Arhīva kalendārs

« January 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Sestdien, 12.janvārī, plkst.16.00 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) uz sava otrā mūzikas albuma „Tici sev” prezentāciju aicina valcēnietis Valdis Rogainis. Pasākuma programmu bagātinās īpašie viesi – TDA „Dzintariņš” deju grupa, Marika Svīķe un vokālā grupa „Campari”.

Pirmais valcēnieša V.Rogaiņa mūzikas albums „Atmiņu laiks” (sirds dziesmas) ceļu pie saviem klausītājiem uzsāka 2011.gada decembrī. „Ir atkal noiets gana liels posms, uz ko ir vērts atskatīties. Esmu iecerējis, ka CD prezentācija būs vairāk kā tāds dziesmots stāsts, nevis kā koncerts. Pasākums ir kā pateicība visiem, kuri mani ir atbalstījuši, visiem, kuri ir bijuši klāt radošajā procesā un visiem, kuri ir palīdzējuši CD tapšanā.

Vienlaikus saku paldies arī visiem tiem, kuri aktīvi balsoja par manām izpildītajām dziesmām Latvijas šlāgeraptaujas vasaras un rudens posmos gan sūtot anketas, gan piedaloties telefonbalsojumā. Tas dod spēku turpināt un neapstāties pie sasniegtā. Latvijas šlāgeraptaujas ziemas posmam esmu iesniedzis Anitas Ozolas un Zitas Voicišas dziesmu ”Sildi mani”. Dziesmas video var redzēt interneta vietnē YouTube. „Visskaistāko, kas uz zemes šķiet...” ieklausies un līdzi ņem!” abpusēji pozitīvu lādiņu gūt aicina Valdis Rogainis.

Ieeja – bez maksas. 

Papildu informācija: Kultūras pasākumu organizatore Mārīte Meļķe, 64724266, 28626283

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 12.janvārī, plkst.15.00 un plkst.19.00 Valgas kultūras un interešu centrā (Valgā, Kesk ielā 1) notiks studijas „JOY” ikgadējais, tradicionālais jaungada koncerts „Ziemas varavīksne”. Koncerta programmā iekļautas dažāda stila dejas un dziesmas.

Jau 20 sezonu Valgā darbojas studija „Joy” un tajā aktīvi piedalās jaunieši no abām dvīņu pilsētām – Valkas un Valgas. Tāpēc šie koncerti allaž notiek skatītāju pilnā zālē.

Aicināti visi interesenti! Biļetes cena – 3 EUR.

Papildu informācija: Studijas „Joy” vadītāja Marina Jerjomina, studiojoy PIE ya PUNKTS ru

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

No 7.janvāra līdz 1.martam Valkas pilsētas kultūras nama foajē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma Aleksandra Čerņenko (Baltkrievija) foto izstāde „Mazā ziemas sonāte”.

Jaunā baltkrievu dizainera A.Čerņenko daiļrade valcēniešiem ir jau pazīstama no 2011.gada Starptautiskā teātru festivāla „Tālvils”, kad Valkas pilsētas kultūras namā bija apskatāma viņa veidoto rotaslietu un avangarda teātra tērpu kostīmu retrospekcija. 

Izstādes „Mazā ziemas sonāte” vadmotīvs ir Imanta Ziedoņa vārdi no „Baltās pasakas”: „Vakar uzkrita pirmais sniegs. Nu viss ir balts. Tik balts, ka nekā nevar atšķirt...”. Ziema nenoliedzami ir skaists gadalaiks un, ja ir uzsnidzis sniegs un gaisa temperatūra ir pieņemama, laiks doties pastaigās, protams, neaizmirstot paņemt līdzi savu labāko draugu – fotoaparātu.

Šo izstādi veido mākslinieka fotogrāfijas, kas veltītas ziemas gaistošajiem mirkļiem. Sniegs, ledus, to vienreizējie un neatkārtojamie veidojumi, gaismas spēles. Vide un daba – apsarmojuši, apsniguši koki, krūmi, akmeņi, sniegotās pļavas, meža ieloki un skaistie pakalni.

Tematiski visus darbus izstādē vieno variācijas par balto sniegu, lāsteku kristāliskumu un piesnigušo ziemas ceļu tēmu.


Izstādes kurators: Aivars Ikšelis, 64722360

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 18.janvārī plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) ar koncertprogrammu viesosies brāļi AUZĀNI un jaunā muzikālā apvienība „Slavenais Jersikas orķestris”.

Ar jaunu muzikālu projektu „Slavenais Jersikas orķestris” turnejā pa Latviju ir devušies televīzijas šovos popularitāti ieguvušie brāļi – Atis un Jānis Auzāni, Oranžā kora dziedātāji, kā arī labākie Latvijas mūziķi. Turpinot pagājušā gada veiksmīgākā Latvijas muzikālā projekta „Rokasspiediena attālumā…” tradīcijas, koncerta skanējumu veidos tikai „dzīvie” stīgu, taustiņu, pūšamie un sitamie instrumenti, patiesie un sirsnīgie brāļi Atis un Jānis Auzāni, kuru sniegumu šoreiz papildinās enerģijas un latgaliskā ugunīguma pārpilnie Oranžā kora dziedātāji. Ar muzikālā pavadījuma pārsteigumiem, gaismu spēli, neatkārtojamo vokālo skanējumu un tikai Oranžajam korim raksturīgo dziesmas idejas un horeogrāfijas pasniegšanas veidu „Slavenais Jersikas orķestris” vēlas skatītājus emocionāli aizvest prom no ikdienas rūpēm, likt ieskatīties pašiem sevī, pasmaidīt un atvērt durvis visam labajam, kas dzīvo katrā no mums.

Koncerta muzikālo pavadījumu veidos interesants, kopskaitā vairāk nekā divdesmit dažādu instrumentu salikums: ģitāras, kontrabass, klavieres, akordeons, pūšaminstrumenti, sitaminstrumenti un liels perkusiju klāsts, radot netipisku skanējumu. Koncertā viss būs īsts, pat klavieres, kuras orķestris ir apņēmies vadāt līdzi uz visiem piecdesmit koncertiem! Koncerta noskaņa būs neierasta, jo dziedātāji visu koncerta laiku atradīsies uz skatuves, radot emocionāla tuvuma sajūtu un noskaņas pārvērtības no dziesmas uz dziesmu.

Bez lieka skaļuma noskaņu veidos gan mīlestības balādes, gan arī karstasinīga latgaliešu temperamenta piesātinātas dziesmas. Arī šoreiz skatītājus priecēs abu brāļu divbalsīgais dziedājums, kuram pievienosies Oranžā kora dziedātāji – Anita Levša, Olga Stupiņa, Inta Ļaksa, Sergejs Ivanovs un Juris Vucāns, kā arī neatkārtojams pavadošo mūziķu sastāvs: Ēriks Upenieks (ģitāras, bandžo), Viktors Veļičko (kontrabass), Nauris Bartusevičs (sitaminstrumenti), Jānis Lemežis (klavieres, saksofons), Kaspars Stankevičs (trompete, perkusijas), Sergejs Ivanovs (akordeons).

Programmā iekļautas tautā iemīļotas melodijas Ata Auzāna aranžējumā latviešu, latgaliešu, angļu, vācu, spāņu un portugāļu valodā: „Atkal līst”, „Differente”, „Latgalei”, „Man šodien 18 gadu”, „Mōte dieleņu aukleja”, „Tumša nakte zaļa zāle”, „Start wearing purple”, „Debesis ir tuvu klāt”, „Ripo tvaika bānītis”, „Čili baba”, „Puķu pārdevēja”, „Aijas smaids” u.c.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta/kasiera katru darba dienu no plkst.9.00 – 15.00 un no plkst.16.00 – 20.00. Biļešu cenas: Ls 5, 4, 3.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Šnuka, 64723705