Arhīva kalendārs

« September 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Ceturtdien, 27. septembrī Alūksnes novada kultūras iestāžu darbinieki dosies uz informatīvi metodisko semināru Rēzeknē, ko Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centrs organizē kultūras centru un namu vadītājiem un Dziesmu svētku koordinatoriem.

Tautas, kultūras un saieta namu vadītāji tiksies ar jauno mediju un sociālo tīklu ekspertu un digitālā mārketinga speciālistu Artūru Medni, kurš stāstīs par publisko komunikāciju un darbu ar sociālajiem medijiem.

Semināra otrajā daļā kultūras centru vadītājus, dziesmu un deju svētku koordinatorus par Vispārējo latviešu XXV Dziesmu un XV Deju svētku  sagatavošanas procesu un Ministru kabineta noteikumiem „Kārtība, kādā tiek aprēķināta un sadalīta pašvaldībām valsts budžeta mērķdotācija māksliniecisko kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām 2012. gadā” informēs Kultūrizglītības un nemateriālā mantojuma centra pārstāvji.

Novada bibliotekāri un muzeju darbinieki savukārt šajā dienā aicināti piedalīties pieredzes apmaiņas braucienā uz Rēzekni, kur iepazīs pilsētas bibliotēku, Latgales kultūrvēstures muzeju, apmeklēs Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru, kā arī atpakaļceļā iepazīsies ar Balvu muzeju.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv

2. oktobrī Alūksnes novada pašvaldības kultūras iestāžu un struktūrvienību vadītāju un speciālistu seminārā, kas notiks Alūksnes pilsētas Tautas namā, kultūras darbinieki diskutēs par nākamā gada plāniem kultūras jomā un kultūras iestāžu lomu kopienas attīstības veicināšanā.

Alūksnes novada pašvaldības kultūras un sporta nodaļas vadītāja Sanita Eglīte, Alūksnes muzeja direktore Inita Veismane un Alūksnes pilsētas bibliotēkas direktore Iveta Ozoliņa rosinās kultūras darbiniekus diskusijai par nākamā gada valsts un novada kultūras nozares notikumu un pasākumu plāna projektu.

Valsts Izglītības attīstības aģentūras pārstāvji Linards Deidulis un Kristīne Grīntāle  sniegs informāciju par Eiropas Savienības mūžizglītības programmu piedāvājumu.

Vēlāk tautas, kultūras un saieta namu darbinieki un nevalstisko organizāciju pārstāvji diskutēs par kopienas attīstības veicināšanu un tautas namu kā sabiedrības centru, meklējot idejas un resursus sadarbībai. Šo diskusiju vadīs Vidzemes plānošanas reģiona  Attīstības un projektu nodaļas projektu vadītāja Ina Miķelsone.

Novada bibliotekāri semināra laikā pārrunās aktualitātes bibliotēku darbā nākamajā gadā, savukārt muzeju darbinieki dalīsies atziņās, kas gūtas pieredzes apmaiņas braucienā.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv 

Piektdien, 28. septembrī plkst.9.45 ar atklāšanas parādi Valkas pilsētas stadionā (Rīgas ielā 41) sāksies vērienīgs sporta pasākums „Olimpiskā diena 2012” ar vienojošo moto „Pavingrosim!”. Salīdzinot ar pagājušo gadu, šogad pasākuma dalībnieku skaits ir gandrīz dubultojies, Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) rīkotajā Olimpiskajā dienā šogad kopumā piedalīsies vairāk nekā 76 tūkstoši skolēni, kas sportos 76 norises vietās visā Latvijā, tai skaitā – arī Valkā.  

Pēc atklāšanas ceremonijas, Latvijas Olimpiskās dienas norise turpināsies ar vienotu, radio SWH tiešraidē translētu Olimpisko rīta vingrošanu plkst.10.00. Savukārt vingrošanas video klips „Pavingrosim!” ar Latvijā labi zināmu un tautā mīlētu Olimpiešu līdzdalību būs skatāms arī LTV7 ēterā plkst.10:10. Šī gada vingrošanas komplekss ir garāks, interesantāks un mūsdienu skolas prasībām atbilstošāks. Rīta vingrošanas muzikālajam pavadījumam izraudzīta Laura Reinika dziesma „Es skrienu”, kas motivē kustībai. Turklāt vingrojumu kompleksam nav izteikta nobeiguma, līdz ar to katram sporta skolotājam ir dota iespēja improvizētam rīta vingrošanas turpinājumam.

Šā gada jauninājums Olimpiskās dienas norisē ir domrakstu konkurss par tēmu „Kā es kļūšu par Latvijas olimpieti”. Vienlaikus visās norises vietā notiks arī fotokonkurss, kura gaitā pasākuma dalībniekiem jāsastājas piecu Olimpisko apļu formā un tie jānofotografē. Arī citādi Olimpiskā diena, kurā katru norises vietu ar īpašām veltēm apciemos LOK Olimpiskie vēstneši, būs plašāka un interesantāka.

Pēc kopīgās vingrošanas skolēni piedalīsies stafetēs, sacensībās, zīmējumu, domrakstu un foto konkursos. Valkas novadā Olimpisko dienu organizē Valkas novada Bērnu – jaunatnes sporta skola. Sacensību programmā iekļautas vieglatlētikas stafetes (sākas plkst.10.40), futbols (plkst.11.45), tautas bumba (plkst.12.00), šaušana (plkst.12.30), vadības divcīņa – šautriņu mešana un  ķegļu izsišana (plkst.12.30), konkurss (plkst.13.30, pēc konkursa 2.stāva foajē tikšanās ar olimpisko vēstnesi Olafu Lakuču) un šautriņu biatlons (plkst.13.30). Olimpiskā diena Valkas pilsētas stadionā noslēgsies ar apbalvošanu plkst.15.00.

Ar detalizētāku informāciju par Olimpiskās dienas norisi un rīta vingrošanas kompleksu var iepazīties LOK mājas lapā www.olimpiade.lv .

 

Papildus informācija
Mudīte Gerke (64722046, 26324114),  Lija Krūkliņa (64723942)
LOK speciāliste sabiedrisko attiecību jautājumos Ilze Āķe – Vīksna, 29445209

Informāciju apkopoja: Valkas novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Inguna Medne, 64707489, 29250086