Arhīva kalendārs

« July 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Sestdien, 26. jūlijā no pulksten 12 līdz pat vēlam vakaram Jaunlaicenes muižas muzejā, parkā, skolas telpās un tautas namā notiks plašas Pirmo Vispasaules Malēniešu svētku aktivitātes. Iedzīvotājiem, kam nav sava transportlīdzekļa, Alūksnes novada pašvaldība sarūpējusi iespēju uz svētkiem nokļūt ar autobusu un – bez maksas.

No Alūksnes autoostas uz Jaunlaiceni pirmais autobuss aties pulksten 11.00. Atpakaļ uz Alūksni no svētku norises vietas tas dosies pulksten 14.00. Nākamais autobuss uz Jaunlaiceni no autoostas aties pulksten 18.00 un atpakaļ uz Alūksni – pulksten 19.00. Savukārt trešais reiss uz svētku norises vietu no autoostas būs pulksten 20.30 un svinību dalībniekus  uz Alūksni nogādās pēc lielkoncerta, aptuveni pulksten 21.30. Tiem, kuri vēlēsies uzkavēties zaļumballē, par nokļūšanu Alūksnē gan būs jāparūpējas pašiem.

Atgādinām, ka Malēniešu svētkos būs iespējams vērot Alūksnes novada amatierkolektīvu sarūpētus priekšnesumus un koncertuzvedumu „Malēniešu dzīves ainiņas”, vakarā koncertēs „Mirage Jazz Orchestra” kopā ar Andri Ērgli un daudziem novada mūziķiem.

Visas dienas garumā notiks radošo, ačgārno, ēdelīgo, jautro, gudro, viesmīlīgo, sportisko malēniešu satikšanās un ikvienam svētku apmeklētājam būs iespēja piedalīties dažādās atrakcijās.

Jaunlaicenes muižas muzejā varēs ieklausīties malēniešu valodā, stāstos par malēniešiem un skatīties filmas „Viena vasara” un „Malēniešu stāsti”.

Muižas parka teritorijā notiks amatnieku parāde, dažādas jautras sacensības, radošās darbnīcas, arī Alūksnes un Apes novadu fonda labdarības pasākums „Bumbu dzīšana” muižas dīķī.

Svētku laikā notiks amatnieku un mājražotāju tirdziņš, kuram tirgotājus aicinām pieteikties līdz 23. jūlijam pa tālruni 26123250 vai uz e-pastu bibl.jaunlaicene PIE aluksne PUNKTS lv.

Viesos tiks gaidītas pazīstamās novadnieces Māra Svīre un Lija Brīdaka, ciemiņi no Latvijas Zinātņu akadēmijas un Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas, lai svinētu grāmatas „Kultūrvēstures avoti un Alūksnes novads” otrā izdevuma atvēršanas svētkus.

Pirmie Vispasaules Malēniešu svētki noslēgsies ar zaļumballi, kurā spēlēs īstenie malēniešu muzikanti – daudzas Alūksnes novada muzikālās grupas.

Svētku programma www.aluksne.lv.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381502; 26646749
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Sestdien, 19. jūlijā, Arēnā Rīga norisinājās noslēdzošā Pasaules koru olimpiādes apbalvošanas ceremonija, kurā zelta diplomu jaukto kamerkoru grupā saņēma Kocēnu novada Kocēnu kultūras nama jauktais koris „Imera” (mākslinieciskais vadītājs Imants Točs).

Kā iepriekš vēstīts, aizvadītajā trešdienā, 16. jūlijā, Latvijas Universitātes Lielajā aulā norisinājās jaukto kamerkoru grupas konkurss, kurā „Imera” izpildīja latviešu komponistu dziesmas - Jāzepa Vītola, Jāņa Zālīša, Jāņa Ivanova un Valta Pūces darbus. „Imeras” sniegumu žūrija novērtēja ar 23,30 punktiem un piešķīra zelta diplomu.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls, kas no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēja piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Kā ziņots, Latvijas kori Pasaules koru olimpiādē ieguva sešus čempiona titulus un 54 dažāda kaluma medaļas, kļūstot par kopvērtējuma līderiem gan pēc izcīnītajiem čempionu tituliem, gan medaļu skaita.

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv

Vējš matos, brīvība un bezrūpība, putnu dziesmas Skaņākalnā un tavs uzticamais draugs - velosipēds.

Tieši tāda būs tavas vasaras labākā diena, ja dosies uz velosvētkiem “Ērenpreisam 123”, kas notiks 26. jūlijā Mazsalacā. Šajā dienā būs iespējams izbaudīt īstu mazpilsētas burvību, ar vienu kāju iekāpjot romantiskajos Ulmaņlaikos, kad zāle bija zaļāka, ūdenskliņģeri garšoja labāk un ar pašmāju ražotiem velosipēdiem varēja patiešām tālu tikt.

Velomeistars Gustavs Ērenpreiss ir mazsalacietis, kurš pirmskara Latvijā bija labi pazīstams ar savu kvalitatīvo velosipēdu marku “Ērenpreis Original”. Viņam, viņa darba turpinātājiem un atjaunotajam velozīmolam “Ērenpreiss" par godu tad arī tiek svinēti velosvētki Mazsalacā. 

Šajā dienā goda vietā liksim velosipēdus, veselīgu, ekonomisku un videi draudzīgu pārvietošanos, kā arī dosim iespēju uz vienu dienu pazust no 21. gadsimta steidzīgās ikdienas. Velosvētkos “Ērenpreisam 123” Tu varēsi piedalīties veloparādē, būs dažādas Ulmaņlaiku cienīgas atrakcijas, spēles, veloruļļi, vietējo amatnieku tirdziņā varēsi sapirkties labas un noderīgas mantas, uzraut dambreti ar senu paziņu, nobildēties fotostūrītī, bet vakarā - pilsētas svētku ietvaros Lībiešu pilskalna estrādē izbaudīt koncertu džeza un popa ritmos, kā arī no sirds izdancoties zaļumballē. Tavs vasaras piedzīvojums sākas ar velosvētkiem!

 

Velosvētku programma

 

  9:30 Reģistrēšanās parādes braucienam (Tirgus laukumā)

10.00 Svētku atklāšana

10.30 Parādes brauciens

11.30 Kopīga fotografēšanās pie Skaņākalna

13.00 Krāšņāko dalībnieku nominēšana, atrakcijas un jautrības sacensības - veloruļļi, pieaugušo trīsriteņi, fotostūrītis, virves vilkšana, dambretes blicturnīrs, roku cīņas u.c. aktivitātes

16.00 Apbalvošana

Valmieras stāsts stiepjas tālā vēsturē – kaut kur aiz trejdeviņiem Gaujas līkumiem, senajā Tērbatas ceļā, starp Kazu krāču mutuļojošiem ūdeņiem, biezu grāmatu lappusēs, vecāko Valmieras iedzīvotāju atmiņās un vēl daudzas verstis tālāk. Lai šie stāsti nepaliktu vien vēsturnieku ceļa somā, Valmieras Tūrisma informācijas centrs ir atjaunojis Valmieras audiogidu. Tagad ikviens interesents varēs iepazīties ar stāstiem par 44 tūristu piesaistes objektiem Valmierā un tās tuvumā. Audiogids ir pieejams latviešu, krievu, angļu un igauņu valodās.

Valmieriešus un pilsētas viesus aizrautīgās pastaigās vedīs Valmieras drāmas teātra aktieru stāstījums. Audiogida stāstus ir ierunājuši aktieri Kārlis Neimanis, Imants Strads un Januss Johansons.

Aktieri pastāstīs, ka 20. gadsimta sākumā Valmierā bija divi ugunsdzēsēju torņi, no kuriem viens atradās pilsētas pašvaldības ēkas tagadējā vietā, savukārt vērīgākie klausītāji pēc ekskursijas zinās stāstīt, ka Zaķu sala nav vien Rīgā, bet arī Valmierā ir sala, kurai dots garauša vārds. Tāpat tiks atklāts Vecpuišu parka noslēpums, Sv. Sīmaņa baznīcas, Valterkalniņa, Līvenu dzimtas,  Karātavu kalniņa un daudzi citi stāsti. Klausītājiem būs iespēja iepazīt Pārgauju, šaursliežu dzelzceļa tiltu, Gaujas stāvos krastus un citas apskates vietas pilsētā, kā arī uzzināt jaunus nostāstus un leģendas par seno Hanzas pilsētu – Valmieru.

Lai Valmieras izzināšanu papildinātu ar audiogida stāstījumu, ikviens interesents bez papildu samaksas  var zvanīt uz automātisko tālruņa numuru 64222322 (operators Lattelecom) un uzzināt par Valmieru vēl vairāk! Ja Valmieras apskati plānojiet jau laicīgi, audiogida failus mp3 formātā ir iespējams lejupielādēt Valmieras Tūrisma informācijas centra mājas lapā www.visit.valmiera.lv, sadaļā „Maršruti un kartes”, savukārt pilsētā orientēties palīdzēs Valmieras karte, kuru iespējams saņemt Tūrisma informācijas centrā Rīgas ielā 10.

Jāpiebilst, ka Valmieras Tūrisma informācijas centrs piedāvā arī gida pakalpojumus pilsētas un apkārtējo novadu iepazīšanai. Vairāk par gidu pakalpojumu lasiet šeit.

 

Uz tikšanos Valmierā!

Informāciju sagatavoja:
Veronika Časnoviča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
tūrisma informācijas konsultante
Mob.tel.: 28888760