Arhīva kalendārs

« October 2024 »
MonTueWedThuFriSatSun
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

Šoruden Vidzemes plānošanas reģions uzsācis projekta “Ūdenstūrisma pieejamības veicināšana” (Riverways II) īstenošanu. Tā pamatuzdevums ir apzināt ūdenstūrisma vietas un produktus un uzlabot to pieejamību, tādējādi dodot iespējas ūdenstūrisma aktivitātēs iesaistīties arī senioriem, ģimenēm ar maziem bērniem, cilvēkiem ar invaliditāti un citām sabiedrības grupām.  

Vidzemes plānošanas reģiona teritorijā projekta ietvaros tiks uzlabota 4 peldvietu infrastruktūra,  papildināts ūdenstūrisma maršrutu piedāvājums un apmācīti vietējie ūdenstūrisma pakalpojumu sniedzēji. Tāpat paredzēts iedzīvotājiem piedāvāt iespēju piedalīties vairākos sporta un atpūtas pasākumos, kas tiks organizēti projekta ietvaros, lai mudinātu cilvēkus izvēlēties ūdenstūrismu kā vienu no aktīvās atpūtas iespējām un praktiski parādītu, ka šis atpūtas veids ir pieejams teju visiem. 

Projekta ietvaros paredzēta vēl virkne citu tūrisma attīstībai būtisku aktivitāšu: apsekot ūdenstūrisma vietas un apzināt ūdestūrisma produktus, izstrādāt maršrutus, sagatavot ceļvedi un papildināt interneta vietnes upesoga.lv un mapeirons.lv. 

Plānotas investīcijas arī infrastruktūras attīstībā, uzlabojot un labiekārtojot peldvietas un piestātnes un nodrošinot tām ērtu un netraucētu piekļuvi, kas ir piemērota arī senioriem, cilvēkiem ar īpašām vajadzībām un ģimenēm ar maziem bērniem. Aktivitātes tiks īstenotas ar mērķi meklēt un piemērot inovatīvus un ilgtspējīgus risinājumus, lai padarītu ūdenstūrismu pieejamāku ikvienam, vienlaikus ierobežojot un mazinot cilvēku ietekmi uz apkārtējo vidi.  

 


Projektā Riverways II iesaistījies 21 partneris no Latvijas un Igaunijas – projekta ietvaros sadarbosies reģionālie partneri (Kurzemes plānošanas reģions, Rīgas plānošanas reģions, Vidzemes plānošanas reģions, Tartu Universitātes Pērnavas koledža un Dienvidigaunijas Tūrisma klāsteris) un 16 pašvaldības (11 Latvijas, 5 Igaunijas). Projekta vadošais partneris ir Kurzemes plānošanas reģions.  

 "Riverways II" ir secīgs turpinājums projektam, kas tika ieviests 2013. - 2015. gadā, un kura īstenošanā bija iesaistījies arī Vidzemes plānošanas reģions. 

23. - 24. septembrī Kuldīgā notika pirmā partneru sanāksme, kuras dalībnieki bija vienisprātis, ka ir nepieciešams uz vides labiekārtošanas darbiem skatīties kompleksi, uzlabojot un padarot visiem pieejamu ne tikai pašu piestātni vai peldvietu, bet arī ceļu vai taku līdz tai. Tāpat partneri dalījās ar idejām, kā ar dažādiem risinājumiem šos atpūtas objektus pie ūdeņiem padarīt pieejamus un ērti lietojamus cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Tika secināts, ka ne vienmēr nepieciešamas lielas investīcijas – bieži vajadzīgais efekts ir panākams ar salīdzinoši vienkāršām un nelielām izmaiņām. 


Tikšanās laikā partneri arī iezīmēja tuvāko mēnešu darba plānu. Viens no paveicamajiem darbiem ir ūdenstūrisma vietu un pakalpojumu vides pieejamības apsekojumi, kas tiks veikti sadarbībā ar vides pieejamības ekspertiem. 

Zelma Mičule, projekta Riverways II vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, uzsver šīs aktivitātes sniegtās iespējas apzināt un izcelt Vidzemes plānošanas reģiona teritorijā esošo ūdenstilpju un ūdensceļu bagātību. Z. Mičule stāsta: “Vidzemes plānošanas reģiona novadi ir patiešām bagāti ar ūdeņiem – mums ir ne vien Latvijas garākā upe Gauja un citas labi zināmas laivojamās upes, piemēram, Brasla, Salaca, Aiviekste un Amata, bet arī krāšņi ezeri: lielākais ezers Latvijā Lubāns, Burtnieks, Alauksts, Inesis, Ungurs un Alūksnes ezers. Taču mums ir arī ļoti daudz mazāku upju un ezeru, kurus noteikti gribam ienest ūdenstūrisma maršrutu kartē, piedāvājot jaunus tūrisma galamērķus un bagātinot ceļotāju pieredzi. Ļoti ceram, ka šī apsekošana ļaus mums identificēt jaunas, plašāk nezināmas, skaistas un plašākai sabiedrībai pieejamas atpūtas vietas pie ūdeņiem. 

Tāpat tuvāko mēnešu laikā Vidzemes plānošanas reģions organizēs vienu no projekta nozīmīgākajiem pasākumiem – pārrobežu hakatonu, kura fokusā būs  inovatīvi risinājumi aktīvā ūdenstūrisma produktiem un pakalpojumiem. Hakatons notiks 2025. gada sākumā, un tajā būs aicināti piedalīties tūrisma pakalpojumu sniedzēji, nevalstisko organizāciju pārstāvji, dabas aizsardzības institūciju pārstāvji, pašvaldību pārstāvji, tūrisma operatori u. c. interesenti.  

Projekts Riverways II ilgs 3 gadus un noslēgsies 2027. gada 31. augustā. Projekts tiek īstenots ar Interreg Igaunijas - Latvijas sadarbības programmas 2021. - 2027. gadam atbalstu. 

Papildu informācijai: Zelma Mičule, projekta “Ūdenstūrisma pieejamības veicināšana” (Riverways II) vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, zelma.micule PIE vidzeme PUNKTS lv" target="_blank">zelma.micule PIE vidzeme PUNKTS lv, +371 28327962. 

Informāciju sagatavoja: Liene Pelēkzirne, Vidzemes plānošanas reģions 

Foto: Kurzemes plānošanas reģions 

Vai esi eksperts ilgtspējas jautājumos, un vai Tev ir risinājums ūdens patēriņa samazināšanai kokapstrādes nozarē? Paaugstinoties temperatūrai, uzņēmums Stora Enso risina ilgtspējas un aprites ekonomikas problēmas un meklē inovatīvus videi draudzīgus risinājumus, lai cīnītos pret divām draudu kategorijām: zilās traipu sēnītes inficētiem koka baļķiem un kokus bojājošiem insektiem, neaudzējot ūdens patēriņu. Ar ambicioziem mērķiem uzlabot ūdens apsaimniekošanu un samazināt procesa notekūdeņu izplūdes Stora Enso apņemas transformēt mežsaimniecības nozari uz ilgtspējīgāku nākotni. 

Pievienojies Stora Enso hakatonam un kļūsti par izaicinājuma risinājuma daļu, kas saskaņo ražošanu ar vides atbildību! 

Stora Enso hakatona mērķis 

Tā kā saldūdens ir būtiska Stora Enso ražošanas procesu sastāvdaļa un svarīgs mežu augšanas elements, gan ūdens pieejamība, gan ilgtspējīga ūdens apsaimniekošana ir uzņēmumam īpaši nozīmīgas. [...] Ūdens apsaimniekošana kļūst arvien svarīgāka stratēģiskā jomā, piedāvājot iespējas samazināt izmaksas, efektīvāk izmantojot ūdeni un enerģiju [...] tādēļ Stora Enso mērķis ir uzlabot ūdens izmantošanas efektivitāti un samazināt ražošanas procesa notekūdeņu izplūdes intensitāti, izmantojot mērķtiecīgas investīcijas un nepārtrauktus uzlabojumus ikdienas darbībās. 

#StoraEnso #BioBoosters #MadewithInterreg #boostyourbusiness  

Kādus risinājumus vēlas iegūt Stora Enso? 

  • risinājuma efektivitāte; 

  • īstenojamība; 

  • peļņas potenciāls; 

  • atbilstība Stora Enso ilgtspējas mērķiem un ūdens patēriņa samazināšanai; 

  • nepieciešamie resursi (cilvēkresursi, ieviešanas laiks, izmaksas). 

Kas ir Stora Enso? 

Somijas un Zviedrijas uzņēmums Stora Enso ir vadošais atjaunojamu produktu piegādātājs iepakojuma, biomateriālu un koka būvniecības jomā. Tā darbība aptver Eiropu, Āziju un ASV, atspoguļojot dažādo portfeli un globālo ietekmi. Uzņēmuma darbība ietver ražošanas iekārtas, tirdzniecības birojus un pētniecības centrus. Stora Enso ir stratēģiski izvietojis savu darbību reģionos, kur ir pieejami atjaunojami resursi un ir iespēja attīstīt inovatīvus risinājumus ilgtspējīgai nākotnei. 

Vairāk par uzņēmumu: Par Stora Enso 

Kāpēc piedalīties Stora Enso hakatonā? 

Hakatons ir atvērts visām ieinteresētajām komandām: MVU (mazie un vidējie uzņēmumi), jaunuzņēmumi, pētniecības institūti, ilgtspējīgu produktu izstrādātāji, izglītības iestādes, mežsaimniecības eksperti, ilgtspējas un resursu izmantošanas speciālisti, kā arī citi dalībnieki, kuri interesējas par koksnes rūpniecības risinājumiem. 

Hakatona uzvarētāju komandai potenciāli būs iespēja pilotēt savu risinājumu Stora Enso Launkalnes kokzāģētavā. Turklāt jums būs iespēja: 

  • veidot kontaktus ar citiem uzņēmumiem un profesionāļiem, kuri ir ieinteresēti šajā jomā; 

  • izveidot starptautiskus kontaktus un tīklus savā interesējošajā jomā; 

  • pārbaudīt savu ideju, saņemot tiešu atgriezenisko saiti no potenciālā klienta, un uzzināt, kā pielāgot savu risinājuma ideju galalietotāju vajadzībām; 

  • attīstīt savas idejas komercializācijas potenciālu un atklāt jaunas biznesa iespējas, izmantojot ekspertu mentoru atbalstu; 

  • iegūt starptautisku atpazīstamību un redzamību. 

Hakatona pasākumu norises datumi 

  • 15. NOVEMBRIS Komandu pieteikšanās termiņš Stora Enso hakatonam 

  • 21. NOVEMBRIS 14:00 - 15:30 Stora Enso hakatona sākums (tiešsaistē). Atlasīto komandu un uzņēmuma Stora Enso pārstāvju tikšanās. Uzņēmuma pārstāvji pastāstīs komandām vairāk par izaicinājumiem, un komandas pirmo reizi varēs prezentēt savu risinājuma ideju un saņemt atgriezenisko saiti pirms hakatona. 

  • 5.-6. DECEMBRIS Stora Enso hakatona dienas (hibrīda formātā). Divu dienu pasākums ietvers sesijas ar Stora Enso pārstāvjiem un mentoriem. Hakatona beigās katra komanda prezentēs izstrādātā risinājuma priekšlikumu piču sesijā. Šīs prezentācijas tiks vērtētas, un žūrija noteiks uzvarētājus, kas visprecīzāk atbildīs noteiktajiem kritērijiem. Hakatons norisināsies klātienē, bet komandām būs iespēja piedalīties tiešsaistē, ja ceļošana nebūs iespējama. 

Reģistrējies hakatonam šeit: https://link.webropolsurveys.com/S/B8095F63EA1AEC05 

Organizatori: Vidzemes plānošanas reģions sadarbība ar BioBoosters by Jamk 

Projekts “BioBoosters” uzsākts 2023. gada janvārī, to īsteno partneri no Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Polijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Projekts ilgs trīs gadus un tā kopējais budžets ir 2,8 miljoni eiro. Projektu līdzfinansē Interreg Baltijas jūras reģiona programma. 

 

Baltijas jūras reģiona projekta “BioBoosters” ietvaros, Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Stora Enso aicina MVU (mazos un vidējos uzņēmumus), jaunuzņēmumus, pētniecības institūtus, ilgtspējīgu produktu izstrādātājus, izglītības iestādes, mežsaimniecības ekspertus, ilgtspējas un resursu izmantošanas speciālistus, kā arī citus dalībniekus, kuri interesējas par koksnes rūpniecības risinājumiem pieteikties Stora Enso hakatona izaicinājuma uzsaukuma tiešsaistes vebināram, kurš norisināsies 17. oktobrī.

Pievienojies vebināram, lai uzzinātu vairāk par izaicinājumu un kļūtu par daļu no risinājuma, kas harmonizē ražošanu ar vides atbildību! 

Vebināra laikā Stora Enso iepazīstinās ar uzņēmumu un izaicinājumu "Meklējot inovatīvus, videi draudzīgus risinājumus, lai izvairītos no baļķu kvalitātes pasliktināšanās Launkalnes kokzāģētavā vasaras sezonā”. Izaicinājuma mērķis ir cīnīties pret diviem galvenajiem baļķu kvalitātes apdraudējumiem: zilo plankumu parādīšanos zāģētos baļķos un koksni bojājošajiem kukaiņiem, vienlaikus neradot papildu ūdens patēriņu". Stora Enso ir apņēmies pārveidot mežsaimniecības sektoru ilgtspējīgākai nākotnei." 

Hakatona rezultātā uzņēmums cer iegūt realizējamu un efektīvu produktu vai risinājumu baļķu kvalitātes saglabāšanai vasaras sezonā, kas atbilst Stora Enso ilgtspējības mērķiem un mērķim samazināt ūdens patēriņu. Hakatona uzvarētāju komandai potenciāli būs iespēja pilotēt savu risinājumu Stora Enso Launkalnes kokzāģētavā.  

Vebināra norises datums: 17 oktobris, no plkst. 14:15 līdz 15:45 

Norises vieta: Tiešsaiste, Zoom platforma  

Vebināra reģistrācijas saite: https://forms.office.com/e/cxVCxywMFQ 

Hakatona norises laiks: 2024. gada 5. un  6. decembris 

Iepazīšanās vebināra ieraksts pieejams šeit.

*Pasākuma norise angļu valodā 


Hakatona uzsaukuma vebināraprogramma: 

14:15-14:20 Atklāšana un ievads, moderatore Inguna Kucina, Vidzemes plānošanas reģions 

14:20-14:40 Stora Enso hakatona izaicinājums – Uldis Deisons, uzņēmuma Stora Enso Latvija Launkalnes kokzāģētavas direktors un Ivars Skudra, uzņēmuma Stora Enso Latvija Launkalnes kokzāģētavas Vides un energo resursu vadītājs 

14:40 – 15:00 Prezentācija par koksnes izturību un aizsardzību, materiālu izstrādi un inovācijām, eksperts (Zviedrija) tiks precizēts 

15:00-15:20 Prezentācija par koksnes zilēšanu un kukaiņiem, Mats Jonsell, meža entomologs, Zviedrijas Lauksaimniecības zinātņu universitāte – tiks precizēts 

15:20-15:35 BioBoosters hakatonu koncepts un 1.pilotraunda rezultāti – Anna Alto, JAMK Lietišķo zinātņu universitāte, Inguna Kucina, Vidzemes plānošanas reģions 

15:35-15:45 Jautājumu un atbilžu sesija, noslēguma vārdi 

Vairāk informācijas par Stora Enso hakatonu šeit. 

Vairāk informācijas par dalību hakatonā: Inguna Kucina, inguna.kucina PIE vidzeme PUNKTS lv" target="_blank">inguna.kucina PIE vidzeme PUNKTS lv, tālrunis saziņai: +371 26598678 vai Krišjānis Pundurs, krisjanis.pundurs PIE vidzeme PUNKTS lv" target="_blank">krisjanis.pundurs PIE vidzeme PUNKTS lv, tālrunis saziņai: +371 26567624 

Projekts  “BioBoosters” uzsākts 2023. gada janvārī, to īsteno partneri no Somijas, Zviedrijas, Vācijas, Polijas, Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Projekts ilgs trīs gadus un tā kopējais budžets ir 2,8 miljoni eiro. Projektu līdzfinansē Interreg Baltijas jūras reģiona programma. 

Pamatinformācija par projektu: 

Informāciju sagatavoja: Marta Riekstiņa, marta.riekstina@vidzeme.lv, +371 25865495  

Septembra izskaņā, no 25. līdz 27. septembrim, ES pētniecības un inovācijas programmas “Apvārsnis 2020” projekta “CITIES2030” partneri pilotteritorijā Vidzemē - Vidzemes plānošanas reģions (VPR) un Latvijas Lauku forums (LLF) devās uz Horvātiju, lai piedalītos pasākumos, kas veltīti pārmaiņām pilsētu un reģionu pārtikas sistēmās. Pasākumu programmā bija gan starptautiska konference "Pilsētas pārtikas sistēmas transformācija", gan pārtikas festivāls un vietējās pārtikas aprites modeļu izzināšanai veltītas aktivitātes.

25. septembrī Veļika Goricā notika projekta “CITIES2030” partnera - Veļika Goricas pilsētas attīstības aģentūras VE-GO-RA organizēta starptautiska konference. Tajā galvenā uzmanība tika pievērsta pārejai uz ilgtspējīgu pārtikas sistēmu un pasākumiem pārtikas izšķērdēšanas mazināšanai. Ko kopīgi varam darīt ilgtspējīgas pārtikas sistēmas attīstīšanā - tas bija konferences ziņojumus caurvijošais motīvs. Runātāji pievērsās tādām iniciatīvām kā Milānas Pilsētu pārtikas politikas pakts, piemēriem bioloģisko atkritumu pārvaldībai Veļika Goricas pilsētā, iepazīstināja ar urbāno jeb pilsētvides dārzu konceptu un dalījās redzējumā par gastronomiskā tūrisma attīstību Zagrebas apgabalā. Savukārt konferences lektori, kuri pārstāvēja “CITIES2030” projektu, dalījās savā pieredzē par blokķēžu un digitālo tehnoloģiju izmantošanu mazo un vidējo lauku saimniecību attīstībā, veselīga uztura veicināšanu bērnu vidū, kā arī pastāstīja par projektā veikto aptauju, kas notika visās partneru valstīs, un galvenajām atziņām, kas skar īsās pārtikas piegādes ķēdes un vietējās pārtikas sistēmas Eiropas valstīs. Konference, kurā piedalījās dažādu Eiropas valstu eksperti, kalpoja par platformu, lai apmainītos ar pieredzi un zināšanām.

Konferences "Pilsētas pārtikas sistēmas transformācija" norise Veļika Goricas pilsētā 

Projekta CITIES2030 partneri konferences laikā

Savukārt 26. septembrī projekta “CITIES2030” partneri devās uz Novo Čičes ciemu netālu no Veļika Goricas pilsētas. Tur notika pārtikas festivāls ar kulinārijas darbnīcām un īsa formāta lekcijām par tradicionāliem un interesantiem ēšanas paradumiem dažādās valstīs. Darbnīcās un lekcijās piedalījās projekta “CITIES2030” partneri un kulinārijas skolas audzēkņi. Darbnīcu norises laikā bija iespēja uzzināt par Horvātu virtuvei raksturīgiem ēdieniem – “štrukli”, “kotlovinu”, tradicionālo maizi un uz koka iesma grilētu zivi. Turpretī lekciju sērijas ietvaros projekta “CITIES2030” vadītāja VPR Lienīte Priedāja-Klepere iepazīstināja klātesošos ar Vidzemi, kā arī pastāstīja par nacionālo virtuvi Latvijā un produktiem, kuri visbiežāk sastopami Vidzemes iedzīvotāju ēdienkartē. Vidzemē ir atrodami labās prakses piemēri pārtikas inovāciju un apritīguma jomā, tāpēc L. Priedāja-Klepere stāstīja par diviem Vidzemes uzņēmumiem, kuri savā darbībā īsteno aprites ekonomikas principus. Viens no piemēriem bija Valmiermuižas alus darītava, kas alus brūvēšanas procesā radušos blakusproduktu - iesala drabiņas - pārvērtusi oriģinālā uzkodā pie alus. Otrs piemērs - ģimenes uzņēmums “Labas saknes”, kur ražošanas atlikumi pārtop veselīgos kārumos. Kā partneri, tā jaunieši izrādīja lielu interesi par stāstījumu, labprāt garšoja Valmiermuižas drabiņu cepumus un “Labas saknes” našķus un atzina tos par garšīgām uzkodām. Tika uzdoti arī jautājumi par šo produktu tapšanas procesu. Starptautiskie projekta partneri novērtēja, ka šie ir veiksmīgi piemēri aprites ekonomikai, kas Eiropā kļūst arvien aktuālāka.

VPR pārstāves pārtikas festivālā Novo Čičes ciemā


Kulinārijas darbīcas dalībnieki Novo Čičes ciemā

Turpretī lekciju sērijas ietvaros projekta “CITIES2030” vadītāja VPR Lienīte Priedāja-Klepere iepazīstināja klātesošos ar Vidzemi, kā arī pastāstīja par nacionālo virtuvi Latvijā un produktiem, kuri visbiežāk sastopami Vidzemes iedzīvotāju ēdienkartē. Vidzemē ir atrodami labās prakses piemēri pārtikas inovāciju un apritīguma jomā, tāpēc L. Priedāja-Klepere stāstīja par diviem Vidzemes uzņēmumiem, kuri savā darbībā īsteno aprites ekonomikas principus. Viens no piemēriem bija Valmiermuižas alus darītava, kas alus brūvēšanas procesā radušos blakusproduktu - iesala drabiņas - pārvērtusi oriģinālā uzkodā pie alus. Otrs piemērs - ģimenes uzņēmums “Labas saknes”, kur ražošanas atlikumi pārtop veselīgos kārumos. Kā partneri, tā jaunieši izrādīja lielu interesi par stāstījumu, labprāt garšoja Valmiermuižas drabiņu cepumus un “Labas saknes” našķus un atzina tos par garšīgām uzkodām. Tika uzdoti arī jautājumi par šo produktu tapšanas procesu. Starptautiskie projekta partneri novērtēja, ka šie ir veiksmīgi piemēri aprites ekonomikai, kas Eiropā kļūst arvien aktuālāka.

             

 “CITIES2030” vadītāja VPR L. Priedāja-Klepere iepazīstina ar Vidzemi, tradicionālo virtuvi, Valmiermuižas alus darītavas un uzņēmuma "Labas saknes" aprites ekonomikas piemēriem

27. septembrī projekta “CITIES2030” partneri iepazinās ar Zagrebas tirgus “Dolac” labo piemēru. Tur īsteno veiksmīgu un inovatīvu konceptu par tirgus teritorijas radošu izmantošanu. Ikdienā tirgus paviljonā un laukumā var iegādāties vietējos labumus no Horvātijas zemnieku saimniecībām - piena produktus, gaļu, dārzeņus, augļus, ogas un daudz citu preču, taču vasaras sezonā piektdienu vakaros tirgus laukums kļūst par ielu ēdiena (street-food) festivāla norises vietu. Tur neformālā un neierastā vidē ir sastopami vietējie restorāni un kafejnīcas ar kvalitatīvu ēdienu piedāvājumu. Ielu ēdiena festivāls raisa lielu vietējo iedzīvotāju un tūristu interesi. Redzētais kalpo par iedvesmu tam, kā atdzīvināt pilsētā ierastas vietas un piešķirt tām “otro elpu”.

Zagrebas tirgus “Dolac”

______

Projekts “CITIES2030” ir saņēmis finansējumu no Eiropas Savienības pētniecības un inovāciju programmas “Apvārsnis 2020” saskaņā ar granta līgumu Nr. 101000640. Ar plašāku informāciju par projektu "CITIES2030" iespējams iepazīties ŠEIT.

Papildu jautājumiem: Lienīte Priedāja-Klepere, projekta CITIES2030 vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, +371 26133028, lienite.priedaja PIE vidzeme PUNKTS lv

Informāciju sagatavojusi: Zane Kaķe, sabiedrisko attiecību speciāliste Vidzemes plānošanas reģionā, zane.kake PIE vidzeme PUNKTS lv

.

    

Erasmus+ projekta YouForSE (Jaunieši – sociālās ekonomikas ekosistēmas pārmaiņu veicinātāji) ietvaros, ko koordinē Kantabrijas pašvaldības Eiropas projektu birojs (OPE Cantabria), un kurā partneri ir Lousadas pašvaldība (Portugāle) un Vidzemes plānošanas reģions (Latvija), no 2024. gada 1. līdz 2. oktobrim rīkota vizīte Latvijā. Pasākuma, ko organizēja Vidzemes plānošanas reģions, mērķis bija apspriest projekta progresu, dalīties ar atziņām un iepazīstināt ar vietējo sociālās ekonomikas praksi.

Īpaša uzmanība projektā tiek pievērsta lauku teritorijām, kurās aktuāla ir gados jauno cilvēku noturēšana, kavējot to aizplūšanu uz lielākām pilsētām. Šī ir problēma, ar kuru cīnās visā Eiropā, tāpēc jo īpaši aktuāli ir kopā meklēt risinājumus, kā ar izaicinājumu cīnīties un kavēt lauku teritoriju iztukšošanos.

#2 ZIŅU LAPA (angļu valodā) ŠEIT.

#2 ZIŅU LAPA (latviešu valodā) ŠEIT.

Jautājumiem: Lienīte Priedāja-Klepere, projekta vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, lienite.priedaja PIE vidzeme PUNKTS lv