Arhīva kalendārs

« March 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 

Ikvienai Alūksnes novada cimdu adītājai būs iespēja izrādīt publikai savus adījumus – izstādē, kas taps projekta „Satiec savu meistaru” pasākumu cikla „Senču mantojums” laikā.  Alūksnes novada pašvaldības veidotās izstādes „Pierobežas raksti cimdos un jostās” atklāšana notiks 4. aprīlī Alūksnes muzejā. Izstādē būs skatāmi gan Alūksnes pilsētas Tautas nama Tautas lietišķās mākslas studijas „Kalme” meistaru, gan Veru pilsētas (Igaunija) amatnieku darbi.

Aicinām arī visas cimdu adītājas no Alūksnes  novada atsaukties un piedalīties izstādes tapšanā ar saviem adītajiem cimdiem. Lūgums līdz 20. martam iesniegt darbus Tautas lietišķās mākslas studijā „Kalme”, kura šobrīd darbojas Alūksnes Jaunās pils 1. stāvā. Kontaktpersona Renāte Pilipa, tālrunis 29377625.

 

SAGATAVOJA: Evita APLOKA,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

Tuvojoties aktīvajai tūrisma sezonai, Cēsu tūrisma informācijas centra speciālisti ir sagatavojuši krāsainu un ērtu Cēsu tūrisma karti, kas gan vietējiem iedzīvotājiem, gan Latvijas un ārzemju viesiem palīdzēs saņemt aktuālu un plašu informāciju par tūrisma piedāvājumu Cēsīs.


Tūrisma kartē apkopota informācija par tūrisma apskates objektiem pilsētā, kā arī ēdināšanas, nakšņošanas, atpūtas un izklaides iespējām. Ceļojot aktuāli ir izmanto arī navigācijas iekārtas, līdz ar to visiem objektiem ir norādītas GPS koordinātas, bet tiem, kas ceļo bez sava transportlīdzekļa, vērtīga būs informācija par auto un velo nomu. Ceļotājiem noderīga būs informācija par autostāvvietām, bankām un interneta punktiem Cēsīs. Kartē ir atrodami pilsētas dažāda garuma un grūtības pakāpju pastaigu maršuti un informācija par gidu pakalpojumiem. Saturu papildina arī neliels ieskats pilsētas vēsturē.

Kartē ar attiecīgu simbolu atzīmēti tie uzņēmumi, kas piedāvā atlaides „Cēsu Drauga kartes” īpašniekiem.

 


Kartes ir bez maksas un pieejama latviešu, angļu, krievu un vācu valodās Cēsu Tūrisma informācijas centrā, Pils laukmā 9. Tūrisma kartes būs saņemamas arī Cēsu un tuvējās apkārtnes tūrisma uzņēmumos, citu pilsētu tūrisma informācijas centros, kā arī elektroniskā versijā Cēsu tūrisma mājas lapā www.tourism.cesis.lv.

 

 

Informāciju sagatavoja
Andra Magone
Cēsu Tūrisma attīstības un informācijas centra vadītāja
 
Pils laukums 9, Cēsis, Cēsu novads, LV-4100
Tālr.+371 64127646, fax +371 64107777
andra.magone PIE cesis PUNKTS lv, skype: andra.cesis

www.tourism.cesis.lv

27.martā plkst.14.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies XVIII Integratīvā mākslas festivāla bērniem un jauniešiem ar īpašām vajadzībām „Nāc līdzās!” Vidzemes reģiona koncerts – konkurss.

Pasākuma laikā dalībnieki atklās savus talantus, dziedot, dejojot, lasot dzeju, rādot teatrālus uzvedumus un citus skatuves mākslas žanru priekšnesumus. Turklāt no 24 līdz 27.martam Valmieras Kultūras centrā būs apskatāma festivāla dalībnieku konkursā iesniegto tēlotājmākslas vai lietišķās mākslas darbu izstāde.

Reģionālie konkursi notiek Valmierā, Kuldīgā, Daugavpilī un Jelgavā. Festivāla „Nāc līdzās!” noslēgumā 15.aprīlī plkst.12.00 Rīgas Stradiņa Universitātes aulā paredzēts lielkoncerts, kurā piedalīsies reģionālo konkursu uzvarētāji. Noslēguma pasākumā Rīgā tiks nosaukti tie 12 laureāti, kuriem būs iespēja uzstāties Ziemassvētku koncertā „Nāc līdzās!” kopā ar Latvijas labākajiem skatuves māksliniekiem.

Festivālu organizē un vada Fonds Nāc līdzās! ar mērķi dot iespēju bērniem un jauniešiem ar invaliditāti, bāreņiem un bērniem no sociāli nelabvēlīgas vides apliecināt savus talantus mākslinieciskajā jaunradē, kā arī veicināt viņu radošā potenciāla attīstību.

Reģionālo koncertu Valmieras Kultūras centrā apmeklēt aicināts ikviens interesents! Ieeja bez maksas!

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

Cēsu novada pašvaldības aģentūra „Cēsu Kultūras un Tūrisma centrs” izdevusi brošūru „Idejas kāzām Cēsīs un apkārtnē”, kurā vienuviet apkopota informācija par vairāk nekā 40 objektiem un pakalpojumiem.

 

Cēsu pilsētas vide, apkārtne, plašais un kvalitatīvais atpūtas pakalpojumu klāsts piesaista kāziniekus. Pilsētu par savu kāzu vietu arvien biežāk izvēlas tādi pāri, kuros viens vai abi jaunie cilvēki nemaz nav cēsnieki. Arī starp kāzu viesiem ir cilvēki no dažādām Latvijas vietām un pat ārzemēm, kuri, iespējams, pēc šī pasākuma velēsies pilsētā atgriezties atkārtoti, lai pavadītu savas brīvdienas.

Brošūra ir veidota kā ceļvedis, sniedzot idejas par kāzu rīkošanas iespējām Cēsīs un apkārtnē, sākot no laulību reģistrācijas ceremonijas vietām līdz pat svinībām. Tā sniedz idejas, kur ieturēt svētku mielastu, kur piestāt, lai būtu neaizmirstami fotoattēli, kā arī iesaka svinību vietas, kur nodejot pirmo kāzu valsi. Brošūrā ir iekļauta arī informācija par Cēsu un apkārtnes floristiem, fotogrāfiem, kāzu rīkotājiem un citiem pakalpojumu sniedzējiem, bez kuriem neiztikt reizēs, kad tiek organizētas kāzas.

„Brošūra ir lielisks palīgs jaunajiem pāriem un vedējiem. Ar tās palīdzību ir iespējams gūt priekšstatu par Cēsu puses kāzu piedavājumu, kā arī ietaupīt laiku, kas citkārt tiek tērēts meklējot informāciju vairākos resursos. Šis materiāls ir solis ceļā uz to, ka Cēsis varētu kļūt par atpazīstamu Latvijas kāzu tūrisma galamērķi,” uzsver Cēsu Tūrisma Attīstības un informācijas centra vadītāja Andra Magone.

 

Brošūra „Idejas kāzām Cēsīs un apkārtnē” bez maksas pieejama Cēsu Tūrisma informācijas centrā, Cēsīm tuvākajās dzimtsarakstu nodaļās, Vidzemes tūrisma informācijas centros un pie brošūrā iekļautajiem pakalpojumu sniedzējiem.

 

Informāciju sagatavoja:
Cēsu novada pašvaldības
Komunikācijas jaunākais speciālists
Aleksandrs Abramovs

Pirmo reizi Latvijā „Klasiskā krievu baleta” trupas izpildījumā, Hasana Usmanova vadībā gaidāmas trīs pirmizrādes – „Gulbju ezers”, „Apburtā princese” un „Žizele”. Pēc ilgas un veiksmīgas turnejas Eiropā un ASV teātris sāks savu ceļojumu pa Latviju. 23.martā plkst.17.00 Valmieras Kultūras centrā skatītājiem būs iespēja vērot vienu no trim baleta izrādēm – „Gulbju ezers”.

Kā apgalvo trupas dalībnieki: „Ja pasaulē ir māksla, kura var iekarot visu sirdis, iekļūt cilvēka dvēseļu dzīlēs un likt priecāties, tad tā ir klasiskās dejas māksla – balets.”

„Gulbju ezers” ir balets, kas vienmēr baudījis skatītāju sajūsmu. Tajā Čaikovska skaistā mūzika apvienojas ar Mariusa Petipā un Ļeva Ivanova ģeniālo horeogrāfiju. Gulbju ezera valdzinājums kā magnēts pievelk sapņotāju princi Zigfrīdu. Savukārt Odīlija, kas kā ūdens piliens līdzīga daiļajai gulbju princesei Odetai, iekāro jaunekli. Cīņa, mīļotās Odetas ievainojums, uzvara pār ļaunumu, kas ir tikai šķitums... Izrāde divos cēlienos, četrās ainās ar krāšņām dekorācijām un tērpiem. Solisti – starptautisko konkursu laureāti Natalia Kungurceva un Aleksandrs Butrimovičs.

„Klasiskais krievu balets” ir jauna un veiksmīga Maskavas klasiskās dejas trupa. Tās sastāvu veido Maskavas Horeogrāfijas akadēmijas, Sanktpēterburgas Krievijas baleta akadēmijas un citu slavenu Krievijas baleta skolu absolventi. „Klasiskā krievu baleta” komandas veidošanā piedalījies tā mākslinieciskais vadītājs un solists Hasans Usmanovs. Trupas repertuāru galvenokārt sastāda izrādes no klasiskā baleta mantojumiem, kas iekļautas Krievijas baleta zelta fondā, piemēram, Pētera Čaikovska šedevri „Gulbju ezers”, „Apburtā princese”, „Riekstkodis” un citi.

Biļetes iepriekšpārdošanā pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs, elektroniski www.bilesuparadize.lv un Valmieras Kultūras centra kasē.

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste

Jau astoto reizi marta pēdējā sestdienā visā pasaulē tiks atzīmēta Zemes stunda. 29.martā no plkst.20.30 līdz 21.30 ikviens iedzīvotājs, uzņēmums vai iestāde ir aicināti simboliski izslēgt apgaismojumu uz vienu stundu, lai parādītu savu apņemšanos būt videi draudzīgākiem.

Zemes stundas iniciatīvas atbalstītājiem pievienosies arī Valmieras pilsētas pašvaldība, lai atgādinātu, ka, darot mazas, „zaļas” lietas savā pilsētā, globālā mērogā mēs visi kopā varam izraisīt būtiskas izmaiņas, tādējādi saudzējot mūsu planētu ne tikai vienu stundu, bet katru dienu.

Valmieras pilsētas pašvaldība satiksmes un cilvēku drošības dēļ pilsētā nevar izslēgt ielu un ietvju apgaismojumu, bet, rekonstruējot pilsētas apgaismojuma infrastruktūru, var uzstādīt energoefektīvo LED apgaismojumu, kas daudzviet jau ir izdarīts. Aicinām uzņēmumus, iestādes un organizācijas Zemes stundas laikā pilsētā izslēgt ēku fasāžu dekoratīvo apgaismojumu, bet iedzīvotājus uz stundu izslēgt gaismu savā istabā, mājā vai dzīvoklī un apmeklēt kādu no Zemes stundas aktivitātēm pilsētā.

29.martā jau no plkst.18.00 visus interesentus gaidīsim Valmieras muzeja Izstāžu namā, lai piedalītos StarSpace observatorijas pārstāvju Arņa un Annas Ginteru bezmaksas lekcijā par kosmosu un mākslīgā apgaismojuma ietekmi uz to. Lekcijas laikā uzzināsiet, vai gaisma ir piesārņojums un kādi ir iespējamie risinājumi vides saudzēšanai. Labvēlīgu laikapstākļu gadījumā kosmosa zinātāji mācīs, kā nepazust kosmosa melnumā. Tāpat, izmantojot teleskopu, varēsim vērot zvaigznes, kā arī tuvus un tālus kosmosa objektus virs Valmieras. Savukārt no plkst.20.30 līdz 21.30 Valmieras muzejā notiks sveču darbnīca sveču gaismā.

Īpašu Zemes stundas atzīmēšanu Valmierā piedāvās mākslas „Galerija Laipa” Stacijas ielā 37, kur no plkst.20.30 līdz 21.30 sveču gaismā skanēs akustiskā mūzika.

Uz dzīvas uguns gatavotu ēdienu pasniegs traktierī-picērijā „Liepziedi un Rozmarīns”, bet laukumā pie Beverīnas amatnieku tirgotavas tiks kurināts ugunskurs, vārīta zāļu tēja un ugunskurā cepti kartupeļi. Interesentiem, kuri arī vēlas piedalīties kartupeļu cepšanā, lūgums paņemt līdzi nomazgātu kartupeli sev un draugam. Savukārt, ļaujot zemei atpūsties, uz vakariņām Zemes stundas noskaņās ielūdz restorāns „Rātes vārti”, piedāvājot akustisko mūziku sveču gaismā.

Pievienojoties pasaules Zemes stundas atbalstītājiem, „Valmiermuižas alus” darītava aicina uz nakts ekskursiju. Tās laikā būs iespēja izzināt alus darītavas vēsturi un alus tapšanas tradīcijas, bet pēc tam sveču gaismā baudīt vakariņas un no dabiskām sastāvdaļām veidoto dzīvo alu.

Dikļu pilī zemes stunda tiks aizvadīta Francijas dienu ietvaros. Vakarā pils restorānā viesus priecēs akordeoniste Evita Dūra, bet vakariņas tiks servētas sveču gaismā. Viesnīcas viesiem, kas izslēgs apgaismojumu istabās, tiks nodrošinātas sveces.

 

Atgādinām, ka Zemes stunda ir lielākais klimata tematikai veltītais pasākums visā pasaulē. Tas ir brīdis, kad visa pasaule vienojas domās un darbos, lai dzīvotu zaļāk un dabai draudzīgāk.

Informāciju sagatavoja:
Kristīne Melece
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
 vides komunikācijā
Mob. tel.: 26553317