Arhīva kalendārs

« November 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Atzīmējot  komponista, ērģelnieka un diriģenta Alfrēda Kalniņa (1879 – 1951) 135. dzimšanas dienu, Cēsu Izstāžu namā svētdien, 23.novembrī plkst.16.00 skanēs viņa mūzika balsij un klavierēm. Koncerta programmu sagatavojuši pazīstamie un iemīļotie mūziķi Antra Bigača (mecosoprāns), Ingus Pētersons (tenors) un Ventis Zilberts (klavieres).

Solo dziesmas Alfrēda Kalniņa daiļradē ieņem centrālo vietu. Viņš ir liels šī žanra meistars, sarakstījis ap 250 dziesmu, kas ir psiholoģiski smalkas un tēlaini spilgtas vokālas miniatūras. Šīs kompozīcijas droši var konkurēt ar Rietumeiropas romantisma laika vokālo kamermūziku.

Vokālo mūziku papildinās skaņdarbi klavierēm Venta Zilberta sniegumā.

Biļetes cena 5 EUR. Ar Cēsu Drauga karti 3 EUR.

Informāciju sagatavoja:
Aleksandrs Abramovs
Komunikācijas speciālists
Cēsu novada pašvaldība
aleksandrs.abramovs PIE dome.cesis PUNKTS lv
64121677; 27882118.
Bērzaines iela 5, Cēsis, LV-4101
www.cesis.lv

 

27.novembrī Valkas, Smiltenes un Strenču novada bibliotekāri tiekas Valkā  savā kārtējā profesionālās pilnveides seminārā. Šoreiz tiks skatītas tēmas „E-pasta etiķete kā tīkla etiķetes sastāvdaļa” un „Grāmata – mākslas un dizaina iedvesmas avots”. Kā lektore uzaicināta LNB Bibliotēku attīstības institūta Bibliotēku konsultatīvā centra galvenā bibliotekāre Māra Jēkabsone.

Semināra otrajā daļā, kas sāksies plkst 13:00 Valkas kultūras namā, visi interesenti tiek laipni aicināti uz tikšanos ar populāro latviešu rakstnieci Māru Svīri.  M. Svīrei ir izdotas vairāk nekā 20 grāmatas – romāni, stāstu, noveļu, eseju un pasaku krājumi. Uzrakstīti vairāki kinoscenāriji. Viena no populārākajām filmām, kas tapusi pēc M. Svīres scenārija, ir „Limuzīns Jāņu nakts krāsā”. Arī īpaši latviešu sabiedrības vidū iemīļotās vēsturiskās sāgas „Likteņa līdumnieki”, kuras literāro pamatu veido Vladimira Kaijaka romāna 4 daļas, scenārija autore ir Māra Svīre. Tikšanās laikā, kura notiek VKKF atbalstītā un LNB realizētā projekta „Tikšanās Latvijas novadu bibliotēkās” ietvaros, varēs uzzināt interesantus faktus no rakstnieces biogrāfijas, kā arī uzdot jautājumus.

Informāciju sagatavoja: Ginta Dubrovska, Valkas pilsētas centrālās bibliotēkas direktore

“Katram cilvēkam Dievs ir devis vismaz vienu talantu. Svarīgi ir to atklāt un realizēt, dzīvojot saskaņā ar Dievu, viņa vārdu un bībeli, ”uzskata māksliniece Aija Jasūna. No 15. novembra Strenču novada kultūras iestādēs māksliniece Aija Jasūna laipni ielūdz apskatīt 4 izstādes ar kopīgu nosaukumu "Sajūtu impresijas".

Mākslinieces oriģināltehnikā veidotos darbus, kuros  klasiskais baltais ar 3D efektu, zelts un perlamutrs kā izteiksmes līdzeklis palīdz īstenot mākslinieces Aijas ieceri, iespējams aplūkot Strenču novada Kultūras centra mazajā zālē - "ATKLĀSMES", Plāņu tautas namā 2. stāvā izstāžu zālē - "MIRKĻA PIESKĀRIENS", Jērcēnmuižas Mednieku namā - "BALTĀ ROMANTIKA", Jaunklidža saieta namā - "DZĪVĀ FANTĀZIJA" ilustrācijas bērnu grāmatām.

Tas ir īpašs gadījums, ka Strenču novada kultūras iestādēs vienlaicīgi ir apskatāmas četras vienas mākslinieces izstādes, tāpēc māksliniece ir apsolījusi balvas čaklākajiem izstāžu apmeklētājiem. Balvas būs iespējams iegūt tiem, kuri apmeklēs visas četras izstādes. Izstādes būs apskatāmas līdz 31. decembrim.

 

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte,
sabiedrisko attiecību speciāliste,
Strenču novada dome
T. 64715660,
mob. 26312250,
e-pasts: ginta.gailite PIE strencunovads PUNKTS lv