Arhīva kalendārs

« February 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Ceturtdien, 14.februārī, no plkst.19.00 līdz 23.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa 8, Valkā) būs Valentīndienas pasākums ar ballīti, izstādes atklāšanu un atrakcijām.

Plkst.19.30 pagrabstāvā tiks atklāta foto izstāde „Ak, mēs abi divi…”. Tajā īpaši uzaicināti piedalīties pāri, kuri laulību Valkā noslēguši 2012.un 2013.gadā. Savukārt lielajā zālē no plkst.19.00 līdz 23.00 būs ballīte romantiskās noskaņās, spēlēs DJ Toms Āboliņš. Būs arī atrakcijas. Ieeja uz ballīti – 1 lats. Ja apģērbā dominēs sarkanā krāsa – 50% atlaide!

„Gada romantiskākajāVisu Mīlētāju jeb Svētā Valentīna dienā, cilvēki viens otram saka mīļus vārdus, dāvina ziedus, dāvaniņas, apsveikuma kartiņas un cenšas būt bezgala mīļi. Jauki, ja vakaru var pavadīt romantiskā ballītē,” aicina kultūras metodiķe Līga Pandalone.

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 16.februārī, plkst.16.00 Vijciema pamatskolas zālē būs slavenā latviešu klasiķa – rakstnieka, dzejnieka un dramaturga Rūdolfa Blaumaņa dramatizējums „Brīnumzālīte”, ko izrādīs Valkas pagasta amatierteātris. Pirmizrāde šim iestudējumam bija 2012. gada 9. martā Saieta namā „Lugažu muiža”. Izrādes režisore ir Evija Smane.

R.Blaumani latvieši ir iepazinuši caur viņa psiholoģiski reālistiskajām stāstiem, lugām un novelēm. Rūdolfa Blaumaņa stāstu dramatizējot, režisorei ir tapusi izrāde, kurā atspoguļojas turīga vecpuiša īstās mīlestības meklējums starp daudzajām sēnalām. Dramatizējuma tēma ir apspēlēta ar humoru, bet tajā pat laikā – ar mazu ironisku piedevu, kas atklāj to, kādi ir patiesie cilvēka nodomi, ja otrs cilvēks kļūst kurlāks.

Izrādes galvenais varonis Viļņu Jānis ir ciema turīgākais un iekārojamākais vecpuisis, kurš pēc paša inscenēta negadījuma baznīcas tornī it kā kļūst kurls, tādējādi viņš muļķo ciema meitas, lai tās atklātu savus patiesos precību nodomus ar turīgo saimnieku. Jānis dodas uz četrām pagasta ieredzētākajām – Ošu, Kļavu, Aizupiešu un Vēju mājām, bet tikai piektajā – vienkāršā kalēja būdiņā, atrod savu īsto brīnumzālīti, kas uzreiz izārstē Jāņa kurlumu un vientuļo sirdi.

Izrādes režisore E.Smane ir Valkas pagasta amatierteātra vadītāja. Režisores režijas kontā ir Leldes Stumbres luga „Debilais” un Rūdolfa Blaumaņa dramatizējums „Paradīzē”.

Ieejas maksa – Ls 1,- (skolēniem, studentiem, pensionāriem – Ls 0,50)

Aicināti visi interesenti!

Papildu informācija: Vijciema tautas nama vadītāja Vita Bērziņa, 29386820 

Svētdien, 17. februārī, plkst. 10.00 Kocēnu novada Vaidavā (Nākotnes ielā 1, bijušās skolas ēkā) sāksies pirmais posms atklātā novusa turnīrā “Vaidavas kauss 2013” individuālajās sacensībās. Sacensību mērķis ir popularizēt novusa sportu un uzlabot sportistu individuālo meistarību. Sacensības notiek sešos posmos, pielāgojoties Latvijas Novusa federācijas (LNF) sacensību kalendāram laikā no 2013. gada februāra līdz decembrim.

Dalībnieku pieteikumi jāsūta Aināram Pēčam – e-pasts: pica1968 PIE inbox PUNKTS lv, tel.: 29240819. Sacensību pirmajā posmā varēs piedalīties pirmie 44 spēlētāji, kuri būs atsūtījuši savus pieteikumus uz norādīto e-pastu. Dalības maksa sacensībās – Ls 3.

Sacensības notiek atbilstoši LNF apstiprinātiem noteikumiem. Katrs posms tiks izspēlēts pēc Šveices sistēmas - 12 kārtās, 6 setos. Kopvērtējuma uzvarētājs tiks noteikts, apkopojot katra sportista labākos rezultātus piecos no sešiem posmiem.

Ar nolikumu, sacensību rezultātiem, kā arī nākamo posmu norises datumiem var iepazīties Vaidavas novusa kluba interneta mājaslapā: www.vaidavasnovusaklubs.webs.com

Sacensības organizē Vaidavas novusa klubs, sacensības atbalsta Vaidavas pagasta pārvalde.



28.februāri plkst. 16.00 un plkst. 18.00 Cēsu Jaunajā pilī tiks demonstrēta jaunā latviešu spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu”, uzsākot kino filmas demonstrēšanu Latvijas reģionos. Filmā galvenās lomas atveidotājs ir Cēsu skolnieks Kristofers Konovalovs.

21.februārī, kinoteātrī „Forum Cinemas” notiks režisora Jāņa Norda jaunās filmas „Mammu, es Tevi mīlu” pirmizrāde, savukārt, pirmizrāde reģionos notiks 28.februārī Cēsīs, kur dzīvo un mācās galvenās lomas atveidotājs Kristofers Konovalovs. Filmas mērķauditorija ir bērni un jaunieši no desmit gadu vecuma. Uz filmas izrādi ieradīsies arī radošā grupa un režisors Jānis Nords, lai runātu ar skatītājiem par filmas tapšanas procesu un filmā risināto problemātiku.

Filmas producente Alise Ģelze vēsta „Mammu, es Tevi mīlu” ir dinamisks attiecību trilleris par trīspadsmitgadīgu Rīgas skolnieku Raimondu un viņa māti. Kāda šķietami nenozīmīga piezīme skolā iesāk piedzīvojumiem bagātu nedēļu Raimonda dzīvē. Raimonds aizbēg no mājām, iekuļas apšaubāmā afērā ar zagli, nonāk policijas redzeslokā un visbeidzot atrisina samilzušo konfliktu gan ar mammu, gan savu labāko draugu.

Situāciju sarežģī mammas nereti skarbā reakcija. Tāpēc sekas – piezīmi skolā, telefona zvanu no pedagoģes, pazaudētu instrumentu - ir labāk noslēpt, nekā saņemt sodu. Katrs Raimonda mēģinājums sekas slēpt situāciju sarežģī vēl vairāk. Emocionāli grūtā situācijā viņam izdodas gan saglabāt cilvēcisko pašcieņu, gan sasniegt sev labvēlīgu iznākumu. Raimonds pierāda, ka spēj būt pieaudzis.

Galveno varoni Raimondu filmā atveido Kristofers Konovalovs no Cēsīm, savukārt viņa mammas lomā iejutusies aktrise Vita Vārpiņa. Tāpat filmā piedalās aktrise Indra Briķe, Baiba Neja, Matīss Livčāns, Alvis Birkovs un Edgars Samītis. Vairākas svarīgas epizodiskas lomas filmā atveido savas profesijas patiesi pārstāvji - policisti, ārsti, skolotāji, orķestra dalībnieki, kā arī 6.vidusskolas direktors un diriģents Haralds Bārzdiņš.

2013.gada 11.februārī prestižajā kino festivāla Berlinale sadaļā Generation – Kplus spēlfilma „Mammu, es Tevi mīlu” piedzīvos pasaules pirmizrādi un sadaļā Generation-Kplus cīnīsies par galveno balvu – stikla lāci. Iekļūt Berlīnes kinofestivāla konkursa programmā nozīmē izturēt sīvu konferenci, kas ir labs rādītājs filmas mākslinieciskajai kvalitātei. Berlinale sadaļas Generation konkursa skate domāta filmām, kuras spēj uzrunāt plašu auditoriju, kaut gan centrālā tēma un loma ir atvēlēta bērnībai. Festivāls uz pirmizrādi ir oficiāli uzaicinājis filmas radošo grupu – režisoru Jāni Nordu, galveno lomu atveidotājus - Kristoferu Konovalovu (Raimonds) un Vitu Vārpiņu (Mamma), kā arī filmas producenti – Alisi Ģelzi. Abiem aktieriem šī būs pirmā pieredze dalībai starptautiskā kino festivālā.”

Kino seansa biļešu cena Cēsīs bērniem, jauniešiem, pensionāriem Ls 1.00, pieaugušajiem – Ls 1.50. Skolotājiem, kuri uz filmu ierodas kopā ar klasi vai klašu grupu – ieeja bez maksas.

Informāciju sagatavoja:
Laimdota Lapiņa
Cēsu Kultūras un Tūrisma centra
Kultūras nodaļas vadītāja
Tālr. 641 22922
e- pasts: laimdota.lapina PIE cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

Svētdien, 17.februārī, plkst.15.00 Valmieras Kultūras centrā notiks Gulbenes un Valkas novadu amatiermākslas kolektīvu koncerts „Dziesmusvētki Silmačos”. Valkas novadu koncertā pārstāvēs sieviešu koris „Ancora”, senioru koris „Zelta rudens”, dziesmu draugu kopa „Nāburgi”, folkloras deju kopa „Sudmaliņas” un Tautas lietišķās mākslas studija „Saulīte”, bet Gulbenes novadu – kultūras centra pūtēju orķestris, jauniešu deju kolektīvs „Sauleszaķis” un vidējās paaudzes deju kolektīvs „Apinītis”, kā arī Lejasciema kultūras nama folkloras grupa „Smaržo siens”.

Pasākumā skatītāji varēs iepazīt novada kolektīvus, to radošo sniegumu, savukārt kolektīvi – prezentēt savu novadu, tā nemateriālās kultūras mantojuma specifiku Dziesmu un Deju svētku tradīciju kopšanas un saglabāšanas kontekstā.

Koncerts notiks Valmieras Kultūras centra projekta „Sanāciet! Sadziediet! Sadancojiet! Vidzeme ceļā uz 2013.gada Dziesmu un Deju svētkiem” ietvaros. Projektā iesaistīti seši Vidzemes novadi – Gulbenes, Alūksnes, Cēsu, Madonas, Valkas un Smiltenes. Projekta laikā kopīgos koncertos tiekas šo novadu un Valmieras pilsētas kolektīvi, kas piedalīsies Dziesmu un Deju svētkos, notiek diskusijas par Dziesmu un Deju svētku nākotnes iespējām, problēmām un izaicinājumiem.

Pasākumu finansiāli atbalsta Vidzemes plānošanas reģions un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Ieeja koncertā – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne, 64707476

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086