Arhīva kalendārs

« July 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

17. jūlijā aicinām visus uz mazpilsētu Api, lai straujās, avotainās, daudzveidīgās Vaidavas upes krastos tiktos vēl nebijušā aktīvās atpūtas pasākumā “Vaidavings 2016”, kurā varēs staigāt, brist, rāpot, peldēt, baudīt, priecāties - uz upes, pie upes, gar upi!

Latvijā ir daudz vietas, ar kurām mēs varam lepoties, izrādīt citiem, izzināt tās un apskatīt. Apē tā noteikti ir Vaidavas upe ar smilšakmens atsegumiem, avotiem, daudzveidīgo faunu un floru. 2014.gadā gar Vaidavas upi tika izveidota Vaidavas dabas taka un lai to pilnveidotu Apes Jauniešu klubs “Sliedes” sadarbībā ar Apes novada domi iesaistījās un guva atbalstu Latvijas vides aizsardzības fonda projektu konkursa aktivitātē „Videi draudzīga dzīvesveida popularizēšana”. Ar šī projekta palīdzību un dotajām iespējām vēlamies iepazīstināt ar šo dabas taku, kurā var izzināt tepat esošus kokus, interesantus augus, upju krastos mītošos kukaiņus, dzīvniekus, sajust dabas skaistumu upes krastā, iebrist upē un apskatīt to no citas, nekad neredzētas puses, kā arī kādā brīvā mirklī, pastaigāties, atpūsties un relaksēties. 

“Vaidavings 2016” dienas programma (norises vieta - pie Raganu klintīm):

No 12.30 – 13.00 Reģistrēšanās pasākumam

13.00 – 14.00 Radām paši savai dabas takai – radošās darbnīcas kopā ar meža apmācību centru “Pakalnieši”, Apes floristēm un kokamata meistariem;

14.00 – 15.30 Tikšanās ar Līgatnes dabas takas “lāču mammu”, zvērkopi Velgu Vītolu;

15.30 – 17.30 Pārgājiens ar pārsteigumiem pa Vaidavas dabas taku kopā ar vides gidi Astru Bindi un meža apmācību centru “Pakalnieši”;

17.30 – 19.30 Piedzīvojumu meklēšana krāsainajā, noslēpumainajā Vaidavas upē kopā ar ūdeņu pētniekiem Andri un Loretu Urtāniem; 

19.30 – 20.30 Alūksnes un Apes novada fonda III Labdarības bumbu dzīšanas sacensības;

19.30 – 20.30 Foreļu zupas, vecmāmiņu pankūku, zāļu tējas baudīšana;

20.30 – 21.30 Alūksnes un Apes novada fonda III Labdarības bumbu dzīšanas sacensību uzvarētāju apbalvošana;

21.30 – 23.00 Vakara mīlestības koncerts kopā ar mūziķi Kārli Kazāku.

Pasākumā aicināsim ziedot un saziedotie līdzekļi tiks izlietoti konkrētam mērķim. Uz Latvijas 100gadi, 2018. gadā vēlamies, lai Apes pilsētas centrā atkal atgriežas izgaismots vietrādis, kurš rāda attālumus līdz Rīgai, Tartu un Pleskavai.

Šo pasākumu atbalsta Latvijas Vides aizsardzības fonds un Alūksnes un Apes novada fonds.

Nāc ieelpo svaigu gaisu, sajūti Vaidavas upes veldzējošo spēku, izbaudi skaistu dienu, aizraujošu pasākumu brīnišķīgā Latvijas vietā - Apē!

 

 

Informāciju sagatavoja:

Ilze Ērmane
Apes novada domes
personāla speciāliste, sabiedrisko attiecību speciāliste
64307215
ilze.ermane PIE ape PUNKTS lv
www.apesnovads.lv

 

Gaujiena.afisa.-inetsjpg2016. gada 22. un 23. jūlijā Gaujienu pieskandinās Jāzepa Vītola Mūzikas dienu koncerti – jauno mūziķu radošās nometnes „Vītolēni” dalībnieki kopā ar 40 koriem no visiem Latvijas novadiem.

Svētku programmā jau tradicionālie koncerti, kas katru gadu pārsteidz ar jauniem skaņdarbiem, saviļņo klausītāju sirdis un katrreiz no jauna ļauj izjust Gaujienas īpašo dvēseliskumu, kas iedvesmoja arī Jāzepu Vītolu.

Piektdienas vakarā plkst.19.00 uz skaistu koncertu Anniņu terasēs aicina Vītolēnu koris un simfoniskais orķestris mākslinieciskā vadītāja Andra Riekstiņa vadībā.Šogad repertuāra jaunums būs Arvīda Žilinska dziesmu spēle „Pauks un Šmauks” Andra Riekstiņa aranžējumā.

Plkst. 22.00 – Nakts koncerts klusā un sirsnīgā noskaņā pie Jāzepa Vītola „Anniņām” aicina ieklausīties Vītolēnu nometnes pedagogu un dalībnieku solo un dažādu ansambļu priekšnesumos.

Sestdien, 23.jūlijā plkst.11.00 visi laipni aicināti tikties ar pašu Jāzepu Vītolu interesantā un muzikāli teatrālā prezentācijā „Gaujiena – mana paradīze”, kas notiks Gaujienas internātpamatskolas zālē.

Gaujienas muižas ansamblī rosīsies amatnieku tirdziņš un no 14.00 būs iespēja radoši darboties kopā ar keramiķi Uģi Puzuli.

Šogad aprit 10 gadi, kopš organizējam vizuālās mākslas konkursu bērniem un jauniešiem „Jāzepa Vītola mūzika”. Jubilejas izstādi aicinām apskatīt Jāzepa Vītola memoriālajā muzejā „Anniņas”.

15.00 Gaujienas Tautas namā notiks šī gada konkursa „GAISMAS PILS” labāko darbu izstādes atklāšana, laureātu apbalvošana un Vītolēnu ansambļu un solistu koncerts.

19.00 Anniņu terasēs notiks svētku noslēguma LIELKONCERTS ar vairāk kā 1000 dziedātājiem un mūzikas nometnes Vītolēni kori un simfonisko orķestri. Mākslinieciskais vadītājs Mārtiņš Klišāns. Svētkus ar savu klātbūtni pagodinās Goda virsdiriģents Edgars Račevskis. Koncerta programmā nozīmīga vieta ierādīta arī Edgara Račevska kompozīcijām, jo 11.jūlijā ilggadīgajam Jāzepa Vītola Mūzikas dienu mākslinieciskajam vadītājam aprit 80 gadi.

Režisore – Zinaida Bērza, Vītolēnu nometnes vadītāja – Ilze Dāve, koncertmeistare Liena Eglīte. Koncerta vadītāji – Liena Eglīte un Jānis Krišjānis.

Vizuālās mākslas konkursa koordinatore – Dace Lazdiņa.

Svētku noslēgumā plkst.22.00 – lustīga zaļumballe Gaujienas Egļukalna estrādē.

Svētkus organizē Gaujienas Jāzepa Vītola fonds un Gaujienas pagasta kultūras iestādes sadarbībā ar Latvijas Nacionālo kultūras centru, līdzfinansē Apes novada dome. Nometni atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Vidzemes plānošanas reģions, SIA Very berry, SIA Intrad, Vidzemes papīrs un Latvijas Galda hokeja federācija.

Lai dziesmu gars ielīksmo katru, kas būs kopā ar mums Jāzepa Vītola mūzikas dienās Gaujienā!

Informāciju sagatavoja:
Ineta Riepniece
svētku koordinatore
Apes novada kultūrvēsturiskā mantojuma apvienības un Jāzepa Vītola memoriālā muzeja „Anniņas” vadītāja
Tālr. 29247772
ineta.riepniece PIE ape PUNKTS lv

Pateicoties Valsts Kultūrkapitāla fonda un Vidzemes plānošanas reģiona finansiālajam atbalstam, Jaunpiebalgā tiks īstenots projekts “Mūzikas koks – dīdžeju zars”!
Tā ir iespēja Tev, jaunieti, gūt ieskatu DJ un VJ mākslas pamatos

, jo kursos kopā DJ SairaM un dažādiem vieslektoriem (DJ Al-Viss no apvienības Funky Breakout, Lady Krii no apvienības Crystral Sound System un citiem ballīšu meistariem) apskatīsim šādas tēmas:

 

Seta sagatavošana,
Skaņdarbu miksēšana ritmā,
Darbs ar mikseri, midi kontrolieriem un datoru, time-code vinilu, kontroldiskiem, “fiziskajiem” kontrolieriem, platēm u.c.
Semplēšana, saspēle ar dzīvajiem instrumentiem un videoprojekciju veidošana.
Piesakies –DJ Sairam (26771796) un Agnese Zēbolde (26412962)!

 

Informāciju sagatavoja:

Agnese Zēbolde

Jaunpiebalgas novada tūrisma organizatore 

 


Viduslaiku deju apmācības projekta "Viduslaiku dzīres Jaunpiebalgā" ietvaros pasniedzējas Gunas Ezermales vadībā. Pirmā nodarbība 09.07. plkst. 11:00 Jaunpiebalgas kultūras namā.

 

Apmācības ir bezmaksas un notiks 2 reizes mēnesī līdz oktobrim, sagatavojoties deju uzvedumam "Viduslaiku dzīres Jaunpiebalgā". Projekts tiek īstenots ar Valsts Kultūrkapitāla fonda un Vidzemes plānošanas reģiona finansiālu atbalstu. Sazinies m.t. 26178257, 29438137!

 

Informāciju sagatavoja:

Agnese Zēbolde

Jaunpiebalgas novada tūrisma organizatore