Arhīva kalendārs

« July 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Jau šīs nedēļas nogalē, piektdien, 15.jūlijā, Gaujienā ieradīsies radošās nometnes Vītolēni dalībnieki, pedagogi un brīvprātīgie darbinieki. Nometne šogad notiks jau 14. reizi, tradicionāli nedēļu pirms Jāzepa Vītola Mūzikas dienām. 145 dalībnieki ne tikai no Latvijas, bet arī no Francijas, Somijas un Krievijas sabrauks 15.jūlijā Gaujienā, lai kopā pavadītu neaizmirstamas deviņas dienas.

Kopā izveidotais koris un simfoniskais orķestris nometnes laikā gatavos priekšnesumus vairākiem koncertiem. Sadarbībā ar Jāzepa Vītola Latvija Mūzikas akadēmiju, jaunie pedagogi kopā ar audzēkņiem aizrautīgi muzicēs gan ansambļos, gan kā solisti. Mākslinieciskais vadītājs -  komponists un diriģents  Andris Riekstiņš. 

Nometnē notiks elpas un balss trenera Arturas Burkes meistarklases, koncertu sniegs Igauņu tautas ansamblis Sirgutii, mūziķis Valdis Indrišonoks, viesosies improvizācijas teātris „Spiediens”.  Forumā „Gatavojoties Latvijas simtgadei” dalībnieki izzinās, kāda varētu būt Vītolēnu dāvana valsts jubilejā.

Nemainīgi nometnē tās dalībnieki apmeklēs J.Vītola muzeju „Anniņas”, laivos, peldēsies, ies pārgājienā un nakts trasītē, spēlēs sporta spēles, radoši darbosies mākslas darbnīcās. Šogad pirmo reizi būs danču vakars, kurā dalībnieki ne tikai dejos, bet iesaistīsies muzicēšanā kopā ar danču muzikantiem.

Nometni atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds, Vidzemes plānošanas reģions, SIA Vidzemes papīrs, Apes novada dome, SIA Intrad, Latvijas Galda hokeja federācija, SIA Very berry.

Informāciju sagatavoja:

Ilze Dāve,

Gaujienas mūzikas un mākslas skolas direktore,

nometnes Vītolēni vadītāja,

tālr. 26492989,

epasts ilze.dave PIE gmail PUNKTS com

Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku rīkotājs Latvijas Nacionālais kultūras centrs izsludina konkursu par tiesībām izstrādāt XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku Pūtēju orķestru dižkoncerta māksliniecisko koncepciju.

Konkursā var piedalīties radošā grupa, kuras sastāvā ir viens vai divi mākslinieciskie vadītāji un režisors. Pieteikumus konkursā var iesniegt līdz 2016.gada 1.novembrim.

Dižkoncerts, kas jau no 2003. gada kļuvis par tradīciju Vispārējo latviešu Dziesmu un deju svētku nedēļā, ir lielākais pūtēju orķestru nozares pasākums Latvijā. Dižkoncerta programma tiek veidota pēc novadu principa, izceļot raksturīgāko katrā reģionā.

XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki notiks Rīgā no 2018.gada 30.jūnija līdz 8.jūlijam. Nākamie Dziesmu un deju svētki norisināsies Latvijas valsts simtgades svinību zīmē.

Konkursa nolikums pieejams Latvijas Nacionālā kultūras centra mājas lapā: lnkc.gov.lv/jaunumi/dizkoncerta-maksliniecisko-koncepciju-konkurss/

 

Informāciju sagatavoja:

Inga Bika

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Nacionālais kultūras centrs

67228985, 26443166

inga.bika PIE lnkc.gov PUNKTS lv

www.lnkc.gov.lv  

No 15.jūlija līdz 14.augustam Cēsu Izstāžu namā skatāma tēlnieces Olgas Šilovas izstāde “Depozīts”.

Latvijas mākslā labi zināmā tēlniece Olga Šilova (1966) radoši un veiksmīgi strādā kopš pagājušā gadsimta deviņdesmitajiem gadiem. Mākslinieces skulptūras atrodas gan Latvijas Nacionālā Mākslas muzeja kolekcijā, Rīgas, Jūrmalas, Ventspils, Limbažu un Cēsu pilsētvidēs, gan kolekcijās visā pasaulē. O.Šilova strādā ar pārbaudītu tēlniecības materiālu - metālu, galvenokārt izvēloties bronzu un alumīniju.

Olga Šilova: “Depozīts jeb slēpts dārgumu krājums ir vērtīgu priekšmetu kopums, kas parasti ir slepus noglabāts zem zemes. Šādus depozītus parasti meklē ar metāla detektoriem. Mans slēpts dārgums ir darbi, kas glabājas darbnīcas noliktavas plauktos un šķūņu kaktos.

Katru jauno personālizstādi veidoju kā atklāsmi, izpēti, kā soli radošajā attīstībā, cenšoties pārsteigt pašu sevi. Šoreiz-retrospekcija-autora depozīts.”

Mākslas kuratore Daiga Rudzāte par mākslinieci: “Olgas Šilovas tēlniecība ir privāta, filigrāna, izsmalcināta un emocionāla...”

Izstādē eksponēti tēlniecības darbi, kas radīti laika posmā no 1992.līdz 2016.gadam.

 

Informāciju sagatavoja:

Ance Saulīte

Cēsu novada pašvaldības

Komunikācijas speciāliste