Arhīva kalendārs

« February 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728 

Sestdien, 16. februārī, plkst.11.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) norisināsies ikgadējais sarīkojumu deju festivāls „Ziemeļvalsis 2013”, uz ko visus ielūdz Valkas novada Bērnu un jauniešu centrs (BJC) „Mice”.

Ar katru nākamo gadu dalībnieku skaits kļūst lielāks un pulcē dejot gribētājus ne tikai no Latvijas, bet arī Igaunijas. Šogad sacensībās piedalīsies dejotāji no Cēsīm, Valmieras, Madonas, Cesvaines, Aizkraukles, Apes, Ķeguma, Mazozoliem, Ķeipenes, Valgas, Pērnavas un Valkas.

Sarīkojuma deju pasākumi pārsvarā notiek Rīgā, tāpēc dalībnieku un skatītāju interese par reģionālajā līmenī notiekošajām sarīkojuma deju skatēm, sacensībām un festivāliem kļūst aizvien lielāka.

Visi laipni aicināti! Skatītājiem ieejas maksa – Ls 0,50.

Papildu informācija: BJC „Mice” sporta deju kluba „Ziemeļvalsis” vadītājs Jānis Rukmanis, +371 28379088

 

Šajā nedēļas nogalē, turpinot "izstāžu maratonu", no 15. februāra līdz 17. februārim, Igaunijas  galvaspilsētā Tallinā notiks Starptautiskā tūrisma izstāde “Tourest 2013”, kur Tūrisma attīstības valsts aģentūras (TAVA) organizētajā Latvijas nacionālajā stendā piedalīsies arī Gulbenes novada pašvaldības aģentūras „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” pārstāvji.

Izstādes apmeklētājiem Latvijas nacionālajā stendā būs pieejami jaunākie tūrisma informatīvie materiāli par Latviju un tās reģioniem. Iepazīstoties ar Gulbenes novadu, ikviens interesents varēs saņemt Gulbenes novada tūrisma kartes, kā arī iegūt informāciju par tūrisma piedāvājumu un atpūtas iespējām novadā, kā arī uzzināt vairāk par Gulbenes-Alūksnes Bānīti. No Gulbenes novada stendā strādās PA „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” darbinieces Inga Barinska un Laura Lulle.

Ar Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) atbalstu šajā izstādē kopumā piedalīsies 11 pašvaldības un komersanti: Rīgas tūrisma un attīstības birojs, Jūrmalas pilsētas dome, Siguldas novada dome, Jelgavas reģionālais tūrisma centrs, biedrība „Kurzemes tūrisma asociācija”, Latvijas lauku tūrisma asociācija „Lauku ceļotājs”, „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”, Rojas tūrisma biedrība, Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija, Latvijas un Vācijas kopuzņēmums „REHO”, SIA „Smile Line” un SIA „BBH Investments”.

2012. gada pirmajos trijos ceturkšņos, pēc Centrālās statistikas pārvaldes datiem, Latviju apmeklēja vairāk nekā 65 tūkstoši Igaunijas tūristu, kas ir par 5,7 % vairāk nekā gadu iepriekš trijos ceturkšņos. Viņu nakšņojumu skaits sasniedza gandrīz 102 tūkstošus nakšu vai par 5,2 % vairāk nekā gadu iepriekš. Igauņu tūristu raksturīga iezīme ir arī tā, ka viņi ceļo pa visu Latviju, tomēr ārpus Rīgas visvairāk – pa Vidzemi un Kurzemi. 

Informāciju sagatavoja:
Laura Lulle
PA “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”
tūrisma speciāliste

Sestdienā, 16. februārī, no plkst. 9.00 līdz 14.00 visi tiek laipni aicināti uz Zaļo tirdziņu Gulbenē, kas notiks tirdzniecības centrā “Beta” (Brīvības ielā 56).

Tirdziņā būs iespējams iegādāties dažādus gardumus un košumus no Gulbenes un citu pilsētu mājražotājiem un amatniekiem. 

Vairāk informācija par tālruni 64497729, 29131404 vai e-pastu: turists PIE gulbene PUNKTS lv

turists PIE gulbene PUNKTS lv">

Informāciju sagatavoja: 
Laura Lulle
PA “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”
tūrisma speciāliste