Arhīva kalendārs

« November 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Līdz 1. decembrim Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) apskatāma Kristīnes Ganiņas foto izstāde. Bez saviem tiešajiem darba pienākumiem Saietu namā „Lugažu muiža”, K.Ganiņa jau ilgāku laiku nopietni nodarbojas ar fotografēšu. Izstādi veido Kristīnes jaunākie foto darbi, kas nav tikai kā fotogrāfijas, bet ir uzskatāmi par dadaisma virziena meklējumiem mākslā.

Dadaisms ir mākslas virziens, kas radies 20. gadsimta pirmajā pusē. To raksturo nihilisms, apzināta iracionalitāte, ilūziju zaudējums, cinisms un pastāvošo mākslas principu noraidījums. Šī virziena mākslinieki vērsās pret cilvēces saprātu un līdz ar to arī pret vārdu kā šī saprāta izpausmes formu. Tāpēc izstādei nav īpaša nosaukuma, jo tas neatklātu darbu patieso vērtību.

Savos darbos Kristīne Ganiņa kā mākslas darba pamatu izmanto fotogrāfiju, kas atklāj momenta izjūtas. To papildina ar ornamentālo zīmējumu, kas veikts ar photoshop programmu palīdzību. Darbu filozofiskās pārdomas ir ieprogrammētas dzejnieces Aspazijas dzejas rindas no dažādu laika posma autores darbiem, kas izlasāmas uz fotogrāfijām.

Izstādes kurators:
Aivars Ikšelis, 64722360

 

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Sagaidot un atzīmējot Lāčplēša dienu, Kocēnu novadā norisināsies vairāki svinīgi pasākumi.

Svētdien, 11. novembrī:

Bērzaines pagastā plkst. 17.00 notiks lāpu gājiens no Jaunburtnieku pamatskolas uz Jaunburtnieku kapsētu. Plkst. 17.30 saietu namā Burtnieku ev.lut. baznīcas mācītājs Aldis Kalcenavs vadīs svētbrīdi par godu 12 Jaunburtnieku pagasta brīvības cīnītājiem, kas krituši cīņās par brīvu Latviju.

Dikļu kapos plkst. 13.00 notiks atceres brīdis pie Lāčplēša ordeņa kavaliera Jāņa Goltiņa atdusas vietas.

Kocēnos plkst. 16.00 (pirms dalības svinīgajā lāpu gājienā no Valmieras Kultūras centra uz Pilsētas kapiem) Kocēnu 38. skautu vienība iedegs lāpas Kokmuižas pils parterī. Kocēnu kultūras namā, Kocēnu sporta namā un Kocēnu pamatskolā tiks izgaismoti logi, tāpat arī novada iedzīvotāji tiek aicināti savu mājokļu logos iedegt gaismiņas.

Savukārt Vaidavas kultūras un amatniecības centra, kā arī Zilākalna pagasta pārvaldes ēkas un kultūras nama logos Valsts svētkos tiks iedegtas sveces.

Kā informēja zintnieks un zemes enerģijas pētnieks Totis (īstajā vārdā Jānis Neibergs), arī Zilākalna svētvietā 11. novembrī plkst. 16.00 tiks aizdegtas gaismiņas - sveces un lāpas.

Lāčplēša dienai veltīti pasākumi norisināsies arī Kocēnu novada izglītības iestādēs.

Piektdien, 9. novembrī, Jaunburtnieku pamatskolas skolēnu komanda dosies uz Burtnieku Ausekļa vidusskolu, lai piedalītos Lāčplēša dienas skrējienā un erudītu konkursā. Savukārt svētdien, 11. novembrī, plkst. 15.00 pamatskolas telpās demonstrēs Rīgas spēlfilmu ,,Rīgas sargi”, kopīgi tiks vārīta karavīru zupa. Plkst. 17.00 vecāko klašu skolēni un viņu skolotāji piedalīsies lāpu gājienā no Jaunburtnieku pamatskolas uz Jaunburtnieku kapsētu. Lāpas gatavos paši jaunieši kopā ar skolas saimniecības daļas vadītāju Jāni Freimani.

Kocēnu pamatskolā piektdien, 9. novembrī, notiks Lāčplēša dienas šķēršļu pārgājiens ar devīzi - “Caur uguni un ūdeni, pa zemi un pa gaisu par Latviju!”. Dalībniekus vienos 4 elementi - uguns, zeme, gaiss, ūdens.

Rubenes pamatskolā pirmdien, 12. novembrī, norisināsies konkurss "Erudīts", bet otrdien, 13. novembrī, dažādās klašu grupās notiks sporta sacensības "Mazais stiprinieks". Tēvzemes nedēļā skolā norisināsies arī dziesmu konkurss "Es Latvijai", 5. klasē notiks runas konkurss. Veiksmīgākie dalībnieki uzstāsies svētku koncertā.

Dauguļu speciālajā internātpamatskolā 11. novembrī katrā klasē bērniem tiks stāstīts par Lāčplēša dienas nozīmīgumu Latvijas vēsturē.

Vaidavas speciālā internātpamatskolā trešdien, 14. novembrī, plkst. 14.20 norisināsies sportisko aktivitāšu konkurss “Stiprinieks 2012”.

Pirmsskolas izglītības iestādē (PII) “Auseklītis” Lāčplēša dienas nozīmīgums Latvijas vēsturē tiek pārrunāts ar audzēkņiem grupiņās. Iestādes vadība aicina ģimenes piedalīties svinīgajā lāpu aizdegšanas pasākumā Kocēnos un lāpu gājienā Valmierā.

PII “Cielaviņa” ceturtdien, 15. novembrī, plkst. 10.00 notiks pasākums "Sprīdīša ceļojums pa Latviju".

Sagaidot un atzīmējot valsts svētkus, Kocēnu novada domes Dokumentu pārvaldības un informācijas nodaļā bez maksas varēs saņemt sarkanbaltsarkanās lentītes.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Pasākumi Amatas novadā.

Svētdien, 18.novembrī, Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks Latvijas Republikas proklamēšanas 94. gadadienai veltītais svētku koncerts, kas sāksies plkst. 17.30 ar Latvijas Valsts prezidenta Andra Bērziņa svinīgās uzrunas tiešraides translāciju no Latvijas Nacionālā teātra. Pasākumu rīko Valkas novada dome, sadarbībā ar Latvijas Valsts prezidenta kanceleju, Kultūras ministriju un VSIA „Latvijas koncerti”.

Svētku koncertu valcēniešiem un pilsētas viesiem sniegs Vidzemes Kamerorķestris Andra Veismaņa vadībā un solisti – Starptautisko konkursu laureāti: Antona Bruknera Lincas (Austrija) universitātes maģistrants Guntars Freibergs (marimba), Latvijas Nacionālās operas mākslinieks  Mārtiņš Circenis (klarnete) un Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolas audzēknis Rūdolfs Miķelsons (vijole). Koncerta laikā tiks pasniegti Valkas novada domes Atzinības raksti. Koncertu vadīs Mārīte Meļķe un Valmieras teātra aktieris Mārtiņš Meiers.

Koncerta apmeklētāji Valkas pilsētas kultūras namā var ierasties jau no plkst. 17.00. Svētku vakara balle sāksies plkst. 20.00 un tajā muzicēs grupa „Apvedceļš” un DJ Sirmais. Pasākuma laikā darbosies kafejnīca. Svinīgais sarīkojums, koncerts un balle – bez maksas.

Papildu informācija:
Valkas novada kultūras darba organizatore Līga Lāne, 64707476

Informāciju sagatavoja:
Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086