Arhīva kalendārs

« May 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Svētdien, 12. maijā, plkst.12.00 Valkas novadpētniecības muzeja Izstāžu zālē (Rīgas ielā 64) atklās fotomākslinieka Jura Krieviņa /1933 – 2000/ piemiņas izstādi. Pasākumu kuplinās folkloras kopa „Grodi”.

Juris Krieviņš bija fotomākslinieks un jauno fotogrāfu audzinātājs, daudzus gadus vadīja fotostudiju „Īriss”. Gadu desmitiem viņš sekojis kultūras dzīvei – Dziesmu svētkiem, Dzejas dienām, rakstnieku un mākslinieku piemiņas pasākumiem, atmodas notikumiem. Viņa veidotās izstādes par Dziesmu svētkiem, kultūras darbiniekiem, latviešu strēlniekiem, Krišjāni Baronu un tautasdziesmu ir būtisks ieguldījums tautai vitāli svarīgu procesu izpratnē.

 „Neesiet vienaldzīgi pret dzīvi, kas plūst Jums visapkārt, skatieties tā, lai redzētu visu – gan labo, gan ļauno, lai spētu atsegt ļaunā saknes, apliecināt un noliegt” – tā rakstījis Juris Krieviņš („Agra gaita”, 1983.g.).

Izstāde būs apskatāma līdz 30.jūnijam. Muzeja darba laiks:

līdz 15. maijam:

pirmdienās – piektdienās plkst.10:00 – 17:00; 

sestdienās plkst.10:00 – 16:00

pēc 15. maija:

otrdienās – piektdienās plkst.11:00 – 18:00; 

sestdienās, svētdienās plkst.10:00 – 16:00

Ieejas maksa: Ls 0,50 (pensionāriem, studentiem un skolēniem Ls 0,20).

Papildu informācija: Valkas novadpētniecības muzeja speciāliste Ligita Drubiņa, 64722198, muzejs PIE valka PUNKTS lv

Šodien, 9. maijā, Alūksnes novada delegācija – jaunie sportisti un pašvaldības pārstāvji devās uz sadraudzības pašvaldību Veriem Igaunijā, kur piedalīsies tradicionālajās Veru draugu pilsētu jauniešu sporta spēlēs.

Sporta spēles notiks 9. un 10. maijā un šogad sacensības notiks trīs sporta veidos – futbolā, džudo un vieglatlētikā. Alūksnes novadu sacensībās pārstāvēs vairāk kā 30 jaunie sportisti Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņi, kas piedalīsies gan vieglatlētikas, gan džudo sacensībās, savukārt futbolā mūsu novada vārdu pārstāvēs Alūksnes novada vidusskolas audzēkņi.

Plānots, ka šogad sacensībās piedalīsies sešu Veru sadraudzības pašvaldību jauno sportistu komandas. Kopā ar Alūksnes novada delegāciju uz Veriem devās arī Alūksnes novada domes priekšsēdētājs Aivars Fomins un pašvaldības sporta darba organizators Vilnis Veļķeris.

 

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

2013. gada 11.maijā plkst. 19.00 „Oleru muižā” notiks koncerts "Tautas un dziesmas". 

Dalībnieki:

Gunta Davidčuka-Gelgote, soprāns
Herta Hansena, klavieres
Ģiedrs Gelgots /Giedrius Gelgotas/, flauta
Ēriks Kiršfelds, čells 

Programmā:

Ernets Blohs - “Jevish Life” čellam un klavierēm
Manuels de Falla - Spāņu dziesmas čellam un klavierēm
Ludvigs van Bēthovens – tautas dziesmu apdares
Indiešu trad.dz. Ragas
Un citas latviešu, grieķu, skotu, franču, angļu, īru un armēņu dziesmas

Apraksts par programmu no mūziķiem:

Programma veidota kā kaleidoskopisks ieskats mūsu uztverei eksotisku tautu vai autoru neparastāku skatījumu klāstā. Programmā iekļauti arī daži autentiski tautas mūzikas materiāli. Koncerta galaversija iespējama ļoti elastīga gan satura ziņā, bet pamatelementi ir nemainīgi - dažādas tautas, dažādi komponisti un dažāda mūzika.“

„Interesanti kā dažādu laikmetu komponisti iztēlojas un atspoguļo savas tautas un svešu tautu muzikālo seju, piemēram, Mocarta “Turku maršs”, Čaikovska “Ķīniešu deja”, un vēl daudzi citi, bieži vien - izcili skaņdarbi attēlo vien konkrētā laika “modes diktētus” autoru uzskatus par to vai citu tautu un tās mūziku, kas reizēm ir diezgan tāla no patiesās šo tautu folkloras.

Pasākumu atbalsta Rūjienas novada pašvaldība, VSIA “Latvijas Koncerti” un Valsts Kultūrkapitāla fonds. Koncertu organizē biedrība „Oleru muiža”.

Ieeja par ziedojumiem Oleru muižas kungu ēkas atjaunošanai.

Video: http://www.youtube.com/watch?v=7Ae13GdD8xc

 

Pirms koncerta no plkst. 18.00 Leader aktivitātes projekta „Oleru muižas pieejamības un izmantošanas veicināšana sabiedriskajā dzīvē” ietvaros būs iespējams iepazīties ar rekonstrukcijas pieredzi Oleru muižā.

Kontaktpersona: Kārlis Zemītis t: 29251565.