Arhīva kalendārs

« February 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Ceturtdien, 28.februārī,  plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras nama kamerzālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) uz pirmizrādi – Ksenijas Dragunskas „Edīte Piafa. Mans leģionārs”, aicina Valkas pilsētas teātris.

Iestudējums veltīts E.Piafas piemiņai – 50.gadadienai, kopš viņas aiziešanas mūžībā. Edīte Piafa un Marsels Serdāns… Šie vārdi jau sen kļuvuši par leģendu. Domājam Piafa – un blakus nostājas Serdāna tēls. Viņi kļuvuši par simbolu patiesai, spilgtai kā zibens, neatkārtojamai mīlestībai. Mīlestībai, kura katram rodas tikai vienreiz dzīvē. Viņu attiecības bija neparastas, brīnišķīgi atklātas, uzticības pilnas. Šiem izcilajiem cilvēkiem nebija lemts nodzīvot kopā ilgu un laimīgu dzīvi, viņu mīlestība jau pašā sākumā bija nolemta… tā aprāvās pašā augstākajā punktā kā lidojums… brīdī, kad viņi bija vislaimīgākie. Tikai šāda mūžīgā mīlestība neizgaist, neaizmirstas, bet kļūst par mūžīgo mīlestību, par kuru runās, atcerēsies, rakstīs lugas un uzņems filmas.

Iestudējuma režisors un scenogrāfs – Aivars Ikšelis. Lomās: Jevgēnija Kozlova, Aleksandrs Primaks un Vilis Daņilovs. Izrāde notiek latviešu un krievu valodā.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties pie kultūras nama dežuranta/kasiera katru darba dienu no pulksten 8.00 līdz 18.00. Biļete maksā 2 latus.

Papildus informācija: Valkas teātra režisors Aivars Ikšelis, 29423675

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Trešdien, 27. februārī, plkst. 11.00 Kocēnu kultūras namā notiks vokālās mūzikas konkursa „Balsis 2013” 1. kārta, kuru organizē Kocēnu novada Izglītības pārvalde un Valmieras Izglītības pārvalde. Dalībai konkursā pieteikušies 14 vokālo ansambļu ar 134 dalībniekiem no Valmieras pilsētas, Beverīnas, Burtnieku, Naukšēnu un Kocēnu novada izglītības iestādēm.

Konkursa mērķis ir, stiprinot bērnos un jauniešos nacionālo identitāti un popularizējot tradīcijas, padziļināt viņu zināšanas par latviešu tautas dziesmām ar tematiku Mana dzimtā zeme, sēta, māja, ģimene un sekmēt vokālo ansambļu repertuāra apguvi, kā arī attīstīt un pilnveidot mazo mūzikas kolektīvu muzicēšanas tradīcijas.

Konkursā drīkst piedalīties bērnu vokālie ansambļi, sākot ar duetu līdz ansamblim, kura sastāvā ir ne vairāk kā 16 dalībnieku. Konkursanti startēs 3 vecuma grupās: 1.-4. klase, 5.-9. klase un 10.-12. klase, bet kolektīvus var komplektēt arī no dažāda vecuma grupu dalībniekiem.

Konkurss notiks trīs kārtās. 2. kārta norisināsies vēsturiskajos novados, Vidzemē - 9.martā Valmieras 5. vidusskolā, savukārt 3. kārta, kas būs fināla konkurss, notiks 27. aprīlī Bērnu un jauniešu centrā „Laimīte”, Rīgā. Uz fināla konkursu vērtēšanas komisija izvirzīs labākos vokālos ansambļus, kuri 2. kārtā saņems I pakāpes augstāko punktu skaitu.

Konkursa 1. un 2. kārtas dalībniekiem ir jāgatavo trīs dziesmas. Obligātā dziesma ir latviešu tautas dziesma/apdare a cappella par tematiku Mana dzimtā zeme/vieta/sēta/māja/ģimene. Divas ir brīvas izvēles dziesmas, no kurām viena ir latviešu autora oriģināldziesma vai latviešu tautas dziesmas apdare.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Sestdien, 2.martā, plkst.15.00 Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē (Valkā, Rīgas ielā 64) atklās mākslinieces Agneses Ozoliņas gleznu izstādi „Dvēselīte”. A.Ozoliņa strādā akrila un eļļas tehnikā. Viņas pieeja glezniecībai ir dekoratīva, krāsu izvēle – neparasti spilgta.

Agnese Ozoliņa par saviem darbiem un sevi stāsta:

„Par darbiem...

Katrā augā, katrā dzīvībiņā un pat priekšmetā ir dvēselīte, tāpēc es gleznoju visu, ko redzu un jūtu. Dvēsele sevī ietver visdziļākās jūtas, kas arī mūs padara tik unikālus. Tā ir cilvēka būtība – patiesa, nepatiesa, ar saviem ēnas nospiedumiem un saulaino pusi. Tā ir saudzējama, atklājama vai gluži otrādi – slēpjama. Viss atkarīgs no mums. Mani darbi ir dažādi, tie izpauž skumjas un prieku par visu, kas notiek mums apkārt. Es caur darbiem atklāju savas jūtas un atveru dvēseli, lai padalītos ar savām izjūtām. Es strādāju akrila un eļļas tehnikās, mana  pieeja ir dekoratīva, krāsu izvēle spilgta. Šajā izstādē  vērojami dažādu periodu darbi, kuru tehnika ir atšķirīga. Ainavas un ziedi mijās ar figurāliem fantāzijas darbiem.  Es gleznoju dažādos stilos un dodot priekšroku kontrastējošām krāsām.

Par sevi...

Jau maza būdama gribēju gleznot, tāpēc jau pamatskolā gāju uz mākslas pulciņiem. Arī vidusskolu savienoju ar vakara kursiem Latvijas Mākslas Akadēmijā. Es mācījos vakara kursos trīs gadus. Bet dzīvē iekārtojās tā, ka man bija jāstrādā. Darbu es saistīju ar mākslu, strādāju par dizainera palīgu, vēlāk par dāvanu saiņotāju – noformētāju. 2002.gadā iestājos Latvijas Universitātes Pedagoģijas un psiholoģijas fakultāte, lai iegūtu vizuālās mākslas un mākslas vēstures skolotāja specialitāti. Tagad strādāju Vangažos, Inčukalna novada mūzikas un mākslas skolā par skolotāju un Rīgā par dizaineri. Piedalos izstādēs un konkursos Rīgā, Vangažos un Inčukalnā.”

Izstāde būs apskatāma līdz 2.aprīlim. Muzeja darba laiks: pirmdienās – piektdienās plkst.10.00 – 17.00, sestdienās plkst.10.00 – 16.00. Ieejas maksa: Ls 0,50 (pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 0,20).

 

Papildu informācija: Valkas novadpētniecības muzeja speciāliste Ligita Drubiņa, 64722198, muzejs PIE valka PUNKTS lv

Sestdien, 2.martā, plkst.18.00 Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža” notiks Lavīzes un Luīzes vārda dienas koncerts un ballīte, kas vienlaikus būs arī kā vokālo ansambļu skate.

Galvenie viesi: Ēveles pagasta sieviešu vokālais ansamblis „Ēveles meitenes” (vadītāja Lelde Poruka), Plāņu pagasta jauktais vokālais ansamblis „Liesma” (vadītāja Liesma Lore), Zvārtavas pagasta sieviešu vokālais ansamblis (vadītāja Dagnija Pakalne), Kārķu pagasta sieviešu vokālais ansamblis (vadītāja Dana Zirne), Kārķu pagasta senioru jauktais ansamblis „Baltie taureņi” (vadītāja Velta Kuratņika), Trikātas pagasta vīru vokālais ansamblis (vadītājs Ēriks Derums) un Valkas pagasta senioru vokālais ansamblis „Romaški” (vadītāja Jevgenija Kozlova).

Skate tiek rīkota ar mērķi veicināt vokālo ansambļu radošo darbību, sekmēt to attīstību, novērtēt māksliniecisko līmeni, kā arī veicināt savstarpējo sadarbību.

Pēc tam sekos ballīte ar dejām un kopēju dziedāšanu.

Ieeja Ls 1,- (skolēniem un pensionāriem Ls 0,50). Var pieteikt galdiņu un ņemt līdzi „groziņu”.

Papildu informācija: Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne, 64707476

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Valsts Kultūrkapitāla fonds atbalstījis Alūksnes muzeja iesniegto projektu, kurā paredzēts veikt Alūksnes muižas parka Mauzoleja arhitektoniski māksliniecisko izpēti un izstrādāt restaurācijas metodiku.

Mauzolejs ir Valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, kas atrodas Alūksnes muižas parka visattālākajā stūrī austrumu pusē. Šobrīd tas ir ļoti sliktā stāvoklī – ēkai ir bojāts jumta segums, sapuvusi koka karnīze, saplaisājušas sienas un akmens pamatne. Lai Mauzoleju  saglabātu un atjaunotu, ir jāveic nopietni remontdarbi, bet pirms to uzsākšanas nepieciešams veikt ēkas izpēti.

Projektam piešķirtais Valsts Kultūrkapitāla fonda finansējums Ls 1350 apmērā ļaus uzsākt Mauzoleja arhitektoniski māksliniecisko izpēti un izstrādāt restaurācijas metodiku.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Līdz 11.martam Valkas pilsētas kultūras nama izstāžu telpā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) aplūkojama foto izstāde „Ak, mēs abi divi…”.

Izstādē apskatāmi Valkas iedzīvotāju atnestie un atsūtītie foto mirkļi. Lielākoties tie iemūžināti nesen, bet apskatāmas arī aptuveni pusgadsmitu senas fotogrāfijas. Bildēs redzami bērni un pieaugušie, cilvēki un dzīvnieki. Vairākās fotogrāfijās redzami laimīgi jaunlaulātie. Visi izstādē apskatāmie darbi ir ar moto „Ak, mēs abi divi…”.

Diemžēl pilnīgi visām fotogrāfijām vietas nepietika, bet liels paldies visiem, kuri piedalījās izstādes tapšanā un sūtīja vai atnesa sev mīļas fotogrāfijas!

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086