Arhīva kalendārs

« December 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Sestdien, 8. decembrī, plkst.19.00 Valkas pagasta Saieta namā ”Lugažu muiža” pirmo reizi notiks pasākums ”Valkas pagasta nomināciju Gada balva kultūrā 2012”. Ir iecerēts pasākumu aizsākt kā tradīciju, lai arī turpmāk katru gadu decembrī pasniegtu šādu gada balvu. Aicināti visi interesenti, ieeja – bez maksas.

Pirmo reizi Valkas pagastā tiks godināti gan tie sava pagasta kultūras ļaudis, kuri aktīvi piedalās kultūras dzīvē, gan arī tie, kuri ir neatņemama tās ikdienas sastāvdaļa. Pāsākumā piedalīsies kultūras balvas nominanti – eksotisko deju kolektīvs, amatierteātra kolektīvs, bērnu un jauniešu teātris, vidējās paaudzes deju kolektīvs ”Sprinģi”, senioru ansamblis ”Romaški” un deju kolektīvs ”Oravad”, kā arī vairākas aktīvas un radošas Valkas pagasta personības un viesi.

Pasākums notiks pateicoties Valkas pagasta iedzīvotājiem, kuri aktīvi piedalījās pasākuma tapšanā, balsojot par katru nomināciju iepriekš sagatavotās anketās, katrā nominācijā ierakstot sev vēlamo kandidātu. Apkopojot visas anketas, pasākuma organizatori noskaidroja visas „Gada balva kultūrā 2012” nominācijas.

Tā kā ir vēlme šo pasākumu ieviest kā tradīciju, tika domāts arī par pasākuma simbolikas izveidi. Šajā gadā pasākuma simbols ir puzuris. Saieta nama vadītāja Kristīne Ganiņa uzsver, ka: ”Šo pasākumu mēs esam gaidījuši un plānojuši visai sen, jo tas veidots pēc cilvēku atsaucības un izteiktajām vēlmēm. Tādēļ esam ļoti priecīgi, ka esam varējuši to realizēt, jo vissvarīgākais darbojoties savā profesijā, ir tas, ka cilvēks tiek novērtēts, kāds arī ir šī pasākuma galvenais mērķis!”

Pasākuma idejas autore un organizatore ir Lāsma Egle, kurai šis pasākums ir kvalifikācijas darbs, beidzot Latvijas Kultūras akadēmijas Latvijas Kultūras koledžu.

Pēc svinīgās daļas, plkst.21.00 sāksies balle, kurā spēlēs Kārķu pagasta grupa „Sawējie”. Ieejas maksa ballē – Ls 2,-.

 
Informāciju sagatavoja: Lāsma Egle, 22002107, lasmae2 PIE inbox PUNKTS lv

Ziemassvētku laiks ir īpašs. Tas ir mierīgs un gaišs. Arī, ja nav sniega. Gluži kā labam vīnam arī Ziemassvētkiem ir sava smaržu buķete. Mums katram savādāka un tomēr līdzīga. Tajā noteikti ir piparkūku un mandarīnu aromāts, mazlietiņ krustnagliņu un kanēļa smaržas. Vēl prātā nāk svētku cepeša sulīgi čurkstošā smarža, kūpoša pelēko zirņu bļoda un pīrāgu smarža.

Arī viegli gaistošs parfīms un sveces liesmiņas pieskāriens egles zaram…Ziemassvētkus ir svarīgi sajust un nepazaudēt. Nenodeldēt, grūstoties pie Lielveikalu plauktiem, nepārvērst biznesa projektā vai sacensībā, kurš nopirks dārgākās dāvanas. Vēlamies, lai Jums  Ziemassvētku laikā pietiek laika apstāties un padomāt, dalīties un samīļot, saprast un piedot, pasmaidīt un priecāties.

Tāpēc aicinām izbaudīt  un izgaršot Ziemassvētku smaržas un garšas Jērcēnmuižā 22. decembrī plkst.14:00! Tirdziņā ar saviem ražojumiem piedalīsies vietējie uzņēmēji, amatnieki, rokdarbnieces, saimnieces. Notiks dažādu amatu un prasmju demonstrēšana. Aicinām pe mums ciemos arī kaimiņnovadu ražotājus ar lauku labumiem - sevi parādīt un citus apskatīt! Informācija pa tālruni 26312250. Būs iespēja nobaudīt Ziemassvētku zupu mednieku gaumē un izgaršot karstvīnu. Ielūkosimies nākotnē, lejot laimes pie Jērcēnmuižas kamīna, būs iespēja izkalt savu laimes monētu 2013. gadam. Senču tradīcijas godā cels folkloras kopa "Mežābele", bet dančus vedīs folkloras deju kopa "Sudmaliņas". Kad satumsīs viens no tumšākajiem ziemas vakariem, kursim gaišu ugunskuru un sadedzināsim bluķī visu slikto, kas sakrājies gada laikā, ar cerību, ka nākošais gads būs gaišāks, laimīgāks un turīgāks! Par pasākuma finansiālo atbalstu paldies biedrībai "Lauku partnerība Ziemeļgauja".


Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte, sabiedrisko attiecību speciāliste
64715660;26312250,
ginta.gailite PIE strencunovads PUNKTS lv

Pirmdien, 10.decembrī, plkst.10.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) sāksies seminārs „Kultūras un kultūras mantojuma pievienotā vērtība reģionālajā politikā tūrisma ilgtspējībai”. Aicinām piedalīties, reģistrēšanās – obligāta. Pieteikties semināram līdz 7.decembrim Valkas novada Tūrisma informācijas birojā (tālrunis 64725522, e-pasts tib PIE valka PUNKTS lv) vai reģistrēties Vidzemes tūrisma asociācijas interneta vietnē

http://www.vidzeme.com/lv/jaunumi-vta/kulturas-un-kulturas-mantojuma-seminars-valka-10-decembri.html

Šis būs jau trešais seminārs Vidzemes kultūras tūrisma politikas ieviešanas plāna semināru cikla ietvaros. Seminārā, kā ierasts, uzstāsies Vidzemes tūrisma asociācijas pārstāvji, kā arī Vidzemes Augstskolas eksperti – kultūras politikas ieviešanas plāna izstrādātāji. Šajā semināra tiks diskutēts par tādām tēmām, kā Tūrisma un kultūras mantojuma pārvaldības partnerība, Militārā mantojuma izmantošana tūrisma produktu veidošanā, kā arī Sociālo mediju izmantošana tūrisma produktu veicināšanā. Semināra ietvaros paredzētas diskusijas, iepazīšanās ar Valkas novada labās prakses piemēriem, bet noslēgumā – ekskursija pa Valkas / Valgas ievērojamākajām vietām.

Semināra programma

Papildu informācija: Valkas novada Tūrisma informācijas biroja vadītāja Anita Tannenberga, 64725522

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Pirmdien, 10. decembrī, plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras nama lielajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks kārtējais projekta Kinopunkts piedāvātais seanss: spēfilma „Cilvēki tur”. Filma uzņemta 2011.gadā, tas ir stāsts par jaunu cilvēku vēlamo un esošo realitāti bezpersoniskā mikrorajona vidē, ikdienas zādzībām mijoties ar sapņiem par drošu nākotni.

Galvenajās lomās – Viktorija Kondratenko, Mareks Marcinkēvičs, Agnese Frišfelde, kā arī Sanktpēterburgā strādājošie aktieri – Iļja Ščerbakovs, Semjons Serzins un Mihails Razumovskis. Filma „Cilvēki tur” ir Aika Karapetjana pirmā pilnmetrāžas filma. Par diplomdarba filmu Latvijas Kultūras akadēmijā – īsfilmu „Riebums” – 2007.gadā viņam piešķirta nacionālā balva Lielais Kristaps, kategorijā Labākā īsfilma. 2011.gadā A.Karapetjans debitējis Latvijas Nacionālajā operā, iestudējot Džoakīno Rosīni operu „Seviļas bārddzinis”, saņemot arī Lielo mūzikas balvu 2011.

Savu starptautisko pirmizrādi filma „Cilvēki tur” piedzīvoja šī gada jūlija sākumā Karlovi Vari Starptautiskajā filmu festivālā Čehijā – konkursa programmā East of the West.

Filma ir krievu valodā ar subtitriem latviešu valodā. Filmas garums: 1 stunda 30 minūtes. Filmu nav ieteicams skatīties tiem, kuriem vēl nav 16! Biļete uz seansu maksās 50 santīmus. 

Filmas „Cilvēki tur” video anotācija:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=IMJZVQa4jn8

Papildu informācija: Kultūras nama pasākumu organizatore Līga Pandalone, 29440558. www.kinopunkts.lv

Valkas novada Tūrisma informācijas birojs (Valkā, Rīgas ielā 22) aicina ikvienu uz izstādi – pārdošanu, kur apmeklētāji var gan apskatīties, gan iegādāties kādu īpašu dāvanu saviem tuviniekiem. Tās ir Valkas Mākslas skolas audzēkņu apgleznotās krūzes un šķīvji, bet īpaši tie ir tāpēc, ka bērni savos zīmējumos ir ieguldījuši sirds siltumu un mīlestību.

Visi darbi ir atšķirīgi, bet pārsvarā tajos ir redzami attēli, kas saistās ar Valku – Valgu un Valkas novadu. Zīmējumi ar nolūku veidoti tā, lai darbi vizuāli izstarotu bērnu dzīvespriecīgo skatījumu uz mūsu novadu. TIB apmeklētājiem un pircējiem šī ir lieliska iespēja iegūt gabaliņu šī prieka arī sev. Un priekam taču nevajadzētu maksāt dārgi, tādēļ apgleznotie trauki ir nopērkami par simbolisku samaksu – tikai 1.30 Ls, bet prieks no tā būs gan pircējiem, gan jaunajiem māksliniekiem, gan arī tūrisma birojam un pašvaldībai par novada popularizēšanu. Krūzītes un šķīvjus apgleznoja Valkas Mākslas skolas audzēknes – Gunta Briede, Evita Spārberga, Keita Pelēce, Krista Annija Namniece un Anastasija Beļajeva, pedagoģes Daigas Soloveiko vadībā.

„Meiteņu darbos pamanāms savdabīgs skatījums uz Valkas pilsētu un novadu. Ar ko audzēkņiem asociējas viņu dzimtā vieta, var novērtēt, aizejot uz tūrisma informācijas biroju. Visas meitenes bija gandarītas par iespēju apgūt jaunu tehniku – darboties ar stikla krāsām. Uzticētais darbs tika veikts ar lielu atbildības sajūtu, precizitāti un pacietību. Aicinām visus Valkas novada iedzīvotājus aplūkot apgleznotos traukus, bet, jo īpaši aicināti audzēkņu vecāki. Paldies arī meitenēm par sagādāto prieku,” tā trauku apgleznošanu vērtē pedagoģe D.Soloveiko. 

Ienāc tūrisma birojā, apskaties izstādi un iegādājies kādu dāvaniņu vai arī saņem tieši Tev domātos labos vārdus. Lai tos saņemtu, neskatoties būs jāizvēlas jautājums par Valku – Valgu vai Valkas novadu, pareizi jāatbild un pēc tam, tāpat neskatoties, varēs izvēlēties lapiņu ar veltījumu gada nogalei un nākamajam gadam.

 

Papildus informācija: Tūrisma informācijas biroja vadītāja Anita Tannenberga, 64725522

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ceturtdien, 13. decembrī.  plkst.18.00 Valkas pilsētas kultūras namā (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) notiks tradicionālais Ziemassvētku ieskaņu koncerts „Ziemassvētku stāsts”, ko organizē Valkas novada Bērnu un jauniešu centrs „Mice”. Koncertā piedalīsies un kopīgi Ziemassvētkus ieskandinās Valkas un Strenču novadu bērnu un jauniešu mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi.

Skatītājus ar saviem priekšnesumiem priecēs interešu izglītības pulciņi – kori, vokālie ansambļi un tautas deju kolektīvi, kā arī mūsdienu, ritma un sporta deju dejotāji. Ieeja – bez maksas.

PROGRAMMA

1. Putenis, D.Rūtenbergas mūzika, K.Kristbergas vārdi
dzied Valkas pamatskolas 2.– 4.klašu koris, diriģente Ināra Vītola
2. Svētku eglīte, D.Rūtenbergas mūzika, K.Kristbergas vārdi
dzied Valkas pamatskolas 2.– 4.klašu koris, diriģente Ināra Vītola
3. Ziema, Raimonda Tiguļa mūzika
dzied Strenču novada vidusskolas zēnu koris, diriģente Inese Niklaviča
4. Uz apsolīto zemi, Ulda Marhilēviča mūzika, Guntara Rača vārdi
dzied Strenču novada vidusskolas zēnu koris, diriģente Inese Niklaviča
5. Čip, čip, čip, Baibas Šteinas horeogrāfija, Birutas Ozoliņas tautas mūzikas interpretācija
dejo Ērģemes pamatskolas tautas deju kolektīvs, vadītāja Olita Šauja
6. Noskaņa, Lolitas Saulietes mūzika un vārdi
dzied Valkas novada BJC „Mice” vokālie ansambļi „Brīnumiņš” un „Brīnums”
vadītāja Inese Lečmane, koncertmeistare Tija Bērtiņa
7. Madaliņa, Sandras Jonaites horeogrāfija, Inas Aizgales tautas mūzikas apdare
dejo Valkas pamatskolas 3.– 4.klašu tautas deju kolektīvs „Vainadziņš’
vadītāja Skaidra Smeltere, koncertmeistare Tija Bērtiņa
8. Šonakt, D.Rūtenbergas mūzika, K.Kristbergas vārdi
dzied Valkas novada skolu 5.– 9.klašu koris,
diriģentes Ināra Vītola, Gita Plūmīte, Liene Skruode, diriģē Gita Plūmīte
9. Gaismiņa, D.Rūtenbergas mūzika, I.Aizkalnietes vārdi
dzied Valkas novada skolu 5.– 9.klašu koris
diriģentes Ināra Vītola, Gita Plūmīte, Liene Skruode, diriģē Ināra Vītola
10. Piparkūku balle, D.Rūtenbergas mūzika, K.Kristbergas vārdi
dzied Valkas pamatskolas 2.klašu ansamblis, vadītāja Ināra Vītola
dejo Valkas pamatskolas ritma deju pulciņš, vadītāja Gita Dreijere
11. My life is in your hands
dzied Strenču novada vidusskolas 9.– 12.klašu vokālais ansamblis, vadītāja Inese Niklaviča
12. Uz akmeņa danci vedu, Taigas Ludboržas horeogrāfija, l.t.dz. Māra Ivanova apdarē
dejo Kārķu pamatskolas 4.– 9.klašu tautas deju kolektīvs, vadītāja Ineta Zute
13. Lēkātprieks
dejo Valkas novada BJC „Mice” mūsdienu deju grupa „Dzirksts”, vadītāja Romina Meļņika
14. Jātnieka dziesma, Imanta Kalniņa mūzika, Māra Čaklā vārdi
dzied Valkas ģimnāzijas jauktais koris, diriģente Inese Niklaviča
15. Karameles, Aigara Voitišķa mūzika, Pētera Brūvera vārdi
dzied Valkas ģimnāzijas jauktais koris un Strenču novada vidusskolas 9.– 12.klašu vokālais ansamblis
diriģente Inese Niklaviča
16. Sniegbaltīte
dejo Valkas novada BJC „Mice” mūsdienu deju grupa „Dzirksts”, vadītāja Romina Meļņika
17. Meitenes stāsts
dejo Valkas ģimnāzijas 10.– 12.klašu tautas deju kolektīvs „Vendīgs”
vadītāja Silga Strazdiņa, koncertmeistare Tija Bērtiņa
18. Ziemas balle
dejo Valkas novada BJC „Mice” sporta deju klubs „Ziemeļvalsis”, vadītājs Jānis Rukmanis

Ziemassvētku stāstu stāsta:
Koncerta vadītāji – Enija Kristena Āboliņa un  Dolfs Gregors Pavārs
Sniegpārsliņa – Signe Zalužinska
Mākoņa dēls Tumšulis – Ruslans Hodorkins
Mazās sniegpārsliņas – mūsdienu deju grupa „Dzirksts”
Tumšuļa palīgi, mazie mošķīši – mūsdienu deju grupa „Dzirksts”
Koncerta gaismu operators – Jānis Brīdiņš
Koncerta skaņu operators – Andris Niklavičs, palīgs – Inese Lečmane
Koncerta dekorāciju veidotājs – Jānis Lečmanis
Koncerta režisore – Vita Kalvāne

Papildu informācija: Valkas novada BJC „Mice” direktore Vita Kalvāne, 64723036, 26423172

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 7. decembrī Cēsu Izstāžu namā tiek atvērtas izstādes-' ' Kārlim Melbārzdim-110' ' .

Kārlis Melbārzdis – ainavists, 1931. gadā beidzis Mākslas akadēmijā Vilhelma Purvīša meistardarbnīcu ar diplomdarbu ' ' Ziema' ' . Bija viens no ražīgākajiem un populārākajiem  Vilhelma Purvīša sekotājiem mākslā. Mākslinieka pirmā un  vienīgā personālizstāde tika sarīkota Cēsīs 1934. gadā.

Pirmo reizi Cēsīs ir izstāde gleznotājai Elizabetei Melbārzdei - mākslinieka mazmeitai.

Viņu mākslā pazīst ar gleznotajām balerīnām, par kurām māksliniece saka: ' ' Visas savas domas, sajūtas, skumjas, prieku, mīlestību es transformēju balerīnu tēlos.' '

Vēl Cēsu Izstāžu namā ar izstādi ' ' Melns. Balts' '   jubileju atzīmē Cēsu mākslas skolas keramikas skolotāja Vita Vīksna. Darbu ideju veidojumos māksliniece pasniedz smalki un eleganti.

Izstādes atvērtas no š.g. 7. decembra līdz 2013. gada 6. janvārim. Cēsu Izstāžu nams atrodas (Pils laukums 3),darba laiks no plkst. 10:00-17:00, svētdienās no 10:00-16:00,pirmdienās slēgts.

 

Informāciju sagatavoja:
Nata Livonska
Galvenā speciāliste Izstāžu nama ekspozīciju darbā
tālr.64123557;26175509
e-pasts: nata.livonska(at)cesis.lv
www.muzejs.cesis.lv

Valkas daudzdzīvokļu māju iemītnieki, kurus vieno kopīgs pagalms, aicināti pieteikties Ziemassvētku sagaidīšanas pasākumam.

Saulgriežu laika konkursam pieteikto daudzdzīvokļu māju pagalmus ieskandinās budēļi – dziesmu draugu kopa „Nāburgi”, savukārt namu iemītnieki aicināti savstarpēji sadarboties budēļu jautrai uzņemšanai. Kaimiņi var vienoties dziesmā, dejā, dzejā, maskās, veidot kopīgas dekorācijas, izrotāt pagalma eglīti vai iesaistīties kādās citās aktivitātēs, kas padarītu līksmāku gaismas gaidīšanas laiku.

Par pieteikšanos konkursam lūdzam sazināties ar jauniešu kluba „Pēda” vadītāju Rominu Meļņiku (29472781, romina.melnika PIE valka PUNKTS lv) līdz 14. decembrim. Interesantākie budēļu sagaidītāji tiks godināti pie izrotātās eglītes Lugažu laukumā kādā no Saulgriežu pasākumiem (laiks tiks precizēts).

Kopīgi padarīsim līksmāku gaismas gaidīšanu!

Papildu informācija Latvijas – Igaunijas institūta mācību centra vadītāja Zane Bulmeistare, 64781193, instituts PIE valka PUNKTS lv, www.ile.lv