Arhīva kalendārs

« January 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Noslēdzies pirmais Kocēnu novada domes rīkotais fotokonkurss, un sestdien, 19. janvārī, Kocēnu 1. bibliotēkā notika konkursa uzvarētāju apbalvošana un foto izstādes „Kocēnu novads bildēs" atvēršana. Izstādē ir iespējams aplūkot 25 labākos fotoattēlus, kurus žūrijas komisija izvēlējās no vairāk nekā 170 iesniegtajām fotogrāfijām.

Pirmās vietas godalga tika piešķirta Oļģertam Vērmanim (Valmiera), otrās vietas godalgu saņēma Marika Eglīte (Vaidava), bet trešo godalgoto vietu dalīja Jānis Eicēns (Rubene) un Vairis Pinzulis (Valmiera). Labākās fotogrāfijas autors saņēma naudas balvu 50 latu apmērā, 2. vietas ieguvēja - 40 latu, savukārt 3. vietas ieguvēji – katrs 30 latu lielu naudas balvu. Par katru fotoattēlu, kas izstādīts kopīgajā izstādē, autori iegūst atlīdzību 5 latu apmērā.

Izstādē iekļauto fotogrāfiju autori – Oļģerts Vērmanis, Vairis Pinzulis, Dietrich Arlart, Marika Eglīte, Jānis Eicēns, Julita Kluša, Elīna Ņikitina, Aivis Stračinskis, Antis Lūsa, Jānis Bērtulis, Sigita Lapiņa. Izstāde Kocēnu 1. bibliotēkā būs aplūkojama līdz 28. februārim.

Fotokonkursā savus darbus iesūtīja dalībnieki gan no Kocēnu novada, gan citām pašvaldībām, gan arī no Vācijas. Fotogrāfijās attēloti Kocēnu novada kultūrvēsturiskie objekti, daba, kā arī dažādi kultūras, sporta un izklaides pasākumi. Fotokonkursu organizēja Kocēnu novada dome ar mērķi atlasīt mākslinieciski kvalitatīvas fotogrāfijas pašvaldības informatīvo materiālu veidošanai un reprezentācijas vajadzībām.

Kocēnu novada dome fotokonkursu rīkos arī šogad, tāpēc ikviens ir aicināts jau savlaicīgi iemūžināt skaistus un nozīmīgus brīžus Kocēnu novadā.

Fotogrāfijas no izstādes atklāšanas un apbalvošanas pasākuma var aplūkot Kocēnu novada domes interneta mājaslapā www.kocenunovads.lv sadaļā “Foto galerija”.

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Piektdien, 25. janvārī, Alūksnes pilsētas Tautas namā notiks jaunrades deju konkurss „Mēs un deja”, kurā piedalīsies vairāki Alūksnes un Apes novadu skolēnu deju kolektīvi, žūrijas vērtējumam nododot pašu radītās dejas.

Konkursa dalībnieki savas dejas rādīs divās grupās – mūsdienu deja un tautas deja. Mūsdienu dejas grupā savu priekšnesumu demonstrēs 1. – 4. klašu dejotāji no Alūksnes Bērnu un jauniešu centra deju kolektīva „Dejo savam priekam” (vadītāja Ingūna Dovgāne), Pededzes pamatskolas 1. – 4. un 5. – 9. klašu dejotāji (vadītāja Ludmila Uglovska) un Mārkalnes pamatskolas dejotāji Elvis Zibailo un Elvis Zvejnieks, kuri apvienojušies duetā „Elvis2” (vadītāja Janita Keiva). Kopā ar Alūksnes novada dejotājiem šajā konkursa grupā piedalīsies arī Apes un Gaujienas kolektīvi. Savukārt tautas deju konkurencē savas jaunradītās dejas rādīs „Enku drenku” 1. – 2. un 5. – 6. klašu grupas (vadītāja Daiga Ozoliņa).

Veiksmīgākie kolektīvi mūsdienu dejas kategorijā iegūs tiesības piedalīties Vidzemes reģiona jaunrades deju konkursā Ogrē, savukārt labākie tautas deju grupā sacentīsies republikas mēroga konkursā Rīgā.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Otrdien, 22. janvārī, un trešdien, 23. janvārī, Kocēnu kultūras namā notiks mācību seminārs „Sadarbības partnerību veidošana kultūras projektu sagatavošanā un īstenošanā”. Seminārā piedalīsies apmēram 60 kultūras darbinieku no Vidzemes plānošanas reģionā iekļautajām pašvaldībām. Pirmajā semināra dienā tiks pārrunāti jautājumi par finansējuma piesaistes avotiem kultūras projektu īstenošanai, NVO pieredzi un sadarbības praksi, būs iespēja iepazīties ar sadarbības pieredzi Siguldas pagasta kultūras nama īstenotajos projektos, kā arī uzzināt par projektiem saistībā ar dabas, kultūras un vēstures simbiozi. Pēc tam plānots iepazīties ar Kocēnu kultūras nama darbību un realizētajiem projektiem.

Otrajā dienā semināru vadīs profesors Dr. phil. Ivars Bērziņš un lekciju tēmas būs šādas: kultūras pasākums – rituāls, forma un ekonomika; auras nozīme; uzmanības ekonomika; telpa, programma un dramaturģija; rituāls un identifikācija; ekonomikas ietekme uz kultūras dzīves attīstību. Pēc pasākuma ikvienam būs iespēja iesaistīties diskusijās.

Seminārs notiek projekta "Kapacitātes paaugstināšana kultūras nozares projektu un pasākumu īstenošanai Vidzemes plānošanas reģionā" ietvaros. Semināra programma turpināsies 29. un 30. janvārī Auciema muižā, Pārgaujas novadā.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Trešdien, 23.janvārī, pulksten 17.30 Jāņa Cimzes Valkas Mūzikas skolas zālē (Valkā, Semināra ielā 25) atsāksies iepriekšējo gadu tradīcija – „Muzikālo trešdienu” jaunās sezonas koncerti. Kā jau ierasts, arī šajā gadā mūzikas skolas audzēkņi piedalīsies vairākos konkursos dažādās specialitātēs.

Atklāšanas koncertā muzicēs skolotāja Gunta Freiberga pūšaminstrumentu un sitaminstrumentu klases audzēkņi, kuri gatavojas piedalīties XVIII Latvijas jauniešu pūtēju orķestra organizētajā konkursā Rīgā, no 25.līdz 27.janvārim. Koncertā spēlēs Sandis Freibergs (flauta), Mārtiņš Rihards un Miks Roberts Mazuri (marimba), kā arī flautistu trio un marimbistu duets.

Muzikālo trešdienu koncerti tiek organizēti brīvi, bez jebkādām prasībām gan repertuāra, gan izpildītāju ziņā. Visi koncerti ir bez maksas.

Jau ziņots, ka jaunu tradīciju – rīkot koncertu ciklu „Muzikālās trešdienas” mūzikas skola uzsāka 2008.gadā. Tā kā koncerti ļoti patīk gan klausītājiem, gan lieti noder arī pašiem jaunajiem mūziķiem, tradīcija tiek turpināta. Koncertu cikls ir kā mūzikas skolas pedagogu klašu vakari. Tāpēc koncerti ir atšķirīgi, jo katrā koncertā ir iespēja baudīt citas klases audzēkņu sniegumu. 

Laipni aicināti visi interesenti!

Papildu informācija: Mūzikas skolas direktora vietnieks mācību darbā Raimonds Reinfolds, 64707003

Informāciju sagatavoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086

Kocēnu novada domes sēdē nolēma apstiprināt ieejas biļešu cenas kultūras un sporta pasākumiem, kas norisinās Kocēnu novadā. Biļešu cenas būs atkarīgas no pasākuma veida un norises vietas.

Ieejas biļešu cena novada kultūras iestādēs un estrādēs notiekošās ballēs būs Ls 2, diskotēkās – Ls 1,50. Amatierteātra izrādes biļetes cena būs Ls 0,50, bet amatierteātra viesizrādes – Ls 1,00. Sporta spēļu apmeklējums pieaugušajiem Ls 1,00, bet bērniem ieeja būs bez maksas. Savukārt Dikļu pagasta Vika parka apmeklējums pieaugušajiem maksās Ls 0,50, bet bērniem būs bez maksas.

Norādītās cenas stāsies spēkā ar šī gada 1. februāri.

Pasākuma veids

Biļetes cena (Ls), ieskaitot PVN

 

Balle kultūras iestādēs un estrādē

2,00

Diskotēka kultūras iestādēs un estrādē

1,50

Dikļu pagasta Vika parka apmeklējums pieaugušajiem (bērniem bez maksas)

0,50

Amatiereātra izrādes

0,50

Amatierteātra viesizrādes

1,00

Sporta spēles pieaugušajiem (bērniem bez maksas)

1,00

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Sestdien, 2.februārī, plkst.12.00 slēpošanas trasē Valkas pagasta teritorijā, netālu no ģenerāļa Pētera Radziņa dzimtajām mājām un piemiņas akmens sāksies Valkas novada sacensības distanču slēpošanā (4–cīņas ieskaitei). Dalībnieku reģistrācija sacensību dienā būs no plkst.11.00 starta vietā.

Sacensību programmā – distanču slēpošana brīvā stilā. Ar sacensību nolikumu var iepazīties www.valka.lv sadaļā „sports” – „rezultāti un nolikumi”. Sacensības organizē un vada Valkas novada dome, sadarbībā ar uzaicinātiem tiesnešiem. Sacensības notiks, ja gaisa temperatūra nebūs zemāka par – 150C.

Par sacensību dalībnieku var būt ikviens aktīvās atpūtas cienītājs. Viens dalībnieks var piedalīties vienā, savam vecumam atbilstošā grupā. Dalības maksa Ls 1,- (skolēniem), Ls 2,- (pieaugušajiem). Valkas novada iedzīvotājiem dalība sacensībās – bez maksas. Uzvarētājus katrā grupā apbalvos ar diplomiem un balvām.

Aicinām aktīvās atpūtas cienītājus un citus interesentus izmantot šo iespēju un doties baudīt skaisto dabu un ziemas priekus!

Papildu informācija: Valkas novada domes sporta speciāliste Nadežda Blūma, 29164340

Informāciju sagatavoja; Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086