Arhīva kalendārs

« March 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Kocēnu novada dome aicina darbā Kocēnu kultūras nama vadītāju /novada kultūras darba koordinatoru uz nenoteiktu laiku ar darba vietu Alejas ielā 4, Kocēnos, Kocēnu pagastā, Kocēnu novadā. 

Prasības pretendentam:

  • amatam atbilstoša profesionālā izglītība (par priekšrocību tiks uzskatīta izglītība kultūras vadībā vai ar to saistītās nozarēs);
  • teicamas organizatoriskās, komunikācijas un saskarsmes prasmes, strādājot individuāli un komandā;
  • labas zināšanas un prasmes darbā ar datoru (lietojumprogrammām);
  • atbildība un precizitāte pienākumu izpildē;
  • amata pienākumu veikšanai nepieciešamais valsts valodas līmenis augstākajā pakāpē;
  • B kategorijas autovadītāja tiesības un personīgā automašīna;
  • par priekšrocību tiks uzskatīta praktiska darba pieredze attiecīgā/atbilstošā jomā.

 

Piedāvājam:

  • labus darba apstākļus;
  • stabilu atalgojumu un sociālās garantijas;
  • iespējas profesionāli pilnveidoties.

 

Līdz 2014. gada 28. marta plkst. 16.00 motivētu pieteikuma vēstuli un CV (dzīves apraksts) ar izglītību apliecinošo dokumentu kopijām sūtīt pa pastu: Alejas iela 8, Kocēni, Kocēnu pag., Kocēnu nov., LV- 4220; pa faksu 64207680 vai e-pastu info PIE kocenunovads PUNKTS lv (ar norādi “Pieteikums vakantajam Kocēnu kultūras nama vadītāja/novada kultūras darba koordinatora amatam”).

 

Kontaktpersona: izpilddirektors Māris Permaņickis, tel. 29499880.

Sestdien, 29.martā, plkst.17.00 Valmieras Kultūras centrā notiks sieviešu kora „Jumara” 35 gadu jubilejas koncerts – teatrāls uzvedums „Es bij’ meita”. Šoreiz jubileja tiks atzīmēta mazliet citādāk nekā citus gadus – priekšnesums būs veidots kopā ar Valmieras Viestura vidusskolas teātra klases jauniešiem.Koncerts tiks izspēlēts kā pasaka par meiteni Jumaru, kurai dārgāka par visu ir dziesma.

Kā jau visās pasakās, arī šajā gaidāmi pārsteigumi, un vienu no tiem kora diriģente Inga Zirne izpauž jau tagad – komponists Ēriks Eglītis korim radījis dziesmu „Gaujas ieločos” ar dzejnieces Gundegas Salnas vārdiem, un koncertā būs dzirdams tās pirmatskaņojums. „Jumarietes ir atraktīvas, izdomas un humora pilnas, tāpēc ar īpašu rūpību tiek domāts par greznu izskatu, skanīgām balsīm un viesu labsajūtu,” norāda I. Zirne.Jubilejas priekšvakarā Inga Zirne korim novēl neatlaidību, pacietību, darba tikumu un mīlestību: „Jumarietes ir sīkstas un spītīgas! Viņas panāks visu, ko vien vēlēsies. Es ticu, ka mums būs vēl daudz skaistu un apaļu jubileju!” Tāpat I. Zirne pateicas ikvienam cilvēkam, kurš ieguldījis darbu koncerta tapšanā.Ieejas maksa: 3 €, Valmieras kultūras kartes īpašniekiem: 2 €. Ikviens laipni aicināts!

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

Projekta „Satiec savu meistaru” ietvaros 2. aprīlī pulksten 15.00 Alūksnes novada pašvaldības administratīvās ēkas lielajā zālē Dārza ielā 11 ikvienu interesentu aicinām uz lekciju cikla „Senču mantojums” trešo lekciju „Saules gads”.

Lekcijā Latvijas Folkloras biedrības valdes priekšsēdētājs Andris Kapusts un LU Filozofijas un socioloģijas institūta vadošā pētniece Aīda Rancāne sniegs informāciju par to, kā Saules kalendārs tiek salāgots ar Mēness kalendāru, kādi svētki tiek svinēti, balstoties tikai uz Saules kalendāru un, kādi - saistībā ar Mēness fāzēm, kā arī runās par svētku rituāliem, to nozīmi un jēgu, galvenajiem simboliem.

Pieteikšanās lekcijai līdz 31. martam elektroniski, rakstot uz e-pastu: valda.zeltina PIE aluksne PUNKTS lv vai zvanot pa tālruņiem 26601466, 64381512.

Alūksnes novads no janvāra līdz aprīlim ar dažādiem pasākumiem iesaistījies  projektā „Satiec savu meistaru” un šai laikā notikušas jau vairākas lekcijas - sarunas par nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšanu un tālāknodošanu.

Savukārt 4. aprīlī pulksten 15.00 cikla „Senču mantojums” ietvaros Alūksnes muzejā atklās izstādi „Pierobežas raksti cimdos un jostās”, kas top, sadarbojoties Alūksnes pilsētas Tautas nama Tautas lietišķās mākslas studijas „Kalme” un Veru pilsētas amatniekiem un jebkuram cimdu adītājam, kas bija aicināti pievienot savus darinājumus izstādei. Izstāde Alūksnes muzejā būs skatāma līdz 24. aprīlim.

No 4. līdz 6. aprīlim Alūksnes muzejā no pulksten 10.00 līdz 14.00 notiks atvērtās meistarklases, kad ikvienam interesentam būs iespēja no studijas „Kalme” meistariem iegūt zināšanas cimdu un jostu aušanā un rakstu kompozīcijas veidošanā. Jāpiebilst, ka 4. aprīlī meistarklasē piedalīsies arī Veru pilsētas amatnieki, savukārt 6. aprīlī noslēguma pasākumu kuplinās folkloras kopas.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,

Alūksnes novada pašvaldības

sabiedrisko attiecību speciāliste

tālrunis: 64381488

evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv

www.aluksne.lv

3.maijā plkst.10.00 Brenguļu alus dārzā jau tradicionāli tiks dots starts vērienīgam pasākumam – lielākajam Laivu maršam „Abuls – Gauja”. Tas ir Latvijā krāšņākais un kuplākais laivu karnevāls uz ūdens, kas vieno divas alus darītavas, divas upes un divreiz divas pašvaldības.

Pagājušā gadā tika aizsākta jauna tradīciju – Laivu maršam dot īpašu tēmu. Ja 2013.gadā vērojām zirgu peldēšanas čempionātu, tad šogad, pateicoties Valmieras puses sportistu sīvā cīņā iegūtajām sudraba godalgām XXII Ziemas olimpiskajās spēlēs, tēma būs tikpat sportiska un azartiska – laivu bobslejs! Par godu mūsu olimpiešiem un, iespējams, labākajai laivu bobsleja trasei „Abuls – Gauja” ikvienam Laivu marša dalībniekam būs iespēja izbraukt līkumotās Abula un Gaujas „virāžas”, sacensties enerģiskākajā „boba iestumšanas saucienā”, kā arī radīt visatbilstošāko „boba” noformējumu. Veiksmīgam „ekipāžas” startam visiem Laivu marša „bobslejistiem” tiks organizēta iesildīšanās profesionālu treneru pavadībā.

Kā jau ierasts, Laivu marša dalībnieki leģendārākajās upju „virāžās” – Abula stāvkraujā, Gaujas Stāvajos krastos, Daliņu pludmalē, uz Vanšu tilta un citviet – tiks uzmundrināti ar dziesmām, dejām, apdziedāšanu, sveicieniem un citām jestrām izdarībām, ko nodrošinās atraktīvi un mākslinieciski ļaudis. Arī skatītāji ir aicināti uzmundrināt un sveikt mūsu „bobslejistus”, jo trase „Abuls – Gauja” ir gara – 14 km.Pasākuma noslēgums tiks aizvadīts Valmiermuižas pils parkā ap plkst.16.00. Tajā aicināti pulcēties gan Laivu marša dalībnieki, gan līdzjutēji, lai kopīgi baudītu bukstiņputru, nosmeķētu Valmiermuižas un Brenguļu alu, priecātos par muzikālajiem priekšnesumiem un piedalītos atraktīvā apbalvošanas pasākumā.

 Laivu maršs „Abuls – Gauja” norisinās jau ceturto gadu, sadarbojoties aktīvā tūrisma centram „Eži”, Valmiermuižas un Brenguļu alus darītavām, kā arī Valmieras pilsētas, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībām.

 Plašāka informācija par pieteikšanās kārtību, dalības maksu un „boba” īri pieejama www.ezi.lv un www.visit.valmiera.lv.