Arhīva kalendārs

« May 2013 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 

Piektdien, 17.maijā, plkst. 22.00 Radošajā telpā „309.kabinets” (Valkā, Rūjienas 3E, 3.stāvā) Eiropas tūres ietvaros viesosies grupa „Parára”.

Tā ir 2009. gadā nogalē Rīgā dibināta eksperimentāla roka un postpanka apvienība. Grupas bagātīgo skanējumu pirmkārt raksturo izveicīgi ritmi un savītas ģitāru partijas. Lai gan pārsvarā „Parára” priekšnesums ir masīvs, tomēr brīžiem tas kļūst arī trausls un sentimentāli ievainojams.


Būdams vēl tikai dažas nedēļas jauns projekts, 2010.gadā ansamblis izdeva trīs dziesmu demo EP un sāka bieži koncertēt visā Latvijā. 2011.gadā grupa iemanto ievērību, sadarbojoties ar vairākiem vietējiem mūziķiem, un izveido dokumentālu videoklipu dziesmai „Just a Figure of Speech”. Šajā laikā grupai pievienojās ģitārists Krists Krieviņš (Valkas ģimnāzijas absolvents) un bundzinieks Aigars Valdmanis, un apvienība nolēma veidot pilna garuma albumu, kurā būs iekļautas tikai jaunas dziesmas un instrumentālas kompozīcijas. 


2013. gada sākumā „Parára”: Kārlis Butins (ģitāra, vokāls, taustiņi), Krists Krievinš (ģitāra), Nauris Vasiļevskis (bass), Jānis Untāls (bungas) un Aigars Valdmanis (bungas), paraksta līgumu ar mūzikas izdevniecību „I Love You Records” par albuma izdošanu. Albums dienas gaismu ierauga maija sākumā.


Ieejas maksa – ziedojums 1,5 LVL

Tiekamies 17. maijā, 309. kabinetā! 

Papildu informācija: Roberts Skrajāns

Sestdien, 18.maijā, plkst. 10.00 ikviens interesents aicināts pulcēties Vijciema centrā, lai dotos jau trešajā ekspedīcijā – ekskursijā „Bagātību lādes meklējumos”.

Kas tad ir šī lāde? Tās ir vēstures, kultūras un dabas bagātības, kas ir mums visapkārt, tikai jāzina un jāprot ieraudzīt un saskatīt. Tradicionāli šajā pasākumā gida lomā būs mežsaimniece un vijciemiete Rudīte Gulbe. Šoreiz pasākuma galvenā tēma – mežs un tajā apslēptās vērtības.

„Esam iecerējuši apskatīt vienu no mežabrāļu apmetņu vietām, Vijciema Meža skolu, kas bija pirmā tāda veida skola Baltijā, pirmās mākslīgi ierīkotās priežu mežu audzes, kas ir vairāk kā 100 gadus vecas, veco stādaudzētavu, „Bajāriņu” mājvietu, kur aug dižozoli, un tā ir teikām apvīta vieta – šeit esot apraktas mucas ar zeltu. Apskatīsim arī bijušo, seno medību pili, kas 1905.gadā tika nodedzināta, bet 1907.gadā – atjaunota, bet tagad tas ir privātīpašums,” par maršrutu stāsta Rudīte Gulbe. Pasākumā dalībnieki piedalās ar savām automašīnām.

Organizatori aicina ņemt līdzi ģimeni, radus, draugus un doties izzināt savas vietas vēsturi! 

Ekspedīcijas – ekskursijas maršruts:
Nacionālo partizāņu apmetnes vieta netālu no Zariņu mājām;                                        
Otrā pasaules kara ierakumi; 
Vairāk kā pirms 100 gadiem mākslīgi ierīkota priežu audze; 
Atsveķotās priežu audzes – arī tā ir vēsture; 
Vecsaimniecība Zariņi;
Bajāriņu ozols – teika par apslēpto zelta mucu;
Mežmuižas muižas komplekss; 
Pirmā meža skola Latvijā; 
Meža skolas stādaudzētava;
Piemineklis Otrā pasaules kara partizāniem izpletņa lēcējiem; 
Medību pils.

 

Papildu informācija: Vijciema tautas nama vadītāja Vita Bērziņa, 29386820 

Sestdien, 18. maijā, visā Latvijā jau devīto reizi norisināsies akcija „Muzeju nakts” – starptautisks, Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. Ieeja muzejos šajā laikā ir bez maksas. Līdzīgi kā iepriekšējos gadus, Valkas novadpētniecības muzejs 18.maijā no plkst.19.00 un vēl stundu pēc pusnakts aicina apmeklētājus baudīt īpaši sagatavotu programmu. Šī gada tēma un pasākuma nosaukums ir „Zaļā krāsa – mežs”. 

Plkst.20.00 un 21.00 „Meža stāsti” – Dabas aizsardzības pārvaldes sagatavota prezentācija par meža ekosistēmu. Virtuālo izstādi „Zaļā pasaka” sagatavojuši fotogrāfi – Dainis Jansons, Aldis Māris Dubļāns, Jurijs Simonovs, Aivars Viļumsons un mūzikas autore Anita Tannenberga. Pieaicinot Valkas Jauniešu domi, noorganizēta izzinoši atraktīva spēle „Pa meža taku” ar kontrolpunktiem. Valkas mākslas skolas pedagogu vadībā būs iespēja darboties radošās darbnīcās „Dabas motīvu atspiedumi unDekupāžas maģija”. Visu pasākuma laiku darbosies Latvijas Valsts mežu Skābekļa darbnīca. Tas nozīmē to, ka mēs Latvijā vairosim skābekli un zaļo krāsu – apmeklētājiem būs iespēja iesēt priedītes un eglītes, kā arī paņemt tās līdzi uz mājām, kopā ar instrukciju, kā no tām izaudzēt lielus kokus. Būs apskatāma arī Valkas novadpētniecības muzeja krājuma priekšmetu izstāde „Jaunieguvumi”. Apmeklētājiem apskatei būs atvērta gan muzeja pastāvīgā ekspozīcija, gan izstādes. Ikviens pasākuma apmeklētājs varēs nobaudīt zaļo zupu, ko sarūpējis bistro „Jumis”.

Visa vakara laikā par koka izmantošanu varēs uzzināt sarunās ar Latvijas Amatniecības kameras priekšsēdētāju, RTU As.profesoru Vilni Kazāku un RTU studentiem, kas būs atveduši apskatei Koka dizaina lietu un rotaļlietu kolekcijas. Valkas Jauniešu dome un RTU studenti rādīs, kā pagatavot koka rotas, rotaļlietas un citas lietas no dabas materiāliem. Plkst.19.30 tiks dots starts koka automobiļu sacensībām. Aicinām iepazīties ar sacensību nolikumu www.valka.lv, aizpildīt anketu un piedalīties sacensībās. To varēs ikviens, kurš jau savlaicīgi būs izgatavojis nolikumam atbilstošu, uz pašgājēja principu darbināmu koka automobili. Izmēri, forma, krāsa un viss pārējais ir darinātāja brīva izvēle, ko novērtēs ar skatītāju simpātijas balvu. Dalībnieku reģistrācija sacensībām – līdz 18.maijam, plkst.19.00. 

Rosinot apmeklētāju interesi par kaimiņiem, jau trešo reizi Valkas novadpētniecības muzejs un Valgas muzejs (Igaunija) rīko konkursu „Meklējam dārgumus pie kaimiņiem”. Konkurss noritēs no plkst.18:30 – 21:30, noslēgums un apbalvošana – Valkas novadpētniecības muzejā plkst.22:30.

Ar ilgu un cerību zilo krāsu pagājušajā gadā Latvijā tika uzsākts Muzeju nakts trīs gadu cikls, kas noslēgsies 2014.gadā, kad tiks godināts dzintars. Muzeju nakts ciklu veido 3 krāsas un 3 Latvijas dārgumi – zilā jūra, zaļais mežs un sarkanais dzintars. Trīs gadu cikls iezīmēs dzintara tapšanas ceļu, vienojot jūru ar mežu un brīnumaino saules akmeni dzintaru. Lai redzētu dzintara mirdzumu, jāiepazīst priežu meža versmainā vasaras smarža, jūras viļņu draudīgās vērpetes un mūžīgās tālumu ilgas.

Informācija par Muzeju nakts pasākumiem citviet Latvijā: http://www.muzeju-nakts.lv/

Papildu informācija:
Valkas novadpētniecības muzeja speciāliste Ilze Krastiņa, 64722198, muzejs PIE valka PUNKTS lv">muzejs PIE valka PUNKTS lv

Informācijai: www.valka.muzejs.lv, www.draugiem.lv/valkasmuzejs/
www.facebook.com/Valkasnovadpetniecibasmuzejs/

Sestdien, 18. maijā, Kocēnu novadā notiks tradicionālajam pasākumam “Tulpju dienas” veltītas kultūras norises.

Plkst. 12.00 Rubenes baznīcā notiks kolekcionāru - selekcionāru Mārtiņa Erminasa, Gunas un Jāņa Rukšānu tulpju izstādes atklāšana, svētbrīdis, stīgu kvarteta un vokālās studijas ' ' Academia' ' garīgās mūzikas koncerts (mākslinieciskais vadītājs Jānis Misiņš). Šis koncerts plkst. 14.00 izskanēs Bērzaines tautas namā, bet plkst. 15.30 – Dikļu baznīcā. Bērzaines tautas nama mazajā zālē būs aplūkojama Dzintras Kaminskas personīgās leļļu kolekcijas izstāde „Porcelāna lelle”.

Tulpju izstāde Rubenes baznīcā būs aplūkojama līdz 21. maijam no plkst. 12.00 – 17.00.

Šajā dienā svētku ieskaņu koncerti notiks visā novadā – plkst. 13.30 pie atpūtas kompleksa “Mazais Ansis” uzstāsies Kocēnu pirmsskolas izglītības iestādes “Auseklītis” un Rubenes pamatskolas dejotāji. Plkst. 13.30. koncerts notiks Dauguļu speciālās internātpamatskolas pagalmā, plkst. 14.30 Zilākalna centrā, plkst. 15.30 Tožu centrā. Koncertos uzstāsies Madonas kultūras nama sporta deju klubs „Ritms”, senioru deju kopa „Madonas dāmas” un Vaidavas kultūras un amatniecības centra senioru deju kopa „Feja”.

Pievakarē plkst. 18.00 Kocēnu estrādē notiks svētku koncerts “Mēs mīlam - dejā”, kurā piedalīsies Valmieras kultūras centra TDA ”Gauja”, Salacgrīvas kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Tingeltangels,”, Siguldas kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Siguldietis”, Kauguru kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Mūri”, jauniešu deju kolektīvs „Trinītis”, Sarkaņu tautas nama senioru deju kolektīvs „Senči”, Valmieras Viestura vidusskolas jauniešu deju kolektīvs „Viesturietis”, Valmieras Jaunatnes centra „Vinda” jauniešu deju kolektīvs „Liesmiņa”, Madonas kultūras nama sporta deju klubs „Ritms”, senioru deju kopa „Madonas dāmas”, Vaidavas kultūras un amatniecības centra senioru deju kopa „Feja”, Rencēnu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Rencēni”, Bērzaines tautas nama jauniešu deju kolektīvs „Akcents”, Kocēnu pamatskolas bērnu deju kolektīvi „Saulītes”, Kocēnu kultūras nama vidējās paaudzes deju kolektīvs „Savieši”.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

 

Sestdien, 18. maijā, starptautiskās akcijas “Muzeju nakts” ietvaros Kocēnu pagastā norisināsies “Muzeju nakts mistērijas Kokmuižā”.

Plkst. 22.00 notiks kolekcionāru izstāžu atvēršana  - Kocēnu 1.bibliotēkā būs aplūkojama senlietu kolekcionāra Daiņa Goldes privātkolekcijas gleznu izstāde, kurā varēs aplūkot retus mākslas darbus, ko radījuši latviešu mākslas vecmeistari - Arvīds Dūmiņš, Valija Janševska, Aleksandrs Petrovs, Aleksandrs Zviedris, Aleksandrs Cīrulis, Marga LielkrasteLeitlande, Indriķis Zeberiņš, Hugo Grotuss, Jēkabs Bīne, Jānis Brekte, Leonīds Āriņš u.c. Savukārt Velvju zālē būs aplūkojama Kocēnu sporta nama direktora Ivara Jēkabsona kolekcija “Alvas zaldātiņi” un Valmieras jaunatnes centra "Vinda" direktora Dāvja Sirmā kolekcija “Futbola fanu šalles”. Būs iespēja arī tikties ar pašiem kolekcionāriem un klausīties viņu stāstos.

Plkst. 23.00 ikviens aicināts piedalīties romantiskā pastaigā sveču gaismā Kokmuižas pilī, bet pusnaktī Kokmuižas pils parterā ar skaņu un gaismu mistēriju koncertu "Signāls" uzstāsies viens no spilgtākajiem mūsdienu Latvijas dziedātājiem – Dons. Mūziķis uzstāsies kopā ar ģitāristu Jāni Bērziņu.

Akcija “Muzeju nakts” ar daudzveidīgām aktivitātēm visā Latvijā norisināsies jau devīto reizi. Akcijas devīze - „Zaļā krāsa – mežs”. Šogad akcijas tematika īpaši saistīta ar zaļo krāsu, kas simbolizē mežu, atjaunotni un harmoniju. Visi pasākumi akcijas laikā tradicionāli ir bez maksas.

„Muzeju nakts” ir starptautisks Eiropas mēroga pasākums, kas vienā un tajā pašā laikā notiek gandrīz visu Eiropas valstu muzejos. „Muzeju nakts” iniciatore ir Francijas Kultūras un komunikāciju ministrija.

 

Informāciju sagatavoja:
Eva Eglīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: eva.eglite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Sestdien un svētdien, 18. un 19.maijā Valkas ģimnāzijas sporta hallē (Valkā, Raiņa ielā 28A) norisināsies 6. Starptautiskais turnīrs florbolā vīriešiem „BorderCup 2013”. Šogad turnīrs pirmo reizi notiks divas dienas un savu dalību tajā ir pieteikušas 16 komandas, kas ir par 10 vairāk kā pagājušā gadā.

Pirmajā dienā komandas tiks sadalītas pa grupām un izspēlēs apļa turnīru, bet otrajā dienā notiks „izslēgšanas” spēles, kad komandas cīnīsies par turnīra galveno balvu. Turnīrā piedalīsies komandas no Valkas, Valmieras, Rubenes, Ogres, Ikšķiles, Līgatnes, Liepupes, Cēsīm, Smiltenes, Mazsalacas, Kocēniem, kā arī viesi no Viļņas (Lietuva) un Sanktpēterburgas (Krievija).

Sīkāka informācija par turnīru: www.bordercup.ucoz.lv

Papildu informācija: Turnīra organizators, biedrības FK „Valka” treneris Ilvars Rullis, 29403241

Svētdien, 19. maijā, plkst. 16.00 Kārķu baznīcā notiks koncerts „Pastaiga mūzikā ar Sinfonietta Rīga pūtēju kvintetu”. Aicinām ikvienu izmantot šo lielisko iespēju – baudīt starptautisku atzinību guvušo mūziķu: Ilonas Meijas (flauta), Pētera Endzeļa (oboja), Gunta Kuzmas (klarnete), Artūra Šulta (mežrags) un Jāņa Semjonova (fagots) priekšnesumus.  Koncertprogrammas mērķis ir – radīt interesi par klasisko mūziku, atskaņojot interesantus skaņdarbus, papildinot tos ar saistošiem stāstiem par skaņdarbiem, komponistiem, mūziķa darba specifiku un neparasto ikdienu. Piemēram, programmā iekļautais Lučiāno Berio „Op. Nr. Zoo” ir asprātīgs skaņdarbs, kur, pamīšus instrumenta spēlei, mūziķi lasa dzejas rindas. Savukārt, Ferenca Farkāša „Piecas senas Ungāru dejas” ir smalki un niansēti instrumentēts 5–daļīgs skaņdarbs, kurā izcili attēlotas senās raksturdejas, kas atklāj klasiskās mūzikas daudzveidību un aizrautību.

Koncerts notiek ar apvienības „Latvijas Koncerti”, Valsts Kultūrkapitāla fonda, Valkas novada domes un Kārķu pagasta atbalstu, tā mērķis padarīt pieejamāku profesionālo mākslu lauku reģionos.

Būsiet gaidīti Kārķos, lai iepazītu, baudītu un iemīlētu klasisko mūziku!

Papildu informācija: Kārķu pagasta sabiedrisko attiecību speciāliste Sandra Pilskalne, 26391447