Arhīva kalendārs

« November 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Ceturtdien, 1. novembrī plkst. 17.00 Liepājas Latviešu biedrības namā atklās Alūksnes novada mākslinieku izstādi „liepajai PIE aluksne PUNKTS lv”.

Izstādes atklāšanā piedalīsies Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins, pašvaldības pārstāvji un izstādē skatāmo darbu autori. Jāuzsver, ka šī Alūksnes novada mākslinieku darbu izstāde Liepājā uzskatāma par atbildes vizīti pērn Alūksnē notikušajai Liepājas mākslinieku izstādei.

Izstādes kuratores Anitas Vēliņas aicinājumam rādīt alūksniešu radošo veikumu liepājniekiem atsaukušies apmēram 20 Alūksnes novada mākslinieki. Izstādē, kas būs skatāma līdz 30. novembrim, liepājnieki varēs aplūkot lielformāta darbus – lielākoties gleznas, grafiku, tēlniecības darbus.

Iespēju iepazīt Alūksnes novadu caur saviem darbiem liepājniekiem sniegs vairāki Alūksnes Mākslas skolas pedagogi – Anita un Ojārs Vēliņi, Lilija Kukle, Elita Salaka, Rita Rubene, Daina Rudzīte, Artis Bērziņš, tādi alūksniešu iecienīti mākslinieki kā Zigrīda Ilenāne, Gunārs Ozoliņš, Māris Salmiņš, Rauls Zitmanis, Dzidra Ezergaile, Ainārs Zelčs, Gintars Čerbikovs, Antra Lielmane, Ivars Vecāns. Savu devumu izstādē pievienojuši arī vairāki jaunie mākslinieki, Alūksnes Mākslas skolas absolventi.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Suvenīru piedāvājums Gulbenes tūrisma centrā tiek paplašināts. Ar 1. novembri centra apmeklētājiem ir iespēja iegādāties ne tikai pastkartes, magnētiņus, zvaniņus un citas mīļas lietiņas, bet arī puzles ar Gulbenes novada apskates objektu fotogrāfijām.

Piecās dažādās puzlēs tiks attēloti populārākie Gulbenes pilsētas un novada apskates objekti – Bānītis, pilsētas pulkstenis, Stāmerienas baznīca, strūklaka „Pakur, pakur” un Gulbenes simbols – bronzas gulbji, kuri mājo Jaunatnes parkā. Puzles ir 10x15 cm lielas un sastāv no 24 gabaliņiem. Katra puzle ir individuāls roku darbs. Tā var būt kā unikāla dāvana jau šajos Ziemassvētkos.

Aicinām puzles un citus suvenīrus iegādāties „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrā”, Ābeļu ielā 2 (tel. 64497729, turists PIE gulbene PUNKTS lv).


Foto: Gulbenes novada TIC

Informāciju sagatavoja:
Inga Barinska
tūrisma informācijas speciāliste
t.64497729, 26447952

Valmieras pilsētas pašvaldība piedāvā nedēļas nogales pasākumu sarakstu.


Kultūras, sporta un izklaides pasākumu plāns Valmierā un tās apkārtnē 2012. gada novembrī

Pasākumi nedēļas nogalē Valmierā un tās apkārtnē (02.- 04.novembris)
Valmierā notiks sadancošanās koncerts „Mēs - 3, jūs - 3”
Valmierā notiks bigbenda „Valmieras puikas” 20 gadu jubilejas koncerts
Dikļu pilī skanēs eņģeļu balsis

Informāciju sagatavoja:
Anita Deigele
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
tūrisma informācijas konsultante
Tālr.: +371 64207177
E-pasts: anita.deigele PIE valmiera PUNKTS lv
www.visit.valmiera.lv

 

Svētdien, 11. novembrī visā Latvijā tiks atzīmēta Lāčplēša diena, un arī Valkā šai dienai par godu notiks atceres brīdis kritušajiem tēvzemes varoņiem. Plkst.10.00 Valkas – Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Rīgas ielā 9) notiks Lāčplēša dienai veltīts dievkalpojums.

Savukārt pulcēšanās tradicionālajam lāpu gājienam – līdz plkst.17.00 pie baznīcas. Pēc vīru ansambļa muzikāla sveiciena plkst.17.00, sāksies lāpu gājiens pa Rīgas – Beverīnas – Tālavas un Varoņu ielām uz Latvijas atbrīvošanas cīņās kritušo Ziemeļvidzemes karavīru Brāļu kapiem. Ap plkst.17.30 Brāļu kapos pie pieminekļa 1919.gada brīvības cīņās kritušajiem kareivjiem sāksies atceres brīdis.

Gājienā un Latvijas Brīvības cīņu varoņu atceres pasākumā laipni aicināts piedalīties ikviens Valkas pilsētas vai novada iedzīvotājs, kurš vēlas godināt par Latvijas brīvību kritušos, līdzi ņemot lāpu vai svecīti.

Lai godinātu latviešu karavīrus, kuri 1919. gada 11. novembrī izcīnīja izšķirošo cīņu pret Bermonta karaspēku, Aizsardzības ministrija jau piekto gadu aicina visus Latvijas iedzīvotājus Lāčplēša dienā pie apģērba piespraust sarkanbaltsarkanu lentīti. 

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Šnuka, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

PA „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” sākot ar 1. novembri izsludina fotokonkursu „Fotoaparāts rokā – Gulbenes novads uzmanības lokā”, kura mērķis ir iesaistīt amatierus un profesionālus fotogrāfus, lai radītu mākslinieciski kvalitatīvas un interesantas fotogrāfijas ar Gulbenes pilsētas un novada kultūrvēsturiskajiem un dabas objektiem, ainavām, pilsētvidi un novada pagastiem, atpūtu Gulbenes novada tūrisma servisa un apskates objektos, kā arī kultūras, sporta un izklaides pasākumiem.

Fotokonkurss, protams, neizpaliks bez pievilcīgām naudas un vērtīgām veicināšanas balvām, savukārt labākie fotoattēli tiks izmantoti PA „Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs” informatīvo izdevumu veidošanai, ievietošanai Gulbenes novada tūrisma portālā www.gulbene.lv/tourism, reprezentācijas vajadzībām un fotoizstādei, kura būs pieejama publiskai apskatei Gulbenes novada iedzīvotājiem un viesiem.

Tā kā konkurss norisināsies no 2012. gada 1. novembra līdz 2013. gada 15. oktobrim, tad ikviens ir aicināts ņemt fotoaparātu rokās un iemūžināt Gulbenes pilsētu un novadu četros gadalaikos, pašreiz uzsvaru liekot uz rudenīgi ziemīgajiem skatiem.

Ar fotokonkursa nolikumu var iepazīties un to lejupielādēt Gulbenes novada tūrisma portālā www.gulbene.lv/tourism, kā arī Gulbenes pašvaldības lapā www.gulbene.lv. Bez maksas nolikuma kopijas var saņemt PA “Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”, Ābeļu ielā 2, Gulbenē.

Informāciju sagatavoja:
Laura Lulle
PA „Gulbenes tūrisma un
Kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”
tūrisma speciāliste
laura.lulle PIE gulbene PUNKTS lv, tel. 26399451



Otrdien, 13. novembrī, no plkst. 19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs Mārtiņa danču vakars, uz ko visus aicina kultūras nama folkloras deju kopa „Sudmaliņas”

Savam prātam tīkamu deju atradīs katrs – gan kautrīgs iesācējs, gan drošs folkloras deju pārzinātājs. Uz jautru sadancošanos brīvā atmosfērā aicināti lieli un mazi. Pasākums tiek organizēts, lai iepazīstinātu ikvienu interesentu ar latviešu tautas tradicionālās kultūras vērtību – tautas dančiem. Lai kopīgā sadancošana būtu patīkama, aicinām dalībniekus ierasties labā omā, līdzi ņemot piemērotus deju apavus.

Mārtiņi simbolizē pāreju no rudens perioda uz ziemu. Raugoties pēc senajām latviešu tradīcijām, Mārtiņi ir laiks, kad cilvēki bija beiguši lauku darbus un varēja veltīt laiku sev un savai garīgai izaugsmei. Vēlos rudens vakaros senie latvieši pievērsās mīklu minēšanai, dažādu lietu izgatavošanai, kopīgai uzdziedāšanai vai dancošonai. „Pulkā nāc, dancot sāc! Kopsim mūsu senču tradīcijas un turēsim tās godā un cieņā!”, aicina pasākuma idejas autore, deju kopas „Sudmaliņas” vadītāja Skaidra Smeltere.

Ieeja uz danču vakaru – bez maksas.

Papildu informācija:
Folkloras kopas „Sudmaliņas” vadītāja Skaidra Smeltere, 28804645

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ar gaidāmajiem pasākumiem Valkas novadā var iepazīties šeit. 

Tuvojoties Mārtiņdienai, Valmieras un tās apkārtnes kafejnīcas un izklaides vietas jau savlaicīgi ir parūpējušās par to, lai novada iedzīvotājiem būtu iespēja sajust svētku atmosfēru. Interesentiem būs iespēja piedalīties vairākos svētku pasākumos, baudīt Mārtiņdienas tradicionālos ēdienus, iet ķekatās un rotaļās, bet vakara noslēgumā kājas izkustināt svētkiem par godu rīkotajās ballēs.

10.novembrī no plks. 10:00 visi mīļi aicināti uz Mārtiņdienas jampadraci Valmieras Bibliotēkā. No plkst.10:00 – 14:00 Valmieras Bibliotēkas 1. stāvā būs puzuru gatavošanas darbnīca. Savukārt no plkst. 11:00 - 15.00 Bērnu apkalpošanas nodaļā tiks dziedātas dziesmas, minētas mīklas un notiks kopīga lustēšanās. Te viesosies bērnu popgrupa "Notiņas" un muzikāli dramatiskais teātris "Spēlīte", lai ar dažādiem priekšnesumiem priecētu gan lielos, gan mazos klausītājus.

Arī tirdziņš „Ar gardu muti Valmiermuižā” aicina atzīmēt Mārtiņdienu. Tajā līdz ar ierastajiem mājražotāju un amatnieku labumiem būs iespējams iegādāties dažādus vietējo saimnieču sarūpētus labumus Mārtiņdienas cienastam – mājas maizi, sieru, gaļas kūpinājumus, brieža gaļas desas un konservus, kaltētas šitake sēnes, mājas vīnu, sulas un citus našķus. Mazākajiem tirdziņa apmeklētājiem būs iespēja pašiem izgatavot savu Mārtiņdienas masku. Vairāk par tirdziņa piedāvājumu – www.gardumuti.lv

Beverīnas novadā Mārtiņdienas pasākumi 10. novembrī sāksies jau plkst.10:00, kad Brenguļos notiks „Lāčplēša kauss” volejbolā. Pēc sporta sacensībām vakarā Brenguļu sākumskolas zālē pulksten 22:00 notiks balle, kurā par jestru muzikālo atmosfēru parūpēsies šova O!kartes skatuve dalībnieks Rikardions. Zālē būs pieejami arī galdiņi. Pasākuma ieejas cena Ls 2,-.

Garšas kārpiņas palutināt būs iespēja traktierī-picērijā „Liepziedi un Rozmarīns” un kafejnīcā „Bastions”, kur svētkiem par godu tiks piedāvāti sātīgi tradicionālie ēdieni. Mārtiņdienu senie latvieši atzīmēja ar bagātīgu mielastu. Kā ziedojums Mārtiņam tika kauts gailis vai vista, tradicionāli tika ēsti arī pīrāgi, maize, plāceņi, medus un dzerts alus. Arī kafejnīca „Bastions” apmeklētājiem un svētku svinētājiem galdā cels Mārtiņdienas zosi, Pīles cepeti medus marinādē un citus gardus svētku ēdienus. Savukārt, traktieris- picērija „Liepziedi un Rozmarīns” piedāvās īpašu putraimdesu ar kāļiem, burkāniem un kāpostiem.

Svinot saimnieciskā gada noslēgumu, pabeigtos rudens lauku darbus un pirmo ziemas dienu, Dikļu pils restorāna pavāri Mārtiņdienas svinētājiem 9. un 10. novembrī piedāvās nobaudīt īpaši svētkiem par godu gatavotu zosi. Pavāru komanda to servēs un piedevas gatavos uz vietas restorānā, bet restorāna direktors Jānis Ierasts būs sarūpējis zosij pieskaņotus dzērienus. Jau iepriekš iespējams rezervēt galdiņus, zvanot pa tālruni 64207480.

Dikļu pils izveidojusi arī īpašo piedāvājumu ar nakšņošanu izturīgākajiem Mārtiņdienas svinētājiem. Piedāvājumā ietvertas vakariņas 40 latu vērtībā Dikļu pils restorānā, nakšņošana divvietīgā pils istabā, rīta baseina un burbuļvannas apmeklējums, kā arī brokastis Verandā uz pils saimnieka rēķina. Cena divām personām ir Ls 80,-. Plašāku informāciju iespējams skatīt www.diklupils.lv.

Savu pārsteigumu svētku ietvaros ir sagādājis arī  3D kino teātris „Gaisma”. Visiem Mārtiņiem savā vārda dienā 11. novembrī būs iespēja noskatīties jebkuru filmu ar 50% atlaidi, kasē uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Arī Kocēnu novads ir parūpējies par svētku atmosfēru, piedāvājot interesentiem pilnu svētku programmu ar Mārtiņdienas tradīciju godināšanu. 11. novembrī jau plkst. 10:00 laukumā pie sporta nama „Kocēni” sāksies Lielais Mārtiņdienas jampadracis. Tiks organizēts svētku tirdziņš, kurā savus ražojumus piedāvās uzņēmēji, zemnieki, mājražotāji un amatnieki.

Plkst. 14:00 tiks vārīta Mārtiņdienas gaiļa zupa. Mārtiņos nedrīkst trūkt ne dziesmu, ne deju, tāpēc, piedaloties Kocēnu pamatskolas un bērnudārza audzēkņiem un Kocēnu Kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvam „Savieši” sāksies danči un rotaļas. Par neatņemamu Mārtiņdienas svinēšanas sastāvdaļu tiek uzskatīta ķekatās jeb budēļos iešana, kad sievas un vīri pārģērbjas par dažādiem dzīvniekiem un budēļu tēva vadībā dodas no sētas uz sētu, lai ienestu svētku atmosfēru katrā mājā. Saimnieki budēļus aicina istabā, pacienā, izjautā par nākotni un budēļiem dodoties uz citu sētu, solās tos gaidīt atkal citu gadu. Budēļu raksturīgākās maskas ir kaza, vilks, lācis, dzērve, siena kaudze, labības kūlis un čigāni. Ķekatu dalībnieku uzdevums ir panākt, lai zem maskas viņu neviens nevarētu pazīt ne pēc izskata, ne pēc balss.

Pašā vakarā pulksten 22:00 Kocēnu Kultūras namā kājas izkustināt varēs svētku ballē, kurā spēlēs populārā grupa „Zeļļi”. Apmeklētāju ērtībām zālē būs pieejami galdiņi un darbosies bārs. Ieeja ballē Ls 2,-.

Mārtiņi latviešu gadskārtu paražās ir svinama diena, kas iezīmē rudens beigas un ziemas sākumu. Šajā dienā beidzas Veļu laiks un iesākas ziemas gaidīšanas periods. Līdz Mārtiņiem saimniekiem bija jābeidz rudens aršana un kulšana, lai nosvinētu arī apkūlības. Pēc Mārtiņiem beidzās arī pieguļas un ganu laiks. Mārtiņdiena tiek atzīmēta ar bagātīgu mielastu

Nosviniet Mārtiņdienu Valmieras pusē! 

Sestdien, 10.novembrī plkst.19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) ar programmu „Transformeri” viesosies ukraiņu cirks. Jaunajā šova programmā lielus un mazus pārsteigs akrobāti, dresēti dzīvnieki, klauni, burbuļu šovs, multfilmu varoņi, kā arī citi priekšnesumi.

Ieejas maksa Ls 2,-. Bērniem līdz trīs gadu vecumam, ejot kopā ar pieaugušo – ieeja bez maksas. Biļešu iepriekšpārdošana kultūras namā pie dežuranta katru darba dienu no plkst.9.00 līdz 15.00 un no 16.00 līdz 20.00.

Papildu informācija:
Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone, 64723705 

Informāciju sagatavoja: 
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

No 12. novembra līdz 5. janvārim Valkas pilsētas kultūras nama 1. stāva foajē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma fotogrāfa Jana Artusa – Bertranda (Francija) foto izstāde „No putna lidojuma”.

J.A.Bertrands dzimis 1946. gadā Francijā. Šodien pasaulē zināms kā profesionāls franču izcelsmes fotogrāfs un fotožurnālists. Slavu ieguvis 1998. gadā, projekta „No debesīm ieraudzītā zeme” ietvaros, ar fotogrāfijām, kurās attēlota mūsu planēta, kas fotografēta no putna lidojuma.

Fotogrāfs izdevis 60 grāmatas, kurās reproducētas viņa fotogrāfijas. Pasaulē pārdoti trīs miljoni Jana Artusa – Bertranda sagatavoto grāmatu. Tieši Āfrikā, strādādams par gaisa balona pilotu, viņš atklāja zemes nenovērtējamo skaistumu, to vērojot no augstuma. Tas pamudināja fotogrāfu iemūžināt zemi un parādīt cilvēces ietekmi uz planētu.

J.A. Bertrands ir fotografējis 75 valstīs. 2006. gadā fotožurnālists ir uzņēmis televīzijas dokumentālo filmu sēriju par konkrētām vides aizsardzības problēmām. Filmu pirmizrāde notika Francijas sabiedriskajā televīzijā un šobrīd tā tiek demonstrēta 49 valstu televīzijās. Vairāk nekā 600 miljoni cilvēku ir redzējuši šo dokumentālo filmu sēriju. 2011. gada ANO Ģenerālās asamblejas sēdē tika demonstrēta Jana Artusa – Bertranda dokumentālā filma par ūdens piesārņojuma problēmām pasaulē un to ietekmi uz zemeslodes ekosistēmu.

Izstādi „No putna lidojuma” veido J.A. Bertranda darbi, kas atrodas Parīzē dzīvojošas latviešu mākslinieces Daigas Alises Freimanes dzīvesbiedra, franču fotomākslinieka darbu kolekcijā.

 

Izstādes kurators: 
Aivars Ikšelis, 64722360

Informāciju sagatavoja: 
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

 

Novembris ir mūsu tautas patriotisma mēnesis, kad atceramies un pieminam brīvības cīnītājus un atzīmējam  Latvijas Republikas Proklamēšanas gada dienu. Šogad atzīmējot 11.novembrī Lāčplēša dienu un 18.novembrī Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu, Smiltenes novadā būs iespēja apmeklēt vairākus valsts svētkiem veltītus pasākumus.

Smiltene

11.novembrī plkst.18.00 - Lāčplēša dienai veltīts piemiņas brīdis Smiltenes ev.lut. baznīcā. Lāpu gājiens. (A.Eglīša lūgšana "Dievs, tava zeme deg" Vigo Račevska un Anitas Grūbes versijā).   Aicinām arī šogad atcerēties tradīciju Lāčplēša dienā ēku un māju logos ielikt svecītes, tā godinot mūsu kritušo brīvības cīnītāju piemiņu.

16.novembrī plkst. 19.00 Smiltenes Trīs pakalnu sākumskolas zālē notiks LR proklamēšanas 94.gadadienai veltīts svinīgs sarīkojums. Pasākumā stāstu par mūsu cilvēkiem un mūsu mājām izdejos tautas deju ansamblis „Ieviņa”, Smiltenes bērnu deju kolektīvs „Dadzīši”, Palsmanes vidējās paaudzes deju kolektīvs „Cīrulis” un izdziedās smiltenieši Jānis Žagariņš, Andis Mincis, Salvis Skopāns, Juris Paleps, Viktors Tilčiks.

Jau tradicionāli šogad pasākuma laikā Smiltenes novada dome sveiks tos Smiltenes novada iedzīvotājus un uzņēmējus, kas ar savu nesavtīgo darbu un augstiem sasniegumiem ir devuši nozīmīgu ieguldījumu Smiltenes novada attīstībā un  tā vārda popularizēšanā gan valstī, gan aiz tās robežām, kā arī suminās konkursa „Smiltenes novada sakoptākais īpašums 2012” laureātus.

Šogad Smiltenes novada domes apbalvojumus pasniegs: amatniekam, mucu meistaram Albertam Mednim (Smiltenes novada Goda cilvēks), TLMS „Smiltene” vadītājai Inesei Kauliņai (Gada balvu Kultūrā), AS ”Smiltenes piens” kolektīvam (Gada balva Tautsaimniecībā), Smiltenes novada Politiski represēto personu nodaļas „Trimdinieks” valdes priekšsēdētājam Arvīdam Kaupem (Gada balva Sabiedriskajā darbībā). Savukārt Smiltenes novada domes Goda rakstus par nopelniem un ieguldījumu tautsaimniecībā, izglītībā un sabiedriskajā darbā pasniegs: Z/S „Kalējiņi” īpašniekam Kasparam Purtrālim, SIA „Vudlande” valdes priekšsēdētājam Mārim Zālītim, SIA „Palsmane” kolektīvam, SIA „Palsa” kolektīvam, SIA „Smiltenes NKUP” attīrīšanas iekārtu operatoram Modrim Gulbim, Smiltenes Centra vidusskolas skolotājai Dzintrai Ozoliņai, veikala „Elektro Nams” vadītājam Otāram Putrālim, ilggadīgai aptiekārei, Pensionāru apvienības loceklei Maijai Ērglei un pieredzes bagātajai pedagoģei un izcilai latviešu ornamenta pārzinātājai, rokdarbniecei Valijai Nadziņai.

Bilskas pagasts

16.novembrī plkst.12.00 Smiltenes novada muzejā „Mēru muiža” izstādes „Zilākalna Marta - mīti un patiesība” atklāšana. (Ar semināru „Manas pasaules zīmes” muzejā viesosies folkloras pētniece, LU profesore Janīna Kursīte).

17.novembrī plkst.18.00 Birzuļu tautas namā valsts svētku koncerts „Kāpēc man dziedāt svešu dziesmu”. (Piedalās: Jauktais koris „Vidzemīte"; Mēru pirmskolas grupa „Bitītes"; Bilskas pamatskolas skolēni; Bērnu ansamblis „Šurumburums"). Plkst. 22.00 balle kopā ar grupu „Vidzemnieki”. Ieeja uz balli Ls 2,00.

Blomes pagasts

17.novembrī plkst.19.00 Blomes tautas namā J.Ziemeļnieka Strenču tautas teātra viesizrāde – viencēlieni ”Ģimenes laime”. Plkst.22.00 balle kopā ar Viktoru Tilčiku un Pēteri Kokarēviču. Galdiņus rezervēt iepriekš pa tālr.: 26667196.

Grundzāles pagasts

17.novembrī plkst.19.00 Grundzāles kultūras namā valsts svētku pasākums „Svinam visi kopā!” (Piedalās Grundzāles skolas dziedošie un dejojošie skolēni, Grundzāles bērnudārza audzēkņi, Kultūras nama tautas mākslas kolektīvi.) Plkst.22.00 balle-groziņu vakars kopā ar grupu „Četras tūres”. Ieeja bezmaksas. Iespēja iepriekš rezervēt galdiņus, tālr.: 29128298.

Launkalnes pagasts

11.novembrī plkst 16.00 Launkalnes tautas namā Lāčplēša dienai veltīts koncerts. Pēc koncerta ikviens aicināts doties Lāpu gājienā uz Veļukalna dabas taku. (piedalās Smiltenes pūtēju orķestris, Launkalnes vokālais ansamblis "Anemones").

18.novembrī plkst.22.00 Launkalnes tautas namā balle - groziņu vakars kopā ar grupu „Ceļavējš”. Ieeja Ls 2,00. Galdiņus rezervēt iepriekš pa tālr.25455507.

Palsmanes pagasts

10.novembrī plkst.16.00 Palsmanes kultūras namā ukraiņu cirka šovs „Transformeri”. Ieeja Ls 2,00. Plkst.19.00 Valsts svētkiem veltīts koncerts „Kad gājputni noglāsta Latviju” (Piedalās kultūras nama tautas mākslas kolektīvi). Plkst.22.00 balle kopā ar grupu „Kreisais pagrieziens”. Ieeja uz balli Ls 2,00.

Variņu pagasts

17.novembrī plkst.19.00 Variņu tautas namā valsts svētkiem veltīts koncerts


Informāciju sagatavoja: 
Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: Marita.muze PIE smiltene PUNKTS lv
Telefons: 64707584

 

Līdz 1. decembrim Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma Kristīnes Ganiņas foto izstāde. Bez saviem tiešajiem darba pienākumiem Saietu namā „Lugažu muiža”, K.Ganiņa jau ilgāku laiku nopietni nodarbojas ar fotografēšu. Izstādi veido Kristīnes jaunākie foto darbi, kas nav tikai kā fotogrāfijas, bet ir uzskatāmi par dadaisma virziena meklējumiem mākslā.

Dadaisms ir mākslas virziens, kas radies 20. gadsimta pirmajā pusē. To raksturo nihilisms, apzināta iracionalitāte, ilūziju zaudējums, cinisms un pastāvošo mākslas principu noraidījums. Šī virziena mākslinieki vērsās pret cilvēces saprātu un līdz ar to arī pret vārdu kā šī saprāta izpausmes formu. Tāpēc izstādei nav īpaša nosaukuma, jo tas neatklātu darbu patieso vērtību.

Savos darbos Kristīne Ganiņa kā mākslas darba pamatu izmanto fotogrāfiju, kas atklāj momenta izjūtas. To papildina ar ornamentālo zīmējumu, kas veikts ar photoshop programmu palīdzību. Darbu filozofiskās pārdomas ir ieprogrammētas dzejnieces Aspazijas dzejas rindas no dažādu laika posma autores darbiem, kas izlasāmas uz fotogrāfijām.

Izstādes kurators:
Aivars Ikšelis, 64722360

 

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sagaidot un atzīmējot Lāčplēša dienu, Kocēnu novadā norisināsies vairāki svinīgi pasākumi.

Svētdien, 11. novembrī:

Bērzaines pagastā plkst. 17.00 notiks lāpu gājiens no Jaunburtnieku pamatskolas uz Jaunburtnieku kapsētu. Plkst. 17.30 saietu namā Burtnieku ev.lut. baznīcas mācītājs Aldis Kalcenavs vadīs svētbrīdi par godu 12 Jaunburtnieku pagasta brīvības cīnītājiem, kas krituši cīņās par brīvu Latviju.

Dikļu kapos plkst. 13.00 notiks atceres brīdis pie Lāčplēša ordeņa kavaliera Jāņa Goltiņa atdusas vietas.

Kocēnos plkst. 16.00 (pirms dalības svinīgajā lāpu gājienā no Valmieras Kultūras centra uz Pilsētas kapiem) Kocēnu 38. skautu vienība iedegs lāpas Kokmuižas pils parterī. Kocēnu kultūras namā, Kocēnu sporta namā un Kocēnu pamatskolā tiks izgaismoti logi, tāpat arī novada iedzīvotāji tiek aicināti savu mājokļu logos iedegt gaismiņas.

Savukārt Vaidavas kultūras un amatniecības centra, kā arī Zilākalna pagasta pārvaldes ēkas un kultūras nama logos Valsts svētkos tiks iedegtas sveces.

Kā informēja zintnieks un zemes enerģijas pētnieks Totis (īstajā vārdā Jānis Neibergs), arī Zilākalna svētvietā 11. novembrī plkst. 16.00 tiks aizdegtas gaismiņas - sveces un lāpas.

Lāčplēša dienai veltīti pasākumi norisināsies arī Kocēnu novada izglītības iestādēs.

Piektdien, 9. novembrī, Jaunburtnieku pamatskolas skolēnu komanda dosies uz Burtnieku Ausekļa vidusskolu, lai piedalītos Lāčplēša dienas skrējienā un erudītu konkursā. Savukārt svētdien, 11. novembrī, plkst. 15.00 pamatskolas telpās demonstrēs Rīgas spēlfilmu ,,Rīgas sargi”, kopīgi tiks vārīta karavīru zupa. Plkst. 17.00 vecāko klašu skolēni un viņu skolotāji piedalīsies lāpu gājienā no Jaunburtnieku pamatskolas uz Jaunburtnieku kapsētu. Lāpas gatavos paši jaunieši kopā ar skolas saimniecības daļas vadītāju Jāni Freimani.

Kocēnu pamatskolā piektdien, 9. novembrī, notiks Lāčplēša dienas šķēršļu pārgājiens ar devīzi - “Caur uguni un ūdeni, pa zemi un pa gaisu par Latviju!”. Dalībniekus vienos 4 elementi - uguns, zeme, gaiss, ūdens.

Rubenes pamatskolā pirmdien, 12. novembrī, norisināsies konkurss "Erudīts", bet otrdien, 13. novembrī, dažādās klašu grupās notiks sporta sacensības "Mazais stiprinieks". Tēvzemes nedēļā skolā norisināsies arī dziesmu konkurss "Es Latvijai", 5. klasē notiks runas konkurss. Veiksmīgākie dalībnieki uzstāsies svētku koncertā.

Dauguļu speciālajā internātpamatskolā 11. novembrī katrā klasē bērniem tiks stāstīts par Lāčplēša dienas nozīmīgumu Latvijas vēsturē.

Vaidavas speciālā internātpamatskolā trešdien, 14. novembrī, plkst. 14.20 norisināsies sportisko aktivitāšu konkurss “Stiprinieks 2012”.

Pirmsskolas izglītības iestādē (PII) “Auseklītis” Lāčplēša dienas nozīmīgums Latvijas vēsturē tiek pārrunāts ar audzēkņiem grupiņās. Iestādes vadība aicina ģimenes piedalīties svinīgajā lāpu aizdegšanas pasākumā Kocēnos un lāpu gājienā Valmierā.

PII “Cielaviņa” ceturtdien, 15. novembrī, plkst. 10.00 notiks pasākums "Sprīdīša ceļojums pa Latviju".

Sagaidot un atzīmējot valsts svētkus, Kocēnu novada domes Dokumentu pārvaldības un informācijas nodaļā bez maksas varēs saņemt sarkanbaltsarkanās lentītes.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Pasākumi Amatas novadā.

Svētdien, 18.novembrī, Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai veltītais svētku koncerts, kas sāksies plkst. 17.30 ar Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa svinīgās uzrunas tiešraides translāciju no Latvijas Nacionālā teātra. Pasākumu rīko Valkas novada dome, sadarbībā ar Latvijas Valsts prezidenta kanceleju, Kultūras ministriju un VSIA „Latvijas koncerti”.

Svētku koncertu valcēniešiem un pilsētas viesiem sniegs Vidzemes Kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā un solisti – Starptautisko konkursu laureāti: Antona Bruknera Lincas (Austrija) universitātes maģistrants Guntars Freibergs (marimba), Latvijas Nacionālās operas mākslinieks  Mārtiņš Circenis (klarnete) un Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolas audzēknis Rūdolfs Miķelsons (vijole). Koncerta laikā tiks pasniegti Valkas novada domes Atzinības raksti. Koncertu vadīs Mārīte Meļķe un Valmieras teātra aktieris Mārtiņš Meiers.

Koncerta apmeklētāji Valkas pilsētas kultūras namā var ierasties jau no plkst. 17.00. Svētku vakara balle sāksies plkst. 20.00 un tajā muzicēs grupa „Apvedceļš” un DJ Sirmais. Pasākuma laikā darbosies kafejnīca. Svinīgais sarīkojums, koncerts un balle – bez maksas.

Papildu informācija:
Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne, 64707476

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Latvijas dzimšanas dienā 18. novembrī Cēsu novadā būs svētku koncerti, izglītojošās lekcijas, atvērtas jaunas izstādes un ziedu nolikšana pie Uzvaras pieminekļa Vienības laukumā.  

Cēsu Izstāžu namā 14.novembrī pl.16:00 koncertu sniegs ciemiņi no Rīgas Pārdaugavas Mūzikas un mākslas skola. Koncertā labākie klavieru, stīgu, pūšamo un sitaminstrumentu nodaļas audzēkņi, kā arī skolas 3.–8. klašu kori. 15.novembrī pl.18:00 Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolas sagatavots svētku koncerts, kurā skanēs latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi skolas labāko audzēkņu, pūtēju ansambļa un kora sniegumā.

Godinot Latviju un apliecinot patriotismu un mīlestību tai, Cēsu Kultūras un Tūrisma centra (CKTC) jauktais koris „WENDEN” 17.novembrī, plkst.17.00 sniegs Latvijas Republikas Proklamēšanas gadadienai veltītu koncertu „AI, ZEMĪTE, TĒVU ZEME” Cēsu Meža skolā. Koncertprogrammā tiks aptverta plaša sajūtu un emociju gamma, izdziedot gan latviešu kora mūzikas klasikas „pērles”, gan mūsdienu komponistu skaņdarbus – I.Kalniņa „Lūgšana” un „Dziesma”, Z.Liepiņa „Mātes karogs”, Z.Liepiņa „Svētī debesīs šo zemi” u.c.

18.novembris Cēsīs sāksies Svētku Dievkalpojumu Cēsu Sv. Jāņa baznīcā pl.11:00, un pēc tā pl.13:00 ikviens laipni aicināts pievienoties Cēsu novada pašvaldības pārstāvjiem Ziedu nolikšanai pie Uzvaras pieminekļa Vienības laukumā.

Pēc ziedu nolikšanas interesenti aicināti uz Cēsu Jauno pili, kur pl.14:00 notiks jaunas foto izstādes „Cēsis manās acīs” atklāšana. Izstādē būs apskatāmi cēsnieku piefiksēti fotomirkļi, kuri pašiem izstādes veidotājiem likušies visraksturīgākie pilsētai. Bet pl.14:30 Jaunās pils konferenču zālē atklās izstādi „Baibas Peciņas-Bolšaites dzimtas relikvijas”.

Pēcpusdienā plkst.16:00 Cēsu 2.pamatskolā notiks svinīgais sarīkojums un koncertuzvedums „No zobena saule lēca”. Svinīgajā sarīkojumā godinās Cēsu novada pašvaldības iestāžu izvirzītos darbiniekus nominācijā „Gada darbinieks”. Būs arī konkursa „Būve 2012” godalgoto uzvarētāju sveikšana un paziņoti konkursa „Par skaistāko Cēsu novada dārzu un sakoptāko teritoriju”  rezultāti un laureāti. Šogad valsts svētkos būs arī Latvijas III olimpiādes godalgoto vietu Cēsu novada sportistu godināšana.

18. novembra svētku programma šeit

Informāciju sagatavoja:
Daiga Janševska
p/a "Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs"
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr. 64127636; 28342115
E - pasts: daiga.jansevska PIE cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

 

 

Otrdien, 20. novembrī, no plkst. 12.00-13.00 Valmieras muzeja Pilskalna ielas namā notiks kārtējā ārstniecības augu zinātājas un audzētājas Zeltītes Kavieres lekcija „ar zāļu tēju pusdienās”. Lekcijas tēma – „Rutki, mārrutki un citas saknes”.

Nodarbības laikā Z.Kaviere dalīsies zināšanās par konkrēto augu lietošanu ikdienas uzturā. Lekcijas apmeklētāji aicināti uz nodarbību ņemt līdzi arī piezīmju grāmatiņas, lai jauniegūtās zināšanas pierakstītu.

Valmieras muzejā Z.Kavieres lekcijas jau tradicionāli pulcē interesentus, izglītojot par augu nozīmi un lietderību veselības spēcināšanā un uzturēšanā.

Informāciju sagatavoja:
Anita Zušmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 29454752

Studija JOY (Valga) un Valgas pilsētas valde aicina uz trio „Romance” (Tallina) jubilejas koncertu sestdien, 17. novembrī plkst.17.00 Valgas kultūras un interešu centrā (Valgā, Kesk ielā 1). Programmā dzirdēsim krievu romanču pērles un iecienītāko lirisko melodiju aranžējumus.

Trīs skaistās sievietes pirms daudziem gadiem apvienoja mūzikas mīlestība, kas vienmēr ir bijusi tik spēcīga, ka nekādi dzīves pagriezieni nav spējuši trio dalībnieces šķirt. „Es nevaru iedomāties savu dzīvi bez trio,” tā viņas saka unisonā. Savu piecpadsmito gadadienu trio atzīmēja ar starptautisku koncerttūri, kas sākās Maskavas Starptautiskajā Mūzikas namā, turpinājās ar koncertiem daudzās Krievijas pilsētās un Londonā, bet noslēdzās ar koncertiem dzimtajā Igaunijā.

„Mums koncertos vienmēr bijusi brīnumjauka publika. Krievijā jau pēc otrās romances sauca „Bravo”. Līdz koncerta beigām jau bija sajūta, ka zāle pilna ar radiniekiem. Igaunijā skatītāji savās emocijās ir vairāk ieturēti. Visvairāk priecē tas, ka romances žanra cienītāju kļūst arvien vairāk. Londonā pie mums pienāca kāda meitene un atklāti atzina, ka viņa koncertā nokļuvusi nejauši un romances līdz šim viņai neesot patikušas, bet tagad viņa kļuvusi šī žanra cienītāja. Skatītāji koncertos dzird mūsu aranžētas romances. Mums, piemēram, ir programma ar orķestri Modern Fox, kurā mēs auditorijai atgādinām pagājušā gadsimta vidus hitus,” stāsta trio „Romance” dalībniece Gaļina Timoņina.

Ieejas maksa 5 EUR, skolēniem – 3 EUR.

Papildus informācija: Studijas „Joy” vadītāja Marina Jerjomina, +371 5100838

Vēl līdz 30. novembrim Valmieras pašvaldība aicina gan profesionālos fotogrāfus, gan amatierus iesniegt savas fotogrāfijas konkursa „Valmiera četros gadalaikos” pēdējā, noslēguma posmā.

Konkursā var piedalīties jebkura persona, kura iesniegusi pieteikumu dalībai konkursā atbilstoši konkursa nolikumam. Katrs pretendents konkursa norises laikā var iesniegt līdz 40 fotoattēliem (izmērs 21cm x 15 cm), taču katrā kārtā ne vairāk par 10 bildēm. Iesniegtajiem fotoattēliem jāraksturo Valmieras pilsēta un tās sabiedriskās aktivitātes. Tiem jāaptver Valmieras kultūrvēsturiskie objekti, pilsētvide, tūrisms, aktīvā atpūta un sports, Valmieras kultūras, sporta un izklaides pasākumi, Valmieras uzņēmējdarbība, pilsētas viesi un iedzīvotāji iepriekšminētajos pasākumos un objektos.

Konkursā iesniegtos darbus izvērtēs žūrija, kuras sastāvā ir pašvaldības pārstāvji, profesionāli fotogrāfi un ar mākslu saistīti cilvēki. Katrā konkursa kārtā tiks atlasītas 3 labākās fotogrāfijas. Darbi tiks vērtēti pēc diviem kritērijiem - fotoattēla mākslinieciskās vērtības un Valmieras, kā tūrisma pilsētas, atspoguļojums fotoattēlā. No katras konkursa kārtas tiks atlasītas ne vairāk kā 15 fotogrāfijas pašvaldības informatīvo izdevumu veidošanai un fotoizstādei. Pretendents, kurš konkursa kārtībā pēc visām četrām kārtām tiks atzīts par uzvarētāju, saņems naudas balvu Ls 100,- apmērā. Otrās vietas ieguvējs saņems naudas balvu Ls 75,-, savukārt trešās vietas ieguvējs – Ls 50. Katrā kārtā tiek piešķirta arī skatītāju simpātiju balva, kuru noskaidro elektroniskā balsojumā portālos http://www.valmiera.lv un http://www.draugiem.lv/valmieraspilseta.

Jau tradicionāli janvāra sākumā Valmieras Kultūras centrā tiks rīkota arī izstāde, kurā būs iespējams aplūkot gan labākās, gan interesantākās fotokonkursa dalībnieku iesūtītās bildes.

Ar konkursa nolikumu iepazīties un bez maksas nolikuma kopijas var saņemt Valmieras Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10, Valmierā, kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības Apmeklētāju pieņemšanas centrā Lāčplēša ielā 2. Elektroniski konkursa nolikums pieejams portālā http://visit.valmiera.lv , kā arī sūtot pieprasījumu uz adresi tic PIE valmiera PUNKTS lv

Informāciju sagatavoja:
Anita Zušmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 29454752

Līdz nākamā gada 1. februārim norisinās Jāņa Cimzes 200.jubilejas gada logo konkurss, ko organizē Valkas novada Bērnu un jauniešu centrs (BJC) „Mice”, sadarbībā ar Valkas novada Izglītības pārvaldi, Valkas novadpētniecības muzeju un Valkas novada domi. Konkursā var piedalīties Valkas novada bērni un jaunieši līdz 20 gadu vecumam.

Ne tikai Valka, bet arī visa Vidzeme ir cieši saistīta ar J.Cimzes vārdu. Godinot izcilo tautskolotāju, 2014.gads Valkas novadā kļūs par Jāņa Cimzes jubilejas gadu, kurā dažāda mēroga sarīkojumos bērni, jaunieši un pieaugušie atcerēsies J.Cimzes paveikto. Lai jubilejas gadu un svētkiem veltītos sarīkojumus varētu labāk atpazīt, tiek rīkots logo konkurss. To organizē ar mērķi – popularizēt Jāņa Cimzes vārdu un ieguldījumu kultūras un izglītības attīstībā, kā arī izvēlēties logo, kas tiks izmantots J.Cimzes jubilejas gada sarīkojumu vizuālajā noformējumā, poligrāfiskajos izdevumos, suvenīros, diplomos u.c.

Piedāvājumi iesniedzami līdz 2013.gada 1.februārim Valkas novada BJC „Mice”, Semināra ielā 27, Valkā, LV – 4701 vai sūtot uz e–pastu cimzeskonkurss PIE valka PUNKTS lv. Katrs pretendents var iesniegt ne vairāk kā 3 darbus, katru no tiem noformējot atsevišķi, saskaņā ar nolikumu. Logo zīmei jābūt vienkāršas formas, bet tai pašā laikā – uzmanību piesaistošai un viegli uztveramai. Logo izveidē var izmantot visus grafiskos un glezniecības līdzekļus, bet dizainā var izmantot ne vairāk kā 3 krāsas. Darbi iesniedzami uz A4 formāta lapas, var iesniegt arī datorgrafikā (izdrukas veidā, A4 lapa). Konkursa darbi tiks atvērti darba grupas sapulcē. Trīs labākos darbus, kas visprecīzāk atbildīs konkursa mērķim, izvēlēsies darba grupa. Labākā darba autors saņems balvu Ls 50,- (piecdesmit latu) vērtībā, bet pedagogs – Ls 25,- (divdesmit piecu latu) vērtībā.

Ar konkursa nolikumu var iepazīties www.valka.lv, sadaļā „Kultūra” – „Jānim Cimzem – 200”.

 

Papildus informācija: Valkas novada BJC „Mice” direktore Vita Kalvāne, 64724909

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sagaidot un atzīmējot Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienu, Kocēnu novadā norisināsies vairāki svinīgi pasākumi.

  • Piektdien, 16. novembrī, plkst. 16.30 Bērzaines tautas namā notiks koncerts par godu valsts svētkiem. Koncertā piedalīsies Jaunburtnieku pamatskolas skolēni un skolotāji.
  • Piektdien, 16. novembrī, plkst. 18.00 Zilākalna kultūras namā notiks valsts svētku pasākums "Mums viņa ir visskaistākā".
  • Sestdien, 17. novembrī, plkst. 18.00 Vaidavas pagasta centrā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai veltīts pasākums.
  • Svētdien, 18. novembrī, plkst. 17.00 Dikļu pagastā Dziesmusvētku promenādē norisināsies piemiņas brīdis "Iedegsimies par Latviju".
  • Svētdien, 18. novembrī, plkst. 17.30 Rubenē pie piemiņas akmens notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai veltīts piemiņas brīdis.
  • Svētdien, 18. novembrī, plkst. 19.00 Kocēnu kultūras namā notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai veltīts Kocēnu novada domes svinīgais pasākums „Te mana zeme, es te iederos". Pasākuma ietvaros tiks apbalvoti konkursa „Kocēnu novada sakoptākā sēta - 2012" laureāti, kā arī konkursa "Sējējs-2012" laureāts nominācijā "Lopkopība" - Bērzaines pagasta zemnieku saimniecība "Dzintari". Pasākumā piedalīsies Kocēnu kultūras nama jauktais koris „Imera". Svētku koncertā klātesošos iepriecinās Ziemeļlatvijas kameransamblis „Livonija" un solists Ingus Pētersons. Uzziedēs arī ugunsziedi Latvijai.
  • Arī Zilākalna svētvietā 18. novembrī plkst. 16.00 tiks aizdegtas gaismiņas - sveces un lāpas.

 Valsts svētkiem veltīti pasākumi norisināsies arī Kocēnu novada izglītības iestādēs.

Rubenes pamatskolā trešdien, 14. novembrī, pirmā stunda visiem skolēniem ieplānota klases stunda, kad 9. klašu skolēni radoši un izglītojoši vadīs mācību stundu atbilstoši tematikai "Mana Latvija". Plkst. 11.00 paredzēts skolēnu koncerts pirmskolas izglītības iestādē "Auseklītis". Plkst. 14.30 skolas aktu zālē notiks svētku koncerts par godu Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai. Skolā svētku nedēļas ietvaros norisināsies arī dziesmu konkurss "Es Latvijai". 5. klasē notiks runas konkurss, veiksmīgākie dalībnieki uzstāsies svētku koncertā.

Jaunburtnieku pamatskolas skolēni un skolotāji piektdien, 16. novembrī, plkst. 16.30 piedalīsies Latvijas dzimšanas dienai veltītā koncertā, kas norisināsies Bērzaines tautas namā.

Kocēnu pamatskolā piektdien, 16. novembrī, notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai veltīti pasākumi - patriotisma stunda un svinīgs pasākums ' ' Ir tāda zeme - Latvija ' ' .

Jura Neikena Dikļu pamatskolā Latvijas Republikas proklamēšanas gadadienai veltītie pasākumi norisināsies piektdien, 16. novembrī, plkst. 11.00.

Dauguļu speciālajā internātpamatskolā piektdien, 16. novembrī, plkst. 11.00 skolas zālē notiks Latvijas Republikas proklamēšanas dienai veltītais pasākums.

Vaidavas speciālā internātpamatskolā ceturtdien, 15. novembrī, plkst. 14.20 notiks svinīgais svētku pasākums “Latvieši pasaulē”.

Pirmsskolas izglītības iestādē (PII) “Auseklītis” piektdien, 16. novembrī, plkst. 10.00 piektajai un sestajai grupai Kocēnu domes tradīciju zālē norisināsies viktorīna “Vai tu zini, kas ir Latvija?”, savukārt 1.-4. grupiņai šādā viktorīnā būs iespējams piedalīties bērnudārzā.  Plkst. 11.00 izgītības notiks svētku pasākums “Mazs bij' tēva novadiņš...” un visas dienas garumā būs iespēja skatīties latviešu multfilmas.

PII “Auseklītis” Rubenes filiālē piektdien, 16. novembrī, plkst. 11.00 notiks svētku koncerts “Mazs bij' tēva novadiņš...” Koncertā piedalīsies Rubenes pamatskolas pašdarbnieki.

PII “Cielaviņa” ceturtdien, 15. novembrī, plkst. 10.00 notiks pasākums "Sprīdīša ceļojums pa Latviju".

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

No 15. novembra līdz 17.novembrim Frankfurtē (Odera) un Slubicā (Vācijā un Polijā) notiks Dvīņu pilsētu asociācijas rīkotā Dvīņu pilsētu konference, ikgadējā sanāksme un koncerti „Transvokale” kopā ar kaimiņu un partnerpilsētu pārstāvjiem. Šajos pasākumos kopumā piedalīsies 6 pārstāvji no Valkas, trīs no tiem būs pašvaldības pārstāvji (Ernests Lībietis, Sandra Pilskalne un Eduards Ivļevs), bet trīs – studijas „Joy” dalībnieki (Aigars Nīlenders, Pāvels Semjonovs un Sabīne Metus, kuri uzstāsies kopīgajos dvīņu pilsētu koncertos).  

Konferencē tiks apspriesta un izvērtēta līdzšinējā Dvīņu pilsētu asociācijas darbība un pārrunātas iespējas izmantot Eiropas pilsoņu programmu turpmākam Dvīņu pilsētu asociācijas institucionālam atbalstam. 17.novembrī paredzēta dalība Dvīņu pilsētu asociācijas ikgadējā sanāksmē, kurā notiks jauna Dvīņu pilsētu asociācijas priekšsēdētāja, sekretāra un protokola pārbaudītāju ievēlēšana. Saskaņā ar 25.oktobra domes lēmumu, Ernests Lībietis tika pilnvarots veikt šo balsojumu.

Iepriekšminētie pasākumi tiek finansēti no Eiropas Komisijas apstiprinātās programmas „Eiropa priekš pilsoņiem” (Europe for Citizens). Izmitināšanas, ēdināšanas un programmas izmaksas sedz no piešķirtā programmas budžeta. Sākotnēji ceļa izdevumus sedz pašvaldība, bet pēc projekta aktivitātes īstenošanas izdevumi tiks atmaksāti pilnībā vai daļēji, atkarībā no kopējiem ceļa izdevumiem un programmai atvēlētajiem budžeta līdzekļiem. 

Papildus informācija: Valkas novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas vadītāja Gunta Smane, 64707478

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Trešdien, 14. novembrī,  projekta „Viens Otram” ietvaros pansionātā „Valmiera” viesojās Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes „Buratino” bērni, sniedzot pansionāta iemītniekiem svētku koncertu. Pasākumam bija sagatavojušies arī paši pansionāta iemītnieki, kopā ar bērniem nodziedot divas patriotiskas dziesmas. Pēc koncerta abas paaudzes no papīra gatavoja Latvijas karogus, kurus iekāra tradīciju kokā turpat pansionātā.

Valmieras pirmsskolas izglītības iestādes „Buratino” un „Kārliena”, kā arī pansionāts „Valmiera” šajā gadā iesaistījušies projektā „”Viens Otram”. Tā ietvaros tiek organizētas kopīgas nodarbības bērniem un vecāka gada gājuma cilvēkiem, stiprinot savstarpējās paaudžu saites.

Projekta gaitā organizētās aktivitātes izmaina ierastās ikdienas gaitas, kas lielākoties norit savas paaudzes vecuma cilvēku vidū kā pansionātā, tā bērnudārzā. Bērniem kopā ar pansionāta iemītniekiem projekts ir iespēja mācīties un klausīties padomos dažādām dzīves situācijām, vienlaicīgi apgūstot arī pirmsskolas izglītības programmā paredzēto.


Nodarbības tiek organizētas reizi nedēļā gan bērnudārzos, gan pansionāta telpās.

Projekts paredz mazināt pansionāta iemītniekos atstumtības sajūtu, kā arī liks tiem justies vajadzīgiem un novērtētiem, savukārt bērniem radīs iespēju uzturēties dzīvesgudru cilvēku vidū, kas veltīs tiem nedalītu uzmanību, sniedzot papildus zināšanas un stāstot interesantus stāstus.

Informāciju sagatavoja:
Anita Zušmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 29454752

Latvijas svētku nedēļā Līgatnes dabas takās noslēdzas lāču mājas būvniecība, kā arī notiks taku apsaimniekotāju un Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes kājnieku brigādes kopīga talka.

Līgatnes dabas taku vadītāja Sigita Šulca: “Šobrīd būvē noris pēdējie darbi un beidzot ir novērtējams gan ēkas vizuālais izskats, gan arī visas konstrukcijas, kas paredzētas dzīvnieku komfortam un cilvēku drošībai. Līdz pēdējam brīdim projektā tiek veikti pielāgojumi un izmaiņas atbilstoši speciālistu ieteikumiem, lai lāču jaunā mājvieta būtu droša, un lāču dzīves apstākļi būtu atbilstoši visām dzīvnieku labturības prasībām. Pirms lāču pārvešanas Līgatnes dabas taku darbinieki tiks īpaši instruēti par mājas konstrukciju ekspluatāciju, darba drošību un dzīvnieku turēšanas režīmu.”

Lai nodrošinātu komfortablus apstākļus ne vien lāčiem, bet arī apmeklētājiem, 16. novembrī Līgatnes dabas taku apsaimniekotāji ir aicinājuši talkā Nacionālo bruņoto spēku Sauszemes kājnieku brigādi, lai pirms Latvijas dzimšanas dienas sakoptu jaunās lāču mājas apkārtni, nostiprinātu lūšu iežogojumu, demontētu daļu no vecajiem iežogojumiem un laipām, kā arī sagatavotos ziemas sezonai attīrot slēpošanas trasi no zariem.

 

Lāčus uz Līgatnes dabas takām pārvedīs, kad visi sagatavošanās darbi gan Līgatnes dabas takās, gan attiecībā uz lāču pārvešanu būs pabeigti. 

 

Papildu informācija:
Sigita Šulca,
Līgatnes dabas taku vadītāja 
T. +371 26283805

Piektdien, 23. novembrī, plkst. 17.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) pirmo reizi notiks sadziedāšanās un sarunu  pasākums „Tējas vakari svecīšu gaismā”.

„Vakari kļūst arvien garāki un garāki… Tāpēc ir īstais laiks satikties, lai kopīgu uzdziedātu vai vienkārši parunātos! No vairākiem valcēniešiem ir izskanējis priekšlikums – rīkot kultūras namā sadziedāšanās vakarus pie tējas tases. Mūsu tuvākajiem kaimiņiem – igauņiem, jau vairākus gadus ir populāra kustība „Dziedāsim kopā!” (Laulge kaasa!), kad ļaudis sanāk kopā, kāds spēlē dziesmām pavadījumus un visi dzied. Ir arī dziesmu grāmatiņas,” skaidro kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone.

23. novembra vakarā visi interesenti aicināti uz Valkas pilsētas kultūras nama mazo zāli, lai kādu stundiņu atpūstos, padziedātu un parunātos par mūs interesējošām tēmām! Tēja un sveces būs, ja ir vēlēšanās, katrs pats var paņemt līdzi kādu cukurgraudu vai cepumu. Ir padomāts arī par to, ka šai pat vakarā notiek izrāde „Hamilkāra kungs – cilvēks, kas maksā”. Ja ir iegādāta biļete uz izrādi, droši var nākt arī uz sadziedāšanās vakaru, jo ikviens vienā vakarā varēs pagūt apmeklēt divus pasākumus.

Ieeja uz tējas vakaru – bez maksas.

Papildus informācija: Valkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 23. novembrī, plkst. 19.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) būs izrāde – jūtu komēdija 2 daļās „Hamilkāra kungs – cilvēks, kas maksā”. Šī leģendām apvītā, melodramatiskā francūža Ī.Žamiaka meistarīgi uzrakstītā  luga ir iespēja runāt ar skatītāju par nemainīgām un katram cilvēkam būtiskām tēmām ar francisku vieglumu, it kā spēlējoties.

Lugas darbība risinās pagājušā gadsimta septiņdesmitajos gados kādā Parīzes dzīvoklī, kur Aleksandrs Hamilkārs uz darba interviju ir uzaicinājis aktrisi Eleonoru Diroku, kādu Tronšē ielas staiguli Kleo un bezdarbnieku Genolē. Šos cilvēkus šokē Hamilkāra kunga neordinārais darba piedāvājums, proti – „nopirkt to, ko dzīve ar tik nekaunīgu stūrgalvību liegusi – sievas mīlestību, bērna pieķeršanos un kāda sena, uzticama vīra draudzību...”

Hamilkāra kungs nolemj nopirkt sev teātra krēslu dzīvē, pēc iespējas ērtāk iekārtoties tajā un svētlaimē baudīt ilūzijas.... Piedāvājam arī Jums krēslu, kurā ērti iekārtoties un izbaudīt šo  izrādi...

Titullomā – Jānis Reinis, pārējās lomās iejutīsies Aīda Ozoliņa, Enriko Avots, Egija Missa – Silāre un Jānis Mūrnieks. Izrādes režisore – Dita Balčus, mākslinieks – Jānis Jansons, komponists – Juris Kulakovs. Izrādē skan arī K.Gardēla, S Gensbūra un citu franču komponistu radīta mūzika.

Biļetes iepriekšpārdošanā var iegādāties Valkas pilsētas kultūras namā pie dežuranta / kasiera katru darba dienu no plkst.9.00 – 15.00 un no plkst.16.00 – 20.00. Biļešu cenas: 5, 4, 3 lati, bet 8.– 12.klašu skolēniem tiek piedāvāta akcija „Pērc 1 biļeti, nāciet uz izrādi 2!”. Tālrunis informācijai: 64723055.

Papildus informācija: alkas pilsētas kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Lai redzētu profesionālu aktieru sniegumu, ne vienmēr jābrauc uz Rīgu. Strenču novada pašvaldība piedāvā apmeklēt izrādi mājīgajā Strenču kultūras namā!

8. decembrī plkst. 17.00 Strenču kultūras namā būs skatāma gandrīz nopietna komēdija "Tūsteps ar čemodānu fonā" jeb Kāpēc mums jāprecas?Galvenajās lomās Akvelīna Līvmane un Juris Kalniņš.

“Tūsteps ar čemodānu fonā” ir stāsts par diviem cilvēkiem pēc 60, kam pietiek drosmes mēģināt būt kopā. Bez ilūzijām, bez rozā brillēm, apzinoties, ka tas nebūs viegli, bet – būs pa īstam.

Atraitnei Kristīnei (Akvelīna Līvmane) Hermanis (Juris Kalniņš), ģimenes draugs, arī atraitnis, piedāvā sākt visu no sākuma.  Cik lielai ir jābūt drosmei, lai bildinātu senu draudzeni, un kam ar šiem cilvēkiem ir jānotiek, lai viņi  varētu palikt kopā? Izejot cauri izrādes līkločiem no biznesa piedāvājuma, cauri gultai,  līdz patiesai un atklātai grēksūdzei, viņi ir gatavi jaunam sākumam.

Liriskā komēdija ar asprātīgajiem dialogiem pirmajā cēlienā, kas pāraug izrādē par patiesi svarīgo, liek skatītājiem gan smieties, gan raudāt vienlaikus, aiznesot izrādes pēcgaršu uz mājām.

Pārējās lomās - Jānis Mūrnieks, Roberts Šilings.
Režisore Indra Vaļeniece.
Ievas Ozoliņas dejas.

Biļetes iepriekšpārdošanā ir nopērkamas Strenču kultūras namā.

Biļešu cenas - Ls 4,- un Ls 3,-

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte,
Strenču novada sabiedrisko attiecību speciāliste
t. 64715660

No 16. novembra līdz 21. decembrim Valkas pilsētas kultūras nama pelēkajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma izstāde „Klusuma elēģija”.

Trīs pasaules daiļumi – keramika zemes noskaņā, gleznas dvēseles maigumā un floristikas veidojumi notvertā laika mainībā – veido izstādi „Klusuma elēģija”. Trīs radošas dāmas – keramiķe Skaidrīte Bondare, māksliniece Kristīne Ganiņa un floriste Rudīte Gromule – ar saviem darbiem uzbur aizejošā rudens pēdējos sveicienus. Priekšā lielais klusuma un Adventes pārdomu laiks.

Izstādes darbi aicina mūs ieklausīties. Savā dvēselē, Dieva radītajā pasaulē, savā Radītājā. Mobilajam telefonam jāapklust, skaļām sarunām jāpierimst. Šī ir klusuma vieta. Tā aicina ieklausīties sevī. Atstāsim visas rūpes, kas nekad nebeigsies, un pievērsīsimies šim mirklim! Mākslas noslēpums notiek pašreiz. Pats nozīmīgākais norisinās šajā mirklī. Mums jāmācās tam pievērst nedalītu uzmanību. Vienkāršība un atturība māla smagnējībā. Patiesības ceļš ir vienkāršs, bet nav viegls. Arī otas pieskāriens audeklam ir vienkāršs, tomēr tā īstenošanai nepieciešama neatlaidība. Aizejošā laika atmiņas izstaro ziedlapiņas un mudina uz mierīgām un tīrām domām. Elēģija mūs sasaista personiskos iespaidos un intīmās izjutās.

Izstādes kurators: Aivars Ikšelis, 64722360

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

9. decembrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 atpūtas kompleksa „Mazais Ansis” lielajā rijā notiks pirmais Ziemas Saulgriežu tirdziņš, ko organizē „Mazais Ansis” sadarbībā ar Kocēnu novada domi. Būs ne tikai tirgošanās ar lauku labumiem, rokdarbiem, amatniecības izstrādājumiem, bet arī vairākas radošās darbnīcas, nodarbības bērniem, "Laimes aka", un visus kopējās rotaļās iekustinās folkloras kopa.

Aicināti visi radošie un aktīvie mājražotāji, uzņēmēji, zemnieki, amatnieki un, protams, pircēji.   Tirgotājiem lūgums iepriekš pieteikties: Ināra (tel.: 29134890), Inese (tel.: 26328943).

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Turpinoties Kocēnu novada čempionāta florbolā (KNČF) pirmā posma norisei, svētdien, 25. novembrī, no plkst. 10.00 tiks aizvadītas sešas spēles. Atsaucoties čempionāta organizatoru uzaicinājumam, spēles tiesās speciālisti no Baltkrievijas.

Kā pirmā plkst. 10.00 laukumā izies meiteņu komanda „Rubene”, kas mērosies spēkiem ar komandu „Naukšēni”. Dienas turpinājumā plkst. 11.00 spēlēs komandas „Melnie” un „P.K.U.”, plkst. 12.00 FK „Valka” – „Old Crabs”, plkst. 13.00 „Naukšēni” – „Melnie”, plkst. 14.00 „P.K.U.” – „Rubene” un plkst. 15.00 „Rubene U-16” - FK „Valka”.

Pēc KNČF spēlēm plkst. 18.00 līdzjutēji aicināti atbalstīt „Kocēnu sporta kluba” vīriešu virslīgas florbola komandu „Rubene” spēlē ar komandu „RTU/Inspecta”.

Čempionāta norises jaunumiem iespējams sekot līdzi oficiālajā Twitter kontā @KocenuCempis un interneta mājas lapā http://lino.lv/kocenu-novada-cempionats-florbola/ .

Pirmo Kocēnu novada čempionātu florbolā rīko biedrība „LINO.LV" sadarbībā ar Kocēnu novada domi. To atbalsta Kocēnu novada dome, Kocēnu sporta klubs, florbola inventāra veikals „LINO.LV", atpūtas un izklaides tīkls „Klondaika" un sporta preču internetveikals „Sporta Bode".

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

23. novembrī, plkst. 12.00 notiks Kokmuižas pils apkārtnē izveidotās oļu mozaīkas atklāšanas pasākums.

Novembra sākumā Kokmuižas pils apkārtne tika papildināta ar Kocēnu novadā vēl nebijušu vides objektu – oļu mozaīku. Mozaīkas atrašanās vietas izvēle ir likumsakarīga – Kokmuižas pils komplekss ir simbolisks izglītības, kultūras un sporta krustpunkts. Šeit ikdienā ceļu uz skolu mēro Kocēnu pamatskolas skolēni, baudīt kultūru dodas Kocēnu kultūras nama un Kocēnu pagasta 1. bibliotēkas apmeklētāji, savukārt aktīvā dzīvesveida cienītāji un sporta līdzjutēji apmeklē Kocēnu sporta namu. Kā arī arvien vairāk tūristu brīvdienās apmeklē Kocēnus, lai aplūkotu pils parteri un saules pulksteni. Kā informē oļu mozaīkas autore – Kocēnu novada domes Attīstības nodaļas vadītājas vietniece Inta Vanaga, mozaīka sastāv no deviņām šūnas veida formām, kurās attēloti ziedu motīvi un bites, simbolizējot zemes mīlestību, čaklumu un atdzimšanu.

Kocēnu novada dome pateicas ikvienam iedzīvotājam un skolēnam, kas atsaucās projekta “Apaļš kā olis ikviens novada solis!” aicinājumam un nesa savus oļus mozaīkas tapšanai. Kopā ar oļiem to dāvinātāji izteica arī laba vēlējumus un domas gan Kocēniem, gan Kocēnu novadam, gan Latvijai, gan arī ikvienam no mums. Mozaīka tapusi ar VAS “Hipotēku un zemes banka” Klientu kluba “Mēs paši” un Kocēnu novada domes atbalstu. 


Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Kocēnu novada domes
jaunatnes lietu un sabiedrisko attiecību speciāliste
tel.: 64207683
e-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Pirmdien, 26. novembrī plkst. 18.00 džeza klubā un restorānā „Parks” notiks Valmieras Mūzikas skolas jauno mūziķu koncerts- masku balle. Koncertā piedalīsies Elīnas Berklāvas, Elitas Ezermales,  Aigijas Kalniņas,  Ineses Reinfeldes, Ritmas Pētersones, Aivas Tauriņas-Šariņas, Vladimira Šuvarikova un Aivara Cepīša audzēkņiem.

Visi laipni aicināti!

Informāciju sagatavoja:
Anita Zušmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel.: 29454752

Alūksnes novada pašvaldība aicina iepazīties kultūras, atpūtas un sporta pasākumiem Alūksnes novadā decembrī. Detalizētāka informācija šeit

Sestdien, 1. decembrī, plkst.16.00 vienlaikus tiks iedegtas krāsaino lampiņu virtenes abu dvīņu pilsētu svētku eglēs – Lugažu laukumā pie Valkas pilsētas kultūras nama un pie Valgas kultūras un interešu centra.

Valkas pilsētā visdažādākie pasākumi kultūras namā un Lugažu laukumā gan lieliem, gan maziem būs gan pirms egles iedegšanas, gan pēc. No plkst.14.00 kultūras nama telpās darbosies dažādas radošās darbnīcas – cepsim, rotāsim un garšosim piparkūkas, rotāsim aploksnes, kur ievietot vēstules Ziemassvētku vecītim (vēstuli „Ko es lūgšu Ziemassvētku vecītim, lai Valka kļūtu vēl labāka un skaistāka?” var uzrakstīt jau mājās vai tepat, uz vietas), kā arī veidosim eglīšu sirsniņu rotājumus. Pēc tam, plkst.15.30 pie kultūras nama kopā ar Piparkūku vīriņu, Piparkūku Sirdi, Kaķi un Rūķi satiksim Ziemassvētku vecīti, lai visi kopā iedegtu spožās gaismiņas pilsētas lielajā eglē. To izdarīt palīdzēs arī Valkas pamatskolas dejotāji un dziedātāji, kā arī vīru ansambļa rūķi. Kad eglē un sirdīs gaisma būs iedegta, Sportiskais Rūķis visus aicinās gan uz iesildīšanos – mini Rūķu skrējieniem, gan uz jau tradicionālo Rūķu skrējienu. Kā jau svētkos, būs arī dažādi našķi – cukurvate, popkorns, tēja, karstvīns un karstsula.

Savukārt, mūsu kaimiņpilsētā plkst.16.00 pie Valgas kultūras un interešu centra notiks Valgas 22.Mākslas mēneša noslēgums un kopā ar Ziemassvētku vecīti tiks iededzinātas gaismiņas pilsētas Ziemassvētku eglē. Pasākumā uzstāsies Valgas kultūras centra kolektīvu bērni. Mākslas mēneša ietvaros vēl var pagūt uz Tumšo nakšu filmu festivāla programmu no 29. novembra līdz 2. decembrim kultūras un interešu centrā. Ceturtdien, 29. novembrī plkst.18.30 Valgas festivāla atklāšana, ieeja – bez maksas. Festivāls iepazīstinās publiku ar pasaules kino visā savā krāšņumā. Valgā izrādīto kinofilmu repertuārs festivāla mājas lapā http://2012.poff.ee/est/poff-ule-eesti/valga. Mākslas mēneša ietvaros 30. novembrī plkst.18.00 Valgas kultūras un interešu centrā būs džeza koncerts (Kontsert Jazz) – Riho Sibul (ģitāra), Raul Vaigla (basģitāra), Toomas Rull (bungas). Biļetes cena 3€, ar atlaidi (skolēniem un pensionāriem) – 2€.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705, Latvijas – Igaunijas institūta direktore Laila Ontensone, 64781193

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sestdien, 1. decembrī, plkst. 21.00 Radošajā telpā „309. kabinets” (atrodas bijušajā poliklīnikas ēkā – Valkā, Rūjienas ielā 3E, 3.stāvā) notiks tā dēvētā sviestroka žanra grupu mūzikas koncerts – uzstāsies grupas „Pupociklu Vasara” un „KGDJ” (jeb Ko Gan Darītu Jēzus). Ieeja pasākumā – 1,50 LVL.

Runā, ka grupa „Pupociklu Vasara” radusies kā Latvijas institūta izveidots mārketinga projekts festivāla „Jaunais vilnis” viesu pievilināšanai baklažānu tirgotāju stendiem Rīgas Centrāltirgū. Šim nolūkam tika izveidots sastāvs, kurā tika sapulcinātas piecas dalībnieces no Liepājas sieviešu kora „Nenoplūktais dzintarkrasts”. Grupas popularitāte un pielūdzēju skaits auga, bet tad grupā sākās sastāva maiņas un sākotnēji izteikti sievišķīgais kolektīvs tika aktīvi integrēts ar atraktīviem puišiem.

Sākusi kā tolaik aktuālā eirovīzijas formāta stila strikti ievērotāji, grupa, tās dalībniekiem un aktuālajām mūzikas tendencēm mainoties, pamazām pievērsās sviestroka žanra izstrādei un attīstīšanai, sasniedzot šajā stilā nepieredzētus panākumus. 2012.gadā ar retiem, taču vērienīgiem lielkoncertiem grupa atzīmē piecu gadu jubileju.

Grupas sastāvs:
Vilis Lācītis – balss, ģitāra
Turaids Petrovs – ģitāra, balss
Mariušs Mukačvārs – bass
Kšištofs Virubāks – bungas

Pirms grupas „Pupociklu Vasara” savu sniegumu atrādīs vēl vieni šī žanra sekotāji – grupa „KGDJ”, par ko izsmeļošu informāciju var iegūt http://www.youtube.com/watch?v=kMoYp3mWsBM

Papildu informācija: www.309.lv

Tiekamies 1. decembrī, 309. kabinetā!

Papildu informācija: Ernests Lībietis, 26364249

Svētdien, 2. decembrī, dievkalpojumā Rubenes baznīcā koncertēs Latvijas Universitātes absolventu koris "Jubilate". Kora mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents ir Juris Kļaviņš, koncertmeistare Ilze Dzērve. Dievkalpojuma sākums plkst.14.00.

Programmā pasaules komponistu Ziemassvētku dziesmas:

Čārlzs Viljers Stanfords "Himna"

Hendelis "Gaišais saules stars"

Jānis Lūsēns "Rīta klusums"

4 Ziemassvētku dziesmu cikls Valtera Rodbija apdarē: "Bērns ir piedzimis", "Sjēnas mūķeņu korālis", "Man dejot prieks", "Laimīgās gaviļu balsis"

4 daļas no Vičente Bianki mesas "De La Cruz Del Sur" - "Kyrie", "Santo", "Canto de Comunion", "Padre Nostro"

Tiroles Ziemassvētku dziesma "Kluss, kluss".

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Ar Svētku egles iedegšanu Rožu laukumā 1. decembrī Cēsīs sāks skanēt Ziemassvētki. Šogad egles iedegšanas svētkus kopā ar bērniem atzīmēs dažādi pasaku tēli. Un jā, vēl būs iespēja pieskarties Skurteņslauķa spožajām pogām un ievēlēt sev laimi! Arī Cēsu Sv. Jāņa draudze sestdien, 1. decembrī aicina uz Adventa ieskaņas pasākumu ' ' Nu vārtus veriet, atdariet!' ' . Pasākuma programmu veido mūzika, ceļojuma piezīmes un tradicionālais Adventa tirdziņš. Adventa tirdziņā varēs iegādāties gan Adventa vainagus, gan apsveikuma kartiņas, Ziemassvētku kārumus un citas noderīgas lietas.

Visa mēneša garumā ikviens aicināts apmeklēt svētku koncertus Izstāžu namā, Cēsu Sv. Jāņa baznīcā un CATA Kultūras namā. Arī šogad svētku koncerti ir sarūpēti ne tikai pieaugušajiem, bet arī daudz jautri pasākumi bērniem. Padomus kā svinēt svētkus, kā rotāt telpas vai kur sameklēt skaistāko dzejoli, sniegs Cēsu Centrālās bibliotēkas speciālistu sarūpētas literatūras izstādes par Ziemassvētku tēmu. Īpašs pārsteigums būs Ziemassvētku dziesmas, kas pl.18:00 skanēs katru svētdienas vakaru no Cēsu Sv. Jāna baznīcas torņa! Ziemassvētku melodijas būs dzirdamas Rožu laukumā un Vecpilsētā.

Šajos svētkos Cēsīs ir plašs koncertu piedāvājums ģimenēm un pasākumi bērniem.

Izstāžu namā tie būs mūzikas skolu jauniešu un Cēsu Pils kora sagatavoti muzikāli pārsteigumi. Izstāžu zāles īpašajā gaisotnē, gleznām un krāsām rezonējot ar mūziku, var sajust īstu mākslas piesātinājumu.

Cēsu Sv. Jāņa baznīcas skanējumu iecienījuši Latvijā pazīstami mākslinieki, un šajos Ziemassvētkos Cēsu baznīcā koncertos viesosies Evita Zālīte, Artis Robežnieks, Marts Kristiāns Kalniņš, Niks Matvejevs. Svētku priekšvakarā būs arī pašu cēsnieku sagatavots koncerts „Ave Maria”.

CATA Kultūras nams piedāvā izklaides programmu, sākot no atraktīva mūzikla visai ģimenei līdz Mika Dukura koncertprogrammai. Arī Cēsu Kultūras un Tūrisma centra dejotāji savus svētku koncertus, veltītus Saulgriežu tēmai, izdejos uz CATA Kultūras centra skatuves.

Paši mazākie brīnumu gaidītāji varēs viesoties Ziemassvētku Brīnumskapī, kur būs stāsts par Kaķīti Laķīti. Bērnus no jauna gaida tikšanās ar drosmīgo zaķi leļļu izrādē „Zaķpasakas”. Muzikāls pasākums ar rotaļām un saldumu dāvanu uzvedumā „Mājiņa mežmalā” kopā pulcinās bērnus, kuri vēl nebūs atraduši savu svētku egli. Folkloras rītā ģimenēm ar bērniem „Gaidīsim Ziemassvētkus” būs iespēja iepazīt latviskās tradīcijas Ziemas Saulgriežu svinēšanai.

Klāt laiks, kad katrs no mums domās izstaigā aizvadītā gada takas un ar jaunu apņemšanos lūkojas jaunajā gadā. Lai ceļš no vecā gada uz jauno būtu gaišāks un līksmāks, Cēsu radošie ļaudis parūpējušies par dažādu pasākumu norisi ikvienam cēsniekam un viesim. Lai visiem jauki Ziemassvētki. Ceļu uz Cēsīm rādīs gaiši iedegtie lukturi ielās, Vecpilsētā un parkos.

Par svētku pasākumiem Cēsīs var atrast www.cesis.lv vai www.turisms.cesis.lv

Cēsu Ziemassvētku pasākumu programma šeit

Informāciju sagatavoja:
Daiga Janševska
Cēsu Kultūras un Tūrisma centra
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.64127636;28342115
e-pasts: daiga.jansevska PIE cesis PUNKTS lv
www.cesis.lv

Pirmdien, 3. decembrī plkst. 19.00 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks režisores Unas Celmas jaunās filmas „Raganu mēnesis” seanss.

Filmas galvenie varoņi ir Latvijā pazīstamie aktieri Andris Bērziņš un Harijs Spanovskis, kuri vairs nevar tēlot, ka ar dzīvi viss ir kārtība. Jo nav. Ir nopietna slimība, ir atkarības, un šīs dzīves krīzes atsedz faktu, ka abiem populārajiem vīriem arī nav īstas skaidrības par savas dzīves jēgu un par to, kādēļ pēkšņi (vai arī pakāpeniski) daudz kas nogājis greizi.

H.Spanovskis un A.Bērziņš  nolemj meklēt atbildes pie Latvijas tautas medicīnas dziedniekiem un cilvēkiem ar savdabīgu, alternatīvu skatu uz dzīves problēmu risināšana. Abi kopā dodas pie „raganām” un veselu vasaras mēnesi apbraukā šīs „raganas” dažādās Latvijas malās.

„Filma ir ar apzinātiem un neapzinātiem komiskiem elementiem – īsts „ceļabiedru dēku stāsts” jeb, kā šādu žanru sauc Holivudā – „road movie”. Pa ceļam abi sastopas ne tikai ar raganām, bet arī ar parastiem cilvēkiem, ar savu publiku, un negaidītā veidā – arī ar Raimondu Paulu un būtnēm frakās pie pasaules gala,” stāsta filmas „Raganu mēnesis” veidotāji.

Pilnmetrāžas filmā savijas spēlfilmas un dokumentālās filmas elementi. Sižeta veidošanā aktīvi piedalījušies arī abi tās galvenie varoņi – Harijs Spanovskis un Andris Bērziņš. Filma tapusi ar Nacionālā Kino centra un Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Oficiālais filmas treileris: http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=-0Eb4LF6TZQ

Biļete uz seansu – 1 lats.

Biļešu iepriekšpārdošana – katru darba dienu  no plkst. 9.00 līdz plkst. 15.00 un no 16.00 līdz plkst. 20.00 kultūras namā pie dežuranta.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Sestdien, 1. decembrī, plkst.15.00 Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē (Valkā, Rīgas ielā 64) atklās Vijciema pagasta jauno mākslinieku darbu izstādi „Vij – Vij… ”. Tajā piedalās Adele Bērziņa – ar eļļas gleznām, Santa Jirgensone – ar akvareļiem un Mārtiņš Vītols – ar eļļas gleznām un koka mēbelēm: plauktu un krēsliem.

Ko par sevi saka darbu autori?

Adele Bērziņa: „Šodien es viju dvēseles pasauli. Pavedienu pa pavedienam, mācoties augt kopā. Ar ikvienu no tiem. Nezinu, ko vīšu rīt. Un aizparīt?”

Santa Jirgensone: „Man patīk siena smarža un patīk arī stāsti par sengrieķu un romiešu dieviem, par to, kā tie virpina notikumus gan cilvēku dzīvēs, gan arī paši savā Olimpā. Tas viss gan nav mana ikdiena, tomēr savijas brīžos, kad gribas ko ārpus ierastā – vīt to, kas augstāk par zemi, arī tepat uz zemes un apkārt mums – dabā.”

Mārtiņš Vītols: „Manas domas un darbi mijas ap dizainu un mēbelēm. Patīk klejot gar dabas krūti un lūkoties pēc lietām un mirkļiem, kas mani iedvesmo. Tos pacietīgi ķeru ciet un viju savos darbos.”

Izstāde būs apskatāma līdz 2013. gada 26. janvārim. Muzeja darba laiks: pirmdienās – piektdienās plkst.10.00 – 17.00, sestdienās plkst.10.00 – 16.00. Ieejas maksa: Ls 0,50 (pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 0,20).

 

 

Papildu informācija: Valkas novadpētniecības muzeja speciāliste Ligita Drubiņa, 64722198, muzejs PIE valka PUNKTS lv">