Arhīva kalendārs

« March 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Piektdien, 22.martā, plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras nama kamerzālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) uz izrādi – Ksenijas Dragunskas „Edīte Piafa. Mans leģionārs”, aicina Valkas pilsētas teātris.

Iestudējums veltīts E.Piafas piemiņai – 50.gadadienai, kopš viņas aiziešanas mūžībā. Edīte Piafa un Marsels Serdāns… Šie vārdi jau sen kļuvuši par leģendu. Domājam Piafa – un blakus nostājas Serdāna tēls. Viņi kļuvuši par simbolu patiesai, spilgtai kā zibens, neatkārtojamai mīlestībai. Mīlestībai, kura katram rodas tikai vienreiz dzīvē. Viņu attiecības bija neparastas, brīnišķīgi atklātas, uzticības pilnas. Šiem izcilajiem cilvēkiem nebija lemts nodzīvot kopā ilgu un laimīgu dzīvi, viņu mīlestība jau pašā sākumā bija nolemta… tā aprāvās pašā augstākajā punktā kā lidojums… brīdī, kad viņi bija vislaimīgākie. Tikai šāda mūžīgā mīlestība neizgaist, neaizmirstas, bet kļūst par mūžīgo mīlestību, par kuru runās, atcerēsies, rakstīs lugas un uzņems filmas.

Iestudējuma režisors un scenogrāfs – Aivars Ikšelis. Lomās: Jevgēnija Kozlova, Aleksandrs Primaks un Vilis Daņilovs. Izrāde notiek latviešu un krievu valodā.

Pirmizrāde lugai bija 2013. gada 8. februārī.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties pie kultūras nama dežuranta/kasiera katru darba dienu no pulksten 8.00 līdz 18.00. Biļete maksā 2 latus.

Papildu informācija: Valkas teātra režisors Aivars Ikšelis, 29423675

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Otrdien, 19.martā, plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs Lielās dienas danču vakars, uz ko visus aicina kultūras nama folkloras deju kopa „Sudmaliņas”.

Uz danču vakaru aicināti gan lieli, gan mazi dancot gribētāji. Pasākums tiek organizēts, lai ikvienu interesentu iepazīstinātu ar latviešu tautas tradicionālās kultūras vērtību – tautas dančiem. Lai kopīgā sadancošana būtu patīkama, aicinām dalībniekus ierasties labā omā, līdzi ņemot piemērotus deju apavus. „Pulkā nāc, dancot sāc! Kopsim mūsu senču tradīcijas un turēsim tās godā un cieņā!”, aicina pasākuma idejas autore, deju kopas „Sudmaliņas” vadītāja Skaidra Smeltere.

Laiks, kad saule debesu kalnā uzkāpusi tik augstu, ka diena ir vienādā garumā ar nakti, tiek saukts par pavasara saulstāvjiem jeb Lielo dienu. Šajā dienā daba un cilvēki svin gaismas uzvaru pār tumsu – saules svētkus.

Ieeja uz danču vakaru – bez maksas.

Papildu informācija: Folkloras kopas „Sudmaliņas” vadītāja Skaidra Smeltere, 28804645

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ceturtdien, 21.martā, plkst.18.00 Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža” notiks Valkas novada bērnu un jauniešu interešu izglītības pulciņu pavasara koncerts „Iekrāso pavasari”. Pasākuma organizatori – Valkas novada Bērnu un jauniešu centrs (BJC) „Mice”.

Koncertā varēs redzēt un dzirdēt dažādu žanru mākslinieciskās jaunrades pulciņu sniegumu. Koncerta apmeklētājus ar saviem priekšnesumiem priecēs Valkas pamatskolas 3.– 4.klašu tautas deju kolektīvs „Vainadziņš”, Valkas ģimnāzijas tautas deju kolektīvs „Vendīgs”, Valkas ģimnāzijas jauktais koris, Valkas novada izglītības iestāžu 5.– 9.klašu koris, sporta deju kluba „Ziemeļvalsis dejotāji, BJC „Mice” mūsdienu deju grupa „Dzirksts”, BJC „Mice” teātra pulciņš un Valkas rokskolas audzēkņi.

Mīļi gaidīti visi interesenti! Ieejas maksa – Ls 0,50.

Papildu informācija: Valkas novada BJC „Mice” direktore Vita Kalvāne, 64724909

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 22. martā, plkst.19.00 Valkas pagasta Saieta namā „Lugažu muiža” būs „Dzejas vakars sveču gaismā” uz ko ikvienu interesentu aicina Valkas pagasta amatierteātra kolektīvs (režisore Evija Smane). Skanēs Baibas Lucas dzeja, Skaidrītes Bondares ģitāras skaņas un video projekcijas. Ieejas maksa – Ls 1,- (bērniem, skolēniem, studentiem un pensionāriem – Ls 0,50).  

Aicināti visi interesenti!

Papildu informācija: Valkas pagasta Saieta nama „Lugažu muiža” vadītāja Kristīne Ganiņa, 64781373, 29694141

Piektdien, 22. martā, no plkst. 9.30 Valkā norisināsies jau par tradīciju kļuvušie Smiltenes, Strenču un Valkas novadu XII Grāmatu svētki. Katru gadu šie svētki ir ļoti gaidīti, jo ir saistoši ar plašu informācijas klāstu, diskusijām ar sabiedrībā populāriem cilvēkiem, iespēju iegādāties grāmatas tieši no izdevniecībām, ar dažādiem konkursiem un balvām. Interesanti ir visiem – bērniem, jauniešiem, pieaugušajiem. Ikviens laipni gaidīts un aicināts!

Savus lasītājus gaidīs apmēram 10 izdevniecību, tai skaitā „Avots”, „Divpadsmit”, „Jumava”, „Lauku Avīze”, „Nordik”, „Tapals”,  „Zvaigzne ABC” un citi. Kā jau ierasts, pasākums sāksies ar publisko diskusiju, kuras tēma šogad ir „Kurus dzīves pabērnus atbalstīt vairāk?”. Diskusijā uzaicināta piedalīties LR Labklājības ministre Ilze Viņķele.

Pēc kopēju pusdienu baudīšanas sekos kultūras programma pieaugušajiem. Izdevniecību ”Jumava”  pārstāvēs aktrise Mudīte Šneidere, grāmatas par Lilitu Bērziņu autore. Savukārt „Lauku Avīze” iepazīstinās klātesošos ar detektīvromānu autoriem – Maiju Pohodņevu un Modri Pelsi. Mazos lasītājus gaida sevišķi plaša un interesanta programma – tikšanās ar  bērnu grāmatas „Koko un Riko” autori Eviju Gulbi, tulkotāju Ievu Kolmani un Pasaules dabas fonda Latvijas organizācijas pārstāvi Ingu Purgali. Savukārt pusaudžiem būs iespēja tikties un vērot NBS Zemessardzes 22.kājnieku bataljona tehnikas un ieroču demonstrējumus, kā arī LR Jaunsardzes 213.vienības paraugdemonstrējumus.

Lai kopā atzīmētu  prozaiķa  un dramaturga Rūdolfa Blaumaņa 150.jubileju, svētku dalībniekiem savu skanošo programmu piedāvās Valmieras teātra aktieri – Inese Ramute, Māris Bezmers un Mārtiņš Liepa. Tradicionāli svētku noslēgumā būs jaunāko grāmatu izloze „Veiksmīgais pircējs”.

Pasākuma iniciatore ir Lauku bibliotēku atbalsta biedrība, kas ir sabiedriskā labuma organizācija. Tās darbības mērķis ietver sevī grāmatu lasīšanas prestiža vairošanu un materiālo atbalstu lauku kultūras un informācijas centriem – bibliotēkām.

Pielikumā: XII Grāmatu svētku programma.

Papildu informācija: Valkas novada centrālās bibliotēkas direktore Ginta Dubrovska, 64724371

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

6. aprīlī plkst. 11.00 Kocēnu kultūras namā notiks mazo vokālistu konkurss "Kocēnu novada Cālis - 2013". Konkursā aicināti pieteikties Kocēnu novada pirmsskolas vecuma bērni vecumā līdz 5 gadiem (ieskaitot).

Konkursa repertuārā jāiekļauj viena dziesma pēc brīvas izvēles, un tai jāatbilst izpildītāja vecumam un balss spējām. Dziesma jāizpilda a cappella vai akustisko mūzikas instrumentu pavadījumā. Konkursa dalībnieku sniegumu vērtēs žūrija, un priekšnesumi tiks izvērtēti pēc to sarežģītības pakāpes un mākslinieciskās kvalitātes.

Dalībniekus konkursam var pieteikt līdz 28. martam pie Kocēnu kultūras nama vadītājas Ināras Blūmas (tālr. 26321158) vai pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” vadītājas Ineses Sudrabas (tālr. 22012688), norādot dalībnieka vārdu un uzvārdu, dalībnieka vecumu, kontakttālruni, kā arī  dziesmas nosaukumu, komponistu un teksta autoru.

Pasākumu organizē Kocēnu novada dome.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv