Arhīva kalendārs

« December 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 

Valkas pilsētas kultūras namā 12.decembrī plkst. 18.00 skanēs grupas "Baltie lāči"   akustisks koncerts Ziemassvētku gaidīšanas noskaņās - sirsnīgs un bez liekiem trokšņiem.

Nav liela māksla uznākt uz skatuves, bet palikt uz tās-nav tik viegli.

Nav liela māksla radīt ilūziju fonogrammas pavadījumā, bet spēlēt un dziedāt bez pastiprinātājiem – dzīvajā ?

 Jā, dziesmas dzīvā balsī un ar dzīvu pavadījumu !

Aldis – akardeons un balss,

Andris -ģitāra un balss,

Gregs – ģitāra un balss,

 Biļetes cena 5 EUR.

 

Sestdien, 13. decembrī no saullēkta līdz saulrietam Kārķos notiks Ziemassvētku tirdziņš “Dabas bode”.

Aicināti piedalīties visi novada ražotāji, mājamatnieki, visi kuriem ir ko piedāvāt. Ziemassvētku galdam noderēs putraimdesas, skābēti kāposti, zirņi, piparkūkas, medus, tējas, kāds stiprāks dzēriens. Aicināti arī rokdarbnieki piedāvāt adījumus, koka izstrādājumus, rotaļlietas, rotaslietas, pinumus, sveces, Ziemassvētku rotājumus u.c. noderīgas lietas.

Sāc jau gatavoties laikus – ja Tev ir vistas – krāj olas, ja Tev ir mežs – sien slotas, ja Tev ir āboli – gatavo sukādes! Viss būs tirdziņam noderīgs!

Darbosies dāvanu saiņošanas darbnīca, Laimes aka, Rūķu kafejnīcā varēsi mieloties ar cukurvati, karstvīnu un citiem našķiem, pantiņu darbnīcā izvēlēties skaistus vārdus un domas. Bērniem būs iespēja darboties pārsteigumiem bagātā Svētdienas skolas organizētā piparkūku garnēšanas un cepšanas darbnīcā. Atbalstīsim vietējos amatniekus un ražotājus, izvēloties vietējo produkciju, sagādāsim tuvajiem un mīļajiem īpašas dāvaniņas svētkos!

Lai bagātinātu dvēseli, visas dienas garumā būs iespējams apmeklēt Kārķu baznīcu un tautas nama kamīnzālē aplūkot Mildas Bīrītes gleznu izstādi. Ja daba dāvās piemērotu laiku, tad bērni, kamēr vecāki “Dabas bodē” iepērkas, varēs velt sniegavīrus un gatavot sniega rūķu parādi.

 Nāc un baudi Ziemassvētku gaidīšanas prieku!    Kārķu pagasta pārvalde

Interese ir liela, tādēļ piesaki savu placi laikus!

Sīkāka informācija: Sandra Pilskalne (26391447 mob.t)

*saule lec pulksten 8.54

*saule riet pulksten 15.42

 

Informāciju sagatavoja: Sandra Pilskalne, 26391447

Sestdien, 13. decembrī, pulksten 20:00, Valkas mākslas skolas telpās (Beverīnas ielā 5) notiks pirmais radošās telpas 309. kabinets rīkotais muzikālais vakars. Programmā savdabīgais trio Nielslens Lielsliens, čellists Reinis Melbārdis un mūzikas žurnālists, kā arī DJ - Uldis Rudaks.

Nielslens Lielsliens publiski debitēja 2011. gada februārī, klausītāju vērtējumam nododot dziesmu “Monolīts”. Šo apvienību raksturo mēģinājums uzmanīgi nocelt no pleciem iepriekšējo paaudžu cerību pūru un izvilkt no ādas sašķīdušo ideālu lauskas. Pēc tam izslēgt televizoru, datoru un mobilo. Tad aiziet no darba, izbraukt ārpus pilsētas, lai tukšā vietā ar tukšu galvu, no nekā radītu jaunu, pilnībā pašu, iesākumu. Viņi paši to vienkāršoti sauc par mūsdienu tautas mūziku. Nielslens Lielsliens dalībnieki saistīti ar grupām "Židrūns", "Dun Dun" un koncertu rīkotāju/ierakstu izdevniecību "Skyr".

Reinis Melbārdis plašāk zināms kā doom/gothic grupas “Heaven Grey” čellists, bet šoreiz pasākumā izpildīs klasiskās mūzikas skaņdarbus.

Uldis Rudaks ir leģendāra figūra latviešu mūzikas žurnālistikā, kas plašākus komentārus neprasa. Ne viena vien paaudze iemantojusi uzticību U. Rudaka viedoklim neskaitāmajās albumu recenzijās, kā arī grupu un festivālu apskatos. Viņš bieži uzstājas arī kā dīdžejs spēlējot savus mīļākos ierakstus un ir kaislīgs vinila plašu formāta piekritējs. Šajā vakarā viņš būs gan pasākuma atklājēja, gan noslēdzēja lomā. Proti, pasākumu atklās lekcija par vinila kultūras atgriešanos un mūzikas vēstures zināšanu nepieciešamību dīdžeja darbā, bet noslēgumā Uldis mums uzspēlēs savus iecienītākos ierakstus.

Sākums: 20:00

Ieeja: 3,5 EUR

 

Informāciju sagatavoja: Ernests Lībietis, RT “309.kabinets” pārstāvis, 26364249

Svētdien, 28. decembrī plkst.16.00 Valkas pilsētas kultūras namā - jauniešu elki muzikālā izrādē „Vinnija Pūka Ziemassvētki”. "Ir aizraujoši iejusties maza lācēna lomā un izprast viņa domu graudus," saka daudzu meiteņu elks un populārā televīzijas šova O!Kartes skatuve uzvarētājs Mārtiņš Ruskis. Viņš kopā ar citām televīzijas šovu zvaigznēm Kašeru, Madaru Grēgeri un latviešu bīberu Rihardu Bērziņu apvienojušies, lai Ziemassvētkos bērniem dāvātu muzikālu izrādi "Vinnija Pūka Ziemassvētki". Jauno zvaigžņu kompānijai pievienojusies arī kolorītā skatuves māksliniece Jolanda Suvorova.

Ko Vinnijs Pūks un viņa draugi dara Ziemassvētkos? Protams – rotā eglīti un gaida dāvanas! Bet ko darīt, ja kāds negants ļaundaris ir ieplānojis nozagt viņu rotāto eglīti un arī pašus Ziemassvētkus? Vinnijs Pūks, tīģeris, sivēns un ēzelītis ir pārliecināti, ka kaut ko tādu vienkārši nedrīkst pieļaut un dodas niknā cīņā pretim Ziemassvētku nolaupītājiem! Vai šogad Ziemassvētki tiks izglābti? Vinnijs Pūks aicina visus, kas tic Ziemassvētku brīnumam, apmeklēt bērnu un jauniešu muzikālo izrādi un pievienoties viņam grūtajā Ziemassvētku glābšanas misijā!

Muzikālā izrāde „Vinnija Pūka Ziemassvētki” būs skatāma Latvijas lielākajās pilsētās decembrī un janvāra sākumā. Izrādes režisors ir Andris Bulis (Mūzikla „Dzimuši mūzikai” režisors). Izrādē skanēs iemīļotas Vinnija Pūka un Ziemassvētku dziesmas, kā arī populāri jauniešu hiti.

 Izrādes producents Niks Volmārs ir gandarīts, ka šajos Ziemassvētkos izdevies iedzīvināt vienu no bērnības mīļākajiem stāstiem – par omulīgo lāci Vinniju, draudzīgo sivēnu, vieglprātīgo un trakulīgo Tīģeri un grūtsirdīgo Ēzelīti Īā. „Mēs bijām pārsteigti saprotot, ka līdz šim nevienam pasaulē nebija ienākusi prātā doma - pasaku varonim Vinnijam Pūkam, kuru iemīļojuši miljardiem bērnu visā pasaulē, nepieciešams radīt stāstu par viņa piedzīvojumiem Ziemassvētkos. Un tā radošā un aizraujošā sadarbībā ar talantīgo Andri Buli ir radusies muzikāla izrāde".

 Galvenās - Vinnija Pūka lomas atveidotājs Mārtiņš Ruskis saka: „Šādā projektā piedalos pirmo reizi. Varu teikt, ka ir ļoti interesanti un noteikti šis svētku laiks man paliks atmiņā uz ilgu laiku. Ir patiesi aizraujoši nedaudz atgriezties bērnībā, pārlasīt Vinniju Pūku nu jau ar pieauguša cilvēka acīm, un pēc lasīšanas iejusties maza lācēna lomā un izprast viņa domu graudus".

 Iespaidos par izrādi dalās arī tīģera lomas atveidotājs, atraktīvais šovmens Kašers: „Protams, arī es bērnībā esmu uzaudzis ar stāstu par Vinniju Pūku. Man viņš ļoti patika, bet vienmēr mans otrs mīļākais varonis aiz Vinnija ir bijis Tīģerītis. Tādēļ esmu ļoti priecīgs, ka šajā izrādē man ir uzticēta tīģera loma, jo tā ļoti atbilst manai personībai! Tīģeris nav nekāds mierīgais, viņš ir enerģijas pilns un traks, un es ļoti iejūtos šajā lomā. Tāpat, esmu priecīgs jau otro reizi strādāt ar režisoru Andri Buli un solistiem, ar ko uzstājāmies šovā „O!Kartes Skatuve”. Mēs esam laba komanda un prieks, ka atkal varam būt uz skatuves kopā!”

Biļetes: Valkas pilsētas kultūras nama kasē. Biļešu cenas - 3; 4 ; 5 un 6 eiro.

Smiltenes novada dome aicina ikvienu juridisku un fizisku personu piedalīties akcijā „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā”, kuras mērķis ir iesaistot iedzīvotājus, radīt Ziemassvētku un Jaunā gada noskaņu Smiltenes novadā katram savā mājā, dārzā, pagalmā, darbavietā ar kvalitatīviem un oriģināliem rotājumiem.

Aicinām novada iedzīvotājus un uzņēmējus aktīvi iesaistīties akcijā „Radīsim Ziemassvētku noskaņu Smiltenes novadā” un kopīgi gan pilsētā, gan visā novadā radīt svētku noskaņu, izrotājot dzīvojamo ēku fasāžu, pagalmu, dārzu, skatlogu, kā arī sabiedrisku objektu Ziemassvētku noformējumos.

Izvērtējamos svētku noformējumus akcijai var pieteikt no 2014. gada 28. novembra līdz 28. decembrim Smiltenes novada domē personīgi ( Dārza ielā 3, Smiltene, Smiltenes novads), sūtot uz Smiltenes novada domes Attīstības un plānošanas nodaļas Ainavu arhitektes e-pastu baiba.cirule PIE smiltene PUNKTS lv vai zvanot pa tālruni 64707571. Pieteikumā norādot pieteiktā objekta adresi, īpašnieka vārdu, uzvārdu vai juridiskas personas / uzņēmuma nosaukumu, objekta fotogrāfiju un kontakttālruni.

Akcijas vērtēšanas komisijai ir tiesības vērtēt arī akcijai nepieteiktos objektus, ja to noformējuma izpildījums rada īpašu Ziemassvētku noskaņu un uzlabo pilsētas tēla vizuālo kvalitāti.

Labāko noformējumu autori tiks noteikti pēc iedzīvotāju balsojuma rezultātiem un Smiltenes novada domes apstiprinātās darba grupas vērtējuma. Balsot iedzīvotāji varēs Smiltenes novada mājas lapā www.smiltene.lv un Sociālā vietnē draugiem.lv Smiltenes novada lapā no 30. decembra līdz 2015. gada 9. janvārim.

Būtiskākie kritēriji, izvērtējot objektus:

  • Pirmais iespaids;
  • Noformējuma atbilstība Ziemassvētku specifikai un noskaņai;
  • Noformējuma idejas oriģinalitāte, kvalitāte un kompozīcija;
  • Noformējuma materiālu pielietojums un krāsu risinājums;
  • Noformējuma saderība ar ēkas arhitektūru un apkārtējo vidi;
  • Noformējumā izmantotie latviskie akcenti.

 

Akcijas uzvarētāji un labāko noformējumu autori tiks sumināti 2015. gada janvārī, ar Smiltenes novada domes atzinību un īpaši šai akcijai veidotu gaismas dekoru ar rudzupuķes motīvu. 

Plašāku informāciju par akciju Smiltenes novada domes mājas lapā www.smiltene.lv akcijas nolikumā.

 

 
Arita Smalkā-Boriseviča
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
E-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv
Mob.tel. + 371 28334474
Tel.: 64707584
www.smiltene.lv
http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/
https://twitter.com/SmiltenesNovads

 

Sestdien, 6.decembrī, plkst.16.00 Cēsu Jaunajā pilī notiks koncerts - 19.gs. dejas ar ‘’Magnoliju’’ un Janu Eglīti (mecosoprāns). Balles deju kults sākās bagāto un dižciltīgo ballēs 16.gadsimtā. Jaunas dejas nomainīja viena otru - pavana, gavote, menuets u.c. Līdz pārējiem sabiedrības slāņiem balles dejas nokļuva tikai 19.gadsimta sākumā, kad daudzās valstīs tika atvērtas plašai publikai pieejamas deju zāles. Uzplaukumu piedzīvo polonēze, kadriļa, polka un, protams, sākas valša zelta laikmets.

Deju grupa ‘’Magnolija’’, horeogrāfes Gunas Ezermales vadībā nu jau četrus gadus apgūst 19.gadsimta dejas un, tās dejojot, rada prieku sev un citiem. 

Sestdien aicinām uz tikšanos ar dejotājiem un dziedātāju Janu Eglīti deju zālē Cēsu Jaunajā pilī.

Biļetes cena 3 EUR. Ar Cēsu Drauga karti 2 EUR.

 Itin visi pratīs līdzi dungot tādām dziesmām kā “Cielaviņa”, “Dāvāja Māriņa”, “Atziedi, dvēsele”, “Pēc simt gadiem Piebalgā” un vēl citām. Bet vai tikpat labi zinām, kas ir to vārdu autors? Tas ir dzejnieks Leons Briedis, kuru 16. decembrī ar koncertuzvedumu “Atziedi, dvēsele!” jaunajā koncertzālē “Rīga” sveiksim 65. dzimšanas dienā!

Koncertā klausītājus un skatītājus gaida senas un jaunas dziesmas, kuras ar Leona Brieža dzeju rakstījis Raimonds Pauls, Ivars Vīgners, Uldis Stabulnieks un Ēriks Ešenvalds. Netrūks arī daža laba pārsteiguma un valdīs tikai pozitīvas emocijas.  

Pie koncertuzveduma režijas grožiem ķēries Valdis Pavlovskis, kurš uzsver: “Dzejnieka mūžu šajā uzvedumā salīdzināsim ar gada ritējumu. Būs gan bērnība, jaunība un pavasaris, gan vasaras pilnbrieds, kuru tieši šobrīd bauda Leons. Bet caurviju tēls te būs mīlestība – dzejniekam tik nozīmīgā tēma.” Lai gan vakars būs mūzikas caurvīts, goda vietā celta un apmīļota tiks tieši Leona Brieža dzeja. To lasīs aktieris Artis Robežnieks un uz skatuves kāps arī pats jubilārs.

Koncertuzvedumā, kuru izkrāšņos videoprojekcijas, piedalīsies Aija Andrejeva, Dainis Skutelis, Normunds Rutulis, Roberta Kumsāre, grupa Credo, Ginta Krievkalna, Žoržs Siksna, Ingus Pētersons, Adrians Kukuvass, Rīgas Doma zēnu koris diriģenta Mārtiņa Klišāna vadībā, kā arī koris “Balsis” diriģenta Inta Teterovska vadībā. Koncertprogrammas muzikālais vadītājs - Kristaps Krievkalns. Biļetes uz koncertu jau šobrīd nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.

“Dzejnieka dzimšanas diena ir brīnišķīgs arguments, lai ar jaunu sparu saulē celtu viņu pašu – siltas sirsnības, kūsājošas enerģijas un mīļas vienkāršības apdvestu cilvēku, kura dziļajam intelektam līdzinieku atrast grūti. Un liels prieks par to, ka Leona Brieža personības šarmu novērtējis gan koncertuzveduma lieldraugs - uzņēmums "AB Holding", gan Rīgas dome un mūsu informatīvie atbalstītāji un partneri - Latvijas Radio 2 un Latvijas Televīzija,” uzsver koncerta producents Jānis Kļaviņš.

“Visu notiekošo pieņemu ar dziļu cieņu un pateicību – koncertu uztveru kā ļoti skaistu dāvanu,” saka dzejnieks.

Vaicāts, vai nav žēl, ka tautā zināmo dziesmu priekšplānā aizvien ir komponists, bet dzejnieku zina tikai retais, Leons Briedis atbild noraidoši, jo viņa skatījumā problēma ir cita: “Ar mūziku esmu uz jūs. Kaut zināms teiciens, ka dzeja pati ir kā mūzika, nespēlēju nevienu mūzikas instrumentu un nepazīstu notis. Taču esmu pārliecinājies, ka poētiskais ritms un muzikālais ritms ir divas dažādas pasaules! Tas ir interesanti. Un lielākā daļa dziesmu tekstu, ko esmu uzrakstījis, radīta jau gatavai mūzikai.”

Tā vietā, lai baudītu godpelnītu atpūtu, dzejnieks ņipri skaita jauniznākušās grāmatas. Pēdējā gada laikā vien nākuši klajā dzejas krājumi „Mariagrammas” (pirmais izdevums Latvijā, kurā pārstāvēta tikai un vienīgi grafiskā dzeja), "Oktāvas" un “Rīta rūsa”, kā arī apjomīgā “Spāņu dzejas antoloģija. 20. gs.” Leona Brieža sakārtojumā un tulkojumā.


14. un 29. decembrī kultūras pilī Ziemeļblāzma (Ziemeļblāzmas ielā 36, Rīgā) norisināsies Operetes Jaungada koncerti, kuros skatītājus priecēs saksofonists Artis Gāga, solisti: Sonora Vaice, Ingus Pētersons, Laura Teivāne, Marlēna Keine, Trīs Latvijas tenori – Nauris Puntulis, Miervaldis Jenčs, Guntars Ruņģis, dejotāji, Operetes orķestris un diriģents Guntars Bernāts. Koncertus vadīs Liene Jakovļeva.

Operetes Jaungada koncerti būs jautras svētku koncertprogrammas Jaunā gada noskaņās – izsmalcināti operešu mūzikas svētki, kuros vijoties caur Ziemassvētku melodijām, spilgti uzmirdzēs operešu tēlu vitālie raksturi, skaistākās populārās melodijas klausītājiem būs kā krāsains salūts, kas radīs īsti pacilājošu svētku noskaņu. Kā dzirkstošs šampanietis, kā pieneņu pūkas, operete skan visā pasaulē. Tagad arī Latvijā!

14. decembra koncertā piedalīsies skatītāju iemīļotie solisti Sonora Vaice, Ingus Pētersons, uzlecošā zvaigzne Laura Teivāne. Saksofonists Artis Gāga pārsteidzoši ekspresīvā lasījumā atskaņos gan operešu grandu melodijas, gan improvizāciju par Ziemassvētku tēmām, gan populāro Č.Čaplina melodiju “Smile”u.c. Slavenais kankans no Ž. Ofenbaha operetes “Orfejs pazemē” uzmirdzēs Alberta Kivlenieka horeogrāfijā. Operetes orķestri pa elegantajām un briljantajām J.Štrausa melodijām - “Pie skaistās zilās Donavas”, “Franču polka”, “Ungāru gallops”, vadīs diriģents Guntars Bernāts. Programmā arī J. Štrausa Čardašs” no operetes “Sikspārnis”, “Bariņkaja kuplejas” no operetes “Čigānu barons”, populārākās ārijas un dueti no topošās F.Lehāra operetes “Jautrā atraitne”, un daudz kas cits jautrībai un priekam.

Smalkais improvizācijas meistars, saksofonists Artis Gāga uzskata par īpašiem savulaik iepazītos operetes teātra mūziķus: “Dzīvesprieks, kas virmo operetē, ir pasakains un mums nepieciešams. Operetei ir sava vieta cilvēku uztverē, operete mūsu koncertos skan moderni!”

“Operešu mūzika ir kā radīta svētkiem, Gan labi pazīstamas melodijas, gan kaislīgas un enerģiskas dejas, humors, klausītājiem dos īsti pacilājošu enerģiju līdz pat jau pavisam drīz gaidāmajām pirmizrādēm,” stāsta Latvijas operetes fonda vadītāja Agija Ozoliņa-Kozlovska.

Savukārt 29. decembrī klausītājus priecēs populārie Latvijas trīs tenori, Marlēna Keine,  smalkais improvizācijas meistars saksofonists Artis Gāga, dejotāji, Operetes orķestris diriģenta Guntara Bernāta vadībā.

Latvijas operetes fonds, apvienojot profesionālu mākslinieku un sabiedrības centienus, veido Latvijā operetes teātri ar pilnvērtīgu trupu un orķestri.

Biļetes Biļešu paradīzes kasēs. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm uzrādot "3+ģimenes karti", studentiem, skolēniem, pensionāriem.

Informācija:
Agija Ozoliņa-Kozlovska,
Latvijas Operetes fonda valdes priekšsēdētāja
mob. 2942267229422672, agija.operetesfonds PIE gmail PUNKTS com
www.operetesfonds.lv www.facebook.com/LatvijasOperetesFonds
www.draugiem/operetesfonds

6.decembrī plkst.13.00 Valkas pilsētas kultūras namā notiks Valkas novada literārās apvienības un Latvijas bērnu fonda organizētā konkursa “Doma izgaismo vārdu” laureātu apbalvošana un noslēguma ceremonija.

Pasākumā piedalīsies dzejnieks Uldis Bērziņš un Latvijas Radio žurnāliste Liega Piešiņa. Pēcpusdienas turpinājumā jaunie autori uzstāsies ar savu darbu lasījumiem.

Valkas novada literārās apvienības vadītāja Zane Brūvere atklāj, ka konkursā, žūrijas komisijai diskutējot, izraudzīti trīs laureāti: “Būtībā uzvarētājus izraudzīties nebija grūti, komisija vienprātīgi pieņēma lēmumu, kuriem konkursa dalībniekiem piešķirams laureāta tituls”. Veicināšanas balvas pasniegs arī autoriem, kuru darbus atzinīgi vērtēja žūrija. Galvenās balvas ieguvējs saņems balvu – 100 eiro.

“Konkursam darbus iesūtīja 30 autori no vairākām Latvijas pilsētām, spektrs – gana plašs”, stāsta Zane Brūvere. “Nākotnē gribētos, lai konkurss “Doma izgaismo vārdu” atspoguļotu tā nosaukumu un atklātu bērnu un jauniešu domas, sajūtas”.

“Diemžēl ir tendence, ka jaunie autori darbos labprāt izmanto frāzes vai arī rakstītais atgādina skolotāja uzdoto tēmu interpretāciju – arī nākamgad meklēsim jaunos talantus” – tā Zane Brūvere.

Visi gaidīti uz pasākumu, ieeja – brīva. 

Informāciju sagatavoja Zane Brūvere, Valkas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste, mob.tālr.: 2644400226444002

 

 

6.decembrī Valkas pilsētas kultūras namā svinīgā pasākumā apbalvoja Valkas novada literārās apvienības un Latvijas bērnu fonda organizētā konkursa “Doma izgaismo vārdu” laureātus. Konkurss notika pirmo gadu un tajā piedalījās jaunie autori no Rencēniem, Valmieras, Jaunpiebalgas, Rankas, Lizuma, Dobeles, Neretas, Rencēniem, Smiltenes, Rankas, Talsiem, Jelgavas, Vecpiebalgas, Ērģemes, Pededzes un Valkas pagasta.

Laureātiem un veicināšanas balvu ieguvējiem apbalvojumus un diplomus pasniedza Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis.

Izvērtējot 35 autoru literāros darbus visās trīs grupās atbilstoši nolikumam, žūrija par laureātiem nolēma atzīt Sendiju Ievu Kurzemnieci no Valmieras, Mārtiņu Dubovski no Neretas un Gundaru Tomašu no Vecpiebalgas. Latvijas Bērnu fonda stipendiju 100 eiro apmērā žūrija piešķīra Sendijai Ievai Kurzemniecei.

Konkursa veicināšanas balvas žūrija piešķīra Laurai Dapševicai no Rankas, Elīnai Bombakai no Rencēniem, Mārtiņam Leimanim no Smiltenes, Amandai Zariņai no Jaunpiebalgas un Agnim Adienim no Valkas pagasta.

Žūrijas komisijā darbojās Latvijas radio žurnāliste Liega Piešiņa, Valkas ģimnāzijas literatūras un latviešu valodas skolotāja Ruta Kriviņa, dzejnieks un dramaturgs Normunds Rudzītis, Latvijas bērnu fonda viceprezidente Vaira Vucāne un Valkas novada literārās apvienības vadītāja Zane Brūvere.

Pasākumu ar dzejas rindām kuplināja atdzejotājs un dzejnieks Uldis Bērziņš un Latvijas Radio žurnāliste Liega Piešiņa. Pēc apbalvošanas ceremonijas jaunie autori uzstājās ar savu darbu lasījumiem.

 

Informāciju sagatavoja Zane Brūvere, Valkas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste

Jaunie estrādes solisti un deju grupas aicinātas pieteikt dalību Starptautiskajā jauniešu estrādes solistu un deju grupu konkursā “Bordertown beat”, kas notiks 2015. gada 7. un 8.februārī dvīņu pilsētās Valkā un Valgā.

Konkursu organizē sabiedriskā labuma organizācija – biedrība “Atbalsts Valkai” sadarbībā ar Valkas novada domi, Valgas pilsētas valdi un studiju “Joy” (Igaunija).

Konkursa galvenais mērķis ir popularizēt un stiprināt starpvalstu attiecības estrādes mūzikas un dejas jomā.

Pasaulē ir tikai sešas pilsētas, kuru centru šķērso valsts robeža. Viena no tām ir Latvijas pilsēta Valka, otra – cieši blakus esošā Igaunijas Valga. Tieši tāpēc konkursam izvēlēts nosaukums – “Robežpilsētas ritmi”, informē pasākuma organizatori.

Valkas novada domes priekšsēdētājs Vents Armands Krauklis akcentē, ka Valkā un Valgā ir spēcīgas estrādes mūzikas un deju tradīcijas. Spilgts piemērs abu valstu sadarbībai šajā jomā ir starptautisku atzinību guvusī Valgas deju studija “Joy”, kurā latvieši darbojušies gan kā pedagogi, gan kā dejotāji.  “Izcili solisti ir auguši abās pusēs, tādēļ loģiski, ka plašāk un jaunā kvalitātē atjaunosim konkursu “Bordertown beat””, stāsta Vents Armands Krauklis. “Mērķis ir izveidot liela mēroga starptautisku pasākumu.  Šobrīd jau zināms, ka konkursā piedalīsies vismaz trīs valstu pārstāvji”.

Konkursantu dalības vecums – no 14 līdz 20 (ieskaitot) gadiem. Visi dalībnieki un viņu pedagogi saņems balvas. Kopējais balvu fonds būs 2000 eiro. 1., 2., 3. vieta katrā kategorijā iegūs naudas balvas, apliecinājuma diplomus, solisti saņems iespēju ierakstīt dziesmas skaņu studijā, deju kolektīvi – profesionāla videoklipa dejas filmēšanu.

“Konkursa finālu varēs redzēt Latvijas televīzijā un, iespējams, arī Igaunijā, kas jaunajiem dalībniekiem ir ļoti svarīgi”, atklāja Krauklis. “Tāpat dalībniekiem būs interesantas meistarklases profesionāļu vadībā. Pasākums būs spraigs un interesants gan skatītājiem, gan klausītājiem.”

Dalībnieki 1.kārtas atlasei aicināti līdz 2015. gada 20. janvārim iesūtīt aizpildītu konkursanta pieteikuma anketu, profesionālo CV un priekšnesuma paraugu elektroniskā formātā uz adresi liga.snuka PIE valka PUNKTS lv.

Uz II konkursa kārtu dalībniekus izvirzīs profesionāla žūrija. Rezultātus paziņos 3 dienu laikā. Konkursa nolikums ir publicēts Valkas novada mājaslapā.

Konkursa organizētāju kontaktinformācija: Valkas pilsētas kultūras nams, liga.snuka PIE valka PUNKTS lv, liga.pandalone PIE valka PUNKTS lv un studioyoy PIE yandex PUNKTS com

 

Informāciju sagatavoja Zane Brūvere, Valkas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste

Kad saules ceļš debesu jumā ir visīsākais, klāt ziemas saulgriežu laiks. Tas ir noslēpumu, gaismas atdzimšanas un līdzdalības rituālu laiks, kas jāpiedzīvo ikvienam. Lai izdotos sevī uzjundīt asnu dzīvīgo spēku, mudināt saulīti atkal celties augstāk un izlūgties svētību pārlaist šo tumsu, atlaist nevajadzīgo un gūt spēkus jaunam gājumam, vajadzīga mūsu kopīgā darīšana un radīšana.

Jērcēnmuižas saime aicina visus būt kopā mirklī, kad gaisma lauž tumsu, lai ar dziesmām, rotaļām un jautrību svinētu Ziemas saulgriežu vakaru Jērcēnmuižā! 20. decembrī no plkst. 16:00 Jērcēnmuižas Mednieku namā varēs priecāties par mākslinieces Aijas Jasūnes  autordarbu izstādi “Baltā romantika”, iepazīt un vērot  pašmāju rokdarbnieču un amatu meistaru darbošanos, varēs iegādāties arī kādu dāvaniņu svētkiem. Kopīgi gatavosim rotājumus no dabas materiāliem – puzurus saulītes un čiekuru pūcītes, lai kopīgi varētu izrotāt eglīti.  Darbosies Mednieku krodziņš, kurā varēs nobaudīt desiņas ar kāpostiem, ko sarūpēs mednieku biedrība "Jērcēni". Par karstiem dzērieniem un karstalu gādās biedrības "Šūpolēs" rūķi, Rūķu virtuvē, kā allaž, varēs nobaudīt karsto dzērienu dažādību visām gaumēm – karstalu, karstvīnu un aromātiskos šokolādes un kanēļa dzērienus.

Jērcēnmuižā varēs izgaršot piemājas saimniecībā "Laurīši" ražoto “Dižozola kafiju” un prasmīgo saimnieču gatavotos labumus. Ikviens varēs izkalt Strenču novada 2015. gada Laimes monētu. Tie, kas vēlēsies ielūkoties nākotnē un uzzināt, ko viņiem nesīs Jaunais gads, varēs izliet laimi un uzzināt tās skaidrojumu no viedās čigānietes.

Kad satumsīs vakars, dosimies ķekatu gājienā un sadedzinot bluķī visu, kas šajā gadā bijis slikts, atbrīvosim ceļu jaunajam, lai svētki pie mums atnāk pa baltu ceļu! Dziesmās un dančos ar mums kopā būs folkloras kopa "Mežābele". Lai mūs visus vieno latviskās gara un tikuma vērtības!

 

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte,
Strenču novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Informācija: 6471566064715660;2631225026312250,
ginta.gailite PIE strencunovads PUNKTS lv

Ziemassvētku gaidīšanas laiks ir sācies! Tas ir Brīnumu laiks, ko ikviens no mums vēlas izjust un piedzīvot. Vai vēlaties uzzināt, kā Ziemassvētkiem gatavojas Dikļu pilī, un kādi brīnumi šeit notiek? Rūķis Jautrulis kopā ar bērniem dosies piedzīvojumu ekskursijā, lai meklētu senatnes elpu un sajustu svētku noskaņu.  

Programma paredzēta bērniem vecumā no 5 – 11 gadiem, kā arī vecākiem, skolotājiem un ikvienam, kurš vēlas atgriezties bērnības svētku izjūtās.

  • Piedzīvojumu ekskursija pa Dikļu pili Rūķa un Sniegbaltītes pavadībā;
  • Izzinoši un atjautīgi uzdevumi, jautras aktivitātes ekskursijas gaitā;
  • Salds pārsteigums no pils šefpavāra par pareizi izpildītiem uzdevumiem;
  • Rotaļas ārā pie pils eglītes un Ziemassvētku vecīša sagaidīšana;
  • Vizināšanās zirga vilktās kamanās vai pajūgā pa pils teritoriju;
  • Cienasts pils klētī.

Lūdzam pieteikt grupas vismaz 2 dienas iepriekš, zvanot pa tālruni 64207480 vai 26515445.

 

Uz tikšanos Dikļu pilī!

Dikļu pils direktore
Agneta Kīta

 
Kontaktinformācija:
Dikļu pils
Dikļi, Dikļu pagasts, Kocēnu novads, LV-4223
Tel.nr.: 64207480
www.diklupils.lv

6. decembrī plkst. 13.00 Ramatas Kultūras centrā Ziemassvētku pasākums vecākajai paaudzei. Ziemassvētku noskaņu ar dziesmām un teātra izrādi "Ziemassvētku mugursoma" sniegs Ramatas sākumskolas bērni. Izklaidējošajā daļā Jūs priecēs radošā apvienība "Krelles". 

17. decembrī plkst. 10.00 Ramatas sākumskolas zālē Ziemassvētku pasākums Ramatas pagasta pirmsskolas vecuma bērniem. Dejojot un ejot rotaļās ar rūķiem un viņu draugiem sagaidīsim Ziemassvētku vecīti.

20. decembrī plkst.16.00 Mazsalacas Kultūras centrā novada senioru balle "Mirklis Ziemassvētku noskaņai". Vakara viesi "Maskačkas spēlmaņi". Lūdzam pieteikt dalību pasākumā un ieejas biļetes iegādāties līdz 17. decembrim Mazsalacas Kultūras centrā, novada domē vai sociālajā centrā, kā arī Ramatas, Sēļu pagasta pārvaldēs. Biļetes cena EUR 3,- (biļetes cenā iekļauts cienasts). Transports jāpiesaka un tiks nodrošināts.
21. decembrī plkst.12.00 Mazsalacas Kultūras centrā muzikāls uzvedums ar dziesmām un  rotaļām "Ziemassvētki klāt". Pirmsskolas vecuma bērnu eglīte, Ziemassvētku vecīša lomā iejutīsies Imants paura. Pasākumā ieeja bez maksas.

Valkas novadpētniecības muzejs šā gada 20.decembrī plkst. 13:00 noslēdz J.Cimzes 200-gadi ar sen lolotas ieceres īstenošanu – ekspozīcija „Vidzemes draudzes skolu skolotāju seminārs un tā audzēkņu kultūrizglītojošā darbība” tiek papildināta ar Latvijas un Igaunijas izglītības un kultūras un latviešu kora mūzikas pamatlicēja Jāņa Cimzes vaska figūru. Par godu šim notikumam tiek rīkots svinīgs pasākums.

Vaska figūra tapusi no 2013.gada maijā notikušajā XI Lielajā labdarības Robežtirgū savāktajiem līdzekļiem, privātpersonu ziedojumiem novadpētniecības muzejā un Valkas novada domes piešķirtajiem līdzekļiem.

J.Cimzes vaska figūru veidoja tēlnieks Kārlis Alainis.

Visi ziedotāji un arī citi interesenti tiek laipni aicināti uz pasākumu Valkas novadpētniecības muzejā Valkā Rīgas ielā 64.

Tuvāka informācija par tālr. 647 22198647 22198

 

Informāciju sagatavoja Valkas novadpētniecības muzeja speciāliste Ligita Drubiņa

 

23. decembrī plkst.14.00 Sēļu muižas lielajā zālē Ziemassvētku sarīkojums pagasta senioriem "Kā zvaigznes tumšzilās debesīs manas cerības ticībā dzimst..." Piedalās mūziķi - Egīls Līsmanis, Aiva Tauriņa-Šariņa, Sendija Grāpēna. pasākumā ieeja bezmaksas. 
25. decembrī plkst. 16.00 Mazsalacas Kultūras centrā vokālā ansambļa "Ēra" (vadītāja Dita Tomsone) un jauktā kora "Salaca" (diriģenti Dita un Valdis Tomsoni) koncerts "Ziemas ceļi aizniguši". Pasākumā ieeja bez maksas.
26. decembrī plkst.17.00-20.00 Skaņākalna dabas parkā brīvdabas pasākums "Sveču mežs". ieeja pasākumā EUR 3,- Pensionāriem, bērniem  EUR 1,50. Ja apmeklētājs ierodas ar savu sveču laternu, ieeja maksa EUR 1,50. Pirmsskolas vecuma bērniem ieeja pasākumā bez maksas.
27. decembrī plkst. 19.00 Mazsalacas Kultūras centrā novada Gada balle. Nominācijas  "Gada cilvēks Mazsalacas novadā 2014" pasniegšana, koncerts. Balle, biļetes cena EUR 7 (iekļauts cienasts). Spēlēs grupa "Galaktika". 
31. decembrī plkst. 22.00-03.00 Mazsalacas Kultūras centrā Vecgada - Jaungada balle ar grupu "Trešā brigāde" no Limbažiem. Biļetes cena EUR 2,50. Jaungada sagaidīšana pilsētas centrā, uguņošana. 
31. decembrī plkst. 24.00 Pie Sēļu muižas Jaunā gada sagaidīšana - svētku sveicieni 2015. gadā. Pēc pusnakts Sēļu muižas lielajā zālē Jaungada balle kopā ar grupu "Tev". Biļetes cena EUR 1,50.
31. decembrī plkst. 23.00 Jauno 2015. gadu Jūs ielūdz sagaidīt Ramatas Kultūras centrā.  Pēc pusnakts - svētku salūts, laba vēlējumi, baudīsim šampanieti un liesim laimes. 

Aicinām iepazīties ar kultūras, atpūtas un sporta pasākumu kalendāru Alūksnes novadā janvārī. Pasākumu kalendārs pieejams šeit

J.Cimzes 200.jubilejas gada nogalē Valkas novadpētniecības muzejā ekspozīcija „Vidzemes draudzes skolu skolotāju seminārs un tā audzēkņu kultūrizglītojošā darbība” papildināta ar Latvijas kultūrnācijas veidotāja, latviešu kora mūzikas pamatlicēja Jāņa Cimzes vaska figūru.

Par godu šim notikumam 20.decembrī muzejā notika svinīgs pasākums, kurā piedalījās arī figūras veidotājs, tēlnieks Kārlis Alainis.

Vaska figūra tapusi no 2013.gada maijā notikušajā XI Lielajā labdarības robežtirgū savāktajiem līdzekļiem, privātpersonu ziedojumiem novadpētniecības muzejā un Valkas novada domes piešķirtajiem līdzekļiem. Muzeja direktore Meldra Cimdiņa pasākumā pateicās visiem ziedotājiem, ar kuru gādību figūras izveide bijusi iespējama.

Tēlnieks Kārlis Alainis atzīst, ka process bijis gana darbietilpīgs un sarežģīts. Tēlnieks veltīja daudzus komplimentus Valkai par to, ka Cimzes tēls tagad ir Vidzemes skolotāju semināra ēkā, kur viņš kādreiz ir staigājis un paveicis dižos darbus; “Tas veido burvīgu saspēli”, priecīgs ir K.Alainis.

 

Informāciju sagatavoja Zane Brūvere, Valkas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste

 

Pasākumā – zibakcijas, zibatrakcijas, zibenīgās dejas, dziesmas un laimes liešanas un zibenīgi krāšņais salūts. Visi laipni gaidīti Lugažu laukumā no plkst. 23.00!

Līdzi ņemiet šampanieti un zibenīgu noskaņojumu!

Informāciju sagatavoja Līga Šnuka, Valkas pilsētas kultūras nama Kultūras pasākumu organizatore

Brīdī, kad vecais gads jau izskan, bet uz sliekšņa Jaunais gads, durvis ver Valmieras muzeja Izstāžu nams. Muzejnieki 31.decembrī aicina pavadīt divas stundas muzejā, naktī no plkst.23.00 līdz 1.00.

Izstāžu nams piedāvās izstādes:

  • „Eņģelis – Ziemassvētku simbols”;
  • „Laimes zeme” – Biruta Jansone un Laila Strada (tekstils);
  • „Lauku muzikanti un kapelas Vidzemē 20.gadsimta 1.pusē”.

Aicinām apskatīt izstādes, izbaudīt skaistus brīžus pirms vai pēc svētku uguņošanas, vienkārši būt kopā, cits citam vēlot laimi, prieku un veselību.

Akcija „Gadu mija muzejā” norisinās jau devīto reizi.

 

Informāciju sagatavoja:
Justīne Deičmane
Valmieras pilsētas pašvaldības
Sabiedrisko attiecību un tūrisma nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26186068

31. decembrī plkst. 23.45 Kocēnu ciema centrā notiks Jaunā gada sagaidīšanas pasākums - svētku uzrunas, cienasts un uguņošana. Klātesošajiem būs iespēja uz ekrāna noskatīties video par aizvadītā gada lielākajiem un nozīmīgākajiem pasākumiem, bet īsi pirms pusnakts svētku uzrunu teiks Kocēnu novada domes priekšsēdētājs Jānis Olmanis. Savukārt plkst. 00.30 Kocēnu kultūras namā notiks balle kopā ar Krūmiņu ģimeni, ieeja 3 EUR. Galdiņu rezervācija, zvanot pa tālruni 25626099.

31. decembrī no plkst. 19.00 Dikļu pilī notiks Jaunā gada sagaidīšanas svinības - Šarlottas masku balle. Viesus ar maģiskiem brīnumiem pārsteigs iluzionists Juris Gavrilovs, zinoši astrologi atklās dzīves būtiskākos pavērsienus nākamajam gadam. Par svētku mielastu rūpēsies Dikļu pils šefpavārs Jānis Siliņš, bet par mūziku un dejām - grupa "Džentelmeņu špagats". Pusnaktī - salūts, dzirkstošais vīns un laimes vēlējumi. Vairāk informācijas par pasākumu www.diklupils.lv

1. janvārī plkst. 00.00 Dikļu centrā notiks Jaunā gada sagaidīšanas pasākums „Sveiks, sveiks, Jaunais gads!".

1. janvārī arī Rubenē norisināsies Jaunā gada sagaidīšanas pasākums - plkst. 00.30 ciema centrā notiks uguņošana, bet pēc salūta Rubenes pamatskolas aktu zālē - svētku balle kopā ar grupu "Taizers". Biļetes cena iepriekšpārdošanā Rubenes ciema kasē: 2 EUR, pasākuma norises dienā: 3 EUR.

1. janvārī plkst. 00.00 Vaidavas kultūras un amatniecības centrā pie Vaidavas kultūras un amatniecības centra - svētku salūts, karstvīns un piparkūkas, bet plkst. 00.30 kultūras centrā - svētku balle kopā ar grupu „Tauriņdeja", ieeja 3 EUR.

1. janvārī plkst. 00.30 Bērzaines tautas namā notiks Jaunā gada balle, ieeja 3 EUR.

1. janvārī plkst. 01.00 Zilākalna kultūras namā notiks Jaunā gada nakts diskotēka, ieeja 2 EUR.

 

Vairāk informācijas par pasākumiem Kocēnu novadā www.kocenunovads.lv

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Attīstības nodaļas vadītāja
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv