Arhīva kalendārs

« May 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Gaujmalas ievas jau briedē pumpurus, lai varētu uzplaukt, lakstīgalas jau uzskaņo balsis, bet plostnieku galvaspilsēta gatavojas 16. Gaujas plostnieku svētkiem Strenčos, kas norisināsies no 15. līdz 18. maijam. Tradicionālā plosta siešana un ekspedīcija, ko rīko biedrība "Gaujas plostnieki", sāksies 15. maijā pie Spicu tilta. Nobrauciens ar plostu lejup pa Gauju turpināsies 16. un 17. maijā, bet sestdien, 18. maijā plkst. 11.00 sagaidīsim plostu pie Vecā ozola.

18. maijā svētki visas dienas garumā priecēs Strenču novada iedzīvotājus un viesus. Arī šajos svētkos saglabātas vairākas jau tradicionālas lietas – svētku gadatirgus, kurā aicinām piedalīties  novada un pārnovadu uzņēmējus, mājražotājus, tautas daiļamata meistarus, zemniekus. Gaidīsim interesantu, noderīgu, praktisku, skaistu, vērtīgu lietu tirgotājus!

Tirdzniecības vietu ierādīšana un tirgošanās atļauju izsniegšana notiks pasākuma dienā. Iepriekšēja pieteikšanās pie Strenču novada domes lietvedes pa tālruni – 64715610. No plkst. 13.30 notiks tradicionālās "Vīru spēles" plostnieku garā, bet svētku mazajiem apmeklētājiem visas dienas garumā būs iespēja draiskoties dažādās atrakcijās, uz "lielajām spēlēm" aicinās "lielās lelles", būs vizināšanās ar zirgu u.c. pārsteigumi. Arī šogad pie plosta maketa tiks stādīta ziedu, bet plostnieku šostes zupu šogad vārīs šefpavārs Lauris Aleksejevs. Būs arī "Muzeju nakts" aktivitātes un vasaras kokteiļu šovs. Svētkos apsolījis piedalīties arī Dansukker Cukuriņš ar dažādām gardām un interesantām aktivitātēm bērniem un pieaugušajiem.Vakarā no plkst. 21.30 uz Gaujas skanēs vakara mūzika, bet izskanot mūzikai uz Gaujas notiks svētku uguņošana. Šīs sezonas pirmā zaļumballe izskanēs kopā ar grupu "Brāļi optimisti", ieeja Ls 2,-

Šogad svētkos būs arī daudz jaunu un interesantu akcentu. Plostnieku svētku laikā tiks īstenots pašvaldību sadraudzības projekts „Nemateriālā kultūras mantojuma saglabāšana Eiropas pilsoņu aktivitātei”. Projekts tiek līdzfinansēts ar Eiropas Komisijas programmas „Eiropa pilsoņiem” finansiālu atbalstu. Strenču novada domes projekta partneri ir Rosices pilsētas pašvaldība Čehijā, Saidas pilsētas pašvaldība Vācijā un Rimoc pilsētas pašvaldība Ungārijā. Strenču novadā ieradīsies un uzturēsies 42 starptautiskie viesi. Projekta ietvaros 17.maijā Strenču kultūras namā no 9.00 – 12.00 notiks konference, kurā projekta partneri dalīsies savā pieredzē par kultūras tradīciju saglabāšanu un uzturēšanu, kā arī vieslektora – eksperta uzstāšanās. Viesi piedalīsies arī plosta ekspedīcijā un svētku norisē – no plkst. 11.45 notiks nacionālo ēdienu stunda – apmeklētājiem būs iespēja vērot, uzzināt un nogaršot čehu, ungāru, vācu un krievu nacionālo virtuvju noslēpumus. Viesi kopā ar Strenču novada pašdarbības kolektīviem sadancos un sadziedās sadraudzības koncertos Sedā un Strenčos.

Vairāk par svētku norisēm aicinām lasīt Plostnieku svētku programmā un sekot līdzi informācijai Strenču novada pašvaldības mājas lapā www.strencunovads.lv

 

Informāciju sagatavoja:
Ginta Gailīte,
Strenču novada sabiedrisko attiecību speciāliste,
Tālr. 64715660,
E-pasts: ginta.gailite PIE strencunovads PUNKTS lv

 

11. un 12. maijā Gulbenē norisināsies dažādas aktivitātes, kas veltītas Starptautiskajai ģimenes dienai. Lielajā ģimeņu godināšanas koncerta laikā vairākas Gulbenes novada ģimenes tiks apbalvotas ar Gulbenes novada pašvaldības Atzinības rakstiem.

Par tradīciju ir kļuvusi zelta, smaragda un dimanta  kāzu pāru svinīga pieņemšana pie Gulbenes novada priekšsēdētājas. Šajā reizē tiks godināti 52 pāri.

Tāpat kā pērn, arī šogad novada ģimenes sacentīsies ģimeņu sporta svētkos, bet aktīvākie novada jaunieši organizēs radošās darbnīcas un atrakcijas visai ģimenei ar mērķi atbalstīt Labestības dienu.

11. maija pēcpusdienā, koncertā „Ir dziesmu svētki ģimenei!”  uzstāsies Gulbenes mūzikas skolas pūtēju orķestris, Gulbenes kultūras centra pūtēju orķestris, Gulbenes novada "Cālis 2013" dalībnieki, Gulbenes novada deju kopas un jauktie kori. Savukārt koncertballē „Ieelpo pavasari!" muzicēs novadnieki.

12. maijs būs veltīts dievkalpojumiem baznīcās, un gājienam no visām baznīcām uz pilsētas centru, kura laikā ar jaunāko koncertprogrammu koncertēs „Okartes skatuves” dalībnieks Oskars Deigelis. Tam sekos visu konfesiju mācītāju uzrunas, aizlūgums par ģimenēm un muzikāli priekšnesumi, sadraudzības mielasts "AGAPE" un Luterāņu draudzes un  "Luterāņu  stundas"  atraktīvs pasākums ģimeņu stiprināšanai.

 

Informāciju sagatavoja:
Gunta Krevica,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Gulbenes novada dome
T.26191107, e-pasts: gunta.krevica PIE gulbene PUNKTS lv

19. maijā Kocēnu novada Dikļu pagasta Dziesmu svētku promenādē jau otro reizi notiks pavasara ziedu svētki “Kad dziedāju, tad ziedēju...”. Svētku ietvaros norisināsies arī floristu konkurss - pieteikumus var iesniegt Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centrā, kā arī zvanot pa tel.:  26486115 vai sūtot e-pastu inna.kreslina PIE kocenunovads PUNKTS lv. Plānots, ka konkursa dalībnieki prezentēs divus darbus – vienu, kas veidots kā mūzikas instruments, un otru – izveidotu kā ziedu ar iestrādātu vienu vai vairākām notīm.

Konkursa mērķis ir popularizēt Kocēnu novada Dikļu pagasta vārdu un atpazīstamības simbolu – Dziesmu svētku Promenādi, veicināt profesionālu floristu iesaistīšanos pasākumā, popularizēt un veicināt Kocēnu novada amatieru darbu, kā arī iepazīstināt floristus un svētku apmeklētājus ar jaunākajām tendencēm un tehnikām floristikā.

19. maijā plkst. 9.00 notiks dalībnieku pieteikšanās un mājas darba uzstādīšana, plkst. 10.00 sāksies konkursa norise un darbu izvērtēšana, no plkst. 13.00 notiks Vasarsvētku koncerti, bet plkst. 15.00 – apbalvošana. Plkst. 17.30 viesiem no tālienes ieplānota ekskursija.

Pasākumā piedalīsies Kocēnu novada floristi un floristi no citās Latvijas pašvaldībām – Vecumnieku novada, Limbažu novada, kā arī Rīgas. Ar konkursa noteikumiem iespējams iepazīties Kocēnu novada domes interneta mājaslapā www.kocenunovads.lv. 

Pasākumu organizē Dikļu pagasta pārvalde, Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centrs un Kocēnu novada dome.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv