un sapņiem rīt,” uzsver AS „Valmieras stikla šķiedra” prezidents A.O.Brutāns.

Informāciju sagatavoja:
Marika Nīmante
AS „Valmieras stikla šķiedra”
mārketinga projektu vadītāja
Tālrunis: 64202276; 26635509
E-pasts: marika PIE vss PUNKTS lv

Piektdien, 29. martā, plkst. 13.00 Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža” sāksies Lieldienu pasākums „Cāļus skaita Lugažos”. Uzstāsies pagasta deju kolektīvi, būs šūpošanās, olu ripināšana, dažādas rotaļas un radošās darbnīcas. Ja laika apstākļi būs labvēlīgi un nebūs ļoti slidens, tad bērni varēs vizināties zirga pajūgā. Ikvienam būs iespēja meklēt Lugažu muižas parkā paslēptos brīnumus.

Uz pasākumu kursēs pagasta autobuss. Plkst.12.30 tas būs Sēļos, bet plkst.12.40 – pie Valkas pilsētas kultūras nama. Pēc pasākuma, ap plkst.15.30 autobuss kursēs atpakaļ pa tādu pat maršrutu.

Papildu informācija: Valkas pagasta Saieta nama „Lugažu muiža” vadītāja Kristīne Ganiņa, 29694141

Otrajās Lieldienās, 1. aprīlī, no plkst.10.30 valcēnieši un pilsētas viesi aicināti uz Otro Lieldienu lustēm Lugažu laukumā. Darbosimies radošajās darbnīcās, spēlēsim spēles un rotaļas, notiks arī „Dullā desmitnieka” jautrās sacensības, un protams – arī olu ripināšana. Aicinām ņemt līdzi možu noskaņojumu un Lieldienās vēl neapēstās olas!

„Ziemai lēnām atkāpjoties, garās un tumšās naktis kļūst īsākas, līdz beidzot diena ir jau tikpat gara kā nakts. Tad klāt ir Lieldienu laiks. Pēc šiem svētkiem dienas jau būs garākas par naktīm un tā tas turpināsies līdz pat Jāņiem. Agrāk Lieldienas svinēja trīs vai pat četras dienas. Tā ļaudis izteica un apliecināja savu prieku par atnākošo pavasari, gaismas un dzīvības uzvaru pār tumsu. Latvieši ticēja, ka veicot ar olām dažādas Lieldienu izdarības, dzīvības spēks, kas tām piemīt, pāriet uz cilvēkiem un dzīvniekiem. Olas krāsoja ar dabiskām krāsvielām – lapām, mizām, putraimiem. Krāsas pārsvarā bija dzeltenīgas, brūnganas, zaļganas,” seno latviešu ticējumus un paražas skaidro kultūras nama pasākumu organizatore Līva Kalniņa.

Svinēsim skaistos pavasara svētkus kopā!

Plkst.12.00 pie kultūras nama sāksies ikgadējais Lieldienu Zaķa skrējiens.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līva Kalniņa, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Kā jau ierasts, Otrajās Lieldienās (pirmdien, 1. aprīlī) plkst.12.00 pie Valkas pilsētas kultūras nama sāksies tradicionālais „Lieldienu zaķa” skrējiens – pārgājiens. Tajā var piedalīties ikviens aktīvā dzīvesveida cienītājs, neatkarīgi no dzīves vietas un vecuma. Dalībnieku reģistrācija – no plkst. 11.00 starta vietā. Dalības maksa – kā katru gadu – viena krāsota Lieldienu ola.

Starts un finišs skrējienam – pie kultūras nama. Skrējiena maršruts: kultūras nams – Ausekļa iela – Rūjienas iela – Varoņu iela – Tālavas iela – Ausekļa iela – kultūras nams. Distances garums ~3,3 km.

Skrējienu organizē un vada Valkas novada dome, sadarbībā ar uzaicinātiem tiesnešiem. Sacensības rīko ar mērķi noteikt labākos garo distanču skrējējus. Būs arī balvas! T – kreklus ar Lieldienu simboliku saņems 1.– 10.vietu ieguvējas sievietes (jaunietes, meitenes) un 1.– 10.vietu ieguvēji vīrieši (jaunieši, zēni). Vēl desmit T – krekli tiks izlozēti loterijā, kurā piedalās visi finišējušie dalībnieki.

Skrējiena nolikums atrodams Valkas novada mājas lapā www.valka.lv sadaļā „sports” – „rezultāti un nolikumi”

Laipni aicināti visi aktīvās atpūtas cienītāji!

Papildu informācija: Valkas novada domes sporta darba speciāliste N.Blūma, 29164340

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Svētdien, 31. martā, no plkst. 8.00 līdz plkst. 14.00 Kocēnu novada Kocēnu pagasta centrā norisināsies pasākums "Kocēnu pavasaris 2013". Arī šogad notiks tradicionālā uzņēmēju, zemnieku un amatnieku produkcijas izstāde - tirdziņš "Tavai mājai, dārzam un ģimenei...". (Lai pieteiktos dalībai tirdziņā, tirgoties gribētāji aicināti sazināties ar Kocēnu kultūras nama vadītāju Ināru Blūmu - tālr. 26321158, e-pasts: inara.bluma PIE kocenunovads PUNKTS lv)

Pasākuma laikā notiks tradicionālā loterija apmeklētājiem, bērni varēs atpūsties piepūšamajās atrakcijās. Plkst. 10.30 uz lielās skatuves rīta sveicienu dziesmā dāvinās radošā studija “Pekšņi”. Plkst. 11.00 ikviens varēs iepazīties ar trusīšu saimi no Dikļu pagasta „Mežiņu" šķirnes trušu audzētavas „Trusīšu mājas". Plkst. 11.30 interesentiem būs iespēja vērot velotriāla skolas “Karters” paraugdemonstrējumus, bet plkst. 12.00 - SIA „Zirgaudzētavas Kocēni" jauno jātnieku paraugdemonstrējumus.

Plkst. 12.30 Kocēnos sāksies Lielās dienas sveikšana, kas norisināsies ar šūpoļu iešūpošanu, olu kaujām un olu ripināšanu, dančiem, dziesmām un rotaļām kopā ar Dikļu kultūras nama folkloras kopu “Endzelīte”, pūtēju orķestri un Kocēnu kultūras nama vidējās deju paaudzes deju kolektīvu “Savieši”. Plkst. 13.00 vēlreiz būs iespēja vērot velotriāla skolas “Karters” paraugdemonstrējumus.

Savukārt vakara noslēgumā plkst. 22.00 Kocēnu kultūras namā notiks Lieldienu balle kopā ar grupu “Pusnakts”. Apmeklētāju ērtībai zālē būs izvietoti galdiņi un darbosies bārs. Ieeja uz balli – Ls 2. 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv