Arhīva kalendārs

« March 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Sestdien, 8.martā, plkst. 14.00 Kocēnu novada Bērzaines tautas namā sieviešu kluba ,,Sonore" aktīvistes aicina uz izstādes ,,Mūsu praktiskie vaļasprieki" atklāšanu. Izstādes tapšanā iesaistījušies Bērzaines iedzīvotāji, kas dalījušies gan ar pašu darinātajiem rokdarbiem, rotaslietām un floristikas darbiem, gan arī ar īpašām kolekcijām. Izstādē varēs aplūkot dažādu vaļasprieku rezultātus, piemēram, fotogrāfijas un gleznas, kā arī sasniegumu apliecinājumus – sporta sacensībās gūtus apbalvojumus un medību trofejas. Atklāšanas pasākumā varēs baudīt arī mākslinieciskus vaļaspriekus – ģitāras spēli, dziesmu dziedāšanu, pašsacerētu stāstu lasījumus.

Vēlmi iesaistīties izstādes tapšanā šobrīd ir izrādījuši aptuveni 15 Bērzaines pagasta iedzīvotāju, un sieviešu klubs pauž prieku par to, ka atsaucību izrādījuši arī kungi. Šāda veida izstāde Bērzainē top pirmo reizi, un interesenti to varēs aplūkot līdz 24. martam. Plānots, ka šādas izstādes organizatori varētu veidot arī citus gadus.

Vēl joprojām Bērzaines pagasta iedzīvotāji ir aicināti atsaukties, lai papildinātu izstādi ar savu vaļasprieku un talantu apliecinājumiem – interesentiem lūgums sazināties ar Jolantu Dauguli (tālr: 26009105) vai Regīnu Šalti Bērzaines tautas namā (tālr.: 29141798).

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

 

Piektdien, 7.martā, plkst.16.00 Valmieras muzeja Izstāžu namā tiks atklāta mākslinieces Elitas Patmalnieces izstāde „Elitas Pasaule”. Tajā skatāmas gleznas un mākslinieces darinātie tērpi.

Kur Elita Patmalniece, tur krāsas, jautrība, košas detaļas, uzdrīkstēšanās... vārdu sakot – šovs! Viņa ir modes māksliniece, kas veido tērpus skatuves māksliniekiem, teātra un operas izrādēm, piedalās dažādos projektos televīzijā, reklāmā, laikrakstos un žurnālos. E. Patmalniece pazīstama arī kā gleznotāja, kas mākslas darbus veido neierastā tehnikā, piemēram, divdimensiju krāsainas, stilizētas ainavas un klusās dabas izšuvumus uz audekla. Viņa ir spilgta un daudzpusīga savās radošajās izpausmēs.

Turklāt māksliniece pati to nemaz nenoliedz: „Kas tad es esmu? Dzīves aktrise! Es esmu māksliniece. Brīvs cilvēks – ko gribu, to daru. Vienreiz man prasa: „Kas jūs esat?” Saku: „Kā kas? Cilvēks!” Mana draudzene iejaucas: „Saki – māksliniece!” Es atkal: „Kāda māksliniece, parasts cilvēks!” Kas es par mākslinieci? Ir īsti mākslinieki. Es vienkārši visu mūžu esmu darījusi to, kas man patīk, un tas ir super. Es ņemos uz visām pusēm, zīmēju, šuju, apdrukāju kreklus un salvetes, piedalos šovos un koncertos... Sanāk, ka esmu multimāksliniece. Bet laikam bez tā nevaru. Tā ir liela laime, kad tā padomā – vienkārši ņem un dari.”

Izstāde apskatāma līdz 2.aprīlim.

15.martā pl.13:00 Rencēnu kultūras namā notiks Rencēnu amatierteātra pirmizrāde, kas tapusi pēc A.A.Milna darba "Vinnijs Pūks un viņa draugi" motīviem.  Režisors -amatierteātra vadītājs, Valmieras Drāmas teātra aktieris Kārlis Neimanis. Ieeja par ziedojumiem.

12. martā plkst. 11:00 visi gaidīti Omuļu bibliotēkas jauno telpu atklāšanas pasākumā!

Pasākumā runas teiks Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis un Ērģemes pagasta pārvaldes vadītājs Jānis Krams. Dziedās Ērģemes pagasta bērnudārza bērni, un skolēni skaitīs sagatavotos dzejoļus.

Pēc svinīgās sarkanās lentas pārgriešanas, notikumam par godu ir ieplānots īpašs pasākums – „grāmatu ķēde”. Ērģemes pagasta bērni dosies jautrā gājienā ar Marta Zaķi un simboliski pārnesīs grāmatas no Omuļu bibliotēkas vecajām telpām uz jaunajām. Tikmēr apmeklētāji varēs apskatīt bibliotēkas izremontētās telpas.

Ērģemes pagasta Omuļu bibliotēkas telpu remonts tika uzsākts 2013.gada decembrī. Telpās tika veikta durvju un logu, ūdensvada, kanalizācijas, apkures un ventilācijas izbūve, elektroapgādes un apgaismojuma izveide, kā arī iekšējie apdares darbi. Pirms tam bibliotēka atradās vecajā Omuļu skolā un bija avārijas stāvoklī.

Ērģemes pagasta bibliotēkas vadītāja Līga Kondratjeva atzīst, ka Omuļu bibliotēkas atklāšana ir ļoti nozīmīgs notikums pagastā. Bibliotēkas ir viens no pagasta būtiskākajiem centriem, kur satikties, izglītoties un pavadīt brīvo laiku.

Uz pasākumu kursēs arī transports no Turnas plkst.10.30 un no Ērģemes centra plkst.10.40.

Uz tikšanos Omuļu bibliotēkā!

Sīkāka informācija – Līga Kondratjeva, 26204779

 

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, 64707489, 26444002

12. Lielais labdarības robežtirgus šogad notiks 10.maijā - atzīmējot Latvijas un Igaunijas 10 gadu iestāšanos Eiropas Savienībā, pirmo reizi tirgošanās notiks abu valstu robežas abās pusēs. Pasākumā piedalīsies arī pārstāvji no Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā un Igaunijā.

Jau tradicionāli Robežtirgus ideja un mērķis ir labdarība, un tirgū iegūtie līdzekļi par tirdzniecības vietu nomu, loteriju un labdarības desiņām tiek atvēlēti kādam konkrētam mērķim. Valkas un Valgas pašvaldību vadītāji un pārstāvji, tiekoties ikmēneša sanāksmē, 3.martā, vienojās šī gada tirgus ieņēmumus ieguldīt unikālu šūpoļu uzstādīšanā uz Valkas – Valgas robežas.  Šūpojoties būs iespēja vienā mirklī pabūt abās valstīs.

Pirmo reizi Robežtirgus vēsturē notiks konkurss gaļas ražotājiem jeb „1.Starptautiskais desu festivāls”. Desu un žāvējumu kvalitāti vērtēs žūrija, un apmeklētājiem būs iespēja nogaršot ražotāju gardos izstrādājumus. Konkurss norisināsies trīs kategorijās, kur atsevišķi tiks vērtēti uzņēmumi, kas ražo pārtiku, mājražotāji, kā arī amatieri. Desu un žāvējumu konkursā tiks noteikti laureāti un pasniegti apbalvojumi šādās nominācijās – „Gardākā”, „Cēlākā” un „Ekoloģiskākā”.

Arī šogad apmeklētājus iepriecinās daudzveidīga kultūras programma – uz skatuves spēlēs ansambļi un vietējie izpildītāji. Būs sporta aktivitātes, loterija. Pasākuma vadītāji programmu pieteiks gan latviešu, gan igauņu valodās.

Valkas tūrisma informācijas biroja vadītāja Anita Tannenberga informē, ka dalībai Robežtirgū ir pieteikušies jau divi pirmie tirgotāji – viens no Lietuvas, Paņevēžas, bet otrs – no Igaunijas.

Tirgotāji aicināti pieteikt dalību pasākumā, rakstot uz tūrisma informācijas biroju tib PIE valka PUNKTS lv, kā arī zvanot pa telefoniem +371 64725522 un +371 26446602, savukārt gaļas ražotāji savu dalību konkursam var pieteikt, zvanot pa telefonu 26488684 Sniedzei Ragžei vai rakstot uz e-pastu sniedze.ragze PIE valka PUNKTS lv.

 

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, 64707489, 26444002

Sestdien, 15.martā no pulksten 9:00 līdz 13:00 Gulbenes dzelzceļa stacijas ēkā (Dzelzceļa ielā 8) notiks ikmēneša Zaļais tirdziņš. Kā jau ierasts, tirdziņā varēs iegādāties Gulbenes novada un citu Latvijas novadu mājražotāju gatavotos gardumus, amatnieku darinātās skaistumlietas un citas noderīgas lietas ikdienai un svētkiem.

Lai pilsētas iedzīvotājiem būtu ērtāk nokļūt uz tirdziņa norises vietu, 15.martā kursēs bezmaksas autobuss ar norādi „Zaļais tirgus”. Pulksten 10.00 tas aties no autobusa pieturas pie veikala “Supernetto” (Blaumaņa ielā) un apstāsies katrā pieturā Rīgas ielā, galapunkts - dzelzceļa stacija. Tāds pats maršruts plānots arī atpakaļ apmēram pulksten 11.00 (no dzelzceļa stacijas pa Rīgas ielu līdz galapunktam - autobusa pieturai pie veikala “Supernetto”).

Vairāk informācijas pa tālr. 64497729, 26557582 vai e-pastu turists PIE gulbene PUNKTS lv

Martā Zaļais tirdziņš Gulbenes dzelzceļa stacijas ēkā notiks pēdējo reizi, jo jau 19.aprīlī, sagaidot pavasari – stādu sezonu, pārdot un pirktgribētāji būs aicināti uz Zaļo tirdziņu Jaunatnes parkā.

 

 

Pašvaldības aģentūra

„Gulbenes tūrisma un kultūrvēsturiskā mantojuma centrs”

Trešdien, 5.martā, plkst.16.00 Valmieras muzejā tiks atklāta Valmieras Mākslas vidusskolas 6. un 8.klašu audzēkņu darbu izstāde „Zirgā”. Ekspozīcija ir aicinājums kļūt mazliet neprātīgākiem, lauzt vecos priekšstatus, gūt jaunas pārliecības un domās ļauties apzinātai iracionalitātei. Izstādē valmieriešiem un pilsētas viesiem būs iespēja aplūkot 2014.gada janvārī un februārī tapušos darbus gleznošanā un grafikas tehnikās, telpiskus vides objektus, kā arī dažādu mākslas izpausmju un formu sinkrētismu.

Audzēkņi skolotāju vadībā pētījuši gan dadaisma un futūrisma mākslas virzienus, gan analizējuši pretkrāsu – zils, oranžs – attiecības latviešu mākslinieku glezniecībā, kā arī mācību procesā veidojuši paši savus darbus. Izstādē dominēs tikai zilie un oranžie krāsu toņi. Kā skaidro darbu autori: „Zilas pusnakts debesis, zils jūras ūdens, zili cerību sapņi un visam pāri silta, oranža saule, kas simbolizē spēka pieplūdumu un pārticīgu optimisma tonusu.”

Izstāde būs aplūkojama līdz 1.aprīlim.