Arhīva kalendārs

« December 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Pieejams Alūksnes novada janvāra kultūras, atpūtas un sporta pasākumu kalendārs.

Ar gaidāmajiem notikumiem aicinām iepazīties šeit

Ceturtdien, 20. decembrī, plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs jau otrā jaukā satikšanās, sadziedāšanās un sarunu pasākumā „Tējas vakari svecīšu gaismā”. Vakara tēma – Ziemassvētki.

„Vakari ir kļuvuši arvien garāki un garāki… Tāpēc ir īstais laiks satikties, lai kopīgu uzdziedātu vai vienkārši parunātos pie tējas tases,” aicina kultūras metodiķe Līga Pandalone.

Jau ziņots, ka novembrī, pēc vairāku valcēniešu ierosinājuma, Valkas pilsētas kultūras namā tika uzsākts jauns pasākumu cikls, lai kādu brīdi kopīgi atpūstos, padziedātu un parunātos par mūs interesējošām tēmām! Tēja un sveces būs, ja ir vēlēšanās, katrs pats var paņemt līdzi kādu cukurgraudu vai cepumu.

Aicināts ikviens interesents! Ieeja uz tējas vakaru – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ceturtdien, 20. decembrī, plkst.23.30 Radošajā telpā „309.kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) viesosies Latvijas pankroka leģendas – grupas „PND” un „All Day Long” un tieši ar šo koncertu grupas uzsāk savu tradicionālo Ziemassvētku jampadrača tūri.

Bez tam, visi kopā esam paredzējuši sagaidīt arī pasaules galu, kam būtu jāiestājas 21.decembrī, un iespējams – tieši pusnaktī! Tāpat aprit arī 5 gadi kopš Latvija un Igaunija iestājušās Šengenas zonā, kad šo notikumu Valkā/Valgā kopīgi atzīmēja arī Latvijas un Igaunijas prezidenti. Tieši 309.kabinetā paredzēts noslēgt piecgades svinības!

Vairāk informācijas: www.309.lv

http://punk.lv/pnd/

http://www.alldaylong.lv/?page=news

http://www.youtube.com/watch?v=fNZbeChFajM

http://www.youtube.com/watch?v=zzk-8akrWxo

Ieeja pasākumā par ziedojumiem: LVL 1,-

Tiekamies 20.decembrī, 309.kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

Cēsu Sv. Jāņa baznīcā 22. decembrī plkst.17.00 skanēs koncertprogramma Ave Maria. To atskaņos Dace Balode /mecosoprāns/, Lelde Krastiņa /ērģeles/, un Ilze Petrovska /čells/.

Ave Maria jeb lūgšana Dievmātei ir viens no visvairāk izmantotajiem kanoniskajiem tekstiem, tas iedvesmojis komponistus no renesanses laika līdz pat mūsdienām. Koncertā skanēs dažādu laikmetu un zemju komponistu versijas par šo lūgšanu, tā būs gan cildeni apgarota, gan himniski pacilāta un dramatiska mūzika.

Mūziķi aicina Ziemassvētku priekšvakarā baudīt miera, harmonijas un apskaidrības noskaņu un sagatavoties Kristus Piedzimšanas svētkiem.

Koncertu atbalsta Cēsu novada pašvaldība.

Ieeja par ziedojumiem.
 

Informāciju sagatavoja:
Lelde Krastiņa
Cēsu Sv. Jāņa draudzes ērģelniece
www.cesujana.lelb.lv

No 21. decembra līdz 6. janvārim Valkas pilsētas kultūras namā, Tautas lietišķās mākslas studijas (TLMS) „Saulīte” izstāžu telpā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma studijas dalībnieku darbu izstāde „Atnākšanas gaišās gaidas”.

Advents tulkojumā no latīņu valodas nozīmē „atnākšana”. Gaišais mums saistās ar jaunu saules kāpumu debesu jumā, bet gaidas ir ģimenes svētku pirms kulminācijas brīdis. Izstādes „Atnākšanas gaišās gaidas” motīvā ir dzejnieces K.Apškrūmas pārdomas:

„Ziemas viducī

mūs iesauc Ziemassvētki,

tumsas klaipu

sveču guns sāk šķelt,

ļaudīm zaļā egle

kļūst par laipu,

kura ved pie zvaigznēm

gaismu smelt.

Ziemas viducī

mūs ieauž Ziemassvētki,

siltām straumēm plūst,

Debess dāvināto

mīlestības mieru

pasaule

un mūsu sirdis gūst.”

Ikviens no darbiem, kas iekārts zaļajā eglē, ir roku siltuma, mīļuma un gaišas enerģijas bagāts. Te atklājas Ziemassvētku stāsti – katram darbam šis stāsts ir savs un atšķirīgs, kādam tas nozīmē atgriešanos sniegotā lauku klusumā, kādam citam – sveces liesmiņas nemierīgo plīvošanu, vēl kādam tas ir intensīvs, negaidītu krāsu un brīnumainu sajūtu piepildīta laika atklājums. Izstādē apskatāmi nelielas formas un klusinātas noskaņas caurausti darbi. 

Izstādes kurators: Aivars Ikšelis, 64722360

 

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086