Arhīva kalendārs

« February 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) no 2013.gada 4.marta līdz 12.aprīlim plāno izsludināt mērķprogrammas "Nacionālās identitātes veicināšana" projektu konkursu.

Mērķprogrammas mērķis ir stimulēt radošās personas un kolektīvus radīt darbus, kas stiprina tēvzemes mīlestību un nacionālo pašapziņu, veicina piederības izjūtu Latvijas kultūras telpai, latviešu valodai, kā arī izpratni par Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu. 

2013. gada programmas prioritāte ir Latvijas kultūras kanona vērtību aktualizēšana un iedzīvināšana.

Mērķprogrammas projektu konkursā var piedalīties fiziskas un juridiskas personas, katra persona var iesniegt tikai vienu projekta pieteikumu

Programmas kopējais finansējums - Ls 300 000.

Projekts jāiesniedz VKKF noteiktajos termiņos VKKF birojā personīgi vai jānosūta pa pastu (ņemot vērā, ka VKKF projekts jāsaņem konkursam noteiktajos termiņos). Adrese: Valsts kultūrkapitāla fonds, Vīlandes ielā 3 (3. stāvs), Rīga, LV-1010, Latvija, tālr. 67503177.

Plašāka informācija par plānoto projektu konkursu pieejama VKKF mājaslapā.

 

2013.gadā Valsts kultūrkapitāla fonds plāno izsludināt vēl citus mērķprogrammu projektu konkursus:

Mērķprogramma

Mērķis

Pieejamais finansējums, Ls

Konkursa laiks

Radošo industriju pilotprojektu konkursa izveide

Mērķis - veicināt uzņēmējdarbību radošajās industrijās un pierādīt, ka radošums var būt pamats ilgtspējīgai uzņēmējdarbībai. Atbalsts paredzēts inovatīvu radošo industriju produktu vai pakalpojumu (arī – biznesa ideju) izstrādei. Biznesa idejas attīstības rezultātā idejas autori kļūst par patstāvīgiem komercdarbības veicējiem.

 100 000

Konkursa laiks un nolikums tiks precizēts

Profesionālās mākslas pieejamība reģionos

Mērķis - nodrošināt profesionālās mākslas pieejamību Latvijas reģionos, lai paaugstinātu kultūrvides kvalitāti un nodrošinātu sabiedrībai visā Latvijā (izņemot Rīgas pilsētā) iespēju baudīt augstvērtīgus profesionālās mākslas produktus un pasākumus (izrādes, izstādes, koncertus, festivālus, filmas u.c.) atbalstot kultūras projektus, kas radīti vai notiek reģionos. 

200 000

Iesniegšana no 18.03.2013.-12.04.2013. līdz plkst.12:00

Konkursa rezultāti pēc 10.05.2013.

Latviešu oriģinālmūzika

Mērķprogrammas mērķis - atbalstīt jaunu dažādu žanru un stilu oriģināldarbu radīšanu, sekmējot radošās darbības izcilību.

 40 000

Iesniegšana no 28.01.2013.-15.02.2013.
līdz plkst.12:00

Konkursa rezultāti pēc 15.03.2013

Otrais konkurss paredzēts rudenī

Dizaina un arhitektūras nozares eksporta spējas veicināšana

Mērķis – atbalstīt dalību starptautiskās izstādēs, ceļojošo izstāžu veidošanu, reprezentatīvu (digitālu) datu bāzes veidošanu, kā arī projektus, kas veicinātu Rīgas kā kultūras galvaspilsētas atpazīstamību.

20 000

Konkursa laiks un nolikums tiks precizēts 

 

Informācijas avots: Valsts kultūrkapitāla fonds

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas „Kultūra” ietvaros līdz 27. februārim iespējams pieteikties finansiālajam atbalstam īstermiņa sadarbības tīklu veidošanai.

Īstermiņa sadarbība:

  • finansējums pasākumiem, kas ilgst līdz 1 gadam,
  • maksimālā projekta summa ir € 25 000, lai segtu ne vairāk kā 70% no kopējiem projekta izdevumiem,
  • pašam tīklam (tīkla darbībā iesaistītajām organizācijām) ir jāiegulda atlikušie 30% no projekta budžeta un pieteikumā arī norāda, kā tas tiks sasniegts,
  • labi funkcionējošs īstermiņa sadarbības tīkls var pēc finansējuma perioda beigām apsvērt iespēju pieteikties atbalstam ilgtermiņa sadarbības tīkla darbībai.

Projekta pieteikumus var iesniegt juridiskas personas, kas darbojas mākslas un kultūras jomā.

Sadarbības tīklā jābūt iesaistītiem partneriem no vismaz 3 Ziemeļvalstīm un/vai Baltijas valstīm.

Plašāka informācija: http://www.kulturkontaktnord.org/lang-en/forms-of-funding/nordic-baltic-mobility-programme-for-culture/network-funding

Projektu atlases kritēriji: http://www.kulturkontaktnord.org/lang-en/forms-of-funding/nordic-baltic-mobility-programme-for-culture/assessment-criteria

Pieteikšanās elektroniski līdz 27. februārim Ziemeļvalstu Kultūras punkta mājaslapā: http://applications.kknord.org/user/register.php

Kontaktpersona Latvijā:
Ginta Tropa
Kultūras padomniece
Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā
Tel. +371 67820055
Fax +371 67213233
ginta PIE norden PUNKTS lv

Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programma „Kultūra” atbalsta mākslinieku rezidences, ilgtermiņa un īstermiņa sadarbības tīklu izveidi, profesionālu mākslinieku un kultūras darbinieku mobilitāti visās mākslas nozarēs. Tās mērķis ir izveidot pamatu inovatīvai, dinamiskai Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mākslas un kultūras dzīvei.


Informācijas avots: Ziemeļu Ministru padomes birojs Latvijā

23.februārī plkst. 19.00 Gulbenes kultūras centrā tiks atzīmēta Gulbenes novada vienīgās pilsētas – Gulbenes – 85 gadu jubileja. Koncertā „Mūsu pilsētai” sanākušie varēs raudzīties deju kopas „Ratiņš”, senioru deju kolektīva „Vērdiņš” un bērnu deju kolektīva „Draiskuļi” deju solī. Tāpat būs iespējams baudīt Gulbenes kultūras centra pūtēju orķestra, jauktā kora „Harmonija” un bērnu popgrupu „Pipari” un „Ledenes” muzikālo sniegumu.

Svinīgo pasākumu vadīs Nacionālā teātra aktieris Juris Hiršs. Ieeja uz koncertu bezmaksas.

Bet no plkst. 22.00 grupas „Karakums” un DJ Jāņa Matisona mūzikas pavadībā varēs ļauties dejas ritmiem Gulbenes pilsētas dzimšanas dienas ballē.

 

Informāciju sagatavoja:
Gunta Krevica,
Gulbenes novada domes
sabiedrisko attiecību speciāliste

Tuvojoties 14.februārim, visu mīlētāju dienai, Valmieras Tūrisma informācijas centrs izsludina konkursu „Mūsu romantiskākā vieta Valmierā”.

Ikviens tiek aicināts piedalīties un iepazīstināt citus ar savu īpašo stāstu par vietu Valmierā, kur piedzīvoti skaisti un romantiski brīži, kas, iespējams, būtiski mainījuši Jūsu dzīvi.

Gaidīsim Jūsu iesūtītos stāstus uz e-pasta adresi info PIE valmiera PUNKTS lv līdz svētdienai, 10. februārim, plkst. 17:00.

Trīs labāko stāstu autori par iegūtajām balvām tiks informēti līdz 14. februārim. Par mīlētāju labsajūtu un romantisku atmosfēru parūpēsies kafejnīca „Jauna Saule”, restorāns „Rātes Vārti”, džeza klubs-restorāns „Parks”, kā arī kinoteātris „Gaisma”.

Stāstu konkursu Valmieras Tūrisma informācijas centrs organizē jau trešo reizi. Ik gadu ir patiess prieks uzzināt romantiskus stāstus, kas risinājušies tepat mums blakus - Valmierā. 

Informāciju sagatavoja:
Aiga Akmentiņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
Tūrisma informācijas centra konsultante
Mob.tel..: 25663345

No 2. februāra līdz 26. februārim Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē (Valkā, Rīgas ielā 64) apskatāmas fotogrāfa Ulda Balgas darbu izstādes „Kniede” un „Robežnepārkāpēja stāsts”.

U.Balga darbu pie kolekcijas „Kniede” aizsāka 2007.gadā Venēcijas biennāles apmeklējuma laikā un pabeidza 2011.gadā. Viņš atceras: „Plašās mākslas ekspozīcijas beigās „Arsenālā” nonācu vietā, kas glabāja zīmes no senās kuģu būvētavas. Milzīgās metāla tvertnes, šķiet, bija aizgājušo laiku liecinieces un gaisā vēdīja vecu eļļu smārds. Manu uzmanību saistīja šo subjektu skarbais dizains ar milzīgo kniežu galvām, un arī tas, kā šo vietu sāk iekarot zaļie augi. Tas viss kopā radīja nojausmu par Jaudu.” Autors min, ka no reizes uz reizi vērojot šīs konstrukcijas, viņu ieinteresēja cilvēka radītās vides un dabas konflikts. Proti, atstātās industriālās konstrukcijas pamazām, arvien vairāk pārņem vīteņaugi, kas lieliski papildina fotogrāfiju kompozīcijas. Tieši šī cilvēka un dabas konflikta estētiskā puse kļuva par nozīmīgu sastāvdaļu ilgstošā vērojumā, ko Uldis Balga piedāvā aplūkot savā izstādē „Kniede”. Izstādes „Kniede” darbi tapuši ar Epson atbalstu, drukāti uz Stylus Pro 7900 tintes printera ar Ultrachrome HDR tinti uz Premium Luster fotopapīra. Izstādi atbalsta Biedrības Pilsētas fotoklubs un Talsu fotoklubs. Izstādes kurators ir Arno Marnics.

Otra muzejā eksponētā U.Balgas izstāde faktiski ir daļa no kolekcijas „Robežnepārkāpēju stāsts”, kas tapusi Valkā 1998.gadā. Toreiz viņš kopā ar Valgas fotogrāfu Nilu Rebani gāja gar Latvijas – Igaunijas robežu un to fotografēja: Uldis no Valkas puses, Nils – no Valgas. Bieži vien tik tuvu, ka varēja sarunāties. Rezultātā tapa nepilns simts fotogrāfiju, kuras vairākkārt eksponētas Igaunijā un Latvijā. Šobrīd Valkas muzejā apskatāmas tikai Ulda Balgas fotogrāfijas no šīs kolekcijas. Autors liek skatītājam domāt, ka robeža starp valstīm nav tikai svītrains stabs, bet šī šķirtne veidojas daudz dziļāka un ar tālākām sekām. Lai gan laika distance starp abām kolekcijām nav milzīga, ir notikusi revolūcija tehnoloģijās. „Robežnepārkāpēja stāsts” ir fotografēts uz melnbaltās fotofilmas (negatīva izmērs 6x6 cm), ar tam sekojošu pašrocīgu kopiju izgatavošanu uz sudraba želatīna papīra. Bet, vai neskatoties uz radikālu tehnoloģiju maiņu, autors ir spējis saglabāt savu īpašo pasaules redzējumu un fotogrāfisko izteiksmi?

Fotogrāfs Uldis Balga 2013.gadā atzīmē nozīmīgu savas dzīves jubileju. Viņš ir dzimis Alojā. Ar Valku Uldis bija saistīts laika posmā no 1978.– 1999.gadam, kad aktīvi darbojās fotostudijā „REFLEX” (1979 – 1994). Viņš piedalījies daudzās izstādēs Latvijā un ārzemēs. Kopš 1999.gada U.Balga dzīvo un strādā Talsos, kur nodibināja un vada Talsu fotoklubu.

Muzeja darba laiks: pirmdienās – piektdienās plkst.10.00 – 17.00; sestdienās plkst.10.00 – 16.00. Ieejas maksa: Ls 0,50 (pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 0,20).

Laipni aicināti visi mākslas cienītāji un citi interesenti!

Papildu informācija: Valkas novadpētniecības muzeja speciāliste Ligita Drubiņa, 64722198

Piektdien, 8.februārī,  plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks Reiki skolotāja – dziednieka, LNT šova „Latvijas zelta talanti 2010” dalībnieka Andra Vētras lekcija.

Pirmās lekcijas tēmas aptvers ieskatu Reiki filozofijā, cilvēka dzīves mērķa izpratnē – kas dara to darboties spējīgāku – sevis pilnveidošana, domāšanas spēks vai piedošana? Tiks runāts arī par ūdens enerģiju, dzīves kvalitātes uzlabošanu un dziedināšanu. Lekcijas ietvaros – arī paraugdemonstrējumi. Ieeja – par ziedojumiem.

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 9. februārī, plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks grupas Patrioti LG un dueta Inga & Normunds „Sirdsdziesmu koncerts”.

Divu muzicējošo vienību kopīgā projekta koncerta programmā iekļauta labāko dziesmu izlase un jauno dziesmu prezentācija. Populārākās abu izpildītāju latviešu un latgaliešu dziesmas mūziķi izpildīs kopā jaunās un uzlabotās versijās, būs arī pavisam jaunu dziesmu pirmatskaņojumi. Varēs iegādāties mūziķu izdotos albumus.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta/kasiera katru darba dienu no plkst.8.00 – 15.00 un no plkst.16.00 – 20.00. Biļešu cenas: Ls 4, 3.

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildu informācija: Valkas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone, 64723705

Piektdien, 8. februārī, plkst.11.00 Valgas arodskolā sāksies Latvijas profesionālās ievirzes Mākslas skolu seminārs „Trīs līmeņu mākslas izglītība Igaunijā”. Tajā piedalīsies pedagogi no Tartu mākslas izglītības iestādēm, Valgas arodskolas Attīstības departamenta vadītājs Rainer Kuutma, Latvijas Nacionālā kultūras centra mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča.

Semināra programmā paredzēta iepazīšanās ar tradīcijām un jauninājumiem Tartu Bērnu Mākslas skolā, kā arī ar to, kā Igaunijā un Tartu Mākslas skolā attīstās mākslas un dizaina nozares. Konferences laikā visi kopīgi meklēs atbildi uz jautājumu – Vai Tartu Mākslas Augstskola ir Tartu, Igaunijas vai Eiropas augstskola? Protams, ka būs iespēja iepazīt arī Latvijas mākslas izglītības tradīcijas un izaicinājumus. Semināra noslēgumā klātesošie tiks informēti par darba tirgus un konkurētspējas prasībām atbilstošas izglītības sniegšanu Dienvidigaunijā un Ziemeļlatvijā.  

Pēcpusdienā, plkst.14.00 Valkas Mākslas skolā atklās Tartu mākslas izglītības iestāžu audzēkņu darbu izstādi, būs arī videomateriālu apskate, diskusijas, savstarpēju kontaktu dibināšana.

Seminārs notiks ar Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Valkas mākslas skolas kā kopīga pārrobežu kultūrizglītības centra attīstība” (Art School „Walk”) atbalstu. Projekta īstenošanas laiks ir no 2012.gada 1.marta līdz 2013.gada 31.augustam un tā vadošais partneris ir Valkas novada dome. Kā partneris projektā darbojas Valgas pilsētas valde. Projektu īsteno Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas 2007 – 2013 ietvaros.

Semināra darba kārtība

Papildu informācija: Attīstības un projektu daļas vadītājs Ernests Lībietis, 64722236

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 9.februārī, plkst.16.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) atklās biedrības „Latvijas tekstilmozaīka” darbu izstādi „Rīgas tekstilmozaīka 2012. Atskaņas”. Izstāde mazajā zālē un 2. stāva foajē būs apskatāma līdz 28.februārim.

Tekstilmozaīka – angļu valodā Patchwork & Quilt  pie mums ir pazīstama tikai nesen. Šīs tehnikas vēsture ir ļoti sena.

Pārceļotāji no Eiropas uz Ameriku, labākas dzīves meklējumos, darināja sadzīvē lietojamus priekšmetus no drēbju atgriezumiem. Sākumā  tās galvenokārt bija  segas. Auduma gabaliņus sašuva tā, lai šuves būtu izstrādājuma kreisajā pusē. Parasti segai bija virsējā, dekoratīvā kārta un apakšējā – aizmugures daļa. Dienvidos šie priekšmeti ieguva vairāk dekoratīvu nozīmi, bet ziemeļu apvidos radās jauns tekstilmozaīkas veids – Quilt, kas  burtiskā tulkojumā nozīmē vatējums ar dekoratīvu stepētu rakstu. Tas nozīmē, ka starp segas virsējo un apakšējo daļu ielika vidējo slāni. Lai visas trīs kārtas turētos kopā, tās sastiprināja ar dekoratīviem dūrieniem.

Tas arī bija impulss tālākai tekstilmozaīkas attīstībai. Gan Amerikā un Eiropā, gan citur pasaulē sievietes izdomāja savus rakstus un metodes. Tradicionālajās Patchwork&Quilt tehnikās ir sastopami tādi pazīstami nosaukumi kā ' ' Log cabin ' ' , Crazy- Patchwork, Scrap-Quilts, Bargello utt. Raksti veidojas no ģeometriskām formām. Tie ir kvadrāti,  trīsstūri, apļi u. c. formas, kas tiek sakārtoti fantastiskos rakstos.

Tas ir process, kas turpina attīstīties un pilnveidoties vēl šodien. Ja agrāk to veica ar rokām, tad tagad mūsu rīcībā šūšanai un stepēšanai jeb Quiltingam ir šujmašīnas ar fantastiskām rakstu izšūšanas iespējām.

Tekstilmozaīka kā mākslas veids ir strauji attīstījusies. Tās popularitāte ir augusi tieši pēdējos divdesmit gados. To izmanto apģērbu šūšanai, sadzīves priekšmetiem, interjeru objektiem un ar īpašu vērienu mākslas darbos.

Tekstilmozaīka ir ļoti sena un arī mūsdienīga māksla. Aicinu visus ienākt šajā brīnumu pasaulē!

Izstādes kurators: Aivars Ikšelis, 64722360

Otrdien, 12.februārī,  plkst.19.00 uz Meteņa danču vakaru Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) visus aicina kultūras nama folkloras deju kopa „Sudmaliņas”.

Uz danču vakaru aicināti mazi un lieli. Pasākums tiek organizēts, lai ikvienu interesentu iepazīstinātu ar latviešu tautas tradicionālās kultūras vērtību – tautas dančiem. Lai kopīgā sadancošana būtu patīkama, aicinām dalībniekus ierasties labā omā, līdzi ņemot piemērotus deju apavus. „Pulkā nāc, dancot sāc! Kopsim mūsu senču tradīcijas un turēsim tās godā un cieņā!”, aicina pasākuma idejas autore, deju kopas „Sudmaliņas” vadītāja Skaidra Smeltere.

„Laikā, kad īsās ziemas dienas sāk stiepties garākas, kad laiks sāk griezties uz pavasara pusi, latvieši jau izsenis svinējuši Meteņus. Citviet to dēvē arī par Vastlāvi, Lastavāgu, Miesmeti, Miezmežu dienu. Pēc laika apstākļiem Meteņos sprieda par gaidāmo laiku. Lūk, daži ticējumi: ja Metenī vējains laiks – būs auksts pavasaris, ja Metenī uz jumtiem ir sniegs – vasarā būs daudz ogu un sēņu, ja Metenī sauss laiks – būs ražīgs gads, ja Metenī snieg vai līst – būs bagāts ogu gads. Meteni visi vienmēr gaida ar prieku, jo šajā dienā jābrauc no kalna ar ragaviņām, lai augtu gari lini. Līdz ar Meteni beidzas budēļos iešana. Protams, ka Meteņdienas vakarā arī jādzied un jādanco,” Meteņdienas tradīcijas skaidro kultūras metodiķe Līga Pandalone.

Ieeja uz danču vakaru – bez maksas.

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildu informācija: Folkloras kopas „Sudmaliņas” vadītāja Skaidra Smeltere, 28804645

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Trešdien 13. februārī, plkst. 18.00 Valkas pamatskolas zālē (Valkā, Ausekļa ielā 5) Ērģemes pagasta pašdarbnieki ikvienu interesentu aicina uz teatralizētu uzvedumu „Maija un Paija” (pēc Annas Brigaderes lugas motīviem). Uzvedumā piedalās Turnas tautas nama amatierteātris, kā arī Ērģemes pagasta dejotāji un dziedātāji.

„Maija un Paija” ir pasaku luga gan bērniem, gan pieaugušajiem par krietno sērdienīti Maiju un ļauno, izlutināto mātes meitu Paiju. Kā klāsies Maijai, izstaigājot pazemi, vai viņai izdosies pa pupu uzkāpt debesīs, vai izpestīs slinko, bet lādzīgo puisi Vari, vai palīdzēs Paijai kļūt krietnākai un labākai – to visu uzzināsiet, ja atnāksiet un noskatīsieties ērģemiešu sagatavoto uzvedumu.

Laipni aicināti!

Papildu informācija: Turnas tautas nama vadītāja Līga Krama, 26419724.

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ceturtdien, 14.februārī, no plkst.19.00 līdz 23.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa 8, Valkā) būs Valentīndienas pasākums ar ballīti, izstādes atklāšanu un atrakcijām.

Plkst.19.30 pagrabstāvā tiks atklāta foto izstāde „Ak, mēs abi divi…”. Tajā īpaši uzaicināti piedalīties pāri, kuri laulību Valkā noslēguši 2012.un 2013.gadā. Savukārt lielajā zālē no plkst.19.00 līdz 23.00 būs ballīte romantiskās noskaņās, spēlēs DJ Toms Āboliņš. Būs arī atrakcijas. Ieeja uz ballīti – 1 lats. Ja apģērbā dominēs sarkanā krāsa – 50% atlaide!

„Gada romantiskākajāVisu Mīlētāju jeb Svētā Valentīna dienā, cilvēki viens otram saka mīļus vārdus, dāvina ziedus, dāvaniņas, apsveikuma kartiņas un cenšas būt bezgala mīļi. Jauki, ja vakaru var pavadīt romantiskā ballītē,” aicina kultūras metodiķe Līga Pandalone.

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 16.februārī, plkst.16.00 Vijciema pamatskolas zālē būs slavenā latviešu klasiķa – rakstnieka, dzejnieka un dramaturga Rūdolfa Blaumaņa dramatizējums „Brīnumzālīte”, ko izrādīs Valkas pagasta amatierteātris. Pirmizrāde šim iestudējumam bija 2012. gada 9. martā Saieta namā „Lugažu muiža”. Izrādes režisore ir Evija Smane.

R.Blaumani latvieši ir iepazinuši caur viņa psiholoģiski reālistiskajām stāstiem, lugām un novelēm. Rūdolfa Blaumaņa stāstu dramatizējot, režisorei ir tapusi izrāde, kurā atspoguļojas turīga vecpuiša īstās mīlestības meklējums starp daudzajām sēnalām. Dramatizējuma tēma ir apspēlēta ar humoru, bet tajā pat laikā – ar mazu ironisku piedevu, kas atklāj to, kādi ir patiesie cilvēka nodomi, ja otrs cilvēks kļūst kurlāks.

Izrādes galvenais varonis Viļņu Jānis ir ciema turīgākais un iekārojamākais vecpuisis, kurš pēc paša inscenēta negadījuma baznīcas tornī it kā kļūst kurls, tādējādi viņš muļķo ciema meitas, lai tās atklātu savus patiesos precību nodomus ar turīgo saimnieku. Jānis dodas uz četrām pagasta ieredzētākajām – Ošu, Kļavu, Aizupiešu un Vēju mājām, bet tikai piektajā – vienkāršā kalēja būdiņā, atrod savu īsto brīnumzālīti, kas uzreiz izārstē Jāņa kurlumu un vientuļo sirdi.

Izrādes režisore E.Smane ir Valkas pagasta amatierteātra vadītāja. Režisores režijas kontā ir Leldes Stumbres luga „Debilais” un Rūdolfa Blaumaņa dramatizējums „Paradīzē”.

Ieejas maksa – Ls 1,- (skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 0,50)

Aicināti visi interesenti!

Papildu informācija: Vijciema tautas nama vadītāja Vita Bērziņa, 29386820 

Svētdien, 17. februārī, plkst. 10.00 Kocēnu novada Vaidavā (Nākotnes ielā 1, bijušās skolas ēkā) sāksies pirmais posms atklātā novusa turnīrā “Vaidavas kauss 2013” individuālajās sacensībās. Sacensību mērķis ir popularizēt novusa sportu un uzlabot sportistu individuālo meistarību. Sacensības notiek sešos posmos, pielāgojoties Latvijas Novusa federācijas (LNF) sacensību kalendāram laikā no 2013. gada februāra līdz decembrim.

Dalībnieku pieteikumi jāsūta Aināram Pēčam – e-pasts: pica1968 PIE inbox PUNKTS lv, tel.: 29240819. Sacensību pirmajā posmā varēs piedalīties pirmie 44 spēlētāji, kuri būs atsūtījuši savus pieteikumus uz norādīto e-pastu. Dalības maksa sacensībās – Ls 3.

Sacensības notiek atbilstoši LNF apstiprinātiem noteikumiem. Katrs posms tiks izspēlēts pēc Šveices sistēmas - 12 kārtās, 6 setos. Kopvērtējuma uzvarētājs tiks noteikts, apkopojot katra sportista labākos rezultātus piecos no sešiem posmiem.

Ar nolikumu, sacensību rezultātiem, kā arī nākamo posmu norises datumiem var iepazīties Vaidavas novusa kluba interneta mājaslapā: www.vaidavasnovusaklubs.webs.com

Sacensības organizē Vaidavas novusa klubs, sacensības atbalsta Vaidavas pagasta pārvalde.



28.februāri plkst. 16.00 un plkst. 18.00 Cēsu Jaunajā pilī tiks demonstrēta jaunā latviešu spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu”, uzsākot kino filmas demonstrēšanu Latvijas reģionos. Filmā galvenās lomas atveidotājs ir Cēsu skolnieks Kristofers Konovalovs.

21.februārī, kinoteātrī „Forum Cinemas” notiks režisora Jāņa Norda jaunās filmas „Mammu, es Tevi mīlu” pirmizrāde, savukārt, pirmizrāde reģionos notiks 28.februārī Cēsīs, kur dzīvo un mācās galvenās lomas atveidotājs Kristofers Konovalovs. Filmas mērķauditorija ir bērni un jaunieši no desmit gadu vecuma. Uz filmas izrādi ieradīsies arī radošā grupa un režisors Jānis Nords, lai runātu ar skatītājiem par filmas tapšanas procesu un filmā risināto problemātiku.

Filmas producente Alise Ģelze vēsta „Mammu, es Tevi mīlu” ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar zagli, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Situāciju sarežģī mammas nereti skarbā reakcija. Tāpēc sekas – piezīmi skolā, telefona zvanu no pedagoģes, pazaudētu instrumentu - ir labāk noslēpt, nekā saņemt sodu. Katrs Raimonda mēģinājums sekas slēpt situāciju sarežģī vēl vairāk. Emocionāli grūtā situācijā viņam izdodas gan saglabāt cilvēcisko pašcieņu, gan sasniegt sev labvēlīgu iznākumu. Raimonds pierāda, ka spēj būt pieaudzis.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Tāpat filmā piedalās aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas filmā atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī 6.vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

2013.gada 11.februārī prestižajā kino festivāla Berlinale sadaļā Generation – Kplus spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu” piedzīvos pasaules pirmizrādi un sadaļā Generation-Kplus cīnīsies par galveno balvu – stikla lāci. Iekļūt Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā nozīmē izturēt sīvu konferenci, kas ir labs rādītājs filmas mākslinieciskajai kvalitātei. Berlinale sadaļas Generation konkursa skate domāta filmām, kuras spēj uzrunāt plašu auditoriju, kaut gan centrālā tēma un loma ir atvēlēta bērnībai. Festivāls uz pirmizrādi ir oficiāli uzaicinājis filmas radošo grupu – režisoru Jāni Nordu, galveno lomu atveidotājus - Kristoferu Konovalovu (Raimonds) un Vitu Vārpiņu (Mamma), kā arī filmas producenti – Alisi Ģelzi. Abiem aktieriem šī būs pirmā pieredze dalībai starptautiskā kino festivālā.”

Kino seansa biļešu cena Cēsīs bērniem, jauniešiem, pensionāriem Ls 1.00, pieaugušajiem – Ls 1.50. Skolotājiem, kuri uz filmu ierodas kopā ar klasi vai klašu grupu – ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Laimdota Lapiņa
Cēsu Kultūras un Tūrisma centra
Kultūras nodaļas vadītāja
Tālr. 641 22922
e- pasts: laimdota.lapina PIE cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

Svētdien, 17.februārī, plkst.15.00 Valmieras Kultūras centrā notiks Gulbenes un Valkas novadu amatiermākslas kolektīvu koncerts „Dziesmusvētki Silmačos”. Valkas novadu koncertā pārstāvēs sieviešu koris „Ancora”, senioru koris „Zelta rudens”, dziesmu draugu kopa „Nāburgi”, folkloras deju kopa „Sudmaliņas” un Tautas lietišķās mākslas studija „Saulīte”, bet Gulbenes novadu – kultūras centra pūtēju orķestris, jauniešu deju kolektīvs „Sauleszaķis” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Apinītis”, kā arī Lejasciema kultūras nama folkloras grupa „Smaržo siens”.

Pasākumā skatītāji varēs iepazīt novada kolektīvus, to radošo sniegumu, savukārt kolektīvi – prezentēt savu novadu, tā nemateriālās kultūras mantojuma specifiku Dziesmu un Deju svētku tradīciju kopšanas un saglabāšanas kontekstā.

Koncerts notiks Valmieras Kultūras centra projekta „Sanāciet! Sadziediet! Sadancojiet! Vidzeme ceļā uz 2013.gada Dziesmu un Deju svētkiem” ietvaros. Projektā iesaistīti seši Vidzemes novadi – Gulbenes, Alūksnes, Cēsu, Madonas, Valkas un Smiltenes. Projekta laikā kopīgos koncertos tiekas šo novadu un Valmieras pilsētas kolektīvi, kas piedalīsies Dziesmu un Deju svētkos, notiek diskusijas par Dziesmu un Deju svētku nākotnes iespējām, problēmām un izaicinājumiem.

Pasākumu finansiāli atbalsta Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne, 64707476

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 16. februārī, plkst.11.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) norisināsies ikgadējais sarīkojumu deju festivāls „Ziemeļvalsis 2013”, uz ko visus ielūdz Valkas novada Bērnu un jauniešu centrs (BJC) „Mice”.

Ar katru nākamo gadu dalībnieku skaits kļūst lielāks un pulcē dejot gribētājus ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas. Šogad sacensībās piedalīsies dejotāji no Cēsīm, Valmieras, Madonas, Cesvaines, Aizkraukles, Apes, Ķeguma, Mazozoliem, Ķeipenes, Valgas, Pērnavas un Valkas.

Sarīkojuma deju pasākumi pārsvarā notiek Rīgā, tāpēc dalībnieku un skatītāju interese par reģionālajā līmenī notiekošajām sarīkojuma deju skatēm, sacensībām un festivāliem kļūst aizvien lielāka.

Visi laipni aicināti! Skatītājiem ieejas maksa – Ls 0,50.

Papildu informācija: BJC „Mice” sporta deju kluba „Ziemeļvalsis” vadītājs Jānis Rukmanis, +371 28379088

 

Šajā nedēļas nogalē, turpinot "izstāžu maratonu", no 15. februāra līdz 17. februārim, Igaunijas  galvaspilsētā Tallinā notiks Starptautiskā tūrisma izstāde “Tourest 2013”, kur Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētajā Latvijas nacionālajā stendā piedalīsies arī Gulbenes novada pašvaldības aģentūras „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” pārstāvji.

Izstādes apmeklētājiem Latvijas nacionālajā stendā būs pieejami jaunākie tūrisma informatīvie materiāli par Latviju un tās reģioniem. Iepazīstoties ar Gulbenes novadu, ikviens interesents varēs saņemt Gulbenes novada tūrisma kartes, kā arī iegūt informāciju par tūrisma piedāvājumu un atpūtas iespējām novadā, kā arī uzzināt vairāk par Gulbenes-Alūksnes Bānīti. No Gulbenes novada stendā strādās PA „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” darbinieces Inga Barinska un Laura Lulle.

Ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu šajā izstādē kopumā piedalīsies 11 pašvaldības un komersanti: Rīgas tūrisma un attīstības birojs, Jūrmalas pilsētas dome, Siguldas novada dome, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, biedrība „Kurzemes tūrisma asociācija”, Latvijas lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs”, „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”, Rojas tūrisma biedrība, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, Latvijas un Vācijas kopuzņēmums „REHO”, SIA „Smile Line” un SIA „BBH Investments”.

2012. gada pirmajos trijos ceturkšņos, pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latviju apmeklēja vairāk nekā 65 tūkstoši Igaunijas tūristu, kas ir par 5,7 % vairāk nekā gadu iepriekš trijos ceturkšņos. Viņu nakšņojumu skaits sasniedza gandrīz 102 tūkstošus nakšu vai par 5,2 % vairāk nekā gadu iepriekš. Igauņu tūristu raksturīga iezīme ir arī tā, ka viņi ceļo pa visu Latviju, tomēr ārpus Rīgas visvairāk – pa Vidzemi un Kurzemi. 

Informāciju sagatavoja:
Laura Lulle
PA “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”
tūrisma speciāliste

Sestdienā, 16. februārī, no plkst. 9.00 līdz 14.00 visi tiek laipni aicināti uz Zaļo tirdziņu Gulbenē, kas notiks tirdzniecības centrā “Beta” (Brīvības ielā 56).

Tirdziņā būs iespējams iegādāties dažādus gardumus un košumus no Gulbenes un citu pilsētu mājražotājiem un amatniekiem. 

Vairāk informācija par tālruni 64497729, 29131404 vai e-pastu: turists PIE gulbene PUNKTS lv

turists PIE gulbene PUNKTS lv">

Informāciju sagatavoja: 
Laura Lulle
PA “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”
tūrisma speciāliste

Līdz 28.martam Valkas Mākslas skolā (Valkā, Beverīnas ielā 5) apskatāmi Tartu bērnu mākslas skolas, mākslas vidusskolas un mākslas augstskolas audzēkņu un studentu darbi. Tie ir zīmējumi, gleznojumi, dizaina grafikas darbi, mēbeļu dizains un skulptūra, kā arī tekstīlijs. Šajā daudzpusīgajā izstādē redzamie darbi ir saistoši un interesanti. Aplūkojot šo izstādi, var izsekot uzdevumiem un mācību procesam Tartu mākslas izglītības iestādēs. 

Laipni aicināti visi interesenti aplūkot šo daudzveidīgo izstādi ! 

Jau ziņots, ka 8.februārī notika Latvijas profesionālās ievirzes Mākslas skolu seminārs „Trīs līmeņu mākslas izglītība Igaunijā” un tika atklāta Tartu mākslas izglītības iestāžu audzēkņu darbu izstāde. Pasākums notika ar Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Valkas mākslas skolas kā kopīga pārrobežu kultūrizglītības centra attīstība” (Art School „Walk”) atbalstu. Projektu īsteno Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas 2007 – 2013 ietvaros.

Papildu informācija: Valkas mākslas skolas pedagoģe Daiga Soloveiko, 64724078

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

23. februārī un 24. februārī Limbažos, Smiltenē un Valkā notiek Vidzemes reģiona amatierteātru skates. Valkas pagasta Saieta nams „Lugažu muiža” un Valkas pilsētas kultūras nams teātra mīļus pie sevis aicina svētdien, 24.februārī no plkst.10.00.

Tirzas amatierteātris „Mūžam tavs” (režisore Alda Alberte) un U.Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris „Slieksnis” (režisore Daiga Bētere) savus iestudējumus izrādīs Lugažu muižā, bet Alsviķu kultūras nama teātra studija (režisore Monika Upeniece), Grundzāles pagasta amatierteātris „Cik jaudas” (režisore Dzintra Medne) un Valkas pilsētas teātris (režisors Aivars Ikšelis) – Valkas kultūras namā. 

Izrādes vērtē Latvijas Kultūras akadēmijas Teātra un audiovizuālās mākslas katedras pasniedzēja, režisors Armands Ekštets, režisors Valdis Lūriņš un Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas bakalaura apakšprogrammas trešā kursa studente Ilze Lūka.

Uz visām izrādēm ieeja – bez maksas. 

PROGRAMMA

Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža”:

10.00 – 10.45  Antons Čehovs „Bildinājums’, Tirzas amatierteātris „Mūžam tavs”, režisore Alda Alberte

15.00 – 16.00  Andrejs Upīts „Trīs stāsti ne par mācītājiem”, U.Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris „Slieksnis”, režisore Daiga Bētere

19.00 – 20.35 Mārtiņš Zīverts „Kropļi”, U.Sedlenieka Alūksnes Tautas teātris „Slieksnis”, režisore Daiga Bētere

Valkas pilsētas kultūras namā:

11.30 – 12.15 kamerzālē – Edvarts Vulfs „Grūts uzdevums”, Alsviķu kultūras nama teātra studija, režisore Monika Upeniece

12.30 – 13.50 lielajā zālē – Kārlis Melbārdis „Gaidāmais laiks jeb Zelta laiki „Žagaros””, Grundzāles pagasta amatierteātris „Cik jaudas”, režisore Dzintra Medne

17.00 – 18.00 kamerzālē – Andrejs Zinčuks „Mērkaķīte”, Valkas pilsētas teātris, režisors Aivars Ikšelis. 

Papildu informācija: Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne, 64707476

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 15. februārī, plkst. 19.00 "Oleru Muižā" piestās Blūza un Džeza mākslinieki "El Trio".

„ El trio“ :
Lorete Medne (balss, reizēm ukulele)
Ritvars Garoza (tautiņinstrumenti) un
Edgars Galzons (bass)

 

Programmā pēdējo trīs gadu laikā sarakstītās Loretes Mednes melodijas un teksti.

Koncertu organizē biedrība „Oleru muiža” ar Rūjienas novada domes atbalstu.

 

Ieeja par ziedojumiem.

 

Kontaktpersona Kārlis Zemītis t: 29251565.

 

Saites:

http://www.facebook.com/photo.php?v=2389251547479&set=vb.404029666326354&type=3&theater

http://www.youtube.com/watch?v=hLwHdnLfQ-0

2. martā Alūksnes novada ziemas sporta centrā „Mežinieki” notiks tradicionālais slēpojums „Alūksne 2013”. Šīm sacensībām rit jau trešais gadu desmits un tās pēdējos gados iekļautas arī „SPORTLAT” balvas izcīņas vērtējumā. Sacensībās piedalīties aicināti gan mazie, gan lielie slēpotāji un gaidīti būs arī līdzjutēji!

Sacensību dalībnieku reģistrācija slēpojumam ir jau sākusies, bet slēpotāji varēs pieteikties arī sacensību dienā, kad no pulksten 10 sāksies arī iepazīšanās ar sacensību distancēm.

Starts mazākajiem slēpotājiem 0,5 km distancē paredzēts pulksten 11.45, bet pārējām vecuma grupām nedaudz vēlāk. Īsākā distance, ko slēpos jaunāko grupu sacensību dalībnieki būs 3 km, bet garākā distance - 21 km. Apļa garums sacensībās būs 7 km.

Organizatori sacensību dalībnieku vidū priecāsies redzēt ikvienu - gan bērnus un skolu jauniešus, gan pieaugušos. Mazo slēpotāju sniegumu vērtēs trīs vecuma grupās puišiem un meitenēm atsevišķi, dāmu konkurencē būs septiņas vecuma un meistarības klases, bet vīriem – deviņas.

Slēpojuma noslēgumā tiks apbalvoti trīs godalgoto vietu ieguvēji visās grupās. Visiem mazajiem sacensību dalībniekiem būs sarūpētas pārsteiguma balvas, bet labākie no viņiem saņems arī piemiņas medaļas.

Sacensības organizē Alūksnes novada pašvaldība sadarbībā ar biedrības „Sporta klubs SportLat” komandu. Iegūt visu nepieciešamo informāciju par sacensībām, kā arī pieteikties tām iespējams www.sportlat.lv.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Sestdien, 2. martā, Valkas ģimnāzijas sporta hallē (Valkā, Raiņa ielā 28A) notiks pirmais „Valkas basketbola nakts” turnīrs. Spēles sāksies plkst.19.00, komandu ierašanās un reģistrācija sākot no 18.00. Turnīru organizē ar mērķi – atjaunot kādreiz samērā populāro basketbola spēli Valkā.

Spēļu formāts būs nedaudz savādāks kā ierasts. Spēles notiks pēc starptautiskajā basketbolā pieņemtajiem noteikumiem un principiem, tikai daži noteikumi tiks pielāgoti turnīra īsajam formātam. Nolikums un pieteikuma anketa atrodami http://valka.lv/sporta-pasakumu-rezulati/

Turnīram jau ir pieteikušās komandas no Valkas, Valgas, Smiltenes, Rīgas, interesi par sacensībām izrādījuši arī valmierieši. Komandu basketbola spēlēm var reģistrēt, sūtot pieteikumu (pielikumā) uz e-pastu ivars PIE novalat PUNKTS lv. Dalības maksa komandai ir 15,- LVL un tā ir jāsamaksā skaidrā naudā, reģistrējot komandu 2.martā.

„Valkas basketbola nakts” 3 labākās komandas tiks apbalvotas ar Valkas novada pašvaldības piemiņas veltēm, bet komanda, kas ierindosies pirmajā vietā, saņems ceļojošo kausu.

Papildu informācija: „Valkas basketbola nakts” organizators Ivars Noviks, ivars PIE novalat PUNKTS lv, 26547238

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Gleznainajā Alūksnes muižas parkā 2. martā jau otro gadu notiks Muižas parka svētki, kas dažādās atraktīvās norisēs aicina piedalīties gan lielus, gan mazus ziemas aktivitāšu cienītājus!

Muižas parka svētki ziemā kļūst par tradīciju un šogad „Muižas parka sniega karnevālā” no pulksten 10 līdz 14 astoņos aktivitāšu centros parkā un uz ezera varēs patiesi izbaudīt īstu Alūksnes ziemu!

Vairums Muižas svētku aktivitāšu notiks pie Eola tempļa – vienas no mazajām arhitektūras formām Alūksnes muižas parkā. Tā būs svētku centrālā vieta, kur atradīsies skatuve, skanēs mūzika, būs karnevālam atbilstošas dejas, dziesmas un spēles. Ikviens Sniega karnevāla apmeklētājs varēs ieturēt siltu pusdienu maltīti, lai sasildītos un atgūtu spēkus.

Karnevāla atklāšanā pulksten 10 ikviens pasākuma dalībnieks aicināts ierasties atbilstoši karnevālam - tērpjoties maskā. Pasākuma laikā tiks rīkota masku parāde un tie, kuri būs tērpušies maskās, saņems pārsteiguma balvas.

Svētku dalībnieki visas dienas garumā varēs izvēlēties savām interesēm un vēlmēm piemērotas nodarbes, jo katrā aktivitāšu centrā par saistošām izdarībām rūpēsies kāds organizators, kuru vidū šogad gan izglītības iestādes – Alūksnes pilsētas sākumskola, Alūksnes novada vidusskola, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzija, Alūksnes Bērnu un jauniešu centrs, Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skola, gan, protams, Alūksnes pilsētas Tautas nams, pašvaldības kultūras un sporta nodaļa, Alūksnes muzejs, pašvaldības aģentūra „ALJA”. Visos aktivitāšu centros organizatori būs parūpējušies arī par nelielām balviņām.

Pirmā aktivitāte karnevāla apmeklētājus sagaidīs jau parka sākumā, vietā, kur senāk atradās putnu paviljons. Tur notiks mūsdienās tik ļoti populārās spēles „Angry birds” iedzīvināšana brīvā dabā. Kopā ar „putniem” darbosies arī Jaunlaicenes folkloras kopa „Putnis”, kas visas dienas garumā uzturēs karnevāla dalībniekos možu garu ar jautrām dziesmām un rotaļām.

Pie Eola tempļa tiks rīkots „Jautrais sniega nobrauciens”, tādēļ aicinām pasākuma dalībniekus domāt par to, kā tieši savu nobraucienu padarīt par viskrāšņāko ar tērpu, masku vai īpaša transportlīdzekļa palīdzību.

Netālu esošajos dīķīšos un laukumos notiks improvizētas hokeja sacensības, dažādas stafetes, sniega kaujas, peintbola netradicionālās spēles, pie Obeliska visus gaidīs projektu ideju darbnīca, kur savus pakalpojumus piedāvās Sniega kaķu fotosalons.

Līdzīgi kā pērn, arī šogad Muižas parka svētkos pie Alūksnes Jaunās pils tiks gatavota kāda ledus skulptūra. Šogad iecerēts veidot 3 metrus augstu skulptūru, bet, lai uzzinātu, kādu, ir jāapmeklē šie svētki! Svētku dalībniekiem būs iespēja veidot arī savas ledus skulptūras no Alūksnes ezerā izzāģēta ledus.

Pasākuma rīkotāji cer, ka daba dāvās atbilstošus laika apstākļus, lai varētu notikt pērn daudzu pasākuma dalībnieku iecienītais sniega skulptūru konkurss.

Visas dienas garumā pa parku varēs vizināties zirgu pajūgā, savukārt uz ezera iecerēts piedāvāt iespēju vizināties ar sniega motocikliem. Jāpiebilst gan, ka tiem, kas gribēs izmantot šos pakalpojumus, jārēķinās ar nelielu samaksu. Jums noteikti jāapmeklē svētki, lai piedzīvotu un izbaudītu šīs un vēl daudzas citas Sniega karnevāla aktivitātes!

Savukārt Alūksnes novada pašvaldības ziemas sporta centrā „Mežinieki” šajā dienā notiks tautas slēpojums „Alūksne 2013”, līdz ar to alūksniešiem un pilsētas viesiem būs daudz iespēju piedalīties dažādās ziemas sporta aktivitātēs, izvēloties sev saistošākās!

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Jau trešo gadu pēc kārtas kopā pulcēsies Pārgaujas novada sportisti, viņu ģimenes, un citi interesenti, lai suminātu visus novada sportistus, kuri guvuši godalgotas vietas Latvijas un starptautiska mēroga sacensībās.

Arī šogad Pārgaujas novads var lepoties ar kuplu sportistu pulku, kuri guvuši sasniegumus gan Latvijā, gan pasaulē. Kopumā tiks sumināti piecdesmit divi novada sportisti sešos sporta veidos – florbolā, orientēšanās sportā, biatlonā, pludmales volejbolā, basketbolā un šaušanā.

Sportistiem tiks piešķirtas naudas balvas četrdesmit latu apmērā, kā arī īpaši sagādāta balva ar Pārgaujas novada simboliku.

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834; 
Mob. 29299002

Atzīmējot Starptautisko tūristu gidu dienu, Valmiera un citas Gaujas Nacionālā parka pilsētas sadarbībā ar Vidzemes Augstskolas studentiem ielūdz piedalīties saistošos pasākumos, kas ieplānoti netradicionālu ekskursiju formātā. Vēsturiski iedvesmojoši stāsti, līdzdarbošanās un ziemīgi tematiskie pasākumi sniegs intelektuāli aktīvu atpūtu februāra brīvdienu pavadīšanai. Lielākā daļa pasākumu plānoti ārā, tāpēc lūgums atbilstoši silti saģērbties un pozitīvi noskaņoties.

Pasākumi Valmierā:

Valmiera

Piektdien, 22.02.2013.

Ekskursija “Iepazīsti Valmieru laika griežos gida lomā”. Satikšanās pie Vidzemes Augstskolas – Valmieras puikām plkst. 15:00. Pasākuma norise Valmieras centrā līdz 2h.

Piektdien, 22.02.2013.

Vidusskolēniem, studentiem un citiem interesentiem. Teatralizēts uzvedums „Astoņi vecpuiši Vecpuišu parka simtgades ieskaņās”. Radošās darbnīcas kopā ar Valmieras mākslas skolas audzēkņiem (Burciņu – lukturīšu veidošana).  Sākums plkst. 18:00 Vecpuišu parkā pie muzikālā restorāna „Parks”; Pasākuma ilgums ~1h. Būs silta tēja

Pasākumi citās Gaujas Nacionālā parka pilsētās: 

Sigulda

Piektdien, 22.02.2013.

Bērniem. „Uzdrīksties būt olimpietis!” Sākums plkst. 14:00 bobsleja un kamaniņu trasē „Sigulda”. Ekskursija un aktīva sacensība (pasākuma ilgums ~2h). Daļa aktivitāšu plānotas ārā, tāpēc bērni aicināti, ja iespējams, ņemt līdzi ragavas, plēves u.tml. šļūkšanai pa kalnu.

Sestdien, 23.02.2013.

Ģimenēm un citiem interesantiem, kuri sestdienas vakaru vēlās pavadīt, iepazīstot Siguldu savādāk un izzināt jaunus veidus, kā sasildīties aukstajos ziemas vakaros. „Gaisma un Siltums Siguldā”. Pulcēšanās pie Siguldas dzelzceļa stacijas Laimas pulksteņa plkst. 19:00. Pasākuma ilgums ~2h. Līdzi ņemam savu gaismas objektu (svece, lukturis vai mobilais telefons).  

Līgatne

Piektdien, 22.02.2013.

Skolas vecuma jauniešiem. „Līgatnes papīrfabrikas spoka medības". Pulcēšanās no 15:30 (sākums 16:00) pie Līgatnes papīrfabrikas. Piedzīvojumu spēle Līgatnes centrā un tuvākajā apkārtnē (ilgums 1,5 - 2 h). Noslēgumā tējas dzeršana un mielošanās ar organizatoru sarūpētajiem gardumiem Līgatnes TIC. 

Cēsis

Piektdien, 22.02.2013.

Cēsu pilsētas iedzīvotājiem un viesiem vecumā no pusaudžiem līdz senioriem. „Cēsis. Laika mašīna tepat mums līdzās.” – aktīva ekskursija ar līdzdarbošanos. Sākums plkst. 14:00 Riekstu kalnā (Cēsu pils parkā). Pasākuma ilgums: 1,5 - 2 stundas.

Piektdien, 22.02.2013.

Jauniešiem vecumā no 16 gadiem. Pasākums Cēsu ielās „Kur ziemo Fonītis?” Sākums: Jauniešu mājā, Raunas ielā 4, pagrabstāvā, pl. 16:00. Pasākuma aptuvenais ilgums: 1.5h. Līdzi būs nepieciešama fotokamera (pilnīgi pietiek ar tādu, kas ir telefonā). 

Īpašas ekskursijas starptautiskajā gidu dienā notiks arī Āraišu ezerpilī, ko vadīs muzeja speciālisti. Vēstures cienītājiem sestdien, 24.februārī plkst. 12:00.

Visi minētie pasākumi par godu starptautiskās gidu dienas svinībām ir bezmaksas.

Starptautiskā Tūristu gidu diena pasaulē tiek atzīmēta kopš 1980. gada un to aizsāka pasaules tūristu gidu asociācija. Tās mērķis ir popularizēt gida profesijas prestižu un ieinteresēt iedzīvotājus kultūras un dabas mantojuma izzināšanā turpmākajai iedvesmai ikvienā norisē. Vidzemes Augstskolas tūrisma studenti šajā iniciatīvā iesaistījušies studiju kursa „pasākumu organizēšana un vadība” ietvaros.  Šāda sekmīga tradīcija sadarbībā ar tūrisma vietām un studentiem norit jau piekto gadu.

 

Informāciju sagatavoja: 
Andris Klepers, Vidzemes Augstskola
Anita Deigele, Valmieras pilsētas pašvaldība

Piektdien, 22. februārī, plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs Žetonvakars, kas ir Valkas ģimnāzijas centrālais un tradicionālais notikums februārī, kad 12.klašu skolēni nodod atskaitei savu skolas gadu simbolisko veikumu.

Žetonvakara pamatā ir divu 12. klašu skolēnu – Edgara Saulgrieža un Dolfa Gregora Pavāra – autordarbs. Pasakas stilā veidotais stāsts „Skaistums ir grāmatā, ne tās vākos” ir par dzīves vērtībām. Uzvedumā katram 12.klases skolēnam ir sava loma, un tas ir kopīgs skolēnu un klašu audzinātāju iestudējums, palīdzīga roka un padomi – arī no Valda Šaicāna.

Informāciju sagatavoja: Valkas ģimnāzijas skolotāja Una Grāve, una.grave PIE valka PUNKTS lv

Sestdien, 23.februārī, no plkst.12.00 līdz plkst. 16.00 T/C “WALK” (Valkā, Ausekļa ielā 54) rīko interesantu un līdz šim mūsu pilsētā nebijušu pasākumu – ANDELES tirdziņu.

Tas būs iepirkšanās pasākums, un par tā dalībnieku var kļūt ikviens interesents, kurš vēlas par labām cenām izpārdot apģērbus, apavus un aksesuārus no sava drēbju skapja. Savukārt „Andeles” apmeklētājiem pasākums sniegs lielisku iespēja papildināt garderobi ar īpašiem atradumiem par ļoti izdevīgām cenām.

Sadarbībā ar Ziedot.lv darbosies arī ziedojumu stūrītis, kurā saziedotās mantas tiks nodotas ziedot.lv pārstāvjiem.

Pieteikšanās Andelei līdz 22.02.2013 pa e-pastu mego PIE mego PUNKTS lv vai pa tālruni 6775959.

Tiekamies T/C „WALK”!

Papildu informācija: www.mego.lv

Informāciju sagatavoja: Inguna Medne, Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste, 64707489, 29250086 

Skates dalībnieku vidū būs tie Alūksnes un Apes novadu vokālie ansambļi, kuri saņem pašvaldību finansējumu. Muzikālie kolektīvi dziedājuma kvalitātē mērosies spēkiem vairākās kategorijās – kultūras un tautas namu pārziņā esošie bērnu vokālie ansambļi, kuros dziedātāji ir vecumā līdz 15 gadiem, sieviešu vokālie ansambļi, vīru vokālie ansambļi, jauktie vokālie ansambļi un senioru vokālie ansambļi.

Muzikālajā sacensībā piedalīsies Veclaicenes vīru vokālais ansamblis, Alsviķu pagasta sieviešu vokālais ansamblis, Veclaicenes senioru jauktais vokālais ansamblis, Ilzenes pagasta jauktais vokālais ansamblis „Olivers”, Pededzes tautas nama folkloras kopa „Labā oma”, Veclaicenes jauktais vokālais ansamblis, Liepnas sieviešu vokālais ansamblis „Noskaņa”, Jaunlaicenes sieviešu vokālais ansamblis, Veclaicenes sieviešu vokālais ansamblis, Ziemeru sieviešu vokālais ansamblis „Pierla”, Jaunannas vokālais ansamblis „Mūza” un vairāki ansambļi no Apes novada - Virešu Saieta nama senioru vokālais ansamblis „Melodija”, Gaujienas tautas nama senioru ansamblis „Lainva”, Apes senioru vokālais ansamblis, Trapenes sieviešu vokālais ansamblis „Ilūzijas”, Gaujienas sieviešu vokālais ansamblis un Apes sieviešu vokālais ansamblis.

Katrs ansamblis skatē izpildīs divas dziesmas - vienu latviešu komponista oriģināldziesmu vai tautasdziesmas apdari un vienu brīvas izvēles dziesmu, vienu no tām izpildot a capella.

Kolektīvu sniegumu vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs Alūksnes, Gulbenes un Balvu apriņķa koru virsdiriģents, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktors Roberts Liepiņš, koru diriģents, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pedagogs, Siguldas apriņķa koru virsdiriģents Jānis Baltiņš un koru diriģente, bērnu vokālo ansambļu vadītāja, Alūksnes pilsētas sākumskolas muzikālā pedagoģe Ina Perevertailo.

Skates dalībnieki par savu sniegumu saņems I, II, un III pakāpes diplomus. Labākie ansambļi pēc skates rezultātiem tiks izvirzīti uz 2. kārtu – skatēm kultūrvēsturiskajos novados.

Vokālo ansambļu skati rīko Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļa sadarbībā ar Apes novada pašvaldību, Jaunannas pagasta pārvaldi un apriņķa koru virsdiriģentu.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Svētdien, 24.februārī, plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras nama kamerzālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) uz izrādi – Andreja Zinčuka „Mērkaķīte”, aicina Valkas pilsētas teātris.

Izrāde vēsta par izcilas aktrises likteni, kas ir kā himna visas pasaules aktieriem. Mēs iepazīstam Primadonnu viņas dzīves pēdējā, agra rīta stundā Mākslas darbinieku pansionāta istabiņā, visu aizmirstu un nevienam nevajadzīgu. Dzīvē, teātra svētā vārda pielūgsmē un karjeras mērķu sasniegšanai, ir iets „pār līķiem”, tādējādi izpostot ģimeni un pazaudējot draugus. Ir palikušas tikai skaudras atmiņas un uzmācīgas domas. Vientulība, vientulība, vientulība…

Iestudējuma režisors un scenogrāfs – Aivars Ikšelis, kustību režisore – Jevgēnija Kozlova. Lomās: Daiga Sondare un Gunita Gendrjuka. Darbs tapis sadarbībā ar Gatčinas eksperimentālo teātri „Za uglom” no Sanktpēterburgas. Pirmizrāde bija 2012.gada 29.jūnijā.

Jau ziņots, ka 23. februārī un 24. februārī Limbažos, Smiltenē un Valkā notiek Vidzemes reģiona amatierteātru skates. Valkas pagasta Saieta nams „Lugažu muiža” un Valkas pilsētas kultūras nams teātra mīļus pie sevis aicina svētdien, 24.februārī no plkst.10.00. A.Zinčuka „Mērkaķīte” ir izrāde, ko skatei piedāvā mājinieki – Valkas pilsētas teātris. Izrādes vērtēs režisors Valdis Lūriņš, režisors Armands Ekštets un Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas bakalaura apakšprogrammas trešā kursa studente Ilze Lūka.

Uz visām izrādēm šajā dienā ieeja – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas pilsētas teātra režisors Aivars Ikšelis, 64722360 end_of_the_skype_highlighting

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Aktīvā tūrisma centrs "Eži" 16. februārī jau trešo sezonu uzsāka smeķīgo alus maršu sēriju, kas, kā ierasts, sākas ar Slēpju maršu. Šogad slēpojums, tāpat kā pirmajā gadā, sākās Brenguļos un noslēdzās Valmiermuižā, bet, šoreiz, maršruts veda pa citiem meža ceļiem.

Sestdienas rīts iesākās Brenguļos, sporta namā "Kaimiņi", kur Beverīnas novads bija parūpējies par mājīgu sagaidīšanu – rīta kafija, rīta tēja, uzkodas un, protams, Brenguļu alus. Fonā, vai tieši pretēji, priekšplānā – dzīvā mūzika ar grupu Neskaties pasē. Kad visi slēpotāji sabraukuši, pulcējamies uz kopīgo pasākuma atklāšanu un kopīgo foto. Nedaudz pēc plkst. 11 uzsākām maršu.

Šogad maršruta pirmā daļa gāja pa Abula labo pusi un nonākot pie Gaujas dalībniekus gaidīja pārsteigums – nobrauciens pa trosi pāri Gaujai, kur otrā pusē bija iespēja nosmeķēt karstalu un nedaudz atvilkt elpu. Pēc pusdienu pauzes dalībnieki kāpa atpakaļ uz slēpēm un devās Valmiermuižas virzienā, kur ap plkst. 15:30 arī sasniedza finišu.

Valmiermuižas alus darītavas brūzī slēpotājus jau gaidīja mājas saimnieki ar garšīgiem alus kokteiļiem, kā arī, Rātes vārti ar iecienīto bukstiņputru un, protams, maizīte no Liepkalniem. Tāpat Valmiermuižas alus bija parūpējies, lai dalībniekus sagaida jestra mūzika, ko nodrošināja nepārspējamais akordeonists Kaspars Gulbis.

Kopumā Slēpju maršā piedalījās 127 dalībnieki. Dalībnieku vidū bija arī 2 spāņi, 2 portugāļi un 1 slēpotājs no Peru.

Nākošais alus maršu sērijas pasākums ir Laivu maršs, kas norisināsies 11. maijā!

Informāciju sagatavoja:
Anete Žaubre
Projektu koordinatore
Aktīvā tūrisma centrs "Eži" 
Tel.nr. 25548289
E-pasta adrese anete.zaubre PIE ezi PUNKTS lv
www.ezi.lv

Otrdien, 26. februārī, plkst.21.00 Radošajā telpā 309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) uzstāsies abstraktās elektroniskās mūzikas duets no Parīzes/Berlīnes – DORCELSIUS un pašmāju grupa ALIS P.

Dueta mītnes zeme pamatā ir Francija, taču viņi mīl ceļot un dalīties savā radošajā darbībā ar cilvēkiem no visas pasaules. Viens no dueta dalībniekiem, elektroniskās un noise mūzikas mūziķis SAPHY WONG, plašāk pazīstams kā LAFIDKI, aktīvi koncertē ārpus Francijas un pērn rudenī jau viesojies 309.kabinetā.

Dažādā publika ir viens no galvenajiem iemesliem kādēļ mūziķi ceļo, jo tieši no cilvēkiem viņi iedvesmojas ik reizi, kad uzstājas. Atkarībā no telpā valdošās enerģijas un noskaņas, tiek spēlēti un improvizēti arī attiecīgi muzikālie priekšnesumi. Ar projektu Dorcelsius sīkāk var iepazīties:

http://www.dorcelsius.com/

http://vimeo.com/58259001

Dorcelsius mūzikas stila raksturojošie atslēgas vārdi ir troksnis, elektronika, eksperiments un nebeidzams domas un sajūtu lidojums skaņu un vizuālajās dimensijās. Šajā mūzikā var manīt atsauces uz Saphy etnisko izcelsmi (mūziķis ir no Kambodžas) un nereti savos darbos atsaucas uz tās rituālo/folk mūziku.

Koncertu papildinās arī pašmāju grupa Alis P, kuri nule izdevuši albumu „Attiecību putra” un dodas prezentācijas tūrē pa Latviju. 2012.gada rudenī iznākušais grupas albums Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nominācijā ierindots starp 5 labākajiem roka albumiem Latvijā. Sīkāk par grupu:

http://www.facebook.com/alispudelis?fref=ts

http://www.alispudelis.lv/

Ieeja pasākumā 1,50 LVL

Vairāk info – www.309.lv

Tiekamies 26.februārī, 309.kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

Priekuļu kultūras namā 2013. gada 23. februārī plkst.17.00 notiks koncerts Tikšanās vieta – Mūzika! Piedalās Vidzemes novada pūtēju orķestri no Limbažiem, Valmieras. Strenčiem, Cēsīm un Pociema. Šī ir jau otrā orķestru tikšanās, ieskandinot 2013. gada Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkus.

2012. gada nogalē Pociema kultūras namā notika pirmā Vidzemes novada pūtēju orķestru tikšanās Ar Mūziku Jaunajā – Dziesmu svētku gadā!

Koncerts Priekuļu kultūras namā ir jau otrā orķestru tikšanās. Patīkamo (koncerts) apvienojot ar lietderīgo (kopmēģinājums), diena tiks aizvadīta pūtēju orķestru mūzikas skaņās. Līdz pūtēju orķestru „Dižkoncertam ”, kurš notiks 6. jūlijā mazāk kā pusgads un repertuāra apguve ir garantija koncerta mākslinieciskajai kvalitātei.

Sestdien muzicēs seši Vidzemes novada kolektīvi: Pūtēju orķestris POCIEMS (diriģents Viesturs Ozols), pūtēju orķestris LEMISELE no Limbažiem (diriģenti Viesturs Ozols un Uģis Gicēvičs), pūtēju orķestris CĒSIS (diriģenti Jānis Puriņš un Tālivaldis Narvilis), pūtēju orķestris SIGNĀLS (diriģents Mārtiņš Birnis), Strenču pūtēju orķestris (diriģenti Lelde Bitīte, un Jānis Jansons), Cēsu mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris (diriģents Aivars Radziņš) atskaņos Raimonda Paula Meita gāja uz avotu, Imanta Kalniņa Re, kur muzikanti spēlē, Pētera Butāna Līgodama upe nesa, Jura Karlsona Zosēnu klabdancis, Andra Riekstiņa Kas kaitēja..., Alņa Zaķa Lai skan! un daudzus citus latviešu komponistu skaņdarbus. Koncertā tiek gaidīti arī īpaši viesi - Vidzemes novada pūtēju orķestru virsdiriģenti Guntis Kumačevs un Pēteris Vilks.

Tiksimies Priekuļos 23. februārī plkst. 17.00! Ieeja Ls 1,00, studentiem un pensionāriem – Ls 0,70.

Pēc koncerta plkst. 20.00 orķestri ielūdz uz galdiņu balli Priekuļu kultūras namā pūtēju orķestru mūzikas noskaņās. Spēlē pūtēju orķestri un DJ Edijs, darbosies kafejnīca. Ieeja 2.50 Ls.

 

Informāciju sagatavoja
Jānis Puriņš
janis.purins PIE jvlma PUNKTS lv  

Ceturtdien, 7. martā,  plkst. 19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs Aivara Ikšeļa grāmatas „Valkas diližans” atvēršanas pasākums.  

 „Valkas diližansa” centrālais stāsts ir par Latvijas un Igaunijas pierobežā gadu simtus dzīvojušiem ļaudīm, kurus tagad dēvējam par valcēniešiem, viņu dzīvi un cīņu par savām tiesībām, brīvību un kultūras attīstības īpatnībām. Grāmata sniedz apkopojošu informāciju, balstītu uz tautas folkloras un etnogrāfiskajiem materiāliem, arheologu atradumiem, vēsturnieku pētījumiem un pieņēmumiem, daudzu valstu arhīvu, muzeju un bibliotēku materiāliem, kā arī pašu valcēniešu atmiņu pierakstiem par Valkas politisko un kultūrvēsturi. Šis darbs mums palīdzēs izveidot savu attieksmi par notikumiem, kas Valkā un apkārtējo novadu teritorijās risinājušies no aizvēstures līdz 21. gadsimta sākumam.

 Atvēršanas brīdi kuplinās:

  • Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolas vijoles klases audzēkņi (pedagoģe Liesma Freiberga) un sitaminstrumentu spēles klases audzēkņi (pedagogs Guntis Freibergs);
  • Kapelas „Vecie turnavieši” un „Bumerangs”;
  • Saieta nama „Lugažu muiža” eksotisko deju grupa (vadītāja Mairita Jansone);
  • Skaidrīte Bondare no „Jaunruķeļiem”;
  • Valkas ģimnāzijas jauniešu deju kolektīvs „Vendīgs” (vadītāja Silga Strazdiņa);
  • Valkas kultūras nama folkloras deju kopa „Sudmaliņas” (vadītāja Skaidra Smeltere);
  • Valkas vīru vokālais ansamblis (vadītājs Jānis Ludbergs).


Aicināts ikviens interesents! Ieeja uz vakaru – bez maksas.

Grāmata izdota Igaunijas – Latvijas – Krievijas pārrobežu sadarbības projekta „Robežgaisma” („Border light”, ELRI – 135) ietvaros.

Papildu informācija: Grāmatas autors, projekta koordinators Aivars Ikšelis, 64722360

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 23. februārī, plkst. 15.00 Kocēnu novada Kocēnu kultūras namā notiks piemiņas sarīkojums, kas veltīts tautā iemīļotu dzejas krājumu, romānu un pasaku grāmatu autores, rakstnieces Skaidrītes Kaldupes 91. dzimšanas dienai.

Pasākuma laikā notiks jaunās grāmatas "Degošā paaudze jeb poēma par Gauju un mīlestību" atvēršana. Grāmatu Skaidrīte Kaldupe veltījusi paaudzei, kuras dzīvi sagandēja vai arī pilnīgi iznīcināja Otrais pasaules karš. Sarīkojuma laikā norisināsies tikšanās ar izdevniecības "Solvita" galveno redaktori Veroniku Lāci un dzejnieku Imantu Auziņu, kurš ir rakstījis ievadvārdus vairākām Skaidrītes Kaldupes grāmatām. Pasākumā piedalīsies un atmiņas stāstos dalīsies Skaidrītes Kaldupes talanta cienītāji no Mazsalacas, Sēļiem, Alūksnes novada Annas pagasta, Raunas, Rīgas, Jelgavas un Kocēnu novada. Muzikālu veltījumu sniegs Kocēnu kultūras nama dāmu trio "Kas ar mani". Skaidrītes Kaldupes likteņkoka zaros būs izplaukuši ļoti īpaši ziedi - rakstnieces mūža darbi – grāmatas.

Piemiņas pasākumu organizē Kocēnu kultūras nama vadītāja un novada kultūras darba koordinatore Ināra Blūma, kura savulaik ir rīkojusi un vadījusi Skaidrītes Kaldupes grāmatu atvēršanas svētkus un tikšanās reizes ar rakstnieci Kocēnos, Vaidavā un Mazsalacā.

Rakstniece Skaidrīte Kaldupe (dzimusi Ķikute) dzimusi 1922. gada 24. februārī Mellužos, mācījusies bijušajā Dubultu ģimnāzijā, vēlāk strādājusi par skolotāju Pumpuru vidusskolā. Pirmais publicētais dzejolis „Dzimtenei“ laikrakstā „Ventas Balss“ 1945. gada 8. maijā. Pirmā izdotā dzejoļu grāmata „Jūras tuvums“ 1958. gadā.

Skaidrīte Kaldupe rakstījusi arī romānus, stāstus, kā arī literārās pasakas. Izdots vairāk nekā 60 grāmatu. Kopš pirmās publikācijas viens no Skaidrītes Kaldupes galvenajiem daiļrades motīviem ir dzimtās zemes mīlestība un ētisko vērtību aizstāvība. Viņas dzejai izteikta latviska mentalitāte, sirsnība un skaidrība, kā arī turpinātas latviešu romantiskās dzejas tradīcijas. Pēdējos krājumos nereti izmantoti latviešu folkloras motīvi.

Skaidrīte Kaldupe mūžībā aizgāja 2013. gada 6. janvārī,  90 gadu vecumā.

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Pārgaujas novads var lepoties ar kuplu sportistu pulku, kuri guvuši sasniegumus gan Latvijā, gan ārpus tās. Arī šogad Pārgaujas novada pašvaldība, ikgadējā pasākumā „Sporta laureāts”, sveica un sumināja tos novada sportistus, kuri guvuši uzvaras, sasnieguši labus rezultātus dažādos sporta veidos, un pateicoties tam, nesuši tuvu un tālu Pārgaujas novada vārdu.

Kopumā sumināti vairāk kā pus simts novada sportistu sešos sporta veidos – florbolā, orientēšanās sportā, biatlonā, pludmales volejbolā, basketbolā un šaušanā. Panākumu sportistiem 2012.gadā ir bijis mazliet mazāk, salīdzinājumā ar iepriekšējo gadu, bet Pārgaujas novada domes priekšsēdētājs Hardijs Vents skaidro, ka tas ir saistīts ar paaudžu maiņu.

Sporta kluba „Pārgauja” valdes priekšsēdētājs Monvids Krastiņš uzsvēra, ka pie novada tradicionālajiem sporta veidiem, kuros novadnieki ir guvuši panākumus, klāt nākuši ir arī citi sporta veidi, piemēram, šāvēji. No iepriekšējā gada varam lepoties ar Sporta kluba „Mārkulīči” šāvējiem, kuri pārstāvēja Pārgaujas novadu un uzrādīja labus rezultātus arī vienā no svarīgākajiem Latvijas sporta pasākumiem- Latvijas Olimpiskajās spēlēs. Paldies florbola treneriem Ilvaram Balodim, Laurim Ābolam un Andrim Erenbotam, kuri audzina jauno paaudzi. Arī orientieristiem panākumi bijuši labi, un tieši orientieriste Sandra Grosberga ir kļuvusi par labāko 2012.gada sportisti novadā.

Liels paldies jāsaka ne tikai sportistiem, bet arī sponsoriem, bez kuriem daudzas lietas nebūtu izdevušās. Šajā gadā sponsoru skaits ir audzis. Sportistus atbalstīja SIA „Vidzemes betons”, SIA „Wolf System”, SIA „Straubek furniture”, kā arī ilggadējie atbalstītāji PKS „Straupe” un Pārgaujas novada pašvaldība. „Pateicoties sponsoru atbalstam, esam izveidojuši otru florbola komandu, kura spēlē otrajā līgā. līdz ar to, tiem sportistiem, kuri netiek pirmajā līgā, var pierādīt sevi šeit,” pateicību izsakot, stāsta Monvids Krastiņš.

Kā īpašu sveicienu sportistiem, pašvaldība nodeva ar Rīgas cirka mākslinieku uzstāšanos,  kuri demonstrēja savas akrobātiskās spējas, smīdināja publiku, kā arī ieveda burvības pasaulē.

Veiksmīgākajiem sportistiem Pārgaujas novada dome piešķīra naudas balvas četrdesmit latu apmērā, kā arī īpaši sagādātas balvas ar Pārgaujas novada simboliku.

Apsveicam Pārgaujas novada veiksmīgākos sportistus-florbola komandas „Pārgauja” komandas U-18 dalībniekus Mārtiņu Iesalnieku, Raivi Balodi, Elviju Ņami, Mārtiņu Šķesteri, Ivo Balodi, Matīsu Klaviniusu, Elviju Kasparānu, Ričardu Laugu, Atvaru Kalniņu, Anriju Ventu, Ediju Ventu, Daini Ozoliņu, Emīlu Kramiņu, Artūru Jurševaki, Gvido Laugu, U-19 Latvijas izlases dalībniekus Anriju Ventu, Artūru Jurševski, Andri Rajecki, Jāni Rajecki, Mārtiņu Rajecki. Īstu izturību, teicamu fizisko sagatavotību un cīņassparu florbolā ir parādījuši arī Latvijas čempionātā veterāni, komandas Rubene spēlētāji Ilvars Balodis un Jānis Plūme, kā arī Andris Erenbots, kurš šajā grupā komandas LINO sastāvā ir kļuvis par Latvijas čempionu. Sveicam arī orientēšanās sportistus Pēteri Robertu Čeksteri, Danielu Stupaku, Mārtiņu Šķesteri, Ievu Šķesteri, Artu Martinsoni, Sandru Grosbergu, Emīlu Dzalbu, Kristapu Magoni, Ediju Dzalbu, Noru Ķibildu, Sabīni Dzalbu, Gunāru Fogeli, Eduardu Rudzīti, Kristapu Bruneru, Māri Lambertu, Andri Dzalbu, Aiju Alksni. Sveicam par sasniegumiem biatlonā Baibu Bendiku, pludmales volejbolā Janu Jaundzemu, basketbolā Klāvu Krastiņu un šaušanā Aigaru Legzdiņu, Pēteri Vīru, Vilni Jaunzemu, Albertu Akmeni, Jāni Opmani, Tomu Lambu, Mārtiņu Gaņģi, Andi Anspoku, Vilni Jaunzemu (junioru).

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834;
Mob. 29299002

Ceturtdien, 28.februārī,  plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras nama kamerzālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) uz pirmizrādi – Ksenijas Dragunskas „Edīte Piafa. Mans leģionārs”, aicina Valkas pilsētas teātris.

Iestudējums veltīts E.Piafas piemiņai – 50.gadadienai, kopš viņas aiziešanas mūžībā. Edīte Piafa un Marsels Serdāns… Šie vārdi jau sen kļuvuši par leģendu. Domājam Piafa – un blakus nostājas Serdāna tēls. Viņi kļuvuši par simbolu patiesai, spilgtai kā zibens, neatkārtojamai mīlestībai. Mīlestībai, kura katram rodas tikai vienreiz dzīvē. Viņu attiecības bija neparastas, brīnišķīgi atklātas, uzticības pilnas. Šiem izcilajiem cilvēkiem nebija lemts nodzīvot kopā ilgu un laimīgu dzīvi, viņu mīlestība jau pašā sākumā bija nolemta… tā aprāvās pašā augstākajā punktā kā lidojums… brīdī, kad viņi bija vislaimīgākie. Tikai šāda mūžīgā mīlestība neizgaist, neaizmirstas, bet kļūst par mūžīgo mīlestību, par kuru runās, atcerēsies, rakstīs lugas un uzņems filmas.

Iestudējuma režisors un scenogrāfs – Aivars Ikšelis. Lomās: Jevgēnija Kozlova, Aleksandrs Primaks un Vilis Daņilovs. Izrāde notiek latviešu un krievu valodā.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties pie kultūras nama dežuranta/kasiera katru darba dienu no pulksten 8.00 līdz 18.00. Biļete maksā 2 latus.

Papildus informācija: Valkas teātra režisors Aivars Ikšelis, 29423675

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Trešdien, 27. februārī, plkst. 11.00 Kocēnu kultūras namā notiks vokālās mūzikas konkursa „Balsis 2013” 1. kārta, kuru organizē Kocēnu novada Izglītības pārvalde un Valmieras Izglītības pārvalde. Dalībai konkursā pieteikušies 14 vokālo ansambļu ar 134 dalībniekiem no Valmieras pilsētas, Beverīnas, Burtnieku, Naukšēnu un Kocēnu novada izglītības iestādēm.

Konkursa mērķis ir, stiprinot bērnos un jauniešos nacionālo identitāti un popularizējot tradīcijas, padziļināt viņu zināšanas par latviešu tautas dziesmām ar tematiku Mana dzimtā zeme, sēta, māja, ģimene un sekmēt vokālo ansambļu repertuāra apguvi, kā arī attīstīt un pilnveidot mazo mūzikas kolektīvu muzicēšanas tradīcijas.

Konkursā drīkst piedalīties bērnu vokālie ansambļi, sākot ar duetu līdz ansamblim, kura sastāvā ir ne vairāk kā 16 dalībnieku. Konkursanti startēs 3 vecuma grupās: 1.-4. klase, 5.-9. klase un 10.-12. klase, bet kolektīvus var komplektēt arī no dažāda vecuma grupu dalībniekiem.

Konkurss notiks trīs kārtās. 2. kārta norisināsies vēsturiskajos novados, Vidzemē - 9.martā Valmieras 5. vidusskolā, savukārt 3. kārta, kas būs fināla konkurss, notiks 27. aprīlī Bērnu un jauniešu centrā „Laimīte”, Rīgā. Uz fināla konkursu vērtēšanas komisija izvirzīs labākos vokālos ansambļus, kuri 2. kārtā saņems I pakāpes augstāko punktu skaitu.

Konkursa 1. un 2. kārtas dalībniekiem ir jāgatavo trīs dziesmas. Obligātā dziesma ir latviešu tautas dziesma/apdare a cappella par tematiku Mana dzimtā zeme/vieta/sēta/māja/ģimene. Divas ir brīvas izvēles dziesmas, no kurām viena ir latviešu autora oriģināldziesma vai latviešu tautas dziesmas apdare.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Sestdien, 2.martā, plkst.15.00 Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē (Valkā, Rīgas ielā 64) atklās mākslinieces Agneses Ozoliņas gleznu izstādi „Dvēselīte”. A.Ozoliņa strādā akrila un eļļas tehnikā. Viņas pieeja glezniecībai ir dekoratīva, krāsu izvēle – neparasti spilgta.

Agnese Ozoliņa par saviem darbiem un sevi stāsta:

„Par darbiem...

Katrā augā, katrā dzīvībiņā un pat priekšmetā ir dvēselīte, tāpēc es gleznoju visu, ko redzu un jūtu. Dvēsele sevī ietver visdziļākās jūtas, kas arī mūs padara tik unikālus. Tā ir cilvēka būtība – patiesa, nepatiesa, ar saviem ēnas nospiedumiem un saulaino pusi. Tā ir saudzējama, atklājama vai gluži otrādi – slēpjama. Viss atkarīgs no mums. Mani darbi ir dažādi, tie izpauž skumjas un prieku par visu, kas notiek mums apkārt. Es caur darbiem atklāju savas jūtas un atveru dvēseli, lai padalītos ar savām izjūtām. Es strādāju akrila un eļļas tehnikās, mana  pieeja ir dekoratīva, krāsu izvēle spilgta. Šajā izstādē  vērojami dažādu periodu darbi, kuru tehnika ir atšķirīga. Ainavas un ziedi mijās ar figurāliem fantāzijas darbiem.  Es gleznoju dažādos stilos un dodot priekšroku kontrastējošām krāsām.

Par sevi...

Jau maza būdama gribēju gleznot, tāpēc jau pamatskolā gāju uz mākslas pulciņiem. Arī vidusskolu savienoju ar vakara kursiem Latvijas Mākslas Akadēmijā. Es mācījos vakara kursos trīs gadus. Bet dzīvē iekārtojās tā, ka man bija jāstrādā. Darbu es saistīju ar mākslu, strādāju par dizainera palīgu, vēlāk par dāvanu saiņotāju – noformētāju. 2002.gadā iestājos Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte, lai iegūtu vizuālās mākslas un mākslas vēstures skolotāja specialitāti. Tagad strādāju Vangažos, Inčukalna novada mūzikas un mākslas skolā par skolotāju un Rīgā par dizaineri. Piedalos izstādēs un konkursos Rīgā, Vangažos un Inčukalnā.”

Izstāde būs apskatāma līdz 2.aprīlim. Muzeja darba laiks: pirmdienās – piektdienās plkst.10.00 – 17.00, sestdienās plkst.10.00 – 16.00. Ieejas maksa: Ls 0,50 (pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 0,20).

 

Papildu informācija: Valkas novadpētniecības muzeja speciāliste Ligita Drubiņa, 64722198, muzejs PIE valka PUNKTS lv

Sestdien, 2.martā, plkst.18.00 Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža” notiks Lavīzes un Luīzes vārda dienas koncerts un ballīte, kas vienlaikus būs arī kā vokālo ansambļu skate.

Galvenie viesi: Ēveles pagasta sieviešu vokālais ansamblis „Ēveles meitenes” (vadītāja Lelde Poruka), Plāņu pagasta jauktais vokālais ansamblis „Liesma” (vadītāja Liesma Lore), Zvārtavas pagasta sieviešu vokālais ansamblis (vadītāja Dagnija Pakalne), Kārķu pagasta sieviešu vokālais ansamblis (vadītāja Dana Zirne), Kārķu pagasta senioru jauktais ansamblis „Baltie taureņi” (vadītāja Velta Kuratņika), Trikātas pagasta vīru vokālais ansamblis (vadītājs Ēriks Derums) un Valkas pagasta senioru vokālais ansamblis „Romaški” (vadītāja Jevgenija Kozlova).

Skate tiek rīkota ar mērķi veicināt vokālo ansambļu radošo darbību, sekmēt to attīstību, novērtēt māksliniecisko līmeni, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību.

Pēc tam sekos ballīte ar dejām un kopēju dziedāšanu.

Ieeja Ls 1,- (skolēniem un pensionāriem Ls 0,50). Var pieteikt galdiņu un ņemt līdzi „groziņu”.

Papildu informācija: Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne, 64707476

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Valsts Kultūrkapitāla fonds atbalstījis Alūksnes muzeja iesniegto projektu, kurā paredzēts veikt Alūksnes muižas parka Mauzoleja arhitektoniski māksliniecisko izpēti un izstrādāt restaurācijas metodiku.

Mauzolejs ir Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kas atrodas Alūksnes muižas parka visattālākajā stūrī austrumu pusē. Šobrīd tas ir ļoti sliktā stāvoklī – ēkai ir bojāts jumta segums, sapuvusi koka karnīze, saplaisājušas sienas un akmens pamatne. Lai Mauzoleju  saglabātu un atjaunotu, ir jāveic nopietni remontdarbi, bet pirms to uzsākšanas nepieciešams veikt ēkas izpēti.

Projektam piešķirtais Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējums Ls 1350 apmērā ļaus uzsākt Mauzoleja arhitektoniski māksliniecisko izpēti un izstrādāt restaurācijas metodiku.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Līdz 11.martam Valkas pilsētas kultūras nama izstāžu telpā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) aplūkojama foto izstāde „Ak, mēs abi divi…”.

Izstādē apskatāmi Valkas iedzīvotāju atnestie un atsūtītie foto mirkļi. Lielākoties tie iemūžināti nesen, bet apskatāmas arī aptuveni pusgadsmitu senas fotogrāfijas. Bildēs redzami bērni un pieaugušie, cilvēki un dzīvnieki. Vairākās fotogrāfijās redzami laimīgi jaunlaulātie. Visi izstādē apskatāmie darbi ir ar moto „Ak, mēs abi divi…”.

Diemžēl pilnīgi visām fotogrāfijām vietas nepietika, bet liels paldies visiem, kuri piedalījās izstādes tapšanā un sūtīja vai atnesa sev mīļas fotogrāfijas!

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs sadarbībā ar Tartu Radošo Industriju centru 2013. gada 1. martā Cēsīs rīko starptautisku konferenci par mākslinieku un radošo industriju lomu reģionu attīstībā.

Konference tiek organizēta Igaunijas-Latvijas kopējā sadarbības projekta „Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai” noslēgumā, lai iepazīstinātu ar īstenotā projekta rezultātiem un secinājumiem.

Minētā projekta ietvaros gada garumā noritēja aktīva kultūras sadarbība starp Cēsīm un Tartu dažādās mākslas jomās. Ir organizēti kopīgi mākslas plenēri un izstādes, uz abu pilsētu brīvdabas skatuvēm rīkoti kopīgi koncerti un deju izrādes, sniedzot iespēju iedzīvotājiem labāk iepazīt otras kaimiņvalsts kultūru un stiprinot sadarbības saites starp dažādām kultūras apvienībām Cēsīs un Tartu.

Mākslas izglītības centrs „Trīs Krāsas” projektā piedāvāja īpaši izstrādātas apmācību programmas māksliniekiem un radošajiem uzņēmējiem Cēsīs un Tartu, lai varētu apgūt jaunas prasmes jomās, kas aktuālas profesionālās karjeras attīstībai, kopīgi īstenojot projekta mērķi - palielināt dažādu jomu mākslinieku lomu vietējo sabiedrību attīstībā, iesaistot māksliniekus sabiedrības sociālo, vides un kultūras problēmu radošu risinājumu veidošanā. Sadarbības stiprināšanai ar iedzīvotājiem tika organizētas pilsētvides mākslas darbnīcas kopā ar latviešu un igauņu māksliniekiem, radot jaunus estētiskus pilsētvides objektus.

Projekta noslēgumā ir izstrādāti ieteikumi vietējās kultūrpolitikas veidotājiem Cēsīs un Tartu, ar kuriem tiks iepazīstināti konferences dalībnieki. Konferences organizatori vēlas izvērst diskusiju par radošo industriju attīstības iespējām reģionos, tāpēc uz konferenci aicināti pārstāvji arī no LR Kultūras ministrijas un Loov Eesti (Radošā Igaunija) vadītāja Eva Lēmeta.

Lai iepazītu citu valstu pozitīvo pieredzi radošo industriju attīstībai reģionos, konferencē ar Britu padomes Latvijā atbalstu piedalīsies Lielbritānijas Mākslas platformas pārstāve Diāna Paseka-Atkinsone un ar Dānijas Kultūras centra atbalstu – Kopenhāgenas organizācijas ArtLAB pārstāve Lizbete Risgārda.

Projekts „Mākslinieki un radošie uzņēmēji reģionālai attīstībai” tiek īstenots ar Igaunijas-Latvijas programmas atbalstu. Plānotais projekta budžets 137 075 EUR, tai skaitā ERAF līdzfinansējums 116 514 EUR.

Konferences programma 



Informāciju sagatavoja:
Ilona Asare
Projekta vadītāja
Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs
Tel.64127755, 27878275
Ilona.Asare PIE cesis PUNKTS lv

Katru gadu pirmajā marta sestdienā Pārgaujas novada pašvaldība organizē zemledus makšķerēšanas sacensības, kuras ikreiz pulcē lielu skaitu novada iedzīvotāju.

Šogad sacensības tautas klasē notiks 2. martā, jau ierastā vietā - Pārgaujas novada, Raiskuma pagasta Raiskuma ezerā. Makšķernieku reģistrēšanās sāksies plkst. 9.30 laivu bāzē pie „Kalējiem” un tajās varēs piedalīties Pārgaujas novadā dzīvojošie.

Dalībnieki drīkst urbt āliņģus un makšķerēt ne tuvāk kā 5 metrus viens no otra, izņemot vienas komandas dalībniekus. Komandā jābūt trim cilvēkiem. Vienlaikus atļauts izmantot vienu makšķeri ar ne vairāk kā trim jebkura veida āķiem. Sacensības ilgs četras stundas, pēc kurām tiks noteikti uzvarētāji komandas kopvērtējumā, kā arī pēc individuāliem sasniegumiem.

Pagājušogad notikušajās sacensībās kopā saķerti 26.033 kg. Iepriekšējā gada labākais rezultāts vienam makšķerniekam bija 2.380 kg.

 

Informāciju sagatavoja:
Jolanta Vaido-Zālīte 
Pārgaujas novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
www.pargaujasnovads.lv
tālr. 64127834; 
Mob. 29299002

Sestdien, 2. martā, plkst. 19.00 Kocēnu kultūras namā notiks Kocēnu novada domes rīkotais sportistu un treneru godināšanas pasākums "Kocēnu novada sporta laureāts 2012".

Apbalvojumus saņems dažādu vecuma grupu - bērnu, jauniešu un pieaugušo - individuālo un komandu sporta veidu pārstāvji un viņu treneri - Kocēnu novadā reģistrētās sporta organizācijas, tajās pārstāvētās komandas un sportisti, kā arī individuālie sportisti, kuru deklarētā dzīvesvieta atrodas Kocēnu novada administratīvajā teritorijā. Lai saņemtu apbalvojumu, tā pretendentam jābūt Latvijas Republikas nozīmes čempionātu pirmo trīs godalgoto vietu ieguvējam vai reģiona mēroga sacensību laureātam. Pasākuma laikā tiks sumināti arī tie Kocēnu novada pārstāvji, kas novada vārdu nesuši Latvijā sporta jomā.

Balvas "Kocēnu novada sporta laureāts 2012" saņemšanai Kocēnu novada dome ir izvirzījusi  vairāk nekā 140 apbalvojamos. Informāciju par sportistiem apkopoja Kocēnu novada domes sporta darba organizators Jānis Dainis.

Pasākumu atklās Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis. Pasākuma laikā izskanēs grupas “Bello Trio” muzikāli sveicieni, kā arī klātesošajiem būs iespēja vērot velo triāla kluba “Karters” paraugdemonstrējumus.

Godināšanas pasākums "Kocēnu novada sporta laureāts 2012" norisināsies otro reizi. Tā mērķis ir izvērtēt un apbalvot labākos Kocēnu novada sportistus un trenerus par augstiem sasniegumiem sportā, kā arī par ieguldījumu sportiska dzīvesveida popularizēšanā un veicināšanā. 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Pieejams Alūksnes novada marta kultūras, atpūtas un sporta pasākumu kalendārs.

Ar gaidāmajiem notikumiem aicinām iepazīties šeit

 

Piektdien, 1. martā plkst.18.00 Vijciema pagasta mājā „Mirdzas” būs Imantam Ziedonim veltīts piemiņas brīdis „Es atkal neatvados”. Iedegsim sveci izcilā literāta piemiņai, ieklausīsimies epifānijās un dzejoļos, kā arī dziedāsim dziesmas ar I.Ziedoņa vārdiem. Būs apskatāma arī dzejniekam veltīta piemiņas izstāde, ko veido bibliotēkas vadītāja Aija Brasle.

Laipni aicināti visi, kuriem dārgas Imanta Ziedoņa domas un vārdi!

Papildu informācija: Vijciema tautas nama vadītāja Vita Bērziņa, 29386820