Arhīva kalendārs

« December 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Pirmajos Ziemassvētkos, 25.decembrī, plkst.17.00 Valkas pilsētas kultūras nama mazajā zālē (Emīla Dārziņa ielā 8, Valkā) Valkas novada literārā apvienība aicina ikvienu uz Ziemassvētku dzejas lasījumiem.

Sākotnēji bija iecere īstenot mazliet riskantu eksperimentu – Ziemassvētku dzejas lasījumu pasākumu organizēt brīvā dabā, pilsētas centra skvērā. Taču, kā vēsta laika prognozes, 25.decembris būs anticiklona un ciklona satikšanās diena, un tas nozīmē mainīgus laika apstākļus, kad lasīt dzeju skvēriņā nebūtu patīkami.

„Ziemassvētki un Jaunais gads ir laiks, kad saņemam visvairāk apsveikumu un laba vēlējumu. Nereti cilvēki ilgi meklē apsveikuma vārdus, lai gadu no gada tie neatkārtotos. Tāpēc nolēmām organizēt šādu pasākumu, lai rosinātu ieklausīties citādās Ziemassvētku noskaņās un vārdu meistaru veidotās dzejas rindās. Ģimenes lokā svētki būs nosvinēti, turpināsim to darīt kopā ar literātiem. Ja arī Tu esi sacerējis kādu Ziemassvētku dzejoli vai varbūt Tev ir tuvs kāda autora dzejolis, nāc un esi kopā ar mums, dalies savā priekā un izjūtās, jo lasījumi būs brīvā formā. Apmeklētājus gaida arī neliels, bet patīkams pārsteigums, ko būs sarūpējis Dāmu klubs, sadarbībā ar fondu Ziedot.lv,” aicina Valkas novada literārās apvienības biedre Mārīte Magone.

 

Papildu informācija: Valkas novada literārās apvienības biedre Mārīte Magone, 29198900

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Ir tapis jauns Kocēnu novada domes prezentācijas materiāls – pastkartes, uz kurām ir ne tikai Kokmuižas pils parterā esošā saules pulksteņa attēls, bet kuras arī pilda saules pulksteņa funkciju. Ja pastkarti saloka norādītajā veidā, top mazs saules pulkstenis, kas jānovieto saulainā vietā, lai tas  rādītu laiku. Viena daļa pastkaršu ar īpašu svētku sveiciena apdruku ceļos kā Ziemassvētku apsveikums no Kocēnu novada domes, bet pārējās tiks izmantotas kā prezentācijas materiāli.

Pastkartes dizaina autors ir Mārtiņš Gills, vizuālajā noformējumā izmantota Oļģerta Vērmaņa fotogrāfija, kas tika iesniegta Kocēnu novada fotokonkursam.

Kocēnu pagastā Kokumuižas pils parterā atrodas Latvijā vienīgais publiski apskatāmais sfēriskais saules pulkstenis un Baltijā vienīgais, kam uz ciparnīcas attēlots laika vienādojums.

 


Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv
 

Turpinot aizsākto tradīciju, arī šogad Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī, plkst.16.00 Valkas – Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Valkā, Rīgas ielā 9) būs koncerts, uz kuru ikvienu valcēnieti un pilsētas viesi šajā skaistajā Ziemassvētku laikā aicina Valkas Rotari klubs.

Koncertā muzicēs Jāzepa Vītola Mūzikas akadēmijas studenti – Zane Godiņa un Janeks Niklavičs. Ieeja – bez maksas.

Papildu informācija: Valkas Rotari kluba prezidente Nadežda Možarova, 26443050