Arhīva kalendārs

« September 2018 »
MonTueWedThuFriSatSun
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930

Atsaucoties Pasaules talkas aicinājumam, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks kopā ar pārstāvjiem no Valmieras Bērnu sporta skolas un Vidzemes Olimpiskā centra, kā arī piedaloties izzinošās pastaigas “Pa pēdām Jānim Daliņam” dalībniekiem, sestdien, 15.septembrī, Atpūtas parkā, blakus šobrīd pārbūvē esošajam Jāņa Daliņa stadionam, iestādīja ozolu birzi.

Iestādītie ozoli ir ieguldījums pilsētas koku stādījumu atjaunošanā, kas tiek ietekmēti gan pilsētas infrastruktūras pārbūves rezultātā, gan dabisku faktoru ietekmē – koku novecošanās, bebru veiktie postījumi u.c.

Latviešu kultūrā ozols ir ar dziļi simbolisku nozīmi saistīts koks, apliecinot mūsu nācijas izturību un spēku. Latviešu tautai tas ir arī Tēvzemes mīlestības apliecinājums. Tādēļ Valmieras jaunā ozolu birzs ir pilsētas pašvaldības un partneru veltījums Latvijas simtgadei – Laimes koki Latvijas un visas planētas veselībai un labai dzīvei, rādot ceļu pasaules vides atveseļošanai.

Iestādītie ozoli vienlaikus ir arī Meža dienu 2018 svinēšana Valmierā ar moto “Kopā nāktnes mežam!”. Ozolu stādi un to atbalsta materiāli ir iegādāti par Meža attīstības fonda līdzekļiem projekta “Pašvaldību labie darbi parkos Latvijas simtgadei” ietvaros.

Sestdien, 15.septembrī, Lielās Talkas organizatori aicina visu Latviju, arī valmieriešus, iesaistīties Pasaules talkas akcijā, dēstījot un stādot “Laimes kokus” un tādējādi apliecinot mīlestību Latvijai, nākamajām paaudzēm un mūsu ilgtspējībai.  Iestādītos kokus ikviens ir aicināts atzīmēt Lielās Talkas mājaslapas īpašajā kartē -http://talkas.lv/laimes-koki/, kur var atzīmēt iestādītā koka atrašanās vietu un atstāt vēlējumu Latvijai un pasaulei nākamajos 100 gados.

 

Informāciju sagatavoja:
Līga Bieziņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā
Tālr.: 64210682; 26495997

Svinot “Dienu bez auto” un piedaloties Valmieras maratona sešu kilometru garajā distancē “Pastaiga ar mēru”, svētdien, 16.septembrī, Valmierā aizsākās Eiropas mobilitātes nedēļas aktivitātes.

“Diena bez auto” Valmierā šogad tika atzīmēta 16.septembrī, kad uz sportiskām aktivitātēm pulcējas Valmieras maratona dalībnieki. “Pastaigas ar mēru” dalībnieki pauda atbalstu veselīgiem un videi draudzīgiem pārvietošanās veidiem ikdienā. Tādēļ šī distance nebija sacensība, bet gan kājāmgājēja rosinājums videi draudzīgam un fiziski aktīvam dzīvesveidam. Tajā piedalījās gan Valmieras iedzīvotāji ar bērniem un pilsētas viesi, gan pārstāvji no Valmieras pilsētas pašvaldības, Vidzemes Olimpiskā centra, Valmieras Bērnu sporta skolas, kā arī projekta “Sporto visa klase” dalībnieki – Valmieras Pārgaujas sākumskolas 3.E klase. Tālāk braukusī distances dalībniece bija no Madonas.

Eiropas mobilitātes nedēļas aktivitātes turpināsies ar Valmieras Ekoskolu jauniešu zib-akciju “Velosipēds vieno”18.septembrī. Tās laikā jaunieši dosies kopīgā velobraucienā pa pilsētu, iegriežoties daudzdzīvokļu māju kvartālos un pagalmos, lai ar dažādām pagalma spēlēm rosinātu arī daudzdzīvokļu māju iedzīvotājus savos pagalmos svinēt Eiropas mobilitātes nedēļu.

“Ar velo uz darbu” diena šogad tiks atzīmēta, organizējot balsojumu “Velobraucējam draudzīgākais uzņēmējs”. No pirmdienas, 17.septembra, līdz ceturtdienai, 20.septembrim, valmierieši, darba ņēmēji tiks aicināti ieteikt velosipēdistiem draudzīgākos darba devējus, kas tiks sveikti piektdien, 21.septembrī – “Ar velo uz darbu” dienā.

Atbalstot veselībai draudzīgu dzīvesveidu, arī 22.septembrī Valmieras SOS bērnu ciematā notiekošā semināra “Grūtie bērni” organizatori, LBDS Svētdienskolu apvienība sadarbībā ar Valmieras baptistu draudzi aicina semināra dalībniekus uz semināru ierasties videi draudzīgā veidā – ar kājām, velosipēdu, sabiedrisko transportu.

2018.gada Eiropas mobilitātes nedēļas tēma ir multimodalitāte – tā veicina dažādu transporta veidu izmantošanu un kombinēšanu braucieniem pilsētās gan pasažieru, gan preču pārvadāšanai. Tas ļauj pasažieriem pilnvērtīgi izmantot visas to priekšrocības: ietaupīšanu, ātrumu, elastīgumu, ērtības, punktualitāti u.c. Pārdomājot šos jautājumus, valmierieši tiks rosināti izteikt viedokli sociālajos tīklos.

Eiropas mobilitātes nedēļa ir Eiropas iniciatīva, lai mudinātu pilsētas ieviest un veicināt ilgtspējīgus transporta veidus un aicinātu iedzīvotājus izmēģināt alternatīvas automašīnām. 2017.gadā Eiropas mobilitātes nedēļas laikā aktivitātes organizēja 2526 lielas un mazas pilsētas no 50 valstīm. 

 

 

Informāciju sagatavoja:
Līga Bieziņa
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā
Tālr.: 64210682; 26495997

20. septembrī Valmierā ar dzejas lasījumu un dzejas meistardarbnīcu tiks atzīmētas “Dzejas dienas 2018”. Dzejas dienas iesāksies ar dzejas stundām vairākās Valmieras skolās un arī Valmieras pilsētas pansionātā.

Savukārt plkst.11.00 plānota dzejas meistardarbnīca dramaturģes un dzejnieces Agneses Rutkēvičas vadībā skolu jaunajiem literātiem Valmieras integrētās bibliotēkas Bērnu apkalpošanas nodaļā.

“Dzejas dienu 2018” noslēgums Valmieras integrētajā bibliotēkā plkst.18.00. Dzejas lasījumos piedalīsies Tamāra Skrīna, Daina Sirmā, Agnese Rutkēviča, Inga Pizāne, Juris Helds un Viks, bet vakaru vadīs  Andris Akmentiņš.

“Aicinām Valmieras skolotājus, skolēnus un studentus, kā arī ikvienu valmierieti ar domām un jūtām iedvesmoties no dzejnieku valodas brīvības un atziņu daudzveidības, tā noskaņojoties jaunajam mācību gadam. Pie bibliotēkas durvīm Valmieras puiku skulptūrā ir izteikts Dzejas dienu ideāls – jaunības degsme jebkurā vecumā un brīva domu apmaiņa,” tāds šogad ir “Dzejas dienu 2018” vēstījums no dzejnieka, rakstnieka un dziesminieka Andra Akmentiņa.

 

Informāciju sagatavoja:
Liene Zālīte
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.:22464113

No 2018.gada 16. līdz 22.septembrim visā Eiropā norisināsies EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻA. Tās laikā Eiropas pilsētas un novadi rosina iedzīvotājus automašīnu vietā aktīvāk izvēlēties ilgtspējīgus pārvietošanās veidus – pastaigas ar kājām, riteņbraukšanu un sabiedrisko transportu. 2018.gadā Eiropas mobilitātes nedēļas vadmotīvs ir “multimodalitāte” – dažādu transporta veidu kombinēšana.

Smiltenes novada pašvaldība piedalās Eiropas mobilitātes nedēļas Nacionālajā konkursā, kuras laikā pašvaldība izcels labās prakses piemērus (t.sk. infrastruktūras objektus). Ar Smiltenes novada un citu pašvaldību pieteikumiem var iepazīties www.mobilityweek.eu.

Smiltenes novadā Eiropas Mobilitātes nedēļas ietvaros norisināsies sekojošas aktivitātes:

  • 17.septembrī Smiltenes novada izglītības iestādēs 1.klašu skolēni piedalīsies zīmējumu dienā “Diena bez auto”. Zīmējumu izstāde  būs apskatāma skolās visas nedēļas garumā.
  • 18.septembrī Smiltenes novada Pašvaldības policija viesosies novada izglītības iestādēs ar lekciju par drošību uz ielām un ceļiem.
  • 19., 20. un 21.septembrī iedzīvotāji ir aicināti piedalīties akcijā ”Ar velo uz darbu un skolu” -  ikdienas gaitās doties ar velosipēdu, kā arī mudināt kolēģus, draugus un radus  pārvietoties, izmantojot videi draudzīgo transporta veidu. Lai popularizētu braukšanu ar velo,  akcijas dalībniekus aicinām iesūtīt individuālās vai kolektīva fotogrāfijas, norādot vietas nosaukumu un autoru, sūtot  uz e-pastu prese PIE smiltene PUNKTS lv  vai izmantojot WhatsApp aplikāciju uz mobilo tālr.nr. 28334474. Iesūtītās fotogrāfijas tiks publicētas pašvaldības mājas lapā un Facebook lapā. Publicējot fotogrāfijas savos sociālo tīklu profilos, lieto tēmturi #arvelouzdarbu vai #arvelouzskolu. Starp iesūtītajām fotogrāfijām 22.septembrī izlozēsim trīs autorus, kuri saņems pārsteigumu dāvanas no Smiltenes novada pašvaldības. 

  • 22.septembrī, kad tiek atzīmēta diena bez auto, Smiltenes novada Tūrisma informācijas centrs rīko pasākumu “Ieriteņo simtgadē!”. Šoreiz ierasto aktīvo dabas baudīšanu uz velosipēda aizstāsim ar svinīgu velobraucienu svētku drānās pa Smiltenes ielām, nesteidzīgi iepazīstot seno Smilteni tās simtgades priekšvakarā. Pasākuma sākums un noslēgums Kalnamuižā.

Papildus informējam, ka ir iespēja Facebook vietnē “Gudrais pilsētnieks” apskatīt un dalīties ar kampaņas video, kas mudina Latvijas iedzīvotājus izmēģināt dažādus pārvietošanās veidus un to kombinēšanu.

Aicinām sekot līdz informācijai par EIROPAS MOBILITĀTES NEDĒĻAS aktivitātēm pašvaldības mājas lapā www.smiltene.lv!


Marita Mūze
Smiltenes novada domes
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob.tel. 28334474
e-pasts: prese PIE smiltene PUNKTS lv
www.smiltene.lv
http://www.draugiem.lv/smiltenesnovads/
www.facebook.com/SmiltenesNovads
https://twitter.com/SmiltenesNovads

Tu sevi sauc par īstenu valmierieti un orientējies pilsētā kā savā kabatā? Arī naktī? Vai vari to pierādīt? Varbūt vēlies labāk iepazīt šo skaisto un zaļo Vidzemes pilsētu? Vai arī Tevi vilina naksnīgi piedzīvojumi, kuros doties kopā ar labākajiem draugiem vai kolēģiem? Eiropas sporta nedēļas ietvaros 28.septembrī Valmierā notiks komandu orientēšanās sacensības “Valmieras nakts rogainings”.

 “Valmieras nakts rogainingu” organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Ziemeļvidzemes orientēšanās centru, aicinot sportistus, orientēšanās entuziastus, darba kolektīvus, skolēnus, kā arī ģimenes ar bērniem un ikvienu, kurš vēlas aizraujoši un dinamiski pavadīt piektdienas vakaru, pievienoties. Rogaininga trase veidota Valmieras pilsētas robežās, ietverot gan pilsētas, gan tuvējo mežu teritorijas.

Sacensības notiks komandās 1,5 stundu (ģimenēm) vai 3 stundu distancēs. Komandā jābūt no diviem līdz pieciem cilvēkiem. Ģimeņu grupā varēs startēt ģimenes, kur vismaz viena komandas dalībnieka vecums ir vairāk par 18 gadiem un vismaz viena – mazāks par 16 gadiem.

Reģistrēšanās sacensībām no plkst. 17:30 sacensību centrā pie Valmieras Kultūras centra. Plkst. 18:20 komandas saņems karti ar tajā iezīmētiem kontrolpunktiem. Tie ir apmeklējami brīvi izraudzītā secībā, un katra komanda pati izvēlas, cik kontrolpunktus tā apmeklēs atvēlētajā kontrollaikā. Plkst. 19:00 tiek dots starts visiem dalībniekiem. Apbalvošana ģimeņu konkurencē plkst. 20:45, pārējo grupu dalībniekiem – plkst. 22:15.

Lai pieteiktos dalībai “Valmieras nakts rogainingā”, komandas aicinātas aizpildīt reģistrācijas ANKETU (http://ejuz.lv/l63) līdz 26.septembrim. Dalības maksa dalībniekiem vecumā līdz 16 gadiem 1 eiro, vecākiem par 16 gadiem – 3 eiro.

 

Informāciju sagatavoja:
Laura Moča
Valmieras pilsētas pašvaldības
Zīmolvedības un sabiedrisko attiecību nodaļas
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Mob. tālr.: 26349122