Arhīva kalendārs

« November 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Lāčplēša diena

Ik gadu Lāčplēša dienā visā Latvijā iededz neskaitāmas sveces un dodas lāpu gājienos, pieminot un glabājot atmiņā Latvijas brīvības cīnītājus. Arī Burtnieku novadā notiks vairāki pasākumi, pieminot šo notikumu.

  • Pirmdien, 10. novembrī, plkst.13:15 Ēveles pamatskolas zālē notiks folkloras kopas „Vilkači” koncerts. Folkloras kopa dziedās karavīru un leģionāru dziesmas.
  • Otrdien, 11. novembrī, ikvienu interesentu aicinām piedalīties aizraujošā Lāpu stafetes skrējienā Matīšu pagastā! Tas būs atraktīvs, saliedējošs un patriotisks skrējiens.

Pasākuma norise plānota šāda: plkst. 14:00 Skolas ielas malā iedegs sveces, bet pulcēšanās uz Lāpu gājienu notiks plkst. 16:00 pie Matīšu pamatskolas. Gājiens virzīsies pa Skolas ielu uz Matīšu kapsētu, kur  Lāčplēša kara ordeņa kavalieru atdusas vietās noliks svecītes. Savukārt plkst. 17:30 aicinām pulcēties laukumā pie ūdenstorņa. Tur uzsāksim Lāpu stafetes skrējienu uz „Pikātiem”, kur pie Aleksandra Grīna piemiņas akmens notiks atceres brīdis. Uzzini vairāk šeit!

  • Otrdien, 11. novembrī, Rencēnu pagastā aicinām doties lāpu gājienā par godu Lāčplēša dienai. Gājiens sāksies plkst. 17:00 ar svecīšu iedegšanu Rencēnu pamatskolas logos. Pēc tam sāksies Lāpu gājiens, kurš virzīsies no pamatskolas uz Rencēnu pagasta kultūras namu. Tur notiks latvju ornamentu veidošana no svecēm. Lāčplēša dienas noslēgumā, plkst. 18:00 kultūras nama mazajā zālē demonstrēs filmu „Rīgas sargi”. Līdzi jāņem svecītes!
  • Izzinoši un atraktīvi 11. novembra pasākumi notiks Burtnieku pagastā. Tur Burtnieku Ausekļa vidusskola Burtnieku novada skolām rīko Lāčplēša dienas stafetes skrējienu un erudītu konkursu. Vairāk par pasākumu uzzināsi šeit!

 

Latvijas dzimšanas dienas svinības! 

Latviju, sveicot 96. gadadienā, Burtnieku novada kultūras namu vadītāji ir parūpējušies par svinīgiem jubilejas pasākumiem! 

  • Svētdien, 16. novembrī, plkst. 17:00 Burtnieku pagasta kultūras centrā par svētku sajūtu rūpēsimies koncertā „Mēs mīlam zemi šo". Vakarā no plkst. 22:00 līdz 3:00 balle ar grupu „Atestāts" no Rūjienas. Ieeja bez maksas.
  • Svētdien, 16. novembrī, plkst. 19:00 Ēveles pagasta kultūras centrā notiks valsts svētku pasākums un balle kopā ar grupu "Zeļļi". Ieeja 1,50 eiro.
  • Pirmdien, 17. novembrī, plkst. 14:00 Vecates pagasta kultūras centrā notiks Latvijas gadadienas koncerts, kura laikā godināsim arī sakoptākās sētu īpašniekus.  No plkst. 22:00 balle ar grupu „Hardijs”. Ieeja brīva.
  • Pirmdien, 17. novembrī, plkst. 18:00  Matīšu pamatskolas zālē notiks valsts svētku koncerts ”Manas latviskās zīmes”. Pēc koncerta svētku balle kopā ar mūziķi Daini Lazdiņu. Ieeja brīva           
  • Otrdien, 18. novembrī, plkst. 13:00    Rencēnu pagasta kultūras namā notiks amatiermākslas kolektīvu koncerts. Piedalīsies arī viesmākslinieki - Jērcēnu dzejas teātris.

 

 

Papildu informācija:
Edīte Stērste
Burtnieku novada pašvaldības
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: 20219631
E-pasts: prese PIE burtniekunovads PUNKTS lv

Rudens kā rudens.. Vakari kļūst tumšāki, aukstāki un drēgnāki, ārā iet vairs negribas, bet mājās īsti ko darīt nav! Tāpēc mums, Cepļa jauniešiem, ir varens piedāvājums – ŠONEDĒĻ ceturtdien, 6. novembrī plkst. 19.00 nākt uz jauniešu māju Ceplis (Garā iela 10), kur notiks jauniešu filmu vakars “Vainīgas ir tikai filmas”!

Vakara laikā spēlēsim smieklīgas un jautras spēles, un stāstīsim spoku stāstus pirms miega. Bet pats galvenais - skatīsimies pašu izvēlētas un Valmieras integrētās bibliotēkas aizdotās filmas!

Ja pēc filmu skatīšanās vēlajās vakara stundās nevēlēsies doties mājās, droši varēsi nakšņot Cepļa telpās. Tikai tad neaizmirsti paņemt līdzi sedziņu, spilvenu un arī vecāku atļauju, ja esi nepilngadīgs, kas pieejama - http://vnf.lv/lv/zinas/jauniesu-cepli-vainigas-tikai-filmas/ Naktī uzvedīsimies godīgi un nākamajā rītā ar platu smaidu laicīgi celsimies, lai sakārtotu Cepli un dotos uz savām skolām!

Paldies sakām Valmieras novada fondam un Jauniešu ideju laboratorijai par Cepļa ideju ballīti, kas saveda filmu vakara rīkotāju komandu kopā!

Tāpēc... Nāc pats, ņem līdzi draugus un paķer groziņu ar našķiem un uzkodām, lai garšīgāk filmas skatīties! ;) Ja kādi jautājumi, zvaniet Ingai (29451841) vai rakstiet uz i1v PIE inbox PUNKTS lv. Cepļa jaunieši gaidīs jūs ciemos!

Piebilstam, ka VNF darbību nodrošina Borisa un Ināras Teterevu fonds, bet JIL aktivitātes finansiāli atbalsta arī Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. 

 

Ziņas autors:
Elīna Doniņa,
Valmieras Mākslas vidusskola 

Papildu informācija:
Inga Vēvere, Valmieras Pārgaujas ģimnāzija
Tālrunis: 29451841; e-pasts: laboratorija PIE vnf PUNKTS lv
http://www.vnf.lv

Līdz 2014. gada 15. novembrim korus no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas, Islandes un Fēru salām aicina pieteikties dalībai VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētkos.

Pieteikuma anketa pieejama svētku mājas lapā:

Latvijas koriem http://www.nordicbalticchoir.lv/dalibniekiem/pieteikties/

Ārvalstu koriem www.nordicbalticchoir.lv/en/participants/apply/ 

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki notiks no 2015. gada 25. līdz 28. jūnijam Rīgā un Latvijas novados. 2015. gadā šo svētku tradīcijai aprit 20 gadi - šo gadu laikā svētki sarīkoti visās tradīcijā iesaistītajās dalībvalstīs. Jubilejas gadā tos kārtējo reizi rīko Latvija.

„Latvija ir koru lielvalsts. To pierāda Dziesmu svētku tradīcija, kuras vairāk nekā 140 gadu ilgajā vēsturē latvieši augstā līmenī izkopuši a capella kordziedāšanu un reizi piecos gados, tiekoties Vispārējos latviešu Dziesmu un Deju svētkos, rada vienu no skanīgākajiem kopkoriem pasaulē. Latvijas vārdu pasaulē regulāri nes arī mūsu koru izcilie sasniegumi dažādos starptautiskos konkursos.

Šī gada vasarā Latvijā notika Pasaules koru olimpiāde, kuras laikā Rīga uzņēma 20 000 koru dziedātāju no visas pasaules. Arī nākamgad ikvienam svētku dalībniekam būs iespēja piedzīvot brīnumu, ko rada balsu tūkstošu kopkoris Mežaparka lielajā estrādē,” aicina svētku rīkotāji. 

Tā kā no 2015. gada 1. janvāra līdz 30. jūnijam Latvija ir prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē, svētku noslēguma koncerts Mežaparka lielajā estrādē, 28. jūnijā būs Prezidentūras publiskās diplomātijas un kultūras programmas noslēguma pasākums Latvijā. 

Svētku dalībnieki tradicionāli ir apmēram 8000 dziedātāju no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Dānijas un Islandes. 2015. gada svētkos piedalīsies arī latviešu diasporas kori no Eiropas un citām pasaules valstīm, kā arī kori no Itālijas (prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē pirms Latvijas) un Luksemburgas (prezidējošā valsts Eiropas Savienības Padomē pēc Latvijas). 

Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku tradīcija iedibināta 1995. gadā ar mērķi pulcēt kopā Baltijas un Ziemeļvalstu amatierkorus, izkopjot Dziesmu un deju svētku tradīcijai raksturīgo kopdziedāšanu, t.sk. izpildījumā a cappella, kura līdz tam bijusi raksturīga tikai Baltijas valstīs. Svētku idejas autors ir izcilais diriģents Imants Kokars. Pirmie Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētki notika Latvijā, Rīgā. Turpmākajos gados Svētki organizēti: Visbijā, Zviedrijā (1997), Skienā, Norvēģijā (2000), Klaipēdā, Lietuvā (2002), Tartu, Igaunijā (2008), Reikjavīkā, Islandē (2010), Helsinkos, Somijā (2012). 

VIII Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu un deju svētkus sagatavo un rīko Kultūras ministrija un Latvijas Nacionālais kultūras centrs, sadarbībā ar Ārlietu ministriju un Latvijas Prezidentūras Eiropas Savienībā Padomē sekretariātu, Iekšlietu ministriju, Valsts policiju un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu, Veselības ministriju un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestu, Latvijas pašvaldībām, Latvijas Televīziju un Latvijas Radio, nevalstiskajām organizācijām, kā arī Baltijas un Ziemeļu valstu organizācijām.

 

www.nordicbalticchoir.lv

twitter.com/Choir_Festival

facebook.com/NordicBalticChoralFestival

 

Informāciju sagatavoja:
Inga Bika,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Nacionālais kultūras centrs
67228985, 26443166
inga.bika PIE lnkc.gov PUNKTS lv
www.lnkc.gov.lv