Arhīva kalendārs

« September 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Pasaules Tūrisma dienā 27. septembrī vairākas aktivitātes piedāvās arī Alūksnes tūrisma informācijas centrs un Alūksnes muzejs.

Alūksnes muzejs Pasaules Tūrisma dienā būs atvērts no pulksten 10 līdz 17 un ikvienam tā apmeklētājam šai laikā būs iespēja visas izstādes apskatīt bez maksas. Pašlaik muzejā var aplūkot vairākas izstādes, piemēram, mākslinieču Gundegas Muzikantes un Ilzes Danilānes darbu izstādes, kā arī gleznotāju novadnieku - A. Grībnera, J. Krastiņa un J. Ķikuta gleznu izstādi „Tiem, kam pāri 100...”.

Tāpat Pasaules Tūrisma dienā muzejā bez maksas varēs aplūkot arī citas ekspozīcijas - Tautas lietišķās mākslas studijas „Kalme” izstādi „Satiec savu meistaru!”, kur var iegādāties arī amatniecības izstrādājumus, izstādi „Ēvelē, ēvelē, dēls...”, kas stāsta par galdnieka amatu pagājušā gadsimta 20. – 30. gadu Alūksnē, izstādi „Krustpunktā” par Alūksnes pilsētas attīstību no 18. gadsimta beigām līdz 20. gadsimta pirmajai pusei. Arī izstāde „Marienburgas noslēpumi”, kurā muzejs piedāvā iepazīties ar Valsts Kultūrkapitāla fonda līdzfinansētā SIA „Archeo” un Alūksnes novada pašvaldības realizētā projekta „Arheoloģiskie pētījumi Alūksnes viduslaiku pils vietā” laikā atrastajiem priekšmetiem, izstāde no muzeja krājuma „Senču istaba” un pastāvīgās ekspozīcijas „Stāsts par Leo Kokli”, „Totalitārā režīma cietušo piemiņas istaba” un „Skulptūras un citi nesenās pagātnes liecinieki” būs apskatāmas bez maksas.

Tāpat Pasaules Tūrisma dienā Alūksnes muzejs piedāvās izspēlēt divas orientēšanās spēles pa Alūksni „Iepazīsti Alūksni” un „Atrodi dārgumus”. Spēlē „Atrodi dārgumus” 27. septembrī no pulksten 10 līdz 17 varēs piedalīties arī Alūksnes tūrisma informācijas centra apmeklētāji.

Aktīvās atpūtas cienītājus aicinām Pasaules Tūrisma dienā baudīt rudeni Veclaicenes pagastā, kur izveidotas vairākas jaunas dabas takas. Gleznainais apvidus kājāmgājējiem piedāvā četras dabas takas - jau iepriekš radītajām Drusku pilskalna un Raipala ezera dabas takai šogad pievienojušās arī takas Peļļi – Ilgājs un Romeškalns – Korneti. Visas takas tūristu ērtībai ir marķētas.

Informāciju sagatavoja:
Evita Aploka,
Alūksnes novada pašvaldības
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālrunis: 64381488
evita.aploka PIE aluksne PUNKTS lv
www.aluksne.lv  

Aicinām pieteikties valodu, radošajos un mednieku kursos (maksas nodarbības), kā arī apgūt projektu rakstīšanu, attīstīt radošo domāšanu un piedalīties komandas saliedēšanas kursos (bezmaksas nodarbības).

Kad bērni un citi mazie radinieki pavadīti skolas gaitās, laiks arī pieaugušajiem padomāt par jaunu zināšanu apgūšanu.

Igauņu valodas grupā aicinām piedalīties interesentus ar nelielām priekšzināšanām, savukārt angļu un franču valodas grupā – gan iesācējus, gan ar priekšzināšanām.

Vienā no radošo kursu grupām jau ceturto gadu notiks rotu gatavošana pērļošanas tehnikā, kuras rezultātu ik pavasari var aplūkot noslēguma izstādē. Otrajā grupā varēs izmēģināt dažādas tehnikas interesantu lietu pagatavošanā, izveidojot sev mīļajiem jaukas dāvanas.

Tuvāk mājām aicinām arī sagatavoties mednieku apliecības iegūšanai vai piedalīties medību vadītāju kursos.

Sadarbībā ar Vidzemes plānošanas reģionu iespējams bezmaksas nodarbībās papildināt un gūt jaunas zināšanas projektu pieteikumu sagatavošanā, attīstīt radošo domāšanu un apgūt metodes ideju meklēšanā, kā arī piedalīties komandas saliedēšanas kursos.

Gaidīsim ieteikumus, ko vēl vēlētos apgūt gan kursu veidā, gan arī viena vakara nodarbībā.

Dalību kursos var pieteikt līdz 12. oktobrim Latvijas – Igaunijas institūtā (Valka, Beverīnas iela 3), zvanot 64781193 vai rakstot instituts PIE valka PUNKTS lv.

Šoruden uzņem arī zināšanu sniegtos vitamīnus!

 

Informāciju sagatavoja
Latvijas – Igaunijas institūta mācību centra vadītāja
Zane Bulmeistare
64781193
instituts PIE valka PUNKTS lv
lii-lei.blogspot.com

Valmieras kultūras centrs aicina iepazīties ar oktobra pasākumu kalendāru. Detalizētāka informācija šeit