Arhīva kalendārs

« June 2014 »
MonTueWedThuFriSatSun
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30 

Valkas novada dome Jāņa Cimzes godināšanas un viņa darbības popularizēšanas nolūkā izdevusi kompaktdisku „Jānim Cimzem- 200”. Diskā retrospektīvā veidā ar kora mūziku ir parādīta Jāņa Cimzes daiļrade kultūras mantojuma nolūkā.

Repertuārā iekļautās tautasdziesmu apdares var iedalīt nosacīti trīs grupās, kuru starpā ir gan Vispārējos latviešu Dziesmu svētkos skanējušas Jāņa Cimzes tautasdziesmu apdares, gan plašu atzinību neieguvušas latviešu tautasdziesmu apdares.

Kā sava veida pateicība par ieguldīto darbu latviešu tautasdziesmas un kormūzikas attīstībā, kā arī skaista dāvana 200. jubilejā, skaņu ieraksta repertuāra noslēgumā ir trīs mūsdienu komponistu- R.Paula, M.Brauna, S.Mences (šī brīža latviešu tautai zīmīgu skaņražu) skaņdarbi Jāņa Petera īpaši šim notikumam radītā dzejas ciklā „Stiprā pils- Dziesmu rota”, kas pirmatskaņojumā skanēja  latviešu un igauņu dziesmu dienā ‘Cimzes kods”  31.maijā Valkas brīvdabas estrādē.

CD papildināts latviešu un angļu valodā ar Valkas novadpētniecības muzeja speciālistes Ligitas Drubiņas informāciju par UNESCO  svinamo dienu kalendārā iekļautā Jāņa Cimzes darbību.

Dziesmu izpildītājs kompaktdiskā, kā arī pirmatskaņojumus dziedāja XXV Vispārējo latviešu dziesmu un XV Deju svētku Lielās balvas ieguvējs, Latvijas Kultūras akadēmijas jauktais koris SÕLA (diriģents Kaspars Ādamsons).

Finansiāls atbalsts: Valsts Kultūrkapitāla fonds, SIA „Valmiermuižas alus”, AS „Latvijas valsts meži”, Vidzemes plānošanas reģions.

CD „Jānim Cimzem – 200” pieejami plašākai publikai Valkas Tūrisma birojā un Valkas novadpētniecības muzejā.

Informāciju sagatavoja:
Līga Lāne,
Valkas novada domes kultūras darba organizatore,
22042722

Ar aizraujošu svētku programmu, nebijušiem pasākumiem aicinām lielus un mazus uz „Ceļinieku lustēm Smiltenē”, kur savu 55 gadu jubileju ar mums kopā svinēs ceļu un tiltu būves uzņēmums „ 8 CBR ”! Smiltene allaž bijusi bagāta ar daudzu gadu garumā izbūvētām ielām, ceļiem, tiltiem, dzīvojamām mājām un sabiedriskām celtnēm. Svētkos būs iespēja vērot ceļu tapšanas šovu, ceļu būves tehnikas parādi, Ghetto Games sacensības, Jāņa Rozīša Streetbike Freestyle šovu, motociklistu parādi, ienirt amatnieku tirdziņā un veldzēt dvēseli Laimes festivālā!

Programma

9.45 Smiltenes pūtēju orķestris modina pilsētu Baznīcas tornī

Pie Lietišķās mākslas studijas 10.00 – 16.00

Aicinām pirkt un pārdot gribētājus, radošus, dzīves mākslas baudītājus! Atradīsiet sev daudz interesanta un saistoša : ienirt amatnieku tirgū, sev un Pasaulei pateikt – Es esmu Laimīgs, piedalīties „Fazer” dzīvesprieka darbnīcā, izkalt savu laimes pakavu, iegūt jaunas zināšanas par zāļu tējām, mieloties novadu konkursā „Siera saldā torte”, izbaudīt mirkli, satikt savējos vai vienkārši lieliski pavadīt laiku ar smilteniešiem un viesiem!

10:00 – 15:00 Amatnieku tirgus

10:00 Svētku atklāšana kopā ar Smiltenes koriem un mazajiem dejotājiem

10.00 – 14.00 Interaktīvā Laimes kamera. Ikviens apmeklētājs tiek aicināts ierunāt atslēgas frāzi „Es esmu laimīgs”! Un varbūt tieši Tu būsi viens no laimīgākiem, kas plkst. 23.00 Laimes loterijas izlozē, brīvdabas estrādē „Jāņukalns”, saņems pārsteiguma balvas

11:00 – 14:00 Jautrās darbnīcas – Laimes pakava kalšana, sapņu ķērāja izgatavošana, laimes aka un citas izdarības

11:00 - 12:00 Z/S “Bābēni” lekcija “Dabas dotā laime” par zāļu tējām, ārstniecības augiem, dārzeņiem un laimes sajūtu

No 11:00 Citāda pēršanās ar augu slotām bez pirts kopā ar dzīvespriecīgo masieri un pirtnieci Annu Luteri

11:00-16:00 Laimes stūrītis jauniešiem – Jauniešu stāsti un dziesmas, par laimi, laimes plakātu zīmēšana

12.00 – 14.30 Novadu konkurss „Siera saldā torte”

Nolikums  www.sieraklubs.lv

12:30 Andžeja Reitera lekcija “Laimes sajūta ir īstā cilvēka daba” -  par to, ko paveicam sevī, apkārtējos, planētā un visumā, esot laimīgi un kā to sevī attīstīt

13:30 Koncerts “Laimes virpulī” - uzstājas Smiltenes novada pašdarbnieki

14.30 Novadu konkursa „Siera saldā torte” apbalvošana

15.00 Latviešu danči “Nāc sadancot!”

15:00 - 16:00  "Zīmējam Smiltenes jostu" - stundas laikā ar klātesošo palīdzību tiks izveidots zīmējums Smiltenes jostai, kuru izaudīs TLMS "Smiltene" audējas. Jostā raksts tiks veidots ar katra dalībnieka ieliktu domu, stāstu, simbolu, dziesmu vai zīmējumu.

16:00 – 17:00 Koncerts “Vējš manos spārnos” - Eiropas senās mūzikas koncerts ar seno instrumentu pazinējām Ievu Nīmani, Laumu Bērzu, Lieni Brenci

Baznīcas laukumā 10.00 – 18. 00 , pasākumu vada Renārs Zeltiņš

Aicinām sportiskus, azartiskus, moto fanus un aktīvās atpūtas cienītājus! Atradīsiet sev daudz interesanta un saistoša - iegūt elegantu tetovējumu vai jaunu frizūru salona „Tom Džī” stendā, piedalīties Ghetto Games spēlēs vai roku laušanās sacensībās, fotografēties uz „Retro Smiltenes” fona, ienirt zolītes spēlē, izbaudīt Body art mākslu vai priecēt acis motociklistu parādē, satikt savējos vai vienkārši lieliski pavadīt laiku ar smilteniešiem un viesiem!

10.00 – 12.00 Reģistrācija Ghetto Floorball un Ghetto basket turnīriem. Nolikums un pieteikšanās www.ghettofamily.com

10.00 Smiltenes kausa izcīņa zolītē (Top centrā, pieteikšanās sacensību vietā no plkst. 9.30)

10.00 – 13.00 Smiltenes Klondaikas DART (šautriņu mešana) un Boksa sitienu čempionāts

10.00 – 16.00 Speedminton

11.00 – 12.00 Jauniešu stunda

Smiltenes ģimnāzijas jaunieši, Laura Vizule, Smiltenes centra skolas jaunieši , pop  grupa „Okay” 

12.00 – 16.00  Ghetto Games

Ghetto Floorball
Ghetto Basket
Ghetto Arms armrestlinga čempionāts
Ghetto Workout ielu vingrošana

15.00 Retro frizūru paraugdemonstrējumi pie foto stūrīša

17.00 Jāņa Rozīša  un Laura Kleibaha komandas  Stuntfighters moto Freestyle šovs

17.45 Ghetto Games apbalvošana

18.00 Motociklistu parādes brauciens pilsētas centrā      ( Maršruts - Zemnieku sēta ( Abulas un Daugavas ielas krustojums) - Baznīcas laukums - Dārza iela - Dakteru iela - Meža iela - Atmodas iela - Baznīcas laukums (Pils iela) - Abulas iela - Daugavas iela - Valkas rotācijas aplis, Daugavas iela - Dzirnavu iela - Stacijas iela - Valkas rotācijas aplis - Audēju iela - Gaujas iela virzienā uz centru - Raiņa iela - Rīgas iela - Vaļņu un Rīgas ielas krustojums)

Tepera auto trase 13.00 – 16.00

13.00 – 16.00 Ceļu būvniecības paraugdemonstrējumi, tehnikas parāde, iespēja nofotografēties un iekāpt tehnikā, aprunāties ar ceļa būvētājiem

11.30 Ekskursija „Smiltene – ceļinieku pilsēta” (pietura pie TIC, galapunkts Tepera auto trase)

15.00 Ekskursija „Smiltene – ceļinieku pilsēta” (pietura pie Tepera auto trases, galapunkts TIC)

Bērnu rotaļu laukumā

10.00 – 14.00 Bērnu rīts kopā ar Pasaku nama varoņiem

Brīvdabas estrādē „Jāņukalns”

19.00 Svētku uzrunas

Smiltenes Tautas teātra brīvdabas izrāde „Sievu kari ar Belcebulu”.

 Režisors Agris Māsēns

Ieeja uz izrādi – 2, eiro

22.00 Lustīga nakts balle ar grupām - „Galaktika ”, Normundu Jakušonoku un  „Tipa orķestri”  un Latvijas enerģiskāko dīdžeju duetu MBerg b2b Ansis Zvirgzdiņš

Ieeja uz nakts balli – 3, eiro

Lustēsimies Smiltenē-

21. jūnijs Smiltenes pilsētas svētki

22.jūnijsLatvija čempionāta 3.posms super sprintā „Līgo Smiltenē”

23.jūnijs Līgo vakars

Šogad, kad esam vienoti Priekuļu novadā piekto gadu, svētku moto:Ar prieku caur Liepu

Prieks ir izstarot un izdalīt. Izdalīt to, kas mums pieder, vienalga, vai tā būtu maize vai māja, doma vai sapnis, un zināt, ka ir kāds, kas to saņem. 
                                                                                                            (Z.Mauriņa)

Jau no agra rīta Liepas pagasta galvenā iela (Rūpnīcas iela) tiks nodota svētku dalībnieku rīcībā – tirgotāji, amatnieki, mājražotāji un zemnieki aicinās iepazīt un iegādāt savu preci.

Skanēs dziesmas un smiekli, bērni un pusaudži aicināti piedalīties dažādās radošās darbnīcās un meistarklasēs, sporta aktivitātēs, kurās varēs iesaistīties arī skatītāji. Raitā deju solī mūs ievadīs dejotāji no Palamuses (Igaunija).

Tiks piedāvāta iespēja degustēt un vērtēt mājās ceptās tortes.

Savus mīluļus suņu parādē izrādīs liepēnieši, būs arī suņu paraugdemonstrējumi.

Saimniecībā un Jātnieku klubā „Bokalderi” notiks treniņsacensības konkūrā – jāšanas sportā.

Visas dienas garumā Lielajā Ellītē būs skatāmas novada amatierteātru izrādes.

Svētku gājiens sāksies plkst.17.00, kad pa Rūpnīcas ielu no bibliotēkas uz stāvlaukumu pie pagastmājas, kur būs lielā estrāde, dosies gan lieli, gan mazi novada iedzīvotāji, pašdarbnieki un visi citi ieinteresētie cilvēki.

Lielisks akcents svētku norisē - novada pašdarbības kolektīvu lielais koncerts, apliecinot svētku devīzi „Ar prieku, caur Liepu”. Uzstāsies arī dažādas jauniešu grupas un solisti. Vakarā, kad saule lēnām rietēs, sāksies balle un turpināsies līdz pēdējam dejotājam, par mūziku rūpēsies grupa „Vēja radītie” no Siguldas (mūzika dažādām gaumēm).

29.jūnijā plkst.13.00 – svētku otrajā dienā - visi laipni gaidīti ekskursijā pa Liepas pagasta interesantākajām vietām, kuras vērts apskatīt!

Dzīvosim ar prieku un leposimies ar to, kas ir mūsu bagātība!

Priekuļu novada svētkus Liepas pagastā atbalsta Priekuļu novada pašvaldība, Priekuļu novada uzņēmēji.

Plašāka informācija pieejama: www.priekuli.lv

Informāciju sagatavoja:
Priekuļu novada svētku organizātori. Tuvāka informācija pa tālruņiem vai e-pastiem:
Benita – 26497506; benita.sausina PIE priekulunovads PUNKTS lv

Inga – 28352521; i_k PIE inbox PUNKTS lv

Brīvdabas tirdziņam  dalībai  ar savu produkciju  tiek aicināti pieteikties zemnieki,  mājražotāji un dažādi amatnieki. 
Vairāk informācijas un  tirdziņam pieteikties līdz 9. jūnijam.
Dacei Kalniņai  t.28381477
Priekuļos, Lauku konsultāciju centrā, Dārza ielā 12.

Sestdien, 21.jūnijā, Vidzemes koncertzālē „Cēsis” tiks atklāta ar modernu digitālo kino projektoru aprīkota kinozāle, kas piedāvās regulāru filmu programmu. Atklāšanas dienā kinoteātra apmeklētājiem būs iespēja baudīt latviešu kino seansus – animācijas, īsfilmas, jauniešu filmu, un pa vienai aktuālu dokumentālo un mākslas filmu kā arī latviešu kino zelta klasikas filmu.

Pēc četru gadu pauzes, kopš 2010.gada, kad Cēsīs tika slēgts kinoteātris, cēsnieki atkal varēs baudīt jaunākās pasaules un Latvijas kinofilmas. Kā stāsta koncertzāles valdes loceklis Juris Žagars: „Kino zāle sākotnējā Koncertzāles projektā nebija iekļauta, tāpēc mums nācās pacīnīties, lai mazā zāle, kas sākotnēji bija paredzēta tikai mēģinājumiem un teātru kamerizrādēm pildītu arī kinozāles lomu. Tagad varam būt lepni, ka Vidzemnieku rīcībā, bez Siguldas un Valmieras, ir vēl viens profesionāls kinoteātris!”

Sadarbībā ar Latvijas kinematogrāfistu savienības filmu izplatīšanas projektu „Kino visiem un visur Latvijā” (atbalsta VKKF) 21. jūnijā jaunajā kino zālē norisināsies  vērienīga latviešu kino diena. Projekta vadītāja Ieva Pitruka stāsta: "Tas ir skaisti un simboliski, ka sen gaidītās jaunas profesionālas reģionālās kino zāles atklāšana tiek nosvinēta tieši ar latviešu filmu programmu , kurā visu paaudžu cēsniekiem un pilsētas viesiem piedāvāsim gan atcerēties mūsu kino zelta lapaspuses gan satikties ar pavisam jaunu filmu varoņiem.”

Atklāšanas pasākuma nozīmīgs notikums būs nesen pabeigtās, vienbalsīgu kritiķu un skatītāju mīlestību ieguvušās dokumentālās kinolentes  „Māra” (režisore Krista Burāne) pirmizrāde Cēsīs. Šī aizrautīgā, laikmetīgiem ekrāna līdzekļiem veidotā portretfilma skatītājiem dāvina emocijām bagātus, rotaļīgus un izzinošus mirkļus kopā ar mūsu brīnišķīgo teātra režisori Māru Ķimeli. Leģendārās Latvijas kultūras kanona filmas „Elpojiet dziļi” (rež. Rolands Kalniņš, Imanta Kalniņa mūzika) seansā ar saviem atmiņu stāstiem piedalīsies savulaik skandalozi aizliegtās filmas operators Miks Zvirbulis. Bērnus iepriecinās animācijas filmu programma „Latviešu literatūras ekranizējumi”, bet jauniešu problemātiku asi risina pašlaik jaunākais latviešu režisors Rūdolfs Miķelsons (pazīstams kā dokumentālās filmas „Kā klājas, Rūdolf Ming?” varonis) savā pirmajā spēlfilmā ‘’Ļaunuma atspulgs”. Būs skatāma arī iepriekšējā gada visgodalgotākā  spēlfilma – Jāņa Norda „Mammu, es tevi mīlu”, kuras galveno varoni atveido cēsnieks Kristofers Konovalovs. Īsfilmu seansa programmas kontrasts veidots, lai parādītu, kā uz savu laiku raugās dažādu gadsimtu jauni režisori - Ivara Kraulīša romantiskais sešdesmito gadu šedevrs „Baltie zvani” uz ekrāna satiksies ar Latvijas Kultūras akadēmijas jaunās režisores Lindas Lindes studentu filmas „Četri mielasti” varoņiem.

„Man liels prieks, ka ar Vidzemes koncertzāli esam vienojušies par regulāriem latviešu filmu seansiem gada garumā un arī turpmāk plānojam iepriecināt skatītājus ar visdažādākajām seansu formām: kinolektorijiem, sarunu ar autoriem, jauno filmu pirmizrādēm,” uzsver I.Pitruka.

Kino zālē vietu skaits variē no 45 līdz 100 skatītāju sēdvietām un tas aprīkots ar jaunākajām kino demonstrēšanas tehnoloģijām. Kinozāle nosaukta Grāfa fon Zīversa vārdā – jo a/s „Cēsu alus” ar šo Premium klases produkta nosaukumu ir sākusi koncertzāles atbalsta programmu.

Biļetes: www.bilesuparadize.lv

21. jūnija filmu programma:

11.00 Animācijas seanss bērniem „Latviešu literatūras ekranizējumi”

Kabata, rež. Roze Stiebra

Pavasaris Vārnu iela, rež. Edmunds Jansons

Zaķīšu pirtiņa, rež. Roze Stiebra

Zīļuks, rež. Dace Rīdūze,

Baltā, rež. Edmunds Jansons

Sārtulis, rež. Dace Rīdūze

12.30  Īsfilmu seanss

 „Baltie zvani”, rež. Ivars Kraulītis

 „Četri mielasti”, rež. Liene Linde

14.00 Jauniešu filma „Ļaunuma atspulgs”, rež. Rūdolfs Mings (Miķelsons)

15.30  Dokumentālās filmas  „Māra”, pirmizrāde  rež. Krista Burāne

17.30 Mammu, es tevi mīlu, rež. Jānis Nords

19.30 Latvijas kultūras kanons

„Elpojiet dziļi”, rež. Rolands Kalniņš

Seansā piedalās filmas operators Miks Zvirbulis

Vidzemes koncertzāle "Cēsis" ir reģionālas nozīmes daudzfunkciju mākslas centrs, par kura izveidi pateicamies Cēsu novada domei, Latvijas Kultūras ministrijai, Valsts Kultūrkapitāla fondam un Eiropas Reģionālās attīstības fondam.

Mediju kontaktiem
Sanita Ozoliņa                                                   
Vidzemes koncertzāles „Cēsis”
Sabiedrisko attiecību speciāliste
sanita.ozolinja PIE gmail PUNKTS com
Mob. 26323463

Ieva Pitruka
LKS projekta „Kino visiem un visur Latvijā” vadītāja
ieva.pitruka PIE inbox PUNKTS lv
Mob.26358150