Arhīva kalendārs

« November 2018 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930 

Sestdien, 10.novembrī, pulcējoties akcijas dalībniekiem un noskaidrojot galvenās balvas – tūristu klases velosipēds – īpašnieku, tika noslēgta Valmieras Tūrisma informācijas centra kopā ar Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadiem rīkotā akcija “Simtgades dārgumi”.

Sveicam Mareku Lāci no Valmieras, kurš turpmāk dažādos piedzīvojumos varēs doties ar tūristu klases velosipēdu. Jāpiemin, ka Mareks bija atradis visus divdesmit akcijas slēpņus. Balvu nodrošināja Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar SIA “Aktīvā tūrisma centrs Eži”.

Akcijai atsaucās daudz dalībnieku, un kopā tika iesniegtas vairāk nekā 150 pareizi aizpildītas akcijas anketas. Visvairāk dalībnieku bija no Valmieras un Rīgas. Aktīvi bijuši arī kaimiņu novadu iedzīvotāji. Piedalījās arī ceļošanas entuziasti un slēpņu meklēšanas meistari no Madonas, Tukuma, Saldus, Mārupes, Ogres, Ikšķiles, Talsiem un citām pilsētām, pārstāvot visus Latvijas reģionus.

Dalībnieki uzsvēra, ka ļoti patikusi tūrisma akcija un dārgumu meklēšana ir interesants veids, kā atpūsties kopā ar ģimeni. Daudzi piedalījās akcijā atkārtoti. Īpaši aktīvas bijušas ģimenes ar bērniem un individuāli ceļotāji. Dažkārt dalība akcijā izvērtusies arī kā savstarpēja sacensība starp draugiem un darba kolēģiem.

Tūrisma akcija tika veidota pēc visā pasaulē atpazīstamās spēles Geocaching noteikumiem, kas Latvijā pazīstama arī kā slēpņošana. Lai piedalītos, dalībniekiem pēc īpašiem pavedieniem bija jāapmeklē dažādi slēpņi, atrodot tajos atslēgvārdus uz apslēptajiem dārgumiem.

Pavisam bija 20 slēpņu, no kuriem bija jāatrod vismaz desmit. Šogad papildu uzdevums bija QR kods, to noskenējot, bija jāatrod atbilde uz jautājumu bukletā. Simtgades dārgumi bija apslēpti dažādās vietās: kokos un koku dobumos, zem jumtiņiem un tiltiņiem, celmos, norādes zīmēs un citviet. Pavedieni ceļotājus izveda gan pa dabas takām, gan kultūrvēsturiskiem objektiem, aicinot akcijas dalībniekus paviesoties Valmieras pilsētā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados un atklāt arī maz zināmus objektus un stāstus par tiem.

Atslēgas vārdi nesa ziņas par Latvijas dārgumiem, kas raksturo vietu un ko katrs var dāvināt savai valstij svētkos: daba, zinības, Gauja, mantojums, dzīvesprieks, kultūra, vēsture, lauksaimniecība, ainava, Dziesmu svētki, svētelis, ērģeles, Ziemeļvidzeme, atdzimšana, māksla, brīvība, virzība, draudzība un drošība.

Publicitātes fotogrāfija.

Pateicamies Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu pašvaldībām un tūrisma uzņēmējiem Valmieras izlaušanās spēlēm “Timemachine”, koncertzālei “Valmiera”, Valmieras Drāmas teātrim, Valmieras Kultūras centram, Trikātas šokolādes ražotnei “R Chocolate”, piemājas saimniecībai “Vīnkalni”, “Granberry”, vīna darītavai “Matilde”, Beverīnas labirintiem par sadarbību akcijas organizēšanā, kā arī balvu fonda nodrošināšanā.

Priecāsimies atkal tikties Valmierā!

Informāciju sagatavoja:
Inita Nerātne
Valmieras Tūrisma informācijas centra
Tūrisma projektu vadītāja
T.25664420

Autobusa pieturvieta kā Hobitu namiņš, koka velosipēdu parks, zaļie dzelzceļi, ratiņu pastaigu trase jaunajām māmiņām, ēku izdaiļošana ar mākslas grafiti, dižkoku alejas un jauni meži, krāšņi mākslas soliņi un 100 rožu dārzs – tie ir tikai daži no 172 vides labiekārtošanas, izdaiļošanas un vides izglītības darbiem, ko paveikuši Latvijas cilvēki un kas pieteikti Latvijas simtgadei veltītajā vides iniciatīvā „100 darbi Latvijai”.

Vides iniciatīvu “100 darbi Latvijai” 2016. gada vasarā uzsāka pašvaldību atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “ZAAO” ar mērķi apvienot iedzīvotāju zināšanas, čaklās darba rokas un resursus, lai līdz Latvijas nozīmīgajai jubilejai – 2018. gada 18. novembrim – kopīgiem spēkiem paveiktu vismaz 100 nozīmīgus darbus vides labiekārtošanā, izdaiļošanā un arī vides izglītībā. Mērķis ir sasniegts! Draugu un kaimiņu grupas, uzņēmumi, izglītības iestādes, individuālas personas, biedrības un pašvaldību domes no 42 dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām – Aizkraukles, Alojas, Alūksnes, Amatas, Apes, Baltinavas, Beverīnas, Burtnieku, Cēsu, Gulbenes, Grobiņas, Jaunpiebalgas, Kocēnu, Krāslavas, Krimuldas, Kuldīgas, Limbažu, Mazsalacas, Naukšēnu, Ogres, Ozolnieku, Pārgaujas, Priekuļu, Raunas, Rojas, Rucavas, Rugāju, Rūjienas, Salacgrīvas, Salas, Saldus, Saulkrastu, Smiltenes, Strenču, Valkas, Viļakas novadiem, kā arī Daugavpils, Jelgavas, Liepājas, Rīgas, Valmieras un Ventspils pilsētām - kopīgiem spēkiem paveikuši 172 dažādus vides darbus.

Hobitu namiņš autoceļa Blome-Birzuļi-Palsmane malā.

“Visi paveiktie darbi ir padarījuši skaistāku dzīves telpu, sniedz labumu plašākai sabiedrībai un valstij kopumā. “100 darbos Latvijai” paveiktais apliecina, ka Latvijas ļaudis kļūst arvien atvērtāki, ka protam ne tikai prasīt un ņemt, bet arī dot. Paldies ikvienam, kurš pielika savu roku, radot paliekošas vērtības kā tagadnei, tā nākotnei. Sveicu visus valsts 100. jubilejā un aicinu ikvienu aplūkot pašu sarūpēto dāvanu, ieskatoties mājas lapā www.100darbilatvijai.lv” - „ZAAO” valdes priekšsēdētājs Aivars Sirmais.

Projekts “100 darbi Latvijai” noslēgsies nākamā gada sākumā, kad visi darbu darītāji tiks sumināti novadu pasākumos, kur kopā izvērtēsim paveikto un domāsim par nākotni.

Papildus informācija:
Līga Ivanova
26464686
info PIE 100darbilatvijai PUNKTS lv

Sagaidot Latvijas simtgadi, Vecpiebalgas audēju kopa ar Latvijas valsts mežu un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu ir izpētījusi un darinājusi trīs tautas tērpu komplektus – ziemas kažokjaku, goda tērpu un vasaras tērpu. Visas vasaras garumā tērpu darināšanas procesā iesaistījās visas audēju kopas dalībnieces – Dagnijas Kupčes vadībā viņas auda, šuva, izšuva un tamborēja, gūstot par padarīto darbu lielu gandarījumu.

Sievietes vasaras tērpu demonstrēja “Vecpiebalga atver durvis” amatniecības demonstrējumu laikā, goda saimniece “Latvijas goda apļa” ietvaros, kur ar goda tērpu greznojās pasākuma vadītāja. Tērpi bija apskatāmi arī mākslas un amatniecības izstādē “Radošā dominante. Svētki.” Pētera baznīcā, kas apmeklētājos izraisīja lielu ieinteresētību. Ar šiem tērpiem piebaldzēni greznosies “Latvijas goda apļa “ noslēguma pasākumā 3. novembrī Ogrē. 17. novembrī projekta vadītāja un Latvijas karoga autore goda tērpā piedalīsies pasākumā Brazīlijā “Ar Latviju sirdī”, lai saņemtu karogu, kas divus gadus ceļojis par pasaules valstīm pie latviešiem, un atvestu atpakaļ Latvijā. Visi, kas vēlas aplūkot tērpus, to var izdarīt tautas tērpu ekspozīcijā aušanas darbnīcā “Vēverīšas”. Par tiem jau ir priecājušās vairākas ārzemju delegācijas no Ķīnas un Japānas.

Pateicoties projekta realizācijai, tērpi kalpos Piebalgas atpazīstamībai un liecinās par to valkāšanas tradīcijām.

Informāciju sagatavoja: Dagnija Kupče, projekta vadītāja.