Arhīva kalendārs

« November 2016 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 

26. novembrī Madonas novada uzņēmēju parādē, Madonas pilsētas sporta hallē Jāņa Simsona Madonas mākslas skolas audzēkņi apmeklētājiem  piedāvāja interesantu programmu. Bija iespēja piedalīties modes ilustrācijas, stila un imidža darbnīcā, kartona tērpu un aksesuāru izgatavošanas, kā arī auduma apgleznošanas darbnīcā.

Kā galvenais notikums bija iespēja iepazīties ar projekta “Dizaina plenērs “Ieceres Pār - Vērtības”” laikā tapušajiem darbiem un gūt ieskatu par  tiem, improvizētā modes skatē.

Projektam noslēdzoties ir tapušas  trīs tērpu kolekcijas “Lietus neskartie”, “Es tiešām mīlu Madonu”, “Madonas Skeitparks”. Visus  modeļus vieno viens uzdevums un iecere pētīt un iedvesmoties no Madonas puses uzņēmējiem.

VKKF, Latvijas valsts mežu atbalstītās Vidzemes kultūras programmas un Madonas mākslas skolas atbalsta biedrības realizētā projekta “Dizaina plenērs “Ieceres Pār – Vērtības” izvirzītais mērķis - vākt iespaidus ārpus savas komforta zonas, analizēt Madonas novadā ražotos produktus un meklēt jaunus dizaina risinājumus - ir  sasniegts! Ar projekta laikā tapušajiem darbiem varēja arī iepazīties Madonas novada uzņēmēju parādē.

Šobrīd turpinās VKKF atbalstītais projekts “Dizaina Balss Madonā” un plānots, ka   2017. gada 1. februārī, plkst. 17.00, Madonas kultūras namā notiks modes skate konkurss, kurā aicināti piedalīties Latvijas dizaina un mākslas vidusskolu audzēkņi, starp viņiem varēsim redzēt arī projekta “Dizaina plenērs “Ieceres Pār – Vērtības” laikā paveikto.

http://businessmadona.lv/uznemeju-parade-madona-fotoatskats/

 

Projekta vadītāja Kristīne Šulce

28615694

m_maksla PIE inbox PUNKTS lv

Siguldas Mākslu skola BALTAIS FLĪĢELIS, sadarbībā ar Latvijas Nacionālo Kultūras centru un Latvijas Mākslas akadēmijas Grafikas katedru, šoruden organizē bērnu un jauniešu vizuālās mākslas konkursu grafikā „SIGULDAS LĪNIJA’’. Šis ir pirmais gads, kad tiek aizsākta šī iniciatīva, bet to iecerēts turpināt, ik gadu izsludinot atšķirīgu konkursa tēmu. Šīgada tēma – Mana Grāmata.

 

Sigulda - viena no skaistākajām Latvijas pilsētām, lepojas ne tikai ar skaisto dabu, bet arī ar daudziem īpašiem, Latvijā un ārpus tās zināmiem radošiem cilvēkiem. Par siguldieti sevi vienmēr uzskatījis latviešu grafikas klasiķis, ilggadīgais Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Zigurds Zuze. Lai popularizētu grafikas tradīcijas, grafikas tehniku daudzveidību un godinātu latviešu grafikas klasiķus, tiek organizēts Latvijas mākslas skolu audzēkņu vizuālās mākslas konkurss „SIGULDAS LĪNIJA”. Tas ir pirmais grafikas konkurss Latvijas mākslas skolām.

Jau pirmajā gadā guvām milzīgu atsaucību - uz konkursu tika iesūtīti tuvu pie pieciem simtiem darbu no 45 Latvijas mākslas skolām. Žūrijai, kurā strādāja izcilais grafiķis, Latvijas Mākslas akadēmijas profesors Juris Petraškevičs, siguldietes - LMA pasniedzēja Ausma Šmite un “Baltā Flīģeļa” grafikas skolotāja Agita Zālīte, kā arī Latvijas Nacionālā Kultūras centra vizuālās mākslas izglītības eksperte Ilze Kupča, nudien nebija viegli sīvajā konkurencē izsvērt uzvarētājus 4 vecuma un 2 darbu kategorijās (stājgrafika un ex libris). Bet patiesībā jau uzvarētāji ir visi – lielākā daļa darbu ir augstvērtīgi, visdažādākajās grafikas tehnikās, ļoti interesanti skatītājam.

25. novembrī notika konkursa noslēgums, izstādes atklāšana, uzvarētāju apbalvošana un grafikas meistarklases, kuru norisi atbalstīja VKKF. Meistarklases vadīja LMA profesors Juris Petraškevičs, LMA pasniedzēja Ausma Šmite un grafiķe Agita Zālīte. Meistarklasēs piedalījās gandrīz visi konkursa uzvarētāji un atzinības ieguvušie – kopskaitā vairāk kā 50 bērni un jaunieši.

Izstāde būs apskatāma Mākslu skolā Baltais Flīģelis līdz 2017. gada 31. janvārim.

 

Maija Avota,

Mākslu skolas BALTAIS FLĪĢELIS

Mākslas nodaļas vadītāja

Tel. 29505407