Arhīva kalendārs

« February 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Sestdien, 23.februārī, no plkst.12.00 līdz plkst. 16.00 T/C “WALK” (Valkā, Ausekļa ielā 54) rīko interesantu un līdz šim mūsu pilsētā nebijušu pasākumu – ANDELES tirdziņu.

Tas būs iepirkšanās pasākums, un par tā dalībnieku var kļūt ikviens interesents, kurš vēlas par labām cenām izpārdot apģērbus, apavus un aksesuārus no sava drēbju skapja. Savukārt „Andeles” apmeklētājiem pasākums sniegs lielisku iespēja papildināt garderobi ar īpašiem atradumiem par ļoti izdevīgām cenām.

Sadarbībā ar Ziedot.lv darbosies arī ziedojumu stūrītis, kurā saziedotās mantas tiks nodotas ziedot.lv pārstāvjiem.

Pieteikšanās Andelei līdz 22.02.2013 pa e-pastu mego PIE mego PUNKTS lv vai pa tālruni 6775959.

Tiekamies T/C „WALK”!

Papildu informācija: www.mego.lv

Informāciju sagatavoja: Inguna Medne, Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste, 64707489, 29250086 

Skates dalībnieku vidū būs tie Alūksnes un Apes novadu vokālie ansambļi, kuri saņem pašvaldību finansējumu. Muzikālie kolektīvi dziedājuma kvalitātē mērosies spēkiem vairākās kategorijās – kultūras un tautas namu pārziņā esošie bērnu vokālie ansambļi, kuros dziedātāji ir vecumā līdz 15 gadiem, sieviešu vokālie ansambļi, vīru vokālie ansambļi, jauktie vokālie ansambļi un senioru vokālie ansambļi.

Muzikālajā sacensībā piedalīsies Veclaicenes vīru vokālais ansamblis, Alsviķu pagasta sieviešu vokālais ansamblis, Veclaicenes senioru jauktais vokālais ansamblis, Ilzenes pagasta jauktais vokālais ansamblis „Olivers”, Pededzes tautas nama folkloras kopa „Labā oma”, Veclaicenes jauktais vokālais ansamblis, Liepnas sieviešu vokālais ansamblis „Noskaņa”, Jaunlaicenes sieviešu vokālais ansamblis, Veclaicenes sieviešu vokālais ansamblis, Ziemeru sieviešu vokālais ansamblis „Pierla”, Jaunannas vokālais ansamblis „Mūza” un vairāki ansambļi no Apes novada - Virešu Saieta nama senioru vokālais ansamblis „Melodija”, Gaujienas tautas nama senioru ansamblis „Lainva”, Apes senioru vokālais ansamblis, Trapenes sieviešu vokālais ansamblis „Ilūzijas”, Gaujienas sieviešu vokālais ansamblis un Apes sieviešu vokālais ansamblis.

Katrs ansamblis skatē izpildīs divas dziesmas - vienu latviešu komponista oriģināldziesmu vai tautasdziesmas apdari un vienu brīvas izvēles dziesmu, vienu no tām izpildot a capella.

Kolektīvu sniegumu vērtēs žūrija, kuras sastāvā būs Alūksnes, Gulbenes un Balvu apriņķa koru virsdiriģents, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas direktors Roberts Liepiņš, koru diriģents, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas pedagogs, Siguldas apriņķa koru virsdiriģents Jānis Baltiņš un koru diriģente, bērnu vokālo ansambļu vadītāja, Alūksnes pilsētas sākumskolas muzikālā pedagoģe Ina Perevertailo.

Skates dalībnieki par savu sniegumu saņems I, II, un III pakāpes diplomus. Labākie ansambļi pēc skates rezultātiem tiks izvirzīti uz 2. kārtu – skatēm kultūrvēsturiskajos novados.

Vokālo ansambļu skati rīko Alūksnes novada pašvaldības Kultūras un sporta nodaļa sadarbībā ar Apes novada pašvaldību, Jaunannas pagasta pārvaldi un apriņķa koru virsdiriģentu.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Svētdien, 24.februārī, plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras nama kamerzālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) uz izrādi – Andreja Zinčuka „Mērkaķīte”, aicina Valkas pilsētas teātris.

Izrāde vēsta par izcilas aktrises likteni, kas ir kā himna visas pasaules aktieriem. Mēs iepazīstam Primadonnu viņas dzīves pēdējā, agra rīta stundā Mākslas darbinieku pansionāta istabiņā, visu aizmirstu un nevienam nevajadzīgu. Dzīvē, teātra svētā vārda pielūgsmē un karjeras mērķu sasniegšanai, ir iets „pār līķiem”, tādējādi izpostot ģimeni un pazaudējot draugus. Ir palikušas tikai skaudras atmiņas un uzmācīgas domas. Vientulība, vientulība, vientulība…

Iestudējuma režisors un scenogrāfs – Aivars Ikšelis, kustību režisore – Jevgēnija Kozlova. Lomās: Daiga Sondare un Gunita Gendrjuka. Darbs tapis sadarbībā ar Gatčinas eksperimentālo teātri „Za uglom” no Sanktpēterburgas. Pirmizrāde bija 2012.gada 29.jūnijā.

Jau ziņots, ka 23. februārī un 24. februārī Limbažos, Smiltenē un Valkā notiek Vidzemes reģiona amatierteātru skates. Valkas pagasta Saieta nams „Lugažu muiža” un Valkas pilsētas kultūras nams teātra mīļus pie sevis aicina svētdien, 24.februārī no plkst.10.00. A.Zinčuka „Mērkaķīte” ir izrāde, ko skatei piedāvā mājinieki – Valkas pilsētas teātris. Izrādes vērtēs režisors Valdis Lūriņš, režisors Armands Ekštets un Latvijas Kultūras akadēmijas Audiovizuālās un skatuves mākslas teorijas bakalaura apakšprogrammas trešā kursa studente Ilze Lūka.

Uz visām izrādēm šajā dienā ieeja – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas pilsētas teātra režisors Aivars Ikšelis, 64722360 end_of_the_skype_highlighting

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Aktīvā tūrisma centrs "Eži" 16. februārī jau trešo sezonu uzsāka smeķīgo alus maršu sēriju, kas, kā ierasts, sākas ar Slēpju maršu. Šogad slēpojums, tāpat kā pirmajā gadā, sākās Brenguļos un noslēdzās Valmiermuižā, bet, šoreiz, maršruts veda pa citiem meža ceļiem.

Sestdienas rīts iesākās Brenguļos, sporta namā "Kaimiņi", kur Beverīnas novads bija parūpējies par mājīgu sagaidīšanu – rīta kafija, rīta tēja, uzkodas un, protams, Brenguļu alus. Fonā, vai tieši pretēji, priekšplānā – dzīvā mūzika ar grupu Neskaties pasē. Kad visi slēpotāji sabraukuši, pulcējamies uz kopīgo pasākuma atklāšanu un kopīgo foto. Nedaudz pēc plkst. 11 uzsākām maršu.

Šogad maršruta pirmā daļa gāja pa Abula labo pusi un nonākot pie Gaujas dalībniekus gaidīja pārsteigums – nobrauciens pa trosi pāri Gaujai, kur otrā pusē bija iespēja nosmeķēt karstalu un nedaudz atvilkt elpu. Pēc pusdienu pauzes dalībnieki kāpa atpakaļ uz slēpēm un devās Valmiermuižas virzienā, kur ap plkst. 15:30 arī sasniedza finišu.

Valmiermuižas alus darītavas brūzī slēpotājus jau gaidīja mājas saimnieki ar garšīgiem alus kokteiļiem, kā arī, Rātes vārti ar iecienīto bukstiņputru un, protams, maizīte no Liepkalniem. Tāpat Valmiermuižas alus bija parūpējies, lai dalībniekus sagaida jestra mūzika, ko nodrošināja nepārspējamais akordeonists Kaspars Gulbis.

Kopumā Slēpju maršā piedalījās 127 dalībnieki. Dalībnieku vidū bija arī 2 spāņi, 2 portugāļi un 1 slēpotājs no Peru.

Nākošais alus maršu sērijas pasākums ir Laivu maršs, kas norisināsies 11. maijā!

Informāciju sagatavoja:
Anete Žaubre
Projektu koordinatore
Aktīvā tūrisma centrs "Eži" 
Tel.nr. 25548289
E-pasta adrese anete.zaubre PIE ezi PUNKTS lv
www.ezi.lv

Otrdien, 26. februārī, plkst.21.00 Radošajā telpā 309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) uzstāsies abstraktās elektroniskās mūzikas duets no Parīzes/Berlīnes – DORCELSIUS un pašmāju grupa ALIS P.

Dueta mītnes zeme pamatā ir Francija, taču viņi mīl ceļot un dalīties savā radošajā darbībā ar cilvēkiem no visas pasaules. Viens no dueta dalībniekiem, elektroniskās un noise mūzikas mūziķis SAPHY WONG, plašāk pazīstams kā LAFIDKI, aktīvi koncertē ārpus Francijas un pērn rudenī jau viesojies 309.kabinetā.

Dažādā publika ir viens no galvenajiem iemesliem kādēļ mūziķi ceļo, jo tieši no cilvēkiem viņi iedvesmojas ik reizi, kad uzstājas. Atkarībā no telpā valdošās enerģijas un noskaņas, tiek spēlēti un improvizēti arī attiecīgi muzikālie priekšnesumi. Ar projektu Dorcelsius sīkāk var iepazīties:

http://www.dorcelsius.com/

http://vimeo.com/58259001

Dorcelsius mūzikas stila raksturojošie atslēgas vārdi ir troksnis, elektronika, eksperiments un nebeidzams domas un sajūtu lidojums skaņu un vizuālajās dimensijās. Šajā mūzikā var manīt atsauces uz Saphy etnisko izcelsmi (mūziķis ir no Kambodžas) un nereti savos darbos atsaucas uz tās rituālo/folk mūziku.

Koncertu papildinās arī pašmāju grupa Alis P, kuri nule izdevuši albumu „Attiecību putra” un dodas prezentācijas tūrē pa Latviju. 2012.gada rudenī iznākušais grupas albums Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvas nominācijā ierindots starp 5 labākajiem roka albumiem Latvijā. Sīkāk par grupu:

http://www.facebook.com/alispudelis?fref=ts

http://www.alispudelis.lv/

Ieeja pasākumā 1,50 LVL

Vairāk info – www.309.lv

Tiekamies 26.februārī, 309.kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

Priekuļu kultūras namā 2013. gada 23. februārī plkst.17.00 notiks koncerts Tikšanās vieta – Mūzika! Piedalās Vidzemes novada pūtēju orķestri no Limbažiem, Valmieras. Strenčiem, Cēsīm un Pociema. Šī ir jau otrā orķestru tikšanās, ieskandinot 2013. gada Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkus.

2012. gada nogalē Pociema kultūras namā notika pirmā Vidzemes novada pūtēju orķestru tikšanās Ar Mūziku Jaunajā – Dziesmu svētku gadā!

Koncerts Priekuļu kultūras namā ir jau otrā orķestru tikšanās. Patīkamo (koncerts) apvienojot ar lietderīgo (kopmēģinājums), diena tiks aizvadīta pūtēju orķestru mūzikas skaņās. Līdz pūtēju orķestru „Dižkoncertam ”, kurš notiks 6. jūlijā mazāk kā pusgads un repertuāra apguve ir garantija koncerta mākslinieciskajai kvalitātei.

Sestdien muzicēs seši Vidzemes novada kolektīvi: Pūtēju orķestris POCIEMS (diriģents Viesturs Ozols), pūtēju orķestris LEMISELE no Limbažiem (diriģenti Viesturs Ozols un Uģis Gicēvičs), pūtēju orķestris CĒSIS (diriģenti Jānis Puriņš un Tālivaldis Narvilis), pūtēju orķestris SIGNĀLS (diriģents Mārtiņš Birnis), Strenču pūtēju orķestris (diriģenti Lelde Bitīte, un Jānis Jansons), Cēsu mūzikas vidusskolas pūtēju orķestris (diriģents Aivars Radziņš) atskaņos Raimonda Paula Meita gāja uz avotu, Imanta Kalniņa Re, kur muzikanti spēlē, Pētera Butāna Līgodama upe nesa, Jura Karlsona Zosēnu klabdancis, Andra Riekstiņa Kas kaitēja..., Alņa Zaķa Lai skan! un daudzus citus latviešu komponistu skaņdarbus. Koncertā tiek gaidīti arī īpaši viesi - Vidzemes novada pūtēju orķestru virsdiriģenti Guntis Kumačevs un Pēteris Vilks.

Tiksimies Priekuļos 23. februārī plkst. 17.00! Ieeja Ls 1,00, studentiem un pensionāriem – Ls 0,70.

Pēc koncerta plkst. 20.00 orķestri ielūdz uz galdiņu balli Priekuļu kultūras namā pūtēju orķestru mūzikas noskaņās. Spēlē pūtēju orķestri un DJ Edijs, darbosies kafejnīca. Ieeja 2.50 Ls.

 

Informāciju sagatavoja
Jānis Puriņš
janis.purins PIE jvlma PUNKTS lv