Arhīva kalendārs

« January 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Aizvadītā gada nogalē Valkas Mākslas skolas audzēkņi piedalījās konkursā par skaistāko apsveikuma kartiņu. Pavisam konkursā piedalījās 28 skolēni, kuri ar savām idejām par Ziemassvētku gaidīšanas laiku un Jaunā gada svinībām vienlaikus centās savdabīgi interpretēt arī abas dvīņu pilsētas – Valku un Valgu.

Konkursā skolu pārstāvēja šādi audzēkņi – KARINA ILJIN, OKSANA PISARUK, MARTIN PUSIJAINEN, ANASTASIA LEONTJEVA, ILJA KOMAROV, KATRIN LANKERT, LEV SASNJOV, ANASTASIJA ARSENTJEVA, KSENIJA PARMENENKOVA, LIZETTA ŠEMEĻOVA, LĀSMA AGNESE BODNIECE, MARTA EVELĪNA KĻAVIŅA, KRISTIĀNA CELMA, NIKS LĀCIS, RENĀRS ČERVIDS, MĀRTIŅŠ ČERVIDS, LAURIS KRISTS LŪSIS, SANDA LĪVA ARTEMJEVA, ARTA KRŪMA, ALEKSIS EDUARDS PALEJS, ALEKSS DERJABINS, INGUS ŠĶUDĪTIS, GUNTA BRIEDE un citi.

Uz Valkas novada domes, Valgas pilsētas domes un Valgas pilsētas valdes parakstītās kartiņas tika izvēlēts Valkas Mākslas skolas audzēknes Katrinas Lankert veidotais zīmējums.

Lai visiem laimīgs Jaunais gads!  

     

Papildu informācija: Valkas Mākslas skolas pedagoģe Daiga Soloveiko, 64724078

 

Zvaigznes dienā, 6.janvārī, plkst.10.00 Valkas – Lugažu evaņģēliski luteriskajā baznīcā (Valkā, Rīgas ielā 9) būs Zvaigznes dienas dievkalpojums. Pēc tam, ap plkst.11.30 turpat baznīcā visi aicināti uz Valkas pilsētas kultūras nama sieviešu kora un Valkas vīru ansambļa koncertu „Zvaigznes gaismā”.

Zvaigznes dienu, sauktu arī par Triju kungu dienu, svin ik gadu 6.janvārī, taču šie svētki dēvēti arī par pagānu svētdienu, jo to laikā uz durvīm vilkts krusts, lai ļaudis un lopus pasargātu no lietuvēna. Šajā dienā tiek vērotas zīmes, lai noteiktu, kāds būs nākamais gads. Piemēram, ja pēc deviņiem vakarā iestājas gaiša nakts, tā ir laba zīme, bet, ja debesīs vēl redz arī trīs spožas zvaigznes, dēvētas par triju ķēniņu zvaigznēm, gaidāma ražīga vasara. Savukārt, ja debesis apmākušās un bez zvaigznēm, gaidāma slikta raža.

Papildu informācija: Valkas pilsētas kultūras nama kultūras metodiķe Līga Pandalone, 64723705

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Alūksnes Jaunajā pilī šobrīd notiek otrā stāva pārsedzes siju protezēšana un nomaiņa Alūksnes muzeja izstāžu zālēs, tādēļ janvārī muzeja izstādes un ekspozīcijas apmeklētāji nevarēs skatīt.

Pēc pārsedzes siju nomaiņas telpās atjauno griestu apmetumu un veic telpu kosmētisko remontu, līdz ar to izstāžu eksponātiem šādos apstākļos nevaram nodrošināt aizsardzību no klimata krasām svārstībām un putekļu piesārņojuma atbilstoši priekšmetu saglabātības prasībām. Tādēļ remontdarbu laikā izstāžu eksponātus pārvietojam, - skaidro Alūksnes muzeja direktore Inita Veismane.

Tā kā eksponāti tiek pārvietoti uz citām telpām, muzeja apmeklētājiem šomēnes nav iespējas skatīt izstādes un ekspozīcijas. Savukārt izglītojošās programmas iestāde realizē ārpus muzeja telpām un ēkas pagrabstāvā atbilstoši pieprasījumiem.

Par sagādātajām neērtībām muzejs apmeklētājiem atvainojas, aicinot ikvienu muzeja draugu to apmeklēt atkal pēc remontdarbiem!

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv
 

2012.gada nogalē Valsts Kultūrkapitāla fonds izsludināja mērķprogrammas „Grāmatu iepirkums publiskajām bibliotēkām” projektu konkursu ar mērķi – sekmēt nacionālās grāmatniecības attīstību, nodrošināt literāri augstvērtīgu oriģinālliteratūras darbu, nozīmīgu pasaules literatūras darbu tulkojumu un augstvērtīgas nozaru un uzziņu literatūras iegādi publiskajām bibliotēkām.

Projekts tika sagatavots, pamatojoties uz izdevniecību, apgādu un Latvijas grāmatu bāzes esošo piedāvājumu. Kopumā Smiltenes, Strenču un Valkas novada publiskajām bibliotēkām tika piešķirts finansējums par 5782 LVL. Šobrīd notiek iepirkto grāmatu saņemšana un sadale.  2013.gada sākumā, kad grāmatas būs apstrādātas, lasītāji iegūs jaunus, augstvērtīgus dažādu nozaru izdevumus, kā arī enciklopēdijas un uzziņu krājumus. Īpašs prieks ir par bērnu literatūru un oriģināldaiļliteratūru.

Otrs ievērojams bibliotēku ieguvums saistās ar sabiedrības integrācijas politikas īstenošanu. 2012.gada valsts budžeta grozījumos tika piešķirti 100 000 LVL publisko bibliotēku kapacitātes stiprināšanai grāmatu un citu izdevumu iegādei sabiedrības integrācijas veicināšanai. Iepriekšminētā projekta ietvaros Valkas novada publisko bibliotēku krājumi 2013.gada sākumā papildināsies ar 149 nosaukumu 196 grāmatām un CD.

Paldies novada bibliotēku atbalstītājiem, kuri visa gada garumā krājumu papildināšanai dāvināja grāmatas un žurnālus – Andrim Metuzālam, Ventam Armandam Krauklim, Nadeždai Taņicinai, Aivaram Andersonam, Ilgai un Reinim Būdām, Aijai Ābenai, Rudītei Putnai, Valentīnai Morozai, Rasmai Mitriņai, Elmāram Vanagam, Larisai Ielītei, Modrim Saldūksnim un citiem.

Darbīgu, veiksmīgu Jauno gadu saviem lasītājiem novēl Valkas novada centrālā bibliotēka.

Papildu informācija: Centrālās bibliotēkas direktore Ginta Dubrovska, 64724371