Arhīva kalendārs

« March 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Cēsu novada kultūras projektu konkursā ir atbalstīti 15 kultūras projekti, kopumā šo projektu realizācijai piešķirot 9960 EUR līdzfinansējumu no Cēsu novada pašvaldības budžeta.

Jau ziņots, ka šogad, līdzīgi kā iepriekšējos gados, Cēsu kultūras projektu konkurss guva lielu atsaucību, un kopumā tika iesniegti 44 projektu pieteikumi, pieprasot līdzfinansējumu 28 600 EUR apmērā, kas gandrīz 3 reizes pārsniedza konkursa budžetu.

Projektus izvērtēja pašvaldības aģentūras „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” apstiprināta komisija, kuras sastāvā iekļauti Cēsu novada domes Izglītības, kultūras un sporta komisijas pārstāve Inese Lāce, mākslinieks Eero Rass, Vaives tautas nama vadītāja Kadrija Mičule, Cēsu Centrālās bibliotēkas pārstāve Lāsma Vasmane un Cēsu kultūras centra vadītāja Laimdota Lapiņa.

Finansiāls atbalsts tika piešķirts tiem projektiem, kas saņēma augstāko vidējo vērtējumu atbilstoši noteiktajiem vērtēšanas kritērijiem – projekta aktualitāte un sabiedriskā nozīme, atbilstība izvirzītajām prioritātēm, skaidri definēti projekta mērķi, rezultāti un mērķauditorija, tāmes pamatotība un iesaistīto personu spēja kvalitatīvi realizēt projektu. Maksimālais piešķirtais līdzfinansējums vienam projektam saskaņā ar konkursa nolikumu ir 700 EUR.

Atbalstīto projektu saraksts publicēts mājas lapas www.cesis.lv  sadaļā „Kultūra/Kultūras projektu konkurss”. Atbalstīto projektu pārstāvētās jomas ir dažādas – finansējumu saņems projekti, kuros plānota kultūras mantojuma saglabāšana un popularizēšana, tradicionālo gadskārtu svinēšana, koncertuzveduma un izstāžu veidošana, jauno ērģelnieku festivāls, klasisko deju iepazīšana, Cēsu autoru dzejas grāmatas izdošana.

 

Vērtēšanas komisijas priekšsēdētāja Laimdota Lapiņa atzīst, ka projektu vērtētāju uzdevums bijis ļoti grūts, jo „aiz strīpas” palikuši labi un interesanti kultūras projekti, ko diemžēl nebija iespējams atbalstīt ierobežotā projektu konkursa budžeta dēļ.

Cēsu novada kultūras projektu konkursa mērķis ir noteikt Cēsu novadam būtiskos, atbalstāmos kultūras projektus, kas tapuši pēc iedzīvotāju vai radošo organizāciju iniciatīvas un kas bagātina Cēsu kultūrvidi, sniedzot ieguldījumu Cēsu kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā un jaunu kultūras tradīciju radīšanā.

11.aprīlī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā būs skatāms romantiskās operetes „Klīvija” jauniestudējums. Mūzika, vokāls, deja, krāšņi tērpi, videoprojekcijas un gaismu spēles – tas viss būs redzams starptautiski atzītā komponista Niko Dostāla labākajā, Latvijā sen nedzirdētā skatuves darbā.

Austriešu komponista Niko Dostāla krāšņās operetes „Klīvija” jauniestudējumā piedalās izcils un Latvijā iemīļots mākslinieku ansamblis – Klīvijas lomā iejutīsies šobrīd Parīzē dzīvojošā un pasaulē koncertējošā Silga Tīruma un atzītās latviešu operdziedātājas Sonora Vaice un Inga Šļubovska, savukārt viņu skatuves partneri būs skatītāju iemīļotie mākslinieki – Ingus Pētersons un Nauris Indzeris. Kopā ar viņiem izrādē piedalīsies Baiba Berķe, Marlēna Keine, Kārlis Rūtentāls, Emīls Kivlenieks, Juris Ādamsons, Andris Lapiņš, Jānis Kirmuška, Juris Strenga, Jānis Skanis, Zigurds Neimanis un Voldemārs Šoriņš, kā arī orķestris, koris un dejotāji. Kopā ar režisoru Induli Smiltēnu jauniestudējuma radošajā komandā ir producente Agija Ozoliņa-Kozlovska, diriģents Guntars Bernāts, mākslinieciskais konsultants Jānis Kaijaks (seniors), scenogrāfs Jānis Jansons, kostīmu māksliniece Elita Patmalniece un horeogrāfi Agris Daņiļevičs un Vita Bekmane.

Rīgas Muzikālajā teātrī topošais Niko Dostāla operetes „Klīvija” jauniestudējums tā radošajai grupai ir aizraujošs mīlestības darbs skaistajā, publikas mīlētajā operetes žanrā. Izrādes režisors Indulis Smiltēns izveidojis multimediālu skatuves mākslas darbu diriģenta Guntara Bernāta interpretācijā ar Agra Daņiļeviča horeogrāfiju, Elitas Platmalnieces kostīmiem, Jāņa Jansona scenogrāfiju un asociatīviem fona videosižetiem mūsu laika noskaņām atbilstošā intonācijā. Iestudējums uzrunās skatītāju tieši šodienas situācijā, risinot mūžīgos ego izaicinājumus, savstarpējo attiecību nianses un personības veidošanās noslēpumus. Caur smeldzīgu un arī draisku humoru, skatītāji varēs identificēt cilvēciskās vājības un netikumus, bet, kā jau operetes žanrā pienākas, problēmas tiks atrisinātas, un pozitīvais, godīgais triumfēs.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs, elektroniski www.bilesuparadize.lv un Valmieras Kultūras centra kasē. Biļešu cena: 7 €, 10 €, 12 € un 15 €.

Valmieras kultūras kartes īpašniekiem 10% atlaide, iegādājoties biļetes Valmieras Kultūras centra kasē.

Piektdien, 7. martā, Valmieras pagasta kultūras namā notiks XIII Vislatvijas sarīkojumu vadītāju festivāls „Caur smiekliem pilnīgi nopietni...”, kurā šogad apspēlēs tēmu „Dakters dos...”. Festivālā piedalīsies sarīkojumu vadītāji no Saldus, Rīgas, Jelgavas, Alojas, Valmieras un studenti no Rīgas Kultūras koledžas.

Sarīkojumu vadītāji skatītājiem ir sagatavojuši astoņas izklaidējošas programmas, kurās tie atveidos dažādus dakterus – psihologu, plastisko ķirurgu, doktoru Aikāsāp, finanšu dakteri un citus. Priekšnesumu starplaikos skatītājus priecēs triku meistars no Rīgas, Burtnieku novada deju kolektīvi „Sadancis” un „Solis” un līnijdejotāji no Valmieras „Accordance”.

Pasākums notiks pie klātiem galdiem, nakts ballē spēlēs grupa "BLĒŽI". Ieejas maksa 15.00 eiro. Vietas iespējams pieteikt līdz 5. martam pie Līgas Steberes (tālr. 29489543).

Pasākumu atbalsta: Burtnieku novada pašvaldība, „Valmiermuižas alus” darītava, SEB banka, DNB banka.

 

Papildu informācija:

Zane Ābelīte-Medne

Burtnieku novada pašvaldības

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: 20219631

E-pasts: zane.abelite-medne PIE burtniekunovads PUNKTS lv

 

Lauku atbalsta dienesta (LAD) Ziemeļvidzemes reģionālā lauksaimniecības pārvalde ir apstiprinājusi Kocēnu novada domes projektu “Cauri gadsimtiem nāci dziesmas darināt, nāci dejas izdejot!” un piešķīrusi Eiropas Savienības (ES) finansējumu projekta īstenošanai EUR 12555,99. Kopējais projekta finansējums ir EUR 14 333.87, no kuriem EUR 1777.87 ir Kocēnu novada domes līdzfinansējums.

Projekts tika iesniegts Eiropas Lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) Lauku attīstības programmas pasākuma “Lauku ekonomikas dažādošana un dzīves kvalitātes veicināšana vietējo attīstības stratēģiju īstenošanas teritorijā” ietvaros.

Projekta pamatideja ir nodrošināt Kocēnu pagasta amatierkolektīvu kvalitatīvu darbību un to pamatdarbības sasaisti ar gadsimtos veidojušām kultūrvēsturiskām vērtībām Kocēnos – Kokmuižas pils vēsturi un tās parku.

Projekta rezultātā tiks iegādāti 10 Ziemeļvidzemes tautas tērpu komplekti vidējās paaudzes tautas deju kolektīvam “Savieši”, 24 – sievu tērpi, 10 vīru tērpi un 1 - diriģentam jauktajam korim “Imera” un 13 muižas tērpi sievietēm un 7 muižas tērpi vīriešiem Kocēnu pagasta kultūrvēsturisko vērtību popularizēšanai. Realizējot projektu, tiks pilnveidota Kocēnu pagasta pašdarbības kolektīvu radošā izaugsme, kas veicinās Vidzemes tautas un Kocēnu muižas kultūrvēsturisko tradīciju saglabāšanu un popularizēšanu, kā arī tautas mākslas žanru.

Kocēnu novada domes izsludinātajā iepirkuma procedūrā “Tautas tērpu, deju kurpju un retro tērpu iegāde”, kas tika dalīta trīs daļās, iepirkumu komisija divās daļās par uzvarētāju atzina IU “Dāmu paradīze” par kopējā līguma summu EUR 13455.82, no kuriem tautas tērpu iegādei paredzētā summa ir EUR 9477.04 apmērā, bet retro tērpu iegādei – EUR 3978.78. Tā kā iepirkuma daļā “Deju kurpju iegāde” nepieteicās neviens pretendents, tad tika veikta cenu aptauja un par sieviešu un vīriešu kurpju iegādi līgums slēgts ar SIA "Kristāla kurpītes" par kopējo summu EUR 878.05.

Projekts tiks īstenots līdz 2014. gada 5. novembrim.

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv

www.kocenunovads.lv

 

22.martā plkst.15.00, Valkas pilsētas kultūras namā, pēc Valkas senioru kora “Zelta rudens” uzaicinājuma, Valkā viesosies vairāki Vidzemes senioru kori: Cēsu „Ābele”,  Limbažu „Atvasara”, Salacgrīvas „Salaca”, Inčukalna „Atblāzma”, Siguldas „Gāle”, Smiltenes „Mežābele”, Valmieras „Sudrablāse” un Valmieras politiski represēto vīru koris „Baltie bērzi”, lai dziedātu  kopīgā koncertā „Tautasdziesmu pēcpusdiena”. Katrs koris ir sagatavojis savu programmu.  Kopkora dziedājumā skanēs latviešu tautasdziesmas J.Cimzes apdarē. Koncerts notiek J.Cimzes 200. jubilejas gada ietvaros.

Koncertu atbalsta Valkas novada dome, Valkas pilsētas kultūras nams un Valkas novadpētniecības muzejs.

Ieeja koncertā bez maksas, ikviens aicināts ziedot mērķim „Cimzes pieminekļa restaurācija”.

Informāciju sagatavoja:

Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Zane Brūvere, 64707489, 26444002