Arhīva kalendārs

« December 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu Valkas novada Kārķu tautas namā ir iegādāts un uzstādīts jauns, mūsdienu prasībām atbilstošs tehniskais aprīkojums – skaņas un gaismas aparatūra (t.sk. datu projektors) un skatuves pakāpieni.

Projekts „Gaišāk. Ērtāk. Skanīgāk” tika īstenots Lauku attīstības programmas pasākuma „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” ietvaros. Projekta mērķis bija nodrošināt vietējo iedzīvotāju brīvā laika, radošo izpausmju u.c. aktivitāšu veiksmīgu, kvalitatīvu un daudzveidīgu norisi, attīstīšanu, pilnveidošanu un baudīšanu, tādējādi, veicinot tautas nama kā pagasta kultūras centra attīstību.

Saskaņā ar iepirkuma procedūru, visu pamatlīdzekļu piegādi un uzstādīšanu veica uzņēmums SIA „DIOGENS AUDIO”. Projekta kopējās izmaksas 20609,34 LVL (t.sk. PVN 21 %) no kurām attiecināmās izmaksas ir 17032,51 LVL. ELFLA līdzfinansējums 15 329,26 LVL jeb 90% no kopējām attiecināmajām izmaksām, savukārt Valkas novada domes finansējums 1703,25 LVL jeb 10% no attiecināmajām izmaksām.

 

Papildu informācija: Attīstības un plānošanas nodaļas Attīstības un projektu daļas projektu vadītāja Jana Putniņa, 26414197, 64722250

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 7. decembrī, plkst. 18.00 ikvienu lielu un mazu gaidīsim Alūksnes pilsētas Lielās egles iedegšanas pasākumā laukumā pie administratīvās ēkas Dārza ielā 11, bet vēl līdz 20. decembrim Alūksnes novada pašvaldības konkursam „Sniegavīrs manā pagalmā” aicinām pieteikt sniegavīrus, ar ko svētku gaidās esat rotājuši savus pagalmus.

Svētku rotā pilsētas galvenā egle, kas aug blakus Alūksnes novada pašvaldības administratīvajai ēkai, tika ietērpta jau pagājušajā nedēļā, taču gaismas tajā iedegsim piektdien. Svētku pasākumā piedalīsies arī viesi, par kuriem īpaši priecīgi būs mazākie alūksnieši, jo „Čučumuižas Ziemassvētku pasaku” stāstīs televīzijas raidījuma „Čučumuiža” rūķi – Taustiņš, Kikī, Bonbondziņš un rūķīšu krustmāmiņa Kikī.

Gaidot Ziemassvētkus, arī citviet pilsētā ir izvietoti svētku rotājumi un gaismas virtenes. Šogad dekori izvēlēti galvenokārt baltā un zilā krāsā, tādēļ arī iedzīvotājus, iestādes un uzņēmumus, rotājot savus namus un teritorijas, aicinām izvēlēties gaismu virtenes šādās krāsās, tā veidojot saskaņotu vides noformējumu svētku laikā.

Šogad pilsētas centrā Bībeles muzeja apkārtnē visus alūksniešus un pilsētas viesus veiks sniegavīru ģimene, bet līdz 20. decembrim Alūksnes novada pašvaldības Vides dizaina padome aicina gan pilsētas, gan pagastu iedzīvotājus, iestādes un uzņēmumus piedalīties konkursā „Sniegavīrs manā pagalmā” un savas teritorijas rotāt, izmantojot dažādus sniegavīrus. Šķiet, ka daba tomēr ar sniegu neskoposies un izejmateriāla sniegavīru veidošanai būs gana, taču tikpat labi varat sniegavīru gatavošanai izvēlēties arī kādu citu materiālu.

Sniegavīrus aicinām vērtēšanai pieteikt, zvanot Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitektam Agrim Veismanim pa tālruni 22028275. Labāko, interesantāko, savdabīgāko sniegavīru autori saņems Alūksnes novada pašvaldības sarūpētas balvas!

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

15. un 16. decembrī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē jau 12. reizi notiks Starptautiskais Ziemassvētku džudo turnīrs. Šogad tajā piedalīsies jaunie džudo cīkstoņi no 12 valstīm, tostarp 28 komandas būs no ārzemēm.

Plānots, ka sacensībās, kuras organizē biedrība „Sporta klubs Kurbads” sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolu, piedalīsies apmēram 800 dalībnieku no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Turkmenistānas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Anglijas, Beļģijas un, protams, Latvijas. Mūsu valsti šajā turnīrā pārstāvēs visi džudo klubi, jo pirmajā sacensību dienā notiks arī Latvijas džudo federācijas reitinga sacīkstes.

Sacensības gan sestdien, gan svētdien sāksies pulksten 10.30. Uz tatami ar saviem pretiniekiem cīnīsies dalībnieki, kas dzimuši no 1996. gada līdz 2006. gadam. Turnīrs notiks sešās vecuma grupās, no kurām piecas būs puišiem, bet viena – meitenēm. Aicinām interesentus apmeklēt šīs ar dažādu valstu pārstāvniecību bagātās sacensības un just līdzi jaunajiem sportistiem!

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

15. decembrī no plkst. 9.00 līdz 14.00 Alūksnes novada pašvaldības administratīvās ēkas lielajā zālē Dārza ielā 11, Alūksnē ikvienu interesentu aicina uz Alūksnes novada mājražotāju, amatnieku un mazpulcēnu ražojumu izstādi – prezentāciju.

Ziemassvētku gaidās šo pasākumu organizē Alūksnes novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Alūksnes nodaļu, lai novada mājražotājiem, amatniekiem un arī mazpulcēniem dotu iespēju parādīt savu veikumu, bet pārējiem iedzīvotājiem ļautu novērtēt, kādas lietas gatavo pašu novadā.

Aicinām šajā pasākumā piedalīties ikvienu novada iedzīvotāju, kas nodarbojas ar mājražošanu, gatavojot gan pārtikas produktus un dažādus našķus, gan rokdarbus un rotaslietas, dažādus amatniecības izstrādājumus, apsveikumu kartītes un citas lietas, ko iespējams izgatavot pašam savām rokām. Gaidītas būs arī tās mājsaimnieces, kuru ražojumi par labiem esam atzīti pagaidām vēl tikai ģimenes un tuvāko draugu lokā – varbūt dalība šajā izstādē kalpos jums par pamudinājumu, lai savu produkciju piedāvātu jau plašākam interesentu lokam.

Protams, šajā pasākumā laipni gaidīti būs apmeklētāji, kuri izstādē - prezentācijā varēs iepazīties ar dažādo piedāvājumu, to piemērīt, pagaršot, iemēģināt, iegūt sev vai vienoties par sadarbību.

Visus, kas vēlas piedāvāt savus ražojumus izstādē – prezentācijā, aicinām iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruņiem 29166807 vai 26384907.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv 

Sestdien, 8. decembrī, plkst.19.00 Valkas pagasta Saieta namā ”Lugažu muiža” pirmo reizi notiks pasākums ”Valkas pagasta nomināciju Gada balva kultūrā 2012”. Ir iecerēts pasākumu aizsākt kā tradīciju, lai arī turpmāk katru gadu decembrī pasniegtu šādu gada balvu. Aicināti visi interesenti, ieeja – bez maksas.

Pirmo reizi Valkas pagastā tiks godināti gan tie sava pagasta kultūras ļaudis, kuri aktīvi piedalās kultūras dzīvē, gan arī tie, kuri ir neatņemama tās ikdienas sastāvdaļa. Pāsākumā piedalīsies kultūras balvas nominanti – eksotisko deju kolektīvs, amatierteātra kolektīvs, bērnu un jauniešu teātris, vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Sprinģi”, senioru ansamblis ”Romaški” un deju kolektīvs ”Oravad”, kā arī vairākas aktīvas un radošas Valkas pagasta personības un viesi.

Pasākums notiks pateicoties Valkas pagasta iedzīvotājiem, kuri aktīvi piedalījās pasākuma tapšanā, balsojot par katru nomināciju iepriekš sagatavotās anketās, katrā nominācijā ierakstot sev vēlamo kandidātu. Apkopojot visas anketas, pasākuma organizatori noskaidroja visas „Gada balva kultūrā 2012” nominācijas.

Tā kā ir vēlme šo pasākumu ieviest kā tradīciju, tika domāts arī par pasākuma simbolikas izveidi. Šajā gadā pasākuma simbols ir puzuris. Saieta nama vadītāja Kristīne Ganiņa uzsver, ka: ”Šo pasākumu mēs esam gaidījuši un plānojuši visai sen, jo tas veidots pēc cilvēku atsaucības un izteiktajām vēlmēm. Tādēļ esam ļoti priecīgi, ka esam varējuši to realizēt, jo vissvarīgākais darbojoties savā profesijā, ir tas, ka cilvēks tiek novērtēts, kāds arī ir šī pasākuma galvenais mērķis!”

Pasākuma idejas autore un organizatore ir Lāsma Egle, kurai šis pasākums ir kvalifikācijas darbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžu.

Pēc svinīgās daļas, plkst.21.00 sāksies balle, kurā spēlēs Kārķu pagasta grupa „Sawējie”. Ieejas maksa ballē – Ls 2,-.

 
Informāciju sagatavoja: Lāsma Egle, 22002107, lasmae2 PIE inbox PUNKTS lv

Ziemassvētku laiks ir īpašs. Tas ir mierīgs un gaišs. Arī, ja nav sniega. Gluži kā labam vīnam arī Ziemassvētkiem ir sava smaržu buķete. Mums katram savādāka un tomēr līdzīga. Tajā noteikti ir piparkūku un mandarīnu aromāts, mazlietiņ krustnagliņu un kanēļa smaržas. Vēl prātā nāk svētku cepeša sulīgi čurkstošā smarža, kūpoša pelēko zirņu bļoda un pīrāgu smarža.

Arī viegli gaistošs parfīms un sveces liesmiņas pieskāriens egles zaram…Ziemassvētkus ir svarīgi sajust un nepazaudēt. Nenodeldēt, grūstoties pie Lielveikalu plauktiem, nepārvērst biznesa projektā vai sacensībā, kurš nopirks dārgākās dāvanas. Vēlamies, lai Jums  Ziemassvētku laikā pietiek laika apstāties un padomāt, dalīties un samīļot, saprast un piedot, pasmaidīt un priecāties.

Tāpēc aicinām izbaudīt  un izgaršot Ziemassvētku smaržas un garšas Jērcēnmuižā 22. decembrī plkst.14:00! Tirdziņā ar saviem ražojumiem piedalīsies vietējie uzņēmēji, amatnieki, rokdarbnieces, saimnieces. Notiks dažādu amatu un prasmju demonstrēšana. Aicinām pe mums ciemos arī kaimiņnovadu ražotājus ar lauku labumiem - sevi parādīt un citus apskatīt! Informācija pa tālruni 26312250. Būs iespēja nobaudīt Ziemassvētku zupu mednieku gaumē un izgaršot karstvīnu. Ielūkosimies nākotnē, lejot laimes pie Jērcēnmuižas kamīna, būs iespēja izkalt savu laimes monētu 2013. gadam. Senču tradīcijas godā cels folkloras kopa "Mežābele", bet dančus vedīs folkloras deju kopa "Sudmaliņas". Kad satumsīs viens no tumšākajiem ziemas vakariem, kursim gaišu ugunskuru un sadedzināsim bluķī visu slikto, kas sakrājies gada laikā, ar cerību, ka nākošais gads būs gaišāks, laimīgāks un turīgāks! Par pasākuma finansiālo atbalstu paldies biedrībai "Lauku partnerība Ziemeļgauja".


Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte, sabiedrisko attiecību speciāliste
64715660;26312250,
ginta.gailite PIE strencunovads PUNKTS lv

Pirmdien, 10.decembrī, plkst.10.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) sāksies seminārs „Kultūras un kultūras mantojuma pievienotā vērtība reģionālajā politikā tūrisma ilgtspējībai”. Aicinām piedalīties, reģistrēšanās – obligāta. Pieteikties semināram līdz 7.decembrim Valkas novada Tūrisma informācijas birojā (tālrunis 64725522, e-pasts tib PIE valka PUNKTS lv) vai reģistrēties Vidzemes tūrisma asociācijas interneta vietnē

http://www.vidzeme.com/lv/jaunumi-vta/kulturas-un-kulturas-mantojuma-seminars-valka-10-decembri.html

Šis būs jau trešais seminārs Vidzemes kultūras tūrisma politikas ieviešanas plāna semināru cikla ietvaros. Seminārā, kā ierasts, uzstāsies Vidzemes tūrisma asociācijas pārstāvji, kā arī Vidzemes Augstskolas eksperti – kultūras politikas ieviešanas plāna izstrādātāji. Šajā semināra tiks diskutēts par tādām tēmām, kā Tūrisma un kultūras mantojuma pārvaldības partnerība, Militārā mantojuma izmantošana tūrisma produktu veidošanā, kā arī Sociālo mediju izmantošana tūrisma produktu veicināšanā. Semināra ietvaros paredzētas diskusijas, iepazīšanās ar Valkas novada labās prakses piemēriem, bet noslēgumā – ekskursija pa Valkas / Valgas ievērojamākajām vietām.

Semināra programma

Papildu informācija: Valkas novada Tūrisma informācijas biroja vadītāja Anita Tannenberga, 64725522

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Pirmdien, 10. decembrī, plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks kārtējais projekta Kinopunkts piedāvātais seanss: spēfilma „Cilvēki tur”. Filma uzņemta 2011.gadā, tas ir stāsts par jaunu cilvēku vēlamo un esošo realitāti bezpersoniskā mikrorajona vidē, ikdienas zādzībām mijoties ar sapņiem par drošu nākotni.

Galvenajās lomās – Viktorija Kondratenko, Mareks Marcinkēvičs, Agnese Frišfelde, kā arī Sanktpēterburgā strādājošie aktieri – Iļja Ščerbakovs, Semjons Serzins un Mihails Razumovskis. Filma „Cilvēki tur” ir Aika Karapetjana pirmā pilnmetrāžas filma. Par diplomdarba filmu Latvijas Kultūras akadēmijā – īsfilmu „Riebums” – 2007.gadā viņam piešķirta nacionālā balva Lielais Kristaps, kategorijā Labākā īsfilma. 2011.gadā A.Karapetjans debitējis Latvijas Nacionālajā operā, iestudējot Džoakīno Rosīni operu „Seviļas bārddzinis”, saņemot arī Lielo mūzikas balvu 2011.

Savu starptautisko pirmizrādi filma „Cilvēki tur” piedzīvoja šī gada jūlija sākumā Karlovi Vari Starptautiskajā filmu festivālā Čehijā – konkursa programmā East of the West.

Filma ir krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Filmas garums: 1 stunda 30 minūtes. Filmu nav ieteicams skatīties tiem, kuriem vēl nav 16! Biļete uz seansu maksās 50 santīmus. 

Filmas „Cilvēki tur” video anotācija:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IMJZVQa4jn8

Papildu informācija: Kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone, 29440558. www.kinopunkts.lv

Valkas novada Tūrisma informācijas birojs (Valkā, Rīgas ielā 22) aicina ikvienu uz izstādi – pārdošanu, kur apmeklētāji var gan apskatīties, gan iegādāties kādu īpašu dāvanu saviem tuviniekiem. Tās ir Valkas Mākslas skolas audzēkņu apgleznotās krūzes un šķīvji, bet īpaši tie ir tāpēc, ka bērni savos zīmējumos ir ieguldījuši sirds siltumu un mīlestību.

Visi darbi ir atšķirīgi, bet pārsvarā tajos ir redzami attēli, kas saistās ar Valku – Valgu un Valkas novadu. Zīmējumi ar nolūku veidoti tā, lai darbi vizuāli izstarotu bērnu dzīvespriecīgo skatījumu uz mūsu novadu. TIB apmeklētājiem un pircējiem šī ir lieliska iespēja iegūt gabaliņu šī prieka arī sev. Un priekam taču nevajadzētu maksāt dārgi, tādēļ apgleznotie trauki ir nopērkami par simbolisku samaksu – tikai 1.30 Ls, bet prieks no tā būs gan pircējiem, gan jaunajiem māksliniekiem, gan arī tūrisma birojam un pašvaldībai par novada popularizēšanu. Krūzītes un šķīvjus apgleznoja Valkas Mākslas skolas audzēknes – Gunta Briede, Evita Spārberga, Keita Pelēce, Krista Annija Namniece un Anastasija Beļajeva, pedagoģes Daigas Soloveiko vadībā.

„Meiteņu darbos pamanāms savdabīgs skatījums uz Valkas pilsētu un novadu. Ar ko audzēkņiem asociējas viņu dzimtā vieta, var novērtēt, aizejot uz tūrisma informācijas biroju. Visas meitenes bija gandarītas par iespēju apgūt jaunu tehniku – darboties ar stikla krāsām. Uzticētais darbs tika veikts ar lielu atbildības sajūtu, precizitāti un pacietību. Aicinām visus Valkas novada iedzīvotājus aplūkot apgleznotos traukus, bet, jo īpaši aicināti audzēkņu vecāki. Paldies arī meitenēm par sagādāto prieku,” tā trauku apgleznošanu vērtē pedagoģe D.Soloveiko. 

Ienāc tūrisma birojā, apskaties izstādi un iegādājies kādu dāvaniņu vai arī saņem tieši Tev domātos labos vārdus. Lai tos saņemtu, neskatoties būs jāizvēlas jautājums par Valku – Valgu vai Valkas novadu, pareizi jāatbild un pēc tam, tāpat neskatoties, varēs izvēlēties lapiņu ar veltījumu gada nogalei un nākamajam gadam.

 

Papildus informācija: Tūrisma informācijas biroja vadītāja Anita Tannenberga, 64725522

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ceturtdien, 13. decembrī.  plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks tradicionālais Ziemassvētku ieskaņu koncerts „Ziemassvētku stāsts”, ko organizē Valkas novada Bērnu un jauniešu centrs „Mice”. Koncertā piedalīsies un kopīgi Ziemassvētkus ieskandinās Valkas un Strenču novadu bērnu un jauniešu mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi.

Skatītājus ar saviem priekšnesumiem priecēs interešu izglītības pulciņi – kori, vokālie ansambļi un tautas deju kolektīvi, kā arī mūsdienu, ritma un sporta deju dejotāji. Ieeja – bez maksas.

PROGRAMMA

1. Putenis, D.Rūtenbergas mūzika, K.Kristbergas vārdi
dzied Valkas pamatskolas 2.– 4.klašu koris, diriģente Ināra Vītola
2. Svētku eglīte, D.Rūtenbergas mūzika, K.Kristbergas vārdi
dzied Valkas pamatskolas 2.– 4.klašu koris, diriģente Ināra Vītola
3. Ziema, Raimonda Tiguļa mūzika
dzied Strenču novada vidusskolas zēnu koris, diriģente Inese Niklaviča
4. Uz apsolīto zemi, Ulda Marhilēviča mūzika, Guntara Rača vārdi
dzied Strenču novada vidusskolas zēnu koris, diriģente Inese Niklaviča
5. Čip, čip, čip, Baibas Šteinas horeogrāfija, Birutas Ozoliņas tautas mūzikas interpretācija
dejo Ērģemes pamatskolas tautas deju kolektīvs, vadītāja Olita Šauja
6. Noskaņa, Lolitas Saulietes mūzika un vārdi
dzied Valkas novada BJC „Mice” vokālie ansambļi „Brīnumiņš” un „Brīnums”
vadītāja Inese Lečmane, koncertmeistare Tija Bērtiņa
7. Madaliņa, Sandras Jonaites horeogrāfija, Inas Aizgales tautas mūzikas apdare
dejo Valkas pamatskolas 3.– 4.klašu tautas deju kolektīvs „Vainadziņš’
vadītāja Skaidra Smeltere, koncertmeistare Tija Bērtiņa
8. Šonakt, D.Rūtenbergas mūzika, K.Kristbergas vārdi
dzied Valkas novada skolu 5.– 9.klašu koris,
diriģentes Ināra Vītola, Gita Plūmīte, Liene Skruode, diriģē Gita Plūmīte
9. Gaismiņa, D.Rūtenbergas mūzika, I.Aizkalnietes vārdi
dzied Valkas novada skolu 5.– 9.klašu koris
diriģentes Ināra Vītola, Gita Plūmīte, Liene Skruode, diriģē Ināra Vītola
10. Piparkūku balle, D.Rūtenbergas mūzika, K.Kristbergas vārdi
dzied Valkas pamatskolas 2.klašu ansamblis, vadītāja Ināra Vītola
dejo Valkas pamatskolas ritma deju pulciņš, vadītāja Gita Dreijere
11. My life is in your hands
dzied Strenču novada vidusskolas 9.– 12.klašu vokālais ansamblis, vadītāja Inese Niklaviča
12. Uz akmeņa danci vedu, Taigas Ludboržas horeogrāfija, l.t.dz. Māra Ivanova apdarē
dejo Kārķu pamatskolas 4.– 9.klašu tautas deju kolektīvs, vadītāja Ineta Zute
13. Lēkātprieks
dejo Valkas novada BJC „Mice” mūsdienu deju grupa „Dzirksts”, vadītāja Romina Meļņika
14. Jātnieka dziesma, Imanta Kalniņa mūzika, Māra Čaklā vārdi
dzied Valkas ģimnāzijas jauktais koris, diriģente Inese Niklaviča
15. Karameles, Aigara Voitišķa mūzika, Pētera Brūvera vārdi
dzied Valkas ģimnāzijas jauktais koris un Strenču novada vidusskolas 9.– 12.klašu vokālais ansamblis
diriģente Inese Niklaviča
16. Sniegbaltīte
dejo Valkas novada BJC „Mice” mūsdienu deju grupa „Dzirksts”, vadītāja Romina Meļņika
17. Meitenes stāsts
dejo Valkas ģimnāzijas 10.– 12.klašu tautas deju kolektīvs „Vendīgs”
vadītāja Silga Strazdiņa, koncertmeistare Tija Bērtiņa
18. Ziemas balle
dejo Valkas novada BJC „Mice” sporta deju klubs „Ziemeļvalsis”, vadītājs Jānis Rukmanis

Ziemassvētku stāstu stāsta:
Koncerta vadītāji – Enija Kristena Āboliņa un  Dolfs Gregors Pavārs
Sniegpārsliņa – Signe Zalužinska
Mākoņa dēls Tumšulis – Ruslans Hodorkins
Mazās sniegpārsliņas – mūsdienu deju grupa „Dzirksts”
Tumšuļa palīgi, mazie mošķīši – mūsdienu deju grupa „Dzirksts”
Koncerta gaismu operators – Jānis Brīdiņš
Koncerta skaņu operators – Andris Niklavičs, palīgs – Inese Lečmane
Koncerta dekorāciju veidotājs – Jānis Lečmanis
Koncerta režisore – Vita Kalvāne

Papildu informācija: Valkas novada BJC „Mice” direktore Vita Kalvāne, 64723036, 26423172

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 7. decembrī Cēsu Izstāžu namā tiek atvērtas izstādes-' ' Kārlim Melbārzdim-110' ' .

Kārlis Melbārzdis – ainavists, 1931. gadā beidzis Mākslas akadēmijā Vilhelma Purvīša meistardarbnīcu ar diplomdarbu ' ' Ziema' ' . Bija viens no ražīgākajiem un populārākajiem  Vilhelma Purvīša sekotājiem mākslā. Mākslinieka pirmā un  vienīgā personālizstāde tika sarīkota Cēsīs 1934. gadā.

Pirmo reizi Cēsīs ir izstāde gleznotājai Elizabetei Melbārzdei - mākslinieka mazmeitai.

Viņu mākslā pazīst ar gleznotajām balerīnām, par kurām māksliniece saka: ' ' Visas savas domas, sajūtas, skumjas, prieku, mīlestību es transformēju balerīnu tēlos.' '

Vēl Cēsu Izstāžu namā ar izstādi ' ' Melns. Balts' '   jubileju atzīmē Cēsu mākslas skolas keramikas skolotāja Vita Vīksna. Darbu ideju veidojumos māksliniece pasniedz smalki un eleganti.

Izstādes atvērtas no š.g. 7. decembra līdz 2013. gada 6. janvārim. Cēsu Izstāžu nams atrodas (Pils laukums 3),darba laiks no plkst. 10:00-17:00, svētdienās no 10:00-16:00,pirmdienās slēgts.

 

Informāciju sagatavoja:
Nata Livonska
Galvenā speciāliste Izstāžu nama ekspozīciju darbā
tālr.64123557;26175509
e-pasts: nata.livonska(at)cesis.lv
www.muzejs.cesis.lv

Valkas daudzdzīvokļu māju iemītnieki, kurus vieno kopīgs pagalms, aicināti pieteikties Ziemassvētku sagaidīšanas pasākumam.

Saulgriežu laika konkursam pieteikto daudzdzīvokļu māju pagalmus ieskandinās budēļi – dziesmu draugu kopa „Nāburgi”, savukārt namu iemītnieki aicināti savstarpēji sadarboties budēļu jautrai uzņemšanai. Kaimiņi var vienoties dziesmā, dejā, dzejā, maskās, veidot kopīgas dekorācijas, izrotāt pagalma eglīti vai iesaistīties kādās citās aktivitātēs, kas padarītu līksmāku gaismas gaidīšanas laiku.

Par pieteikšanos konkursam lūdzam sazināties ar jauniešu kluba „Pēda” vadītāju Rominu Meļņiku (29472781, romina.melnika PIE valka PUNKTS lv) līdz 14. decembrim. Interesantākie budēļu sagaidītāji tiks godināti pie izrotātās eglītes Lugažu laukumā kādā no Saulgriežu pasākumiem (laiks tiks precizēts).

Kopīgi padarīsim līksmāku gaismas gaidīšanu!

Papildu informācija Latvijas – Igaunijas institūta mācību centra vadītāja Zane Bulmeistare, 64781193, instituts PIE valka PUNKTS lv, www.ile.lv

Svētdien, 9. decembrī, no plkst. 11.00 atpūtas kompleksa „Mazais Ansis” lielajā rijā notiks pirmais Ziemassvētku tirdziņš, kurā savas preces piedāvās teju 50 tirgotāju. Būs iespēja iegādāties lauku labumus, rokdarbnieku un amatnieku darinājumus Ziemassvētku dāvanām un patīkami pavadīt dienu kopā ar ģimeni. Par pirmssvētku noskaņojumu gādās folkloras kopa „Endzelīte” no Dikļiem.

No plkst.12.00 ar bērniem darbosies Rūķis. Būs gan jautras rotaļas, gan sejiņu apgleznošana, gan piparkūku tortīšu veidošana un izrotāšana. Pieaugušie tiks aicināti veidot Ziemassvētku rotājumus un darboties floristikas radošajā darbnīcā. No plkst.14.00 ikviens varēs izmēģināt savu veiksmi Laimes akā.

Amatnieki un mājražotāji ieradīsies no Smiltenes, Rūjienas, Līgatnes puses, arī tepat no Burtnieku novada un Valmieras.

Protams, būs arī Kocēnu novada tirgotāji:

- z/s "Sandras" - dārza veltes, konservējumi, floristika, adījumi

- z/s "Kaņepītes" - bioloģiski ražoti milti, auzu pārslas, klijas

- Inguna Valdmane no Dikļu pag. "Mežiņiem" - truši, trušu vilnas izstrādājumi

- Santa Rumba no Dauguļu "Mežvijām"- medus, dārza veltes

- z/s "Lejaskārkli" - cidoniju sīrups, sukādes

- z/s "Vaitalas" - kartupeļi

- z/s "Jaunbrēmeles" - āboli

- "Dabas spēks" - sēkliņu, riekstu maisījumi

- Zeltīte Kaviere - tējas

- Daiga Lazdiņa - adījumi

- Jolanta Daugule - tortes, rotaslietas

- Īrisa Vainovska - keramika

- "Rebeka"- keramika

- Dikļu rokdarbnieces - cimdi, zeķes

- Inese Kaša – rotaslietas

- “Medus kāre” - vaska sveces un medus 

Tirdziņā varēs iegādāties žāvētas zivis no Lubānas ezera, dārza un meža veltes, konservējumus, adījumus un tamborējumus, floristikas darbus, trušu vilnas izstrādājumus, dažādas zāļu tējas, medu un sveces, dārza veltes, keramikas izstrādājumus, groziņus, cidoniju sukādes un sīrupu, garšvielas un dažādus sēkliņu maisījumus, bioloģiskos miltus, auzu pārslas un putraimus, maizi, kūkas un pīrāgus, lina galdautus un priekšautus, gaļas izstrādājumus, dziju, vilnas segas un spilvenus, sieru, lakatus, dažādas rotas un ādas kastītes, piparkūkas, ekskluzīvas dekupētas rotu lādes, spoguļu ietvarus, paplātes, filca izstrādājumus, griķu spilvenus, Ziemassvētku šķīvjus, koka rotaļlietas, galdus, krēslus, un vēl, vēl, vēl...

Visi laipni aicināti, jo Ziemassvētku tirdziņš sagādās prieku gan lieliem, gan maziem. Sasildīties varēs ar dažādiem karstajiem dzērieniem, kā arī izsalkumu remdēt ar desiņām un kāpostiem.

Tirdziņu organizē „Mazais Ansis” sadarbībā ar Kocēnu novada domi.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Valkas pilsētas kultūras nams ir izsludinājis fotokonkursu „Ziemassvētku gaidīšanas prieks”. Konkurss tiek organizēts ar mērķi – veidot 20 labāko fotogrāfiju izstādi. Piedalīties aicināti gan profesionāļi, gan amatieri.

Katrs pretendents var iesniegt ne vairāk kā 3 fotogrāfijas, atbilstoši konkursa nolikuma prasībām. Fotogrāfijas iesniedzamas digitālā formātā (CD, USB zibatmiņa) personīgi Valkas pilsētas kultūras namā, E.Dārziņa ielā 8, Līgai Šnukai (2.stāvā) vai pa e-pastu liga.snuka PIE valka PUNKTS lv līdz 2012. gada 27. decembrim plkst. 12.00. Iesniedzot fotogrāfijas, jābūt norādītam autora vārdam, uzvārdam, adresei, tālruņa numuram un e-pasta adresei.

Labāko darbu atlasi veiks komisija 5 cilvēku sastāvā. Tā pieņems arī lēmumu par labāko fotogrāfiju, tās autoram piešķirot Dāvanu karti Valmieras Drāmas teātrī Ls 10,- vērtībā.

Plašāku informāciju var saņemt pa telefonu 29230511 (Līga Šnuka). Ar konkursa nolikumu var iepazīties www.valka.lv, uzspiežot uz banera „Fotokonkurss (Ziemassvētku)”.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Šnuka, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 22. decembrī, no plkst.10.00 līdz 14.00 Valkā, Lugažu laukumā pie kultūras nama būs tradicionālais Ziemassvētku tirdziņš ar jautru mūziku, Ziemassvētku ugunskuru, piparkūkām, karstu tēju un citiem lauku un pilsētas labumiem. Tirdziņā solījis ierasties arī Ziemassvētku vecītis no pašas Lapzemes.

Aicinām visus radošos un aktīvos zemniekus, lauksaimniekus, mājražotājus, amatniekus un rokdarbniekus gan no tuvienes, gan tālienes un, protams, – arī pircējus! Tirgot gribētājus ar savu produkciju: dažādiem gardumiem, tējām, dārzeņiem, āboliem, rokdarbiem un visu ko citu, lūdzam pieteikties pa telefonu 26488684 (Sniedze Ragže). Dalība tirdziņā – bez maksas.

Plkst.12.00 notiks izsole, kurā iegūtie līdzekļi tiks izlietoti bērnu piepūšamajām atrakcijām pilsētas svētkos 2013.gada 8.jūnijā. 

Nāc un piedalies arī TU! 

Papildu informācija: Sniedze Ragže, 26488684

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Tūrisma attīstības valsts aģentūra(TAVA) ir piešķīrusi Latvijas tūrisma kvalitātes sertifikātu „Q-Latvia” Cēsu pils apmeklētāju un tūrisma informācijas centram.

„Tas nozīmē, ka mēs esam orientējušies uz viesi ar vēlmi  izprast un apmierināt viņa vajadzības, kā arī esam spējīgi nodrošināt sertifikāta kritērijiem atbilstošus tūrisma pakalpojumu standartus. Sniegsim klientiem augstas kvalitātes servisu un domāsim par viņu komfortu arī turpmāk,” ar gandarījumu par sasniegto rezultātu stāsta Andra Magone, Cēsu Tūrisma Attīstības un informācijas centra vadītāja.

Sertifikāts ir izsniegts uz 5 gadiem ar atkārtotām pārbaudēm reizi gadā. Slepenais viesis, kas pārbauda vai noteiktie kritēriji, kas saistīti ar laipnu apkalpošanu, joprojām tiek izpildīti, var atkal ierasties jebkurā laikā.  

Andra Magone izsaka lielu paldies saviem kolēģiem, par attieksmi pret ikdienas darbu, jo īpaši tiem cilvēkiem, kas aci pret aci saskaras ar klientu, un tiem, kas veido tūrisma produktu. „Kolēģu atbildības un servisa izpratnes rezultātā mēs saviem klientiem un pilsētas viesiem varam sniegt augstas kvalitātes pakalpojumus,” saka Andra Magone.

*Eiropas tūrisma nozarē „Q” kvalitātes sistēmas pēdējos gados ir kļuvušas plaši pazīstamas. Līdzīgi kā citās valstīs, ieviešot „Q-Latvia” kvalitātes sistēmu, uzņēmumam ir iespēja palielināt savu konkurētspēju, prestižu un atpazīstamību, nodrošinot klienta vajadzībām un prasībām atbilstošu pakalpojumu. „Q-Latvia” kvalitātes zīmes ieguvēji tiks īpaši izcelti TAVA īstenotajās mārketinga aktivitātēs un reklamēti tūrisma informatīvajos kanālos.

Cēsu Tūrisma Attīstības un informācijas centram sertifikāts pasniegts piektdien ,7.decembrī, Latvijas tūrisma forumā Rīgā.

 

Informāciju sagatavoja:
Daiga Janševska
Cēsu Kultūras un Tūrisma centra
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.28342115; 28318318
E – pasts: daiga.jansevska PIE cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

Ceturtdien, 20. decembrī, plkst.22.22 uz Latvijas – Igaunijas robežas Valkā, pie Rīgas – Raja ielas krustojuma (pie tiesas) sāksies pasākums, veltīts 5. gadskārtai, kopš atvērta robeža starp abām valstīm.

Iedzīvotājus un ciemiņus uz robežas sagaidīs Valkas un Valgas talismani – robežstabi Pēteris un Peeter, kuri sanākušos mudinās uz draudzīgu virves vilkšanu, lai tādējādi vēl vairāk tuvinātu abas dvīņu pilsētas. Pasākumā piedalīsies un apsveikuma runas teiks arī Valkas un Valgas pašvaldību vadītāji Kārlis Albergs un Kalev Härk.

Tā kā robežas atvēršanas gadskārta sakrīt ar saulgriežu laiku, Valkas pilsētas kultūras nama folkloras deju kopa „Sudmaliņas” aicinās piedalīties bluķa vilkšanā un dedzināšanā, kā arī dančos. Savukārt Valgas tautas deju kopa „Sõsarad” kopā ar tautas mūzikas kapelu „Supsti” klātesošajiem mācīs pazīstamākās igauņu tautas dejas. Ap pusnakti „Sudmaliņas” un visi sanākušie veidos kopīgu draudzības apli, un pret debesīm pacelsies gaisa laternas ar laba vēlējumiem sev, savai pilsētai un valstij.

Protams, neiztiks arī bez vēderpriekiem – būs cienāšanās ar igauņu putru un latviešu tradicionālajiem pelēkajiem zirņiem. Nākot uz pasākumu, ņemiet līdzi svecītes! Tās saliksim gar kāpnēm, veidojot izgaismotu Draudzības taku!

2007. gada 21. decembrī Šengenas zonai pievienojās Latvija, Igaunija, Lietuva, Čehija, Malta, Polija, Slovākija, Ungārija un Slovēnija. Tā bija ļoti nozīmīga diena, jo Šengenas līguma dalībvalstu iekšējās robežas var šķērsot jebkurā vietā, bez personu robežkontroles.

Tiekamies Latvijas – Igaunijas robežpunktā 20. decembrī plkst.22.22!  

 

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Valsts kultūrkapitāla fonds (VKKF) 2013. gadā plāno izsludināt 4 kultūras projektu konkursu kārtas LiteratūrasMūzikas un dejas mākslasTeātra mākslasFilmu mākslasVizuālās mākslasKultūras mantojumaTradicionālās kultūrasDizaina un arhitektūras nozarēs, iespējams iesniegt arī starpdisciplinārus projektus.

Projektu konkursā projekta pieteikumus var iesniegt gan fiziskas personas, gan juridiskas personas.

VKKF projektu konkursu grafiks 2013. gadā:

 

Projektu pieteikumus pieņem

Projektu pieteikumus var sūtīt pa pastu

Konkursa rezultāti

Līgumus par piešķirto finansējumu jānoslēdz

1. konkurss

no 2. janvāra līdz 25. janvārim plkst. 12:00

līdz 21. janvārim (pasta zīmogs)

pēc 22. februāra

līdz 15. martam

2. konkurss

no 18. marta līdz 12. aprīlim plkst. 12:00

līdz 8.aprīlim (pasta zīmogs)

pēc 10. maija

līdz 14. jūnijam

3. konkurss

no 29. jūlija līdz 23. augustam plkst. 12:00

līdz 19. augustam (pasta zīmogs)

pēc 20. septembra

līdz 11. oktobrim

4. konkurss

no 14. oktobra līdz 8. novembrim plkst. 12:00

līdz 4. novembrim (pasta zīmogs)

pēc 29. novembra

līdz 20. decembrim

VKKF 2013. gadā plāno īstenot vairākas mērķprogrammas:

Nozare / Mērķprogramma

Mērķis

Finansējums 2013. gadā, Ls

 
 

Starpdisciplināri projekti

 

Profesionālu nevaldības kultūras organizāciju atbalsts

Mērķis - atbalstīt profesionālas nevaldības kultūras organizācijas, kuras sistemātiskā nekomerciālā darbībā veicina inovatīvas, starptautiski aktuālas kultūras attīstību Latvijā, nodrošinot augstvērtīgus mākslas notikumus, to popularizēšanu publiskajā telpā, kā arī reģionālās kultūrvides aktivizēšanos.

250 000

 

Radošo industriju pilotprojektu konkursa izveide

Mērķis - veicināt uzņēmējdarbību radošajās industrijās un pierādīt, ka radošums var būt pamats ilgtspējīgai uzņēmējdarbībai. Atbalsts paredzēts inovatīvu radošo industriju produktu vai pakalpojumu (arī – biznesa ideju) izstrādei. Biznesa idejas attīstības rezultātā idejas autori kļūst par patstāvīgiem komercdarbības veicējiem.

100 000

 

Nacionālās identitātes veicināšana

Mērķis - stimulēt radošās personas un kolektīvus radīt darbus, kas stiprina dzimtenes mīlestību, veicina piederības izjūtu Latvijas kultūras telpai, latviešu valodai, kā arī izpratni par Latvijas vēsturi un kultūras mantojumu un darīt tos pieejamus plašai sabiedrībai. Programma „Nacionālā identitāte” ir ar provokatīvu uzstādījumu – nacionālo pasūtījumu noteiktā, sabiedrībai aktuālā tematiskajā lokā, kas katru gadu var tikt formulēts un pieteikts no jauna. Padome var vienoties arī par konkrētā gada papildu prioritāro fokusu – piemēram, jaunrade, mantojuma aktualizēšana, vēsture, dokumentālie žanri, jaunas satura pieejamības veicināšanas formas darbā ar bērnu un jauniešu auditoriju u.tml.

300 000

 

Profesionālās mākslas pieejamība reģionos

Mērķis - nodrošināt profesionālās mākslas pieejamību Latvijas reģionos, lai paaugstinātu kultūrvides kvalitāti un nodrošinātu sabiedrībai visā Latvijā (izņemot Rīgas pilsētā) iespēju baudīt augstvērtīgus profesionālās mākslas produktus un pasākumus (izrādes, izstādes, koncertus, festivālus, filmas u.c.) atbalstot kultūras projektus, kas radīti vai notiek reģionos.

200 000

 

Dizaina un arhitektūras nozare

 

Dizaina un arhitektūras nozares eksporta spējas veicināšana

Mērķis – atbalstīt dalību starptautiskās izstādēs, ceļojošo izstāžu veidošanu, reprezentatīvu (digitālu) datu bāzes veidošanu, kā arī projektus, kas veicinātu Rīgas kā kultūras galvaspilsētas atpazīstamību.

20 000

 

 

Kopā, Ls:

870 000

 

Mērķprogrammas, kuras plānots īstenot pateicoties VAS „Latvijas valsts meži” ziedojumam

 

Valstiski nozīmīgi kultūras pasākumi

Mērķis - atbalstīt Latvijas kultūrai nozīmīgu pasākumu norisi.

330 000

 

Atbalsts koru un tautas deju tradīcijas attīstībai

Mērķis - atbalstīt koru un tautas deju tradīcijas attīstību, nodrošinot prioritāru atbalstu mežu darbinieku koriem un tautas deju kolektīviem, koru un tautas deju kolektīvu dalību starptautiskos konkursos un festivālos, kā arī kora mūzikas ierakstu izdošanu. Neatbalsta - finansējuma pieprasījumus tērpu un aprīkojuma iegādei.

50 000

 

2013.gada projektu konkurss par tiesībām realizēt Kurzemes, Latgales, Zemgales un Vidzemes kultūras programmas, lai nodrošinātu kultūras pieejamību reģionos

Mērķis - veicināt kultūras pieejamību sabiedrībai, organizējot projektu konkursus kultūras projektu atbalstam reģionos.

168 800

 

 

Plašāka informācija par plānotajiem konkursiem pieejama VKKF mājas lapā internetā vai saņemt VKKF birojā Rīgā, Vīlandes ielā 3 (3. stāvā), tālrunis 67503177, fakss 67503897, e-pasts kkf PIE kkf PUNKTS lv.


Informācijas avots: Valsts kultūrkapitāla fonds

Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerība piedāvā iespēju no šī gada 15. decembra līdz nākamā gada 23. janvārim iesniegt projektu pieteikumus programmas “Kultūras un radošo industriju platformas” konkursā. Tas sniegs iespēju Latvijai un citām Ziemeļu Dimensijas valstīm pretendēt uz finansējumu, lai stiprinātu sadarbību radošo industriju sektorā un veicinātu šo valstu ekonomisko izaugsmi. 

 

Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerība ar jauno projektu konkursu iepazīstināja konferencē „Diskutējot par finanšu iespējām kultūras un radošajām industrijām Ziemeļu Dimensijas reģionā”, kas notika Varšavā šī gada decembra sākumā.

Programmas “Kultūras un radošo industriju platformas” mērķis ir stiprināt kultūras un radošo industriju sektoru Ziemeļu Dimensijas valstīs, atbalstīt sadarbības iespējas, radīt labvēlīgus apstākļus starptautiskā tirgū šīs nozares produktiem, popularizēt nozari, programmas ietvaros atbalstot kultūras un radošo industriju projektus, kas šajā reģionā uzlabotu cilvēku dzīves kvalitāti. Projektu aktivitātes veicinās starptautisku biznesa tīklu un dažādas sadarbības formas, sniedzot iespēju radīt kopīgus kultūras un radošo industriju produktus un iniciatīvas.

Kā iepriekš informējusi Kultūras ministrija, Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerības (Northern Dimension Partnership on Culture - NDPC) mērķis ir veicināt kultūras un radošo industriju attīstību Ziemeļu Dimensijas teritorijā reģionālā un starptautiskā līmenī. Šajā partnerībā darbojas Norvēģija, Krievija, Dānija, Latvija, Lietuva, Igaunija, Somija, Vācija, Islande, Polija, Zviedrija un Eiropas Komisija. Projektu iesniedzējam jāpārstāv viena vai vairākas no šī reģiona valstīm, piedaloties Krievijai kā partnerim.

Projektus konkursā aicinātas iesniegt institūcijas un organizācijas, kas darbojas kultūras un radošo industriju sektorā. Projektu pieteikšana jāveic elektroniski Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerības mājas lapā no 2012. gada 15. decembra līdz 2013. gada 23. janvārim. Projektu īstenošanas laiks - līdz nākamā gada decembrim.

Viena projekta ietvaros paredzētais maksimālais finansējums ir 50% no kopējām projekta izmaksām, kura apjoms ir no 5000 līdz 20 000 eiro. Projekta iesniedzējiem jāpamato līdzfinansējuma piesaistes iespējas.

Plašāka informācija par projektu konkursu pieejama Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerības mājaslapā.

Ziemeļu Dimensijas Kultūras partnerība dibināta 2010. gadā kā ceturtā partnerība Ziemeļu Dimensijas politikā. Partnerības darbu koordinē pastāvīgais Sekretariāts, kas darbojas Ziemeļu Ministru padomes Sekretariāta telpās Kopenhāgenā, Dānijā.


Informācijas avots: Kultūras ministrija

No 20. decembra  Valmieras Drāmas teātrī Ziemassvētku koncerts 2 daļās „ZIEMASSVĒTKI AR BELLACCORD”. Koncerts notiks 20. decembrī plkst. 18:30, 21. decembrī plkst. 18:30, 22. decembrī plkst.13:00 un 18:30, 23. decembrī plkst. 13:00, 29. decembrī plkst. 18:30. Koncerts kopā ar „Bellaccord” mūzikas pavadījumu klausītāju aizvedīs 30. gadu noskaņās, kur ikkatram būs iespēja noticēt brīnumiem. Piedalās: Ieva Puķe, Inese Ramute, Elīna Vāne, Inese Pudža, Māris Bezmers, Mārtiņš Meiers, Kārlis Neimanis, Aigars Vilims un kvartets „Undertango”. Biļetes Valmieras Drāmas teātra kasēs.

18. decembrī plkst. 17.00 Valmieras Integrētajā bibliotēkā. Praktiskā nodarbība sveču liešanā. Organizē Valmieras Sieviešu Klubs.

19. decembrī plkst. 19.00 Valmieras Kultūras centrā. Koncertā uzstāsies Vidzemes Augstskolas koris "Skan", improvizācijas teātris "ViAgars"  u.c. Ieeja pasākumā bez maksas.

20. decembrī plkst. 18.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā notiks labdarības koncerts "Ar skatu uz debesīm". Koncertā piedalās Goran Gora/Imants Ziedonis. Ieeja par ziedojumiem.

21. decembrī plkst. 11.00 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā. Valmieras Pamatskolas Ziemassvētku koncerts.

21. decembrī plkst. 17.30 Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā. PII "Pienenīte" un "Kārliena" Ziemassvetku koncerts – svētbrīdis.

21. decembrī plkst. 19.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā Valmieras draudzes jauniešu ansambļa „Cum laudem Deo” koncerts „Pieskāriens svētvakarā”. Ieeja par ziedojumiem.

22. decembrī plkst. 14.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā. Kokļu kvarteta „Accorda” (Rīga) un kokļu ansambļa „Cantata” (Valmiera) koncerts. Ieeja par ziedojumiem.

23. decembrī plkst. 19.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā skanēs koncerts „Tev tuvumā”, kurā muzicēs aktieris Artūrs Skrastiņš, dziedātāja Ieva Kerēvica un grupa „Putnu Balle”. Koncertprogrammā būs dzirdamas latviešu komponistu Mārtiņa Brauna, Aivara Hermaņa, Raimonda Paula, Jāņa Lūsēna, Ulda Marhilēviča, Imanta Kalniņa, Emīla Dārziņa kompozīcijas un citu Ziemassvētku dziesmu versijas akustiskās mūzikas izpildījumā. Īpaša uzmanība tiks veltīta komponista un izpildītāja Arņa Medņa muzikālajai daiļradei. Koncerta apmeklētāji aicināti ņemt līdzi pašadītus cimdus, cepures, šalles vai zeķes, kuras ar vietējo pašvaldību sociālo dienestu gādību tiks nodotas tiem, kuriem šoziem ir īpaši auksti. Biļešu cena Ls 4,-. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas. Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī www.bilesuparadize.lv

25.decembrī plkst. 21.00 Valmieras Kultūras centrā Ziemassvētku balle. Spēlēs grupa „Lauku muzikanti”.

27. decembrī plkst. 19.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā svētku atmosfērā koncertā „Debesis ir tuvu klāt” muzicēs dziedātāja Kristīne Šomase, grupas „Credo” solists Guntis Veits, bundzinieks Gundars Lintiņš un taustiņinstrumentālists Atrūrs Palkevičs. Biļešu cena Ls 3,-. Biļetes iepriekšpārdošanā Biļešu paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī www.bilesuparadize.lv

29. decembrī plkst. 17.00 Valmieras Sv. Sīmaņa baznīcā. Valmieras draudžu Ziemassvētku labdarības koncerts.

1.janvārī plkst.00.00 Svētku salūts Valmieras centrā, no 00.30 Valmieras Kultūras centrā notiks Jaungada balle kopā ar grupām „Karakums” (Normunds Jakušonoks, Kaspars Tīmanis un Daiga Petkeviča) un „Kantoris 04”. Ieejas maksa: Ls 3,-.


Beverīnas novadā

17.decembrī plkst.16.00 Trikātā, saieta namā DEPO Beverīnas novada amatnieku tirdziņa atklāšana.

22. decembrī plkst. 16.00 Trikātā pie saieta nama "Depo" Ziemas Saulgrieži - Bluķa vakars.
Kopā ar tautas mūzikas kapelu "Abulmalas burlakas" un folkloras kopu „SILAVOTI" . Vakara gaitā notiks bluķa vilkšana un dedzināšana, dziedātas Ziemassvētku dziesmas, spēlētas rotaļas, lekti tautu danči. Būs arī karsta tēja un karstvīns.Dalība bez maksas! Vēlams ierasties ķekatnieku maskās!

29.decembrī plkst. 19.00 Trikātas kultūras namā. Vecgada koncerts, kurā piedalās pašdarbības kolektīvi. Ieeja brīva.

29. decembrī no plkst. 21.00 Vecgada balle, spēlēs „Inga un Normunds". Ieeja Ls 2.00 


Kocēnu novadā

20. decembrī plkst. 17.00 Rubenes pamatskolā. Pamatskolas audzēkņi un skolotāji ielūdz uz Ziemassvētku pasākumu „Ziemassvētku sapnis”.

20. decembrī plkst. 18.00 Kocēnu kultūras namā. Pamatskolas skolēni un skolotāji aicina uz Ziemassvētku uzvedumu „Mazā raganiņa”.

20. decembrī plkst. 16.30 Jaunburtnieku skolā. Ziemassvētku koncerts „Svētku putenis”.

24. decembris plkst. 17.00 Rubenes ev.lut. baznīcā. Svētvakara dievkalpojums.
Piedalās: Kocēnu kultūras nama jauktais koris „IMERA" un Vaidavas kultūras centra „Vaidava" jauktais koris „VAIDAVA".

25. decembrī plkst. 14.00 Bērzaines saieta namā. Ziemassvētku dievkalpojums.

26. decembrī plkst. 14.00 Vaidavas izglītības biedrības telpās. Ziemassvētku pasākums. Programma: Dziedošās Irmeju ģimenes ziemassvētku apsveikums, Nelda Bailīte - ko zvaigznes un cipari sola 2013.
Apdāvināšanās un apsveikumi (ņemiet līdzi dāvaniņu apm. 1 lata vērtībā). Cienāšanās no groziņiem.

26. decembrī plkst. 18.00 Zilākalna kultūras namā. Pensionāru balle Ziemassvētku vakarā.

28. decembris plkst. 16.30 Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centrs. Pasākums bērniem „Pingvīnu Jaunais gads”.

30. decembris plkst. 14.00 Rubenes ev.lut. baznīcā. Vecgada dievkalpojums.

31. decembris plkst. 19.00 Dikļu pils. Jaunā gada sagaidīšana Dikli Palace Royal Casino. Pasākumu vadīs Renārs Zeltiņš. Par deju ritmiem atbildīgi būs Rollman’s band, kuri nospēlēs jebkuru pasaules un Latvijas hītu. No plkst. 21:00 varēs izmēģināt veiksmi pie pokera un ruletes galdiem, kā arī piedalīties hipodroma derībās. Pusnaktī salūts pils pagalmā, sagaidot jauno 2013. gadu. Vairāk informācijas www.diklupils.lv

31. decembris no plkst. 00.00 Kocēnu pagasta centrā. Jaunā gada sagaidīšana. Svētku salūts un sveicieni 2013. gada. No plkst. 00:30 Kocēnu kultūras namā Jaungada balle kopā ar grupu „Kokmuižas muzikanti”. Zālē būs galdiņi, darbosies bārs. Ieejas maksa: Ls 2,-

1. janvārī no plkst. 00.30 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā. Jaungada balle kopā ar grupu „Zeļļi”. Ieejas maksa: Ls 2,-

1. janvārī no plkst. 00.15 Dikļu centrā. Pusnakts tikšanās un vēlējumi Jaunajā gadā.

1. janvārī no plkst. 00.30 Bērzaines tautas namā. Jaungada balle kopā ar grupu „Alianse”

1. janvārī no plkst. 00.30 Zilākalna kultūras namā. Jaungada nakts diskotēka.


Burtnieku novads
 

22. decembrī no plkst. 11.00 – 16.00 Pie „Valmiermuižas alus” darītavas. Tirdziņš „Ar Gardu Muti Valmiermuižā”.

23. decembrī plkst. 11.00 Burtnieku pagasta kultūras centrā. Pašdarbnieku koncerts „Ziemassvētku jampadracis”

23. decembrī plkst. 10.00 Matīšu pamatskolas zālē. Eglīte pirmsskolas vecuma bērniem. Būs muzikāls uzvedums „Pingvīna Ziemassvētki”, kā arī rotaļas un spēles. Ziemassvētku vecītis dalīs dāvaniņas un uzklausīs sagatavotos dzejolīšus. Nepieciešamības gadījumā tiks nodrošināts autobuss. Pieteikties pasākumam pie Ligitas Jenčas līdz 19. decembrim (tālr. 29697319).

25. decembrī plkst. 14.00 Ēveles pagasta tautas namā. Ziemassvētku koncerts

25. decembrī plkst. 11.00 Valmieras pagasta kultūras namā muzikāls uzvedums bērniem „Pingvīna piedzīvojums”. Valmieras pagastā deklarētie bērni līdz sešu gadu vecumam (ieskaitot) aicināti saņemt saldumu paciņas. Neizņemtās paciņas varēs izņemt Valmieras pagasta pārvaldē līdz 2013. gada 15. janvārim.

27. decembrī plkst. 19.00 Burtnieku pagasta kultūras centrā koncerts „Ziemassvētku Roze”. Piedalās Lorija Vuda un Uģis Prauliņš, kā arī dziedātāji no kora „Gaudeamus”. Ieeja bez maksas.

29. decembrī no plkst. 22.00 līdz plkst. 3:00 .urtnieku pagasta kultūras centrā Jaungada karnevāls.

29. decembrī plkst. 22.00 Ēveles pagasta tautas namā Vecgada balle. Ielūdz grupa „Bums”.

29. decembrī plkst. 17.00 Valmieras pagasta kultūras namā. Deju studijas „HAIDAR” netradicionālo deju uzvedums „Kopā ar jūras braucēju Sinbadu”.

30. decembrī plkst. 19.00 Matīšu pamatskolas zālē. Gadumijas pasākums „Labo darbu balva 2012”.

30. decembrī plkst. 21.00 Vecates pagasta kultūras centrā. Jaungada karnevāls kopā ar grupu „Blēži”.

31. decembrī plkst. 23.00 Matīšu centra laukumā tradicionālā iedzīvotāju tikšanās, savstarpējie apsveikumi un jaunā gada sagaidīšana. No plkst. 00:30 pamatskolas zālē Jaungada balle, kuru spēlēs grupa „Ceļojums”. Ieeja – Ls 2,00.

1. janvārī plkst. 22.00 Rencēnu pagasta kultūras namā Jaungada karnevāls, kurā spēlēs grupa „Novadnieki”. Tēlos tērpiem apmeklētājiem ieeja brīva, pārējiem biļešu cena – Ls 2,00.

6. janvārī plkst. 12.00 pagasta pensionāru tradicionālā tikšanās „Svētku egles gaismiņās”. Paredzēts koncerts, klāti galdi, spēlēs Līvānu kapela „Jūlijs”. Iepriekšēja pieteikšanās pa tālr. 29489543 (Līga Stebere) vai 26313154 (Valmieras pagasta pārvalde). 

 
Foto: Aivis Stracinskis 

No 2012. gada 28. decembra Madonas novada multifunkionālajā jaunatnes iniciatīvu centrā varēs apskatīt Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžas studentes Vitas Pavlovičas kvalifikācijas darba projektu – vides objektu ’’Dvēsele’’.

Jautājumi par riska grupu jauniešiem mūsdienās kļūst arvien aktuālāki. Aizvien vairāk tiek domāts kā iesaistīt šos jauniešus, lai viņi kļūtu par pilnvērtīgu sabiedrības daļu. Sociālās atstumtības riska grupu jauniešiem raksturīga vesela virkne pazīmju un problēmu, kas jāņem vērā, domājot par situācijas cēloņu izzināšanu un motivācijas programmu veidošanu. Šo jauniešu problēmas rada ne vien konkrētu zināšanu un iemaņu trūkums vai personīgās dzīves sarežģījumi, bet arī zināma pašatsvešināšanās no sabiedrības.

Objekts ir autores interpretējums par riska grupu jaunieša dvēseles stāvokli. Dvēsele ir sarežģīts ’’mehānisms’’, tāpēc objekts tiks izgatavots no dažāda biezuma metāla stieplēm, kuras vīsies un locīsies viena ap otru, radot elegantu, bet reizē skarbu iespaidu. Tajā tiks iestrādātas trīs abstraktas cilvēka sejas, kuras paudīs trīs emocijas – prieku, skumjas un dusmas.

Vides objekts ’’Dvēsele’’ tiek radīts Eiropas Komisijas projekta ’’Keeping youth away from crime: searching for best European practices’’ ietvaros. Objekta ’’Dvēsele’’ sadarbības partneris ir Madonas Bērnu un jauniešu centrs (direktore Gunita Kļaviņa) un Madonas novada  multifunkcionālais jaunatnes iniciatīvas centrs (vadītāja Nadežda Niedrīte).

Objekts atradīsies Madonas novada multifunkcionālajā jaunatnes iniciatīvu centra foajē, Raiņa ielā 12, un to varēs bez maksas apskatīt līdz 2013.gada 30. janvārim.

Fragments no vides objekta "Dvēsele"  

 

Kontaktinformācija:
Vita Pavloviča
Projekta ’’Dvēsele’’ vadītāja
Tel.: 20316643
E-pasts: vita.pavlovica PIE gmail PUNKTS com

23.decembrī plkst.14.00 Cēsu Izstāžu namā tautas vērtes kopa „Dzieti” ziemas Saulgriežu noskaņās izpildīs senās Dieva un Saules dziesmas.

Kad ir aizvadīta pati garākā nakts, tad laiks svinēt Saules gaismas pieaugšanas svētkus, ar katru dienu saņemot arvien vairāk gaismu un siltumu. Tāpēc koncerta programmā skanēs dziesmas, kas rosina domāt par lielajiem spēkiem, kuri nosaka visa dzīvā pastāvēšanu uz Zemes-Dievu un Sauli.

„Gada pēdējās dienās katrs, vērtējot sasniegto, apzināmies, ka skaistajā Dieva pasaulē jāpakļaujas mūžīgajiem likumiem un uzdevumiem, nemitīgi vērtējot sevis darītā un radītā nepieciešamību, lai vairotu kārtību un saskaņu uz Zemes,” skaistus svētkus novēl tautas vērtes „Dzieti” vārdā dalībniece Elga Broka

Ieejas maksa: Ls 1,-;Ls 0,70-

Biļetes var iegādāties pirms pasākuma norises vietā. 

Informāciju sagatavoja:
Daiga Janševska
Cēsu Kultūras un Tūrisma centra
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 64127636;28342115
E – pasts: daiga.jansevska PIE cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

Pieejams Alūksnes novada janvāra kultūras, atpūtas un sporta pasākumu kalendārs.

Ar gaidāmajiem notikumiem aicinām iepazīties šeit

Ceturtdien, 20. decembrī, plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs jau otrā jaukā satikšanās, sadziedāšanās un sarunu pasākumā „Tējas vakari svecīšu gaismā”. Vakara tēma – Ziemassvētki.

„Vakari ir kļuvuši arvien garāki un garāki… Tāpēc ir īstais laiks satikties, lai kopīgu uzdziedātu vai vienkārši parunātos pie tējas tases,” aicina kultūras metodiķe Līga Pandalone.

Jau ziņots, ka novembrī, pēc vairāku valcēniešu ierosinājuma, Valkas pilsētas kultūras namā tika uzsākts jauns pasākumu cikls, lai kādu brīdi kopīgi atpūstos, padziedātu un parunātos par mūs interesējošām tēmām! Tēja un sveces būs, ja ir vēlēšanās, katrs pats var paņemt līdzi kādu cukurgraudu vai cepumu.

Aicināts ikviens interesents! Ieeja uz tējas vakaru – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ceturtdien, 20. decembrī, plkst.23.30 Radošajā telpā „309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) viesosies Latvijas pankroka leģendas – grupas „PND” un „All Day Long” un tieši ar šo koncertu grupas uzsāk savu tradicionālo Ziemassvētku jampadrača tūri.

Bez tam, visi kopā esam paredzējuši sagaidīt arī pasaules galu, kam būtu jāiestājas 21.decembrī, un iespējams – tieši pusnaktī! Tāpat aprit arī 5 gadi kopš Latvija un Igaunija iestājušās Šengenas zonā, kad šo notikumu Valkā/Valgā kopīgi atzīmēja arī Latvijas un Igaunijas prezidenti. Tieši 309.kabinetā paredzēts noslēgt piecgades svinības!

Vairāk informācijas: www.309.lv

http://punk.lv/pnd/

http://www.alldaylong.lv/?page=news

http://www.youtube.com/watch?v=fNZbeChFajM

http://www.youtube.com/watch?v=zzk-8akrWxo

Ieeja pasākumā par ziedojumiem: LVL 1,-

Tiekamies 20.decembrī, 309.kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 22. decembrī plkst.17.00 skanēs koncertprogramma Ave Maria. To atskaņos Dace Balode /mecosoprāns/, Lelde Krastiņa /ērģeles/, un Ilze Petrovska /čells/.

Ave Maria jeb lūgšana Dievmātei ir viens no visvairāk izmantotajiem kanoniskajiem tekstiem, tas iedvesmojis komponistus no renesanses laika līdz pat mūsdienām. Koncertā skanēs dažādu laikmetu un zemju komponistu versijas par šo lūgšanu, tā būs gan cildeni apgarota, gan himniski pacilāta un dramatiska mūzika.

Mūziķi aicina Ziemassvētku priekšvakarā baudīt miera, harmonijas un apskaidrības noskaņu un sagatavoties Kristus Piedzimšanas svētkiem.

Koncertu atbalsta Cēsu novada pašvaldība.

Ieeja par ziedojumiem.
 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Krastiņa
Cēsu Sv. Jāņa draudzes ērģelniece
www.cesujana.lelb.lv

No 21. decembra līdz 6. janvārim Valkas pilsētas kultūras namā, Tautas lietišķās mākslas studijas (TLMS) „Saulīte” izstāžu telpā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma studijas dalībnieku darbu izstāde „Atnākšanas gaišās gaidas”.

Advents tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „atnākšana”. Gaišais mums saistās ar jaunu saules kāpumu debesu jumā, bet gaidas ir ģimenes svētku pirms kulminācijas brīdis. Izstādes „Atnākšanas gaišās gaidas” motīvā ir dzejnieces K.Apškrūmas pārdomas:

„Ziemas viducī

mūs iesauc Ziemassvētki,

tumsas klaipu

sveču guns sāk šķelt,

ļaudīm zaļā egle

kļūst par laipu,

kura ved pie zvaigznēm

gaismu smelt.

Ziemas viducī

mūs ieauž Ziemassvētki,

siltām straumēm plūst,

Debess dāvināto

mīlestības mieru

pasaule

un mūsu sirdis gūst.”

Ikviens no darbiem, kas iekārts zaļajā eglē, ir roku siltuma, mīļuma un gaišas enerģijas bagāts. Te atklājas Ziemassvētku stāsti – katram darbam šis stāsts ir savs un atšķirīgs, kādam tas nozīmē atgriešanos sniegotā lauku klusumā, kādam citam – sveces liesmiņas nemierīgo plīvošanu, vēl kādam tas ir intensīvs, negaidītu krāsu un brīnumainu sajūtu piepildīta laika atklājums. Izstādē apskatāmi nelielas formas un klusinātas noskaņas caurausti darbi. 

Izstādes kurators: Aivars Ikšelis, 64722360

 

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

31. decembrī no plkst. 22.00 līdz 1. janvāra plkst. 02.00 pirmo reizi Jaunā gada sagaidīšana Smiltenes pilsētas centrā - uz lielās skatuves par mūziku un izklaidi gādās Guntis Skrastiņš un grupa „No pusvārda”.

„Gadu mija ir klāt! Aicinām smilteniešus un pilsētas viesus sajust kopā būšanas brīnuma pieskārienu un maģiskās pusnakts stundas sagaidīšanu! Tikai kopā varam padarīt Smilteni gaišāku un skaistāku!" ieskandināt prieku pilsētas centrā un uz kopīgu svētku svinēšanu aicina Smiltenes novada Kultūras pārvaldes vadītāja Pārsla Jansone.

Mūzika un izklaide visām gaumēm, atskats fotogrāfijās uz aizejošo gadu Smiltenes acīm, laba vēlējumi, maģiskās pusnakts stundas sagaidīšana un svētku salūts. Svētkus kuplinās Blomes pagasta amatnieki – metālkalējs Jānis Keiselis ar laimes liešanu, lauku mājas „Donas” ar karstu kafiju un pīrāgiem, kā arī gaidāmi vēl citi muzikāli pārsteigumi un dāvanas no mūsu pašu māksliniekiem. Pasākuma laikā darbosies pilsētas kafejnīcas.

Ļausimies skanīgām dziesmām, jestrām dejām, interesantiem notikumiem, balvām un pārsteigumiem!

Uzmanību autovadītājiem! Pasākumā laikā Smiltenes pilsētas centrā būs satiksmes ierobežojumi!

Informāciju sagatavoja:
Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: Marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv
Telefons: 64707584

Pirmajos Ziemassvētkos, 25.decembrī, plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) Valkas novada literārā apvienība aicina ikvienu uz Ziemassvētku dzejas lasījumiem.

Sākotnēji bija iecere īstenot mazliet riskantu eksperimentu – Ziemassvētku dzejas lasījumu pasākumu organizēt brīvā dabā, pilsētas centra skvērā. Taču, kā vēsta laika prognozes, 25.decembris būs anticiklona un ciklona satikšanās diena, un tas nozīmē mainīgus laika apstākļus, kad lasīt dzeju skvēriņā nebūtu patīkami.

„Ziemassvētki un Jaunais gads ir laiks, kad saņemam visvairāk apsveikumu un laba vēlējumu. Nereti cilvēki ilgi meklē apsveikuma vārdus, lai gadu no gada tie neatkārtotos. Tāpēc nolēmām organizēt šādu pasākumu, lai rosinātu ieklausīties citādās Ziemassvētku noskaņās un vārdu meistaru veidotās dzejas rindās. Ģimenes lokā svētki būs nosvinēti, turpināsim to darīt kopā ar literātiem. Ja arī Tu esi sacerējis kādu Ziemassvētku dzejoli vai varbūt Tev ir tuvs kāda autora dzejolis, nāc un esi kopā ar mums, dalies savā priekā un izjūtās, jo lasījumi būs brīvā formā. Apmeklētājus gaida arī neliels, bet patīkams pārsteigums, ko būs sarūpējis Dāmu klubs, sadarbībā ar fondu Ziedot.lv,” aicina Valkas novada literārās apvienības biedre Mārīte Magone.

 

Papildu informācija: Valkas novada literārās apvienības biedre Mārīte Magone, 29198900

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ir tapis jauns Kocēnu novada domes prezentācijas materiāls – pastkartes, uz kurām ir ne tikai Kokmuižas pils parterā esošā saules pulksteņa attēls, bet kuras arī pilda saules pulksteņa funkciju. Ja pastkarti saloka norādītajā veidā, top mazs saules pulkstenis, kas jānovieto saulainā vietā, lai tas  rādītu laiku. Viena daļa pastkaršu ar īpašu svētku sveiciena apdruku ceļos kā Ziemassvētku apsveikums no Kocēnu novada domes, bet pārējās tiks izmantotas kā prezentācijas materiāli.

Pastkartes dizaina autors ir Mārtiņš Gills, vizuālajā noformējumā izmantota Oļģerta Vērmaņa fotogrāfija, kas tika iesniegta Kocēnu novada fotokonkursam.

Kocēnu pagastā Kokumuižas pils parterā atrodas Latvijā vienīgais publiski apskatāmais sfēriskais saules pulkstenis un Baltijā vienīgais, kam uz ciparnīcas attēlots laika vienādojums.

 


Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv
 

Turpinot aizsākto tradīciju, arī šogad Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, plkst.16.00 Valkas – Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Valkā, Rīgas ielā 9) būs koncerts, uz kuru ikvienu valcēnieti un pilsētas viesi šajā skaistajā Ziemassvētku laikā aicina Valkas Rotari klubs.

Koncertā muzicēs Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studenti – Zane Godiņa un Janeks Niklavičs. Ieeja – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas Rotari kluba prezidente Nadežda Možarova, 26443050

Piektdien, 28. decembrī, plkst. 14.00 Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centrā un plkst. 16.00 Zilākalna kultūras namā notiks pasākums bērniem, kuri neapmeklē bērnudārzu - "Pingvīnu Jaunais gads". Šajos svētku pasākumos varēs saņemt saldumu paciņas, kuras sarūpējusi Kocēnu novada dome.

Svētdien, 30. decembrī, plkst. 14.00 Rubenes evaņģēliski luteriskā baznīca notiks Vecgada dievkalpojums.

1. janvārī plkst. 00.00 Kocēnu pagasta centrā norisināsies Jaunā gada sagaidīšanas pasākums ar  svētku salūtu un svētku sveicieniem. Vēl pirms pusnakts pie domes ēkas uz lielā ekrāna būs redzams aizvadītā gada pasākumu video atspoguļojums, bet mirkli pirms pulkstenis sitīs divpadsmit svētku uzrunu teiks Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis. Savukārt plkst. 00.30 Kocēnu kultūras namā notiks Jaungada balle kopā ar grupu „Kokmuižas muzikanti". Ērtībai zālē galdiņi, darbosies bārs. Ieeja - Ls 2.

1. janvārī plkst. 00.30 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā notiks Jaungada balle kopā ar grupu "Zeļļi", ieeja Ls 2.

1. janvārī plkst. 00.15 Dikļu centrā - pusnakts tikšanās un vēlējumi Jaunajā gadā.

1. janvārī plkst. 00.30 Bērzaines tautas namā notiks Jaungada balle kopā ar grupu "Alianse".

1. janvārī plkst. 00.30 Zilākalna kultūras namā notiks Jaungada nakts diskotēka.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

Diena pa dienai, stunda pa stundai un minūte pa minūtei tuvina mūs gadu mijai. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, arī šoreiz valcēnieši un pilsētas viesi 31.decembrī plkst.23.30 tiek aicināti Jauno gadu sagaidīt Lugažu laukumā pie kultūras nama, lai dalītos nu jau aizejošā gada spilgtākajos notikumos, iespaidos un pārdomās. Klausīsimies apsveikumos un laba vēlējumos, sveiksim viens otru, vērosim krāšņo salūtu un mūzikas pavadībā iesildīsimies dejas solī.

No plkst.00.30 grupas „Most Wanted” un Dj Jāņa Gustapa vadībā dejas turpināsies kultūras nama telpās. Pērkot biļeti uz balli iepriekšpārdošanā, tās cena būs Ls 2, bet 2013.gadā – jau Ls 3,-.

 

Laimīgu Jauno gadu!

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086