Arhīva kalendārs

« March 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Sestdien, 16. martā, plkst.20.00 Radošajā telpā 309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) notiks Bērnu un Jauniešu Mūzikas Kluba (BJMK)  Rokskolas Valkas filiāles ikgadējais audzēkņu koncerts.

Jelgavas privātā mūzikas skola „BJMK Rokskola” ir vienīgā mācību iestāde Baltijā, kas piedāvā apgūt rokmūziku, un Valkā ir šīs rokskolas vienīgā filiāle. Tā ir unikāla iespēja Ziemeļvidzemes un Dienvidigaunijas jauniešiem ikdienā spēlēt to mūziku, kas viņiem patīk, satikties ar saviem vienaudžiem – domubiedriem un radīt savas vīzijas mūzikas jomā, vai arī vienkārši individuāli apmeklēt ģitāras, basģitāras, bungu vai vokāla nodarības. Tāpat rokskola sniedz iespēju jauniešiem apgūt teorētiskās zināšanas.

Pēc koncerta diskotēka ar Dj-iem Gregfull (Deep Beat Therapy), Kink Spank (Dub Syndicate) no Igaunijas un PA (Oger).

Uz koncertu ieeja – bez maksas, uz diskotēku – 1,5 Ls.

Tiekamies 16.martā, 309.kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

No 24. līdz 29. martam Madonā jau 16. reizi notiks ģitāristu sesija. Pieteikšanās turpinās! 

Anketu var meklēt un pieteikšanās kārtību skatīt: www.gitaristusesija.lv

"Ģitāristu sesija" ir starptautisks pasākums, kurā var piedalīties ikviens, kurš vēlas pilnveidot un attīstīt savas muzikālās prasmes un dotības kādā no piecām piedāvātajām grupām – ģitāristi (vad. Jānis Kalniņš), basģitāristi (vad. Aleksandrs Sircovs), bundzinieki (vad. Andris Buiķis), taustiņinstrumentālisti (vad. Rūdolfs Kreicbergs), vokālisti (vad. Inese Bērziņa) un apmeklētākie – akustiskie ģitāristi (vad. Andris Jeziks). Sesijas dalībnieku vecums ir 18 gadi, trešdaļa ir meitenes, sesiju apmeklē dalībnieki no visiem novadiem, it sevišķi no Vidzemes un Rīgas. Visvairāk jauniešus interesē rokmūzika, taču sesijas mācībspēki piedāvā iepazīties ar dažādiem mūzikas stiliem. Programmu veido interesantas personības un sava aroda pratēji, mūzikas zinātāji, mākslinieki, no kuriem daži ir arī populāri.

Sesijas dalībniekiem piecās dienās būs iespēja piedalīties 30 meistarklasēs un apmācībās, dzirdēt 12 dažādu stilu mūzikas grupas. "Ievārījums" - tā mīļi organizatori nosaukuši un latviskojuši mūziķiem pierasto jamsession. Daudzi jaunie talanti gaida tieši šīs vakara improvizācijas, kur ikvienam būs iespēja improvizēt kopā ar meistariem. Lielāks akcents tiks veltīts elektroniskajai mūzikai, kuru pārstāv Kaspars Ansons, Toms Auniņš, Anna Ķirse, grupa Karmafree un citi. Tiek veidots buklets. Pirmo reizi uz atvērto durvju stundu tiks aicināti vecāki, tas būs 29. martā pirms noslēguma koncerta. Tradīcija ir relax tūre, tā noritēs Smeceres sila atpūtas un sporta bāzē. Bāzē tiek gatavota aktīvas atpūtas un svaiga gaisa elpošanas programma, kā arī sauna un latviskie danči. Sesijas viena no interesantākajām tradīcijām ir konkurss „neredzamā ģitāra”, kurā aktiera talantu var rādīt ikviens sesijas dalībnieks. Taču ar lielāku nopietnību sesijas vakaros notiks konkursi ģitāristiem, bundziniekiem, vokālistiem un basģitāristiem. Šajā konkursā ir paredzētas noderīgas balvas, uzvarētāji saņems arī sesijas suvenīrus.

Kā katru gadu, „Ģitāristu sesijā” meistarklases vadīs un savā pieredzē dalīsies pašmāju un ārzemju vieslektori un atzīti mūziķi. Arī šogad ar savu klātbūtni pasākumu godinās tādas personības kā Deniss Paškevičs, dāņu ģitārists Kristians Franks (Christian Frank), City Jazz Youth Band Kārļa Vanaga vadībā. Nodarbības basģitāristiem vadīs leģendārais mūziķis Aleksandrs Sircovs – Murovejs un Valters Sprūdžs. Ar prieku organizatori un dalībnieki gaida atgriežamies no studijām Amsterdamā augstākās raudzes bundzinieku - Andri Buiķi, kurš kopā ar Jāni Jaunalksni un Dzintaru Vīksnu vadīs ritma nodarbības. Andris Buiķis neslēpj, ka ir noilgojies uzmuzicēt kopā ar Oskaru Sproģi, Raimondu Macatu, kā arī ar Aivaru Hermani un Mārci Auziņu, Aini Zavadski u.c., kuri jau ir apstiprinājuši savu dalību grupas „18 stīgas” sastāvā. Sesijas dalībnieki dzirdēs arī Raimonda Macata kvintetu RM5, ar interesi tiek gaidīta igauņu rok grupa DRAMAMAMA, kurā spēlē viens no Igaunijas labākajiem roka un blūza ģitāristiem Laur Joamets. Sesijā spēlēs arī RDKS combo, Medieval Child, Seismographs, SunQuay, The Room17, Klient, Kiss Of The Dools un Rebel Riot. Sesija noslēgsies ar diviem koncertiem, no kuriem viens būs dalībnieku veidots un otrs viesu koncerts. Māris Olte ir sesijas „konfekšu papīriņš”... taču, ja nopietni, tad uzticams draugs.

Ne nieka nežēlo:

KKF, Vidzemes plānošanas reģions, Fazer, Li&Ko, A/S Madona, JUNGE, HETA

Līdzīgi domājam kopā ar:   

MC Studio; VIDEO JUMS, 3S, MŪZIKAS CENTRS, A&Ttrade, MD music

Par mums runā:                               

Stars, HC.LV, www.draugiem.lv, Radio NABA, EHR, Radio Valmiera FM 98, Radio 1, VTV, jazzmusic.lv

Mājaslapa: www.gitaristusesija.lv
E-pasts: imantspulkstenis PIE madona PUNKTS lv
Kabatas tālrunis: 29411619; 29809774

Otrdien, 12. martā, Alūksnes muzejā notika Alūksnes un Apes novadu skolēnu zinātniskā konference „Latviešu pēdas Sibīrijā un Tālajos Austrumos”, kurā abu novadu skolēni prezentēja savus darbus par izsūtījumu piedzīvojušiem latviešiem.

Konferencē savus radošos un zinātniskos darbus prezentēja trīs jaunieši no Alūksnes novada izglītības iestādēm - Viktorija Bērziņa no Mārkalnes pamatskolas 7. klases, Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas 8. klases audzēknis Artis Alksnis un ģimnāzijas 12. klases audzēkne Jūlija Irtiševa, kā arī Apes novada pārstāve Eilīna Antapsone no Ojāra Vācieša vidusskolas 7. klases.

Skolēni savos darbos bija veikuši apjomīgus pētījumus gan par savu ģimenes locekļu, gan apkārtnē zināmu, izsūtījumu piedzīvojušu cilvēku dzīvesstāstiem pirms šiem skarbajiem notikumiem, viņu likteņus izsūtījuma laikā un arī pēc tā.

Piemēram, Mārkalnes pamatskolas skolniece Viktorija Bērziņa izstrādājusi radošo darbu – vēstuli tiem Mārkalnes pagasta bērniem, kuru dzīves uz visiem laikiem mainīja izsūtīšana.

„Šodien es rakstu vēstuli Sibīrijas bērniem. Es rakstu vēstuli tiem Mārkalnes bērniem, kurus izrāva no mājām un skolas sola aukstajā 1949. gada 25. martā. Es rakstu vēstuli tiem, kuri pasauli ieraudzīja tālu projām no vecāku mājām un arī tiem, kuriem liktenis un pastāvošā vara bija lēmusi pavisam īsu mūžu. Šodien es rakstu vēstuli pagātnei ... Kāpēc es to daru? Es ļoti vēlos, lai mani vienaudži un skolasbiedri vienmēr atcerētos tos Mārkalnes bērnus, kuru saulainā bērnība un bezbēdīgie jaunības gadi pagāja svešumā, aukstumā, badā. (…) Es rakstu vēstuli, labi zinot, ka daudzi no Jums šodien to vairs neizlasīs. Es to lasīšu saviem skolas biedriem. Lai klausās, lai neaizmirst, lai veido savu nākotni tādu, par kādu sapņojāt Jūs, Sibīrijas bērni!” – raksta Viktorija Bērziņa. Viktorijas vēstuli pilnībā varat izlasīt Alūksnes novada pašvaldības mājas lapā  www.aluksne.lv.

Visi četri jaunieši 22. martā pārstāvēs savus novadus ikgadējā starpnovadu konferencē „Latviešu pēdas Sibīrijā un Tālajos Austrumos”, kas notiks Madonā. Konferencē ar saviem pētnieciskajiem un radošajiem darbiem piedalīsies skolēni arī no bijušajiem Balvu, Gulbenes un Madonas rajoniem.

Jāpiebilst, ka šī būs jau piektā starpnovadu konference. Pērn tā notika Alūksnē, bet nākamgad konferences norises vieta būs Balvi. 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Fotomāksla atkal ienākusi Valkas pilsētas kultūras nama izstāžu zālēs. No 14.marta līdz 28.martam Valkas pilsētas kultūras nama 1.stāva izstāžu telpā, 2.stāva foajē un mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma foto izstāde „Mēs esam līdzās”.

Izstādes veidošanā piedalījušies fotogrāfi – Vita Oša, Dainis Jansons, Valdis Lancmanis, Marika Eglīte, Gunta Iļģēna, Silvija Danelsone, Edīte Radziņa, Ēriks Zilbalodis, Aina Karavaičuka, Česlavs Mazulis, Kristaps Kitners, Vladislavs Kundziņš, Aigars Pogas un Pēteris Veģis.

Savvaļas dzīvniekus novērot ir grūti. Ne vienmēr ir iespēja nokļūt vietā, kur tie dzīvo. Daudzi savvaļas dzīvnieki cilvēkam ir bīstami, bet, iemūžināti fotogrāfijās, tie ir apbrīnas vērti.

Izstādes mērķis ir iepazīstināt visus interesentus ar dažādu mākslinieku pieeju dzīvnieku fotografēšanā, kā arī iepazīstināt ar fotogrāfu daiļradi.

Izstādes kurators: Aivars Ikšelis, 64722360

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 16. martā, Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) ieplānotais Sonoras Vaices koncerts tiek pārcelts uz 27. aprīli plkst. 18.00. Iemesls koncerta pārcelšanai – dziedātājas pēkšņā saslimšana. Iegādātās biļetes derīgas. Taču, ja kāds šajā datumā uz koncertu netiek, biļetes var atgriezt atpakaļ Valkas pilsētas kultūras namā.

Sestdien, 27. aprīlī plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā ar burvīgu opermūzikas programmu uzstāsies vairāku starptautisku konkursu laureāte, operdziedātāja Sonora Vaice, pie klavierēm –Normunds Vaicis.

Latvijas Nacionālās operas (LNO) soliste – soprāns Sonora Vaice savulaik absolvējusi Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) profesores Ludmilas Braunas vokālo klasi. Studējusi Itālijā un Lielbritānijā, guvusi panākumus vietēja, kā arī starptautiska mēroga konkursos. Soliste ir divkārtēja Lielās Mūzikas Balvas laureāte. Dziedājusi Austrijā, Vācijā, Itālijā, Zviedrijā u.c. Viņas kontā ir lomas tādās operās kā „Cosi fan Tutte”, „Burvju flauta”, „Traviatta”, „Seviljas bārddzinis”, „Orfejs un Eiridīke” un daudzās citās.

Savukārt diriģents Normunds Vaicis absolvējis JVLMA kordiriģēšanas nodaļu un operas un simfoniskā orķestra diriģēšanas nodaļu. Mācījies pie Vasilija Sinaiska un Riharda Glāzupa, profesionāli pilnveidojies Iļjas Musina un Jurija Simonova vadībā. Kopš studiju gadiem pastāvīgi sadarbojies ar Latvijas orķestriem – ar Latvijas Filharmonijas kamerorķestri, Latvijas Nacionālo Simfonisko orķestri u.c. LNO debitējis, vēl būdams JVLMA students. Arī pašlaik regulāri diriģē LNO izrādes. Ar koncertiem Normunds Vaicis ir viesojies Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Ungārijā, Anglijā un citviet.

Koncertā skanēs Rietumeiropas komponistu darbi, pirms katra darba būs neliels stāstiņš vai saruna ar publiku.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta/kasiera katru darba dienu no plkst.8.00 – 15.00 un no plkst.16.00 – 20.00. Biļešu cenas: Ls 5, 4, 3, 2.

Par Valkas pilsētas kultūras nama jaunumiem var uzzināt http://www.draugiem.lv/valkaskulturasnams/

Papildus informācija: Valkas kultūras nama direktore Mārīte Meļķe, 64724266