Arhīva kalendārs

« December 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Ar Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) līdzfinansējumu Valkas novada Kārķu tautas namā ir iegādāts un uzstādīts jauns, mūsdienu prasībām atbilstošs tehniskais aprīkojums – skaņas un gaismas aparatūra (t.sk. datu projektors) un skatuves pakāpieni.

Projekts „Gaišāk. Ērtāk. Skanīgāk” tika īstenots Lauku attīstības programmas pasākuma „Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” ietvaros. Projekta mērķis bija nodrošināt vietējo iedzīvotāju brīvā laika, radošo izpausmju u.c. aktivitāšu veiksmīgu, kvalitatīvu un daudzveidīgu norisi, attīstīšanu, pilnveidošanu un baudīšanu, tādējādi, veicinot tautas nama kā pagasta kultūras centra attīstību.

Saskaņā ar iepirkuma procedūru, visu pamatlīdzekļu piegādi un uzstādīšanu veica uzņēmums SIA „DIOGENS AUDIO”. Projekta kopējās izmaksas 20609,34 LVL (t.sk. PVN 21 %) no kurām attiecināmās izmaksas ir 17032,51 LVL. ELFLA līdzfinansējums 15 329,26 LVL jeb 90% no kopējām attiecināmajām izmaksām, savukārt Valkas novada domes finansējums 1703,25 LVL jeb 10% no attiecināmajām izmaksām.

 

Papildu informācija: Attīstības un plānošanas nodaļas Attīstības un projektu daļas projektu vadītāja Jana Putniņa, 26414197, 64722250

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Piektdien, 7. decembrī, plkst. 18.00 ikvienu lielu un mazu gaidīsim Alūksnes pilsētas Lielās egles iedegšanas pasākumā laukumā pie administratīvās ēkas Dārza ielā 11, bet vēl līdz 20. decembrim Alūksnes novada pašvaldības konkursam „Sniegavīrs manā pagalmā” aicinām pieteikt sniegavīrus, ar ko svētku gaidās esat rotājuši savus pagalmus.

Svētku rotā pilsētas galvenā egle, kas aug blakus Alūksnes novada pašvaldības administratīvajai ēkai, tika ietērpta jau pagājušajā nedēļā, taču gaismas tajā iedegsim piektdien. Svētku pasākumā piedalīsies arī viesi, par kuriem īpaši priecīgi būs mazākie alūksnieši, jo „Čučumuižas Ziemassvētku pasaku” stāstīs televīzijas raidījuma „Čučumuiža” rūķi – Taustiņš, Kikī, Bonbondziņš un rūķīšu krustmāmiņa Kikī.

Gaidot Ziemassvētkus, arī citviet pilsētā ir izvietoti svētku rotājumi un gaismas virtenes. Šogad dekori izvēlēti galvenokārt baltā un zilā krāsā, tādēļ arī iedzīvotājus, iestādes un uzņēmumus, rotājot savus namus un teritorijas, aicinām izvēlēties gaismu virtenes šādās krāsās, tā veidojot saskaņotu vides noformējumu svētku laikā.

Šogad pilsētas centrā Bībeles muzeja apkārtnē visus alūksniešus un pilsētas viesus veiks sniegavīru ģimene, bet līdz 20. decembrim Alūksnes novada pašvaldības Vides dizaina padome aicina gan pilsētas, gan pagastu iedzīvotājus, iestādes un uzņēmumus piedalīties konkursā „Sniegavīrs manā pagalmā” un savas teritorijas rotāt, izmantojot dažādus sniegavīrus. Šķiet, ka daba tomēr ar sniegu neskoposies un izejmateriāla sniegavīru veidošanai būs gana, taču tikpat labi varat sniegavīru gatavošanai izvēlēties arī kādu citu materiālu.

Sniegavīrus aicinām vērtēšanai pieteikt, zvanot Alūksnes novada pašvaldības ainavu arhitektam Agrim Veismanim pa tālruni 22028275. Labāko, interesantāko, savdabīgāko sniegavīru autori saņems Alūksnes novada pašvaldības sarūpētas balvas!

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

15. un 16. decembrī Ernsta Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas sporta zālē jau 12. reizi notiks Starptautiskais Ziemassvētku džudo turnīrs. Šogad tajā piedalīsies jaunie džudo cīkstoņi no 12 valstīm, tostarp 28 komandas būs no ārzemēm.

Plānots, ka sacensībās, kuras organizē biedrība „Sporta klubs Kurbads” sadarbībā ar Alūksnes novada pašvaldību un Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolu, piedalīsies apmēram 800 dalībnieku no Lietuvas, Igaunijas, Baltkrievijas, Krievijas, Ukrainas, Turkmenistānas, Polijas, Somijas, Zviedrijas, Anglijas, Beļģijas un, protams, Latvijas. Mūsu valsti šajā turnīrā pārstāvēs visi džudo klubi, jo pirmajā sacensību dienā notiks arī Latvijas džudo federācijas reitinga sacīkstes.

Sacensības gan sestdien, gan svētdien sāksies pulksten 10.30. Uz tatami ar saviem pretiniekiem cīnīsies dalībnieki, kas dzimuši no 1996. gada līdz 2006. gadam. Turnīrs notiks sešās vecuma grupās, no kurām piecas būs puišiem, bet viena – meitenēm. Aicinām interesentus apmeklēt šīs ar dažādu valstu pārstāvniecību bagātās sacensības un just līdzi jaunajiem sportistiem!

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

15. decembrī no plkst. 9.00 līdz 14.00 Alūksnes novada pašvaldības administratīvās ēkas lielajā zālē Dārza ielā 11, Alūksnē ikvienu interesentu aicina uz Alūksnes novada mājražotāju, amatnieku un mazpulcēnu ražojumu izstādi – prezentāciju.

Ziemassvētku gaidās šo pasākumu organizē Alūksnes novada pašvaldība sadarbībā ar Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra Alūksnes nodaļu, lai novada mājražotājiem, amatniekiem un arī mazpulcēniem dotu iespēju parādīt savu veikumu, bet pārējiem iedzīvotājiem ļautu novērtēt, kādas lietas gatavo pašu novadā.

Aicinām šajā pasākumā piedalīties ikvienu novada iedzīvotāju, kas nodarbojas ar mājražošanu, gatavojot gan pārtikas produktus un dažādus našķus, gan rokdarbus un rotaslietas, dažādus amatniecības izstrādājumus, apsveikumu kartītes un citas lietas, ko iespējams izgatavot pašam savām rokām. Gaidītas būs arī tās mājsaimnieces, kuru ražojumi par labiem esam atzīti pagaidām vēl tikai ģimenes un tuvāko draugu lokā – varbūt dalība šajā izstādē kalpos jums par pamudinājumu, lai savu produkciju piedāvātu jau plašākam interesentu lokam.

Protams, šajā pasākumā laipni gaidīti būs apmeklētāji, kuri izstādē - prezentācijā varēs iepazīties ar dažādo piedāvājumu, to piemērīt, pagaršot, iemēģināt, iegūt sev vai vienoties par sadarbību.

Visus, kas vēlas piedāvāt savus ražojumus izstādē – prezentācijā, aicinām iepriekš pieteikties, zvanot pa tālruņiem 29166807 vai 26384907.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv