Arhīva kalendārs

« September 2012 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Sākot no šī gada oktobra, Kocēnu sporta namā norisināsies pirmais Kocēnu novada čempionāts florbolā, ko organizē biedrība “LINO.LV” sadarbībā ar Kocēnu novada domi un Latvijas Florbola savienību (LFS).

Kocēnu novada čempionātā florbolā piedalīties aicinātas gan sieviešu, gan vīriešu komandas, izņemot spēlētājus, kas pieteikti dalībai Latvijas 20. čempionātā florbolā vīriešu virslīgā (izņēmums neattiecas uz vārtsargiem). Saskaņā ar čempionāta nolikumu, spēlētājiem ir jābūt vismaz 14 gadus veciem un licenzētiem LFS.

Ideja par čempionāta rīkošanu radusies Kocēnu novada florbola entuziastiem – ilggadējam Kocēnu sporta kluba vīriešu virslīgas komandas “Rubene” spēlētājam Ivaram Jēkabsonam, biedrības “Lino.lv” valdes priekšsēdētājam Normanam Ieveniekam, “Rubenes” spēlētājam un Startautiskās kategorijas florbola tiesnesim Mārtiņam Larinovam, kurš būs čempionāta galvenais tiesnesis, Kocēnu novada sporta darba organizatoram Jānim Dainim un Kocēnu novada domes deputātam Modrim Kokinam.

Kā informē organizatori, čempionāta pirmo trīs vietu ieguvēji tiks apbalvoti ar kausiem, medaļām un diplomiem. Čempioni saņems arī dāvanu karti 100 Ls vērtībā no “LINO.LV” florbola veikala. Līdztekus aizraujošām spēlēm, organizatori komandām piedāvās arī dažādus konkursus.

Dalībai čempionātā var pieteikties līdz š.g. 30. septembrim, rakstot e-pasta vēstuli uz adresi lino PIE lino PUNKTS lv. Sīkāka informācija pieejama, sazinoties ar organizatoriem – Normanu Ievenieku (mob. tālr. 29253419) un Ivaru Jēkabsonu (mob. Tālr. 29431736).

1. oktobrī Kocēnu sporta namā notiks pirmā čempionāta organizatoru un komandu pārstāvju informatīvā sapulce, kuras laikā tiks pārrunāti ar čempionāta norisi saistītie jautajumi.

Čempionāta nolikums publicēts Kocēnu novada domes interneta mājas lapā www.kocenunovads.lv, čempionāta norises jaunumiem aicinām sekot līdzi oficiālajā Twitter kontā @KocenuCempis.

 

Informāciju sagatavoja:
Elīna Upīte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Kocēnu novada dome
Tālr.: 642 07683
E-pasts: elina.upite PIE kocenunovads PUNKTS lv
www.kocenunovads.lv

Piektdien, 21. septembrī no plkst.12.00 līdz plkst.15.00 Valkas Mākslas skolā (Valkā, Beverīnas ielā 5) notiks atklātā stunda. Tās laikā ikvienam interesentam būs iespēja uzzināt par skolā īstenoto Igaunijas – Latvijas pārrobežu sadarbības programmas projektu „Valkas Mākslas skolas, kā kopēja pārrobežu izglītības centra, attīstība”.

Atklātā stunda notiks Eiropas Teritoriālās sadarbības dienas ietvaros un šīs stundas dalībnieki varēs gan izveidot savu mākslas darbu, gan saņemt atbildes uz visiem jautājumiem, gan uzzināt ko vairāk par visām skolas īstenotajām aktivitātēm. Pēc tam sekos neliela ekskursija pa Valkas Mākslas skolu.

21. septembrī Eiropas sadarbības dienu atzīmēs visā Eiropā. Sadarbības dienas mērķis ir pavisam vienkāršs – pastāstīt cilvēkiem, kā teritoriālās sadarbības programmas ir uzlabojušas dzīves kvalitāti viņu reģionos. Šogad Eiropas sadarbības diena tiks svinēta pirmo reizi. Ideja par šīs dienas nepieciešamību ir Eiropas teritoriālās sadarbības programmu iniciatīva, kuru tās cer turpināt arī nākotnē. 

Baltijas valstīs darbojas 11 Eiropas teritoriālās sadarbības programmas. Tās ietver pārrobežu sadarbību (piemēram, Igaunijas - Latvijas programma, Latvijas – Lietuvas Programma, Lietuvas – Polijas programma, Centrālbatijas programma, Dienvidbaltijas programma), kā arī sadarbību ar valstīm aiz Eiropas Savienības ārējās robežas (piemēram, Igaunijas – Latvijas – Krievijas un Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas programmas, kas darbojas ar Eiropas kaimiņu partnerības instrumenta atbalstu), transnacionālo sadarbību (piemēram, Baltijas jūras reģiona programma) un starpreģionu sadarbību (piemēram, ESPON, UrbAct, Interreg IVC). Programmas finansē Eiropas Reģionālās attīstības fonds, Eiropas kaimiņu partnerības instruments un ES dalībvalstis. 

Laipni aicināti piedalīties visi valcēnieši un viņu igauņu kaimiņi no dvīņu pilsētas Valgas! 

Papildus informācija
http://www.ecday.eu/

Valkas Mākslas skolas direktore Maruta Stabulniece, 64724078